hits

Serie tips på tv2 sumo

Hallo!

Jeg sa nylig opp abonnementet mitt på Viaplay, fordi jeg ikke har fått så mye ut av pengene som ønsket. Jeg har bare endt opp på Netflix uansett, og det jeg har sett på Viaplay har vært filmer jeg må betale ekstra for, så da gadd jeg ikke mer. Det er en bra side, absolutt, men jeg ender alltid tilbake til de gode gamle seriene jeg allerede har sett 100 ganger på Netflix, nå som jeg har sett ting ferdig.  Ellers er det serier jeg har hatt lyst til å se, som jeg må søke opp på usikre sider på nettet. Derfor skaffa jeg meg TV2 sumo istedet, og jeg elsker det! Der kan jeg endelig se seriene jeg ellers må leite meg ihjel til å se andre steder. Jeg har kommet med serietips fra Viaplay og Netflix mange ganger, derfor tenkte jeg å komme med serietips på TV2 sumo også. For dere, der kan man se på The kardashians, ENDELIG!

 

Keeping up with the Kardashians er veeeldig kjent, så jeg regner nesten med at de fleste har hørt om det? Det er en reality serie, og det er så syyykt morsomt. Utenpå kan de se ut som deee dokkene, men fy søren så geniale. Det startet hovedsaklig med tre søstre og en mor som hovedfokus. De er modeller, og business kvinner som driver en klesbutikk sammen, og moren er manageren. Stefaren deres er en tidligere OL vinner, så vi får et lite innblikk i hans liv, lillebroren til jentene, og døtrene moren Kris, og stefaren, Bruce har sammen. Bruce har mange unger fra før også, og etter hvert får vi se mer og mer av deres kompliserte forhold, og vi følger oppveksten til Kendal og Kylie Jenner. Masse drama, men de er geniale, tar ikke seg selv så alt for høytidelig i serien, og står for mye bra, så det er så mye mer enn det vi ser på Instagram. Jeg eeelsker serien, og å se utviklingen deres gjennom åra. Det var faktisk pappa som gjorde meg hekta, for han pleide å se på det i helgene, og synes det var så morsomt å se at andre familier var så gale, for da følte han seg så normal, hahaha.. Vi elsker serien alle sammen, og ser den sammen.

 

Solsidan er en svensk serie som handler om Anna og Alex som prøver å bygge et hjem når Anna er gravid. Alex er en usikker og klønete tannlege som stadig havner i kleine situasjoner. De er gode venner med Fredde og Mickan. De har mye mer penger enn det andre paret, og Mickan er veldig opptatt av hvordan ting ser ut på utsiden, og at hun har mye mer enn de andre mødrene på skolen, mens Fredde prøver å holde ut og gjøre henne fornøyd. De er ufrivillig venn med Ove og og Anette som presser seg alt for mye på, snylter og forstår ikke hvor grensa går. Det er så utrolig latterlig hvordan de til tross for hvor forskjellige de er henger sammen, og prøver å balansere familieliv og sosial status. Det er så sykt morsomt og jeg ler meg ihjel av det.

 

Life of Kylie er hun jeg snakket om i "Keeping up with the Kardashians". Kylie er den yngste av en hel haug med søsken, og har blitt en av de mektigste kvinnene på sosiale medier. Hun er veldig kjent for "Keeping up with the Kardashians", og for Kylie lipkits. Life of Kylie har fullt fokus på hun og hvordan hennes liv som så kjent er. Det er morsomt å følge henne, og se hvordan hennes liv er, siden det er Kardashian søstrene vi ser mest til i den andre serien.


Det er de tre seriene jeg har sett så langt. Så trenger du noe å se på har du tre tips her, tihi. Har du sett noen av disse seriene, eller kanskje du har noen serier å anbefale fra TV2 sumo?

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

På øret nå - Rolige sanger

God kveld! Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om noen sanger jeg hører på, for tiden. Jeg har funnet noen lister på Spotify jeg har lasta ned, som jeg kan høre på når jeg kjører. Noen av de falt i smak og da lagde jeg min egen av favorittene. Det er så deilig å høre på musikk når en kjører, blogger, eller gjør lekser synes jeg. Så lenge det er rolig musikk, som ikke forstyrrer. Her er mine favoritter akkurat nå....

Real friends - Camila Cabello

Sorry - Halsey

tenerife Sea - Ed sheeran

IUD - Okay Kaya

Come alive - Hugh Jackman

Best days - Lissie

The best you had - Nina Nesbitt

Har du noen sanger å anbefale? Kanskje du liker noen av de samme? Ha en fin kveld videre.

- Janne

Tips til morsomme og koselige julefilmer

Hallo!

Hva er vel bedre enn å sette seg i stua med venner og familie, under tepper og se på julefilmer mens man drikker kakao? Fiiiint lite. Det har jeg gjort flere ganger i år allerede, og jeg eeeeelsker det. Nedenfor har jeg samlet noen av mine absolutte favoritt julefilmer, som jeg håper vil gi dere skikkelig julestemning. Selv om det bare er åttende desember riktignok, haha... Vel, om jeg kan begynne å snakke om Halloween i september, kan jeg ihvertfall komme med julefilm tips i begynnelsen av desember!

Hjelp det er juleferie

Denne filmen er fra 1989, så den er ikke akkurat ny, men den blir aldri for gammel. Han som spiller Leaonard i The big bang theory er med som den minste sønnen, så det sier jo litt. Den handler om Clark Griswald som har en drøm for sin familie. Han vil se snøen falle lett på sitt opplyste julehus. Inne skal flammen gløde i peisen og et skinnende juletre skal fylle stuen mens familien står samlet rundt pianoet for å synge julesalmer. Men dessverre kan snøen være glatt, de sammensurrede lysene kan stjele for mye elektrisitet, og treet kan ha litt for store og lange grener til at det skal holde seg på den rette siden av vinduet. Dessuten kan familien ved pianoet ha fått besøk av sine nærmeste slektninger, som fattige fetter Eddie, som bor med sine barn i en stinkende familievogn på gata. Svigerfamilien og hans egne foreldre som er heeelt forskjellige, dukker også opp, og julebonusen Clark hadde håpa på kom såklart ikke... For familien Griswald blir det langt mellom drømmen og virkeligheten, men Clark gir ikke opp uansett.

Julenissen/ The Santa Clause

Nok en gammel film jeg har vokst opp med. Scott Calvin er en skilt, men vellykket business mann. Han har ikke mye tid til sønnen sin, men har likevel et godt forhold til han. Det eneste er at han ikke tror på nissen. En dag faller julenissen fra taket, og klærne hans ligger igjen på bakken, mens selve nissen er sporløst forsvunnet. Det betyr automatisk at Scott har blitt den nye nissen. Han raser opp i vekt, og skjegget gror. Den lille sønnen hans er vitne til dette, og begynner å snakke om det hele tiden. Noe den nye kjæresten til moren hans, som er psykolog, tar som et faretegn, og de vil ikke at han skal tilbringe så mye tid med faren sin lenger. Scott møter alle på Nordpolen og blir hjulpet igang med den nye rollen/jobben sin. Etterhvert får han overbevist eks kona og kjæresten hennes, at han faktisk er den nye julenissen. Det er en toer og treer av denne også, og de er såå bra alle tre.

 

Hjemme alene

Jeg vet ikke om det i det hele tatt er nødvendig å forklare hva denne filmen handler om? Men "Hjemme alene", er en julefilm fra 90 tallet, som handler om en stoooor familie som skal på ferie i jula. De forsover seg, så når de stresser ut i drosja og skal telle barna i bilen, klarer de å telle med den nysjerrige nabogutten som gikk inn i drosja for å se hva de skulle. Den yngste sønnen, Kevin, ble derfor glemt hjemme, og våkner opp først litt redd, deretter overlykkelig over å ha huset for seg selv. Da familien hans oppdager at de har glemt han, stresser de hjem i full panikk for å se om alt er bra med han. I mellomtiden, har Kevin det veldig gøy med to innbrudstyver som lusker rundt. Han strever med å bli kvitt de, på en litt utradisjonell, men veldig smart måte. Han setter opp litt av et show for at det skal se ut som at han ikke er hjemme alene, og har laget maange feller for tyvene. Den er sååå urealistisk, og hele familien min ler seg ihjel hver eneste gang vi ser den. Denne er det mange filmer av, men det er kun denne gutten i de to første filmene, og det er de jeg synes er best.

The Holiday

Den måtte være med vet dere, haha. Denne er såå klissete, forutsigbar og søt. Men Camreon Diaz og Kate Winslet er med i den, så da går det fint. Det er vel egentlig at de er slitne av mislykka forhold og bytter hjem for jula, og finner hver sin sjarmerende kar. Den ene er tilfeldigvia den andres bror, som er alenefar til to barn, som hun selvfølgelig knytter seg til. Den er sååå koselig.

A Bad moms Christmas

Oh blumin hell (måtte bare),den er sååå braaaaa. Jeg så den på kino med Vibeke, Rikke, Espen, Øystein og Joakim, den tredje november eller noe. Vi lo oss ihjel. Nå har jeg faktisk ikke sett den første, så det måå jeg, men jeg trang ikke det for å skjønne denne. Det sier jo litt hvor bra den er når Mila Kunis, Kristen Bell og Kathryn Hall er med som hovedrollene. De får virkelig frem hvor stressende jula kan være, spsielt for mødre. Dette er tre helt forskjellige mødre med ulike familie relasjoner. Alt fra mødre som kun kommer for penger i jula, og de må stjele mat fra andre for å få nok selv, veldig sofistikerte familier som kommer og ødelegger og kontrollerer, og en litt for knyttende mor som vil være helt som datra si, og ender opp med å kjøpe nabohuset. Alt som kan gå galt, går galt. I tillegg er det kameler, halvkledde nisser med six pack, drikking på kjøpesenter, og trampoline parker. De har liksom fått med alt. Hysterisk morsom.


Fem ganske forskjellige julefilmer jeg virkelig anbefaler. Har dere sett noe av de, isåfall, hvilken liker dere best?

- Janne

 

Ti sanger som gir meg julestemning

Hallo dere ♥

Tenkte jeg skulle titte innom og  komme med noen fine sang tips, denne kalde desembermorgenen. Ingenting er som å høre på litt julemusikk etter å ha stått ute å skrapa bilrutene, haha. Jeg kjenner jeg får positiv energi over meg med en gang, og at humøret straks blir bedre.Det er noe med det å høre på sanger man stort sett har hørt på hele livet, om og om igjen, i anledning den ene, og beste i mine øyne, høytiden i året. De er alle fra Spotify lista mi "Christmas baby". Jeg håper disse sangene hjelper på deres humør også, tihi.

(Bildet er fra ifjor)

♥ Kurt nilsen - Himmel på jord

♥  Michael Bublé ? Holly Jolly Christmas

♥  Andy Williams ? It?s the Most Wonderful Time of the Year

♥ The pogues - Fairytale of New york

♥ Wham - Last christmas

♥ Bryan Adams - Christmas time

♥ Michael Bublè - Christmas (Baby, please come home)

♥ Freddy Kalas - Hey ho

♥ Josè Feliciano - Feliz navidad

♥ Bruce Springsteen - Santa Clause is coming to town


(Nok et bilde fra ifjor)

Har dere noen å adde til listen? Gjerne fortell meg om din julesang. Ha en fin mandag videre dere ♥

- Janne


VLOGMAS DAG 3 HER

 

Et morsomt serie tips på en søndag

Siden det er søndag, og de fleste av oss kanskje kommer til å tilbringe store deler av dagen sin på Netflix, tenkte jeg å komme med et såååå morsomt serie tips. Even himler med øynene hver gang jeg setter på denne serien, fordi han haaater komedie serier, men er det din greie, kommer du definitivt til å like denne. Vi snakker to helt ulike ektepar som skilles fordi ektemennene deres vil gifte seg med hverandre, glidemiddel og leketøy for 70 åringer, eks narkomane som prøver å komme seg på beina igjen, og hormonelle småbarnsmødre. Jepp, la oss gå nærmere innpå det..

Grace og Robert, og Frankie og Sol, har vært gift i 40 år. Robert og Sol er kollegaer i et advokatfirma, og har på en måte tvunget konene deres på hverandre. Grace og Robert er veldig fine på det, masse penger, sofistiskerte, gift i alle år bare for å være det når de først hadde gjort det, for døtrenes skyld, og deres eget rykte.. Den ene datra nyter virkelig singel livet, og har tatt over moren's firma (noe innen hudpleie og velvære), mens hun andre popper ut barn i hytt og pine. Frankie og sol er frie sjeler, og er bestevenner i tillegg til ektefeller. Frankie elsker yoga, meditering, hasj, og ser på seg selv som synsk. De kunne ikke få barn, så de har adoptert to sønner. Den ene er en tørrlagt alkoholiker /narkoman, som prøver å komme seg på beina igjen, mens han andre jobber i farens advokatfirma.

En dag over middag, forteller Robert og Sol at de forlater konene sine, fordi de vil gifte seg med hverandre. Å komme ut som 70 åringer, var ikke like populært for alle, og det var definitivt en utfordring for konene... Ekteparene har hatt et strandhus sammen i mange år, noe mennene kjøpte "fordi de kun hadde råd til det sammen, og fordi det var en smart business investering", men som åpenbart bidro til avfæren de hadde hatt de siste 20 åra.. Både Grace og Frankie flykter fra husa sine og vil være i strandhuset, og begge to nekter å forlate det. Grace er kjent for firmaet sitt, og strever veldig med den nye hverdagen sin som pensjonist og skilt, og det har definitvt lagt igjen arr på stoltheten hennes. Hun føler seg ikke til nytte for noen lenger. Frankie lever i sin egen værden med yoga lyder, malekurs for eks kriminelle og litt for mye hasj. På en eller annen måte gror de på hverandre, og de begynner å samarbeide med å komme seg på beina igjen, og eksperimentere singel livet som 70 åringer. Til slutt blir de enige om å starte et firma sammen, hvor målet er selge en vibrator som passer eldre single damer. Frankie har også et hjemmelaget glidemiddel laget av yams, som hun prøver å selge til Grace sitt gamle firma, som datteren Brianna nå har full styring over. Høres ikke denne serien genial ut, vet ikke jeg, haha.

Hva tenker dere, høres det ut som en serie for deg? Ha en fin søndag dere!

- Janne

Kino tips: The foreigner

Hei dere! Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en film jeg så på kino igår. Jeg er stort sett på kino hver måned, men skriver egentlig ikke noe særlig om de her på bloggen. Det er jo ikke alltid filmene slår like godt an. Men den Even og jeg så igår, var sååå bra. Den heter "The foreigner". Når både Jackie Chan ooog Pierce Brosnan er med, sier det seg vel nesten selv at den blir bra? Jeg har vokst opp med Jackie Chan filmer på VHS så jeg var veeeldig gira for å se denne, og den var utrolig bra. Både Even og jeg likte den veldig godt. Tenkte jeg skulle prøve å forklare litt hva den handla om. Jeg er så dårlig til sånt, men jeg måå bare tipse dere om den, hehe.

The foreigner handler om at en gruppe i Irland som kaller seg "IRA", driver med bombing i Irland og London. Datteren til Quan (Jackie Chan) døde i bombingen, og nå vil han ha hevn. Da han flyktet til landet sammen med døtrene sine, ble to av tre voldtatt og drept. Kona hans døde rett etter den siste fødselen. Nå har han ingen igjen, og ingenting å miste. Han har vært soldat og bruker mange sleipe og farlige metoder for å få "IRA" til å prate. Liam (Pierce Brosnan), har tidligere vært skyldig i mange drap for "IRA" men er nå med i den politiske delen (dette synes jeg var litt forvirrende). Quan er derfor overbevist om at han har mer informasjon enn han skal ha det til, og holder ikke igjen på noen ting for å få han til å snakke. Filmen inneholder avfærer, dobbeltspill og maaasse action. Jeg elsker jo å se Jackie Chan i slike filmer (han er vel nesten bare med å slike filmer), så jeg synes den var veldig bra. Handlingen var bra, det var humor i den, og det var veldig kult å se Pierce brosnan i en Irsk rolle også. Det eneste jeg ikke likte var slutten av filmen. Jeg følte ikke den gav oss noen spesiell ending, og at de liksom bare slutta å filme sånn plutselig. Men ellers holdt de ikke igjen på noen ting, og den var utrolig bra. Beste filmen jeg har sett på lenge.

Har dere sett den eller kunne tenke dere å se den? Ha en fin lørdag videre!

- Janne

Serietips: Atypical

Wow Janne, serietips, virkelig? Haha.. Jepp, nå skal jeg komme med nok et serietips til dere andre usosiale vesner, som ofte foretrekker Netflix og potetgull, foran...Alt annet. Jeg har såvidt nevnt litt om denne serien i tidligere innlegg, men den er så utrolig bra, så jeg måå beskrive den ordentlig for dere. Hele familien min har sett den og de elsker den like mye som meg, så dere kommer sikkert til å like den dere også. Here we go:

Atypical er en serie om 18 år gamle Sam, som er autistisk. Serien viser oss hvordan det påvirker livet hans, og de rundt han. Hans 16 år gamle søster har et stort ansvar for han på skolen, og har null problem med å slå ned folk som er nedlatende mot andre. Dette påvirker skolegangen hennes, ettersom hun håper å få plass på en ny skole, på grunn av hennes store interesse for løping. Sam går hos psykolog, hvor han snakker om den store interessen sin: Pingviner, og jenter. Når han skal begynne å date, skaper det krevende og kaotiske situasjoner som setter hele familien på prøve. Den er morsom, fin og lærerik. Det finnes mange typer autisme. Selv kjenner jeg flere som har det helt ulikt, men man får et visst innblikk i hvordan det påvirker livet til både Sam og resten av familien. Denne finner dere på Netlix. En veldig annerledes serie, og en av de beste jeg har sett.

Har dere sett Atypical? Ha en fin søndag videre.

- Janne

KOSELIGE OG BARNEVENNLIGE HALLOWEEN FILMER

Nå som det er helgen før Halloween, er det mange som skal ta frem kostymene og dra på fest. De fleste vennene mine ser bare på dette som en genial måte å samles på, drikke seg drita og kle seg ut, mens flere ignorerer litt at det er Halloween fordi de synes det er skummelt, og ikke minst dyrt. Jeg har snakka masse om Halloween på bloggen min, fordi jeg eeelsker å sminke meg og kle meg ut. Jeg synes også det er kjempe gøy å kunne sminke seg drøyt (som i skummelt, ikke slutty, for min del) og eksperimentere litt. Selve tradisjonen når det kommer til barn, tigging av godteri, skremming og herverk, kjøpepress osv, er jeg ikke fan av. Likevel føler jeg Halloween er en del av høsten. Jeg elsker å se på skikkelig søte klisje høst filmer, gjerne med Halloween tema. Så om du også liker slike filmer, kommer jeg med tre forslag nå, eller...To film forslag og et serie forslag.

Halloween Town

Åh, gode gamle Halloween town med Debbie Reynolds som den gode, rampete hekse bestemoren. Ei jente finner ut at hun selv er heks, og følger etter bestemoren sin til en by kalt "Halloween town". Bestemoren kom på besøk for å be datteren sin om hjelp til å redde hjembyen, men hun nekter å leve et sånt liv. Barnebarnet overhører samtalen, og følger etter, og det gjør småsøskna hennes også. På et magisk vis (bokstavlig talt) hjelper de til å redde byen fra onde skapninger. Den er forutsigbar, men morsom og veldig søt. Barnevennlig film vil jeg si.

 

The worst witch

Denne serien kom jeg på i mitt første Halloween relaterte innlegg, helt tilfeldig, og da Tonje leste innlegget på bloggen min, synes hun å huske serien, men vi kom ikke på hva den hette. Til slutt fant Tonje den, og da jeg begynte å se på den på Dailymotion, så jeg at de hadde kommet med en ny versjon av den på Netflix, nå i år, så da så jeg den istedet. På bildet nederst til venstre ser dere original serien, og de andre er fra den nye. Den nye handler om ei jente som helt tilfeldig møter ei heks. Vanlige mennesker kan ikke se hekser, så da forstår hun at hun også er heks. Hun har ikke peiling på noen ting, og blir med til skolen, begynner som heks, og roter alt skikkelig til. Veldig koselig og morsom. Den er nok egna til barn, men det var litt nostalgisk å se på, hehe.

 

October Kiss

October kiss er en skikkelig klisje film, der ei dame som ikke aaaaner hva hun vil bli, og prøver masse rart, men gir opp med en gang, blir tvunget av søsteren sin til å prøve seg som barnevakt. Barn er egentlig det eneste hun er skikkelig flink til, og hun har en skikkelig barnslig fantasi. Hun vurderer å gi opp, da barna gjør det de kan for å bli kvitt henne, men slipper innpå de med fantasien og humoren sin. Det er oktober, og de pleier ikke pynte til Halloween, ettersom det var noe deres avdøde mor pleide å gjøre. Faren deres jobber hele tiden, men etterhvert får barnevakta smelta hjertet hans også. De feirer Halloween, han er mer med barna, og ja du gjettet riktig, de blir en stor happy family, haha. Nå røpa jeg jo alt, men det er så åpenlyst i begynnelsen av filmen. Man ser litt Halloween feiring, men fin feiring med koselige og kreative påfunn, og ikke noe skummelt og ekkelt. Veldig fin og barnevennlig. I tillegg er jo barnevakta med i How I met your mother, så det er et pluss, haha.


Hva synes dere? Tenkte det kunne være kjekt med sånne tips også, som et alternativ til en koselig filmkveld med de barna som ikke tørr å ut på Halloween. Du kan finne alle filmene/seriene på Netflix. Gjerne kom med tips dere også.

- Janne

 

Et bra serietips

Hallo dere! Tenkte jeg måtte komme med et lite serietips til dere, siden...det er det eneste jeg gjør på fri tiden min nå, haha. I det siste har Even og jeg sett på en serie sammen, som heter "Limitless". Den er basert på filmen "Limitless" fra 2011, som jeg forsåvidt ikke har sett før. Kanskje jeg hadde fått mer ut av serien om jeg hadde sett filmen, men jeg synes den er veldig bra likevel. Derfor skal jeg fortelle dere litt om den nå!

Den handler altså om Brian Finch, som fortsatt befinner seg på samme sted i livet, som han gjorde i ungdommen. Familien har begynt å miste troen på han, og da en gammel band kamerat, som nå er veldig suksessfull, tipser han om et dop: NZT, blir han solgt. Dopet får han til å gjøre ekstra ordinære ting. Plutselig kan han lære et helt språk på null komma niks, og han klarer å tenke seg frem til alt han måtte ønske. Da oppsøker kompisen sin for å få mer av NZT, finner han, han død. FBI kommer inn, og i panikk hopper han ut av vinduet og flykter. Spesial agenten Rebecca Harris, ser noe i Brian andre ikke ser. Hun har en mørk fortid, og etter at hun skaffer Brian jobb som en del av teamet til FBI, hjelper han henne med å sette på plass brikker fra barndommen sin. Betingelsen for å jobbe med FBI, er å gå på NZT. Brian havner også i et ufrivillig, hemmelig arbeid med en annen som bruker dopet som har sine egne planer....Dam dam daaaam. Neida, skal bare prøve å fortelle om en serie uten å røpe alt for en gang skyld. Den er driiiit spennende, og anbefales virkelig. Man må følge godt med, så det er ingen serie man kanskje ser på for å slappe av før man legger seg. Men synes den passer bra til å se med kjæresten. Den kan dere se på Netflix. Jeg har snakket litt om den i den nye videoen min på youtube også, HER.

Har dere sett den før? Gjerne kom med serietips dere også!

- Janne

 

 

Hva søren er en bullet journal? - Min versjon, og hvordan man kan starte

Hallo, og god mandag ♥ Idag har jeg fri (sjokk), og bruker den på å få ting litt på stell, og planlegge en del. For en stund siden kom jeg over en video på kanalen til en av favorittene mine på youtube, Lucy Moon. Der prøvde hun seg på å lage en bullet journal, og det synes jeg hørtes veldig interessant ut, men komplisert, så jeg la det fra meg. Men så dukket det opp flere og flere slike videoer rundt omkring, og jeg satt meg mer inn i det. Da venninna mi Mascha sa hun hadde laget en, bestemte jeg meg for å gjøre det samme. Jeg ble så inspirert. Da jeg var i Alta kjøpte jeg meg en del ting til å kunne lage en slik en, og fikk begynt sånn smått. Jeg begynte i en liten bok, og brukte den som skisse, og som en liten idè bok, før jeg begynte på ordentlig. For dere som har spurt meg, og ikke vet hva en "Bullet journal" er, er det vel egentlig en bok der du samler alt av ideèr og notater, du ellers bare skribler ned på post it lapper og lignende. Jeg kan forklare det bedre under bildet. Det ser nemlig veldig komplisert ut, men er virkelig såå enkelt.

Hva søren er en "Bullet journal"?

♥ En bullet journal er kjekk for de som har en milion post it lapper med "to do list's" flytende rundt forbi.

♥ Den er super kjekk for de som liker å lage lister med penn og papir.

♥ Den er super for deg som liker å lage deg mål for hver uke/måned.

♥ Den er genial for deg som elsker å planlegge

♥ ... eller for deg som burde/vil bli flinkere til å planlegge.

♥ Man får vært kreativ med scrap book papir, klistremerker, farger og lignende. For deg som liker det.

♥ Den er kjekk for deg som liker å bruke en dagbok, eller som gjerne vil bruke en dagbok, men som har vanskelig for å følge den over lenger tid.

 

Men ingen av disse tingene er krav for å ha en bullet journal. Det er også en hel haug av kompliserte ord jeg ikke skjønte meningen med i begynnelsen, men som egentlig betyr noe så enkelt som dette:

Bullet journal:  En dagboksmetode hvor man følger en viss struktur.

Index:En liste med punkter som du oppdaterer etterhvert som tiden går.

Daily Log: Ting du skal gjøre i løpet av dagen.

Monthly Log: Ting du skal gjøre denne måneden.

Rapid Logging: Symboler som hjelper deg å få gjort alle disse tinga.

Future Log: En slags årskalender hvor du skribler ned arragamenter, mål eller andre ting du skal få gjort innen året er over.

Key: En liten oversikt over koder du kan bruke for å holde oversikt over hvordan det har gått. Altså en mer fancy metode for å krysse ut ting du har gjort, noe jeg synes er det mest tilfredstillende med å lage lister, haha.

 

En bullet journal er altså en bok hvor du holder oversikt over alt mulig du vil enten gjøre, har gjort, burde gjøre, har opplevd, og lignende. Du kan bruke hvilken som helst bok du vil. Min er ikke særlig fin, men den er MIN. Den er fylt med innholdet fra hodet mitt. Alle mulige rare ideèr og mål. Jeg holder oversikt over hva jeg vil oppnå i løpet av dagen, uka, måneden og året. Jeg skribler ned ting jeg er takknemlig for, hvordan humøret mitt er, hva jeg spiser, hvordan jeg trener, og hvor mye vann jeg drikker. Altså aaalt mulig jeg både trenger og ikke trenger å ha kontroll over, for å ha det bra. Jeg elsker jo å være kreativ, så det er helt perfekt for meg. Jeg klarer heller aldri å ha en helt vanlig dagbok der jeg skriver ned hvordan jeg har det eller hva jeg har gjort, mer enn et par dager etter hverandre, så derfor er denne metoden veldig kjekk for meg. Den er litt mer.. streng på en måte, men samtidig er det bare fantasien som stopper deg.

 

 

En bitteliten forklaring på hva en bullet journal er og kan være, og et lite utdrag fra min. Som dere ser er den ikke særlig fin, og det trenger den heller ikke være. Det er første gang jeg prøver, og jeg elsker det allerede. Det anbefales virkelig for deg som er enten surrete og trenger å holde oversikt, liker å holde oversikt, eller som elsker å planlegge og være kreativ.En veldig kort og kjapp forklaring fra meg, til dere som har spurt. HER står det veldig klart og tydelig (på engelsk) hva en bullet journal er og kan brukes til, og hvordan du kan starte. Håper det gav mening, og at det kan hjelpe dere i gang. Bare still spørsmål om dere lurer på noe.

- Janne

Fire filmtips til helgekosen

Hallooo, og god helg! Siden det er helg, og kanskje litt grått vær hos noen (her pøser det ned), er det perfekt filmvær. Jeg er veldig glad i å se på film i perioder, og har en del filmkvelder med folk. Men er det ikke litt spenning i den, eller noe jeg kan le skikkelig av, blir jeg fort lei og klarer ikke å sitte stille. Men er det den rette filmen er det jo kjempegøy. Sånn er det vel for de fleste? Så her kommer jeg med fire film tips som jeg håper dere vil like. Noen av de har jeg nevnt før også.

Horrible Bosses:

Denne filmen er genial. Even og jeg har sett både eneren og toern sammen på kino, og vi elsker de filmene. Alt med Jennifer Aniston og Jason Sudeikis i er jo bra synes nå jeg. Tre kompiser er dritt lei av sjefene sine,i hver sine yrker. Den ene blir seksuelt trakassert på jobben sin, den andre blir behandla som en slave, og lattelig gjort foran kollegene sine. Han fikk ikke engang lov til å gå i bestemoren sin begravelse. Den tredje har det egentlig veldig fint på jobben, og skal ta over firmaet, men da sjefen hans dør og ikke har rukket å skrive det ned, overtar sønnen hans firmaet. Altså en narkoman som ikke bryr seg om firmaet og bruker tiden sin på horer. Han sparker også alle han synes har litt ekstra på kroppen. En kveld etter litt alkohol, tuller disse tre kompisene om å drepe sjefene sine. Tulling blir til planlegging. En plan som aldeles ikke går som håpet...


Moana/ Vaiana:

Moana, er en typisk Disney film vi har sett før, om en hovedperson som forlater de trygge omgivelsene sine, for å ta for seg en farlig utfordring, sammen med en annen person. Men det er en grunn til at de fortsetter å lage de sånn, fordi vi vil jo se de hver gang. Denne har selvsagt sin egen vri. Dere har vel alle hørt "How far I'll go", kanskje den lille søte jenta sin versjon som har tatt helt av på yotube? Det var ihvertfall den som gjorde at jeg ville se denne filmen. Auli?i Cravalho som er stemmen bak Vaiana, var bare 14 da de begynte å jobbe med filmen, og hun har en helt utrooolig fin stemme. Filmen handler om Vaiana som bor på en øy, og som er evig forelsket i havet, og fantaserer om å ut å seile. Høvdingen/faren hennes, er veldig streng når det gjelder havet, og mener ingen må forlate øya. Han prøver å lære henne å ta vare på øya si, ettersom hun etterhvert skal lede folket der. Likevel klarer hun ikke høre på han, da hun finner en stein, som visstnok skal være et hjerte, hun må sette på plass for at alt skal bli bra, og det skal være trygt for folket å dra utenfor øya igjen. Dette har hun blir fortalt av den halvtamme bestemoren sin, og de får det for seg at Vaiana er utvalgt av havet. The Rock spiller halvguden Maui, som Vaiana trenger for å finne frem denne dama/guden hjertet tilhører. Det er han som stjal hjertet. Han er veldig høy på seg seg selv, og tror han har reddet menneskene, mens han egentlig har gjort det utrykt for dem. Jammen kan Dwayne Johnson synge også. Etter mye om og men, drar de ut på reise sammen for å sette på plass hjertet. Filmen er fylt med mange morsomme og teite kommentarer, et fint budskap, og mange fengende sanger.


Here Comes the Boom:

Denne filmen handler om en veldig demotivert High School lærer, som kvikner til da rektoren truer med å kutte musikk programmet, pga lite penger. Han synes så synd på kollegaen sin, som brenner for musikken, og som trenger jobben sin fordi kona venter barn. Da får han kollegaen sin, og en elev fra voksenopplæringa til å lære han wrestling. Han er ikke særlig sprek, men har likevel stor tro på at han kan vinne kamper, og få inn nok penger til å redde musikk programmet som elevene elsker så høyt. Kevin James (Han fra Kongen av queens), er såklart i hovedrollen. Han kjemper også hardt for å komme seg innpå den vakre kollegaen sin Bella (spilt av Salma Hayek), som også prøver å hjelpe, noe som ikke er såå lett.. Den er såå komisk, og jeg ler hele tiden.


Just go with it:

Just go with it, er en film med Jennifer Aniston og Adam Sandler i hovedrollene. Plastikk kirurgen, Danny har pleid å late som han er ulykkelig gift for å sjekke opp kvinner, men etterhvert finner han faktisk en kvinne han virkelig liker. Da hun finner den falske gifteringen hans i bukselomma hans,sier han at han skal skille seg, og da vil hun møte kona hans for å få en bekreftelse. Danny får da sin trofaste assistent (Jennifer Aniston) til å spille eksona si, for å dekke over sin sorgløse tilværelse. Løgnene baller seg på, og skaper litt trøbbel, da han ender opp på Hawaii med assistenten sin, ungene hennes, og kjæresten hans..


Der har dere fire kjempe bra filmtips i tilfelle dere trenger noe å se på i helga! Kos dere ♥

Gjerne se min nye video på hovedkanalen min HER.
Instagram HER

- Janne

TIPS TIL Å GJØRE DET BEDRE PÅ SKOLEN

Etter nesten 14 års skolegang til nå, har jeg lært en del om hva som funker og ikke for meg. Er du en som ikke er like heldig med karakterene uansett hvor mye du føler du pugger? Da kan kanskje disse tipsene hjelpe deg. Innlegget er inspirert av en blogg jeg kom innom, HER. Håper de kan inspirere dere også.

♥ Sett deg fremmerst i rommet - Om man setter seg foran, blir det ikke like fristende å sette seg på pcn eller mobilen, fordi læreren fortsere kan se det. I tillegg små prater man ikke like mye heller, og det blir lettere å følge med.

♥ Vær forberedt og ha system- Bruk litt tid på stoffet du skal ha, hjemme, slik at du ikke sitter helt blank på skolebenken dagen etterpå. Det vil læreren legge merke til, og du vil føle deg bedre. Det er også veldig viktig å ha et godt system, med bøker og permer til hvert fag, for å holde ting oversiktlig. Dette klarte jeg bare de første ukene, i begynnelsen, men etterhvert ble jeg flinkere til det, og det ble så viktig.

♥ Prøv å interessere deg for emnet - Det er mye enklere å lære noe man interesserer seg for. Prøv å sett deg litt inn i det, endre litt holdning og syn på det, så kanskje det faktisk viser seg å være litt interessant likevel.

 ♥ Samarbeid med de som er bedre enn deg - Finn noen som har litt peiling på emnet, og som gjerne tar litt ansvar. Interesser deg, jobb hardt og lær av dem. Da blir det mye bedre, enn om du skulle jobba med noen som vet like lite om emnet som deg. Da drar dere nok bare hverandre ned.

Husk å koble av - Husk å ta pauser, få litt luft for å tenke klarere, og ikke overpugg alt ting. Da blir du også veldig lei og demotivert. Belønn deg selv, og tillatt deg pusterom. Det trenger alle.

Tro det eller ei, men det er mulig å forbedre karakterene sine med bare noen små endringer. Kanskje dere har noen tips å adde til listen? Ha en super dag videre!

- Janne

To dokumentar tips #2

Hallo! Idag har jeg to veldig bra dokumentar tips til dere. Jeg har perioder hvor jeg kan sitte i dagevis og bare se på dokumentarer, og sluke til meg kunnskap og informasjon. Jeg kommer jo stadig med serie tips her på bloggen, så nå er det på tide med et par dokumentar tips også. Her er to dokumentarer jeg nylig har sett:

I dokumentaren Sustainable(bærekraftig), ser vi kjøkkensjefen Rick Bayless, bønder og flere andre, diskutere bakgrunnen for for bevegelsen for bærekraftig mat, og hvordan den kan endre hva vi kommer til å spise i fremtiden. En utrolig lærerik dokumentar.


I dokumentaren "The beginning of life", ser vi hvordan forskere og foreldre rundt i værden utforsker hvor mye det som skjer med dem når de er små, påvirker hvordan de vokser opp til å bli. Veldig interessant.


Begge dokumentarene finner dere på Netlix. De anbefales virkelig! Kanskje dere også har noen dokumentarer å anbefale?

(Vinneren av konkurransen er trukket, og vil bli kontaktet på epost. Takk til alle som deltok)

-Janne

SPENNENDE SERIETIPS

Hallo! Tenkte jeg kunne komme med to nye serietips. Jeg har nok snakket om de før også, men det er isåfall en stund siden. To serier jeg har sett mye på i det siste, og liker veldig godt. Jeg eeelsker å få nye tips, så jeg tenkte kanskje dere også ville like det!

                                                                                              The fosters

The fosters er en av mine absolutte favoritt serier. Et lesbisk par, Lena og Stef, har adoptert tvillingene Mariana og Jesus, og kjemper nå for å adoptere fosterungene deres Jude og Callie, som også er søsken. Som politi, og assisterende rektor på barnas ungdomskole, møter de på en del utfordringer, da barna prøver å finne sin plass, mens biologiske foreldre prøver å få kontakt. Stef har et barn med en annen politimann fra et tidligere ekteskap, som vi også følger livet til. Han tar også inn fosterbarn. Serien er veldig spennende, og det skjer noe hele tiden. Man får virkelig et bedre inntrykk av hvordan fosterbarn og adoptivbarn kan ha det, og det er et tema igjennom hele serien. I tillegg tar de for seg viktige tema som homofili, det å bli født i feil kropp, selvmord, og rusproblemer. Jeg lærer mye av serien, og den setter også mange følelser i sving hos meg. Jeg ler og gråter om hverandre, og jeg virkelig elsker denne serien. Den kan du se på Netflix og Viaplay. Den finnes fire sesonger, og sesong 5 kommer snart.


                                                                        Nashville

Nashville er en serie om to artister, som kjemper om å holde ryktet sitt og karrieren sin gående. To helt forskjellige artister i helt forskjellige aldre, som ikke går noe særlig overens, må slå seg sammen for å bevare karrierene sine. Ekteskapsproblemer, barn, foreldre med rusproblemer, og innpåslitne ekser gjør ikke artistlivet enklere. Som offentlige personer må de tåle mye, og de må jobbe hardt for å bevare ryktet sitt. I tillegg følger man yngre artister som prøver å starte en karriere. Serien foregår i Nashville, og man får høre utrolig fin country musikk gjennom hele serien. En kjempe spennende og bra serie. Denne finnes på Viaplay.


Har dere noen serier å anbefale?

- Janne


Husk konkurransen min HER.

Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Husk å gi hunden din vann: Tips

Hallo!

Til alle dere med hund i hus: Her er en liten genial oppfinnelse mamma kjøpte for en liten stund siden. Nemlig en drikkeflaske for hunder. Vi trang en enklere erstatning på hundeskåla i sekken, og denne var perfekt. Man fyller den med vann som man gjør med vanlige vannflasker, tar opp den blå "korken" og vips, så er det som en skål hunden kan drikke av. Det er såå kjekt på toppturer, lange bilturer og lignende. Balder ser ut til å like den veldig godt, fordi han drikker som bare det av den, og det er veldig kjekt for ass at den er så lett å ha med seg. Ingen sponsor her, bare et kjekt tips, jeg gjerne kunne fått selv før sommeren. Mamma kjøpte den i en tur butikk tror jeg, men den finnes flere steder også, og sikkert i en dyrebutikk. Den anbefales virkelig. Det er så viktig at hundene også får i seg vann om sommeren, spesielt på tur!

Hva synes dere, var ikke denne kjekk? Tenkte bare jeg måtte tipse dere om den, siden jeg vet mange av dere også har hund, hehe. Kanskje dere har en allerede? Ellers, hva gjør dere idag? Håper dere har det fint.

- Janne

 

Hvordan jeg trener i sommer

Før hadde jeg vanskelig for å lee meg om vinteren ettersom jeg ikke har noen spesielle hobbier, der man er aktiv, om vinteren. De senere åra jeg jeg slite litt med det å faktisk få til en skikkelig treningsøkt i sommerferien. Søvnmønster og kostholdsrutinene havner fort i ubalanse, ettersom man gjerne kaster seg med på ting helt spontant, fordi man har ferie og ikke trenger å legge seg enda. Da tenker man kanskje at man har god tid til å trene senere, også blir det ikke noe, fordi noe morsommere kommer i veien. Det kjenner jeg ihvertfall veldig på selv akkurat nå. Jeg trente så bra tidligere i år, og hadde ordentlig bra rutiner, men nå har alt bare blitt et evig kaos på den fronten. Spesielt nå som jeg bruker så mye tid på youtube og redigering. Men jeg leer meg og er relativt aktiv, så jeg tenkte å komme med mine tips, og fortelle litt om hvordan jeg holder meg aktiv/trener, om sommeren. Litt ironisk at jeg drikker brus og spiser sjokolade mens jeg skriver dette innlegget, men hey, kostholdsprat tar vi en annen dag..

♥ Toppturer - Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har gått mange toppturer i år. Det har ikke frista så mye å gå på fjelltur nå i denne varmen, men bare en liten tur når sola ikke er så intens, gjør godt for både kropp og sjel! Den utrolige utsikten på toppen, gjør alt verdt det. Bare husk å drikke masse vann!

♥ Tur med hunden - Nå har jeg jo hund, så for meg er det på en måte en liten gullbilett når det gjelder å komme seg ut. Det er jo ofte det som er vanskeligst for folk, inkludert meg, det å faktisk komme seg ut av døra. Men når jeg gjør det, er det stort sett i sammenheng med å få lufta Balder. Noen ganger tar vi bare en liten luftetur så han kan gå på do, andre ganger tar jeg han med på tur, enten de er korte eller lange, og avslutter gjerne med en badetur. Det viktigste er jo å lee seg.

♥  Svømming - Jeg nevnte det jo over, men ofte etter gåturene våre, har Balder og jeg tatt oss en liten svømmetur. Det er jo ikke mye svømming det blir med en valp med seg, men i det siste har Rikke vært mye med, og da bytter vi på å passe på Balder. I tillegg har jeg svømt litt når jeg har vært på båttur med familien. Båten er stor nok til å kunne ha en styrkeøkt eller yoga der, men svømming er jo helt perfekt.

♥  Elipsemaskin - På Balder sitt rom (Vibeke sitt gamle rom), har vi en elipsemaskin, og den har jeg brukt veldig mye i år. Det har blitt litt mindre nå de to siste månedene, men den blir fortsatt mye brukt, og den er så kjekk. Jeg brukte den senest på torsdag. Da løp jeg kun i 20 minutter, men det var det jeg orka akkurat da, og det var så mye bedre enn ingenting. Det frister ikke alltid å ut i varmen å løpe, så da tar jeg med meg bordvifta mi og pc'n min inn til elipsemaskina, og trener litt.

♥  Bakkeløp - I det siste har jeg tydd mer til bakkeløp. Det er j*****, men så deilig og effektivt. Korte og effektive treningsøkter kan være vel så bra, og jeg føler meg kjempebra etterpå også. Værtfall en stund etterpå, haha.

♥  Korte styrke økter - Jeg fikk stramma inn magen en del tidligere i år (litt værre igjen nå tho), og det var fordi jeg ofte tok korte styrke på hele kroppen, og noen spesifike muskelgrupper, ofte. Det har jeg begynt med igjen nå, og som sagt, korte treningsøkter kan være vel så bra. Alt er jo uansett mye bedre enn ingenting.

Det er slik jeg trener/holder meg aktiv i sommer. Hva med deg, hva er dine beste tips til å holde seg aktiv i sommer? Mitt aller beste tips er jo såklart å finne en aktivitet du liker å gjøre, kanskje aller helst ute. Selv spiller jeg mye volleyball ute, og det er jo veldig aktivt og morsomt. Håper dere har det fint værtfall, uansett hva dere gjør.

- Janne


 

 

To serietips

Hallo dere! Det er en liten stund siden jeg har kommet med serietips her på bloggen, og det pleier å bli tatt godt imot, så da tenkte jeg å komme med to tips denne gangen, fordi jeg kun har oppdaga to nye, og ellers er jeg den typen som ser de samme seriene om igjen, tehe.. Her u go:

Grandfathered:

Jeg begynte å se denne forrige uke, og så den ferdig med en gang. Den har John Stamos, Paget Brewster og Josh Peck i hovedrollene, så det sier igrunn seg selv at den er bra. Den handler om en 50 år gammel ungkar (Altså John Stamos), som er veldig opptatt av suksess, status, penger og utseendet. Han er en vellykket restaurant eier og lever lykkelig singel livet. Livet hans blir snudd på hodet da en 26 år gammel mann med en liten datter, dukker opp forventingsfull og sier han er sønnen hans. Han har lengtet etter en far hele livet sitt, og er veldig klar for å få han i livet sitt.. Livsstilen til Jimmy som han så gjerne tviholder på, passer ikke helt til det nye livet han blir påtvunget. En veldig komisk og søt serie. Denne finnes på Viaplay. Av en eller annen teit grunn ble den lagt ned etter 1 sesong, men den ene sesongen er viiiirkelig verdt en titt.

T@agged

For dere som liker Pretty little liars, eller kanskje er hekta på youtuberene Claudia, Lia og Jc, er T@agget helt perfekt for deg. T@agged handler om ungdommer som befinner seg i ulike kronglete situasjoner, og som plutselig blir tagga i mange ekle videoer på Instagram. Den første videoen er av ei jente som blir skutt, og deretter står tre jenter til for tur. Vi snakker kidnapping, stalking, blod og trussler. Kjempebra skuespillere, en kul og heldigvis litt mindre mareritt skapende enn Pll,  men minst like spennende. Denne finnes også på Viaplay. Anbefales!


Kanskje dere har sett disse allerede? Gjerne kom med serietips dere også. Elsker serier som de over, eller noe alla Friends, New Girl, How I met your mother, og lignende. Hva slags serier liker dere?

- Janne

 

Tre filmtips til helgekosen

Hallooo! Idag er det fredag, wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Jeg har langkjøring idag, og når jeg kommer hjem skal jeg uten tvil slappe heeelt av og kose meg. Derfor passer det jo fint å komme med tre filmtips til helgekosen, eller hva? Jeg kom med et slikt innlegg for et par måneder siden også, som du kan finne HER. Selv setter jeg veldig pris på slike tips, fordi jeg ofte har filmkvelder med folk, og da tar vi frem de gamle klassikerne på Netflix. Her er tre favoritter:

Monster in law er en film fra 2005, med Jennifer Lopez i en av hovedrollene. Den handler om ei dame som endelig finner den perfekte mann. Det er bare et problem...Moren hans. Moren hans er reine djevelen og gjør alt i sin makt for å splitte de. Hun takler ikke at noen andre skal være med sønnen sin. Denne er utrolig morsom, og jeg blir både sint og frustrert på hans vegne (lever meg litt inn eller) og jeg ler veldig mye. Denne anbefales virkelig, og finnes på Netflix.

Friends with benefits er en film fra 2011, med Mila Kunis og Justin Timberlake i hovedrollene. Den handler o en mann og en dame som begge nettopp har blitt dumpet, og er lei av kjærligheten. Jamie (Mila Kunis) prøver å ansette Dylan (Justin Timberlake), da de også blir veldig gode venner. De bestemmer seg etterhvert for å bli friends with benefits, ingen forpliktelser, bare sex. Meeeen, som vanlig i slike tilfeller, endrer ting seg og følelser utvikles.. Jeg ler så syyykt mye av denne filmen, i tillegg spiller disse skuespillerene sååå bra sammen! Den finnes på Netflix.

The switch er en film fra 2010, med Jennifer Aniston og Jason Bateman i hovedrollene. Den handler om Kassie(Jenifer Aniston) som aldri finner seg en mann hun vil ha barn med, og bestemmer seg for å få en spermdonor. Bestevennen hennes Wally(Jason Bateman) liker ikke dette, så på festen hun holder da donoren hennes kommer, drikker Wally litt for mye, og switcher om på koppene, slik at han er donoren. Det husker han ikke før flere år senere da sønnen til Kassie ligner skremmende mye på han... Den er så bra, morsom og søt at den må dere bare se!! Denne finnes også på Netflix.


Ha en super fredag! Husk at jeg kommer ut med en ny video på youtubekanalen min HER idag, tihi.

 

Hvordan kjenne igjen giftige venner

Jeg har hatt maaaaaange giftige venner oppigjennom. Noen har kanskje jeg også påvirket på en dårlig måte? Hvem vet.. Uansett, etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg klart å kjenne igjen "giftige mennesker, og jeg har ikke lenger det syke behovet for å ta vare på alle vennene mine bare fordi jeg har hatt de en stund, eller fordi jeg vil at alle skal like meg, slik som jeg engang hadde. Det er ikke lenge siden sist jeg gikk på en smell, og har egentlig bare gitt opp alle mennesker og blitt hjemme, haha. Men det finnes mange gode mennesker rundt meg, heldigvis. Det er mange som spørr meg om hvordan jeg klarer å kutte folk ut, hvordan man vet hvem man burde ta vare på osv, så her kommer noen tips utifra mine egne personlige erfaringer. Håper det kan hjelpe.


 

♥ De hakker på deg konstant - Det finnes mange som hele tiden skal hakke ned på deg, slik at du føler du aldri vet hvordan du kan oppføre deg, fordi du får høre det... Å si ifra om ting er helt greit, jeg liker ærlige folk, men å direkte hakke på deg så du føler deg usikker,er ikke greit.

De prøver å styre/kontrollere deg - Om du ikke får ha egne meninger, en egen stil eller lignende, er det ofte tegn på at vennen din prøver å kontrollere deg, og det er iiiiiiikke sunt. Da prøver man ofte å leve opp til de høye krava deres, som så sjeldent fungerer, og en føler seg dårlig. Det sier mye mer om dem enn om deg.

De snylter på deg - Altså, jeg og vennene mine har alltid lagt ut for hverandre, betalt litt for hverandre nå og da, og i værste fall glemt noen små summer innimellom, men vi har alltid respekt nok for hverandre, til å gi pengene vi skylder, tilbake. Mange sier de ikke vil ha de igjen, så da er det jo genialt med vipps, så en bare kan vipse de over, haha. Men det finnes også mennesker som alltid sier "Åh,kan du kjøpe det for meg, lover du får igjen", noe man ikke gjør, eller "Jeg har bursdag snart, kan du kjøpe den til meg?", selv om du har bursdag først, haha. De ber deg stadig ta med ting, men gir aldri igjen, ber deg legge ut for de, men gir aldri penger tilbake, og lignende. Jeg hadde nylig en slik venn. Jeg hadde ikke barn, hus og mange dyr, så jeg hadde mer penger til overs, men jeg hadde ting jeg måtte bruke de på. Å hjelpe til er ikke noe problem, men når man merker at man har ekstra penger igjen i slutten av måneden, når man kutter noen ut, sier det jo litt.

♥ De får frem de dårlige sidene i deg - Noen har bare ikke godt av å henge sammen. De fremkaller dårlig energi, snakker stygt om andre hele tiden, og får på et eller annet magisk vis dratt deg inn i all verdens mulig drama. Jeg kunne fint henge me halve klassen en dag, og komme på skolen dagen etterpå og oppleve at ingen av de snakket med meg, og så ringte "bestevenninna" etter skolen og fortalte hva alle hadde sagt om meg, mens jeg gikk alene og hun hang med de. Så var det hun som hadde starta alt. Hvem gjør det når de er 19 år(jeg var 17) gamle liksom? Haha...

♥ De vil være med deg om de får noe ut av det - Ringer de deg kun når de trenger fest, penger, en plass å sove, eller noen til å kjøre? Veeel....Venner og venner du.. 

Punktene over er eksempler på "giftige" venner, altså venner du kanskje kunne vært foruten. Jeg sier ikke at jeg er et prakt eksemplar av ei venninne, for jeg er stort sett ikke tilgjengelig noe sted lenger (med mindre de faktisk ringer, jeg suger til å bruke messenger). Men her var værtfall noen eksempler.  Kanskje du har noen punkter å adde til lista?

- Janne

(Se min siste yt video HER)

 

ET SERIETIPS

Hallooo, og god morgen ♥ Det er søren ikke ofte jeg setter meg til å skrive klokka sju om morgenen. Idag våkna jeg av meg selv i femtiden, av en syk trang til å pusse tennene mine, haha. Jeg sovna uten å ha fått pussa de igår kveld, så da jeg våkna klarte jeg ikke vente. Etter jeg pussa ble jeg lysvåken, men prøvde å sove en stund, til pappa sin klokke ringte seks. Mens han gikk med Balder, lagde jeg frokost til oss, og kokte kaffe, så nå er faktisk frokosten slukt og jeg er klar for å starte dagen min. Mamma trenger ikke opp enda, og vi hadde egentlig planer om å sette klokka på senest ni, så jeg får vente med å romstere her. Det er nemlig når jeg prøver å være musestille, jeg bråker aller mest. Ikke at Balder gjør det så veldig enkelt heller. Han er nemlig veldig uenig, og står for øyeblikket med et bein på skuldra mi, og et annet på tastaturet mitt, mens han bytter på å slikke på skjermen og nesa mi. Jeg får nok litt av en rettingsjobb på dette innlegget etterpå.... Jeg har derfor ikke rukket å tatt noen blogg bilder enda, men jeg har en idê på lur likevel(lol). Jeg har nemlig begynt på en ny serie igjen. Åjada, her klarer jeg hverken å fullføre bøker eller serier før jeg begynner på noe nytt. Denne var bare for spennende til å vente med. Serien jeg anbefaler idag er " 13 reasons why".


13 reasons why, er en serie som kom ut på Netflix den 31.mars i år, og er basert på boka som kom ut i 2007. I serien følger vi 17 år gamle Hannah Baker, som valgte å ta sitt eget liv. I 13 kasetter, forteller hun klassekameratene sine, veldig grundig hvorfor hun tok livet sitt, og hver kasett er dedikert til en enkelt person. Det er nemlig ikke enkelt å være helt ny på en skole, kanskje spesielt ikke på videregående, med ungdommer under utvikling, og alt som følger med.. Den eneste som gav henne håp og livsgnist, klarte ikke forstå hvor mye hun sleit med seg selv. Kasettene går på rundgang, og da han får de, klarer han ikke høre stemmen hennes, og bruker alt for lang tid på å plage seg selv med dette. Hadde han noe med dette å gjøre? Er han som de andre på kasettene, og har han egentlig grunn til å grue seg til å høre på de?

Jeg har aldri følt så mye mens jeg har sett på en serie. Jeg både kjenner meg, og kjenner meg ikke igjen, om dere skjønner. Jeg kjenner meg igjen i videregående dramaet, det å ha venner som sliter uten helt å forstå hvordan man kan hjelpe, og det å slite med seg selv uten å vite hvordan man skal be om hjelp. Aldri før har jeg vært borti så mange gode skuespillere i en serie heller. Kanskje det hjalp at de er såpasse unge enda, og husker hvordan videregående eventuelt var for dem selv. Det er mye lettere å leve seg inn i noe om man faktisk kjenner seg igjen, og man har vel alltids vært borti noe slikt, enten det er av egen erfaring, eller noen man kjenner. Jeg mener alle burde se denne serien. Det åpnet virkelig øynene mine å se hvor lite som skal til for at det kan bli for mye for noen andre. Jeg ble sittende igjen med en skummel følelse over hvor mye man påvirker andre menneskers følelser, uten å ha kontroll over det. Har jeg noen gang fått noen til å føle seg slik? Jeg vet jo selv at andre har hatt alt for stor påvirkning på meg og mine ting. Man må nok tenke at man er ung, man tar valg som ikke alltid viser seg å være de beste, og man er rett og slett under utvikling. Man er alt for sårbare, og når man er på den alderen føles alt så mye viktigere og større enn det trenger å være, og hvordan venner og andre ungdommer er, påvirker en alt for mye. Slik lærer man å legge fra seg med tiden, heldigvis.  Igjen, denne anbefales virkelig! Den er sterk, den er fin, den er grusom, og du vil gråte mye. Men du vil ikke angre. Jeg lover! Ps: Ikke se på denne om du allerede føler deg nedfor, og den er nok ikke den beste serien å se om hensikten er å slappe av....

Har du sett denne serien?

Tre serie tips

Hallo dere! Det er en stund siden jeg har kommet med noen serietips her på bloggen, så da tenkte jeg det var på tide nå. Derfor kommer jeg nå med tre serietips, som er tre heeelt ulike serier som passer til de fleste..


Riverdale:

Riverdale handler om en liten fredfull by, som plutselig blir rammet av et veldig mystisk drap på en ung gutt. Flere fra byen blir mistenkt og masse uventet drama hører med. Selve serien er merkelig og litt wannabe Pretty little liars, men man må liksom følge med. Den er spennende, og hallo, Cole Sprouse(som dere kanskje husker som Cody fra Zack and Cody) er med, så da blir den plutselig drit bra. Serien er basert på tegneserien "The Archie Comics".


Santa Clarita diet:

Denne serien handler om en eindomsmegler som plutselig spyr ut et helt rom, sånn bokstavelig talt fyller opp et helt rom med spy, på en visning. Hun spyr også opp noe veldig rart som ser ut som en slags muskel/organ. Etter den hendelsen skjer merkelige ting med henne. Nabogutten kommer frem til at hun må være død, og hun får plutselig lyst på menneskekjøtt. Mannen hennes er fortvila, men løftet var "i gode og onde dager", så nå må han bare hjelpe henne å drepe folk. En skikkelig sær og humoristisk serie.


Legends of tomorrow:

Dette er en serie om superhelter/metahumans, tatt ut fra seriene "Arrow", og "The Flash". De drar både frem og tilbake i tid for å redde fremtiden. Ni forskjellige krefter og personligheter med ni forskjellige mål i ett oppdrag. Den er overdreven, skummel, spennende og utrolig morsom.
 


Det var veldig enkelt og raskt forklart om seriene. Alle tre finnes på Netflix og er verdt en titt. Legends of tomorrow er mye enklere å forstå om du har sett Arrow og The flash(aller helst begge deler). Arrow kan virke tregt i begynnelsen, men er veldig verdt å se. Har dere sett en av disse før? Kanskje dere har noen å anbefale også?

Tips til å holde styr på regningene

Hallo og god tirsdag! Jeg håper dere har det fint idag. Jeg tenkte å komme med et litt annerledes tips innlegg. En stor del av det å bli voksen er å betale regninger. Flere presterer å si at jeg slipper å betale regninger siden jeg bor hjemme, og at jeg er så heldig. Det stemmer ikke. Jeg har en inntekt, og betaler derfor regninger, kjøper mat, klær og ting som alle andre gjør, bare at jeg bor hjemme til jeg skal bo med Even (og får lappen). I begynnelsen var dette selvfølgelig helt nytt for meg. Pappa viste meg fort hvordan jeg kunne holde styr på de betalte regningene mine, men de ubetalte lå og fløy rundt til jeg fikk betalt dem. Til slutt laget jeg meg et system som har funka så bra, og holdt purringene unna. Litt ironisk at jeg skriver dette nå som jeg har flere ubetalte reninger, og venter på lønninga mi i spenning, meeeeeeen, jeg tenkte å dele mine tips med dere; Mine tips til å holde styr på regningene dine. Kjedelig, men sååå viktig.

 

Legg de ubetalte regningene dine i en boks- Jeg har en boks der jeg KUN har de ubetalte regningene mine, og legger de jeg har kortest frist på, øverst, slik at når jeg har anledning betaler de med en gang, og slipper purringer. Du kan også putte de i en mappe eller sette de i en perm, der du kun har ubetalte regninger, før de betales.

♥ Betal de med en gang - Har du ikke anledning enda, så har du ikke anledning, men har du penger på kontoen din, er det sjeldent noen grunn til å vente. Da blir det fort glemt bort.

♥ Sett de betalte regningene inn i en perm - Når regningene er betalt, er det lurt å putte de inn i en perm du kun bruker til regninger, og skriver at de er betalt, og når, slik at du kan gå tilbake og ha full oversikt på regningene dine.

♥ Få faktura eller skriv den ut - Jeg pleier å bestille slik at jeg får en faktura i posten. Det går også an å skrive ut oversikten fra nettbanken. Dette er så lurt, for om man bestiller noe på nettet og får fakturaen på epost, kan den fort forsvinne blandt anre eposter. Har du det på papir, kan du skrive "betalt", og sette den inn i permen din.

♥ Avtalegiro - Det beste er selvfølgelig å redusere antall regninger, altså å kutte ned på de unødvendige utgiftene. Når det gjelder de obligatoriske summene, hjelper det veldig å opprette en avtalegiro i nettbanken, slik at pengene til feks huslånet, blir trukket fra kontoen din automatisk. Da trenger du ikke å tenke på at halvparten av pengene på kortet ditt, må spares, fordi det som er på kontoen din kan brukes til de andre tinga, som mat og drivstoff og slikt.
Hva er dine beste tips til å holde styr på regningene?

Tips til aktiviteter å gjøre i vinterferien

Hallo! For noen av dere er det fremdeles vinterferie, for andre begynner den kanskje nå snart?  Jeg har ferie fra de fleste avtaler og plikter den uka her, og har derfor bedre tid til ting jeg ellers ikke har tid til. Man lengter etter slike ferier hele tiden i den hektiske hverdagen, men når den endelig kommer, er vi såå i feriemodus at vi ofte bare ender opp med å sitte inne likevel. Det trenger ikke alltid være en dum ting, men jeg skal likevel komme med noen tips til noe du kan gjøre i vinterferien. Både produktive ting, og andre litt mer avslappende aktiviteter.

 

Akedag - Om det er snø såklart. Viss ikke, gå ut alikevel. Finn frem det indre barnet i deg, ta frem akebrettet og utebuksa og lek i snøen. Det er gøy, oooog god trening!

Grilling ute - Her er det ihvertfall veldig fint vær, og vi var ute og grilla pølser på tirsdag. Kjempekoselig!

Vennekveld - Det er ikke akkurat ofte alle har fri samtidig..

♥ Ta igjen serier - Ta igjen noen serier du ikke har fått fulgt med på, gjerne med noen andre. Her i huset ser vi på Gilmore Girls for tiden, stor hit, haha..

♥ Oppfriskning i garderoben - Nå har du kanskje endelig tid nok til å rydde i klesskapet ditt/garderoben din? Det trenger ihvertfall jeg. Jeg gjør det egentlig ofte, men er alt for sentimental og klarer aldri å kaste noe. Jeg gav bort en del klær før jul, men får rydde bort de tykkeste genserne snart, som alltid bare ender på gulvet uansett, hver gang jeg skal finne noe, haha..

Ellers kan du lese bøker, stå på skøyter(om isen tillater det) og slike ting.. Kom deg ut! Nyt været, få noe ut av ferien din, samtidig som du får slappa en del av. Perfect. Hvilke planer har dere for (eventuelt resten av) ferien?

Ukens sanger på repeat: Rolig spilleliste

God kveld ♥ Jeg håper dere har det bra idag. Jeg er i skikkelig søndagsmodus idag. Jeg er litt sinna på meg selv fordi jeg nok en gang har blitt hjemme istedenfor å være med venner. Har i det minste fått vært litt med kjæresten, som også er alt for sjeldent nå. Jeg skal prøve å dra til han i morgen. Jeg har ikke vært i leiligheten hans i år faktisk, kun her hos meg eller hos foreldrene hans. Det er så vanskelig å dra dit, siden det er en nok så lang togtur, eller... Den føles lang når det er lenge siden, hehe. Men etter kjøretimen i morgen SKAL jeg klare det, for nå savner jeg han så, det å være med han jevnlig. Skal ikke snakke mer om det, for da savner jeg han bare enda mer, haha...

Jeg skal løpe litt nå. og i det jeg skulle sette på musikken, kom jeg på at en av dere spurte om jeg kunne komme med noen forslag til litt roligere sanger, siden jeg kom med mine favoritter fra løpelista mi. Så da satt jeg sammen en liten liste, altså fem av mine absolutt topp favoritt sanger for øyeblikket. Håper dere liker de!

 Jeg har en veldig "Bred" musikk smak og liker absolutt alt mulig. Det varierer litt på humør og anledning hvilke sjanger jeg velger, men det er ihvertfall disse som har gått på repeat den siste uka. Jeg bruker Vibeke sitt trådløse headset, og det er så sykt deilig å slippe den ledningen. Ønsker meg virkelig et slikt et, spesielt siden Balder ødela mitt tidligere i uka, hehe. Hvilke sanger har gått på repeat hos dere i det siste?

Fem filmtips til helgekosen

Hallo og goood helg! Tusen takk for god respons på gårsdagens innlegg, det betyr mye. Nå er det fredag og det er tid for en etterlengtet helg. Jeg skal være med kjæresten min i helga, noe jeg gleder meg masse til. Formen er ikke knall så jeg vet ikke hva vi skal, men bra blir det. Håpa på å få vært med Solveig så da får vi se. Ellers pleier vi å se en del filmer sammen. Det tar alltid veldig lang tid å velge em film. Ikke fordi vi er så kravstore, men fordi Even hater å se filmer om igjen, og han koser seg veldig med letinga. Jeg føler det tar lenger tid å finne film enn det faktisk tar å se den, så jeg blir fort lei og sinna, noe som ofte resulterer til at det ikke blir noe av da, haha. Men om vi faktisk finner noe som begge to kan like, er det jo så koselig å sitte å se på film sammen. Derfor tenkte jeg å komme med tips til fem filmer du kan se i helga!


                                                                                                Deadpool

Leiesoldaten Wade Wilson ble offer for et eksperiment som gjorde at han fikk akselererte helbredende evner, og adapterer alter egoet Deadpool for å ta opp jakten på mannen som nesten ødela livet hans, alt med en mørk og vridd sans for humor. Ryan Renolds har hovedrollen, så da må det jo bare bli bra. Even og jeg lo oss halvt ihjel, og den er sååååå braaaa. Gjør deg klar for såre magemuskler..                                                                                                Passengers

Ombord på et luksuriøst romskip som er på vei for å kolonialisere en ny planet, våkner en av passasjerene 90 år før tiden på grunn av en feil i søvnkammeret. Etter hvert som ensomheten innhenter ham, står han overfor valget om han skal vekke opp en av de andre passasjerene for å få selskap. Vel vitende om at dette er en fatal avgjørelse å ta på en annen persons vegne. Jennifer Lawrence og Chris Pratt har hovedrollene. Denne filmen har faktisk ikke fått så god kritikk, og det forstår jeg ikke. De mener den er som tre filmer i en. En dårlig en med titanic kommentarer, en god en og gud vet hva det tredje var. Selv synes jeg dette er en av de beste filmene jeg har sett på lenge. Nå liker jeg disse to skuespillerne veldig godt også, men handligen var veldig fin og annerledes. Filmen var kanskje litt langdratt, men hvilken film er ikke det idag?                                                                                alice through the looking glass

Når Alice våkner opp i Wonderland, må hun reise gjennom en mystisk ny verden for å hente et magisk septer så hun kan stoppe den onde Lord of Time før han skrur tiden frem og forvandler Wonderland til en livløs gammel verden. Med hjelp fra noen nye venner må Alice også avdekke en ond plan som går ut på at Queen of Hearts tar tilbake tronen. Hatter leter etter familien sin, og alle tror det kun er Alice som kan hjelpe dem. Denne filmen så jeg faktisk på kino helt alene, for aller første gang. Ingen kunne bli jeg, så jeg tenkte "fuck it, dette må prøves, jeg trenger ingen andre". Det var vaktisk veldig deilig, befriende og terapautisk å gjøre det helt alene. Virkelig eksponering også. Kanskje jeg likte filmen bedre fordi jeg var så stolt av meg selv? Haha..

                                                                                                    This is 40

This Is 40  er en spin-off fra filmen "Knocked up"  der Ben (Seth Rogen) og Allison (Katherine Heigl) var hovedkarakterene. Noen år etter at vi så dem som et birollepar i filmen, møter vi igjen Pete (Paul Rudd) og Debbie (Leslie Mann) i hovedrollene, og ser hvordan situasjonen er og hvordan den utvikler seg for ekteparet. De har to barn sammen (Som faktisk er Leslie Mann sine ekte barn", har vært sitt firma og fyller nå 40 år begge to. Firmaene går dårlig, og det gjør også ekteskapet.. Noen vil komme i form, mens andre vil helst spise cupcakes. Jeg lo meg ihjel og klarte å rive ned hele pc'n da jeg løp på elipsemaskina og så på den. Den minner meg så om mamma og pappa (som nettopp fylte 40), og den tror jeg mange andre også vil kjenne seg igjen i.


                                                                                               Fast and the furious

Det blir ingen helgekos uten Fast filmene!! Disse filmene er amerikansk actiondrama og bilfilmer, som begynte i 2001. Hovedrollene spiller av Paul Walker(som nå har gått bort) og Vin diesel. Handlingen er lagt til Los Angeles der streetracing er en populær aktivitet. Bil- og fartsglade møtes i øde områder, gambler og bedriver ulovlig kappkjøringskonkurranser. Den harde blant disse ledes av "Dom" Toretto (Vin Diesel), og i tillegg til illegale kappkjøringer bedriver de ran av trailere med verdifullt elektronisk utstyr.

Brian er en ung etterforsker (Paul Walker) som får i oppgave å infiltrere miljøet for å få greie på om det er gjengen til "Dom" som står bak disse spektakulære ranene. Han anskaffer seg en rask gatebil og klarer etterhvert å få innpass i gjengen. Flere av dem er skeptiske til denne nykomlingen som hiver seg rett inn i konkurransene og prøver å gli naturlig inn i miljøet. Etter hvert som han kommer lenger inn i kretsen, begynner han å tvile på sin egen rolle i spillet, og om denne hyggelige Dom virkelig kan ha noe med trailerranene å gjøre. I tillegg til dette blir han romantisk involvert med Doms søster, Mia. Da Brian omsider oppdager at Dom og gjengen virkelig driver med disse trailerranene havner Brian i et moralsk dilemma. Både vennskap, lojalitet, moral og kjærlighet blir satt på prøve.

Disse filmene utvikler seg veldig etterhvert, ettersom det til nå er hele syv filmer, og den åttende spilles inn nå. De er veldig bra alle sammen, men jeg tror 1,5 og 7 må bli mine favoritter. Etterhvert blir det mye mer science fiction, men jeg må få det med meg. I de siste filmene har flere fra de første filmene slått seg sammen i hver film istedenfor hver for seg, og blir en skikkelig livatt og fin gjeng, som sammen stjeler biler og rydder opp på sin måte. De er gode mennesker, innerst inne. De får også politiet etter seg, men blir til slutt venner med de. En utrolig kul og skummel politi mann "Hobbs", spilles av "The Rock", og er helt awesome.

Har du sett noen av disse filmene før?

 

Storytime: Jeg hadde kattefobi - Tips

Jeg har ikke så mye inspirarsjon når det kommer til mat for tiden, jeg er rett og slett sååå matlei at jeg helst bare spiser appelsiner. I morgen skal jeg mest sannsynlig bake med Mimmim, så da kan jeg dele oppskriften med dere da. Jeg har fri i morgen, så tenkte jeg skulle få laget en del da, kanskje noe valentines - klissklass - full av sukker - kaker? Haha. Prøver å ikke spise sånt tho, men hallo BLOGGEN!!! Hva gjør man ikke for bloggen? Haha... Så istedenfor mandag oppskrift idag (plis ikke si dere venta på en? Isåfall er det masse digg i arkivet), skal jeg komme med et typisk Janne - som tenker på - og har meninger om alt ting - innlegg (sorry, var bare så gøy å dele inn ord). Idag skal jeg snakke om tvangstanker og fobier, og hvordan man kan bli kvitt det. Jeg har blogget litt om det før, men det trengs igjen. 

 Husker dere den enorme katte fobien jeg pleide å ha? Sånn helt syyyyykt voldsom katte fobi. En stor grunn til mine første psykologtimer, og en av hovedgrunnene til at jeg ikke klarte å gå ute alene på typ to år, var altså på grunn av katter. Hvorfor jeg var redd for katter, forstår jeg ikke helt nå, og jeg ler litt av tanken. De var overalt. Jeg lette etter de med øynene mine, og med skuldrene opp til ørene, men skvatt like mye hver gang. Uansett hvor jeg var, var det katter, og det ekleste var øynene som glante så. Jeg vet ikke engang om det var kattene jeg var redd for, eller om det var hvordan kroppen min reagerte når jeg møtte en. Jeg frøys helt, hyperventilerte, gråt og løp bort. Det styrte livet mitt helt fullstendig. Det var helt latterlig. Jeg mista bussen flere ganger fordi jeg møtte på en katt, og jeg måtte bli henta selv om jeg var hos naboen, fordi jeg kunne møte på en katt. Det gikk greit med sykkel, og etterhvert turte jeg å løpe forbi.

For å bli kvitt fobien, begynte jeg å se på kattebilder på nettet(hahah). Det skumleste var øynene. Det er nesten flaut å skrive om, men igjen, hva gjør man ikke for bloggen? Jeg skriver det her for å vise at man kan bli kvitt fobier, at man MÅ bli kvitt fobier, fordi det kan ta over livet vårt så til de grader. Det å se på bilder hjalp. Så begynte jeg å gå forbi mens jeg snakka i telefonen, det var i hvertfall et hjelpemiddel. Til slutt måtte jeg hoppe i det og gjøre det på egenhånd. Det å ha hunden min med hjalp også mye. Han begynte alltid å løpe når han så katter, fordi han var vant til at jeg gjorde det. Stakkars, jeg påvirka han, haha... Mamma og pappa synes det var vondt å se meg sånn, og spesielt hvordan jeg reagerte om de pressa meg, så de var forsiktige. Men de måtte presse meg. Jeg pleide jo å elske å gå på tur, og nå ville jeg ikke ut. Etterhvert tvang pappa meg til å klappe katter. Tanter sine katter, venner sine katter, osv. Jeg fikk ei venninne som hadde tre katter, som var veldig kosete. Jeg ville jo være med henne, så da var de ikke til å unngå. Det var jævli, så sykt jævli, fordi jeg alltid hadde unngått de dumme kattene. Men jeg måtte klappe de. Dette gjorde jeg flere ganger i uka, og til slutt... Til slutt var det ikke skummelt lenger. Jeg kommer aldri til å skaffe meg katt, men jeg klarer helt fint å gå forbi katter, og til og med klappe de. Jeg var livredd for katter i flere år og det ble bare værre og værre jo mer jeg unngikk de. Jeg tror det hele starta med en liten skremme historie fra nabo jenta da jeg var mindre, så bare balla det seg på. Det var en skikkelig latterlig fobi, men den var jævli og det kontrollerte livet mitt. Men jeg ble kvitt den! Og det blir man kun kvitt om man utfordrer seg selv, og gjør det som er skummelt selv om det føles jævli der og da. Det samme gjelder andre fobier eller ting man er redd for. Er du redd for å ta buss, for bakterier, eller føler du at du må vaske og rydde hele tiden? Da må man faktisk utfordre seg og gjøre det helt motsatte av det du ville ha gjort. Det skal være vondt og utfordrende. Jeg lover deg at det hjelper!! Begynn i det små, men ikke stopp. Når det blir så ille og kontrollerene må man faktisk bare ta tak i det, for sin egen del, uansett hva det er. Om det er edderkopper, katter, bakterier, butikker, vann, planter, u name it. U can do it!

Har du noen fobier?

10 ting å gjøre på en dårlig dag

Hallo! Denne uken har vært kaotisk, så jeg har ikke hatt lyst til å blogge. Blogger man bare på bra dager er man falske, og blogger man når man har dårlige dager er man negative og utakknemlige, så jeg har bare holdt meg unna. Jeg har brukt tid på meg selv og jobbet med og gjøre de dårlige dagene bedre. Det har jeg klart til en viss grad, og tenkte derfor å komme med ti tips til ting å gjøre på en dårlig dag.

♥ Ta deg et langt bad - I tillegg til å dusje, liker jeg å ta et langt bad værtfall tre ganger i uka. Det er reine terapien for meg. Spesielt med produkter fra Lush oppi, omg. Jeg pleier å sette vinduet opp, og tappe vaaaarmt vann. Det hjelper så mye.

♥ Kjøp blomster - Ikke at en trenger å bli så materalistisk, men jeg liker godt å ha blomster rundt meg. Det holder med kaktusene mine liksom. Det å ha friske blomster rundt seg kan gjøre en så glad og rolig.

♥ Tenn lys - Litt som punktet ovenfor. Det gjør en så rolig. Jeg tenner lys hele tiden.

♥ Fysisk aktivitet - For meg hjelper det å løpe eller gjøre yoga. Det å gjøre noe bra for en selv, og få fokuset over på noe annet er veldig lurt.

♥ Frisk luft - Frisk luft er såå undervurdert. Det frister kanskje ikke å komme seg ut på dårlige dager, men det er så verdt det om man bare klarer å presse seg ut.


 

♥ Meditering - Jeg vet mange ser på meditering som noe veldig hippie aktig og spirituelt, men det er så undervurdert. Det å connecte til sitt inner self og koble av er så utrolig viktig og deilig.

♥ Les bøker - Det er fort å sette seg ned med Netflix og bli der, det merker jeg ihvertfall selv. Men blir man så veldig rolig av det? Det hjelper meg mye å se på favoritt seriene mine, men jeg drømmer meg alt for lett bort og blir sittende hele dagen. Det å lese er så mye lurere. Man får koblet av på en helt annen måte. Mange sier de ikke liker å lese, men da har du faktisk bare ikke funnet den rette boka enda, hihi.

♥ Vær kreativ - Er du kreativ? Ikke? Kanskje du skulle prøve likevel? Jeg er ingen flink maler, men liker godt å male likevel, og finner det veldig avslappende.

♥ Vær snill med deg selv - Ikke forvent for mye av deg selv denne dagen. Slapp av med selvpleie. Ansiktsmaske, en god salat, ny lakkerte negler and u name it. Kos deg! Har du ikke så god tid trenger du ikke gjøre så mye, men alt hjelper.

Lag deg god mat - Lag deg et enkelt men godt måltid du liker ekstra godt denne dagen! Jeg har fått dilla på veganske pannekaker for tiden, mmmmm.


Hva pleier du å gjøre på en dårlig dag? Nå skal jeg forberede masse greier og få alle gjøremål ferdig så langt det lar seg gjøre. Denne uken har jeg teorikurs, kjøretimer, frisørtime og to møter, puuuhhh. Ha en fin søndag dere!
 

Sunnere altnernativer til snacks

God kveld ♥ Som et lite nyttårsforsett har jeg prøvd å holde meg unna godteri, potetgull og slike ting, i januar. Is og kaker er ikke noe man får i seg så ofte uansett, så om det blir et "problem" får jeg kutte det ut senere. Jeg er litt fæl til å småspise og snoke i skuffer og skap uten å helt tenke over det, og da blir det fort litt. For å holde tannlegeregningene borte, og lovehandelsa litt mindre, har jeg satt som hovedfokus å kutte det ut nå. Egentlig mest for å vise meg selv at jeg kan klare det jeg vil, og ha litt selvkontroll. Dette er ikke for å tenke på noen sommerkropp eller lignende, men fordi jeg vil ta bedre vare på meg selv. Jeg prøver å tenke på hvordan glasset mitt hadde sett ut om jeg miksa sammen alt jeg spiste den dagen, og om det da hadde frista og spist det, haha. En smoothie med kjeks, potetgull, brød og frukt hadde sikkert ikke sett så digg ut. Det hjelper meg faktisk å tenke sånn. Jeg er ikke nazi i det hele tatt,men jeg prøver, og det gjør at jeg blir veldig fornøyd med meg selv. Jeg har funnet noen alternativer som er sunnere, når søtsuget kommer.

Det sies jo en del om mørk sjokolade og fruktsukker, men man må begynne et sted, og herregud man må jo kose seg også. Det spørs på hvilket mål man har satt seg. Mine mål handler ikke om hvordan kroppen min skal se ut utenpå, men inni, og hvordan jeg skal føle meg. I tillegg må jeg være mer forsiktig med hva jeg får i meg nå som jeg har fjerna galleblæra.. Nedenfor kommer jeg med syv tips til noen sunnere alternativer til snacks. Jeg har også skrevet litt om hoved næringsinnholdet i de ulike matvarene, men det finnes så klart mye mer enn det jeg har skrevet. Jeg har fokusert på det gode. Jeg teller ikke kalorier, og det tror jeg ikke det kommer noen ting godt ut av heller. Her er fokuset på å få i seg ting som er bra/bedre for en.


Jeg elsker epler, og i det siste har jeg fått dilla på epler med kanel på.

Jeg prøvde å dryppe mørk sjokolade over hasselnøtter, og det var overraskende godt.


Jeg liker ikke mørk sjokolade så godt, men en bit av denne dempa søtsuget veldig.Her var noen tips til sunnere snacks. Hva synes dere om slike innlegg?  Kanskje dere har noen tips dere også? Ha en super torsdag videre ♥

Tips til å holde treningsmotivasjonen oppe i vinter

Hallo! Jeg har akkurat kommet hjem fra en times gåtur med Balder. Jeg lot mobilen være hjemme, og det er som oftest da jeg kommer på ting å blogge om, eller ting å filme. Naturen er min største inspirasjon. Ikke nødvendigvis det som hører til naturen, men alt og alle som befinner seg der. Idag kom jeg på at jeg kunne blogge om hvordan man kan holde treningsmotivasjonen oppe i vinter, Oh holy crap for en lang setning. Ideèn har kanskje ikke så mye med naturen å gjøre tho, men jeg kom på det når jeg gikk, lea meg, var i fysisk aktivitet. Noe som ofte kan friste veldig lite når det er vinter og grått ute. Det har ihvertfall jeg erfart. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips som har hjulpet meg. 

♥ Stå opp tidlig og ta på treningsklær med en gang - Jeg legger ofte frem de fresheste og mest fargerike treningsklærne jeg har, dagen før, og tar de på med en gang jeg står opp. Om dagens gjøremål tillater det, prøver jeg å trene så tidlig som mulig på dagen, og da hjelper det når jeg står tidlig opp. Står jeg opp etter ti, blir jeg demotivert og får ikke trent før det er leggetid, og det skjer for ofte egentlig,haha. Men står jeg opp til en mer menneskelig tid, er det fortere for å komme seg ut. Det er vel egentlig det som er den største utfordringen for meg, å komme meg opp de dagene jeg ikke har møter, eller ansvar for Balder. Men å komme seg ut er lurt. Det trenger ikke å være løping, men bare det å komme seg ut, gå en tur og slikt.

♥ Feshe treningsklær - Det nevnte jeg litt over. Det er ikke alltid lommeboka tillater en å kjøpe nytt treningstøy, for det kan være veldig dyrt, men jeg handla på nyttårssalget, på Sportamore, og fant super fresht treningstøy til en billig penge. Jeg fant noen heftige disco fargede tights som folk kommenterer hver gang jeg tar de på, og det gjør at jeg smiler og vil trene. Fordi jeg blir glad og motivert av fint og nytt treningstøy, og fordi jeg har brukt penger på det, haha... Da er det litt surt å la det støve ned.

♥ Finn en treningsform du liker - For at det skal være gøy å trene, og at du føler du trener fordi du vil, og ikke fordi du føler du må, kan det lønne seg å finne en treningsform du liker. Jeg elsker å gjøre yoga, og akkurat nå er det den treningsformen jeg har valgt.

♥ Varier treningen - Det er fint å finne en form for trening du liker, men når du merker at du begynner å skippe treninga, er det kanskje på tide å endre rutinene litt. Her finnes det jo masse på youtube. Selv liker jeg veldig godt sirkeltrening. Eller liker og liker, det går fort og er effektivt, haha.

♥ Forplikt deg - For meg hjelper det å melde meg på utfordringer, som feks Yoga revolution. Jeg har fortalt det til mange, og skrevet det på bloggen, så da føler jeg meg mer forpliktet til å gjøre det. I tillegg er det ikke like gøy å skippe når man vet man må ta igjen videoene dagen etterpå, eller det å faktisk droppe ut når man har kommet så langt. Det kan også hjelpe å gjøre dette sammen med noen, eller finne deg en treningspartner. Selv liker jeg å trene i fred og ro, men det er gøy når søstrene mine blir med innimellom.Hva holder deg motivert på treningsfronten om vinteren?

Å feire jul som høysensitiv

Hallo! Hvordan har dere det idag? Jeg lurer så på hvordan leserne mine har det i jula, og skulle ønske jeg kunne innvitere alle over, og at vi bare kunne ha åpna oss for hverandre, haha. Jeg har det veldig fint! Det er deilig å ha litt ferie fra avtaler og møter en ukestid. Men èn uke er nok også. Går det lenger tid, blir jeg rastløs og føler jeg kaster bort dagene mine. Det blir jo litt å gjøre likevel, selv om det ikke er plikter, men faktisk bare masse kos og hyggelige selskaper. Det eneste negative i jula, er jo at det er så masse sosialt man må delta på. Jeg er uendelig takknemlig for å ha så mange å tilbringe tiden min med, men jeg blir så forferdelig sliten av å være sosial. Både på grunn av ulike vansker jeg har(som jeg ikke gidder å gå innpå, fordi mange av dere alltid vet best hva som feiler meg, så da trenger jeg vel ikke forklare), og fordi jeg er så høysensitiv. Det er det jeg tenkte å gå litt innpå nå. Det å være høysensitiv i julesammenheng. Jeg har aldri skrevet noe om det på bloggen før, og tenkte det kunne være aktuelt for mange, så jeg kommer med litt tips og triks nå. Håper det kan hjelpe.

                                                   Hva betyr det å være høysensitiv?

Først må jeg si at om du ignorerer å lese alt, og ikke vet helt hva det å være høysensitiv går ut på, kan du gjerne la være å kommentere, for det er det nemlig veldig mange som får seg til å gjøre. Bare for å få ut sine personlige meninger istedenfor noe relevant, haha. Jeg vil også si at det å være høysensitiv ikke er noen diagnose, men et medfødt personlighetstrekk. Det er forskjell på noen, men de typiske tegna er at det mennesket har et mer fintfølende nervesystem, og er mer mottakelig for inntrykk. Man er ofte mer var for lyder, lys og lukter. Noen har mindre smereterskel også. Hjernen til høysensitive arbeider forskjellig fra andre ved at de behandler informasjonen de sanser på et dypere nivå. Derfor skal det mindre til før de begynner å produsere stresshormoner. Dette fører blant annet til at de kan bli lettere overstimulert og utmattet. Høysensitive registrerer andres sinnstilstand og stemninger sterkere enn andre mennesker. De er ofte mer kreative, samvittighetsfulle, og har en sterk intuisjon. .De som er  høysensitive trenger gjerne mer søvn og ro enn gjennomsnittet. Ca. 15 til 20 % av befolkningen er faktisk høysensitiv i større eller mindre grad. Dette gjelder både barn og voksne, og er likt fordelt mellom kvinner og menn. Det er bare så få som faktisk tenker over det.

Jeg har en sykdom jeg aldri har skrevet om på bloggen før(alle tror sykdommen min er at jeg har angstlidelse, men det er kun noe jeg har i tillegg, og som jeg jobber så mye med at det bare blir bedre hele tiden, for ja dere, selv om man har sosialangst må man faktisk være sosial. Uansett hvor jævli det er), og den gjør at jeg blir veldig fort utmattet. Da er det mye jeg må ta hensyn til, og det er ekstra viktig for meg å planlegge og lytte til kroppen min, ettersom jeg i tillegg er høysensitiv. Jeg er med andre ord ikke et enkelt menneske å omgås...Haha, joda...Neida. Jeg er veldig var for lyder, lys og lukter, og tåler varme veldig dårlig. Sistnevnte vet jeg riktignok ikke om har noe med det å gjøre, eller om det bare er enda en ting med meg... Probably. Så om jeg sitter i stua med hele familien min, og vi ser på tv, samtidig som flere snakker, og noen andre kanskje ser på noe på telefonen sin, og lyser masse med den, ender jeg med å måtte gå på rommet mitt. Jeg blir veldig svimmel og sliten av alle de ulike lydene som kommer på en gang, fordi det blir vanskelig å fokusere. Da ender jeg ofte med å bli hissig, og velger derfor å trekke meg tilbake, istedenfor å lage et nummer ut av det. I tillegg får jeg ofte høre at det bare er jeg som er ekstra var, og at det egentlig ikke er høyt. Så siden det åpenbart i andres øyne er meg det feiler noe med, og det ikke alltid er mulig å møtes på halveien, ender jeg ofte opp på rommet mitt. Dette er noe som også er ekstra slitsomt i sosiale sammenhenger, og det er det for mange veldig mye av nå i jula. Derfor tenkte jeg nå å komme med noen tips som hjelper meg å komme litt mindre sliten og svimmel ut av familieselskapene.

♥ Ta en mobilfri time i forveien - Jeg prøver å ikke være så altfor mye på telefonen, altså når det gjelder å snakke i telefonen, og svare på masse meldinger, når og før jeg er sosial. Rett og slett fordi jeg blir så sliten av lyset og lydene. Det hjelper meg å være mer til stedet når jeg er med noen.

♥ Gjør noe kreativt - Det er ikke alltid like lett å konsentrere seg, og alle er ikke like kreative, men det kan man bli. For meg kan det hjelpe å gjøre noe med hendene, altså fargelegge eller male litt. Det går jo også ann å bake noe som ikke krever så alt for masse bråkete utstyr.

♥ Frisk luft og natur - Alle trenger frisk luft, det er det ingen tvil om. Det er godt for både kropp og sjel. Det er også helt fantastisk å komme seg ut når man er sliten i hodet. For meg gir det best effekt å være ute i skogen, litt unna trafikkstøy og barnehager.

♥ Les bøker - Ikke alle liker å lese, men jeg lover deg, det er så forbanna undervurdert. Bestekompisen min blir fort litt sliten i hodet, så jeg fåreslo en bok til han. Værsågod, her har du en bok på 300 sider, lat som du ikke har dysleksi. Nei huff, stakkars. Men han tok utfordringen på strak arm, og selv om han noen ganger ikke klarte å lese mer enn et par sider om gangen, fullførte han den til slutt, og ba med en gang om en ny bok. 21 år og las sin første bok, og angra på at han ikke hadde lest tidligere, fordi han til tross for dysleksien sin ble roligere. #Stoltbestiss

♥ Ta deg en pause - Husk å ta deg pauser, bruk tid på deg selv og det du vet funker og hjelper deg. Lytt til kroppen din og ta det litt med ro, så du får hvilt hodet ditt.


Dette er tips jeg håper kan funke for dere andre høysensitive, og som dere kan ta med dere ikke bare nå i jula, men også inn i det nye året i den travle hverdagen! Er du høysensitiv? Isåfall, har du noen tips?

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt