hits

Leather weather?

Åh for en fin dag! Jeg har rydda og pakka, gjort yoga, handla litt og gjort skole arbeid. Føler jeg har fått gjort en del, og fått rydda litt unna i hodet mitt. Slike ting er lettere å få unna når det er sol ute. Det er helt forjævelig å kjøre på veien, men det går mot vår, og det kunne jeg ikke vært klarere for. Jeg er nok litt vel optimistisk enda, som har tatt frem skinnjakka allerede, men det er verdt å fryse littegrann så lenge jeg får litt vårfølelse, haha. Even knipsa noen antrekk bilder av meg her om dagen, som jeg tenkte å legge ut nå. Prøver å få litt mer mote relatert her inne, haha.

                                                                  Skinnjakke - Bik bok

                                                                Bukse og Belte - Nelly

                                                          Bluse og blonde bh - Cubus

                                                                       Sko - Nike

                                                                    Kjeder - Gaver

 

Hvordan har dere hatt det idag da?

- Janne

Deilig linsegryte - Vegansk

Hallo! På tide med en liten oppskrift igjen her på bloggen. Som dere vet, elsker jeg jo å eksperimentere på kjøkkenet, så her om dagen prøvde jeg meg på linsegryte. Dette er en vegansk oppskrift, jeg fant HER. Den er kjempesunn, enkel å lage og veldig god. Den skal jeg selvfølgelig dele med dere.

 

                    

Denne oppskriften er egnet til to porsjoner, men kan lett dobles. Det gjorde jeg. Den er vegansk og glutenfri, og tar ca 30 til 40 minutter å lage fra start til slutt.

♥ 2 ss solsikkeolje

♥ 2 hvitløksfedd

♥ 2 ss finhakket ingefær

♥ En halv rød chili

♥ 1 boks (400 ml) grovhakkede tomater

♥ 1 boks (400 ml) kokosmelk

♥ 2 dl tørre røde linser (neste gang vil jeg bruke de ferdige på boks for en bedre konsistens. Jeg fikk ikke kokt de godt nok)

♥ 1 ts curry pulver

♥ 1 ts salt

♥ 1 punt frisk koriander (du kan ta fra boks også)

♥ 2 lime

♥ 5-6 sjalottløk

♥ Pitabrød eller baguetter ved siden av. Jeg brukte baguetter.

Start med å finhakke sjalottløk, hvitløk, ingefær og chilli. Sjalottløken skal i gryta først, sammen med oljen. Når den begynner å bli blank og gjennomsiktig, tar du chilli, ingefær og hvitløk oppi. La det surre et par minutter før currypulveret røres inn i blandingen. Ta kokosmelken og de grovhakkede tomatene i gryta,og rør sammen. Ha oppi de røde linsene. Jeg burde delt linsene i to, da tar det kun 20 minutter å koke, men deler du de ikke, burde du legge til 10-15 minutter på koketiden. Jeg hadde ikke tålmodighet til det, haha.. Pass på å røre i bunnen av gryta jevnlig, sånn at linsene ikke brenner seg fast. Bruker du ferdigkokte linser, skulle man ha de i etter at tomatene og kokosmelken er blandet i. Finhakk korianderen, og rør inn halvparten mot slutten av koketiden. Den andre halvparten kan du drysse over når du skal servere. Server med baguetter eller pitabrød, og skvis litt lime over linsegryta. TADAAAAAAAAAA!

                        

Hva tenker dere, har dere smakt dette før? Si ifra om dere tester den ut da, det er virkelig verdt det. Lykke til, og ha en fin tirsdag videre.

- Janne

Deilig frokost tips

Hallo! Er det bare meg, eller blir man ekstra matlei om vinteren? Jeg blir latere, slappere og får mindre matlyst. Om jeg spiser er det mest sukker, haha.. Jeg har prøvd å skjerpe meg når det gjelder matvanene mine. Jeg liker ikke havregryn eller slike ting, så frokosten min er stort sett brødskiver, smoothie eller knekkebrød, og det er så kjedelig. For en stund siden hadde jeg dilla på egge muffins, og tenkte jeg skulle lage det igjen.Det er egentlig bare en mer kreativ versjon av omelett, men det er veldig godt, så tenkte bare jeg kunne dele en liten oppskrift på hva jeg har i, og hvordan jeg gjør det.

 

♥ Jeg brukte tre egg, men det kommer jo såklart an på hvor mye du vil ha. Jeg spiste litt igår, og litt idag.

♥ Cherry tomater

♥ Salt, pepper, koriander og alle mulige smakfulle krydder.

Hadde de i ovnen på 180 grader, i ca 10 min.

 

Du må såklart lage din egen versjon, men sånn synes jeg den var god. Jeg hadde litt salat inntil også, kjempegodt og mettende. Anbefales!

- Janne

Oppskrift på utrolig gode rundstykker

Hallo, og god søndag! Jeg tenkte jeg kunne gi dere oppskriften på de super gode rundstykkene Even og jeg lagde, på tirsdag. Vi fryste de og har spist de hele uka, og det er noen av de beste rundstykkene jeg noen gang har smakt. De vil jeg lage idag også. Det er så kjekt om man er matlei. Noen av dere har kanskje sett vloggen min, der Even og jeg eksperimenterte litt på kjøkkenet, og blandt annet lagde disse rundstykkene? Viss ikke, kan dere se den HER. Vi har det så gøy når vi lager mat sammen. Om dere også er litt matleie, men likevel vil ha noe sunt, burde dere virkelig prøve dere på disse rundstykkene.

Oppskrift til 16 rundstykker:

♥ 6 dl lettmelk

♥ 1 pk tørrgjær, eller eller fersk gjær

♥ 1 ts salt

♥ 1/2 dl olje

♥ 4 dl sammalt hvete, grov

♥ 3 dl havregryn (Vi brukte proteinhavregryn, og det ble så godt)

♥ 9 dl hvetemel

 

Slik gjør du:

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37 grader. Om du ikke har termometer, bare stikker du fingeren forsiktig oppi melken, og om den hverken er kald eller varm, altså kroppstemperatur, er den ferdig. Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst. Om du bruker tørrgjør sånn som vi gjorde, bare blander du det i melet før du rører det tørre i melken. Tilsett salt og olje. Rør inn det grove melet og havregryn.

Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Vi brukte alt melet, men da tilsatte vi litt mer melk, så det er ikke sikkert du trenger alt. Vi brukte en kjøkkenmaskin littegrann, og deretter knadde vi godt selv. Det er ikke alle kjøkkenmaskiner som er egnet til dette, så vær forsiktig. Dekk til deigen med plast, og la den heve i 40 minutter til deigen er nesten dobbelt så stor. Deretter lag rundstykker, legg de på et bakepair under et håndkle på et lunt sted og la de etterheve i ca 1/2 time. Sett ovnen på 220 grader (spørs hva slags ovn du har da såklart, hjemme hos mamma og pappa kan vi kun ha 180 grader på bakevarer), dusj eller pensle rundstykkene med melk like før de settes midt i ovnen, i ca 10 minutter. Jeg hentet oppskriften herifra. Der står alt veldig fint forklart, og det står også grundig forklart hvordan du kan bruke denne oppskriften til å lage andre deilige ting, som feks horn og baguetter.

 

Hva tenker dere? Kommer dere til å prøve dere på denne oppskriften? Deilig matpakke også, og veldig kjekke å fryse! En fin ting å lage på en søndag. Ha en fin dag dere. Ta vare på hverandre.

 - Janne


Instagram: Janneskoglii
Youtube: Janne Skogli

Squash - pasta med bakte tomater

Hallo! Håper dere har hatt en fin dag så langt? Jeg føler meg veldig bra og uthvilt idag. Even sov hos en kompis i natt, så jeg våkna jo likevel mange ganger fordi det var rart å ikke ha han ved siden av meg, men da fikk jeg snorka i fred, uten å bli vekt av hans snorking, haha. Jeg starta med to timer historie idag tidlig, så fikk jeg gjort den aller siste yoga økten i januar, og av den 30 dager challengen jeg har vært med på. Det har vært fantastisk. Jeg skal snakke mye mer om det senere, men nå tenkte jeg å dele den oppskriften jeg snakket om igår. Even og jeg prøvde oss på å lage squash pasta. Jeg har hørt så mye positivt om det på Julie Bettina sin blogg, og andre steder, at jeg bare måtte prøve det. Så takk flotte Julie Bettina, for inspirasjon. Jeg fulgte denne oppskriften, og fy søren, det var såå godt, og ikke minst enkelt.

 

                                                Squash pasta med bakte tomater - 2 personer

Det du trenger:

♥ 2 mellomstore squash

♥ 600 gram cherrytomater

♥ 1 ss olje

♥ Litt hakket persille

♥ Salt, og kvernet pepper

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 grader. Del tomatene i to, hakk hvitløksfeddene, og ha alt i en ildfast form. Hell oljen over, og dryss salt og pepper over. Vi la også ost over tomatene. For å lage spaghetti strimler av squashen, kan du enten bruke en spiralkutter, eller gjøre som oss; Bruke en ostehøvel og lage skiver, og deretter bare kutte tynne strimler med en kniv. Når du har kutta squashen kan du bare legge strimlene i en sil imens, og ta tomatene i ovnen i ca. 25 minutter. Kok opp vann i en kjele, ta squash-spaghettien i en sil over kjelen, legg et lokk over, og damp det i ca. tre minutter. Vi stekte litt kylling ved siden av fordi vi ville bruke den opp, men det er mettende nok. Veldig mye bedre enn det høres ut, veldig enkelt, sunt og billig.

 

Hva tenker dere? Er dette noe for deg? Det kommer forresten ut en liten vlog idag, der jeg blandt annet viser hvordan vi lagde denne retten. Så gjerne følg med på vlog kanalen min HER, hehe.  Ha en super dag alle sammen. Jeg setter stor pris på at dere stikker innom. Tusen takk. Ha en fin dag!

- Janne

Oppskrift på deilige Oreo kuler

Hallo!

Jeg tenkte jeg skulle dele en liten oppskrift på noe jeg hadde sååå dilla på i jula. Det er ikke typisk julete, så jeg deler det nå jeg. Om du er en av de "Nytt år, ny meg" type folka som jobber med bikinikroppen, er det kanskje ikke noe for deg. Men om du er en som liker å kose deg litt, burde du absolutt lage disse. Til og med folk som ikke er så glad i Oreo kjeks (inkludert meg selv), kommer til å like disse!

Det du trenger er:

♥ 1 Pakke oreo kjeks
♥ 150 gram Philadelphia ost
♥ 250 gram hvit sjokolade

Det eneste du trenger å gjøre er å ta kjeksa i en blender så de blir til pulver, så blander du inn philadelphia osten med en gaffel. Rull det til kuler. Sett de kaldt en liten stund. Ta sjokoladen i vannbad, og dupp oreokulene oppi. Helt til slutt kan du ta litt av oreopulveret å drøsse over kulene.


Så enkelt er det faktisk. De er farlig gode og avhengighetsskapende, så jeg anbefaler ikke å spise de til hverdags, men fyyyy så gode! Har du smakt disse før?

- Janne

Oppskrift: Deilige havreflan

Hallooo! Har dere det fint idag? Jeg er såå gira for første desember og vlogmas. Den første videoen kommer ut HER idag, og jeg har lagt ut den faste fredags videoen HER allerede. En liten jule interiør haul, så gjerne sjekk ut den, tihi. Nå tenkte jeg å dele oppskriften på de deilige havreflana Rikke og jeg lagde igår, oppskrifter har dere vel ikke noe imot akkurat? Tihi.

Dette trenger du til en porsjon (En porsjon skal liksom gi 24 kjeks, men gir oss bare litt over ti, så vi pleier å doble den)

♥ 75 g smør

♥ 100 g havregryn

♥ 1 stk egg

♥ 125 g sukker

♥ 1 ts bakepulver

Dette gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Legg bakepapir på en stekeplate. Smelt smøret og bland det med havregrynet. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregryn, smør og bakepulver. Sett deigen på stekeplaten med to t-skjeer. De vil flyte utover, så ikke ta mer enn 8-10 havreflan på hvert brett. Steik de midt i ovnen i ca 5 min, til de er gylne med mørkere kanter. Det skjer veldig fort. Avkjøl de på rist, og oppbevar de i en tett boks.

Voilaaaaa! De er bedre enn de ser ut til, og mye bedre enn de i butikken. Har dere prøvd disse før? Ha en fin kveld videre!

- Janne

 

 

 

Oppskrift på favoritt frokosten min

God "morgen" ♥

Mitt første innlegg kom litt seint idag. Jeg brukte gårsdagen på typiske mandags ting, og sovna egentlig ikke så alt for seint. Jeg venta litt på Even som har hos en kompis, så jeg våkna og sovna litt, ellers har jeg sovet som en bebi, for en gang skyld. Nå har jeg fått i meg frokost, rydda litt, planlagt dagen (u old lady), sminka meg, og er klar for å dra på en liten jule shopping. Jeg svetter allerede med tanken på å gå på kjøpesenter, men jeg må få kjøpt noen bursdag gaver og sånt også. Jeg har flere venninner som hadde bursdag i oktober, så det er kanskje på tide. Derfor jeg brukte litt ekstra tid på å ordne meg idag så jeg føler meg litt bedre før jeg skal vise meg for offentligheten. Jeg pleier aldri å orke det. Kjenner bare jeg må komme meg ut også, siden jeg fremdeles ligger å hører på Even's snorking nå nærmere halv ett på dagen, haha... Jeg skal plukke opp et par ting for Vibeke også, før jeg henter Rikke på skolen, og drar hjem litt for litt søster tid. Jeg har planer om å dra tilbake igjen idag, men det er jo ikke noe hast når kjæresten ikke er våken enda. Også har han en eksamen å øve på. Kjekt med fri og en trøtt kjæreste så jeg slipper å ha et tidspress. Jeg lagde meg smoothie til frokost idag. Føler det er noe som var veldig inn å lage for noen år siden, å dele på Instagram, haha. Men det er fremdeles en favoritt hos meg. Jeg føler meg så mye sunnere og freshere når jeg bytter ut brødskiva med litt smoothie. Denne varianten er ikke så mettende så lenge, så jeg må spise igjen snart, men et lite kick gir det meg jo en stund, så jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Min favoritt variant som en bitte liten frokost, eller et mellom måltid. Får du ikke spist igjen på en stund anbefaler jeg å lage litt mer du kan ha med deg, eller spise noe annet lett inntil også.

Du trenger:

♥ Frosne jordbær
♥ Kokos melk
♥ Banan
♥ Chia frø


Bare ta nok til du blir mett, og mest av det du liker best. Selv liker jeg en skikkelig jordbær smak.

Nå får jeg dra å kjøpe noen jule og bursdag gaver. Ha en super dag videre dere!

- Janne

 

Oppskrift mandag: Eple pai med toscasaus

Hallo og god kveld!

Even cringa allerede med starten av innlegget mitt, haha. Jeg vet aldri hvordan jeg skal starte innlegga.. Uansett; Som jeg fortalte dere om forrige uke, hadde Even og jeg tenkt til å prøve oss på gresskar pai etter all gresskar skjæringa, men av en eller annen grunn, endte vi opp med å lage eple pai istedet. Vi hadde aldri prøvd det før heller, så det var gøy uansett. Jeg er nok mer glad i kaker enn pai, men den blei veldig god. Tenkte det passa fint å dele den til ukens (som om det skjer hver uke) "Oppskrift mandag". Kanskje noen av dere vil prøve dere på den til helga?

Dette trenger du:

♥ 1 paibunn (ja vi gjør det så enkelt)

Fyllet:

♥  4 epler

♥ 2 ss sukker

♥  1 ts kardemomme

♥ 1 ss presset sitronsaft

Toscasaus:

♥  150 g mandler

♥  150 g Tine meierismør

♥  1 3/4 dl sukker

♥  3 ss hvetemel

♥  1 1/2 ss Tine kremfløte

♥  1 1/2 ss lys sirup

Slik gjør du:

Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 grader. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden

Toscasaus:

Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden. Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.

Server med vanilje is! YUMMYYYYYYY.. Veldig gøy å teste så mange oppskrifter med Even. Jammen blei resultatet bra også. Den ser kanskje litt ut som smelta ost og kjøttdeig på bildet, og litt flytende ble den, men den smakte supert. Denne burde dere prøve! Kanskje noen av dere har epler på trærne dere vil bruke, da passer det jo helt supert. Hva sier dere, har dere bakt eller smakt eple pai før?

- Janne

Tips til en sunn og billig middag

Hallo dere! Idag har jeg en spennende oppskrift å dele med dere, haha, hvor mange hevede øyenbryn fikk jeg da jeg sa spennende? For det er nemlig gulrot suppe! Jeg var værtfall veldig spent da jeg lagde den, i håp om å få brukt opp det vi hadde liggende i kjøleskapet. Vi hadde så mange gulrøtter igjen etter en fiske middag, og Even kjøper alltid så mye løk av en eller annen grunn, så da prøvde jeg meg litt frem, med en oppskrift fra nettet som utgangspunkt. Jeg kjøpte ikke noe nytt, så istedenfor kokosmelk brukte jeg matfløte, og istedenfor ingefær brukte jeg en del pepper, men jeg synes den ble veldig god, så jeg tenkte jeg kunne dele den med dere. En veldig sunn, god og billig middag!

  Denne oppskriften er nok egnet til fire:

♥ 2 hvitløksfedd

♥  1 løk

♥ 1 bit frisk ingefær (det hadde ikke vi)

♥  1/2 ts spisskummen

♥  6 gulrøtter

♥  1 ss olje

♥  1 grønnsaksbuljong

♥  2 dl kokosmelk (vi brukte matfløte, så den ble veldig mild, men god)

♥  4 ss lettrømme

♥  2 ss finhakket persille om du vil (så fancy var ikke jeg)

Slik gjør du:

Finhakk 2 hvitløkfedd, omtrent 2,5 cm ingefær og 1 løk. Del 6 gulrøtter i små biter og fres alt blankt i 1 ss olje i en gryte. Tilsett ½ ts spisskummen. Løs opp 1 buljongterning i 7 dl kokende vann. Ha buljong og 2 dl kokosmelk over grønnsakene og kok i 15 minutter,eller til de er møre. Kjør suppen glatt med stavmikser. Server med rømmeklatt og finhakket persille og dryss på litt pepper(det hadde jeg i suppa), eller i mitt tilfelle: Med litt brød. Veldig godt! 


Har dere prøvd gulrot suppe før?  Jeg fikk ikke til noen bedre inspirerende bilder, ettersom jeg ikke hadde persille, haha. Men jeg lover det er bedre enn det høres ut til. Den var så fyldig, kremete og smakfull. Med litt brød til ble den veldig mettende også. Anbefales!

- Janne

Oppskrift: Deilig gresskarsuppe

Hallo igjen dere ♥ Wow, to innlegg på en dag. Det er det ikke ofte jeg får til for tiden. Men nå har jeg fått satt meg ned og brukt litt mer tid på ting jeg liker, og jeg eeeelsker jo å blogge, og skrive generelt. Etter jeg oppdaterte dere sist her inne, fikk jeg gjort husarbeid, og litt power yoga. Dere er så flinke til å si at jeg skal slappe av og ta vare på meg selv. Er veldig takknemlig for at dere minner meg på det. Yogamatta er mitt fristed. Der får jeg liksom mitt daglige behov av fysisk aktivitet for at jeg skal få roa meg, og jeg får roa hodet helt ned, med meditering på slutten av økta. Før jeg dro for å hente Rikke og venninna hennes, rista jeg gresskarkjernene fra igår, i stekepanna med litt salt og olje, som dere kan se en slags oppskrift på, fra et gammelt innlegg, HER. Da vi kom hjem, hadde Even begynt på middagen. Herregud å han ordna. Han lagde gresskarsuppe, kokte egg, og stekte baguetter til oss. Jeg hjalp han, men han tok styringa mens jeg fikk hvilt litt. Han er så snill, og suppa ble sååå god. Den var så mektig også, så jentene som skal på fest måtte vente litt med å drikke for å si det sånn, haha. Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Dette er en stor oppskrift. Vi var fire, og vi har en del igjen, så denne er beregna til 6 personer.

900g gresskar

3 sjalottløk

4båter hvitløk

Eventuelt 2 ss olje. Vi brukte ikke det..

1 l grønnsakbuljong (utblandet)

1⁄2 ts pepper

saft av 1⁄2 stk sitron

Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter. Hakk løk og hvitløk. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med pepper og sitronsaft. Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian, eller som vi gjorde, egg og baguetter. Suppa er veldig mektig, så det trengs egentlig ikke.

Har dere smakt gresskarsuppe før? Gjerne fortell meg om dere prøver! Ha en fin kveld ♥

- Janne

Oppskrift mandag: Blomkålsuppe

Hallo! Etter jeg skreiv til dere sist, var jeg i et møte, gjorde maaaasse husarbeid, og dro Even opp av senga. Sånn seriøst, haha. Han ville ikke opp, så jeg fjerna alt av dyner og puter for å få han opp, men da tulla han seg inn i lakenet, haha. Jeg måtte dra han opp og bestikke han med frokost. Senere kom Johanna og Traen en tur, og det var sååå koselig. Det er lenge siden jeg har sett de nå. Da de dro lagde jeg middag til Even mens han gjorde skole arbeid. Idag ble det blomkålsuppe med bacon. Den blei veldig god, så jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere, sånn som jeg pleide å gjøre før, hver mandag. Jeg brukte "Matprat" sin oppskrift.

Det du trenger er:

♥ 1 Blomkål

♥ En halv finhakket løk

♥ 8 dl vann

♥ 2 dl melk (eventuelt litt matfløte)

♥ To hønsebuljong

♥ En halv te skje salt

♥ Litt pepper ( Ca 1/4 te kje)

♥ Litt bacon på toppen

♥ Eventuelt litt brød ved siden av


Slik gjør du:

Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkål, løk vann, buljong og melk i en kjele. Kok det opp til blomkålen er mør. Om du vil kan du du ta ut noen av blomkålbitene og kjøre resten av suppa jevn med en stavmikser. Vi har ikke stavmikser så det gjorde jeg ikke idag, men det er veldig godt det også. Smak til suppa med salt og pepper. Jeg pleier å ha muskattnøtt i også, det gir en veldig god smak. Stek bacon og ta på toppen av suppa, og voilaaaa, ferdig.

Nå skal jeg redigere litt, og smårydde før Even og jeg skal jogge, så skal jeg hjem i kveld, for å være med familien ut i skogen i morgen tidlig. Håper dere får en fin kveld videre!

- Janne

Oppskrift på Halloween cupcakes

Hallo, og god mandag. Det er såå lenge siden jeg har bakt noe nå, og inntil jeg får tid, og finner litt inspirasjon, tenkte jeg å reposte en oppskrift på en av favoritt oppskriftene mine på cucpakes. Jeg lagde de på denne tiden ifjor, og craver de såå nå. Vanilje cupcakes, eller " Halloween cupcakes" som jeg kaller de i det innlegget her, haha. Håper det går fint med litt reposting. Mange av dere har kanskje ikke fått den med dere heller, så det er jo kjekt, hehe.
 

Oppskrift til 10 porsjoner:

♥ 240
g hvetemel
280 g sukker
3 ts bakepulver
♥ En klype salt

♥ En halv ts vaniljesukker
♥ 80 g smør
♥ 2 egg
♥ To og en halv dl helmelk

Bland alle ingrediensene sammen, og kjør de i en kjøkkenmaskin. Fyll muffinsformer litt under 2/3 fulle. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 175 °C i ca. 25 minutter.


 

Oppskrift på frostingen:

500 g melis

80 g smør

♥ 12 dl helmelk

♥  1 ts vaniljesukker

Bland sammen det tørre til frostingen. Tilsett helmelk og eventuelt konditorfarge. Pisk kremen sammen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til den har fått en fluffy konsistens. Frostingen burde brukes ganske fort, ettersom den setter seg veldig raskt.Yummyyyyyy. Hva synes dere? Håper dere har hatt en fin helg. Jeg burde kanskje ha lagt ut en sunn oppskrift på en mandag men, haha. Dere trenger jo ikke å lage de idag om dere er nøye på sånt. Ha en fin dag værtfall, med eller uten muffins.

- Janne

Oppskrift mandag: Frisk sommer salat

Hallo! Nå er det lenge siden jeg har hatt noen "oppskrift mandag" her, men idag kommer det endelig en ny oppskrift. Vel, oppskrift og oppskrift, mer et slags tips kanskje, ettersom ingenting trenger å stekes eller kokes. Om sommeren mister jeg så fort matlysten, men nå var det så mange deilige grønnsaker her i huset, så da lagde jeg meg en frisk og deilig sommer salat. Tenkte jeg kunne vise den til dere, så kanskje dere blir litt inspirerte dere også. Er så viktig å få i seg noe mat, selv om det er varmt og det ikke frister. Kalde gode grønnsaker fra kjøleskapet (om du er den typen som har de i kjøleskapet) kan blandes og mikses sammen til en kjempegod salat. Det finnes så mange varianter ogå, så det er jo bare å finne din favoritt. Slik ble min idag:

 

Squash ♥ Agurk

Isbergsalat Hjertesalat

Paprika  Mais

Kikerter Vannmelon

Jordbær ♥ Dressing

SukkererterSå deilig, raskt og enkelt! En ny favoritt! Ofte adder jeg noen reddiker, litt spinat og pasta skruer også, men jeg var så sulten, at jeg bare forta meg og tok det jeg fant. Den ble slukt fort ihvertfall. Hva med deg, hva er din raske sommer favoritt når det frister lite å spise?

- Janne
 

Oppskrift mandag: Løvetann sirup

Hallo, og god mandag ♥ Vet dere hva eller? Jeg har søren meg en oppskrift til dere idag. Jeg pleide jo å dele en oppskrift hver mandag, men jeg mista all motivasjon og inspirasjon når det gjalt mat. MEN!! Heldigvis har jeg en matglad familie som elsker å eksperimentere på kjøkkenet, så idag kommer det en liten oppskrift til dere, som er veldig annerledes enn noe jeg har delt før. Jeg hadde aldri hørt om det før Rikke ba meg plukke hestehov fordi hun skulle koke det, haha. Oppskriften jeg skal dere med dere idag, er nemlig en oppskrift på løvetann sirup!!! I know right, det høres drit ekkelt ut, men fy søren så godt.

 

Dette trenger du:

♥ 5 dl løvetann hoder

5 dl vann

5 dl sukker

2 ss fersk presset sitron

(Eventuelt 2 ss cognac for smakens skyld, men det gjorde ikke vi)

Slik gjør du:

Plukk fem dl med løvetannhoder, skyll de godt i ett dørslag, vi brukte en sil. Ha det over i en gryte med 5 dl vann. Kok opp under omrøring. La de trekke i 45 min. De skal ikke koke for da forsvinner næringstoffene. Etter de 45 minuttene, tok vi de i en sil og skvise ut safta, og satt safta tilbake på plata, på varmen 6 av ni, også koka vi opp sukkeret i ti men, før vi tok sitronsaften i. La det nå koke i ti min, eller til du får den konsistensen du vil ha. Den blir tykkere når den er kald. Ta den i et sterilt glass. Denne var så sykt god. Den smakte som en blanding av lynghonning og..Karamel? Den var helt fantastisk god og alle som smakte ble overraska over hva ingrediensene var. Den er helt super på pannekaker og is. Den skal visst være veldig god på vafler og til vilt også.

ENJOY!!! Har dere smakt denne før? Om ikke, anbefales den virkelig!
 

Oppskrift mandag: Rask pølsegrateng

Halloooo, og god mandag! Som jeg gjør (stort sett) hver mandag, skal jeg idag legge ut en oppskrift. Idag er det en middagsoppskrift som mamma lagde forrige uke, nemlig "Rask pølsegrateng". Vi er veldig glade i fiskegrateng og egentlig ting i en ildfast form i ovnen generelt, her i huset, så dette ble en slager. Selvfølgelig må dette deles med dere, så her kommer oppskriften:

Dette trenger du:

♥ 9 dl lettmelk
♥ 3 ss maizenna
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts pepper
♥ 0.5 ss malt muskat
♥ 4 skinnfrie pølser
♥ En halv løk
♥ 2 stilker vårløk
♥ 3 dl tørr makaroni (glutenfri ved behov)
♥ 2 egg

(En del ingredienser, men dette er jo ting de aller fleste har i skapene uansett)Slik gjør du:

Kok makaroni etter pakkens anvisning. Varm opp melk og krydder til kokepunktet. Ta gryten til side og rør i maizenna. Kutt opp pølser, løk og vårløk.
Skrell poteter om du ønsker det til. Når melkeblandingen er lunken så visp inn 2 egg. Ha makaroni, pølser, løk og vårløk i en ildfast form. Hell over melkeblandingen og strø på brødrasp. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 min.  Du kan ha alt mulig i denne gratengen, det er kun fantasien som stopper deg. Mamma putta litt gul paprika i som hun hadde liggende. Dette skal visst være veldig godt med brokkoli inntil også. Vi serverte med poteter, raspet gulrøtter og smelta smør. MMMMMMMMMMMM!!!


Hva tenker dere? Noen andre som har testet denne oppskriften før?

Oppskrift mandag: Tomat og korriander fyllt avokado

Hallo, og god mandag ♥ Denne ukens mandag oppskrift er enkel, sunn og veldig annerledes, men liker du avokado og snack tomater, er denne oppskriften verdt å få med seg. Les videre for å finne ut hvordan du lager de!


Du trenger:

♥ 2 avokado

♥  En og en halv ss olivenolje

♥  Noen cherrytomater, det sto 12 i oppskriften, men jeg brukte 6 og det holdt. Bruk ca 60 gram.

♥  1 ss finhakket korriander. De hadde ikke fersk på butikken så jeg måtte bruke krydder...

♥  Eventuelt litt ost

 


Forvarm ovnen til 200 grader. Halver avokadoene og plaser halvdelene på et bakebrett eller en ildfast form. Dryss avokadoene med litt olivenolje. Del cherry tomatene. Putt de i en skål og bland de sammen med resten av olivenolja og koriander. Legg tomatblandinga i gropen på avokadoen der kjernen har blitt fjernet. Jeg skjønte ikke helt om jeg skulle fjerne selve avokado "kjøttet", fordi da er det jo bare tomater igjen, så jeg bare stappa de godt nedi. Tror det hadde vært godt med egg oppi også, så det skal jeg prøve i morgen. Jeg tok litt ost over da de var ferdige, og det var veldig godt. Har dere prøvd dette før? Anbefales!

Hva gjør dere idag?
 

(Se min siste youtube video HER)

Oppskrift mandag: Veganske scones

Hallo dere spreke og flotte mennesker ♥ Nå er det mandag igjen, så det er på tide å komme seg opp og ut. Enten det er på jobb, skole eller andre ting. I en travel hverdag blir jeg fort veldig matlei og jeg har fort for å ty til enkle løsninger i matveien, enten på butikken på vei til avtalene mine, eller noe middagsrester fra helga. Resultatet blir dermed ikke alltid like sunt. Heldigvis har jeg blitt flinkere til dette, og det er med god hjelp fra alle oppskriftsbøkene jeg har fått til jul og bursdager. Som dere så, lagde jeg veganske scones på fredag, og her kommer oppskriften som lovet. Oppskriften er fra veganmisjonen.


Du trenger til 6 stk:

♥ ca 4,5 dl speltmel eller hvetemel

♥ 1 dl små havregryn

♥ 1/2 dl solsikkefrø

♥ 1/2 gresskarfrø (du kan ta hvilke slags frø du vil, så lenge det blir 1 dl til sammen)

♥ 1 toppa ts bakepulver

♥ 1 liten ts natron

♥ 1/2 ts salt

♥ 2 dl soyamelk eller annen vegetabilsk melk

♥ En god dæsj olivenolje


  Sett ovnen på 225 grader (det spørs litt på ovnen din. Vanligvis er 180 grader nok på min, men det gikk helt fint på 225). Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett soyamelk og olje og rør raskt sammen. Om deigen virker klissete, tilsett litt mer mel. Løft deigen ut av bakebollen og form den kjapt til en tykk pølse med hendene. Del i 6 omtrent like store deler og legg på en  stekeplate med bakepapir. Du trenger ikke elte de, for de trenger ikke se så fine ut. Stek de i 10-12 min, til de er såvidt gylne på toppen.


Så enkelt er det faktisk! Har du smakt disse før? De er helt fantastiske. Hva skal dere gjøre for noe idag da? Ha en fantastisk mandag videre ♥

Oppskrift mandag: Quesadilla

HAAALLOOO! Har dere hatt det fint idag? Dette har vært den fineste fridagen på lenge. Jeg elsker slike fridager, hvor jeg faktisk får ting gjort. Jeg har gjort alt av husarbeid ferdig, ordna kaninbura, gått tur med Balder, lasta opp mandagens youtube video, osv. Even var som sagt her idag, så han hjalp meg litt. Veldig deilig å kunne få det gjort, siden uka mi begynner for fullt igjen i morgen. Vi er veldig glade i å lage mat begge to(det ser man på oss), og siden jeg har "oppskrift mandag" idag, passet det fint å prøve noe nytt. Even handla inn til deilig lunsj, hvor vi prøvde oss på "Quesadilla med røkt skinke og soltørket tomat". Vi hadde salat inntil for å balansere det litt, for det er kanskje ikke den optimale mandagslunsjen, men fy søren så enkelt og godt. Dette må dere prøve!

 

Dette trenger du til fire porsjoner:

♥ 4 dl revet ost (eller bare noen osteskiver)

♥ 8 skiver røkt skinke (veldig godt med spekeskinke også)

♥ Soltørkede tomater delt i biter

♥  Oliven uten stein, delt i to

♥  4 tortilla lefser, eventuelt flere om du vil ha mer enn èn

♥  Tine meierismør til steiking

♥  Tomatsalsa (vi brukte tacosaus) til servering /dupping


Fordel ost, skinke, tomater, oliven og basilikum på den ene halvdelen av hver tortilla. Brett over den andre halvdelen, og trykk sammen, gjerne med en kjele oppå. Varm opp en stekepanne med litt smør, og stek hver tortilla på begge sider, på svak varme til de er gyllenbrune og sprø. Skjær quesadillas i kakebiter, og server med tomatsalsa. Du kan ha alt mulig annet på tortillaene også, jeg brukte feks chilli. 


Har dere smakt det før?

(Se min siste youtube video HER - Wish haul)
 

Fem frokost tips

Halloooo dere fine mennesker, og god lørdag ♥ Har dere noen fine planer for dagen eller? Jeg er så støl i kroppen som jeg ikke har vært på lenge, at det ikke frister å lee seg, haha. Det kan ha noe å gjøre med det fallet jeg hadde her om dagen også. Jeg har vært ganske så produktiv denne uka, og tenkte å bruke dagen på litt yoga, skriving og filming. Det er så gøy å filme, og nå har jeg tid før det er pangstart på alle mulige avtaler og sånt igjen til uka, inkludert min 21 årsdag, puh... 

De aller fleste koser seg litt ekstra i helgene, og for mange betyr det å stappe i seg alt man ikke stapper i seg i ukene, men for meg betyr det å kose seg litt ekstra og bruke goood tid på maten. Lage seg en ekstra god frokost man vanligvis ikke har tid til i ukene. 90 prosent av mine frokoster blir spist i bilen, haha..  Idag laga pappa eggehakk til frokost, noe som er veldig godt, og ikke like godt å ha innestengt i bilen, så det passa bra. Om dere mangler litt inspirasjon, tenkte jeg å komme med fem frokost tips av mine favoritter.


Veganske pannekaker. Oppskriften er fra veganmisjonen, og den er farlig god. Så enkle ingredienser de aller fleste har, og såå rask å lage. Oppskriften kan du finne HER.


Sunne og deilige knekkebrød slår aldri feil. De lager man såklart dagen før, med mindre du liker å bruke veldig lang tid på å lage frokosten din, haha. Neida, de tar faktisk ikke så lang tid å lage, men selv pleier jeg å lage de dagen før. Vi pleide å lage disse på skolen og selge de, og det var såå populære. De har en veldig god og grov smak, og ingrediensene er ikke så avanserte heller. Du kan finne oppskriften HER.Hjemmelaget juice er veldig godt og sunt. Kanskje ikke veldig mettende, så dette egner seg kanskje best som et mellom måltid. Men om du ikke er et frokost menneske men vil få magen i gang, få i deg masse bra vitaminer, og kanskje fjerne noen kviser? Da er denne perfekt, for den kalles nemlig "Kviseknekkern", haha. Du kan finne oppskriften og lese mer om den HER.Lakserull med snøfrisk er noe jeg ikke har laget på en stund, men som jeg fikk veldig lyst på nå. Det er såå sunt og godt. Lomper, salat, snøfrisk og røkt laks, mmmmm. Oppskriften kan du finne HER.Det siste forslaget mitt er hjemmelagde polarbrød. Jeg liker ikke de du får kjøpt i butikken, men disse ble en stor favoritt blandt både meg og familien. Veldig gode! Jeg brukte Spisogspar sin oppskrift, og den kan du finne HER, eller på bloggen deres med mange andre gode oppskrifter som de deler hver dag.


Jeg håper dere fikk litt inspirasjon til frokost oppskrifter nå, det kan være vanskelig å finne noe som skjesser om morgenes, så det kan være lurt å planlegge det dagen før. Dere kan finne andre gode oppskrifter under kategorien "Oppskrifter" her på bloggen, og jeg legger ut en ny oppskrift hver mandag. Nå tell me, hva gjør dere idag?

Oppskrift mandag: Svinekoteletter i sursøt saus

Hallo! Endelig har jeg en helt "ny" oppskrift å dele med dere, så denne gangen har jeg sluppet å improvisere med throwbacks og ukesmenyer, haha. Som jeg nevnte så fort, lagde pappa og jeg kjempegod mat på lørdag. Vi prøvde en ny twist på koteletter, og det blir ikke siste gangen for å si det sånn. Vi lagde nemlig svinekoteletter i sursøt saus, jummmmm. Denne oppskriften må jeg bare dele med dere, så kanskje dere prøver dere på denne til helga? Jeg tok bildene på kvelden, og har ikke skaffet meg nytt lys utstyr enda, så bildene ble ikke akkurat supre, men håper de duger. Kom gjerne med tips til bra lys utstyr.

 


                        Svinekoteletter i sursøt saus

Utstyr:
Panne med lokk

Ingredienser:
♥ 300 gram ukokte pastaskruer
1 Brokkoli
3 ss vårløk

Appelsinsaus:

♥ 2 ss appelsinmarmelade
1/2 Sunniva Original appelsinjuice
2 ss soyasaus (vi brukte kun 1 og det holdt)
2 ss sennep (Brukte kun 1 her også)
1/2 ts chilipulver

Kotelettene:
♥ 4 stk nakkekoteletter
♥ 1/2 salt
♥ 1/2 pepper
♥ 2 ss olje

(oppskriften holder til fire personer)


                                      Slik gjør du det:

Kok pasta etter anvisningen på pakningen. Skyll og rens brokkolien i små buketter, og skjær vårløken i tynne skiver. Bland marmelade, appelsinjuice, soyasaus, sennep og chili i en liten bolle. Rør godt. Varm opp en stekepanne på forholdsvis sterk varme. Krydre kotelettene med salt og pepper, og brun dem raskt på begge sider i olje. Skru ned varmen og hell appelsinblandingen over kotelettene. Ha på lokk og la kotelettene trekke til de er gjennomstekte og møre, ca 15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Ha vårløken på kotelettene de siste fem minuttene, slik du ser jeg har gjort på bildet over. Kok brokkolien til den er mør, men fremdeles har tyggemotstand, i 3-5 minutter. Det kan se ut som litt lite saus, men det kan fort bli litt for mye av det gode, så det holdt for vår del.


Enjoy! Husk at det er min tur på makeupfreaks sin snapchat idag, så følg med, hihi.

Ukes meny

Hallo og god mandag ♥ Som sagt, skal jeg til Even idag. Jeg prøver å gjøre unna så mye som mulig før jeg drar dit, slik at jeg bare kan slappe av med han. I tillegg må jeg bruke dagene mine hos han på å pakke og vaske. Han skal snart flytte, og siden jeg begynte å flytte dit i 2015, men stoppa fordi det ble endringer med skolegang og slikt, har jeg fortsatt veldig mange ting der. Det meste av kjøkkenting er mitt, og ellers har jeg masse pynteting og et skap fullt av klær, så jeg har litt å gjøre. Derfor vet jeg ikke hvor mye tid det blir til å eksperimentere på kjøkkenet mens jeg er der. Jeg skal jo lage middag til han kommer hjem, men i tilfelle det ikke blir noe nytt, tenkte jeg å gjøre en liten twist på denne oppskrift mandag`en. Jeg lovte dere en oppskrift på de deilige browniesene jeg lagde på fredag, og den skal dere få senere, men idag har jeg satt sammen en liten ukesmeny, for aller første gang her på bloggen. Her finnes det noe for alle, enten en følger en Norsk tradisjonell kost, er vegetarianer eller veganer. Håper dere liker det!

 


Mandag: Fiskepudding i hvit saus, oppskrift HER

Tirsdag: Vegetar burritos, oppskrift HER

Onsdag: Blomkålsuppe med bacon, oppskrift HER

Torsdag: Chilli Con Carne, oppskrift HERFredag:

Hjemmelaget Falafel med hummus, oppskrift HER
Lørdag:
Veganske amerikanske pannekaker, oppskrift HER. Denne er en perfekt lunsj, og høres kanskje litt kjedelig ut som lørdagsmiddag, men de er faktisk så gode at de passer helt perfekt til det. Viss ikke er burritos også helt supert denne dagen!
Søndag:
Squashsuppe, oppskrift HER


Håper dere fikk litt inspirasjon i matveien, av dette innlegget. Rop ut om dere vil ha flere slike innlegg. Hva gjør dere for noe idag da?

Valentines cupcakes

Hallo alle sammen ♥ Håper dere har en super dag, uansett om dere feirer Valentines eller ikke. Jeg har hatt et veldig fint og vellykket møte idag, og ellers har mamma og jeg vært veldig produktive hjemme. Da hun dro på jobb, begynte jeg å bake litt. Jeg prøver å ikke komme med så veldig mye kjøpe press her på bloggen, men jeg synes det er veldig gøy å bruke fantasien på bloggen når det er slike "spesielle" dager. Så istedenfor å kjøpe masse hjerteformet surr jeg ikke trenger, baka jeg litt. Jeg ville ha vært hos kjæresten min idag, ikke for å feire Valentines, for det gjør vi egentlig ikke, men bare være der noen dager liksom. Han fikk besøk idag så jeg får heller se i morgen. Han hadde sikkert satt pris på noen cupcakes, om det fortsatt er flere igjen, hihi. Før bakte jeg flere ganger i uka om jeg kunne, og stort sett cupcakes. Det finnes jo så utrolig mange slag man kan lage, og det tok veldig lang tid før jeg gikk lei. Jeg delte de med familien og naboer sånn at jeg ikke endte opp med diabetes tho. Jeg mista litt bakegleden til slutt, men det var gøy å gjøre det litt igjen idag. Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere, siden jeg ikke kom ut med noen igår. Det var bare noen helt enkle vanilje cupcakes, med en veeeeldig søt frosting. Jeg pynta de ikke noe særlig fordi jeg ikke fant alt av utstyret mitt. Så jeg bare smelta noe sjokolade og lagde noen hjerter av det. De ble ikke så fine disse muffinsa/cupcaksa mine, men de ble gode.

 

Oppskrift til ca 20 muffins:

♥ 50 gram smør eller margarin
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Smelt og avkjøl smøret eller margarinen. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland bakepulveret i melet i eggedosisen. Tilsett smøret/margarinen i melken. Rør sakte til røren er jevn, men ikke seig. Sett papirformene på en plate, fyll dem havlfulle med røre. Stek dem i midterste rille på 180 grader i ca 10-15 min.

 


Frosting:

Ta litt melis, melk, philadelphia ost og romtemperert smør. Jeg skriver ingen mål fordi du burde se det litt an på hvor mange muffins du får, og hvor søt du vil ha den. Det ble veldig masse ut av min, og den ble veeeeeeeeeldig søt, haha.
Nå skal jeg kose meg med cupcakes og se på Gilmore Girls med pappa, haha. Hva gjør dere idag?

Oppskrift: Kladdkake

Hallo venner ♥ Jeg håper dere har en super tirsdag. Fjoh, jeg er sliten nå, men god-sliten. Igår da mimmim og bestefar kjørte meg til kjøretimen min, snakka mimmim om en kake hun så Wenche lagde på "God Morgen Norge", som hun hadde så lyst til å bake. Mamma og jeg liker også å bake, så da kom hun hit til oss idag, og bakte med oss. De var så enkle å lage, at vi slang like godt sammen to, når vi først var i gang. Jeg er ikke så veldig glad i kaker, bortsett fra noen sjokoladekaker, og en super god suksessterte mimmim lager, men denne var helt fantastisk! Den var veldig søt, men det gikk fint. Den var sprø på utsiden og myk inni, og når den var varm, minte den litt om sjokolade fondant. Nei den var helt fantastisk. Jeg kom ikke ut med noen oppskrift igår, så da kommer jeg med en idag. Denne blir visst bare bedre og bedre etterhvert som den står i kjøleskapet, og kan stå der i 5-6 dager, så den er perfekt å ta frem når helga kommer. Den er vel egentlig svensk så den har mange navn, men i denne oppskriften går den etter navnet "Kladdkake". (På bildet nedenfor ser den mørk ut, men det er altså den flytene deilige sjokoladen, siden vi snudde den, så den er ikke brent)

 


                                                                      Dette trenger du:

 

♥ 100 g smør (eller margarin uten melk for de som ikke tåler melk)

♥ 2 egg

♥ 2 ½ dl sukker

♥ 1 ts vaniljesukker

♥   3 ss kakao

♥   2 krm salt

♥   2 dl hvetemel

  Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 175 oC. Legg smøret i en kasserolle, halvsmelt det på lav varme. Trekk kasserollen vekk fra platen og rør med en skje eller slikkepott slik at alt smøret er blitt flytende uten å bli for varmt når resten av ingrediensene skal tilsettes. Mens smøret får hvile, dekk bunnen av en form 18-20 cm i diameter med bakepapir, smør kantene og dryss eventuelt med kokos. Dette gjorde ikke vi, men det så veldig stilig ut når hun snudde den. Vi strødde bare på litt melis etterpå.

Tilsett egg, sukker, vaniljesukker, kakao og salt i det smeltede smøret, rør sammen til en glatt deig. Tilsett/sikt i hvetemel og rør sammen til en glatt røre og fordel i den smurte formen. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 15-17 min, ønsker du en «kladdkake» så skal kaken fremdeles være myk/skjelvende i midten når du «rister» lett på formen når den tas ut av ovnen. Det ble vår.

Den stekte kaken skal stå og «sette» seg i romtemperatur til den er avkjølt, før den settes i kjøleskapet 1-2 timer. Vi klarte ikke vente så lenge, så den var veldig rennende og deilig, men kan tenke meg at den blir helt fantastisk når den har stått litt!

 Dette er den beste sjokolade kaken jeg har smakt, så den anbefales. Det var veldig koselig at mimmim kom og bakte med oss, så det må vi gjøre oftere. Jeg filma litt også, slik at jeg kan lage flere kaker og sånt til valentines eventuelt. Jeg pleier ikke å feire det, så det er mer tips for de som eventuelt gjør det. Liker ikke dette kjøpepresset til alle disse nye høytidene og merkedagene, men når man har blogg er det gøy å følge de, og man kan jo lage mye selv. Bare rop ut om dere vil ha en slik video.

Nå, hva gjør dere idag? Har dere smakt denne kaka før?

Oppskrift mandag - Repost: Hjemmelaget falafel

Halloooo og god mandag ♥ Idag har jeg hatt by kjørings teori sammen med søstra mi, og andre bekjente. Jeg har hatt det før, men det var forrige gang jeg begynte på lappen(før jeg gav opp), så jeg trang å friske det opp. Værtfall sånn som jeg stryker hele tiden. Det var interessant og veldig lærerikt. Det varte noen timer, og da vi kom hjem, lagde Vibeke og jeg middag. Noe jeg egentlig hadde tenkt å dele med dere idag, men det blei så faila og rart at gud, nei... Det må jeg lage litt flere ganger for å få det skikkelig til. Derfor tenkte jeg å dele min favoritt oppskrift fra bloggen, i 2016, med dere. Kanskje noen av dere husker den, viss ikke, her er den igjen!!
 

 

Falafel (ca 20) :

♥ 1 boks kikerter(= 3,5 dl kokte kikerter)
♥ 1liten gul løk, grovhakket
♥ 3 fedd grovhakket hvitløk
♥ 1 neve frisk koriander eller persille, hakket
♥ 1 toppet ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 1 liten ts paprikapulver
♥ 2 krm malt kardemomme
♥ 1 lite krm chilipulver
♥ Litt pepper
♥ Ca 5-8 ss kikertmel (Jeg vet ikke hva det er, så jeg brukte vanlig mel)

 

Skyll kikertene godt. Ha alle ingrediensene i en food processor, men kun 5 ss av kikertmelet. Kjør blandinga kjapt til det er en middels grov mos, og la det hvile i 10 min. Det sto at den fint kunne stå i kjøleskapet noen timer også. Form små, runde boller og stek i godt med olje til de er gylne. Det er ikke så nøye om de blir helt perfekt runde. Disse går også an å fritere.

Hjemmelaget pitabrød:
♥ 2 dl lunket vann
♥ 2 ts tørrgjær
♥ En liten ts salt
♥ 1 ts søtning (Feks sukker, sirup, eller lignende. Jeg brukte sukker)
♥ 2 ss olje
♥ 1 dl sammalt hvete
♥ Ca 4,5 - 4 dl fint mel


Bland ingrediensene i rekkefølgen over. Ta litt og litt mel til deigen er fast og smidig og ikke klissete lenger. Elt en stund. Hev deigen på et lunt sted i ca en time. Deretter deler du deigen inn i 6 omtrent like store deler. Elt og form runde boller som du legger på et rent, tørt, glatt kjøkkenhåndkle. Strø mel på håndklet. Kjevle eller trykk ut ca 1/2 cm tykke runde leiver. Du kan kjevle de rett på kledet. Strø litt mel over brødene.

Etterhev de mellom to håndkler i ca 45 min. Vipp brødene forsiktig over på et stekebrett med bakepapir, med undersiden opp. Dryss over litt mel og stek de på 275 grader i 3-4 minutter. Avkjøl de under et håndkle. Disse var så enkle å lage, og de smakte såå godt, at alle i huset ble enige om å aldri kjøpe de på butikken lenger. Vi heva de ikke like lenge som det sto da, så de hadde nok blitt finere om vi faktisk hadde lest oppskriften ordentlig, haha...
 


Hummus:
♥ 1 boks kikerter
♥ 1 ss tahini (Dette brukte ikke vi, ettersom jeg aldri hadde hørt om det engang, og det kunne sløyfes. Man kan visst finne det i helsekost butikker, eller tyrkiske butikker)
♥ 1 god ts spisskummen
♥ 1 hakket hvitløksfedd
♥ Ca 1/2 ts salt
♥ En liten skvis sitronsaft (smak deg fram)


 
Sleng alt unntatt sitronsaft og salt i en food processor, og kjør til det er en fin mos. Du kan eventuelt tilsette litt mer vann, slik at hummusen får en fin og kremet konsistens. Jeg vet ikke helt hvordan den skal se ut, men synes den virket bra sånn. Smak til med sitron og salt.
 

Jeg vet som sagt ikke helt hvordan ting SKAL se ut, men det smakte ihvertfall veldig godt. Jeg anbefaler å lage de en helg, med tanke på de heftige hvitløksåndene dere kommer til og få. Vibeke og jeg var veldig urutinerte og lagde noe med hvitløk i, idag. Så det blir koselig for kjørelæreren vår i morgen, når ho skal sitte i samme bil som begge to, samtidig,haha.... 
 
Jeg håper det gikk fint at jeg delte denne med dere igjen. Jeg har jo flere lesere nå, og vet at mange av dere prøver å holde dere unna kjøtt, så tenkte det passa fint. I morgen er en veldig innholdsrik dag, så nå skal jeg catche litt opp på youtube, og lese litt før det er natta. Husk at jeg har lagt ut en mandagsvideo på youtubekanalen min HER. Even tok voiceover på sminkevideoen min, haha. For dere som har spurt om boyfriend tag, så kommer den garantert til fredag. Vi lagde den på nytt slik at lyset ble bedre. Håper dere har hatt en fin mandag, god natt ♥

 

Oppskrift mandag: Veganske pannekaker

Hallooo! Hvordan har dere det idag? Denne mandagen er fin og jeg er faktisk motivert. Jeg har ombestemt meg for akkurat det sånn 1000 ganger idag, men akkurat nå er jeg fornøyd, haha. Jeg har fått god hjelp til å øve på teorien idag, jeg har fått gjort litt husarbeid, og gått en bitteliten tur med Balderbass. Til lunsj idag lagde jeg veganske pannekaker. Jeg har snakket om det tidligere, men ville prøve noen ganger til før jeg la ut oppskriften. Nå har jeg laget de tre ganger, og de er såååå gode. Når jeg las oppskriften ble jeg veldig skeptisk, fordi det ikke var noen spesielle ingredienser, så jeg ble veldig positivt overrasket. Det beste er at de kun inneholder det man vanligvis har hjemme i skapene, så ingen "spesial" ingredienser her. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

 

Dette trenger du:

3 dl hvetemel
1/2 sammalt grovt rugmel
2 ss sukker
1 toppa ss bakepulver
1 liten ts salt
3 dl vann
2 ss olje

 


 Bland det tørre i en bolle. Tilsett vann og olje og visp godt sammen. La stå og hvile i ca 5 min. Kan også stå over natta i kjøleskap om du vil det. Røra blir ganske tykk. Pensle en liten stekepanne med olje. Hell oppi en øse med røre og stek på litt over middels varme. Lag de så store du vil. Når pannekaka begynner å stivne litt i kantene, er den klar for å snus. Drypp over noen dråper olje før du snur den, slik at den blir smørt på begge sider. Så enkelt er det faktisk!! De er veldige enkle og raske å lage. Jeg brukte veganmisjonen sin oppskrift. Det sto en advarsel om at de var avhengighetsskapende, og det er jeg helt enig i, haha. Jeg liker ikke "vanlige" pannekaker så godt heller, så dette var veldig kjekt.


Nå har jeg akkurat filma ferdig svara på spørrerunden, så den kommer ut senere i kveld, så følg med. Ha en fin dag videre ♥

Oppskrift mandag - Brune pinner

(Skulle blitt postet igår)

Hallo og gooood mandag ♥ Idag er det brune pinner på menyen, når det gjelder mandagens oppskrift. Mamma har laget disse siden jeg var liten, og de er såå gode. De er også veldig enkle å lage, og går gaaaaaanske fort, bortsett fra den tiden deigen skal stå kaldt. Tenkte å vise dere hvordan det gjøres! I morgen kommer det på youtbekanalen min også, værtfall litt av det.

 

Det du trenger er:

♥ 100 gram smør
♥ 100 g sukker
♥ 1 eggeplomme
♥ 1/2 ts kanel
♥ 2 sitrondråper
♥ 1/2 ss lys sirup
♥ 1/2 ts vaniljesukker
♥ 1/2 ts natron
♥ 2 1/2 dl hvetemel

Dryss:
♥ 25 g mandler
♥ 1/2 eggehvite
♥ 3 ss perlesukker

Slik gjør du:
Miks smør og sukker lyst og porøst. Tilsett det andre og bland det godt sammen. Sett deigen kaldt noen timer. Del deigen i tre biter. Trill hvert emne til en pølse som er like lang som stekebrettet. Klem deigpølsene flate direkte på brettet med fingertuppene. Finhakk mandler og legg det i en skål. Pisk eggehviten lett sammen. Pensle med eggehvite og dryss mandler og perlesukker på. Stek ved 200 grader i 7-10 min på midterste rille.Voilaaaaaaaaaaaaaaa. Har du smakt disse før? Ha en super mandag videre ♥
 

Hjemmelaget frappe med soyamelk

Hallooo ♥ Hvordan har dere det idag? Jeg håper dere hadde en fin første advent igår. Her var det tent flere lys, og jeg spiste kakemenn mens jeg så på Farmen, og hadde besøk av kjæresten. Jeg irriterer meg over alle de spesielle menneskene som melder seg på, og de andre irriterer seg over meg som ikke klarer å holde kjeft. Så Even og jeg satt på rommet til Farmen var ferdig, slik at de andre fikk sett ferdig uten å bli forstyrra, hahah huff... Idag pugger jeg teori som bare pokker, for nå er snart november over, og den skal taes føre. Jeg har en pause nå, og ser på "John and Kate+8", med Vibeke. De er sååå søte. Ler så av foreldrene som prøver så godt de kan stakkars, med alle de små barna. Virkelig flinke. Jeg tenkte også jeg skulle blogge litt når jeg først hadde en pause. Så da legger jeg ut mandagens oppskrift nå. Idag skal jeg vise dere hvordan dere kan lage hjemmelaget frappe.

 

Det du trenger er:

♥ Soyamelk
♥ Kaffe isbiter
♥ Eventuelt sjokolade eller karamell saus


Slik gjør du:

Du kan velge om du vil ha vanlige isbiter, og litt kaffe oppi, eller om du vil lage kaffe isbiter, men jeg pleier å lage kaffe isbiter. Altså bare koke kaffe, vente til den blir avkjølt og fryse de ned. Ta vanlig soyamelk og kaffeisbiter i en blender, og blend til isbitene er knust. Du kan ta litt ekstra kaffe oppi, og eventuelt karamel og sjokolade saus oppi om du skal kose deg ekstra. Og vips, så har du hjemmelaget frappe med soyamelk.

Det er sååå godt og enkelt! Supert om du ikke drikker melk også. Du kan selvfølgelig bruke vanlig melk om du drikker det. Det er såå godt, og veldig enkelt å lage. Håper dere likte denne lille oppskriften. Ha en super mandag videre!

Oppskrift mandag - Kakemenn

Hallooo, og god mandag ♥ Nå er det tid for mandagens oppskrift, og idag skal jeg dele en god oppskrift på kakemenn. Som jeg nevnte i helgen, lagde Rikke og jeg disse på lørdag, og det tenkte jeg passet så godt å dele nå som det nærmer seg jul. Eller hva? WIIIIIIIII. Oppskriften kan dere finne på denne youtubekanalen i desember, da jeg skal ha vlogmas. Stay tuned.

 

Oppskrift på kakemenn:

♥ 100 g smeltet smør

♥ 2 dl melk

♥ 3 dl sukker

♥ 1ts hornsalt

♥ 1l hvetemel

Slik gjør du:

Rør sammen smeltet smør, melk og sukker. Rør inn halvparten av melet sammen med hornsaltet. Bland inn resten av hvetemelet til du har en deig som er lett å jobbe med. Pakk deigen med plas over, og la den stå kaldt i en time. Det går helt fint å ha den over natten også. Forvarm ovnen på 175 grader. Kjevle ut deigen til en halv cm tykkelse. Bruk pepperkakeformer til å stikke de ut, og løft de over på et stekebrett med bakepapir på. Stek kakene i 7 minutter. Husk at de skal være hvite. De skal også være sprø utenfor, og litt myke inni. Legg de på rist til de er helt kalde, og pynt de med rød konditorfarge. Bruk en tannpirker, fyrstikk eller en veldig tynn pensel, til å dekorere med.

 

Så enkelt er det faktisk! Dette gikk mye fortere enn jeg hadde trodd også. Kjempekoselig å bake sammen med noen, så dette kan du gjøre sammen med barna dine også. Kos dere!

Oppskrift på saftig sjokoladekake

Hallooooo, og god lørdag ♥ Håper dere koser dere massemasse idag. Rikke og jeg har kost oss alt for masse med pepperkakedeig idag. Rikke er vel den eneste som er like gira på jul som meg, så idag har vi baka, mens vi hørte på julemusikk, og sang av full hals. Vi bakte både pepperkaker, og kakemenn. Det var første gangen vi lagde kakemenn, men vi ble veldig fornøyde. Som sagt skal jeg ha vlogmas på youtubekanalen min i år. Jeg har jo en vlog kanal også, så kanskje det er mest naturlig å bruke den? Uansett, siden jeg skal ha det, filma vi likegodt mens vi bakte. Så oppskriften på kakemenn, kommer her på bloggen på mandag, men også på youtubekanalen min i desember, wiiiiiiiiiiiiiiii. Pluss mye surr og snakk fra meg og Rikke da, heh. MEN dere!! Jeg kommer med en oppskrift idag også. Jeg kom ikke med noen på mandag, så derfor kommer jeg med en idag. Den passer mye bedre idag også, ettersom det er lørdag. Så om du blir frista, kan du jo prøve deg på denne i morgen. Her får dere oppskriften på den deilige, saftige sjokoladekaken, jeg viste dere forrige helg.

 

Oppskrift til sjokoladekake i langpanne:

400 gr smør
4,5 dl vann
8 ss bakekakao
1 boks seterrømme
9 dl sukker
1-5 mandeldråper (kan sløyfes)
4 egg
9 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts salt
1 ss vaniljesukker

Glasuren:

150 gram meierismør

2-3 ss ferdig laget kaffe (smak deg frem)

1 ss vaniljesukker

400 gram melis (pluss/minus)

2 ss kakaopulver

 

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør i en kjele, ha i vann og bakekakao,og kok opp. Hell over i bakebolle og ha i resten av ingrediensene. Røren er veldig rennende,men den skal være sånn. Hell over i en langpanne dekket med bakepapir. Stek på midterste rille i ovnen i 23-25 min. Avkjøl på rist og vent til den er ganske kald før du tar på glasuren. Glasuren lager du slik:  Smelt smøret og avkjøl en stund. Ha i kaffe og vaniljesukker og rør godt. Bland inn melis og kakao litt og litt. Smak deg frem med evt mer kaffe tilslutt. Skiller glasuren seg, kan du ta i et egg, og røre godt.  Vips så er du ferdig, og har ei kjempegod sjokoladekake, som bare blir bedre og bedre de neste dagene. Lover!!


Hva gjør dere idag?
 

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt