hits

Leather weather?

h for en fin dag! Jeg har rydda og pakka, gjort yoga, handla litt og gjort skole arbeid. Fler jeg har ftt gjort en del, og ftt rydda litt unna i hodet mitt. Slike ting er lettere f unna nr det er sol ute. Det er helt forjvelig kjre p veien, men det gr mot vr, og det kunne jeg ikke vrt klarere for. Jeg er nok litt vel optimistisk enda, som har tatt frem skinnjakka allerede, men det er verdt fryse littegrann s lenge jeg fr litt vrflelse, haha. Even knipsa noen antrekk bilder av meg her om dagen, som jeg tenkte legge ut n. Prver f litt mer mote relatert her inne, haha.

                                                                  Skinnjakke - Bik bok

                                                                Bukse og Belte - Nelly

                                                          Bluse og blonde bh - Cubus

                                                                       Sko - Nike

                                                                    Kjeder - Gaver

 

Hvordan har dere hatt det idag da?

- Janne

Deilig linsegryte - Vegansk

Hallo! P tide med en liten oppskrift igjen her p bloggen. Som dere vet, elsker jeg jo eksperimentere p kjkkenet, s her om dagen prvde jeg meg p linsegryte. Dette er en vegansk oppskrift, jeg fant HER. Den er kjempesunn, enkel lage og veldig god. Den skal jeg selvflgelig dele med dere.

 

                    

Denne oppskriften er egnet til to porsjoner, men kan lett dobles. Det gjorde jeg. Den er vegansk og glutenfri, og tar ca 30 til 40 minutter lage fra start til slutt.

♥ 2 ss solsikkeolje

♥ 2 hvitlksfedd

♥ 2 ss finhakket ingefr

♥ En halv rd chili

♥ 1 boks (400 ml) grovhakkede tomater

♥ 1 boks (400 ml) kokosmelk

♥ 2 dl trre rde linser (neste gang vil jeg bruke de ferdige p boks for en bedre konsistens. Jeg fikk ikke kokt de godt nok)

♥ 1 ts curry pulver

♥ 1 ts salt

♥ 1 punt frisk koriander (du kan ta fra boks ogs)

♥ 2 lime

♥ 5-6 sjalottlk

♥ Pitabrd eller baguetter ved siden av. Jeg brukte baguetter.

Start med finhakke sjalottlk, hvitlk, ingefr og chilli. Sjalottlken skal i gryta frst, sammen med oljen. Nr den begynner bli blank og gjennomsiktig, tar du chilli, ingefr og hvitlk oppi. La det surre et par minutter fr currypulveret rres inn i blandingen. Ta kokosmelken og de grovhakkede tomatene i gryta,og rr sammen. Ha oppi de rde linsene. Jeg burde delt linsene i to, da tar det kun 20 minutter koke, men deler du de ikke, burde du legge til 10-15 minutter p koketiden. Jeg hadde ikke tlmodighet til det, haha.. Pass p rre i bunnen av gryta jevnlig, snn at linsene ikke brenner seg fast. Bruker du ferdigkokte linser, skulle man ha de i etter at tomatene og kokosmelken er blandet i. Finhakk korianderen, og rr inn halvparten mot slutten av koketiden. Den andre halvparten kan du drysse over nr du skal servere. Server med baguetter eller pitabrd, og skvis litt lime over linsegryta. TADAAAAAAAAAA!

                        

Hva tenker dere, har dere smakt dette fr? Si ifra om dere tester den ut da, det er virkelig verdt det. Lykke til, og ha en fin tirsdag videre.

- Janne

Deilig frokost tips

Hallo! Er det bare meg, eller blir man ekstra matlei om vinteren? Jeg blir latere, slappere og fr mindre matlyst. Om jeg spiser er det mest sukker, haha.. Jeg har prvd skjerpe meg nr det gjelder matvanene mine. Jeg liker ikke havregryn eller slike ting, s frokosten min er stort sett brdskiver, smoothie eller knekkebrd, og det er s kjedelig. For en stund siden hadde jeg dilla p egge muffins, og tenkte jeg skulle lage det igjen.Det er egentlig bare en mer kreativ versjon av omelett, men det er veldig godt, s tenkte bare jeg kunne dele en liten oppskrift p hva jeg har i, og hvordan jeg gjr det.

 

♥ Jeg brukte tre egg, men det kommer jo sklart an p hvor mye du vil ha. Jeg spiste litt igr, og litt idag.

♥ Cherry tomater

♥ Salt, pepper, koriander og alle mulige smakfulle krydder.

Hadde de i ovnen p 180 grader, i ca 10 min.

 

Du m sklart lage din egen versjon, men snn synes jeg den var god. Jeg hadde litt salat inntil ogs, kjempegodt og mettende. Anbefales!

- Janne

Oppskrift p utrolig gode rundstykker

Hallo, og god sndag! Jeg tenkte jeg kunne gi dere oppskriften p de super gode rundstykkene Even og jeg lagde, p tirsdag. Vi fryste de og har spist de hele uka, og det er noen av de beste rundstykkene jeg noen gang har smakt. De vil jeg lage idag ogs. Det er s kjekt om man er matlei. Noen av dere har kanskje sett vloggen min, der Even og jeg eksperimenterte litt p kjkkenet, og blandt annet lagde disse rundstykkene? Viss ikke, kan dere se den HER. Vi har det s gy nr vi lager mat sammen. Om dere ogs er litt matleie, men likevel vil ha noe sunt, burde dere virkelig prve dere p disse rundstykkene.

Oppskrift til 16 rundstykker:

♥ 6 dl lettmelk

♥ 1 pk trrgjr, eller eller fersk gjr

♥ 1 ts salt

♥ 1/2 dl olje

♥ 4 dl sammalt hvete, grov

♥ 3 dl havregryn (Vi brukte proteinhavregryn, og det ble s godt)

♥ 9 dl hvetemel

 

Slik gjr du:

Smuldre gjren i en bakebolle. Varm melken til 37 grader. Om du ikke har termometer, bare stikker du fingeren forsiktig oppi melken, og om den hverken er kald eller varm, alts kroppstemperatur, er den ferdig. Hell melken over gjren og rr til den er opplst. Om du bruker trrgjr snn som vi gjorde, bare blander du det i melet fr du rrer det trre i melken. Tilsett salt og olje. Rr inn det grove melet og havregryn.

Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Vi brukte alt melet, men da tilsatte vi litt mer melk, s det er ikke sikkert du trenger alt. Vi brukte en kjkkenmaskin littegrann, og deretter knadde vi godt selv. Det er ikke alle kjkkenmaskiner som er egnet til dette, s vr forsiktig. Dekk til deigen med plast, og la den heve i 40 minutter til deigen er nesten dobbelt s stor. Deretter lag rundstykker, legg de p et bakepair under et hndkle p et lunt sted og la de etterheve i ca 1/2 time. Sett ovnen p 220 grader (sprs hva slags ovn du har da sklart, hjemme hos mamma og pappa kan vi kun ha 180 grader p bakevarer), dusj eller pensle rundstykkene med melk like fr de settes midt i ovnen, i ca 10 minutter. Jeg hentet oppskriften herifra. Der str alt veldig fint forklart, og det str ogs grundig forklart hvordan du kan bruke denne oppskriften til lage andre deilige ting, som feks horn og baguetter.

 

Hva tenker dere? Kommer dere til prve dere p denne oppskriften? Deilig matpakke ogs, og veldig kjekke fryse! En fin ting lage p en sndag. Ha en fin dag dere. Ta vare p hverandre.

 - Janne


Instagram: Janneskoglii
Youtube: Janne Skogli

Squash - pasta med bakte tomater

Hallo! Hper dere har hatt en fin dag s langt? Jeg fler meg veldig bra og uthvilt idag. Even sov hos en kompis i natt, s jeg vkna jo likevel mange ganger fordi det var rart ikke ha han ved siden av meg, men da fikk jeg snorka i fred, uten bli vekt av hans snorking, haha. Jeg starta med to timer historie idag tidlig, s fikk jeg gjort den aller siste yoga kten i januar, og av den 30 dager challengen jeg har vrt med p. Det har vrt fantastisk. Jeg skal snakke mye mer om det senere, men n tenkte jeg dele den oppskriften jeg snakket om igr. Even og jeg prvde oss p lage squash pasta. Jeg har hrt s mye positivt om det p Julie Bettina sin blogg, og andre steder, at jeg bare mtte prve det. S takk flotte Julie Bettina, for inspirasjon. Jeg fulgte denne oppskriften, og fy sren, det var s godt, og ikke minst enkelt.

 

                                                Squash pasta med bakte tomater - 2 personer

Det du trenger:

♥ 2 mellomstore squash

♥ 600 gram cherrytomater

♥ 1 ss olje

♥ Litt hakket persille

♥ Salt, og kvernet pepper

Slik gjr du det:

Forvarm ovnen til 200 grader. Del tomatene i to, hakk hvitlksfeddene, og ha alt i en ildfast form. Hell oljen over, og dryss salt og pepper over. Vi la ogs ost over tomatene. For lage spaghetti strimler av squashen, kan du enten bruke en spiralkutter, eller gjre som oss; Bruke en ostehvel og lage skiver, og deretter bare kutte tynne strimler med en kniv. Nr du har kutta squashen kan du bare legge strimlene i en sil imens, og ta tomatene i ovnen i ca. 25 minutter. Kok opp vann i en kjele, ta squash-spaghettien i en sil over kjelen, legg et lokk over, og damp det i ca. tre minutter. Vi stekte litt kylling ved siden av fordi vi ville bruke den opp, men det er mettende nok. Veldig mye bedre enn det hres ut, veldig enkelt, sunt og billig.

 

Hva tenker dere? Er dette noe for deg? Det kommer forresten ut en liten vlog idag, der jeg blandt annet viser hvordan vi lagde denne retten. S gjerne flg med p vlog kanalen min HER, hehe.  Ha en super dag alle sammen. Jeg setter stor pris p at dere stikker innom. Tusen takk. Ha en fin dag!

- Janne

Oppskrift p deilige Oreo kuler

Hallo!

Jeg tenkte jeg skulle dele en liten oppskrift p noe jeg hadde s dilla p i jula. Det er ikke typisk julete, s jeg deler det n jeg. Om du er en av de "Nytt r, ny meg" type folka som jobber med bikinikroppen, er det kanskje ikke noe for deg. Men om du er en som liker kose deg litt, burde du absolutt lage disse. Til og med folk som ikke er s glad i Oreo kjeks (inkludert meg selv), kommer til like disse!

Det du trenger er:

♥ 1 Pakke oreo kjeks
♥ 150 gram Philadelphia ost
♥ 250 gram hvit sjokolade

Det eneste du trenger gjre er ta kjeksa i en blender s de blir til pulver, s blander du inn philadelphia osten med en gaffel. Rull det til kuler. Sett de kaldt en liten stund. Ta sjokoladen i vannbad, og dupp oreokulene oppi. Helt til slutt kan du ta litt av oreopulveret drsse over kulene.


S enkelt er det faktisk. De er farlig gode og avhengighetsskapende, s jeg anbefaler ikke spise de til hverdags, men fyyyy s gode! Har du smakt disse fr?

- Janne

Oppskrift: Deilige havreflan

Hallooo! Har dere det fint idag? Jeg er s gira for frste desember og vlogmas. Den frste videoen kommer ut HER idag, og jeg har lagt ut den faste fredags videoen HER allerede. En liten jule interir haul, s gjerne sjekk ut den, tihi. N tenkte jeg dele oppskriften p de deilige havreflana Rikke og jeg lagde igr, oppskrifter har dere vel ikke noe imot akkurat? Tihi.

Dette trenger du til en porsjon (En porsjon skal liksom gi 24 kjeks, men gir oss bare litt over ti, s vi pleier doble den)

♥ 75 g smr

♥ 100 g havregryn

♥ 1 stk egg

♥ 125 g sukker

♥ 1 ts bakepulver

Dette gjr du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Legg bakepapir p en stekeplate. Smelt smret og bland det med havregrynet. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregryn, smr og bakepulver. Sett deigen p stekeplaten med to t-skjeer. De vil flyte utover, s ikke ta mer enn 8-10 havreflan p hvert brett. Steik de midt i ovnen i ca 5 min, til de er gylne med mrkere kanter. Det skjer veldig fort. Avkjl de p rist, og oppbevar de i en tett boks.

Voilaaaaa! De er bedre enn de ser ut til, og mye bedre enn de i butikken. Har dere prvd disse fr? Ha en fin kveld videre!

- Janne

 

 

 

Oppskrift p favoritt frokosten min

God "morgen" ♥

Mitt frste innlegg kom litt seint idag. Jeg brukte grsdagen p typiske mandags ting, og sovna egentlig ikke s alt for seint. Jeg venta litt p Even som har hos en kompis, s jeg vkna og sovna litt, ellers har jeg sovet som en bebi, for en gang skyld. N har jeg ftt i meg frokost, rydda litt, planlagt dagen (u old lady), sminka meg, og er klar for dra p en liten jule shopping. Jeg svetter allerede med tanken p g p kjpesenter, men jeg m f kjpt noen bursdag gaver og snt ogs. Jeg har flere venninner som hadde bursdag i oktober, s det er kanskje p tide. Derfor jeg brukte litt ekstra tid p ordne meg idag s jeg fler meg litt bedre fr jeg skal vise meg for offentligheten. Jeg pleier aldri orke det. Kjenner bare jeg m komme meg ut ogs, siden jeg fremdeles ligger hrer p Even's snorking n nrmere halv ett p dagen, haha... Jeg skal plukke opp et par ting for Vibeke ogs, fr jeg henter Rikke p skolen, og drar hjem litt for litt sster tid. Jeg har planer om dra tilbake igjen idag, men det er jo ikke noe hast nr kjresten ikke er vken enda. Ogs har han en eksamen ve p. Kjekt med fri og en trtt kjreste s jeg slipper ha et tidspress. Jeg lagde meg smoothie til frokost idag. Fler det er noe som var veldig inn lage for noen r siden, dele p Instagram, haha. Men det er fremdeles en favoritt hos meg. Jeg fler meg s mye sunnere og freshere nr jeg bytter ut brdskiva med litt smoothie. Denne varianten er ikke s mettende s lenge, s jeg m spise igjen snart, men et lite kick gir det meg jo en stund, s jeg tenkte dele oppskriften med dere. Min favoritt variant som en bitte liten frokost, eller et mellom mltid. Fr du ikke spist igjen p en stund anbefaler jeg lage litt mer du kan ha med deg, eller spise noe annet lett inntil ogs.

Du trenger:

♥ Frosne jordbr
♥ Kokos melk
♥ Banan
♥ Chia fr


Bare ta nok til du blir mett, og mest av det du liker best. Selv liker jeg en skikkelig jordbr smak.

N fr jeg dra kjpe noen jule og bursdag gaver. Ha en super dag videre dere!

- Janne

 

Oppskrift mandag: Eple pai med toscasaus

Hallo og god kveld!

Even cringa allerede med starten av innlegget mitt, haha. Jeg vet aldri hvordan jeg skal starte innlegga.. Uansett; Som jeg fortalte dere om forrige uke, hadde Even og jeg tenkt til prve oss p gresskar pai etter all gresskar skjringa, men av en eller annen grunn, endte vi opp med lage eple pai istedet. Vi hadde aldri prvd det fr heller, s det var gy uansett. Jeg er nok mer glad i kaker enn pai, men den blei veldig god. Tenkte det passa fint dele den til ukens (som om det skjer hver uke) "Oppskrift mandag". Kanskje noen av dere vil prve dere p den til helga?

Dette trenger du:

♥ 1 paibunn (ja vi gjr det s enkelt)

Fyllet:

♥  4 epler

♥ 2 ss sukker

♥  1 ts kardemomme

♥ 1 ss presset sitronsaft

Toscasaus:

♥  150 g mandler

♥  150 g Tine meierismr

♥  1 3/4 dl sukker

♥  3 ss hvetemel

♥  1 1/2 ss Tine kremflte

♥  1 1/2 ss lys sirup

Slik gjr du:

Du trenger en rund form med ls kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen p 200 grader. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjlig mens du lager fyllet. Det er ikke ndvendig forsteke denne bunnen. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjr dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden

Toscasaus:

Smelt smr til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og flte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden. Fordel epler opp deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.

Server med vanilje is! YUMMYYYYYYY.. Veldig gy teste s mange oppskrifter med Even. Jammen blei resultatet bra ogs. Den ser kanskje litt ut som smelta ost og kjttdeig p bildet, og litt flytende ble den, men den smakte supert. Denne burde dere prve! Kanskje noen av dere har epler p trrne dere vil bruke, da passer det jo helt supert. Hva sier dere, har dere bakt eller smakt eple pai fr?

- Janne

Tips til en sunn og billig middag

Hallo dere! Idag har jeg en spennende oppskrift dele med dere, haha, hvor mange hevede yenbryn fikk jeg da jeg sa spennende? For det er nemlig gulrot suppe! Jeg var vrtfall veldig spent da jeg lagde den, i hp om f brukt opp det vi hadde liggende i kjleskapet. Vi hadde s mange gulrtter igjen etter en fiske middag, og Even kjper alltid s mye lk av en eller annen grunn, s da prvde jeg meg litt frem, med en oppskrift fra nettet som utgangspunkt. Jeg kjpte ikke noe nytt, s istedenfor kokosmelk brukte jeg matflte, og istedenfor ingefr brukte jeg en del pepper, men jeg synes den ble veldig god, s jeg tenkte jeg kunne dele den med dere. En veldig sunn, god og billig middag!

  Denne oppskriften er nok egnet til fire:

♥ 2 hvitlksfedd

♥  1 lk

♥ 1 bit frisk ingefr (det hadde ikke vi)

♥  1/2 ts spisskummen

♥  6 gulrtter

♥  1 ss olje

♥  1 grnnsaksbuljong

♥  2 dl kokosmelk (vi brukte matflte, s den ble veldig mild, men god)

♥  4 ss lettrmme

♥  2 ss finhakket persille om du vil (s fancy var ikke jeg)

Slik gjr du:

Finhakk 2 hvitlkfedd, omtrent 2,5 cm ingefr og 1 lk. Del 6 gulrtter i sm biter og fres alt blankt i 1 ss olje i en gryte. Tilsett ts spisskummen. Ls opp 1 buljongterning i 7 dl kokende vann. Ha buljong og 2 dl kokosmelk over grnnsakene og kok i 15 minutter,eller til de er mre. Kjr suppen glatt med stavmikser. Server med rmmeklatt og finhakket persille og dryss p litt pepper(det hadde jeg i suppa), eller i mitt tilfelle: Med litt brd. Veldig godt! 


Har dere prvd gulrot suppe fr?  Jeg fikk ikke til noen bedre inspirerende bilder, ettersom jeg ikke hadde persille, haha. Men jeg lover det er bedre enn det hres ut til. Den var s fyldig, kremete og smakfull. Med litt brd til ble den veldig mettende ogs. Anbefales!

- Janne

Oppskrift: Deilig gresskarsuppe

Hallo igjen dere ♥ Wow, to innlegg p en dag. Det er det ikke ofte jeg fr til for tiden. Men n har jeg ftt satt meg ned og brukt litt mer tid p ting jeg liker, og jeg eeeelsker jo blogge, og skrive generelt. Etter jeg oppdaterte dere sist her inne, fikk jeg gjort husarbeid, og litt power yoga. Dere er s flinke til si at jeg skal slappe av og ta vare p meg selv. Er veldig takknemlig for at dere minner meg p det. Yogamatta er mitt fristed. Der fr jeg liksom mitt daglige behov av fysisk aktivitet for at jeg skal f roa meg, og jeg fr roa hodet helt ned, med meditering p slutten av kta. Fr jeg dro for hente Rikke og venninna hennes, rista jeg gresskarkjernene fra igr, i stekepanna med litt salt og olje, som dere kan se en slags oppskrift p, fra et gammelt innlegg, HER. Da vi kom hjem, hadde Even begynt p middagen. Herregud han ordna. Han lagde gresskarsuppe, kokte egg, og stekte baguetter til oss. Jeg hjalp han, men han tok styringa mens jeg fikk hvilt litt. Han er s snill, og suppa ble s god. Den var s mektig ogs, s jentene som skal p fest mtte vente litt med drikke for si det snn, haha. Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Dette er en stor oppskrift. Vi var fire, og vi har en del igjen, s denne er beregna til 6 personer.

900g gresskar

3 sjalottlk

4bter hvitlk

Eventuelt 2 ss olje. Vi brukte ikke det..

1 l grnnsakbuljong (utblandet)

1⁄2 ts pepper

saft av 1⁄2 stk sitron

Skrell gresskar, del i to og skrap ut frene. Del i biter. Hakk lk og hvitlk. Varm olje og fres lk og hvitlk til lken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mrt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om ndvendig. Smak til suppa med pepper og sitronsaft. Server suppen med gresskarkjerner, rmme og timian, eller som vi gjorde, egg og baguetter. Suppa er veldig mektig, s det trengs egentlig ikke.

Har dere smakt gresskarsuppe fr? Gjerne fortell meg om dere prver! Ha en fin kveld ♥

- Janne

Oppskrift mandag: Blomklsuppe

Hallo! Etter jeg skreiv til dere sist, var jeg i et mte, gjorde maaaasse husarbeid, og dro Even opp av senga. Snn serist, haha. Han ville ikke opp, s jeg fjerna alt av dyner og puter for f han opp, men da tulla han seg inn i lakenet, haha. Jeg mtte dra han opp og bestikke han med frokost. Senere kom Johanna og Traen en tur, og det var s koselig. Det er lenge siden jeg har sett de n. Da de dro lagde jeg middag til Even mens han gjorde skole arbeid. Idag ble det blomklsuppe med bacon. Den blei veldig god, s jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere, snn som jeg pleide gjre fr, hver mandag. Jeg brukte "Matprat" sin oppskrift.

Det du trenger er:

♥ 1 Blomkl

♥ En halv finhakket lk

♥ 8 dl vann

♥ 2 dl melk (eventuelt litt matflte)

♥ To hnsebuljong

♥ En halv te skje salt

♥ Litt pepper ( Ca 1/4 te kje)

♥ Litt bacon p toppen

♥ Eventuelt litt brd ved siden av


Slik gjr du:

Rens blomkl og del i mindre buketter. Ha blomkl, lk vann, buljong og melk i en kjele. Kok det opp til blomklen er mr. Om du vil kan du du ta ut noen av blomklbitene og kjre resten av suppa jevn med en stavmikser. Vi har ikke stavmikser s det gjorde jeg ikke idag, men det er veldig godt det ogs. Smak til suppa med salt og pepper. Jeg pleier ha muskattntt i ogs, det gir en veldig god smak. Stek bacon og ta p toppen av suppa, og voilaaaa, ferdig.

N skal jeg redigere litt, og smrydde fr Even og jeg skal jogge, s skal jeg hjem i kveld, for vre med familien ut i skogen i morgen tidlig. Hper dere fr en fin kveld videre!

- Janne

Oppskrift p Halloween cupcakes

Hallo, og god mandag. Det er s lenge siden jeg har bakt noe n, og inntil jeg fr tid, og finner litt inspirasjon, tenkte jeg reposte en oppskrift p en av favoritt oppskriftene mine p cucpakes. Jeg lagde de p denne tiden ifjor, og craver de s n. Vanilje cupcakes, eller " Halloween cupcakes" som jeg kaller de i det innlegget her, haha. Hper det gr fint med litt reposting. Mange av dere har kanskje ikke ftt den med dere heller, s det er jo kjekt, hehe.
 

Oppskrift til 10 porsjoner:

♥ 240
g hvetemel
280 g sukker
3 ts bakepulver
♥ En klype salt

♥ En halv ts vaniljesukker
♥ 80 g smr
♥ 2 egg
♥ To og en halv dl helmelk

Bland alle ingrediensene sammen, og kjr de i en kjkkenmaskin. Fyll muffinsformer litt under 2/3 fulle. Stek kakene p midterste rille i stekeovnen p 175 C i ca. 25 minutter.


 

Oppskrift p frostingen:

500 g melis

80 g smr

♥ 12 dl helmelk

♥  1 ts vaniljesukker

Bland sammen det trre til frostingen. Tilsett helmelk og eventuelt konditorfarge. Pisk kremen sammen p middels hastighet i en kjkkenmaskin til den har ftt en fluffy konsistens. Frostingen burde brukes ganske fort, ettersom den setter seg veldig raskt.



Yummyyyyyy. Hva synes dere? Hper dere har hatt en fin helg. Jeg burde kanskje ha lagt ut en sunn oppskrift p en mandag men, haha. Dere trenger jo ikke lage de idag om dere er nye p snt. Ha en fin dag vrtfall, med eller uten muffins.

- Janne

Oppskrift mandag: Frisk sommer salat

Hallo! N er det lenge siden jeg har hatt noen "oppskrift mandag" her, men idag kommer det endelig en ny oppskrift. Vel, oppskrift og oppskrift, mer et slags tips kanskje, ettersom ingenting trenger stekes eller kokes. Om sommeren mister jeg s fort matlysten, men n var det s mange deilige grnnsaker her i huset, s da lagde jeg meg en frisk og deilig sommer salat. Tenkte jeg kunne vise den til dere, s kanskje dere blir litt inspirerte dere ogs. Er s viktig f i seg noe mat, selv om det er varmt og det ikke frister. Kalde gode grnnsaker fra kjleskapet (om du er den typen som har de i kjleskapet) kan blandes og mikses sammen til en kjempegod salat. Det finnes s mange varianter og, s det er jo bare finne din favoritt. Slik ble min idag:

 

Squash ♥ Agurk

Isbergsalat Hjertesalat

Paprika  Mais

Kikerter Vannmelon

Jordbr ♥ Dressing

Sukkererter



S deilig, raskt og enkelt! En ny favoritt! Ofte adder jeg noen reddiker, litt spinat og pasta skruer ogs, men jeg var s sulten, at jeg bare forta meg og tok det jeg fant. Den ble slukt fort ihvertfall. Hva med deg, hva er din raske sommer favoritt nr det frister lite spise?

- Janne
 

Oppskrift mandag: Lvetann sirup

Hallo, og god mandag ♥ Vet dere hva eller? Jeg har sren meg en oppskrift til dere idag. Jeg pleide jo dele en oppskrift hver mandag, men jeg mista all motivasjon og inspirasjon nr det gjalt mat. MEN!! Heldigvis har jeg en matglad familie som elsker eksperimentere p kjkkenet, s idag kommer det en liten oppskrift til dere, som er veldig annerledes enn noe jeg har delt fr. Jeg hadde aldri hrt om det fr Rikke ba meg plukke hestehov fordi hun skulle koke det, haha. Oppskriften jeg skal dere med dere idag, er nemlig en oppskrift p lvetann sirup!!! I know right, det hres drit ekkelt ut, men fy sren s godt.

 

Dette trenger du:

♥ 5 dl lvetann hoder

5 dl vann

5 dl sukker

2 ss fersk presset sitron

(Eventuelt 2 ss cognac for smakens skyld, men det gjorde ikke vi)

Slik gjr du:

Plukk fem dl med lvetannhoder, skyll de godt i ett drslag, vi brukte en sil. Ha det over i en gryte med 5 dl vann. Kok opp under omrring. La de trekke i 45 min. De skal ikke koke for da forsvinner nringstoffene. Etter de 45 minuttene, tok vi de i en sil og skvise ut safta, og satt safta tilbake p plata, p varmen 6 av ni, ogs koka vi opp sukkeret i ti men, fr vi tok sitronsaften i. La det n koke i ti min, eller til du fr den konsistensen du vil ha. Den blir tykkere nr den er kald. Ta den i et sterilt glass. Denne var s sykt god. Den smakte som en blanding av lynghonning og..Karamel? Den var helt fantastisk god og alle som smakte ble overraska over hva ingrediensene var. Den er helt super p pannekaker og is. Den skal visst vre veldig god p vafler og til vilt ogs.

ENJOY!!! Har dere smakt denne fr? Om ikke, anbefales den virkelig!
 

Oppskrift mandag: Rask plsegrateng

Halloooo, og god mandag! Som jeg gjr (stort sett) hver mandag, skal jeg idag legge ut en oppskrift. Idag er det en middagsoppskrift som mamma lagde forrige uke, nemlig "Rask plsegrateng". Vi er veldig glade i fiskegrateng og egentlig ting i en ildfast form i ovnen generelt, her i huset, s dette ble en slager. Selvflgelig m dette deles med dere, s her kommer oppskriften:

Dette trenger du:

♥ 9 dl lettmelk
♥ 3 ss maizenna
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts pepper
♥ 0.5 ss malt muskat
♥ 4 skinnfrie plser
♥ En halv lk
♥ 2 stilker vrlk
♥ 3 dl trr makaroni (glutenfri ved behov)
♥ 2 egg

(En del ingredienser, men dette er jo ting de aller fleste har i skapene uansett)



Slik gjr du:

Kok makaroni etter pakkens anvisning. Varm opp melk og krydder til kokepunktet. Ta gryten til side og rr i maizenna. Kutt opp plser, lk og vrlk.
Skrell poteter om du nsker det til. Nr melkeblandingen er lunken s visp inn 2 egg. Ha makaroni, plser, lk og vrlk i en ildfast form. Hell over melkeblandingen og str p brdrasp. Stek midt i ovnen p 200 grader i 30 min.  Du kan ha alt mulig i denne gratengen, det er kun fantasien som stopper deg. Mamma putta litt gul paprika i som hun hadde liggende. Dette skal visst vre veldig godt med brokkoli inntil ogs. Vi serverte med poteter, raspet gulrtter og smelta smr. MMMMMMMMMMMM!!!


Hva tenker dere? Noen andre som har testet denne oppskriften fr?

Oppskrift mandag: Tomat og korriander fyllt avokado

Hallo, og god mandag ♥ Denne ukens mandag oppskrift er enkel, sunn og veldig annerledes, men liker du avokado og snack tomater, er denne oppskriften verdt f med seg. Les videre for finne ut hvordan du lager de!


Du trenger:

♥ 2 avokado

♥  En og en halv ss olivenolje

♥  Noen cherrytomater, det sto 12 i oppskriften, men jeg brukte 6 og det holdt. Bruk ca 60 gram.

♥  1 ss finhakket korriander. De hadde ikke fersk p butikken s jeg mtte bruke krydder...

♥  Eventuelt litt ost

 


Forvarm ovnen til 200 grader. Halver avokadoene og plaser halvdelene p et bakebrett eller en ildfast form. Dryss avokadoene med litt olivenolje. Del cherry tomatene. Putt de i en skl og bland de sammen med resten av olivenolja og koriander. Legg tomatblandinga i gropen p avokadoen der kjernen har blitt fjernet. Jeg skjnte ikke helt om jeg skulle fjerne selve avokado "kjttet", fordi da er det jo bare tomater igjen, s jeg bare stappa de godt nedi. Tror det hadde vrt godt med egg oppi ogs, s det skal jeg prve i morgen. Jeg tok litt ost over da de var ferdige, og det var veldig godt. Har dere prvd dette fr? Anbefales!

Hva gjr dere idag?
 

(Se min siste youtube video HER)

Oppskrift mandag: Veganske scones

Hallo dere spreke og flotte mennesker ♥ N er det mandag igjen, s det er p tide komme seg opp og ut. Enten det er p jobb, skole eller andre ting. I en travel hverdag blir jeg fort veldig matlei og jeg har fort for ty til enkle lsninger i matveien, enten p butikken p vei til avtalene mine, eller noe middagsrester fra helga. Resultatet blir dermed ikke alltid like sunt. Heldigvis har jeg blitt flinkere til dette, og det er med god hjelp fra alle oppskriftsbkene jeg har ftt til jul og bursdager. Som dere s, lagde jeg veganske scones p fredag, og her kommer oppskriften som lovet. Oppskriften er fra veganmisjonen.


Du trenger til 6 stk:

♥ ca 4,5 dl speltmel eller hvetemel

♥ 1 dl sm havregryn

♥ 1/2 dl solsikkefr

♥ 1/2 gresskarfr (du kan ta hvilke slags fr du vil, s lenge det blir 1 dl til sammen)

♥ 1 toppa ts bakepulver

♥ 1 liten ts natron

♥ 1/2 ts salt

♥ 2 dl soyamelk eller annen vegetabilsk melk

♥ En god dsj olivenolje


  Sett ovnen p 225 grader (det sprs litt p ovnen din. Vanligvis er 180 grader nok p min, men det gikk helt fint p 225). Bland alt det trre i en bolle. Tilsett soyamelk og olje og rr raskt sammen. Om deigen virker klissete, tilsett litt mer mel. Lft deigen ut av bakebollen og form den kjapt til en tykk plse med hendene. Del i 6 omtrent like store deler og legg p en  stekeplate med bakepapir. Du trenger ikke elte de, for de trenger ikke se s fine ut. Stek de i 10-12 min, til de er svidt gylne p toppen.


S enkelt er det faktisk! Har du smakt disse fr? De er helt fantastiske. Hva skal dere gjre for noe idag da? Ha en fantastisk mandag videre ♥

Oppskrift mandag: Quesadilla

HAAALLOOO! Har dere hatt det fint idag? Dette har vrt den fineste fridagen p lenge. Jeg elsker slike fridager, hvor jeg faktisk fr ting gjort. Jeg har gjort alt av husarbeid ferdig, ordna kaninbura, gtt tur med Balder, lasta opp mandagens youtube video, osv. Even var som sagt her idag, s han hjalp meg litt. Veldig deilig kunne f det gjort, siden uka mi begynner for fullt igjen i morgen. Vi er veldig glade i lage mat begge to(det ser man p oss), og siden jeg har "oppskrift mandag" idag, passet det fint prve noe nytt. Even handla inn til deilig lunsj, hvor vi prvde oss p "Quesadilla med rkt skinke og soltrket tomat". Vi hadde salat inntil for balansere det litt, for det er kanskje ikke den optimale mandagslunsjen, men fy sren s enkelt og godt. Dette m dere prve!

 

Dette trenger du til fire porsjoner:

♥ 4 dl revet ost (eller bare noen osteskiver)

♥ 8 skiver rkt skinke (veldig godt med spekeskinke ogs)

♥ Soltrkede tomater delt i biter

♥  Oliven uten stein, delt i to

♥  4 tortilla lefser, eventuelt flere om du vil ha mer enn n

♥  Tine meierismr til steiking

♥  Tomatsalsa (vi brukte tacosaus) til servering /dupping


Fordel ost, skinke, tomater, oliven og basilikum p den ene halvdelen av hver tortilla. Brett over den andre halvdelen, og trykk sammen, gjerne med en kjele opp. Varm opp en stekepanne med litt smr, og stek hver tortilla p begge sider, p svak varme til de er gyllenbrune og spr. Skjr quesadillas i kakebiter, og server med tomatsalsa. Du kan ha alt mulig annet p tortillaene ogs, jeg brukte feks chilli.



 


Har dere smakt det fr?

(Se min siste youtube video HER - Wish haul)
 

Fem frokost tips

Halloooo dere fine mennesker, og god lrdag ♥ Har dere noen fine planer for dagen eller? Jeg er s stl i kroppen som jeg ikke har vrt p lenge, at det ikke frister lee seg, haha. Det kan ha noe gjre med det fallet jeg hadde her om dagen ogs. Jeg har vrt ganske s produktiv denne uka, og tenkte bruke dagen p litt yoga, skriving og filming. Det er s gy filme, og n har jeg tid fr det er pangstart p alle mulige avtaler og snt igjen til uka, inkludert min 21 rsdag, puh... 

De aller fleste koser seg litt ekstra i helgene, og for mange betyr det stappe i seg alt man ikke stapper i seg i ukene, men for meg betyr det kose seg litt ekstra og bruke goood tid p maten. Lage seg en ekstra god frokost man vanligvis ikke har tid til i ukene. 90 prosent av mine frokoster blir spist i bilen, haha..  Idag laga pappa eggehakk til frokost, noe som er veldig godt, og ikke like godt ha innestengt i bilen, s det passa bra. Om dere mangler litt inspirasjon, tenkte jeg komme med fem frokost tips av mine favoritter.


Veganske pannekaker. Oppskriften er fra veganmisjonen, og den er farlig god. S enkle ingredienser de aller fleste har, og s rask lage. Oppskriften kan du finne HER.


Sunne og deilige knekkebrd slr aldri feil. De lager man sklart dagen fr, med mindre du liker bruke veldig lang tid p lage frokosten din, haha. Neida, de tar faktisk ikke s lang tid lage, men selv pleier jeg lage de dagen fr. Vi pleide lage disse p skolen og selge de, og det var s populre. De har en veldig god og grov smak, og ingrediensene er ikke s avanserte heller. Du kan finne oppskriften HER.



Hjemmelaget juice er veldig godt og sunt. Kanskje ikke veldig mettende, s dette egner seg kanskje best som et mellom mltid. Men om du ikke er et frokost menneske men vil f magen i gang, f i deg masse bra vitaminer, og kanskje fjerne noen kviser? Da er denne perfekt, for den kalles nemlig "Kviseknekkern", haha. Du kan finne oppskriften og lese mer om den HER.



Lakserull med snfrisk er noe jeg ikke har laget p en stund, men som jeg fikk veldig lyst p n. Det er s sunt og godt. Lomper, salat, snfrisk og rkt laks, mmmmm. Oppskriften kan du finne HER.



Det siste forslaget mitt er hjemmelagde polarbrd. Jeg liker ikke de du fr kjpt i butikken, men disse ble en stor favoritt blandt bde meg og familien. Veldig gode! Jeg brukte Spisogspar sin oppskrift, og den kan du finne HER, eller p bloggen deres med mange andre gode oppskrifter som de deler hver dag.


Jeg hper dere fikk litt inspirasjon til frokost oppskrifter n, det kan vre vanskelig finne noe som skjesser om morgenes, s det kan vre lurt planlegge det dagen fr. Dere kan finne andre gode oppskrifter under kategorien "Oppskrifter" her p bloggen, og jeg legger ut en ny oppskrift hver mandag. N tell me, hva gjr dere idag?

Oppskrift mandag: Svinekoteletter i surst saus

Hallo! Endelig har jeg en helt "ny" oppskrift dele med dere, s denne gangen har jeg sluppet improvisere med throwbacks og ukesmenyer, haha. Som jeg nevnte s fort, lagde pappa og jeg kjempegod mat p lrdag. Vi prvde en ny twist p koteletter, og det blir ikke siste gangen for si det snn. Vi lagde nemlig svinekoteletter i surst saus, jummmmm. Denne oppskriften m jeg bare dele med dere, s kanskje dere prver dere p denne til helga? Jeg tok bildene p kvelden, og har ikke skaffet meg nytt lys utstyr enda, s bildene ble ikke akkurat supre, men hper de duger. Kom gjerne med tips til bra lys utstyr.

 


                        Svinekoteletter i surst saus

Utstyr:
Panne med lokk

Ingredienser:
♥ 300 gram ukokte pastaskruer
1 Brokkoli
3 ss vrlk

Appelsinsaus:

♥ 2 ss appelsinmarmelade
1/2 Sunniva Original appelsinjuice
2 ss soyasaus (vi brukte kun 1 og det holdt)
2 ss sennep (Brukte kun 1 her ogs)
1/2 ts chilipulver

Kotelettene:
♥ 4 stk nakkekoteletter
♥ 1/2 salt
♥ 1/2 pepper
♥ 2 ss olje

(oppskriften holder til fire personer)


                                      Slik gjr du det:

Kok pasta etter anvisningen p pakningen. Skyll og rens brokkolien i sm buketter, og skjr vrlken i tynne skiver. Bland marmelade, appelsinjuice, soyasaus, sennep og chili i en liten bolle. Rr godt. Varm opp en stekepanne p forholdsvis sterk varme. Krydre kotelettene med salt og pepper, og brun dem raskt p begge sider i olje. Skru ned varmen og hell appelsinblandingen over kotelettene. Ha p lokk og la kotelettene trekke til de er gjennomstekte og mre, ca 15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Ha vrlken p kotelettene de siste fem minuttene, slik du ser jeg har gjort p bildet over. Kok brokkolien til den er mr, men fremdeles har tyggemotstand, i 3-5 minutter. Det kan se ut som litt lite saus, men det kan fort bli litt for mye av det gode, s det holdt for vr del.


Enjoy! Husk at det er min tur p makeupfreaks sin snapchat idag, s flg med, hihi.

Ukes meny

Hallo og god mandag ♥ Som sagt, skal jeg til Even idag. Jeg prver gjre unna s mye som mulig fr jeg drar dit, slik at jeg bare kan slappe av med han. I tillegg m jeg bruke dagene mine hos han p pakke og vaske. Han skal snart flytte, og siden jeg begynte flytte dit i 2015, men stoppa fordi det ble endringer med skolegang og slikt, har jeg fortsatt veldig mange ting der. Det meste av kjkkenting er mitt, og ellers har jeg masse pynteting og et skap fullt av klr, s jeg har litt gjre. Derfor vet jeg ikke hvor mye tid det blir til eksperimentere p kjkkenet mens jeg er der. Jeg skal jo lage middag til han kommer hjem, men i tilfelle det ikke blir noe nytt, tenkte jeg gjre en liten twist p denne oppskrift mandag`en. Jeg lovte dere en oppskrift p de deilige browniesene jeg lagde p fredag, og den skal dere f senere, men idag har jeg satt sammen en liten ukesmeny, for aller frste gang her p bloggen. Her finnes det noe for alle, enten en flger en Norsk tradisjonell kost, er vegetarianer eller veganer. Hper dere liker det!

 


Mandag: Fiskepudding i hvit saus, oppskrift HER

Tirsdag: Vegetar burritos, oppskrift HER

Onsdag: Blomklsuppe med bacon, oppskrift HER

Torsdag: Chilli Con Carne, oppskrift HER



Fredag:

Hjemmelaget Falafel med hummus, oppskrift HER




Lrdag:
Veganske amerikanske pannekaker, oppskrift HER. Denne er en perfekt lunsj, og hres kanskje litt kjedelig ut som lrdagsmiddag, men de er faktisk s gode at de passer helt perfekt til det. Viss ikke er burritos ogs helt supert denne dagen!




Sndag:
Squashsuppe, oppskrift HER


Hper dere fikk litt inspirasjon i matveien, av dette innlegget. Rop ut om dere vil ha flere slike innlegg. Hva gjr dere for noe idag da?

Valentines cupcakes

Hallo alle sammen ♥ Hper dere har en super dag, uansett om dere feirer Valentines eller ikke. Jeg har hatt et veldig fint og vellykket mte idag, og ellers har mamma og jeg vrt veldig produktive hjemme. Da hun dro p jobb, begynte jeg bake litt. Jeg prver ikke komme med s veldig mye kjpe press her p bloggen, men jeg synes det er veldig gy bruke fantasien p bloggen nr det er slike "spesielle" dager. S istedenfor kjpe masse hjerteformet surr jeg ikke trenger, baka jeg litt. Jeg ville ha vrt hos kjresten min idag, ikke for feire Valentines, for det gjr vi egentlig ikke, men bare vre der noen dager liksom. Han fikk besk idag s jeg fr heller se i morgen. Han hadde sikkert satt pris p noen cupcakes, om det fortsatt er flere igjen, hihi. Fr bakte jeg flere ganger i uka om jeg kunne, og stort sett cupcakes. Det finnes jo s utrolig mange slag man kan lage, og det tok veldig lang tid fr jeg gikk lei. Jeg delte de med familien og naboer snn at jeg ikke endte opp med diabetes tho. Jeg mista litt bakegleden til slutt, men det var gy gjre det litt igjen idag. Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere, siden jeg ikke kom ut med noen igr. Det var bare noen helt enkle vanilje cupcakes, med en veeeeldig st frosting. Jeg pynta de ikke noe srlig fordi jeg ikke fant alt av utstyret mitt. S jeg bare smelta noe sjokolade og lagde noen hjerter av det. De ble ikke s fine disse muffinsa/cupcaksa mine, men de ble gode.

 

Oppskrift til ca 20 muffins:

♥ 50 gram smr eller margarin
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts vaniljesukker

Slik gjr du:

Smelt og avkjl smret eller margarinen. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland bakepulveret i melet i eggedosisen. Tilsett smret/margarinen i melken. Rr sakte til rren er jevn, men ikke seig. Sett papirformene p en plate, fyll dem havlfulle med rre. Stek dem i midterste rille p 180 grader i ca 10-15 min.

 


Frosting:

Ta litt melis, melk, philadelphia ost og romtemperert smr. Jeg skriver ingen ml fordi du burde se det litt an p hvor mange muffins du fr, og hvor st du vil ha den. Det ble veldig masse ut av min, og den ble veeeeeeeeeldig st, haha.








N skal jeg kose meg med cupcakes og se p Gilmore Girls med pappa, haha. Hva gjr dere idag?

Oppskrift: Kladdkake

Hallo venner ♥ Jeg hper dere har en super tirsdag. Fjoh, jeg er sliten n, men god-sliten. Igr da mimmim og bestefar kjrte meg til kjretimen min, snakka mimmim om en kake hun s Wenche lagde p "God Morgen Norge", som hun hadde s lyst til bake. Mamma og jeg liker ogs bake, s da kom hun hit til oss idag, og bakte med oss. De var s enkle lage, at vi slang like godt sammen to, nr vi frst var i gang. Jeg er ikke s veldig glad i kaker, bortsett fra noen sjokoladekaker, og en super god suksessterte mimmim lager, men denne var helt fantastisk! Den var veldig st, men det gikk fint. Den var spr p utsiden og myk inni, og nr den var varm, minte den litt om sjokolade fondant. Nei den var helt fantastisk. Jeg kom ikke ut med noen oppskrift igr, s da kommer jeg med en idag. Denne blir visst bare bedre og bedre etterhvert som den str i kjleskapet, og kan st der i 5-6 dager, s den er perfekt ta frem nr helga kommer. Den er vel egentlig svensk s den har mange navn, men i denne oppskriften gr den etter navnet "Kladdkake". (P bildet nedenfor ser den mrk ut, men det er alts den flytene deilige sjokoladen, siden vi snudde den, s den er ikke brent)

 


                                                                      Dette trenger du:

 

♥ 100 g smr (eller margarin uten melk for de som ikke tler melk)

♥ 2 egg

♥ 2 dl sukker

♥ 1 ts vaniljesukker

♥   3 ss kakao

♥   2 krm salt

♥   2 dl hvetemel

  Slik gjr du:

Forvarm stekeovnen til 175 oC. Legg smret i en kasserolle, halvsmelt det p lav varme. Trekk kasserollen vekk fra platen og rr med en skje eller slikkepott slik at alt smret er blitt flytende uten bli for varmt nr resten av ingrediensene skal tilsettes. Mens smret fr hvile, dekk bunnen av en form 18-20 cm i diameter med bakepapir, smr kantene og dryss eventuelt med kokos. Dette gjorde ikke vi, men det s veldig stilig ut nr hun snudde den. Vi strdde bare p litt melis etterp.

Tilsett egg, sukker, vaniljesukker, kakao og salt i det smeltede smret, rr sammen til en glatt deig. Tilsett/sikt i hvetemel og rr sammen til en glatt rre og fordel i den smurte formen. Stek p midterste rille i varm stekeovn i 15-17 min, nsker du en kladdkake s skal kaken fremdeles vre myk/skjelvende i midten nr du rister lett p formen nr den tas ut av ovnen. Det ble vr.

Den stekte kaken skal st og sette seg i romtemperatur til den er avkjlt, fr den settes i kjleskapet 1-2 timer. Vi klarte ikke vente s lenge, s den var veldig rennende og deilig, men kan tenke meg at den blir helt fantastisk nr den har sttt litt!

 



Dette er den beste sjokolade kaken jeg har smakt, s den anbefales. Det var veldig koselig at mimmim kom og bakte med oss, s det m vi gjre oftere. Jeg filma litt ogs, slik at jeg kan lage flere kaker og snt til valentines eventuelt. Jeg pleier ikke feire det, s det er mer tips for de som eventuelt gjr det. Liker ikke dette kjpepresset til alle disse nye hytidene og merkedagene, men nr man har blogg er det gy flge de, og man kan jo lage mye selv. Bare rop ut om dere vil ha en slik video.

N, hva gjr dere idag? Har dere smakt denne kaka fr?

Oppskrift mandag - Repost: Hjemmelaget falafel

Halloooo og god mandag ♥ Idag har jeg hatt by kjrings teori sammen med sstra mi, og andre bekjente. Jeg har hatt det fr, men det var forrige gang jeg begynte p lappen(fr jeg gav opp), s jeg trang friske det opp. Vrtfall snn som jeg stryker hele tiden. Det var interessant og veldig lrerikt. Det varte noen timer, og da vi kom hjem, lagde Vibeke og jeg middag. Noe jeg egentlig hadde tenkt dele med dere idag, men det blei s faila og rart at gud, nei... Det m jeg lage litt flere ganger for f det skikkelig til. Derfor tenkte jeg dele min favoritt oppskrift fra bloggen, i 2016, med dere. Kanskje noen av dere husker den, viss ikke, her er den igjen!!
 

 

Falafel (ca 20) :

♥ 1 boks kikerter(= 3,5 dl kokte kikerter)
♥ 1liten gul lk, grovhakket
♥ 3 fedd grovhakket hvitlk
♥ 1 neve frisk koriander eller persille, hakket
♥ 1 toppet ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 1 liten ts paprikapulver
♥ 2 krm malt kardemomme
♥ 1 lite krm chilipulver
♥ Litt pepper
♥ Ca 5-8 ss kikertmel (Jeg vet ikke hva det er, s jeg brukte vanlig mel)

 

Skyll kikertene godt. Ha alle ingrediensene i en food processor, men kun 5 ss av kikertmelet. Kjr blandinga kjapt til det er en middels grov mos, og la det hvile i 10 min. Det sto at den fint kunne st i kjleskapet noen timer ogs. Form sm, runde boller og stek i godt med olje til de er gylne. Det er ikke s nye om de blir helt perfekt runde. Disse gr ogs an fritere.

Hjemmelaget pitabrd:
♥ 2 dl lunket vann
♥ 2 ts trrgjr
♥ En liten ts salt
♥ 1 ts stning (Feks sukker, sirup, eller lignende. Jeg brukte sukker)
♥ 2 ss olje
♥ 1 dl sammalt hvete
♥ Ca 4,5 - 4 dl fint mel


Bland ingrediensene i rekkeflgen over. Ta litt og litt mel til deigen er fast og smidig og ikke klissete lenger. Elt en stund. Hev deigen p et lunt sted i ca en time. Deretter deler du deigen inn i 6 omtrent like store deler. Elt og form runde boller som du legger p et rent, trt, glatt kjkkenhndkle. Str mel p hndklet. Kjevle eller trykk ut ca 1/2 cm tykke runde leiver. Du kan kjevle de rett p kledet. Str litt mel over brdene.

Etterhev de mellom to hndkler i ca 45 min. Vipp brdene forsiktig over p et stekebrett med bakepapir, med undersiden opp. Dryss over litt mel og stek de p 275 grader i 3-4 minutter. Avkjl de under et hndkle. Disse var s enkle lage, og de smakte s godt, at alle i huset ble enige om aldri kjpe de p butikken lenger. Vi heva de ikke like lenge som det sto da, s de hadde nok blitt finere om vi faktisk hadde lest oppskriften ordentlig, haha...
 


Hummus:
♥ 1 boks kikerter
♥ 1 ss tahini (Dette brukte ikke vi, ettersom jeg aldri hadde hrt om det engang, og det kunne slyfes. Man kan visst finne det i helsekost butikker, eller tyrkiske butikker)
♥ 1 god ts spisskummen
♥ 1 hakket hvitlksfedd
♥ Ca 1/2 ts salt
♥ En liten skvis sitronsaft (smak deg fram)


 
Sleng alt unntatt sitronsaft og salt i en food processor, og kjr til det er en fin mos. Du kan eventuelt tilsette litt mer vann, slik at hummusen fr en fin og kremet konsistens. Jeg vet ikke helt hvordan den skal se ut, men synes den virket bra snn. Smak til med sitron og salt.
 

Jeg vet som sagt ikke helt hvordan ting SKAL se ut, men det smakte ihvertfall veldig godt. Jeg anbefaler lage de en helg, med tanke p de heftige hvitlksndene dere kommer til og f. Vibeke og jeg var veldig urutinerte og lagde noe med hvitlk i, idag. S det blir koselig for kjrelreren vr i morgen, nr ho skal sitte i samme bil som begge to, samtidig,haha.... 
 
Jeg hper det gikk fint at jeg delte denne med dere igjen. Jeg har jo flere lesere n, og vet at mange av dere prver holde dere unna kjtt, s tenkte det passa fint. I morgen er en veldig innholdsrik dag, s n skal jeg catche litt opp p youtube, og lese litt fr det er natta. Husk at jeg har lagt ut en mandagsvideo p youtubekanalen min HER. Even tok voiceover p sminkevideoen min, haha. For dere som har spurt om boyfriend tag, s kommer den garantert til fredag. Vi lagde den p nytt slik at lyset ble bedre. Hper dere har hatt en fin mandag, god natt ♥

 

Oppskrift mandag: Veganske pannekaker

Hallooo! Hvordan har dere det idag? Denne mandagen er fin og jeg er faktisk motivert. Jeg har ombestemt meg for akkurat det snn 1000 ganger idag, men akkurat n er jeg fornyd, haha. Jeg har ftt god hjelp til ve p teorien idag, jeg har ftt gjort litt husarbeid, og gtt en bitteliten tur med Balderbass. Til lunsj idag lagde jeg veganske pannekaker. Jeg har snakket om det tidligere, men ville prve noen ganger til fr jeg la ut oppskriften. N har jeg laget de tre ganger, og de er s gode. Nr jeg las oppskriften ble jeg veldig skeptisk, fordi det ikke var noen spesielle ingredienser, s jeg ble veldig positivt overrasket. Det beste er at de kun inneholder det man vanligvis har hjemme i skapene, s ingen "spesial" ingredienser her. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

 

Dette trenger du:

3 dl hvetemel
1/2 sammalt grovt rugmel
2 ss sukker
1 toppa ss bakepulver
1 liten ts salt
3 dl vann
2 ss olje

 


 Bland det trre i en bolle. Tilsett vann og olje og visp godt sammen. La st og hvile i ca 5 min. Kan ogs st over natta i kjleskap om du vil det. Rra blir ganske tykk. Pensle en liten stekepanne med olje. Hell oppi en se med rre og stek p litt over middels varme. Lag de s store du vil. Nr pannekaka begynner stivne litt i kantene, er den klar for snus. Drypp over noen drper olje fr du snur den, slik at den blir smrt p begge sider. S enkelt er det faktisk!! De er veldige enkle og raske lage. Jeg brukte veganmisjonen sin oppskrift. Det sto en advarsel om at de var avhengighetsskapende, og det er jeg helt enig i, haha. Jeg liker ikke "vanlige" pannekaker s godt heller, s dette var veldig kjekt.


N har jeg akkurat filma ferdig svara p sprrerunden, s den kommer ut senere i kveld, s flg med. Ha en fin dag videre ♥

Oppskrift mandag - Brune pinner

(Skulle blitt postet igr)

Hallo og gooood mandag ♥ Idag er det brune pinner p menyen, nr det gjelder mandagens oppskrift. Mamma har laget disse siden jeg var liten, og de er s gode. De er ogs veldig enkle lage, og gr gaaaaaanske fort, bortsett fra den tiden deigen skal st kaldt. Tenkte vise dere hvordan det gjres! I morgen kommer det p youtbekanalen min ogs, vrtfall litt av det.

 

Det du trenger er:

♥ 100 gram smr
♥ 100 g sukker
♥ 1 eggeplomme
♥ 1/2 ts kanel
♥ 2 sitrondrper
♥ 1/2 ss lys sirup
♥ 1/2 ts vaniljesukker
♥ 1/2 ts natron
♥ 2 1/2 dl hvetemel

Dryss:
♥ 25 g mandler
♥ 1/2 eggehvite
♥ 3 ss perlesukker

Slik gjr du:
Miks smr og sukker lyst og porst. Tilsett det andre og bland det godt sammen. Sett deigen kaldt noen timer. Del deigen i tre biter. Trill hvert emne til en plse som er like lang som stekebrettet. Klem deigplsene flate direkte p brettet med fingertuppene. Finhakk mandler og legg det i en skl. Pisk eggehviten lett sammen. Pensle med eggehvite og dryss mandler og perlesukker p. Stek ved 200 grader i 7-10 min p midterste rille.



Voilaaaaaaaaaaaaaaa. Har du smakt disse fr? Ha en super mandag videre ♥
 

Hjemmelaget frappe med soyamelk

Hallooo ♥ Hvordan har dere det idag? Jeg hper dere hadde en fin frste advent igr. Her var det tent flere lys, og jeg spiste kakemenn mens jeg s p Farmen, og hadde besk av kjresten. Jeg irriterer meg over alle de spesielle menneskene som melder seg p, og de andre irriterer seg over meg som ikke klarer holde kjeft. S Even og jeg satt p rommet til Farmen var ferdig, slik at de andre fikk sett ferdig uten bli forstyrra, hahah huff... Idag pugger jeg teori som bare pokker, for n er snart november over, og den skal taes fre. Jeg har en pause n, og ser p "John and Kate+8", med Vibeke. De er s ste. Ler s av foreldrene som prver s godt de kan stakkars, med alle de sm barna. Virkelig flinke. Jeg tenkte ogs jeg skulle blogge litt nr jeg frst hadde en pause. S da legger jeg ut mandagens oppskrift n. Idag skal jeg vise dere hvordan dere kan lage hjemmelaget frappe.

 

Det du trenger er:

♥ Soyamelk
♥ Kaffe isbiter
♥ Eventuelt sjokolade eller karamell saus


Slik gjr du:

Du kan velge om du vil ha vanlige isbiter, og litt kaffe oppi, eller om du vil lage kaffe isbiter, men jeg pleier lage kaffe isbiter. Alts bare koke kaffe, vente til den blir avkjlt og fryse de ned. Ta vanlig soyamelk og kaffeisbiter i en blender, og blend til isbitene er knust. Du kan ta litt ekstra kaffe oppi, og eventuelt karamel og sjokolade saus oppi om du skal kose deg ekstra. Og vips, s har du hjemmelaget frappe med soyamelk.

Det er s godt og enkelt! Supert om du ikke drikker melk ogs. Du kan selvflgelig bruke vanlig melk om du drikker det. Det er s godt, og veldig enkelt lage. Hper dere likte denne lille oppskriften. Ha en super mandag videre!

Oppskrift mandag - Kakemenn

Hallooo, og god mandag ♥ N er det tid for mandagens oppskrift, og idag skal jeg dele en god oppskrift p kakemenn. Som jeg nevnte i helgen, lagde Rikke og jeg disse p lrdag, og det tenkte jeg passet s godt dele n som det nrmer seg jul. Eller hva? WIIIIIIIII. Oppskriften kan dere finne p denne youtubekanalen i desember, da jeg skal ha vlogmas. Stay tuned.

 

Oppskrift p kakemenn:

♥ 100 g smeltet smr

♥ 2 dl melk

♥ 3 dl sukker

♥ 1ts hornsalt

♥ 1l hvetemel

Slik gjr du:

Rr sammen smeltet smr, melk og sukker. Rr inn halvparten av melet sammen med hornsaltet. Bland inn resten av hvetemelet til du har en deig som er lett jobbe med. Pakk deigen med plas over, og la den st kaldt i en time. Det gr helt fint ha den over natten ogs. Forvarm ovnen p 175 grader. Kjevle ut deigen til en halv cm tykkelse. Bruk pepperkakeformer til stikke de ut, og lft de over p et stekebrett med bakepapir p. Stek kakene i 7 minutter. Husk at de skal vre hvite. De skal ogs vre spr utenfor, og litt myke inni. Legg de p rist til de er helt kalde, og pynt de med rd konditorfarge. Bruk en tannpirker, fyrstikk eller en veldig tynn pensel, til dekorere med.

 

S enkelt er det faktisk! Dette gikk mye fortere enn jeg hadde trodd ogs. Kjempekoselig bake sammen med noen, s dette kan du gjre sammen med barna dine ogs. Kos dere!

Oppskrift p saftig sjokoladekake

Hallooooo, og god lrdag ♥ Hper dere koser dere massemasse idag. Rikke og jeg har kost oss alt for masse med pepperkakedeig idag. Rikke er vel den eneste som er like gira p jul som meg, s idag har vi baka, mens vi hrte p julemusikk, og sang av full hals. Vi bakte bde pepperkaker, og kakemenn. Det var frste gangen vi lagde kakemenn, men vi ble veldig fornyde. Som sagt skal jeg ha vlogmas p youtubekanalen min i r. Jeg har jo en vlog kanal ogs, s kanskje det er mest naturlig bruke den? Uansett, siden jeg skal ha det, filma vi likegodt mens vi bakte. S oppskriften p kakemenn, kommer her p bloggen p mandag, men ogs p youtubekanalen min i desember, wiiiiiiiiiiiiiiii. Pluss mye surr og snakk fra meg og Rikke da, heh. MEN dere!! Jeg kommer med en oppskrift idag ogs. Jeg kom ikke med noen p mandag, s derfor kommer jeg med en idag. Den passer mye bedre idag ogs, ettersom det er lrdag. S om du blir frista, kan du jo prve deg p denne i morgen. Her fr dere oppskriften p den deilige, saftige sjokoladekaken, jeg viste dere forrige helg.

 

Oppskrift til sjokoladekake i langpanne:

400 gr smr
4,5 dl vann
8 ss bakekakao
1 boks seterrmme
9 dl sukker
1-5 mandeldrper (kan slyfes)
4 egg
9 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts salt
1 ss vaniljesukker

Glasuren:

150 gram meierismr

2-3 ss ferdig laget kaffe (smak deg frem)

1 ss vaniljesukker

400 gram melis (pluss/minus)

2 ss kakaopulver

 

Sett ovnen p 200 grader. Smelt smr i en kjele, ha i vann og bakekakao,og kok opp. Hell over i bakebolle og ha i resten av ingrediensene. Rren er veldig rennende,men den skal vre snn. Hell over i en langpanne dekket med bakepapir. Stek p midterste rille i ovnen i 23-25 min. Avkjl p rist og vent til den er ganske kald fr du tar p glasuren. Glasuren lager du slik:  Smelt smret og avkjl en stund. Ha i kaffe og vaniljesukker og rr godt. Bland inn melis og kakao litt og litt. Smak deg frem med evt mer kaffe tilslutt. Skiller glasuren seg, kan du ta i et egg, og rre godt.  Vips s er du ferdig, og har ei kjempegod sjokoladekake, som bare blir bedre og bedre de neste dagene. Lover!!


Hva gjr dere idag?
 

Les mer i arkivet April 2018 Mars 2018 Februar 2018


Hei! Jeg heter Janne. P denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 r gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drmmer meg bort i bker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, s ta deg godt til rette. P denne bloggen kan du vre deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com










Follow



gratisdesign av Tonjemt