Nyttårshysteriet - Ikke glem å nyt det

Nå er det den siste dagen igjen av 2016. Siste dagen igjen før et nytt år, som ofte fører til at en stapper i seg alt en kan før det nye året begynner, fordi en er overbevist om at det ikke blir noe av det i det kommende året. Noe som kanskje varer frem til midten av februar, så er det på'an igjen, også tenker man at man heller kan få den perfekte sommerkroppen til neste år. Når man har tenkt slik noen år, blir det jo litt å gjemme under en helsikkes stram strømpebukse, for å skjule litt av magen. Så det hele ender bare opp som en stor leireklump under kjolen, men ingen kan se det før kvelden blir litt vel morsom, og du ikke er så nøye på at du ser gravid ut lenger. Appropo litt vel morsom kveld, vi drikker vel alle litt for mye, og tenker at det blir det også mindre av i det kommende året. Så starter vi første januar med en uutholdelig hangover, og et pinlig innhold i oppkastet etter alt en stappa i seg kvelden før, for å få smakt på alt før det hele er over. Plis si at noen kjenner seg igjen? Drikk med måte, slik at du kan få deg en minnerik nyttårsaften du faktisk kommer til å huske, kos deg masse med venner/familie, og vær forsiktig rundt rakettene. Ellers vil jeg ønske alle et godt nyttår. Lov meg å ikke være for strenge med dere selv i 2017. Ignorer treningspresset og kroppshysteriet som garantert kommer nå i januar. Bruk året på å utvikle deg, vokse, og oppleve. Med eller uten grunnlag til "den perfekte" sommerkroppen. Jeg vil også si tusen takk for all støtte og fine kommentarer, for nye vennskap og for all gleden dere har gitt meg på bloggen dette året. Det setter jeg uendelig stor pris på!


Sender ekstra gode og varme tanker til de som mangler noen denne dagen. Selv tenker jeg ekstra mye på bestemoren min som skulle vært 72 år idag ♥

Noe nytt: Treningsklær

Halloo! Hvordan har dere det idag? Jeg har det fint, men er så sint. Alle søskenbarna skulle samles hos Mimmim idag for å gi henne julegava hennes, men den har søren meg ikke kommet nå heller. Jeg bestile den 6.desember fra "Mittnavnesmykke", og fikk beskjed om at jeg bestilte for seint, men at jeg kunne regne med at den kom innen den 30.desember. Da jeg prøvde å spore pakka, gikk det ikke an, men så funka det plutselig og da sto det at den var sendt først den 24. desember. Det er så jævli uhørt. Skal aldri bestille derifra igjen. Er mange som klager på både kvaliteten og forsinkelser, så håper virkelig gaven er like fin som vi håpa på da vi bestilte. Feilvarer kan det være overalt, men det ble så mye surr.. Da ble det med andre ord ikke noe besøk hos Mimmim idag.Har ikke sett søskenbarna på lenge nå.

Even er her i det minste, også for første gang på lenge. Vi har gått en tur, og ellers bare chilla sammen. Da vi gitt tur, var vi nedom butikken for å hente en pakke jeg bestilte forrige uke. Sportamore var ihvertfall veldig flinke med leveringen sin, ooog jeg er superfornøyd. Jeg blogger veldig sjeldent om trening, så jeg tenkte jeg kunne vise dere det jeg kjøpte. Jeg laget en liten collage bare, men på vlog kanalen min viser jeg klærne mye bedre(kommer senere).


Jeg så helt sykt klumpete ut på det rosa bildet, omg. Trenger å trene kan man si. Jeg kjøpte altså to treningstightser, en sports bh, to yoga blocks, en sånn skritt teller som måler både km, kalorier og skritt, og en bokser aktig ting. Endelig fikk jeg skaffa meg yogablocks. Det ser så fancy ut når instruktørene bruker det, og da slipper jeg å stoppe videoen for å løpe inn på rommet og finne bøker, haha. I tillegg blir man jo sååå motivert når man får seg nytt treningstøy, ikke sant? Alt dette kjøpte jeg altså HER. Det er til min store begeistring, salg nå, wiiiiiiiiiiiiiii. Det passet bra, for lommeboka er ikke akkurat stappfull etter jul.. Nå lager mamma pizza til oss, så det skal vi kose oss med etterpå, og forhåpentligvis får jeg lurt Even med på litt trening. Probably not tho, heheh... Hva gjør dere idag?

Julegave fra bloggvenninne

Hallo! Hvordan har dere det idag? Jeg nyter en av de siste fridagene mine ved å lese nok en bok. Jeg er sliten idag, og det er greit så jeg slapper av. Flere spurte meg på snapchat(Myonlinediaryy) om jeg kunne lage en video om julegavene mine. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har aldri likt å legge ut bilder og videoer av slikt, rett og slett fordi det føles så "skrytete" på et vis. Det er jo ikke det julen handler om. Jeg tenkte det var bedre å bare vise litt ting nå og da istedet. Idag hadde jeg lyst til å skrive litt om min kjære bloggvenninne Silje, noe jeg stadig gjør, men bare skrive noen linjer for å forsikre henne om hvor mye jeg setter pris på henne. Jeg vet ikke helt når vi fikk kontakt, det var ihvertfall i år, og vi har stadig blitt bedre kjent. Hun er så flink til å muntre meg opp, og legger merke til så mye. Da jeg sletta facebook profilen min var det kun hun og kjæresten min som la merke til det, og hun kontakta meg med en gang. Hun er virkelig super. Jeg sletta den ikke for å få oppmerksomhet, og regna ikke med at noen kom til å legge merke til det heller, men det at faktisk hun gjorde det, varma veldig. I år gav vi hverandre julegaver. Hun var litt mer rutinert enn meg, så min rakk å komme frem før jul. Men jeg er såklart treig, og vet ikke om den har rukket frem enda,heheh... Så siden dere ville se litt gaver jeg har fått, kunne jeg likegodt slå to fluer i en smekk.

Jeg fikk denne nydelige pyntegjenstanden her, som jeg kan henge smykker på. Jeg hang opp det fine kjedet jeg fikk av kjæresten til jul, for å demonstrere.Jeg har glitter på fingrene så det ser ut som svette, haha uæk.. Her er en liten close up på smykket Even gav meg. Vi pleier å finne noe til hverandre hver jul, men smykker var noe jeg fikk mest av de første åra, selv om han alltid gir meg fine gaver. Så jeg ble så overraska, og såå takknemlig!Jeg fikk også denne søte her av Silje, i samme stilen, som jeg kan feste et bilde eller en lapp på. De står fint på sminkebordet mitt. De er så sykt fine, og såå meg! Jeg ble såå glad. De lå i en superfin boks også. Det fineste med alt var at hun tok seg tid og rå til å finne noe til meg, at hun tenkte på meg. Det setter jeg så pris på. Denne jenta må jeg møte en gang! Så det var tre julegaver jeg har fått i år, som jeg ble veldig glad for. Jeg synes alltid det er så fælt at folk skal bruke penger på meg, men jeg setter så uendelig stor pris på at de tenker på meg, og gjør slikt likevel. Tusen takk! 

Bare vent

"Alle sa de ikke spurte fordi de sikkert tenkte det var det hun ønsket. Men hun visste like godt som dem, at de ikke spurte fordi de trodde de visste svaret. De hadde ingen anelse, men trodde likevel de visste alt som foregikk i livet hennes. Hun hadde ikke oppnådd noen ting. Kanskje hadde hun ikke oppnådd de tinga som var sosialt obligatoriske enda. Hun visste også at de kun var med henne for å føle seg bedre, fordi for dem var hun verdiløs. For dem var hun kun en veldighetssak. En de var med for å føle seg bedre. Fordi det de hadde oppnådd var mer enn det hun noen gang ville få til, trodde de. De trodde de var så jævla mye bedre. De visste de var det. Men de visste ikke hva hun hadde inni seg, hva hun faktisk var i stand til, fordi de aldri spurte. Men hun visste det. En dag skulle hun vise dem. En dag var det hun som skulle henge med dem og heve hodet høyt, forde hun hadde oppnådd så mye mer enn det de noen gang kom til. Bare vent".

Bok anbefaling - Forbilde

Hallo dere ♥ Jeg tenkte det var på tide men en liten bok anbefaling igjen, her på bloggen. Jeg fikk tre bøker til jul, og er allerede i gang med nummer to. Romjula er en perfekt tid å lese på. Boka jeg har lest ut til nå, er en bok jeg fikk av besteforeldrene mine til jul, som dere sikkert har hørt om alle sammen, nemlig Sophie Elise sin bok "Forbilde". Dette er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest, og selv om jeg har vært en stor fan av henne siden hun startet bloggen sin, er jeg ganske sikker på at jeg hadde likt den uansett. Jeg leste ut denne boka på tre dager, og klarte ikke legge den fra meg. Før jeg begynner å skrive om boka, håper jeg så inderlig alle som har sagt noe stygt om Sophie Elise, kan ta seg tid til å lese boka hennes, da tror jeg de aldri sier noe stygt om henne igjen. Let's start.
 

Hva handler boka om?
I denne boka får vi et lite innblikk i hvordan livet hennes har vært både før og etter bloggen, men aller mest under prosessen. Mens hun til tider har virket utrolig sterk på bloggen, og de fleste tror de har visst hvordan livet hennes har vært, har hun opplevd utrolig mye. Hun skriver om hvordan hun grovt ble mobbet av medelever, og lærere for den saks skyld. Ingen hadde troa på henne, og alt som sto i hodet hennes var hvordan hun så ut, at andre skulle like henne, og bloggen. Fordi hun ville være bra nok. Ikke bare for andre, men for seg selv. Hun forteller om ulike hendelser i livet hennes blandt annet fra barndommen, kjærlighetslivet, og hvordan hun taklet de ulike tinga som skjedde i livet hennes. Hun snakker mye om selvskading og hvordan hun streber etter det perfekte utseendet.

 

Hva synes jeg?

Jeg kjenner meg masse igjen i ting hun skriver, blandt annet i tankene hun har om seg selv, og selvskadingen. Hun skriver sårt og ærlig, og jeg både gråt og lo da jeg leste den. Hun skriver helt utrolig bra, og jeg kunne se for meg blogginnlegga hun snakket om, mens jeg leste. De virket forskjellige fra boka og bloggen, og det åpnet øynene mine veldig. Ting er virkelig ikke som det ser ut som bestandig. Det må flere ha i tankene når de leser både hennes og andres blogger. Hun er fantastisk sterk, jævli smart, og jeg håper de som noen gang har sagt noe annet, og de hun forteller om i boka si, skammer seg veldig. Hun er bare et menneske. Et menneske som aldri gav opp selv om alle ba hun om å gjøre det. Bare fordi hun har en blogg, betyr ikke det at hun burde være sånn og sånn, at hun må tilpasse seg leserne sine for å være et forbilde. Hun kan være som hun er, hun BURDE være som hun er. For etter jeg har lest boka er jeg uten tvil helt overbevist over at hun er ekte, ærlig og fantastisk. Jeg tror folk dømmer henne utifra hvordan hun ser ut. Kanskje de føler seg trua? Hun er penere enn det mange av oss noen gang vil bli, og er i stand til å oppnå akkurat det hun vil. Hun har fikset litt på seg fordi hun hata seg selv, og om det kan få henne til å føle seg bedre, forstår jeg det faktisk veldig godt. Og for det er hun mitt forbilde. Ikke fordi hun er snill, vakker og smart, men fordi hun står for meningene sine, selv om jeg ikke alltid er like enig. Hun viser at det er greit å vise kropp og være fornøyd med den. Alle sier man skal være det, men likevel er det ikke sosialt akseptabelt når man først viser den. Men hun viser oss at det er greit. Hun er brutalt ærlig, noe veldig få bloggere er, og det står det mye respekt i.
Har du lest den? Isåfall, hva venter du på? Hihi.

Hvordan gikk måla for desember?

Hallo! Har dere hatt det fint idag? Det håper jeg! Jeg har brukt dagen på å sove ut, jogget litt og vært ute i frisk luft, og lest ut Sophie Elise sin bok "Forbilde".  En helt fantastisk bok som fortjener ett eget innlegg, så det kommer senere. De andre jeg har hengt med hele jula, er på nok en filmkveld hos Vibeke og ØP, men jeg er sliten og starter heller på en ny bok, haha #geek. Neida, men alene skal jeg være ihvertfall. Er deilig å ha tid til sånne småting som man ikke har ellers. Altså, nå er jeg jo hjemme tre dager mer enn de fleste andre, i uka, men det blir liksom ikke det samme. Uansett, desember nærmer seg slutten, og jeg tenkte vi kunne ta en liten titt på hvordan måla for denne måneden har gått.


 

♥ Nyte tiden - I Desember skal jeg prøve å nyte den siste måneden vi har igjen av 2016, og bruke tiden på de som betyr så mye for meg.

Check! Har virkelig nyte tiden, og kost meg gløgg ihjel med de jeg er glad i.

♥ Hjelpe - Jeg vil bidra med det jeg kan for at andre skal ha det fint nå i førjulstiden, både med seg selv og andre. Jeg vil også rydde bort ting jeg ikke bruker lenger og gi det til noen som kanskje kunne hatt glede av det.
Check! Jeg kunne gjort mye mer, men jeg har prøvd å være snill med de rundt meg, og jeg har gitt bort klær og gjenstander som naboen min skal ta med til ungdommer i Litauen.

♥ Vlogmas - Jeg skal prøve så godt jeg kan å følge opp vlogmas så mye som mulig, og så lenge det er gøy for både meg og dere, hihi.
Check! Jeg klarte ikke filme hver dag, men jeg filmet en del. Dere kan finne vlogkanalen min HER.

♥ Løpe - Familien min og jeg, skal være med å løpe nyttårsløpet. Vi var så flinke i sommer/høst til å løpe flere ganger i uka, men nå har det dabba av. På tide og stå ordentlig på igjen nå!
Not checked... Jeg har ikke løpt mer enn jeg må, litt fordi jeg ikke har vært frisk, mest fordi jeg har vært lat og dårlig til å prioritere. Håper jeg får en vekker når jeg løper nyttårsløpet, om hvor viktig det er at jeg løper mer. Regner med jeg får blodsmak i munnen etter halve løpet, haha.. Gikk greit på joggeturen idag, men den var så liten og rolig..
 


Slik gikk måla. Veldig små mål som var mer mål for hva jeg skulle gjøre og ikke oppnå på en måte, og synes det har gått greit. Har kost meg kjempemasse og gjort så utrolig masse fint. Veldig fornøyd med desember. Hva med dere? Hvordan har deres mål for desember gått? Ha en fin kveld videre!

Å bare være

Jeg hadde sitte på rommet mitt lenge og lest bok. Jeg vet ikke hvor lenge jeg hadde sitte der, om jeg las fort eller sent. Jeg vet bare at tre dager etter jeg starta på boka, var jeg ferdig, hodet var gåent og nakken var stiv. Er det noe som heter å stress- lese? Isåfall tror jeg at jeg gjorde det. Denne boka var så spennende at jeg ikke kunne vente med å få lest alt. Håper den 15 år gamle meg kan høre det, for det hadde jeg faen ikke trodd. Skulle ønske jeg las mye som 15 åring. Det hadde spart meg for mange arr. Da jeg var ferdig med boka smilte jeg, og gikk rett ut til Rikke og sa hun burde lese den. Hun liker ikke så godt å lese, men jeg har klart å smitte henne litt. Hun har ingen arr.


 

Da jeg innså at det hadde gått fra mørkt til lyst, gikk jeg ut. Jeg henta kanina mi, sto ute på tunet, lukket øyene, og pusta. Jeg prøvde å gjøre slik jeg har fått beskjed om, å puste, og å være. Jeg prøvde å unngå å tenke på hvor jeg var, hvem jeg var, og hvor jeg burde ha vært. Jeg bare var, Jeg kosa kaninen min mens jeg fremdeles bare pusta og var. Jeg pusta dypt inn mens jeg trakk litt på skuldrene mine, de føltes tunge. Til nå hadde jeg stengt all lyd ute, men nå prøvde jeg å observere. Jeg kunne høre en nabo sin bil starte, kaninen min lagde koselyder, så jeg måtte åpne øynene og se på han. Jeg smilte og kosa han enda mer, før jeg lukket øynene igjen. Nå kunne jeg høre de andre dyra også. Hunden min løp rundt på trappa og storkoste seg i sitt eget selskap, mens han tygde på et bein. Soveromsviduet mitt var åpent, så jeg kunne til og med høre Rikke sin papegøye innenfra. Jeg pusta litt til, og da jeg åpnet øynene, innså jeg at skuldrene føltes lettere allerede. Jeg tok med kaninen min inn i varmen og smilte. De få minuttene ute hjalp på hodet mitt. Det å bare være seg selv ute, uten å måtte presetere og tenke på noe som helst. Det må jeg virkelig ta meg tid til oftere. For første gang på lenge slappa jeg helt av, selv om jeg nettopp hadde sitte de tre siste dagene å lest en bok. Noe som skal være veldig avslappende. Jeg klarer veldig sjeldent å slappe av. Om folk spør om vi skal henge sammen og bare slappe av, forstår jeg ikke helt hva de har i tankene og hva de forventer, for jeg klarer ikke slappe av med noen. Bare på denne måten. Når jeg bare er.. Du burde prøve.

Bucketlist 2017

2016 er snart over, og jeg har begynt å lage meg et bilde av hvordan jeg vil 2017 skal være. Det kommer sikkert ikke til å bli slik i det hele tatt, men jeg kan drømme, prøve og jobbe hardt med å få det til. Jeg har skrevet opp 37 punkter jeg vil forbedre det kommende året. Både små og store ting, noen punkter viktigere enn andre, og i helt tilfeldig rekkefølge. Ingen spesielle nyttårsforsett, annet enn å prøve og få det kommende året litt sånn som under her. Krysser fingrene, og forbereder meg mentalt.

♥Ta lappen
♥ Holde meg unna brus og godteri
♥ Fullføre journalist kurset, og sende inn min første artikkel
♥ Lese minst 50 bøker, og få lest ut alle jeg har i hylla før jeg kjøper nye
♥ Kun kjøpe ting jeg trenger
♥ Spare minst 5000 kroner i måneden
♥Være i fysisk aktivitet hver dag
♥ Lære meg Swahili
♥ Fullføre minst fem løp
♥ Få minst 100 subscribere på youtubekanalen min♥ Gi alt, og ha terapi som hovedfokus
♥ Ikke kjøpe ny sminke med mindre jeg går tom for noe
♥ Lære å gå ned i spagaten
♥ Gå ned minst 5 kilo
♥ Spille mer trommer
♥ Lære å spille gitar
♥ Ikke sitte mer enn en time stille om gangen
♥ Telte ute minst fem ganger
 ♥ Gå minst 20 toppturer
♥ Dra på minst èn konsert


♥ Ha et skadefritt år
♥ Skrive minst 10 tekster
♥ Fullføre c9, tenke mer på helsa mi, slik at jeg blir mer komfortabel med å jobbe med Forever.
♥ Flytte inn med Even
♥ Dra til frisøren å fikse håret mitt fint, slik at det har en mer naturlig hårgarge
♥ Ta ny tatovering
♥ Bruke naturen mer, og spise mer naturlig mat
♥ Være mer ute enn inne
♥ Gå til butikken istedenfor å bli kjørt
♥ Ikke drikke iskaffe hver uke♥ Være mer med venner, men slutte å være så naiv. Ikke alle er verdt å bruke tiden sin på. Har gått på noen smeller i år. 
♥ Lære å stå på slalom
♥ Lære minst fem veganske matretter
♥ Lære å lage mat av mimmim
♥ Få minst syv timer søvn hver natt
♥ Holde det ryddig rundt meg lenger enn to dager
♥ Fullføre ting jeg har begynt på


Har du noen av de samme ønskene/målene for 2017?

Å feire jul som høysensitiv

Hallo! Hvordan har dere det idag? Jeg lurer så på hvordan leserne mine har det i jula, og skulle ønske jeg kunne innvitere alle over, og at vi bare kunne ha åpna oss for hverandre, haha. Jeg har det veldig fint! Det er deilig å ha litt ferie fra avtaler og møter en ukestid. Men èn uke er nok også. Går det lenger tid, blir jeg rastløs og føler jeg kaster bort dagene mine. Det blir jo litt å gjøre likevel, selv om det ikke er plikter, men faktisk bare masse kos og hyggelige selskaper. Det eneste negative i jula, er jo at det er så masse sosialt man må delta på. Jeg er uendelig takknemlig for å ha så mange å tilbringe tiden min med, men jeg blir så forferdelig sliten av å være sosial. Både på grunn av ulike vansker jeg har(som jeg ikke gidder å gå innpå, fordi mange av dere alltid vet best hva som feiler meg, så da trenger jeg vel ikke forklare), og fordi jeg er så høysensitiv. Det er det jeg tenkte å gå litt innpå nå. Det å være høysensitiv i julesammenheng. Jeg har aldri skrevet noe om det på bloggen før, og tenkte det kunne være aktuelt for mange, så jeg kommer med litt tips og triks nå. Håper det kan hjelpe.

                                                   Hva betyr det å være høysensitiv?

Først må jeg si at om du ignorerer å lese alt, og ikke vet helt hva det å være høysensitiv går ut på, kan du gjerne la være å kommentere, for det er det nemlig veldig mange som får seg til å gjøre. Bare for å få ut sine personlige meninger istedenfor noe relevant, haha. Jeg vil også si at det å være høysensitiv ikke er noen diagnose, men et medfødt personlighetstrekk. Det er forskjell på noen, men de typiske tegna er at det mennesket har et mer fintfølende nervesystem, og er mer mottakelig for inntrykk. Man er ofte mer var for lyder, lys og lukter. Noen har mindre smereterskel også. Hjernen til høysensitive arbeider forskjellig fra andre ved at de behandler informasjonen de sanser på et dypere nivå. Derfor skal det mindre til før de begynner å produsere stresshormoner. Dette fører blant annet til at de kan bli lettere overstimulert og utmattet. Høysensitive registrerer andres sinnstilstand og stemninger sterkere enn andre mennesker. De er ofte mer kreative, samvittighetsfulle, og har en sterk intuisjon. .De som er  høysensitive trenger gjerne mer søvn og ro enn gjennomsnittet. Ca. 15 til 20 % av befolkningen er faktisk høysensitiv i større eller mindre grad. Dette gjelder både barn og voksne, og er likt fordelt mellom kvinner og menn. Det er bare så få som faktisk tenker over det.

Jeg har en sykdom jeg aldri har skrevet om på bloggen før(alle tror sykdommen min er at jeg har angstlidelse, men det er kun noe jeg har i tillegg, og som jeg jobber så mye med at det bare blir bedre hele tiden, for ja dere, selv om man har sosialangst må man faktisk være sosial. Uansett hvor jævli det er), og den gjør at jeg blir veldig fort utmattet. Da er det mye jeg må ta hensyn til, og det er ekstra viktig for meg å planlegge og lytte til kroppen min, ettersom jeg i tillegg er høysensitiv. Jeg er med andre ord ikke et enkelt menneske å omgås...Haha, joda...Neida. Jeg er veldig var for lyder, lys og lukter, og tåler varme veldig dårlig. Sistnevnte vet jeg riktignok ikke om har noe med det å gjøre, eller om det bare er enda en ting med meg... Probably. Så om jeg sitter i stua med hele familien min, og vi ser på tv, samtidig som flere snakker, og noen andre kanskje ser på noe på telefonen sin, og lyser masse med den, ender jeg med å måtte gå på rommet mitt. Jeg blir veldig svimmel og sliten av alle de ulike lydene som kommer på en gang, fordi det blir vanskelig å fokusere. Da ender jeg ofte med å bli hissig, og velger derfor å trekke meg tilbake, istedenfor å lage et nummer ut av det. I tillegg får jeg ofte høre at det bare er jeg som er ekstra var, og at det egentlig ikke er høyt. Så siden det åpenbart i andres øyne er meg det feiler noe med, og det ikke alltid er mulig å møtes på halveien, ender jeg ofte opp på rommet mitt. Dette er noe som også er ekstra slitsomt i sosiale sammenhenger, og det er det for mange veldig mye av nå i jula. Derfor tenkte jeg nå å komme med noen tips som hjelper meg å komme litt mindre sliten og svimmel ut av familieselskapene.

♥ Ta en mobilfri time i forveien - Jeg prøver å ikke være så altfor mye på telefonen, altså når det gjelder å snakke i telefonen, og svare på masse meldinger, når og før jeg er sosial. Rett og slett fordi jeg blir så sliten av lyset og lydene. Det hjelper meg å være mer til stedet når jeg er med noen.

♥ Gjør noe kreativt - Det er ikke alltid like lett å konsentrere seg, og alle er ikke like kreative, men det kan man bli. For meg kan det hjelpe å gjøre noe med hendene, altså fargelegge eller male litt. Det går jo også ann å bake noe som ikke krever så alt for masse bråkete utstyr.

♥ Frisk luft og natur - Alle trenger frisk luft, det er det ingen tvil om. Det er godt for både kropp og sjel. Det er også helt fantastisk å komme seg ut når man er sliten i hodet. For meg gir det best effekt å være ute i skogen, litt unna trafikkstøy og barnehager.

♥ Les bøker - Ikke alle liker å lese, men jeg lover deg, det er så forbanna undervurdert. Bestekompisen min blir fort litt sliten i hodet, så jeg fåreslo en bok til han. Værsågod, her har du en bok på 300 sider, lat som du ikke har dysleksi. Nei huff, stakkars. Men han tok utfordringen på strak arm, og selv om han noen ganger ikke klarte å lese mer enn et par sider om gangen, fullførte han den til slutt, og ba med en gang om en ny bok. 21 år og las sin første bok, og angra på at han ikke hadde lest tidligere, fordi han til tross for dysleksien sin ble roligere. #Stoltbestiss

♥ Ta deg en pause - Husk å ta deg pauser, bruk tid på deg selv og det du vet funker og hjelper deg. Lytt til kroppen din og ta det litt med ro, så du får hvilt hodet ditt.


Dette er tips jeg håper kan funke for dere andre høysensitive, og som dere kan ta med dere ikke bare nå i jula, men også inn i det nye året i den travle hverdagen! Er du høysensitiv? Isåfall, har du noen tips?

Takknemlighet

Halloo ♥ Jeg håper dere hadde en super julekveld, og at dagen idag er vel så bra. Jeg hadde en utrolig fin julefeiring med Even og familien. Svigermor disket sammen en god frokost til oss, og julemiddagen var fantastisk. Onkelen til Even spiste middag med oss også, og flere slektninger var innom tidligere på dagen. Vi så på julefilmer, og spiste masse kort. Jeg har ledd og kost meg så masse. Vi gav hverandre litt gaver også, og det var veldig koselig. Jeg er virkelig veldig takknemlig for å ha to familier å tilbringe jula med, og for å ha så god tilgang til mat, varme, og et trygt hjem. Jeg er så glad for at jeg har det så bra i jula, og håper virkelig dere også har det. Idag koser jeg meg hjemme med mamma og pappa. Jeg er riktignok blitt dårligere, men det går fint, for jeg kan bare slappe av. Heldigvis har jeg blitt syk nå i ferien, slik at det ikke går utover avtalene mine.

Kos dere veldig masse i dag. Pakk dere godt inn i varme tepper, ta igjen serier, spis godt, og tilbring så mye tid som mulig med familien din. Husk på hvor heldig du er, og tenk på de rundt deg. Viktig å ha respekt for hverandre nå i jula(ellers også selvfølgelig). Tusen takk for at dere leser bloggen min, og at dere faktisk titter innom nå i jula også, veldig koselig ♥

Lille julaften

Hallooo, og god jul alle sammen. Håper dere har en fin julemorgen så langt, og at dere koser dere uten noen bekymringer. Nå er jeg hos kjæresten min, og ser på jul med Langbein, sammen med han og søstra. Vi har akkurat spist en stoooor og god frokost, som svigermor stelte i stand. Etterhvert kommer et søskenbarn av de også. Det er deilig å våkne opp hos han i år også. Jeg fikk riktignok litt panikk i natt, fordi jeg plutselig innså at jeg ikke skal være hjemme i det hele tatt, og at alt ble litt uvant og fremmed. Men det er jo ikke det. Og jeg er veldig takknemlig for å ha to familier jeg kan tilbringe jula med. Om ikke Svigermor trenger litt hjelp til ting akkurat nå, skal jeg få redigert vlogmas, mens Ina klipper skjegget til Even.

 

Vi hadde en liten feiring igår også, slik som vi pleier. Vi pynta juletreet, spiste litt kaker, og koste oss. Mamma og pappa fikk gaven fra tvillingene og Øystein, som var spillet "Politisk ukorekt". Om dere har spilt dette før, skjønner dere kanskje at det ikke kan spilles med alle mulige familiemedlemmer, hahaha. Det er veldig grovt. Det var helt innafor her i huset tho. Even og Tormod kom også etterhvert, og jeg kan ikke huske sist jeg lo så mye. Vi avslutta med å se Grevinnen og hovmesteren i år også. Åh, så koselig vi hadde det.

Øystein er uten tvil den beste svogeren! Han er så sykt støttende når det gjelder bloggen og youtube kanalene mine. Filmer og tar bilder mens vi andre gjør noe, og kommer stadig med nye ideèr til meg. Han er så søøøøt. Tusen takk Øystein.

Jeg hadde en super lille julaften, som ble avslutta her hjemme hos Even med familien hans. Om dere har tid, må dere gjerne følge med på vlog kanalen min HER. Ellers må dere ha en super julekveld alle sammen. Og husk: Det er lov å spise seg forderva idag! Mine tanker går til de som ikke har det like bra idag. Hold ut, det er kun en kveld. Dette går fint ♥

Christmas is here

Åh, nå er virkelig julen her for fullt. Jeg var på mitt siste møte i 2016 idag, og har endelig litt juleferie. Jeg har pynta juletre med Øystein sine søsken,og mine egne, og jeg har kost meg med julegodis og film. Jeg har det fint og smiler masse. Jeg er veldig takknemlig. Juletreet ble fyllt med rundt 200 julekuler. 200!!!! Er ikke det sykt så vet ikke jeg. Det ble så hjemmekoselig hos de, og vi fikk virkelig julestemning nå. I morgen skal vi pynte treet her hjemme, og spise litt grøt. Even, Vibeke, og Øystein kommer også, så drar Even og jeg til han på kvelden, slik at vi er klare for å feire julekvelden hos han. Dette blir noen fine dager.

 

Vi pynta treet i koseklær/pysjamaser, og julehorna måtte selvfølgelig på.

Øystein satte på stjerna.For noen fine(og sosiale!!!!) dager ♥ Hvordan har du hatt det idag?

Juletre jakt, og fint besøk

Halloooo ♥ Hvordan har dere det idag? Håper dere har det veldig fint, og at dere koser dere nå, ikke stresser for mye, og ikke bruker for mye penger. Husk at det handler om å vise omtanke. Gi hverandre en liten ting for å vise at dere tenker på hverandre, istedenfor å bruke tusenvis på ting som bare blir gjemt bort i et skap uansett... Jeg ble ferdig med siste finishen av julegavene idag. Jeg våknet opp med feber da halve dagen allerede hadde gått. Jeg spiste litt mat, og dro avgårde på juleshopping med mamma og pappa likevel. Etter et par timer var vi ferdige, og dro for å hente søstrene mine i leiligheten, for så å kjøpe juletre sammen. Vi har edel gran, ettersom Rikke er så allergisk. Håper og tror at treet blir kjempefint i år også. Det er forresten utrolig hvordan man starter så tidlig på gavene, men aldri ender opp helt ferdig før i siste liten likevel.

Med en gang vi kom hjem, kom mammas onkel til oss. Han har bursdag i morgen, og skal ikke være hjemme i jula, så det var koselig at han kom en tur. Rikke og jeg dro ganske fort igjen, fordi vi skulle finne juletre med Vibeke og Øystein. Vi dro ut i skogen i regnværet sammen med Vibeke, Øystein, Elvin og Tormod, og fant et fint juletre. Planen er å pynte det i morgen. Søskna til Vibeke blir med på alt vettu. Øp blir aldri kvitt oss stakkars. Etterhvert ble vi sultne, så vi dro hjem til meg for å spise kveldsmat. Pappa disket i stand med eggerøre, og fikset et deilig måltid til oss med spekemat. Man spiser fort så mye mer når man har brødmat med godt pålegg, og et godt selskap rundt bordet. Helt til slutt så vi litt på hjemme alene 3, og vips var klokken halv elleve, og jeg hadde vært sosial i 7 (???!!!!) timer. Jeg er veldig klar for å sove nå, så da håper jeg feberen er helt borte til i morgen, slik at det blir lettere å gjennomføre møtet jeg har i morgen.

Minner dere på at jeg har vlogmas på youtubekanalen min HER. Filmer stort sett hver dag, fra hverdagen min i juletider. Hva har dere gjort idag?

Repost: Hva handler julen egentlig om?

 Julen er stressende, man skal kjøpe gaver, handle inn kilovis av julemat, julepynt, et juletre, kanskje trenger man også nye juleantrekk, osv. Ikke alle har anledning til alt dette. For flere voksne handler kanskje julen om å feste, drikke og kose seg, noe som ofte kan gå hardt utover barna deres. Mange opplever nok at økonomien ikke strekker helt til i julen og gruer seg til dette. Man vil jo så gjerne gi barna de dyreste og flotteste gavene de ønsker seg, fordi de andre barna har det. Jeg synes det er så trist at julen har blitt et slikt stress symbol for noen. Glemmer vi hva julen egentlig handler om?

Det er nok forskjellige oppfatninger på hva julen handler om. For noen handler det kanskje om gavene, for andre handler det om å kose seg med god mat, for andre er kanskje julen for barna, osv. I den Kristne tro handler julen om å hedre Jesus på hans fødselsdag, ofte med å lese fra juleevangeliet og gå i kirken. For meg handler julen blant annet om å gi noe fint til de jeg er glad i, spise god mat med familien min, følge alle de flotte tradisjonene våre(som dere så i det forrige innlegget mitt),  og gi gaver til Frelsesarmeen som de kan gi videre til noen som trenger det mer enn meg. Hvert år da det nærmer seg juletider, går jeg med en klump i halsen. Det sitter ofte mennesker utenfor kjøpesenter som håper på å få litt av oss andre som har litt mer, og spesielt i juletider. Jeg får så vondt av dem. De fleste av oss har jo jobbet for disse pengene, men det må være utrolig pinlig for de å sitte der og be om andres penger også. Jeg har så lyst å gå bort til dem, gi dem en stoooor klem, en kjempe tykk og varm genser og invitere dem på middag alle sammen. Men det har jeg desverre ikke penger til. Men trenger julen virkelig å handle om penger? Desverre er man helt avhengig av penger for å leve, men trenger det virkelig å bli så dyrt at noen går å gruer seg og lurer på hvordan pengene deres skal strekke til? Hva om man strikker en genser til noen man er glad i, lager et fint kort, noen gode karameller, eller gir dem noen kort med gjøremål man kan gjøre for dem? Selv liker jeg best personlige gaver som er hjemmelaget. Det sier så mye mer enn en dyr gjenstand som man mest sannsynlig ikke trenger uansett. Er dere ikke enige? Jeg oppfordrer dere alle sammen til å gå dypt inn i deres kreative sider i år og lage små, flotte, personlige gaver til hverandre istedet for å måtte leve på tørre knekkebrød og vann lenge etter jul fordi dere har brukt en formue på gaver. Jeg oppfordrer dere også til å lete rundt i skuffer og skap etter klær eller gjenstander dere ikke lenger bruker, og sende dem til noen som virkelig har bruk for det som likevel bare ligger å støver ned på rommet ditt.  Jeg mener ikke at dere ikke skal kose dere gløgg ihjel og bare sitte med dårlig samvittighet overfor alle andre. Jeg synes bare alle kan ofre en tanke eller to til de "mindre heldige". Er dere ikke enige?

Vis omtanke! 

 

VINNEREN AV KONKURRANSEN

Gratulerer Tessa!! Det ble deg. Jeg har sendt personligalmanakk.com en epost, så da kontakter de deg nok snart. Håper du blir fornøyd med almanakken din. Takk til personligalmanakk for samarbeid ♥

Takk til dere andre som meldte dere på også. Bedre lykke neste gang!

 

Sleepover party

Hallo, og goood tirsdag ♥ Jeg vet jeg ikke har kåret vinneren av konkurransen om personlig almanakk enda, men hadde ikke hørt noe mer fra dem, så jeg ville ikke gi en eventuell vinner falske forhåpninger. Men alt var i orden, så vinneren kåres i kveld. Det er fortsatt mulighet til å melde seg på HER, eller på Instagram HER. Det gir deg et ekstra lodd om du melder deg på begge steder, hihi.
 


Idag har jeg faktisk rukket en del. Jeg har vært på et møte, og jeg har vært på juleshopping igjen. Jeg har riktignok ligge rett ut resten av dagen. Den juleshoppingen tar så sykt på. Jeg trodde jeg var lur som bestilte julegaver på nettet i november, men det hjelper jo ikke det, når de ikke har kommet enda.. Sooo, litt stressa kan en si. Prøver å roe ned, og heller nyte det. Det skal jo være koselig å finne gaver til de du er glad i, ikke stressende. Vibeke og jeg fikk slappa av litt igår i det minste. Da hadde vi et lite sleepover party, bare oss to. Hun har jo flytta ut med kjæresten sin, så hun var hjemme en tur. Vi kjøpte oss matchende pysjamas og greier, haha. Vi fiksa neglene våre, rensa huden, og koste oss med klementiner og Farmen(presentasjon av kjendisfarmen). Veldig koselig med kvalitetstid med lillesøster.


Kjøpte oss en kosegenser også. Vi hadde ikke pysj fra før, så "trang" det nå. Veldig gode!

Hvordan har dere det idag?
 

Oppskrift mandag: sjokoladehus

Halloooo! Ah for en fin mandag. Jeg starta dagen forholdsvis tidlig, men duppa av på sofaen igjen, og våkna ikke før halv ett. Man blir jammen meg sliten av denne førjulstiden også, hehe. Da mamma kom hjem fikk jeg farta opp, for da var det på tide å pynte litt til jul. Vi pleier å vente til det nærmer seg. Da blir det liksom skikkelig jul. Nå står det nisser overalt i huset, og det gjør meg glad. Jeg var borte hos naboen min en timestid, for å levere litt klær, smykker, vesker og pyntegjenstander, som hun kan ta med til barn og ungdommer i Litauen. Hun er så sykt god og koselig, ooog like skravlete som meg, så tiden gikk veldig fort. Mamma og jeg har pleid å bake lefser med henne hvert år, men jeg har ikke vært i form til det de siste åra, så i år var det kun hun og mamma. Derfor var det koselig å få sett henne litt likevel. Jeg har ingen spesiell oppskrift til dere idag, men heller en slags liten idè, som du kan gjøre med barna eller søska dine. Nemlig sjokoladehus!

 

Rikke og jeg prøvde oss på Freia sitt sjokoladehus, igår. Det er viktig å få frem at vi kjøpte sjokoladene og non stopa på tilbud, så dere ikke blir helt stressa her. Hver sjokoladeplate kostet 15 kroner, så hadde det vært full pris hadde ikke jeg heller tatt meg råd til det nå. Det er jo søren meg så dyrt, værtfall når du skal ha sju...

Dette trenger du:
♥ 7 sjokoladeplater
♥ Nonstop (Annen pynt)


Det finnes sikkert hundervis av måter å gjøre det på, og det håper jeg, for det var veldig vanskelig. Sjokoladen bare sprakk. Men det var utrolig gøy. Vi "bare" festa sammen seks sjokolade plater til et hus, og brukte den siste sjokoladeplaten som lim. Vi knakk så masse av sjokoladen, at vi ikke fikk nok til å tette taket, så der festa vi marshmallows, haha.


Det var vanskelig, men utrolig gøy, som dere kanskje ser over her, hahaha. Dere kan se det på vlogkanalen min HER, også. Haha fy søren. Stakkars mamma, kjøkkenet hennes var fuuuuuullt av sjokolade. Jeg vaska godt etter oss da. Vi koste oss masse, noe dere tydelig kan se på resultatet av huset også. Vi kosa oss mer enn vi pirka for å få det fint, haha. Dette er virkelig en koselig ting å gjøre med barna sine også, så om det er tilbud på sjokolade hos dere også, går det jo ann å lage et lite et feks? Nå skal jeg spise deilig middag pappa lager. Etterpå skal vi til Amfi senteret. Jeg vant nemlig en handlekurv full av mat fra Coop Extra!! Jeg meldte meg på igår, og fikk en telefon nå nettopp om at jeg faktisk har vunnet. Så utrolig gøy, deeeet setter jeg pris på. Ah for en fin dag. Håper dere også har det fint. Hva gjør dere idag?

Vinnerene av ukens blogg #8 + HUSK

Hallooo! Hvordan har helgen deres vært? Jeg har hatt en fin helg, og har slappa myyye av. Endelig fikk jeg se Even igjen også.. Vi så til og med den nye Star Wars filmen. Veeldig bra. Før jeg legger meg, tenkte jeg å komme med vinneren av "Ukens blogg" konkurranse. Her kommer litt om vinneren:

 

Den første jeg vil snakke om er bloggen "Knottlilleverden". Fælt å tenke på at jeg har vært innom denne bloggen 100 ganger, men fortsatt ikke har funnet ut av hennes ekte navn. Har bare lissom tenkt knottet, haha huff... Bloggen liker jeg ihvertfall. Den blir skrevet av ei dame på 29 år fra Løten, og handler stort sett om hennes liv som stundent samboer, og dyre eier. Jeg liker hvordan hun skriver, og hun er kreativ ved bildevalg til innlegga sine. Hun virker helt super! Bloggen hennes kan dere finne HER.

Jeg valgte å kun bruke en blogg denne uken, ettersom jeg blogga om de fleste andre forrige uke, eller tidligere. Da vet jeg ikke hva for noe nytt jeg skal komme med. Jeg liker alle bloggene veldig godt, så skal linke til de andre som meldte seg på, likevel. Du finner de her: Liveterherlig, Spisogspar, Søtmonsen og Tessa Bennett


Husk konkurransen min om å vinne en personlig almanakk, HER. Vinneren kåres i morgen. Ellers håper jeg dere har hatt en super helg, eller?
 

Christmas walk

 

Det er kaldt, det er hvitt, og jeg smiler.

Innimellom alt det hvite, titter det frem noe grønt. Da smiler jeg bredere.

Og jeg får se alt med deg.

Christmas tag

Halloo♥ Hvordan går det? Jeg er hjemme igjen etter en bomtur til Skien. Jeg hadde planer om å stå opp halv sju for å jogge, og få i meg en god frokost. Istedet ble det til at jeg sto opp et kvarter før vi skulle dra, og spiste lussekatter til frokost i bilen, haha... Ikke helt som jeg hadde tenkt kanskje. Jeg som stressa så for å rekke møtet mitt, så ble det avlyst da jeg kom dit.. Fikk i det minste litt kvalitetstid med pappa, og fikk jo startet dagen ganske tidlig. Nå har jeg boksa litt, gjort yoga, og baka litt med mamma. Prøvde å filme litt til vlogmas, men så oppdaga jeg hvor stor jeg faktisk har blitt, skrudde av kameraet og boksa litt til...Haha, huff. Så istedenfor nudes(som om jeg pleier å poste det), skal jeg ta en liten christmas tag, som jeg fant på Julie sin blogg, HER. Tusen takk for at jeg fikk stjele den, hihi.


 

1. Gløgg eller kakao?

- Jeg liker ikke gløgg, så pleier å drikke kakao.

2. Hva gleder du deg mest til med julen?

- Være sammen med familien, gjøre koselige ting som å bake, lage ting, pynte, spise god mat, og se på julefilmer.

3. Ekte eller plastikk juletre?

- Ekte! Det er det som gir meg julestemning. Den gode lukten, fine julekuler, det å stå sammen med familien å pynte før "Grevinnen og hovmesteren" begynner, og ahh, det er så koselig. Tror plastikk juletre bare hadde vært for pyntens skyld, men er jo også kjekt for de som er allergiske.

4. Favoritt julesang?

- Fairytales of New york, av "The Pogues".

5. Hvilke lukter minner deg om jul?

- Juletrær, appelsin, grøt og duftlys.

6. Har du begynt å kjøpe julegaver/er du ferdig?

- Jepp, er neeesten ferdig nå, hihi.


 

7. Hva ønsker du deg til jul?

- Jeg ønsker meg egentlig ikke noe spesielt i år. Det er ikke noe spesielt jeg trenger, så fokuset til familien vår i år er å være sammen. Det er ikke en selvfølge nå som vi har kjærester, og noen av oss har flytta ut.

8. Favoritt julefilm?

- Hjemme alene filmene, og den første Harry Potter filmen. Den er vel ingen julefilm, men den hører med i jula.

9. Favoritt julegodt?

- Det vet jeg ikke. Spiser maaange appelsiner, nøtter, og risboller.

10. Kjøpe eller lage julekaker?

- Lage selvfølgelig! Det er såå koselig, og smaker mye bedre, synes jeg.


Hva har dere gjort idag? Gjerne prøv dere på denne dere også, om dere har blogg ♥ Ha en fortsatt fin dag videre!
 

Lussekatter

Hallooo ♥ Hvordan har dere det idag? Jeg sitter og redigerer vlogmas dag 13, hvor jeg filma hvordan jeg lagde lussekatter. Jeg har ikke lagt ut hver dag, rett og slett fordi jeg begynner å bli syk og har ligge rett ut hele dagen. Ikke akkurat en video dere ville fått julestemning av, hehe. Derfor prøver jeg å gjøre de jeg legger ut så bra og morsomme som mulig i, i det minste. Håper dere forstår. Jeg har vært i litt bedre form idag, og faktisk orka å gjøre noe. Det føles braaa, og er veldig viktig, ettersom jeg har et møte i morgen. Julestemninga er litt mer tilbake idag, og jeg har kost meg med lussekatter. Husker vi pleide å lage det på barneskolen, men jeg har aldri bakt det alene før. Rikke hjalp meg med å rulle de ut, så de ble liiitt finere, haha. Er koseligere når vi er flere og. Jammen smakte de godt også!

 Husk "Ukens blogg" konkurranse HER, konkurransen om personlig almanakk HER, og vlogmas dag 13 HER. FJOH! Pappa laga nettopp en diger salat til meg til kveldsmat, så jeg får spise og se en episode av Home and away før jeg legger meg, hihi. Hvordan har dere hatt det idag?

KONKURRANSE - VINN PERSONLIG ALMANAKK

Hallo! Flere av dere har meldt dere på konkurransen om å bli ukens blogg, men jeg kjører på med en konkurranse til, i samarbeid med Personlig almanakk.com. Instagrammen min har blitt sletta, og det er så kjipt ettersom jeg hadde nesten 2000 følgere på den, noe som var grunnen til at jeg fikk denne muligheten. Jeg har kontaktet Instagram, så håper virkelig det ordner seg.. Jeg kjører likevel konkurransen min på den nye instagrammen jeg måtte lage, og her på bloggen. En veldig kjekk ting å vinne, nå som det snart er ett nytt år. Se under hva du må gjøre for å kunne delta.

♥ Følg Instagrammen min HER, og skriv på bildet at du er med.
♥Skriv i kommentarfeltet her at du er med.

Vinneren kåret til mandag, lykke til!

Ukens blogg konkurranse #8 - Meld deg på

Hallooo ♥ Jeg håper dere har hatt det bra idag. Er dere godt i gang med julegaver og bakst nå kanskje? Jeg er heldigvis snart ferdig med gavene, men har et lite prosjekt på gang når det gjelder både baking og vasking av rommet mitt, heh.. Koser meg med baking sammen med mamma, og utsetter julevasken til siste liten... Jeg hadde nettopp et liten "Ukens blogg" konkurranse,der jeg kåret tre vinnere. Du kan se om du vant HER. Jeg tenkte og gjøre det samme denne uken. Så om du vil være med er det kun dette du må gjøre:

♥ Like bloggsiden min på facebook HER.
♥ Skrive at du er med i kommentarfeltet.


Jeg kommer til å skrive litt om hva bloggen din handler om, og hva jeg synes om den, samt dele noen bilder fra din blogg, og linke til den. Om dere ikke vil at jeg skal bruke bildene deres, kan dere bare skrive det når dere melder dere på. Jeg kårer tre vinnere til søndag. Håper du er med!

(Jeg har sletta den vanlige facebooken min btw. Har også med en feil sletta den vanlige instagrammen min, så vet ikke hvordan jeg får ordna det enda)

The blogger tag

Hallo alle sammen, jeg håper dere har hatt en fin tirsdag så langt ♥ Jeg skal på et møte nå snart, så mens jeg venter, tenkte jeg å ha en liten tag her på bloggen, kalt "The blogger tag". Min kjære bloggvenninne, Silje, utfordra meg til å gjøre den, så da gjør jeg såklart det. Liker at bloggere samarbeider, og utfordrer hverandre på denne måten.

La oss spre utfordringen rundt blant oss norske bloggere!
- Besvar spørsmålene under. (åpenbart, men det måtte sies)
- Link til bloggeren du ble utfordret av / tok utfordringen fra.
- Send utfordringen videre til en eller flere med-bloggere.
- Om du bruker hashtags i bunnen av innleggene dine:
legg til #bloggerutfordringen så kan vi lett finne hverandres innlegg.


1. Når startet du å blogge?
Jeg opprettet min første blogg da jeg var 13, men denne bloggen opprettet jeg i 2014.

2. Hva fikk deg til å starte blogge?
Jeg har jo hatt veldig mange blogger, og noen pauser, så hver gang jeg har startet har det vært ulike grunner. Søskenbarnet mitt Martine, og jeg, lagde en blogg sammen da jeg var 13, og etter det opprettet mange av mine venninner også blogger, så ble det en populær greie blandt vennegjengen. Jeg er en av de få som har fortsatt. En periode blogget jeg for å få ting ut, og nå blogger jeg fordi jeg elsker å skrive, ta bilder og være kreativ.

3. Hvilke type ting blogger du om? (eksempelvis: hverdag, matlaging, skjønnhet)
Bloggen min har et veldig variert innhold. Jeg deler oppskrifter hver mandag, poster antrekk, blogger litt om sminke, helse og velvære, bøker og ellers ting som interesserer meg. Her er det noe for alle.


 

4. Beskriv bloggen din med 3 ord! (det er lov å skryte folkens)
Kreativ, ærlig og varierende.

5. Hva var den første bloggen du aktivt fulgte med på?
Venninner sine, men ellers var Voe veldig populær en stund. Stikker fortsatt innom bloggen hennes innimellom.

6. Hvor finner du inspirasjonen din til innleggene?
Åh det er alle mulige ting. Det kan være turer, samtaler med folk, hendelser i hverdagen, ting jeg ser både ute og på tv, osv.

7. Hva vil du si er den vanskeligste delen med bloggingen?
Det vanskeligste er vel hvordan folk oppfatter meg og innlegga mine. Mange dømmer og glemmer å lese mellom linjene. De skaper seg et bilde utifra hva du skriver om, og det skal ikke mye til før det endres. Jeg er kun ansvarlig for det jeg skriver, og ikke det andre leser. Ellers kan det være vanskelig å finne inspirerende bilder, og det å faktisk vite hvordan en vil fremstå på bloggen.

8. Hva synes du er den aller beste delen med bloggingen?
Leserene mine, og bloggvennene jeg har fått. Dere legger igjen så mange fine kommentarer, og dere inspirerer meg. Jeg er evig takknemlig for dere!


 

9. Hva er dine ambisjoner / mål med bloggen for året 2017?
Å ikke la meg provosere, blogge fordi jeg har lyst, og om det jeg vil, og ikke fordi jeg føler jeg må, eller fordi andre blogger om det samme. Rett og slett finpusse på bloggen og gjøre den om til min. Ikke være så opptatt av hva folk synes, og om hvor mange som leser den eller ikke. Jeg laget jo bloggen aller mest for meg, men selvfølgelig også for å inspirere andre.

10. Fortell om ditt beste blogg minne eller beste opplevelse!
Hmmm.. Det må være alle blogg vennene jeg har fått, skryt jeg har fått og slikt, hihi.

11. Har du en Facebook side for bloggen din? (put in shameless plug here, altså link)
Ja det har jeg, og den kan du finne HER. Gjerne lik den, hihi.

12. Hvem sender du utfordringen videre til?
Jeg tar å utfordrer gode Unni til å gjennomføre denne tag'n

Ha en fin dag videre dere!

Vinnerene av ukens blogg #7 - Ble det deg?

Hallo! Beklager for surr rundt innlegg og videoer. Jeg har streva veldig med nettet her hjemme, så ting har ikke kommet ut når jeg har tenkt. Men nå funker nettet foreløpig, så da er det tid for å kåre tre vinnere av ukens blogg konkurranse. Jeg har vært innom alle bloggene som meldte seg på, og liker alle sammen. Flere av de har jeg skrevet om før, og er fast leser av. Så for dere som ikke ble valgt denne gangen, kan prøve igjen denne uken, hihi.

Jeg fant nettopp bloggen til Seline Ekelund, en 21 år gammel jente fra Østfold, som er mamma til to. De fleste innlegga hennes har kommet ut nå i desember, og er om henne og barna og deres juletradisjoner. Jeg synes hun skriver så fint, og hun virker som en veldig kreativ og god mor. Selv pleide jeg å elske å bake med mamma da jeg var liten, og det ser det ut som at hennes barn også satt pris på. Barna er nydelige, og ser veldig glade ut. Dette er en veldig koselig blogg, både for mammaer og sånne som meg, hihi. Klikk deg innom Seline sin blogg HER.

Denne uken meldte Helle seg på, og det var jeg glad for, for da fant jeg bloggen hennes. Hun er ei 19 år gammel, ernerisk jente, og det preger bloggen hennes mye. Får skikkelig positiv energi, og har lyst til og dra ut i naturen når jeg leser bloggen hennes. Hun går på folkehøgskole, der hun går friluftslinjen i Finnmark, og jeg er såå misunnelig. Det ser helt fantastisk ut, oog kaldt ut, haha. Hun skriver på en morsom måte, og ser ikke ut til å ta seg selv noe særlig høytidelig, og det liker jeg. En sprudlende jente med en sprudlende blogg. Helle sin blogg kan dere finne HER.

Ukens siste vinner er amazing'e Silje. Jeg vet jeg velger henne hver gang, men how can I not? Silje er min blogg bestis, haha ♥ Jeg eeeelsker bloggen hennes, og det er uten tvil min favoritt blogg. Innholdet er veldig variert, og den fine personligheten hennes kommer så godt frem på bloggen. Hun blogger ikke så ofte, men når hun blogger snakker vi kvalitetsinnlegg. Hun er ei 21 år gammel jente fra Trondheim, der hun bor sammen med forloveden sin som hun har vært sammen med i fem(?!!) år. Han har en sønn, og jeg synes det er imponerende hvor fint hun har tilpasset seg det. Jeg vet jo ikke hvordan ting er altså, men når jeg snakker med henne, virker hun så flink og stolt over "Ste" sønnen sin. Nei, Silje er fantastisk. Finn bloggen hennes HER.


Beklager for så mye surr rundt bloggingen, håper nettet holder seg stabilt nå. Nå skal jeg ut å gå med Balder, før jeg må redigere youtube videoer, og skrape sammen en oppskrift til dere. Hva gjør dere denne fine mandagen?

Pepperkake hus konkurranse

Hallo alle sammen! Hvordan har dere hatt det i helga? Gjerne fortell meg hvordan man kan ha et sosialt liv, ooog være en god blogger. Jeg har vært så sosial i helga at guuuud. Jeg har virkelig hatt den beste helga på lenge. På fredag dro jeg helt spontant til Down town med Rikke og Elida, og ble nesten helt ferdig med julegavene. Deretter dro vi i bursdagen til søskenbarnet mitt, Fredrik og feiret åtte årsdagen hans. Jeg dro derifra ganske tidlig, fordi jeg ble så svimmel og sliten, men det var veldig koselig. Jeg lå rett ut i hele går, men kom meg litt på kvelden. Jeg dro ut i går kveld (pleier aldri å vorse føre, for orker aldri begge deler, haha), så vi dro rett på byen faktisk. Det var greit å gjøre det sånn, for da orka jeg å være der mye lenger, og å gjøre mer ut av det. Jeg hadde det sååå gøy. Har ikke vært ute på lenge nå. Sånn ute ute. Pleier ikke å like å dra på byen. Kunne ikke gått bedre faktisk. Jeg snakka med aaalle, dansa hele tiden og lo enda mer. Ah, for en natt. Følte meg som en normal 20 åring for en gang skyld, haha. Såå stort å dra ut da, lol.

 

Rikke og jeg hadde pepperkake hus konkurranse igår. Taperen måtte spise en skje med tabascosaus med kajannepepper på... Dere får følge med på vlogmasen min for å se hvem som vant. Vi pynta hver vår side av pepperkakehuset.

Nå er jeg klar for pappas deilige søndagsmiddag. Husk å meld dere på ukens blogg konkurranse HER. Kårer tre vinnere i kveld. Ha en fin søndag videre

ÅRETS JULE ANTREKK - INSPO

HALLOOO! Og goood fredag! Fredag for pokker. Jeg er trøtt som en fææn idag, men gira og ikke minst, klar, for helg nå. Ahh, så deilig. Idag skal vi feire søskenbarnet mitt Fredrik som blir åtte år idag. Så på bilder fra da han var tre år idag.. Tiden går så alt for fort. Husker søstra hans Martine, og jeg, holdt rundt han mens vi bare ville grine, og sa"Fredrik, lov oss å aldri bli stor okei?", og han bare "okei lover". Jeg har fått han til å love meg flere ganger, at uansett hva så skal han være min lille gutt, og at vi skal snakke med hverandre om alt. Stakkars, han tørr vel ikke å si annet enn ja. Det blir ihvertfall superkoselig å feire han idag. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gi han enda. Han hadde en veldig søt ønskeliste, så jeg får ta meg en titt på den. Ifjor ønsket han seg 500 kroner, og i år ønsker han seg 20 kroner, så han blir i det minste mindre kravstor for hvert år(et nytt ord jeg lærte han her om dagen).

Niende desember, og Fredrik sin bursdag, betyr kun 16 dager til jul 16?!!! Da er det kanskje på tide å finne julekjolen, eller hva? Jeg vet hvor syyykt stressende det kan være, og har du en kjole fra før, trenger du ikke føle på at du må ha ny. Altså, kjole er kjole. Det eneste som har noe å si, er om du trives i den. Prisen er jo også ganske avgjørende. Så om du klikker deg inn på Nelly.com, via Rabble, kan du finne noen veeeldig kjekke rabatter til en snaxy julekjole.

 


Her er mine ni favoritter.

Where to find them:

1.Velvet sequin open back HER

2.Glam lace skater dress HER

3.Long sleeve wrap bodycon HER

4.Wrapped sparkling dress HER

5.Go split front lace prom skater dress HER

6.Plunge scallop lace dress HER

7.L/S maxi dress HER

8. Mermaid lace gown HER

9. Cix dress HER

 


 

Håper ikke dere føler dere pressa av slike innlegg. Jeg skriver slike for å hjelpe. Jula er jo tross alt ikke om hvordan en går kledd, men det er jo veldig viktig å føle seg vel. Jeg har kjøpt litt undertøy fra Nelly nå, men ellers fant jeg faktisk julekjolen min på gossip for en måned siden. Den var veldig billig, så om jeg finner ut at jeg skal gjøre noe spesielt på nyttårsaften, får jeg kanskje bestille meg en. Hva med dere, har dere funnet julekjolen enda? Viss ikke, anbefaler jeg dere virkelig til å bruke rabble. Selv gjør jeg ikke annet nå, og det lønner seg virkelig. Håper dere har en super fredag, og at dere koser dere mye. Fortell meg gjerne hva dere gjør idag! Husk også å melde deg på ukens blogg konkurranse HER. Kårer tre vinnere til søndag.

Julenegler

Hallooo ♥ Hvordan har dere hatt det idag? Jeg har stressa litt med denne Instagram jenta, klarer ikke la vær å føle på det, selv om alle bare ler det bort og sier jeg ikke skal tenke på det. Man vet jo aldri med folk. Jeg blokka henne til slutt... Dagen ble ihvertfall mye bedre etterhvert, da alle de andre kom hjem. Vibeke, Rikke, Øystein og jeg dro ned på butikken, for å se at juletreet ble tent. Vi rakk ikke å se selve tenninga, men det lyste fint da vi kom ned. Vibeke og Rikke fikk godteri av nissen og greier, haha. Vi gikk nedom kroa for å kjøpe oss en milkshake, før vi dro til gården til foreldrene til Øystein på et lite julemarked. Ååh det var så sykt koselig. Det var fakler tent opp ute, fyr i bålpanna, og villsauen Steven gikk løs. Vi klappa sauer og kaniner, spiste kaker som lillesøstra til Øystein hadde bakt. Inne på Ellhuset, hadde de dekorert skikkelig fint med mange ting de hadde laget. Det var alt fra votter, ostebrett, bakst, ryer, og engler. Det var såå koselig. Jeg har filma en del, så det kommer ut i kveld. Nå sitter jeg hjemme og prøver å konsentrere meg om å skrive, mens Rikke gauler alt ho kan til Maria Mena, hoho.. Stua er full, og nå er det klart for julefilm igjen. Idag er en bra dag.

 

Lakka neglene mine her om dagen. Har aldri fått de så fine før, så det sier jo litt, hahaha. Hva har dere gjort idag?

  

Truer meg med selvmord

Igår spurte ei jente om jeg ville gjøre en video for henne sammen med søstra mi. Hun ville nå ut til folk med at "Beauty is silent", at man ikke trenger å si at man er vakker for å være det. Dette høres veldig bra ut, så jeg sa hun kunne skrive til meg på instagram. Deres kjennetegn var en gaffateip over munnen, og det var nå greit nok, men det tok litt av. Hun sa jeg måtte være sikker på at jeg hadde gaffateip, videoen måtte bli laget igår, og jeg måtte filme at søstra mi lå i en seng bindt med gaffateip mens jeg sa at hun ikke måtte vise hvor vakker hun var, og etterpå måtte hun gjøre det samme mot meg. Jeg synes dette begynte å høres veldig sexuelt, og prøvde å foreslå at vi droppa all den teipinga. Jeg trodde det var innafor med noen forslag, siden det er min youtube kanal, men det var ikke greit. Så da sa jeg at beklager men jeg tror ikke dette er noe for meg. Da dere... Da hang hun meg ut på instagram, en instagram jeg ikke fikk følge, men hun screenshotta og sendte til meg. At hun var lei av at folk løy og var respektløse, og at viss jeg ikke gjorde som hun sa kom hun til å drepe seg selv. Hun postet igjen at jeg ikke ville, og at i morgen var hun død og det var min feil. Hun viste hva folk skreiv til henne, og det var tydelig at jeg ikke var den første hun hadde trua. Folk sa hun bare skulle gjøre det, og hun synes det var min feil at folk skreiv det. Jeg skreiv at hun ikke måtte høre på de, og at hun ikke måtte ta livet sitt. At jeg var lei for at hun følte det sånn, og at det ikke var meningen å være respektløs, at jeg kun ville komme med inspill. Det ble helt villt, og hun fortsetter å true meg. Hun skulle henge meg ut på youtube også. Jeg er sjokkert over at folk kan true andre med slikt, og at folk skriver at hun burde fullføre. Jeg blir redd og sint. Tenk om hun tar livet sitt? Skal jeg bare gå med på noe jeg ikke vil fordi hun truer meg? Jeg følte virkelig ikke at jeg gjorde noe feil. Jeg har sendt mange mailer med forespørsler om samarbeid med bloggen min, og har fått mange nei, men truer da ikke med å ta livet mitt forde! Da sier jeg takk for at de svarte, og spør noen andre. Da søstra mi ringte politiet om hjelp og tips, sa de bare at det ikke var noe de kunne gjøre, og at de håpa hun ikke tok livet sitt. Noe så latterlig. Skal de ikke gjøre noe? Jeg vet hun virker....syk, kanskje fordi hun har fått mye dritt, men når man oppfører seg sånn får man jo ikke mindre dritt eller hva? Men jeg føler jo fortsatt på det. Nei åh.... Jeg er sint og redd. Dette er ikke greit.

Ukens blogg konkurranse #7- Meld deg på

Hallooo! Jeg tenkte det var på tiden med en ny ukens blogg konkurranse. Synes det er så fin en måte å finne nye blogger å lese, og det å skryte av hverandre, og støtte andre bloggere. Er dere ikke enige? Det eneste dere trenger å gjøre er å Like facebooksiden min HER, og skrive at du er med, så velger jeg ut tre favoritter. Jeg kommer til å skrive litt om de og bloggen deres, hva jeg synes, og bruke noen bilder fra bloggen deres. Er ikke det greit, kan dere bare skrive det i kommentarfeltet, hihi.

Håper du er med? Trekker tre vinnere på søndag. Ha en super onsdag dere fine mennesker ♥
 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits