Sneak peak fra leiligheten

Hallo! Har dere hatt det bra idag?

Jeg ble mye bedre etterhvert, og kom meg bort til leiligheten igjen. Jeg tok med meg venninna mi, som var så snill og hjalp meg. Even og foreldrene hans hadde gjort det meste allerede men. Det er egentlig de som har gjort mest, og pynta mest. Men vi ordna litt på soverommet, og venninna mi bretta og ordna klærne mine for meg. De aller fleste får nemlig helt spader av å se meg i det hele tatt prøve å brette ting, haha. Nå ser det værtfall kjempefint ut i skapene den første gangen, og den eneste gangen i løpet av vår tid her, haha. Etter litt rydding, dro vi til Macern igjen, og jeg kjøpte meg en frappe idag også. Huff, det er farlig å ha macern fem minutter unna. Jeg spiser ikke så mye junkfood, men den frappa der er jeg svak for. Det var koselig å ha henne med, og få unna litt småttri idag også. Gleder meg til jeg kan innrede ordentlig, og faktisk sove der for første gang, i morgen. Ææææ... Inntil da skal jeg rydde rommet mitt her hjemme, og være så masse her inne som mulig, haha. Siden vi har kommet oss litt inn her, tenkte jeg å vise dere en bitte liten sneak peak fra leiligheten:

Fine kjæresten min ♥

Hva har dere gjort idag da?

- Janne

 

Innflytting dag 1

Hallo ♥ Hvordan går det? Herregud, er det ikke typisk at midt i flytte helga, så er jeg kjempe tett og forkjøla? Det var greit nok, men så våkna jeg opp med så heftige mens smerter at jeg nesten ble overraska over at det ikke kom noe ut, hahaha. Skikkelig mens - rier om dere skjønner hva jeg mener? (ja jeg skriver det på bloggen) Men det har roa seg nå, så jeg må nok komme meg bortover igjen snart. Igår kjørte vi bort det første flytte lasset. Even og jeg hadde ikke vært der borte siden de begynte å pusse opp, og det er nesten en måned siden. Ingen fra familien hadde vært å sett heller. Da jeg kom dit, hadde foreldrene til Even allerede fått inn sofaen, stue bordet, tv bord, en stor hylle og masse av Even sine kjøkken ting. Det var så kjekt, og alt så, så fint ut. Vi mista litt motet da vi tok inn mine ting, og innså hvor lite skap plass vi egentlig hadde. Da måtte vi ta oss nok en tur til Jysk å finne et skap og en liten kommode ting. Det hjalp seg veldig da. Vi trenger jo ikke så mye greier heller da, når det kun er oss to. Jeg filma da vi skulle på Jysk. Vi tok nemlig den bitte lille bilen min, istedenfor Even's pickup, siden Vibeke var med. Det så forferdelig latterlig ut med det stort skap nesten større enn bilen, stappa inn. Det må dere se etterpå, haha. Rikke og Espen kom etterhvert og hjalp oss, og på kveldinga kom mamma og pappa opp med skapet mitt, og sminkebordet mitt. Vi fikk kjempe masse god hjelp igår. 

Venter på maten på macern. Synes dette bildet av Vibeke var såå fint!

Even og foreldrene hans skal bort nå snart, så jeg må få tatt noen smertestillende og en dusj, og komme meg bortover jeg også. Bare småttri igjen idag. Dette er så gøy! 

Hvordan har dere det?

- Janne

 

På øret nå - Bil liste

Hallo ♥

Som dere vet, kjører jeg veldig masse bil. Jeg elsker å dra på roadtrips sammen med folk, og da hører vi alltid på musikk. Noe vi alle kan gaule til. Det er for det meste Rikke og jeg som kjører sammen, og vi har ganske lik musikk smak. Jeg har forsåvidt en veldig bred musikk smak, men jeg hører ofte på noe med en betydningsfull tekst. Jeg føler det ikke kommer ut en eneste sang nå uten orda hoe, bitches, fuck, gangstah eller player, haha. Jeg liker veldig godt gode gamle klassikre, og min absolutte favoritt artist gjennom tidene er Johnny Cash. Men så liker jeg godt Bring me The Horizon, Eminem og Demi Lovato også, så ingen spesifikk sjanger som dere kanskje skjønner, haha. I det siste har jeg faktisk hørt på mange sanger som har kommet ut nå nylig, og det skjer veldig sjeldent. Det er ofta så yalla og seksuelt krenkende (blir ikke fort fornærma altså, men det finnes jo så sykt masse dumt folk velger å lage en sang om, haha), med den samme beaten som de fleste andre sanger, men disse synes jeg skiller seg en del ut. Så her kommer altså ti av mine favoritt sanger fra Bil lista mi for tiden, som jeg ikke har delt med dere enda.

Dusk till dawn - Zayn og Sia

Without you - Avicii og Sandro Cavazza

New rules - Dua Lupa

Feels - Pharrell Williams og Calvin Harris

What about us - Pink

Thunder - Imagine Dragons

How far I`ll go - Alessia cara

All I ever do (is say goodbye) - Zac Abel

Heavy - Linkin Park og Kiara

Issues - Julia Micheals

Hva synes dere? Kanskje dere også har noen av de samme i deres liste? Håper dere liker slike innlegg. Si ifra så kan jeg komme med flere. Håper dere får en fin dag idag. Disse sangene skal jeg høre på mens jeg kjører mitt første flytte last idag, æææææ....

- Janne

Happiness is bying plants

Hallo dere!

Idag våkna jeg opp midt på dagen, av at pappa ringte meg og spurte om hvordan det gikk med meg, siden jeg ikke hadde skrudd av alarmen enda. Jeg var pottetett i nesa, det gjorde vondt å lee på seg, og hodet føltes kjempetungt. Jeg våkna opp med Even's forkjølelse, yay, haha. Jeg tok et varmt bad, drakk to kopper med kakao, og spiste hjemmelaget horn. Etterhvert dro jeg på butikken for å kjøpe halspastiller, mer kakao, og smertestillende, så da ble det bedre. Det blir jo gjerne sånn på denne tiden av året. Jeg så ferdig hekse serien jeg har sett på denne uka, og da klokka nærmet seg halv fem, møtte jeg pappa og Rikke, og tok med meg Rikke til Kragerø. Vi dro på Plantasjen i Sannidal først. Jeg har hatt lyst til å dra dit de siste dagene, etter så mange vlogs fra Zoella på hagesenteret. Der var vi i en halvtime og plukket oss ut noen søte kaktuser, gresskar og potter. Vi var som to små unger der inne. Man kan jammen meg bli glade av blomster. Jeg har ikke flytta enda engang, og har allerede kjøpt blomster. Åh, jeg gleder meg til å dekorere. Vi dro videre til Europris i Kragerø, fordi da jeg pakka tinga mine idag, oppdaga jeg at jeg trang noen plast beholdere, og kurver. Det er så kjekt å ha noe å oppbevare ting man bruker ofte i, men som er vanskelig å plassere steder uten at det blir, eller ser rotete ut. Jeg fikk kjøpt noen kurver og bokser, og det var kjempe stort tilbud på såper og vaske saker, som vanligvis er så sykt dyrt, så det slapp jeg billig unna med. Jeg fylte den ene boksen med alle såpene, kjørte hjem og spiste pappas gode middag.

Etter middag følte jeg meg litt bedre. Jeg fylte bilen med alle eskene jeg hadde på rommet. Jeg har jo en del av foto utstyr, kjøkkenting og treningsutstyr jeg må ta med bort etterhvert, men jeg tok med det aller viktigste. Dette blir sykt spennende. Vi skal begynne å flytte tinga våre inn i morgen, og jeg er så sykt spent på hvordan leiligheten ser ut nå som den er ferdig, ææææ. 20 dager siden sist vi så den. Jeg er spent og kommer nok til å slite med å få sove i natt ja, hehe.. Jeg har vært litt slapp idag, men synes dagen ble ganske produktiv likevel, og det er jeg fornøyd med.

Hva med dere, hva har dere gjort idag?

- Janne

"Hvorfor bruker du sminke?"

"Hvorfor bruker du sminke?", er nok et spørsmål mange av oss har fått. En periode irriterte jeg meg veldig over det spørsmålet. "Hvorfor bruker du sminke, du er mye finere uten". Det var jo såklart ment som et kompliment, men når en følte seg så utrolig stygg uten, tenkte jeg egentlig bare, oi, kan jeg bli enda styggere, haha. Det er trist å føle at man MÅ bruke sminke, og heldigvis føler jeg det ikke slik lenger. Men det er en befrielse å ha mulighet til å bruke sminke. At en dag jeg føler jeg ser ut som en zombie, kan jeg freshe meg opp med så lite som litt concealer, eller bare noen gode hudpleie produkter. Det har nok ikke noe med sminken å gjøre, men hva som får deg til å føle deg vel. Sist noen spurte meg om det, var det søskenbarnet mitt, som spurte meg på en helt fin måte, fordi han faktisk lurte, på hvorfor jeg sminker meg. Da svarte jeg at det mest sannsynlig er av samme grunn som at han dusjer, ordner håret, eller bruker parfyme og deodorant. Det skjønte han godt. For det er noe av det som gjør at han føler seg vel, bra med seg selv, og fresh nok til å ut blandt folk. Slik er det med sminke for meg. Jeg føler ikke jeg trenger å ha full ansikt sminke på når jeg bare skal ut av døra, men noen ganger har jeg lyst til det. Ellers dusjer jeg jo, vasker fjeset, renser det og eventuelt bare bruker litt mascara og litt brynsprodukter. Foresten, hvor mange av dere har ikke hørt av læreren deres at dere ser syke ut de dagene dere har dukka opp sminkefrie på skolen? Læreren min på ungdomskolen sa jeg burde dra hjem, og på den tiden brukte jeg bare litt pudder, mascara og noe som lignet sprit tusj på øyenbryna, haha. Ellers elsker jeg jo å eksperimentere med sminke, men det er jo bare for gøy. Sminke handler altså for de aller fleste om velvære.

 

Hva er sminke for deg, noe du liker å bruke, eller føler du måå bruke?

- Janne

Enda en Halloween look - Kuttet strupe

Hallo dere! Nå er det tid for enda en Halloween look. For et par dager siden prøvde jeg meg på masse nytt. Jeg hadde aldri prøvd cut crease før (øyenskygge hvor man har lokket helt lyst, og creasen mørkere), så jeg prøvde med på det, og gikk for en fin look i fjeset. Deretter prøvde jeg må på en skikkelig ekkel "look" på halsen, om man kan si det sånn? Haha. Jeg brukte lateksen fra coolstuff, som jeg har snakka om HER, og som dere kan kjøpe HER. Jeg tenkte jeg kunne fortelle dere hvordan jeg gjorde det, som en liten idè til Halloween, fro dere som pleier å gjøre noe ut av det.

♦ Først tok jeg en pensel og malte et område på halsen med det, og delte en firkant med dopapir i to, og la den over. Jeg tok lateks over dopapiret igjen, og lagde ca tre lag med det. Jeg tok lateks over på det siste laget.

♦  Jeg tørka lateksen med en hårføner.

♦  Deretter tok jeg foundation foriktig over med en kost og en beauty blender. Over tok jeg litt pudder for å gjøre foundationen litt mer matt.

♦  Jeg klipte forsiktig i midten av papir og lateks laget, slik at det så ut som et kutt (kanskje mer et skudd men, haha), på halsen.

♦  Jeg tok blush over hele halsen, sånn at den så sår ut. Inni "kuttet", brukte jeg vannfargene fra Coolstuff, og malte med sort. Etterpå malte jeg litt rødt inni også, og litt rundt.

♦  Helt til slutt brukte jeg en svamp for å klasje litt lekeblod rundt, og jeg tømte litt lekeblod inni også.

 

Hva synes dere? Ekkelt, eller hva? Haha... Jeg hadde aldri gjort dette før, så det kunne blitt mye bedre, men et sted må man jo begynne, hehe. Liker dere å prøve på sånne looks?

- Janne


Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Blogg gruppe: Blogghjørnet

Tanker før jeg flytter

God morgen dere ♥ I skrivende stund er klokka 08.39, og jeg har vært våken i to timer nå. Det er ikke hver dag jeg står opp så tidlig, og har fått spist frokost før klokken sju om morgenen. Pappa har vært på jakt siden søndag, og Rikke pleier å kjøre med han til skolen, ettersom han jobber like ved. Det tar egentlig kun 45 minutter bort til skolen, men med buss tar det dobbelt så lang tid. Derfor sa jeg at jeg kunne kjøre henne bort til en buss terminal ikke så langt unna oss, sånn at hun kun trang å sitte en halvtime på en buss, uten å bytte. Mamma sto opp gry tidlig igår, for å rekke å kjøre både Vibeke og Rikke bort til skolen og lærlingkurs, så jeg tok med meg Balder, sånn at hun fikk sove litt idag. Etter vi hadde sluppet av Rikke, kjørte vi til et sted hvor vi kunne gå innover i skogen, ved et vann. Vi gikk i ca 45 minutter, og det var så deilig. Altså, litt slitsomt var det når jeg akkurat hadde våkna, men det var så godt å lee seg så tidlig, og få den friske og deilige lufta ute i naturen, mens det enda var helt stille ute. Nå er vi tilbake igjen, og mamma sover enda. Hun har så vondt i ryggen også stakkars, så ligger hun for lenge blir den vel kanskje bare værre? Godt å hvile litt værtfall.

(Bare et par bilder jeg tok med mobilen idag tidlig.)

Jeg kjenner jeg er urolig idag. Veldig spent angående de neste dagene. Til fredag skal Even og jeg begynne å flytte inn i leiligheten. Ingen av oss har sett hvordan den ser ut nå som den er helt ferdig, så det blir veldig spennende. Familien vår har heller ikke sett den enda. Idag skal vi bort til byen (Livet på landet ass), for å kjøpe vaske maskin, og litt småting. Jeg lurer så på hvordan leiligheten ser ut nå (den er nyoppussa), hvordan vi får det, og hvordan dette går. Det er trist å pakke ned barnerommet mitt, men heldigvis skal det få stå en stund til, sånn i tilfelle.. Jeg er redd for at det er for lenge siden vi har vært så oppi hverandre, og selvfølgelig er det en del forventninger og spenning rundt det å ta det neste skrittet, nå som vi har vært sammen så lenge. Det blir skummelt og fint å finne ut om vi passer sammen, sånn på ordentlig, men det tror jeg skal gå fint. Det gikk ikke så bra forrige gang jeg prøvde å flytte ut hjemmefra, men nå er jeg tre år eldre, og sterkere. Det kjennes ikke bra å skulle være såå selvstendig, flytte bort fra mamma, pappa, lillesøster og dyra, men jeg tror det skal bli litt fint å bo sammen med bare Even også. Nei dette blir spennende. Endelig skjer det, det er jo dette vi har venta på siden vi var 15 år gamle.. Jeg skal se litt serie før jeg skal vekke mamma, og planlegge dagen.

Hva med dere, hva skal dere idag? Jeg anbefaler dere foresten å sjekke ut en challenge på Instagram, som DENNE flotte dama holder denne uka. Det er en "Self love" challenge, hvor man tar ulike utfordringer hver dag. Igår skulle man fortelle om noe man likte med seg selv. Det er så flott en ting å gjøre, og det er veldig viktig at vi legger merke til, og setter pris på våre egne gode kvaliteter også. Det er så fort gjort å bare legge merke til våre dårlige sider. Dere kan se mitt bidrag fra dag 1 HER. Jeg henger en dag etter men..Ellers ønsker jeg dere en fin dag!

- Janne


Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Blogg gruppe: Blogghjørnet

Akkurat som jeg liker det

God kveld ♥

Hvordan har dere det idag? Igår var jeg opptatt med husarbeid, og jeg farta hele kvelden. Jeg var hos Even en tur, deretter hos besteforeldrene mine for å hjelpe Mimmim med noe, og kjørte Vibeke hjem fra jobb. Jeg var ikke hjemme før nærmere halv tolv igår kveld, og etter det skravla jeg og mamma i evigheter. Derfor har jeg vært veldig slapp idag. Eller.. Jeg har gjort yoga, og bakt litt, ellers har jeg kun slappa av. Jeg lagde noen horn, og mamma hjalp meg litt, men hun hadde så vondt i ryggen så hun prøvdesmakte litt istedet, tihi. Rikke eeeelsker marsipan, og da jeg leta etter litt inspirasjon i butikk hyllene, til noe jeg kunne bake/lage, og samtidig få lurt inn noe Halloween eller høst relatert. Det beste jeg kom på med utvalget på lokalbutikken, var altså å rulle marsipan. Jeg fant ikke konditorfargene mine, og de hadde ikke det der nede heller, så jeg brukte litt gul glasur, kakestrø og sjokolade, og lagde noen små stygge gresskar, og noen gule sjokoladekuler, haha. Bildene ble så stygge, men jeg fikk kapra ett av den barnslige unnskyldningen min til å spise marsipan på en tirsdag i september. Etter en god middag, og en lang og hard yoga økt, satt jeg meg i stua med Rikke og Espen. Vi spiste marsipan, og drakk kakao, eller i Espen sitt tilfelle som ikke liker noen av delene: Spiste potetgull og drakk brus, og så på den første "Halloween town" filmen fra 1998. Den var søt, og det var koseliiiig..

Hahah, søtt, eller hva? Det var dette jeg snakka om tidligere idag, det perfekte ved høsten: Film, kakao, og noe som gir høstfølelse og inneholder masse sukker, haha... Jeg føler meg litt urolig fordi jeg føler jeg ikke har gjort noe fornuftig, men det er greit å ha en sånn dag også.. Nå skal jeg bare se på "Praktisk Info" og gå en liten tur med Balder før jeg legger meg. I morgen blir en lang og hektisk dag..

Hva med dere, hva har dere gjort idag?

- Janne

 

Ti ting jeg elsker ved høsten

Hallo ♥ Det har blitt litt lite blogging fra meg de siste dagene. Jeg har vært en del på besøk, hatt litt besøk, og ikke hatt tid til å sette meg ned med bloggen så mye. Jeg har hatt det fint, og hektisk. Nå har jeg fått satt meg ned, pusla litt med ting, og sett litt på serier. Jeg så på en søt serie om hekser, en ny versjon av den jeg snakka om her om dagen. Tonje og jeg fant den! Den gamle hekse serien fra 1998, haha. Det gav meg såå høst følelse, så jeg tenkte jeg skulle sette meg ned å skrive ned ti ting jeg elsker ved høsten, bare for moro skyld egentlig, haha..

♥ Lukten av høst, om dere skjønner hva jeg mener? Bråte, og fuktige blader.

♥ Varm kakao under pleddet, med koselige filmer på tv'n.

♥ Harry Potter filmene. Jeg ser alltid på Harry Potter om høsten. Jeg ser også en del på barnefilmer, det er så koselig.

♥ Å lage mat og bakst. Vi baker en del, lager syltetøy og lignende, av bær vi har plukket selv, og det er så koselig.

♥ Flere familie middager. Vi spiser masse sammen, spesielt om høsten, da pappa lager masse deilig av ting han kommer hjem med fra jakta..

♥ Turer i skogen. Vi er mye mer ute i skogen om høsten. Toppturer, familieturer med bål, bygge små hytter med søskenbarnet mitt, åh.

♥ Alle fargene, både på himmelen og bladene.

♥ Hytteturer sammen med familie og venner.

♥ Spill sammen med familien.

♥ Tente lys. Jeg elsker å komme hjem å se mamma sine stearinlys på bordet, eller hjem til mimmim med deilige kaker på bordet, tente lys, fine dekorasjoner og fyr i peisen.

 

Hva tenker dere, kanskje dere liker noen av de samme tinga? Fortell meg hva dere elsker ved høsten!

- Janne

Oppskrift på Halloween cupcakes

Hallo, og god mandag. Det er såå lenge siden jeg har bakt noe nå, og inntil jeg får tid, og finner litt inspirasjon, tenkte jeg å reposte en oppskrift på en av favoritt oppskriftene mine på cucpakes. Jeg lagde de på denne tiden ifjor, og craver de såå nå. Vanilje cupcakes, eller " Halloween cupcakes" som jeg kaller de i det innlegget her, haha. Håper det går fint med litt reposting. Mange av dere har kanskje ikke fått den med dere heller, så det er jo kjekt, hehe.
 

Oppskrift til 10 porsjoner:

♥ 240
g hvetemel
280 g sukker
3 ts bakepulver
♥ En klype salt

♥ En halv ts vaniljesukker
♥ 80 g smør
♥ 2 egg
♥ To og en halv dl helmelk

Bland alle ingrediensene sammen, og kjør de i en kjøkkenmaskin. Fyll muffinsformer litt under 2/3 fulle. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 175 °C i ca. 25 minutter.


 

Oppskrift på frostingen:

500 g melis

80 g smør

♥ 12 dl helmelk

♥  1 ts vaniljesukker

Bland sammen det tørre til frostingen. Tilsett helmelk og eventuelt konditorfarge. Pisk kremen sammen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til den har fått en fluffy konsistens. Frostingen burde brukes ganske fort, ettersom den setter seg veldig raskt.Yummyyyyyy. Hva synes dere? Håper dere har hatt en fin helg. Jeg burde kanskje ha lagt ut en sunn oppskrift på en mandag men, haha. Dere trenger jo ikke å lage de idag om dere er nøye på sånt. Ha en fin dag værtfall, med eller uten muffins.

- Janne

New in - Halloween makeup

Hallo, og goood lørdag ♥ Denne lørdagen føles som en søndag, om dere skjønner hva jeg mener? Jeg er slapp og vil kun sitte under et varmt teppe og drikke kaffi (og spise godteri, så ikke la dere lure av den voksne setninga der, høhø). Jeg blei bitt av Rikke sin kanin ista, på brystet, og sitter her kjempe paranoid, og tenker på når jeg tok stivkrampe sprøyte sist. Jeg troor det er elleve - tolv år siden. Bittet er hovent og blått, og jeg er svimmel. Men jeg overdriver sikkert, haha... Jeg håpa jeg fikk se et par venner idag som er hjemme for helga, men alle kommer jo samtidig, haha. Enn så lenge skal jeg prøve å ikke google alle mulige symptomer, og se den nye sesongen av "Fuller house". Den er ikke like bra som originalserien, men åh, det er så koselig å se på. Minner meg om barndommen min. Rikke har baka kjeks, så jeg skal sitte å kose meg. Først tenkte jeg å vise dere tinga jeg fikk fra Coolstuff. Jeg har veldig lyst å lage en look, men vet ikke hva slags, så gjeeerne kom med forslag.

Linsene har dere jo sett i den ene looken min, og de kan dere finne HER, sammen med mange andre kule linser HER. Arra kan du finne HER, og de gleder jeg meg til å teste ut! Lateksen glemte jeg å ta bilder av, men den kan dere finne HER, og sminkesettet HER.

Som dere kanskje ser, eeeelsker jeg Halloween, eller det å kle meg ut og sminke meg generelt, haha. Anbefaler dere å sjekke ut Coolstuff altså, de er helt rå på Halloween utstyr!

Hva med dere, hva gjør dere idag?

- Janne

En høst tag

Nå er det offesielt høst dere. Det blir kaldere ute, fortere mørkt, det er vått i gresset, og bakken blir fyllt med løv. Selv forbinder jeg høsten med flotte farger i naturen, fargen oransje, varme kopper med kakao, store pledd, tykke gensere, masse lesing, Harry Potter på tv, familie turer i skogen, pappas jakt klær i gangen, masse alene tid med mamma (fordi de andre drar på jakt), god bakst på benken, gresskar, og mange film kvelder. Jeg fant en engelsk høst tag på nettet, som jeg oversatte så langt det lot seg gjøre, til Norsk, og gjorde den litt om. Høsten kan være tung for mange som sliter med depresjoner, men det er så mye vakkert ved høsten også, og da er det viktig å finne enda flere ting en liker med den tunge årstiden. Derfor elsker jeg slike tags som kan minne meg på det.

En høst skull jeg prøvde meg på, med vannmalingen fra Coolstuff.

1. Lukten av gresskar kjerner eller våte blader? Gresskar er ikke noe jeg har pleid å forbinde med høsten, før jeg kom i tennåra og begynte å skjære de ut med søstrene mine, og venner. Men våte fargerike blader har alltid vært et fint høst tegn. Jeg pleide å plukke blader og lage høst bilder med Mimmim, og oldemor.


2. Søte eller salte gresskar frø? Jeg har kun smakt salte, og det er sååå godt.


3. Ull eller strikka gensere? Åh begge deler, jeg lever stort sett i strikka gensere inne, og i Ull ute i skogen.


4. Halloween fest eller ut å oppdage hjemsøkte steder? Jeg er nok litt for pysete til å dra til hjemsøkte steder, men Halloween fester er absolutt min greie. Jeg var på vinkveld hos det ene søskenbarnet til kjæresten min, Dorthea for noen år siden. Vi tenkte å gå ned til en hjemsøkt kirkegård, men allerede på vei ned bakken fra huset vi var i, skremte vi opp hverandre, og løp skrikende opp igjen, haha.


5. Eple pai eller gresskar pai? Jeg har kun smakt eple pai, og jeg synes egentlig pai smaker litt rart, men det er noe koselig ved det å spise pai også.


 

6. Stille og rolige kvelder, eller regfulle kvelder med masse vind? Begge deler er veldig koselig synes jeg. Masse vind kan være litt skummelt, om det ødelegger mye, men litt er koselig.


7. Hekser eller spøkelser? Jeg har alltid kledd meg ut som en heks på Halloween, helt til jeg ble eldre og ville være skumlere. Jeg elska hekse filmer og de store hattene. Husker dere den serien med de hekse jentene som bodde på skolen? Den var såå bra, og jeg ville alltid være en av de.


8. Rake opp løv, eller klatre i trær? Å rake løv er koselig i typ fem min, før det blir kjedelig. Jeg klatrer ikke noe særlig i trær lenger, men jeg elska å klatre da jeg var mindre.


9. Oktober eller november? Oktober er min favoritt høst måned, fyllt med masse farger og koselige stunder. November blir så kald og mørk. Men da nærmer det seg jo desember, så det er kanskje ikke så ille likevel?


10. Spiritisme, eller spøkelseshistorier rundt bålet? Jeg haaater spiritisme, huff det er alt for skummelt, selv om det kun er en finger som dytter litt for hardt. Spøkelseshistorier rundt bålet er vel mer noe som skjer på film, men det høres koselig ut. Jeg husker Sara hadde hekse bursdag i skogen, på barneskolen. Da ble det morsomme leker, hekse punsj, bål og spøkelses historier. Det var stas!


11. Svarte katter, eller ugler? Jeg er nok litt for overtroisk til å like svarte katter, værtfall i mørket. Men det er vel kanskje bedre enn ugler? Æææ, de store øynene..


12. Bål eller tente lys? Begge deler. Vi fyrer alltid masse bål, og har alltids et lys tent inne.


13. Monster/ skrekkfilmer, eller gode gamle klassikre? Gode gamle klassikre uten tvil. Jeg blir alltid sittende å lure på hvor gale de må være, som har har laget skrekkfilmene.


14. Male eller skjære ut gresskar? Jeg pleier å skjære de ut, og det er sååå gøy.


15. Kakao eller te? Nå liker jeg faktisk begge deler, men kakao er en stooor favoritt.

Collagene er bilder jeg har satt sammen fra weheartit.


Nå, hva synes dere om tag\n, var den ikke koselig? Bare å svare på den selv også om du vil! Hva forbinder du med høsten?

- Janne

Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Blogg gruppe: Blogghjørnet

Interiør haul videoen min

Hei dere, nå har videoen dere spurte etter, kommet ut. Der forklarer jeg mer nøyaktig hvor ting er kjøpt og hva de kostet. Gjerne abonner på kanalen min HER, det er helt gratis, og da får du beskjed om hver gang jeg laster opp en ny video. Viss ikke kan du like bloggens facebookside HER. Der legger jeg ut hver gang jeg oppdaterer både bloggen og youtube, så vet dere det, hehe.
 
Jeg håper dere liker videoen! Ellers skal jeg bare slappe helt av idag, og så møte Tonje på kvelden. Jeg er så sliten denne uka at jeg bare går rundt i svima, hehe. Da er det lov å slappe av. Hva med dere, hva skal dere idag?
- Janne

But bby death can`t stop u

Hallo! Håper dere har hatt det fint idag. Jeg har ikke gjort noe som er vits å dele, så jeg tenkte jeg kunne vise dere den ene Halloween looken jeg prøvde på igår. Jeg skal prøve å få blogga om noe annet også, altså, men synes det er så gøy å prøve meg frem med sånn sminke. Jeg har nesten aldri prøvd det før, og jeg aner ikke hva jeg gjør, men jeg elsker det, haha. Siden jeg har fått lateks, og hadde lekeblod fra før, tenkte jeg å lage en rådyr look, med en twist. Jeg har riktignok sminka meg som et rådyr før, men aldri på denne måten. Det ble syykt creepy, og tanken på at vi faktisk sminker oss sånn er kanskje litt merkelig? Tenk om dyr hadde sminka seg som døde mennesker liksom, uæk... Men det har nå blitt en greie, og jeg synes det så kult ut på bildet. Jeg sminka meg selv, mens Espen tok bilder av meg som stilte meg foran pappa sin utstoppa hjort, og lata som det var mine gevir og ører. Likte egentlig hvor klønete redigeringa mi blei, det var noe med stemninga over det, på en måte, haha. Eller hva synes dere? Bare å photoshoppe dritten ut av det om dere vil altså, selv bare surra jeg litt på picmonkey, som dere ser, haha. Men ørene og det er faktisk ekte.

Det er gøy hvordan alle involverer seg i denne sminkinga for tiden. Jeg satt i stua og så på inspo med guttene til søstrene mine, mens de kom med forslag og ideèr, tok bilder og hjalp meg, haha. Helt fint med nye familie medlemmer da værtfall. I approve. Jeg visste foresten ikke hvordan jeg skulle se død ut, så det blei et litt akward blikk.

//Produktet er sponset

Om dere også vil prøve dere litt frem med creepy, skumle eller søte looks, burde dere klikke dere inn på Coolstuff og sjekke ut Halloween stæsjet deres. Jeg eeeelsker det! Takk for god respons på det forrige innlegget mitt foresten. Veldig gøy at dere liker de klønete forsøka mine på å sminke meg, hehe. Over ser dere "palettet" jeg har snakka så mye om. Coolstuff sitt utrolig bra vannmalings sett. Det kan dere finne HER.

Det kommer bilder av alt jeg fikk, i løpet av helgen, for dere på snap som spurte om det, tihi. Hva med dere, liker dere å prøve dere frem med sånn sminke? Gjerne kom med forslag til noe jeg kan prøve neste gang.

- Janne
 


#halloween2017look

Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Blogg gruppe: Blogghjørnet

En skummel "fotoshoot"

Hei dere. Her kommer bildene fra den ekle shooten til Rikke og meg. Jeg testa egentlig bare ut produktene fra Coolstuff, lekte meg litt og testa litt ut, så ble det en creepy look med blod ut av øynene, med skumle linser. Jeg liker best søte halloween looks, men måtte nesten prøve når jeg først hadde fake blod, haha.. "Looken" kunne blitt mye bedre, men synes det var gøy å leke meg litt med malingen. Jeg synes vannmalingen fra Coolstuff var i veldig bra kvalitet. Jeg brukte et sett med 12 flotte farger, både med og uten glitter, inkludert pensler og svamper. Det kan du finne HER. Lekeblodet hadde jeg fra før, og det vil jeg tro er enten fra Nille eller en lekebutikk. Da jeg var ferdig med å sminke meg, prøvde vi å ta noen bilder som så litt ordentlige ut, men så ble vi fort revet med, og endte opp med reine fotoshooten. Det var såå gøy! Vennene og familien min er så flinke til å engasjere seg og komme med ideèr når det gjelder bloggen min, så både Rikke og Espen kom med forslag til hvordan jeg skulle posere og fjase. Selv om selve sminke resultatet ikke blei så bra, hadde vi det i det minste veldig gøy. Synes redigeringa gjorde det veldig creepy og bra, haha....

#halloween2017look

Hva synes dere? Haha... Godt jeg allerede har kjæreste, viss ikke hadde jeg ligge tynt ann med slike bilder av meg flytende på nettet... Som sagt vet jeg at sminka ikke ble helt optimal, men vi hadde det så gøy, så jeg tenkte jeg kunne vise dere likevel. Kanskje dere også har lekt dere litt med Halloween sminke, og har noen innlegg/videoer jeg burde sjekke ut? Ellers er søstrene mine og jeg veldig aktive på sminkesnapn vår for tiden: Makeupfreaks. Gjerne sjekk den ut!

- Janne
 


Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Blogg gruppe: Blogghjørnet

 

 

 

Den første Halloween looken

Hei dere! Jeg kommer med nok en sminke look idag. Det vil dere nok få masse av fremover. Jeg har nemlig blitt sponset av Coolstuff, og fikk masse kult i posten her om dagen. Alt var Halloween relatert, som jeg fikk velge selv. Jeg er sååå giraa! Jeg skal vise dere alt jeg fikk, senere. Rikke og jeg måtte selvfølgelig teste med en gang. Vi elsker jo slikt. Jeg tenkte jeg kunne legge ut bilder av looken Rikke prøvde seg på, med latex, blod og papir. Jeg prøvde en crazy look jeg også, som jeg kan vise dere i morgen. Jeg redigerer de bildene nå. Rikke tok av seg sminka så fort fordi hun fikk besøk, men vi hadde en hel shoot av meg, fordi vi blei så gira. Vi kommer til å lage mange flere, og da blir de forhåpentligvis enda bedre. Jeg likte Rikke sitt forsøk, selv om det blei litt synlig med papiret og lateksen.. Hun prøvde å ta på mer foundation og sånt, men det ble ikke helt som vi håpa.. Øvelse gjør mester.

Var det ikke kult? Grunnen til at det blir mange slike innlegg fremover, er fordi jeg som sagt ble sponset av Coolstuff. På den måten er jeg med i en konkurranse, som går ut på å blogge så mye som mulig om Halloween, og produktene deres, noe som passer meg helt ypperlig, siden jeg elsker begge deler. Håper det går fint? Jeg prøvde meg på en høst skull idag, på Snappen vår: Makeupfreaks. Så gjerne sjekk den ut. Ellers anbefaler jeg dere å sjekke ut Halloween utstyret og sminka deres, HER. Man kan gjøre så utrolig mye kult ut av produktene deres. Jeg bestilte masse til Halloween derifra ifjor også, and I love it.

Kanskje dere også liker å prøve dere på Halloween looks? Isåfall, kom gjerne med forslag til noe jeg burde prøve.

- Janne

#halloween2017look

Galaxy look

                                         "Across the sea of space, the stars are other suns".


 

gjerne følg sminke snapn jeg er med i: Makeupfreaks, og Instagrammen vår: Makeupfreaksig.

-Janne

En liten interiør haul

Hei dere! Jeg nevnte så fort at jeg har kjøpt inn litt nytt til leiligheten, og dere sa dere ville se en video om det. Den kommer til fredag. Enn så lenge har jeg tatt litt bilder. Jeg vet aldri om jeg kan lage video og blogge om det samme, men sååå mange ideèr har jeg ikke at jeg kan skille det helt, men det er vel greit? Det er jo flere som leser bloggen min, enn som følger youtube kanalen min også, så da må det jo være greit. Eller hva?

Jeg pleide å elske å kjøpe interiør før. Spesielt rett før jeg skulle flytte ut med lillesøstra mi, og da jeg begynte å flytte inn tinga mine til Even. Men så har jeg alltid måtta flytte hjem igjen, så da har jeg slutta å kjøpe ting, som bare må bli plassert ned i kjelleren uansett. Even var jeg jo hos mye, så tinga mine ble stående, og vi kjøpte stadig ting sammen. Men nå skal vi jo bo sammen på ordentlig, så det er ekstra gøy. Vi har en del ting fra før, men jeg klarte ikke holde meg unna Lagerhaus.no og Desenio.no, for å klikke hjem noen få ting vi trenger, eller som jeg synes var fine, tehe. Jeg prøvde å kjøpe ting i veldig lyse farger, eller ikke noe særlig med farger, ved hensyn til Even, men han er ikke så nøye, og han var kjempefornøyd med innkjøpa.

 

Jeg er såå fornøyd med potta og vasen. Synes det var så enkelt og fint sammen. Elska hvordan de oransje rosene fresha opp. Vasen kan du finne HER, og blomsterpotta HER.

Kalles skåler og boller interiør? Uansett, vi hadde bare fargerike popcorn og godteskåler, så vi trang noen ordentlige skåler. De var så fine og enkle. Dere kan finne disse blandt mange andre størelser og typer, HER.

Denne har dere jo sett mye til allerede. Jeg elsker den! Den er kjøpt på søstrene grene.

Synes denne var super kjekk. Den kan dere finne HER.

Rosa eggeglass HER, og hvite HER. Eeelsker de. Kommer til å få i meg mer egg nå, definitivt, haha.

Synes de plakatene her var så fine, fra Desenio. Dere burde sjekke ut denne siden. Det er så utrolig mange flotte bilder og rammer der. Even og jeg snakka om å bestille en liten metall rist vi kunne henge plakatene på, istedenfor å spikre så mye i den nye leiligheten, vi leier jo tross alt. Hva synes dere? Jeg er ihvertfall kjempefornøyd. Jeg skal si ifra når videoen kommer ut, tihi.

Hvilke sider pleier dere å bestille fra?

- Janne

Thelma

Igår kveld så jeg filmen "Thelma" og, oh my... Hvordan kan jeg ikke skrive om den her på bloggen? Husker dere jeg sa at den dårligste filmen jeg noen gang har sett, er "Springbreakers", og at jeg vurderte å gå ut mens den gikk? Den hadde vunnet en Oscar any day overfor "Thelma". Det kan jo ha noe å gjøre med at jeg trodde vi dro for å se "IT" også, hahaha. Rikke og jeg har snakka om å se "IT", fordi jeg skulle prøve å være litt tøffere, og se på slike skumle filmer. Jeg forstår meg nemlig ikke på skrekkfilmer, og folk som lager de. Hun foreslo å se den i Porsgrunn igår, men jeg sa at den gikk her i bygda, så vi trang ikke dra helt dit. Jeg hadde lest at den gikk her hjemme, og så bare på klokkeslettet og ikke tittelen, så der satt vi oss i kinosalen, klare for dobbelt date, og hadde forventa "It" på skjermen. Plutselig kjenner jeg igjen han ene skuespilleren fra den Norske serien "Frikjent", og skjønte at noe skurra. Så begynte de å snakke Norsk, og da var det bare å begynne å unnskylde seg, haha.. Siden vi først hadde kjøpt bilett, og noe som må ha vært tre uker gammelt popcorn, bestemte vi oss for å se den likevel.

Den handler om en jente som lider av "psykogen epilepsi". Hun er oppvokst som veldig kristen, og i begynnelsen virker det som at hun strever med å godta at hun er lesbisk, og ber til gud om å bli kvitt disse "syndige tankene". Men så går den mer innpå sykdommen hennes, som gjør at når hun blir sint på noen, får hun de til å forsvinne. Filmen starta med at faren peka på henne med en børse da de var på jakt, og det ble senere delvis forklart, på en veldig merkelig måte. Plutselig ser vi klipp av ting hun har gjort, ting hun tenker, jenta hun er forelska i, mange anfall, og annet som egentlig ikke virker til å henge helt på greip. Men det er kanskje ikke meninga vi skal forstå det? Jeg fikk en liten følelse av at noen har lest "Vinterstengt" av Jørn Lier Horst, samtidig som de så på "Stranger things", og ikke helt bestemt seg for hvilket tema de skal gå etter, haha.. Vi satt ihvertfall igjen som fire spørsmålstegn alle sammen, og lurte på hvordan noen kan se traileren og tenke "Wow, den må vi se". Det er også første gangen jeg har opplevd at Even har tatt seg tid til tissepauser midt i filmen,i løpet av disse seks åra, så det sier jo litt. Den var rett og slett flau å se på. Skuespillerne er flinke altså, men fy søren så dårlig et opplegg.

Men hver eneste film vi ser på kan jo ikke være bra.. Eller hva tenker dere, har dere sett den? Gjerne forklar meg den, haha.

- Janne

 

Min nye favoritt te

Hallooo, og god morgen ♥ "Wow Janne, hvordan klarte du å dra stumpen din opp såå tidlig på en mandag?" tenker dere kanskje? Jeg har ikke svaret. Nå er jeg ihvertfall oppe, klar for dagen, og denne dagen skal bli bra. Forrige uke var kaotisk og slitsom. Alt ble surrete og jeg levde på sjokolade for å trøste meg selv, haha. Jeg har en avtale klokka ni en time unna, ellers skal jeg bruke dagen på å rydde rommet mitt sånn at jeg kan sove der inne denne uka, haha. Jeg må få litt orden på saker og ting, og få lagt meg et godt grunnlag for denne uka, sånn at ting ikke skjer helt tilfeldig, og jeg ender opp utslitt med Netflix og sjokolade på kvelden. Jeg prøver å planlegge ting, men det funka ikke uka som var. Bedre lykke denne uka, eller hva? Jeg skal niiii drikke te med mer sukker enn jeg har godt av, for å ikke sovne før avtalen min. Vandrer rundt som en optimistisk zombie her nå.

 

Dere mååå bare prøve den teen her! Jeg har begynt å drikke te den siste måneden, og jeg elsker det. Vel, noen typer værtfall. Jeg har pleid å synes at de fleste te typer smaker gress eller bark uten sukker, men det finnes jo faktisk sååå mange gode. Denne trenger man egentlig ikke sukker i en gang, fordi den er så søt, frisk og god. Den kjøpte jeg på Rema 1000, og den har uten tvil blitt min nye favoritt. Den første jeg noen gang har kjøpt selv. Har bare pleid å kjøpe te til Mascha, og hun har kjøpt så masse te til meg også, at jeg tenkte  det var på tide å gi det en sjanse. Det angrer jeg ikke på.

Jeg klarte ikke sove og hadde behov for et bad av en eller annen grunn, så jeg drakk te og tok et bad seint igår, og det var så sykt herlig. Skal alltid drikke te mens jeg bader nå azz, haha. Mangla bare badebomber fra Lush, så hadde det vært perfekt.

Har dere noen te typer å anbefale meg? Ha en super duper dag dere!

- Janne

Antrekk 17.09.17

Hallo! Har dere det fint? Jeg avslutta kvelden med kjæresten igår. Han dro riktignok hjem da jeg skulle legge meg, siden vi ikke får sove sammen med all snorkinga hans uansett. Regner med det går bedre når vi flytter sammen, og har dobbeltseng. Da kan jeg snu meg vekk på en annen måte enn det jeg kan nå. Pleier værtfall å gå bedre når jeg sover hos han. Det var koselig å være med han uansett. Jeg viste han det jeg hadde kjøpt til leiligheten, og han likte det godt, heldigvis. Jeg har laget en interiør haul som snart kommer på kanalen min også, om det er noe dere kunne tenke dere? Hihi.

Ellers skinner sola, jeg smiler, og jeg har på meg hatt. Jeg vet aldri om jeg skal skrive noe spesielt i antrekk innlegga mine som dere kanskje skjønte nå, haha...

Bukse - Cubus// Bluse - Bik bok// Sko - Birkenstock// Hatt - H&M// Veske - Glitter


Hva synes dere om antrekket?

- Janne

Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Blogg gruppe: Blogghjørnet

Kveldstur

Hallooo ♥

Første innlegget fra meg idag. Jeg har hatt så mange planer de siste dagene, men så har det dukket opp ting jeg må gjøre eller ting jeg må hjelpe med, så da har bloggen måtte stått på vent. Idag fikk jeg faktisk filma litt til youtube sånn at jeg kan kose meg med å redigere det når jeg får tid. Jeg har fått gjort husarbeid, hatt kvalitetstid med besteforeldrene mine, og vært på topptur. Jeg ble veldig sliten midt på dagen, men så fikk Vibeke dratt meg opp, og tok med seg meg, even og Øystein ut på tur. Jeg er veldig glad i å gå på tur, men jeg er ikke alltid like flink til å få ræva i gir og komme meg ut når jeg er sliten. Men det gjorde jeg nå, og det er jeg glad for. Det var såå koselig. Vi tok oss god tid, siden vi hadde med oss hunden til Vibeke og Øp, fire mnd gamle Lilo. Så utrolig søt der hun snubler seg frem med de lange beina hennes, som vokser fortere enn hun klarer å vende seg til. Hun har fått Instagram og greier, som du kan finne HER. Jeg tvang Vibeke til å lage den, ettersom det har klikka for meg og jeg har laga Insta til Balder, haha.. Det var veldig fint vær også, og middagen til pappa smaka ekstra godt etterpå, hehe.

Veldig koselig, og et godt eksempel på at dagen blir bedre av å komme seg ut i frisk luft og natur. Jeg blir alltid glad av å tilbringe tid med familien også. Nå sitter vi å ser på Lisa Børud på stjernekamp. Vi setter alltid på "Tøff nok" på fest, så det var gøy å se ho synge noe annet enn norske kristne sanger også, haha. Drit flink til å både danse og rappe faktisk. Det var egentlig bare noe vi satt på mens vi venter på at "Skal vi danse" skal komme på igjen, men det var jo faktisk kjempe gøy. Så da vet dere hva jeg ser på, på tv i kveld, haha.

Hva med dere? Hva gjør dere i kveld?

- Janne

Roser, ekorn og te

God kveld ♥ Har dere det fint idag? For en...merkelig dag det har vært. Jeg har sovet på rommet til Balder den siste uka, på grunn av flyttekaos på mitt rom. Jeg sover helt greit der, bortsett fra å våkne opp til hundefis og snorking. Da jeg endelig fikk sove igjen og klokka mi ringte, ville jeg helst bare lukke øynene og late som jeg ikke hørte den. Hadde det vært for noen år siden, hadde jeg nok gjort det. Men heldigvis har jeg vokst, og kom meg opp. Jeg dro på et informasjonsmøte som varte halvparten så lenge som kjøreturen, men jeg kom meg i det minste opp. Jeg var igrunn på et veldig dårlig humør, så da jeg dro på butikken, kjøpte jeg meg noen kjempe flotte roser. Jeg kjøper aldri blomster til meg selv (ingen som kjøper til meg heller, hint hint Even), så jeg ble veldig glad av tanken. Jeg smilte mer enn jeg følte for, og ønska butikk dama en fin helg. Hun ønska meg en fin helg tilbake, og plutselig var humøret mitt ti ganger bedre. Det er så lite som skal til. Jeg kjørte riktignok på et ekorn på vei hjem, og ringte pappa mens jeg gråt. Jeg prøvde å stoppe, men hadde jeg bremsa mer, hadde bilen bak meg kjørt i meg, så jeg rakk ikke ta noen avgjørelse. De er så fine, og jeg blei så lei meg. Jeg tok den ut av veien, sånn at den ikke ble ødelagt. "Heldigvis" var den helt død og skada, sånn at den hadde vondt. Huff... Humøret mitt var dårlig lenge etterpå, fordi jeg hadde så dårlig samvittighet. Jeg har sitte å sutra og sett på Gilmore girls i flere timer. Til slutt måtte jeg klappe meg selv litt på kinna, skjerpe meg og gjøre yoga. Det ble bedre, og nå har jeg fått en vond erfaring, som forhåpentligvis gjør meg mer våken neste gang jeg kjører bil...

 

Jeg kjøpte en kjempefin tekanne til Even og meg, her om dagen. Idag kjøpte jeg meg type te jeg aldri har smakt på før, som smaker så godt at den søren meg skal få et helt eget innlegg. Ja, det finnes faktisk god te, utrolig nok. Jeg er på kopp nummer to, tisser snart på meg, og ser på film med mamma og pappa. Sånn ble min fredag. Jeg har så lyst til å se "The little mermaid" før jeg legger meg, siden søte lille Claire Ryan (FIRE ÅR og synger som en engel!!!!), er med i den, men det spørs om jeg burde legge meg, og heller se den i morgen. Vi vet jo alle sammen at jeg ender opp med å se den uansett, så jeg vet ikke hvorfor jeg gidder en gang, haha. Sånn er min fredag ihvertfall. Hver eneste detalj, sorry, haha.

Hva med dere, har dere det fint idag?

- Janne

Mine beste tips til en sunn og aktiv høst

Hei dere! Som noen av dere kanskje husker, har jeg laget et innlegg om hvordan man kan holde treningsmotivasjonen oppe om vinteren, og et innlegg om hvordan jeg trener om sommeren. Jeg har også kommet med flere trening og kostholdsrelaterte innlegg tidligere, men det er en stund siden. Det er ingen hemmelighet at jeg er dårlig til å holde på rutiner, og om høsten er jeg ekstra fæl til å finne frem Netflix og sjokoladen. I samarbeid med Rabble, skal jeg prøve å skrape sammen noen tips og punkter, som ihvertfall inspirerer meg til å lee på stumpen, og som gjør det lettere for meg å få i meg mer sunt, og hvordan jeg holder meg aktiv.

(Bilder fra weheartit)

Når det gjelder kostholdet mitt, svinger det veldig ettersom hvordan humøret mitt er, men også omvendt. Om jeg spiser masse dritt (godteri, fastfood, bakevarer), i lengda, føler jeg meg også dritt. Det er helt fint å kose seg, men det er denne trøstespisinga som blir usunn. Får jeg i meg smoothies, knekkebrød, egg eller annet godt jeg ser på som sunt, og som kroppen min har godt av, føler jeg meg bedre, og da frister det ikke å stappe i meg søtsaker på samme måten. Det samme gjelder om jeg er inne i gode treningsrutiner. Om jeg har hatt en hard treningsøkt, frister det mer å få i seg noe som er bra for meg, enn masse sukker og dritt. Kanskje det er sånn for deg også? Jeg er veldig dårlig til å få i meg brød, og det er blant annet sånn jeg blir mett. Er jeg ikke mett, småspiser jeg mye mer. For meg funker det bedre å spise lite og ofte. En stor smoothie med masse grønnsaker, bær og næring og kanskje noe annet inntil, noen knekkebrød bare to -tre timer etterpå, eller baguetter jeg steker i ovnen. Det er nok viktig å finne en balanse. Det som funker for deg, og ikke være helt nazi.

Det viktigste er å holde seg sunn og frisk. Mitt beste tips er å starte mandagen på en måte du liker, og som motiverer deg, for da legger du et bedre grunnlag for resten av uka. Start med en liten treningsøkt, så er det mer sannsynlig at du dropper sjokolade kake restene fra helga, og kanskje til og med trener litt dagen etterpå også. Det er slikt jeg blir motivert av. Jeg blir motivert til å trene når jeg spiser noe som er bra for meg, og omvendt. Jeg blir motivert av nye treningsklær, youtube videoer, weheartit, og når jeg merker fremskritt på yogaen min. Jeg tenkte først jeg kunne dele oppskriften på to av mine favoritt smoothier for øyeblikket:

Spinat smoothie:

Man trenger ikke å bare bruke bær og frukt i smoothies for at den skal bli god. Grønnsaker funker også fint. Tilsetter man noe syrlig, blir den også enda bedre, og ikke bare den typiske grønnsaks smaken flere ikke liker.

♥ Spinat blader i ønsket mengde

♥ Banan

♥ Kokos melk/ soya melk

♥ Sitron

Jordbær og blåbær smoothie:

En blanding er helt perfekt for meg som elsker blåbær og jordbær. Jeg liker også best å bruke frosne bær, men ferske bær er også godt å tilsette. Prøv deg frem. Det er flere spekulasjoner på om hvor sunt smoothie egentlig er. Men så lenge jeg holder meg mett, og får i meg nok næring, er jeg fornøyd. Et balansert kosthold er viktig. Du burde jo ikke bare leve på smoothies.

♥ Ønsket mengde blåbær, entet frosne, ferske eller begge deler.

♥ Ønsket menge jordbær.

♥ Kokos melk/ Soya melk /juice.

♥ Banan.

♥ Eventuelle frø som chia eller lignende.

Hvordan jeg liker å holde meg aktiv:

Det er lettere å holde seg aktiv, om man gjør noe man liker. Om man tenker at "åh, jeg skulle ha trent litt", blir det ikke noe gøy. Selv elsker jeg jo å gjøre yoga, og gå på tur. Da er det plutselig gøy å trene, fordi man får fysisk aktivitet via noe man faktisk liker å gjøre. Her er mine favoritt måter å trene på:

♥ Skogstur/topptur

♥ Korte, effektive økter med kettlebells

♥ Yoga

♥ Løping (jeg løper mest på elipsemaskin)

(Bilder fra weheartit)

Om du trenger noe mer for å bli mer motivert til en sunn og aktiv høst, anbefales jeg å klikke den inn på Gymgrossisten via denne linken. Bestiller du via Rabble, får du nemlig mange supre rabatter. Gymgrossisten har alt du trenger til trening, så klikk deg inn!

Jeg håper at disse tipsa hjalp littegrann. Ha en fin dag videre!


Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Blogg gruppe: Blogghjørnet

The little details - Innkjøp

Hallo! Nå har jeg begynt på dette innlegget så mange ganger at jeg ikke vet hvordan jeg skal starte det. Først kødda jeg til matte leksene til Rikke (prøvde jo å hjelpe da men), deretter ringte Even, og til slutt måtte jeg løpe etter kanina som stakk av. MEN nå sitter jeg her igjen da, haha.

Jeg tenkte jeg kunne vise dere noe av det jeg kjøpte igår. Jeg har begynt å like små, enkle smykker til antrekka mine. Før gikk jeg med så mange farger og crazy mønstre på klærne mine (sitter for øyeblikket i en genser med kirsebær print og pompomer på eller hva det nå enn heter, tho), hele tiden, og da passa det seg ikke med så masse smykker. Men nå som jeg har roa meg litt på farger og mønstre, synes jeg det kan være veldig fint å pynte litt opp med smykker. Jeg hadde en periode hvor jeg brukte hatter en del, for å skjule det korte håret mitt, eller crazy plassert extensions som ikke passa meg i det hele tatt, men nå ser jeg tilbake på de bildene og blir veldig flau. Likevel kjøpte jeg meg en hatt, så vi får se nå da. Rikke sin reaksjon var "Åå, har du kjøpt six pence, så kult". Jeg vet ikke hva det kalles jeg, men det høres ikke så kult ut når hun kalte det six pence. Bruker i det hele tatt jenter det? Kanskje dette er jenteversjonen. Liker det godt på gutter hvertfall! Uansett..Jeg har sett en del av favoritt Instagrammerne mine bruke slike hatter, og jeg synes det ser så classy og kult ut. Det fresher opp anntrekket veldig. Eller hva tenker dere?

 

Jeg får se hva jeg får brukt den til, synes værtfall den så veldig stilig ut(eller kanskje litt som en korps hatt). Gjerne kom med forslag til hvordan jeg kan style opp antrekka mine i forhold til denne hatten, tihi. Tenkte det var på tide med noe litt mote relatert her inne igjen også. Nå får jeg lee litt på meg, før rumpa mi sovner her, herregud.

Hva slags stil foretrekker dere?

- Janne
 


Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Jeg blottla meg på treningsenteret

Hei og velkommen til tidenes clickbait! Er det ikke sånn Mammaentilmichelle tjener en shitload av penger da? Vel, det er ikke helt løgn da. Jeg blei med Vibeke på et treningsenter igår. Jeg liker best å trene hjemme, så jeg har ikke vært på et treningsenter på et par år. Mest på grunn av at jeg har så vanskelig for å dra dit, så da kan jeg jo likegodt trene helt gratis hjemme. I tillegg er jeg så klønete. Jeg er den typen som tryner på mølla og ligger flat på gulvet etterpå (ja det har skjedd). Vi tenkte vi kunne varme opp på mølla før vi begynte, og jeg vet tightsen min er litt gjennomsiktig, men da jeg gikk etterpå, så Vibeke at den egentlig var veeeldig gjennomsiktig. Vi la merke til at de bak oss glodde veldig, og det skjønner jeg jo nå. Det var sikkert litt som en bil ulykke, du vil ikke se, men du klarer ikke la vær. Det var en god økt, og det var gøy å trene med noen andre, men det ble 150 kroner for en prøvetime (noe som er så bullshit), for noe vi kunne gjort hjemme. Vibeke spanderte på meg da så snill som hun er, men det var veldig unødvendige penger. Det blir nok mer effektivt når man drar et sånt sted da. Vi gjorde litt avslappende yoga da vi kom hjem, så spiste jeg kveldsmat som besto av salat med masse spinat, og ballerina kjeks, tehe.

Tidligere på dagen hadde jeg mitt siste møte med folka jeg har møtt hver tirsdag i tre mnd. Det føltes rart men fint. Vibeke var med meg bort, og etterpå sløsa vi penger på to kjøpesenter, og fikk i oss masse kalorier i en frappe som smakte så godt at jeg vurderer å kjøre to timer idag også, bare for å få i meg den, haha. Nei idag har jeg fri, og må gjøre masse oppgaver og ting hjemme. Jeg kjenner jeg er veldig inspirert til å filme nå, men jeg er også på "Gilmore girls" humør, så det spørs om oppgavene sakte men sikkert blir bytta ut med redigering og Netflix....

Hva med dere, hva gjør dere idag?

- Janne
 


Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Bok anbefaling: Selvskryt

Nå er det uten tvil på tide med en liten bok anbefaling igjen, her på bloggen. Jeg er ikke den typiske bloggeren som kun legger ut bok anbefalinger fordi boka er populær eller ser bra ut, men som tydelig er en dritt bok. Liker i det hele tatt noen fifty shades bøkene, eller er det bare spennende med noe så annerledes, at alle leser de? Et seriøst spørsmål altså.. Vel, alle har forskjellig smak, heldigvis. Jeg liker best å lese bøker jeg blir inspirert av, eller kan drømme meg litt bort i. Noe jeg ikke gjør av absurd grov sex, og det å bli hengt opp ned mens noen peiser på, haha (fortsatt sikre på at jeg skal være mer ærlig/meg selv?). Denne boken derimot, ble jeg veldig inspirert av. Den heter nemlig "Selvskryt".

Selvskryt, er en bok av bloggeren Cathrine Heienberg. I boken beskriver hun hvordan hun uskyldig bare ville få denne berømte, men uforklarige, sommerkroppen. Hun skulle bare føle seg bra, og valgte å ta noen avføringstabletter for å gå ned i vekt. Pillene ble brukt i mange år, flere tusen kroner ble brukt på dyre klær, sminke og kremer, og det hele endte opp med et forferdelig perfeksjonsjag. Hun går dypt inn i detalj om hvordan dette preget livet hennes, og de rundt henne også forsåvidt, i flere år. Hun gir oss tips til hvordan man kan komme seg ut av dette grusome perfeksjonsjaget, og hvordan det nye livet hennes føles i forhold til det gamle. En utrolig inspirerende bok.

Jeg kjente meg igjen i mye av innholdet i boken, og synes den kunne være veldig vanskelig og tung å lese, så en liten triggerwarning, men jeg angrer ikke. Jeg lærte mye, og ble inspirert. Tusen takk for en kjempebra bok, Elida! Denne anbefales.

Har du lest denne før?

- Janne

Tanker på valgnatten

Oi, jeg hadde helt glemt at det var valg jeg....sa ikke et eneste menneske den ellevte september 2017. Jeg som mange andre, sitter oppe å følger med på "Valgnatt" på tv2 nyhetskanalen. Jeg stemte for første gang, igår. Forrige gang det var valg, var jeg kun 17 år gammel. Jeg har stemt angående kommunevalg og kirken, men ikke dette, så det er veldig stort. For å være ærlig, tenkte jeg alt for lenge at det å stemme, og det å i det hele tatt sette seg inn i, eller bruke ordet politikk, var for de voksne. Jeg skulle ønske jeg hadde blitt mer involvert. Men jeg har aldri vist noen interesse, så da blir jeg ikke påtvunget det heller, heldigvis. Det er først det siste året, jeg har åpnet ørene og øynene mine. Det er så viktig å interessere seg og involvere seg. Det går jo tross alt utover oss. Jeg har bare synes det har vært alt for komplisert, og det er jo er det jo forsåvidt også. Hva søren skal man stemme? Alt høres jo likt ut, gjør det ikke? Testene på nettet er det bare å drite i for min del. Jeg kom til slutt frem til hva slags parti som gav mest mening i mine øyne, i forhold til hva jeg tror på og står for, og det ser ut til å gå bra for de så langt. Jeg vil ikke gå så innpå dette, for jeg har så alt for lite peiling, haha.. Det er flaut å si, for jeg burde ha så mye mer peilig!

Jeg vet flere har følt på stemme presset de siste dagene. "Stemmeplikt", sier mange. Vel...Man har ihvertfall "Stemmerett". Om du vil bruke den eller ikke, er opp til deg, og burde ikke være andres sak. Jeg synes heller ikke politiske videoer hjelper stort på det. Hurra Sophie Elise... Men det er kjempefint at en prøver å sette seg inn i det bare bittelitt, og bidra til et enda bedre Norge. Det var ihvertfall det jeg tenkte da jeg stemte. At jeg bruker stemmeRETTEN min til noe bra.

Jeg drikker te, ser på tv, og spiser sjokolade. Jeg burde overhodet ikke sitte våken så lenge, og kommer garantert til å være zombie på møtet i morgen, men dette er så spennende og viktig. Hva med dere, følger dere med på "Valgnatt" på tv?

- Janne

Hva søren er en bullet journal? - Min versjon, og hvordan man kan starte

Hallo, og god mandag ♥ Idag har jeg fri (sjokk), og bruker den på å få ting litt på stell, og planlegge en del. For en stund siden kom jeg over en video på kanalen til en av favorittene mine på youtube, Lucy Moon. Der prøvde hun seg på å lage en bullet journal, og det synes jeg hørtes veldig interessant ut, men komplisert, så jeg la det fra meg. Men så dukket det opp flere og flere slike videoer rundt omkring, og jeg satt meg mer inn i det. Da venninna mi Mascha sa hun hadde laget en, bestemte jeg meg for å gjøre det samme. Jeg ble så inspirert. Da jeg var i Alta kjøpte jeg meg en del ting til å kunne lage en slik en, og fikk begynt sånn smått. Jeg begynte i en liten bok, og brukte den som skisse, og som en liten idè bok, før jeg begynte på ordentlig. For dere som har spurt meg, og ikke vet hva en "Bullet journal" er, er det vel egentlig en bok der du samler alt av ideèr og notater, du ellers bare skribler ned på post it lapper og lignende. Jeg kan forklare det bedre under bildet. Det ser nemlig veldig komplisert ut, men er virkelig såå enkelt.

Hva søren er en "Bullet journal"?

♥ En bullet journal er kjekk for de som har en milion post it lapper med "to do list's" flytende rundt forbi.

♥ Den er super kjekk for de som liker å lage lister med penn og papir.

♥ Den er super for deg som liker å lage deg mål for hver uke/måned.

♥ Den er genial for deg som elsker å planlegge

♥ ... eller for deg som burde/vil bli flinkere til å planlegge.

♥ Man får vært kreativ med scrap book papir, klistremerker, farger og lignende. For deg som liker det.

♥ Den er kjekk for deg som liker å bruke en dagbok, eller som gjerne vil bruke en dagbok, men som har vanskelig for å følge den over lenger tid.

 

Men ingen av disse tingene er krav for å ha en bullet journal. Det er også en hel haug av kompliserte ord jeg ikke skjønte meningen med i begynnelsen, men som egentlig betyr noe så enkelt som dette:

Bullet journal:  En dagboksmetode hvor man følger en viss struktur.

Index:En liste med punkter som du oppdaterer etterhvert som tiden går.

Daily Log: Ting du skal gjøre i løpet av dagen.

Monthly Log: Ting du skal gjøre denne måneden.

Rapid Logging: Symboler som hjelper deg å få gjort alle disse tinga.

Future Log: En slags årskalender hvor du skribler ned arragamenter, mål eller andre ting du skal få gjort innen året er over.

Key: En liten oversikt over koder du kan bruke for å holde oversikt over hvordan det har gått. Altså en mer fancy metode for å krysse ut ting du har gjort, noe jeg synes er det mest tilfredstillende med å lage lister, haha.

 

En bullet journal er altså en bok hvor du holder oversikt over alt mulig du vil enten gjøre, har gjort, burde gjøre, har opplevd, og lignende. Du kan bruke hvilken som helst bok du vil. Min er ikke særlig fin, men den er MIN. Den er fylt med innholdet fra hodet mitt. Alle mulige rare ideèr og mål. Jeg holder oversikt over hva jeg vil oppnå i løpet av dagen, uka, måneden og året. Jeg skribler ned ting jeg er takknemlig for, hvordan humøret mitt er, hva jeg spiser, hvordan jeg trener, og hvor mye vann jeg drikker. Altså aaalt mulig jeg både trenger og ikke trenger å ha kontroll over, for å ha det bra. Jeg elsker jo å være kreativ, så det er helt perfekt for meg. Jeg klarer heller aldri å ha en helt vanlig dagbok der jeg skriver ned hvordan jeg har det eller hva jeg har gjort, mer enn et par dager etter hverandre, så derfor er denne metoden veldig kjekk for meg. Den er litt mer.. streng på en måte, men samtidig er det bare fantasien som stopper deg.

 

 

En bitteliten forklaring på hva en bullet journal er og kan være, og et lite utdrag fra min. Som dere ser er den ikke særlig fin, og det trenger den heller ikke være. Det er første gang jeg prøver, og jeg elsker det allerede. Det anbefales virkelig for deg som er enten surrete og trenger å holde oversikt, liker å holde oversikt, eller som elsker å planlegge og være kreativ.En veldig kort og kjapp forklaring fra meg, til dere som har spurt. HER står det veldig klart og tydelig (på engelsk) hva en bullet journal er og kan brukes til, og hvordan du kan starte. Håper det gav mening, og at det kan hjelpe dere i gang. Bare still spørsmål om dere lurer på noe.

- Janne

Fire filmtips til helgekosen

Hallooo, og god helg! Siden det er helg, og kanskje litt grått vær hos noen (her pøser det ned), er det perfekt filmvær. Jeg er veldig glad i å se på film i perioder, og har en del filmkvelder med folk. Men er det ikke litt spenning i den, eller noe jeg kan le skikkelig av, blir jeg fort lei og klarer ikke å sitte stille. Men er det den rette filmen er det jo kjempegøy. Sånn er det vel for de fleste? Så her kommer jeg med fire film tips som jeg håper dere vil like. Noen av de har jeg nevnt før også.

Horrible Bosses:

Denne filmen er genial. Even og jeg har sett både eneren og toern sammen på kino, og vi elsker de filmene. Alt med Jennifer Aniston og Jason Sudeikis i er jo bra synes nå jeg. Tre kompiser er dritt lei av sjefene sine,i hver sine yrker. Den ene blir seksuelt trakassert på jobben sin, den andre blir behandla som en slave, og lattelig gjort foran kollegene sine. Han fikk ikke engang lov til å gå i bestemoren sin begravelse. Den tredje har det egentlig veldig fint på jobben, og skal ta over firmaet, men da sjefen hans dør og ikke har rukket å skrive det ned, overtar sønnen hans firmaet. Altså en narkoman som ikke bryr seg om firmaet og bruker tiden sin på horer. Han sparker også alle han synes har litt ekstra på kroppen. En kveld etter litt alkohol, tuller disse tre kompisene om å drepe sjefene sine. Tulling blir til planlegging. En plan som aldeles ikke går som håpet...


Moana/ Vaiana:

Moana, er en typisk Disney film vi har sett før, om en hovedperson som forlater de trygge omgivelsene sine, for å ta for seg en farlig utfordring, sammen med en annen person. Men det er en grunn til at de fortsetter å lage de sånn, fordi vi vil jo se de hver gang. Denne har selvsagt sin egen vri. Dere har vel alle hørt "How far I'll go", kanskje den lille søte jenta sin versjon som har tatt helt av på yotube? Det var ihvertfall den som gjorde at jeg ville se denne filmen. Auli?i Cravalho som er stemmen bak Vaiana, var bare 14 da de begynte å jobbe med filmen, og hun har en helt utrooolig fin stemme. Filmen handler om Vaiana som bor på en øy, og som er evig forelsket i havet, og fantaserer om å ut å seile. Høvdingen/faren hennes, er veldig streng når det gjelder havet, og mener ingen må forlate øya. Han prøver å lære henne å ta vare på øya si, ettersom hun etterhvert skal lede folket der. Likevel klarer hun ikke høre på han, da hun finner en stein, som visstnok skal være et hjerte, hun må sette på plass for at alt skal bli bra, og det skal være trygt for folket å dra utenfor øya igjen. Dette har hun blir fortalt av den halvtamme bestemoren sin, og de får det for seg at Vaiana er utvalgt av havet. The Rock spiller halvguden Maui, som Vaiana trenger for å finne frem denne dama/guden hjertet tilhører. Det er han som stjal hjertet. Han er veldig høy på seg seg selv, og tror han har reddet menneskene, mens han egentlig har gjort det utrykt for dem. Jammen kan Dwayne Johnson synge også. Etter mye om og men, drar de ut på reise sammen for å sette på plass hjertet. Filmen er fylt med mange morsomme og teite kommentarer, et fint budskap, og mange fengende sanger.


Here Comes the Boom:

Denne filmen handler om en veldig demotivert High School lærer, som kvikner til da rektoren truer med å kutte musikk programmet, pga lite penger. Han synes så synd på kollegaen sin, som brenner for musikken, og som trenger jobben sin fordi kona venter barn. Da får han kollegaen sin, og en elev fra voksenopplæringa til å lære han wrestling. Han er ikke særlig sprek, men har likevel stor tro på at han kan vinne kamper, og få inn nok penger til å redde musikk programmet som elevene elsker så høyt. Kevin James (Han fra Kongen av queens), er såklart i hovedrollen. Han kjemper også hardt for å komme seg innpå den vakre kollegaen sin Bella (spilt av Salma Hayek), som også prøver å hjelpe, noe som ikke er såå lett.. Den er såå komisk, og jeg ler hele tiden.


Just go with it:

Just go with it, er en film med Jennifer Aniston og Adam Sandler i hovedrollene. Plastikk kirurgen, Danny har pleid å late som han er ulykkelig gift for å sjekke opp kvinner, men etterhvert finner han faktisk en kvinne han virkelig liker. Da hun finner den falske gifteringen hans i bukselomma hans,sier han at han skal skille seg, og da vil hun møte kona hans for å få en bekreftelse. Danny får da sin trofaste assistent (Jennifer Aniston) til å spille eksona si, for å dekke over sin sorgløse tilværelse. Løgnene baller seg på, og skaper litt trøbbel, da han ender opp på Hawaii med assistenten sin, ungene hennes, og kjæresten hans..


Der har dere fire kjempe bra filmtips i tilfelle dere trenger noe å se på i helga! Kos dere ♥

Gjerne se min nye video på hovedkanalen min HER.
Instagram HER

- Janne

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits