Bobilferie dag 4 - Alta dag 2

På onsdag var det kjempedeilig å kunne sove litt uten å måtte tenke på at vi snart måtte sette oss ordentlig opp, klar til en ny kjøretur. Vi kunne endelig dusje igjen, og jeg fikk nykoka kaffe da jeg sto opp. Vi slappa av en del, og etterhvert spilte vi litt minigolf. Vi sugde selvfølgelig til det, men fy søren så gøy. Vi klarte faktisk å få ballen nedi på første forsøk et par ganger. Men neste gang vi prøvde var vi oppi 20 slag, og midt på golf banen, haha. Noen av de andre vi var med, hadde leid en bil mens de var der oppe, fordi de flydde opp. Mens de skulle på noe, var de så snille og lånte bort bilen til oss, slik at vi slapp å koble ut strømmen av bobilen og styre så. Da tok vi oss enda en tur til kjøpesenteret for å handle litt mat og sånt. Senere slappa vi litt av igjen, før det var klart for fisking. Elise kom opp den dagen også, så det var ekstra koselig!

Vi dro til et kjempefint sted, som visst nok skulle være den beste plassen å fiske på. De hadde satt opp en lavo, og det var også en slags gapahuk der. Vi hadde fin utsikt over både campingplassen, og den flotte store elva. Vi var veldig mange som dro på tur sammen, så det var om å gjøre å rekke å fiske alle sammen. Vibeke var den første av oss som prøvde å fiske, og jammen fikk hun en stor fisk på over tre kilo. Vibeke har fiska litt med flue før også, så han som hjalp henne, og som stelte i stand mye av dette for oss, var kjempeinmponert, og tok av seg hatten for henne og greier. Alle var kjempe gira, klappa og filma. Det var gøy at vi "barna" var med også, så de var veldig fornøyde. Rikke og jeg tok en liten pause i bilen og kom tilbake igjen. Vi ble servert spekemat, og senere på kvelden ble vi servert reinsdyr gryte. Veldig annerledes enn det jeg er vant til, men veldig godt, og spennende å smake på. Vi la oss i to-tre tiden tror jeg, og det var så fint å sitte oppe. Det ble aldri ordentlig mørkt, og det var så koselig å sitte der foran bålet, med den flotte utsikten. Menneskene vi dro med er så hyggelige og inkluderende også, så det var helt topp. En veldig morsom og koselig opplevelse å være med på.  

Vibeke i fiske outfiten.

Inge sovna i sola.

Rikke som nyter sola. Jeg fikk en sånn familie album vibe, med bestemors titler under bildene, haha.

Rikke og pappa spiller minigolf.

Halvor sovna på kveldinga, mens han venta på å få fiske. Også kjent som mentoren fra forrige farmen sesong foresten.


Onsdagen var toppers! Idag kom vi hjem, så nå skal jeg få redigert litt videoer, og få skrevet de siste innlegga fra turen, og selvfølgelig slappe veldig av. Jeg har jo slappa av på tur, men det blir ikke det samme som å slappe av i fred på rommet sitt, uten during og timevis av kjøring i en tett bil. Det har vært fantastisk, men nå er det godt å være hjemme, hehe. Følg med for videre oppdateringer.

Hvordan har dere hatt det?

- Janne

Seks ting å gjøre i en bobil

Når man er på bobil ferie, blir det mye kjøring. Jeg mener, MYYYEEE. Selv har vi en rute på et par hundre mil, og det blir mye dødtid. Det er jo måte på hvor mye man orker å se ut vinduet.. Det gjelder å være kreative og få tiden til å gå, så her har jeg listet opp seks ting man kan gjøre i en bobil, når man er på ferie, haha. Håper det det kommer godt med!

♥ Lese bok - Jeg har lest ut en bok, og er i gang med nummer to på denne reisen, og det er så kjekt. Liker du ikke å lese, kan du jo ha en lydbok med deg. Tiden går mye fortere da. Man orker kanskje ikke lese hele tiden heller, så man leser litt, ser litt ut, spiser litt, og leser igjen, osv.

♥ Lage en "Bullet journal" - Jeg har begynt å lage en bullet journal (altså en slags dagbok hvor du fyller inn alt du vil holde styr på, feks det du vanligvis skriver på ulike post it lapper, som bare flyter rundt). Jeg har kjøpt to bøker jeg skal bruke. En liten en som en liten skisse, og en stor en jeg skal fylle inn ordentlig når jeg har bestemt meg for hvordan den skal være. Det er så utrolig gøy, og ikke minst kreativt.

♥ Se på serier/ film - Vi kjøpte oss en del filmer og serier, så om du har strøm er det jo supert. Vi så et par pc'er tomme for strøm først, også fikk vi lada på campingen. Da får vi værtfall brent av noen timer.

♥ Spille spill -  Vi har med oss yatzy og en kortstokk som kommer veldig godt med.

♥ Høre på musikk - Jeg har med meg favoritt headsettet mitt, og har laga meg en spilleliste på spotify jeg kaller "Alta", som jeg har lasta ned, slik at jeg kan høre på musikk hele tiden, uten å tenke på mobilnett. Da stenger jeg ut all annen lyd rundt meg, og jeg får slappa av på en helt annen måte. I tillegg sovner jeg også fortere.

♥ Lær deg et språk - Jeg har lasta ned en app på mobilen, som heter "busuu", hvor man kan lære seg et helt nytt språk. Det finnes en gratis versjon, og man kan oppgradere den til en viss kostnad. Selv har jeg den spanske versjonen, og der får man oppgaver om å uttale ord, sette sammen setninger, og skrive orda. En veldig effektiv og bra språk app!

Det kommer jo såklart an på hvor fort bilsyk du blir eller ikke. Selv skal det en del til før jeg blir bilsyk, heldigvis. Hva med dere, har dere noen tips å adde til listen?

- Janne

"To plant a garden is to believe in tomorrow".

Endelig har gulrøttene i hagen begynt å spire skikkelig, og jeg kan nå ta de opp, spise de og putte de i salater. Jeg har gått i evigheter og bare venta, og tenkt at de aldri kom til å bli noe av. Balder og jeg har stått ute, jeg har vanna de og han har prøvd å stjele vannet. Mamma har passa mest på de fordi jeg har glemt det så ofte, MEN det ble noe av! YAY. Min alle første gang! Det er noe spesielt ved noe som kommer fra egen hage. Det smaker liksom litt bedre, hehe. Jeg har ihvertfall ikke spist så mye gulrøtter på lenge.

"To plant a garden is to believe in tomorrow".

Gulrøtter er en av mine absolutte favoritter også, så da er det jo ekstra stas, haha. Hva med dere, hva er deres favoritt grønnsak?

- Janne

Bobil ferie dag 3: Alta

På tirsdag våkna vi opp i nærheten av Bardufoss. Dag tre var en av de fineste dagene så langt. Vi prøvde å kjøre så mye som mulig for å komme til Alta, en dag tidligere en planlagt. Vi var selvfølgelig veldig gira på det. Likevel fikk vi lufta oss mer og gått litt. Jeg satt en del fremme med pappa, og det var den sykeste utsikten jeg noen gang har sett. På den ene siden så vi sola som skinte over det grønne vannet, og store fjelltopper dekket av snø. På den andre siden av veien var det mer overskya og helt grønt overalt. Det var som om vi var på to forskjellige steder samtidig, og det var så vakkert. I fem, seks tiden, kom vi oss til Alta. Endelig! Langs veien stoppa vi ved noen boder, snakka med samer, og så på alt det fine de hadde laget. Veldig imponerende.

 

Vi stoppa på et kjøpesenter også, og fikk handla oss noe småtteri vi både trang og ikke trang. Jeg kjøpte den aller første tingen til leiligheten Even og jeg skal bo i. Vi avslutta med middag på Peppes Pizza, før vi dro til Campingplassen vi sover på. Åh fyyyy søren, så fint det er her. To minutter unna der vi sover, går det flere vakre reinsdyr. De har en stor lekeplass med de sykeste huske-dumplene eller hva søren en skal kalle det, som selvfølgelig er helt perfekt for de store ungene vi er. De har Saunaer (Finske badstuer), den koseligste samebaren jeg noen gang har sett, telt med samiske ting inni, og koselige bålplasser. Vi møtte de andre vi drar med, og jeg fikk hilst på mennesker jeg aldri har møtt før, som pappa jakter med. Vi satt inne i en koselig åpen hytte, hvor flere av oss grilla og koste oss. Vi møtte en som reiser værden rundt og tar bilder for Redbull, og han tar så sykt inspirerende og fine bilder. Nå har vi slått oss til ro her, og det er sååå bra. Jeg gleder meg til de neste dagene her.

Jeg håper dere også har det fint!

- Janne

 

Bobil ferie dag 2 - Artic circle

Hei! Nå tenkte jeg å ta for meg dag to. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt sliten, og litt for nervøs for tørrsnakk med nye mennesker, så jeg trenger å bare sitte litt i bilen og slappe av. Håper ikke de tror jeg heller vil sitte på pcn enn å være med de, men jeg trenger å bare koble ut litt. Nå skal vi være sosiale i flere dager, hehe. Uansett, dag to:

Vi fikk sove til halv ni ca, og tok oss ganske god tid til å få ordna oss, før vi kjørte videre. Vi tok oss bedre tid til å stoppe og se oss litt rundt denne dagen. Vi stoppa blandt annet et sted, som jeg ikke helt husker hva heter, men som man kunne se sjøen veldig bra. Vi gikk inn i en søt liten gate, hvor de hadde bevart det gammeldagse, og de hadde pynta med falske kles snorer, gamle sykler, og søte postkasser og skilt. Det var for tidlig til at de lokale butikkene hadde åpnet, men vi fant en sjappe hvor vi fikk kjøpt oss noen filmer. Det var kjekt å kunne se på noen filmer innimellom, for å få tiden til å gå. Vi ville ikke sove for mye heller, for vi ville jo være våkne til å se ut av vinduet, og vi ville jo få en god natt søvn istedenfor å bare sove litt nå og da.

 

Jeg sa til Vibeke at kom ho seg inn i den bittelille bilen her, skulle hun få 200 kroner av meg. Det fikk hun!

Kjære julenissen, jeg ønsker meg en postkasse som dette til jul.

Etterhvert kom vi oss til et sted hvor det var iskaldt. Det var kjempe masse snø på fjella, og det var fine minnesmerker overalt. Vi gikk inn i en souvernier butikk, som faktisk var det eneste stedet man kunne sende postkort fra med et frimerke hvor det sto "Artic circle". Det var så fint der inne, og jeg ble skikkelig stolt av å være norsk. Vi kjøpte så mye greier der inne, at det blei hele 1500 kroner til sammen, hahaha... Tvillingene og jeg ble som små unger. Da vi kom ut igjen til mamma og pappa, hadde vi på oss all slags varme klær med ulike dyreprint og Norges flagg. Litt av et syn, haha.

Vi kom oss videre Bardufoss, og sov et sted litt utenfor Bardufoss. En kjempefin dag, hvor vi faktisk fikk strukket litt på beina og sett mye fint! Jeg har lagt ut en liten vlog fra dag èn HER.

Nå får jeg komme meg ut å være litt sosial igjen. Vi snakkes senere. Jeg håper dere har det fint hjemme!

- Janne

Bobil ferie dag 1 - Mosjøen

Hei dere! Jeg håper dere har likt innlegga mine de siste dagene. De fleste har vært forhådsstilt, fordi jeg så gjerne ville være i gang med bloggen, og få ut ideène mine, slik at det var lettere å fortsette når jeg kommer hjem. For dere som ikke har fått det med dere, er jeg nemlig på ferie. På søndag morgen, 07.04 for å være nøyaktig, haha, dro søskna mine og jeg, sammen med foreldrene våre, på bobil ferie. Vi har aldri vært på bobil ferie før, så det måtte vi jo være med på. Vi har hatt veldig lyst etter å ha sett "We're the millers", og ja vi satte på "Don't go chasing waterfall" (du skjønner det bare om du har sett filmen, og det er sikkert ikke morsomt likevel). Vi elsker å kjøre bil, se på naturen, gåå i naturen, og ta bilder, alle sammen, så ruta vi tok for oss førte oss til Alta. Ja, Alta! Vi har alltid hatt lyst til å dra dit, og nå hadde vi muligheten sammen med flere andre. Jeg tenkte å fortelle om hele turen, og vise litt bilder. Jeg elsker jo å se tilbake på disse innlegga selv, så det er jo mest for min del, men håper dere også liker slike innlegg? Jeg vet mange er skeptiske til bobil, men det er virkelig et eventyr. Man får sett så mye!

Det er ikke så mye å fortelle fra den første dagen, siden det ble mest kjøring, eller, bare kjøring faktisk. Vi stoppa litt nå og da for å tisse og få i oss litt mat. Ellers så vi på film, leste bøker, hørte på musikk og sov en del. Vi prøvde å få med oss så mye som mulig, men en del av det hadde vi sett før også. Det lengste vi hadde vært før var Haran hos noen slektninger. Det er langt det også, men dette var eeeeeeeenda lenger. Det ble ikke så mye titting utenom kjøringen, fordi vi ville komme så langt som mulig den første dagen, slik at vi var skikkelig i gang. Men vi fikk spist litt sammen, tatt litt bilder, og sett masse fin natur. Om jeg husker riktig, var det Mosjøen vi overnatta fra søndag til mandag. Det var godt å våkne opp på mandag, og få lea seg litt mer. Du vet du har sitte mye stille i bil, når du får varsel om fire minutter gåing registrert på mobilen, hahaha...

Mange av bildene er på pappa sin pc, siden min var tom for strøm en stund. Men disse bildene beskreiv egentlig den første dagen vår ganske greit. Nå er vi på dag tre allerede, og jeg har sååå masse å vise og fortelle dere de neste dagene. Jeg blogger bare litt når det ikke er så mye å se på, for jeg vil jo få med meg så mye som mulig. Dyra og huset blir godt passa på, så nå kan vi bare slappe av, se natur og være sosiale.

Hva med dere, hvordan har dere det?

En skikkelig italiensk gave

Hei dere! Jeg nyter dagene på ferie i bobil sammen med familien min. Jeg oppdaterer vlog kanalen min stadig, fordi jeg har veldig god tid til det, haha. Noe av det mest luksuriøse jeg har med meg på tur, er den nye kaffe, ehm hva skal man kalle det, kvern(a?) jeg fikk av Mascha. Hun kjøpte den til meg da hun var i Italia. Den funker ikke hjemme på platene vi har der, men det gjør den i bobilen, og jeg virkelig elsker den. Kaffen var kjempegod også. Det var hun som nettopp hadde bursdag, men det var likevel jeg som fikk gave. Jeg glemte nemlig bursdag gaven hennes hjemme, og den var såå fin jo. Håpa hun kunne tatt den med seg til Barcelona.. Hun får få den senere. Jeg setter ihvertfall veldig pris på denne gaven. Hun er så flink til å finne gaver. Den passet meg perfekt, men det fineste var at hun visste jeg kom til å like den. At hun kjenner meg så godt liksom.

Da hun var i Italia sendte hun meg dette morsomme kortet også. Jeg elska det. Er så koselig at hun prioriterer å tenke på meg når hun er på ferie til og med. Herregud, gode bestis. Jeg måtte bare vise dere! Kanskje noen andre her er like store kaffe elskere som meg? tihi.. Tusen takk Mascha!!

- Janne

20 spørsmål og svar

Hallo! Nå tenkte jeg å komme med en liten blogg tag, der jeg svarer på 20 spørsmål. På den måten blir dere litt bedre kjent med meg, og jeg kan også se tilbake på det om noen år, for å se hvor mye som har endret seg. Tenkte det kunne bli gøy!

Hvor gammel er du om 5 år? 26 år, æææ....

Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Hele familien min i en campingbil, haha.

Hvilken film så du sist? Jeg så "Baby driver" på kino. Jeg vet ikke om jeg likte den eller hata den mest. Likte at Ansel var med, viss ikke tror jeg at jeg hadde gått ut faktisk. 

Hva stod det på den siste sms?en du fikk?  "Ja va det:) hadde du det bra da? <3 "

Hva er ditt favorittsted? Kvennes, hytta til besteforeldrene mine, hvor Oldemor Ragna vokste opp.

Hva er det rareste du har spist? Bleksprut på en italiensk skole. Morsom opplevelse da!

 

Har du stasjonær eller bærbar data? Bærbar. Må ha den i fanget eller i senga for å se på ting. Trenger å kunne lee på den!

Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Barføtt!! Helst hele tiden.

Hva hører du på akkurat nå? En sommer tb liste på spotify.

Hvilken iskrem er din favoritt? Alt med sjokolade, karamel og brownies i.

Hvilken dessert er din favoritt? Sjokolade pudding!

Liker du kaffe? Kaffe er livet.

Hva drikker du helst til frokost? Vann og kaffe.

 Nevn en historisk personer som interesserer deg? Anne Frank!

Vil du ha barn? En gang når værden ikke er like grusom og overnbefolket, så ja.

 Kan du noen andre språk enn norsk? Engelsk og tysk.

Hva bruker du helst penger på? Mat og bøker.

Hvordan imponerer man deg? Ved å ta vare på seg selv og andre. Være åpen for nye ting og nye mennesker, helst være ærlig og trygg om hvem og hvordan man er, og være den samme personen hele tiden.

Fortell en ting leserne dine antaglig ikke vet om deg? Jeg tar fem tabletter hver dag.

Er du sosial? Både ja og nei, haha. Jeg kan være kjempe sosial med noen mennesker over tid, og deretter gå i dvale på rommet mitt, og ikke vise meg mer enn jeg må.

Kanskje dere visste noe av dette fra før? Gjerne gjør tag'n du også!

- Janne

TIPS TIL Å GJØRE DET BEDRE PÅ SKOLEN

Etter nesten 14 års skolegang til nå, har jeg lært en del om hva som funker og ikke for meg. Er du en som ikke er like heldig med karakterene uansett hvor mye du føler du pugger? Da kan kanskje disse tipsene hjelpe deg. Innlegget er inspirert av en blogg jeg kom innom, HER. Håper de kan inspirere dere også.

♥ Sett deg fremmerst i rommet - Om man setter seg foran, blir det ikke like fristende å sette seg på pcn eller mobilen, fordi læreren fortsere kan se det. I tillegg små prater man ikke like mye heller, og det blir lettere å følge med.

♥ Vær forberedt og ha system- Bruk litt tid på stoffet du skal ha, hjemme, slik at du ikke sitter helt blank på skolebenken dagen etterpå. Det vil læreren legge merke til, og du vil føle deg bedre. Det er også veldig viktig å ha et godt system, med bøker og permer til hvert fag, for å holde ting oversiktlig. Dette klarte jeg bare de første ukene, i begynnelsen, men etterhvert ble jeg flinkere til det, og det ble så viktig.

♥ Prøv å interessere deg for emnet - Det er mye enklere å lære noe man interesserer seg for. Prøv å sett deg litt inn i det, endre litt holdning og syn på det, så kanskje det faktisk viser seg å være litt interessant likevel.

 ♥ Samarbeid med de som er bedre enn deg - Finn noen som har litt peiling på emnet, og som gjerne tar litt ansvar. Interesser deg, jobb hardt og lær av dem. Da blir det mye bedre, enn om du skulle jobba med noen som vet like lite om emnet som deg. Da drar dere nok bare hverandre ned.

Husk å koble av - Husk å ta pauser, få litt luft for å tenke klarere, og ikke overpugg alt ting. Da blir du også veldig lei og demotivert. Belønn deg selv, og tillatt deg pusterom. Det trenger alle.

Tro det eller ei, men det er mulig å forbedre karakterene sine med bare noen små endringer. Kanskje dere har noen tips å adde til listen? Ha en super dag videre!

- Janne

Tips til å takle et avstandsforhold

Hei dere! Dette er et veldig etterspurt innlegg. Kjæresten min og jeg har vært sammen i seks år nå, og har fremdeles ikke flytta offesielt sammen. De tre første åra var det veldig naturlig å ikke bo sammen, ettersom vi kun var tenåringer. Etterhvert flytta vi til hver vår kommunne for å gå på skole, og jobbe også. Men nåå matcher endelig planene våre, og vi kan endelig flytte inn sammen helt på ordentlig. Vi har funnet en leilighet og skal flytte inn om under en måned. Grunnen til at jeg ikke har laget dette innlegget før nå, er vel egentlig fordi jeg ikke har følt at jeg har takla det så bra. Når jeg er syk, trenger jeg mye mer bekreftelse, og det er ikke så lett å få gitt meg det, eller å få vært så mye sammen, når han har jobba så langt vekk. Det var ikke mulig for meg å bo der oppe heller. Noen ganger har jeg bare ikke klart å tatt telefonen fordi jeg har savna han så mye, og det har til tidder blitt værre av å høre stemmen hans.

Men på et eller annet vis har det gått, og vi har selvfølgelig jobba en del for å få det til. Nå kan jeg ihvertfall si at vi har klart avstandsforhold, og kan dele mine tips til å holde det ut, og faktisk ha det fint selv om man ikke bor sammen. Det er såklart forskjell på alle avstandsforhold, og hva som funker for noen. I dette tilfellet er det et vanlig forhold, som ble avstandsforhold, om dere skjønner..

♥ Sett av tid til hverandre - Det er viktig å gi like mye som en tar, og er det den ene som må gi og gi hele tiden, og anstrenge seg for å dra langt på besøk, mister en fort motet.

♥ Kommuniser - Det er ingen hemmelighet at man ikke får kommunisert like mye som et forhold kanskje trenger, når man ikke bor sammen, eller får sett hverandre så ofte. Derfor er det veldig viktig å få snakka sammen om ting, spurt hverandre oftere om hvordan en har det og lignende. Komunikasjon er virkelig det viktigste!

♥ Skype - Man må bruke det en har. Skype og facetime har hjulpet oss mye!

♥ Planlegging - Her er vi litt forskjellige, men det er viktig å kunne planlegge for å vise at en setter av tid til "partneren sin" (haha) når en først har tid.

♥ Forståelse - Har en et avstandsforhold er det ofte en grunn til det. Enten har en ikke anledning til å flytte sammen enda, en møttes mens en bodde langt fra hverandre, eller en ha måtta flytte pga jobb eller studier. For oss var det sistnevnte. Derfor er det viktig å ha forståelse for at den andre i forholdet har begynt på noe nytt og uvant. og at ting kanskje ikke blir helt det samme før en har kommet inn i rutiner. I tillegg må en passe på å ikke bli eiesyk, og ha forståelse for at kjæresten vil se andre også når den endelig kommer hjem.

♥ Hold avtaler - Noe av det viktigste er å holde avtaler, slik at en ikke får kjæresten til å føle seg lite viktig. Noen ganger går ikke alt etter planen, men en kan ikke holde på å avbryte avtaler.

Gamle bilder, haha. Jeg gleder meg veldig til å flytte inn med Even, og er sikker på at det vil bli verdt all pendlinga og ventinga.

Håper tipsa hjalp litt.. Ethvert sterkt forhold kan få det til å funke, så lykke til!

- Janne

En ny favoritt!

Når man får litt skrive sperre, og kreativiteten blir satt på pause, må man blogge om det man kan. Så dette innlegget skal handle om noe så interessant som solbrillene mine, haha. Men virkelig, jeg har hatt sååå lyst på disse helt siden jeg så de på en annen blogg. Søstrene mine og jeg var på shopping for noen dager siden, og da kom vi hjem med matchende solbriller alle tre. De er såå kule, og de er veldig gode å ha på. Jeg hadde de på, på treungen festivalen, og det var såå mange som lurte på hvor jeg hadde kjøpt de, og som ikke minst speila seg i de, haha. De kostet 100 kroner (tror det var tilbud) på Bik bok, og man fikk med en kjempesøt pose til de også.

Jeg så riktignok ganske så corny ut med solbriller på inne, ooog med klistremerket på, men de passet veldig bra inn på festival.


Eeeelsker de! Helt klart en ny favoritt! Hva er deres favoritt accezorie nå i sommer?

- Janne

 

To dokumentar tips #2

Hallo! Idag har jeg to veldig bra dokumentar tips til dere. Jeg har perioder hvor jeg kan sitte i dagevis og bare se på dokumentarer, og sluke til meg kunnskap og informasjon. Jeg kommer jo stadig med serie tips her på bloggen, så nå er det på tide med et par dokumentar tips også. Her er to dokumentarer jeg nylig har sett:

I dokumentaren Sustainable(bærekraftig), ser vi kjøkkensjefen Rick Bayless, bønder og flere andre, diskutere bakgrunnen for for bevegelsen for bærekraftig mat, og hvordan den kan endre hva vi kommer til å spise i fremtiden. En utrolig lærerik dokumentar.


I dokumentaren "The beginning of life", ser vi hvordan forskere og foreldre rundt i værden utforsker hvor mye det som skjer med dem når de er små, påvirker hvordan de vokser opp til å bli. Veldig interessant.


Begge dokumentarene finner dere på Netlix. De anbefales virkelig! Kanskje dere også har noen dokumentarer å anbefale?

(Vinneren av konkurransen er trukket, og vil bli kontaktet på epost. Takk til alle som deltok)

-Janne

HUSK KONKURRANSEN MIN

Hei dere, jeg ville bare minne dere på konkurransen jeg har her på bloggen. Her er det dere kan gjøre for å delta:

♥ Følg Personlig almanakk på Instagram HER.
♥ Gå inn på Instagrammen min HER og si du er med!
♥ Du får et ekstra lodd om du kommenterer at du er med i dette innlegget også. Husk epost adressen din når du kommenterer.

Vinneren kåres i kveld. Lykke til!

- Janne

Før hun drar

Idag har jeg sett min kjære beste venninne, Mascha. Hun har stått ved min side helt fra fjorten års alderen. Idag var jeg hos henne i fem timer, som føltes som èn. Det var såå koselig og fint å se henne igjen. Siden sist vi så hverandre har hun vært i Spania på ulike øyer, og i Italia. Om noen dager flytter hun helt til Barcelona i hele fem år. Vi måtte være sikre på å fortelle hverandre alt før hun dro. Det er enda en uke til hun drar, men jeg drar jo til Alta i morgen, så vi sa hade idag. Jeg fikk en klump i magen av å dra, men jeg er så uendelig stolt av henne, og er helt sikker på at dette blir bra. Hun er virkelig den sterkeste og modigste jeg kjenner. Målet mitt er å besøke henne i høstferien for å se hvordan hun har det der nede. Jeg savner henne allerede, og gleder meg til å skype henne så fort som mulig.

Innimellom all skravlinga, viste hun meg bilder fra ferien sin. Hun har rukket å vært i Trondheim også, og fikk på et eller annet magisk vis skvisa inn tid til meg også. Setter så pris på det. Hun gjør jo så mye greier hele tiden, så heldig som hun er. Vi spiste litt kaker og snacks, og prøvde ansiktsmasker fra Lush. En kjempe koselig dag. Nå pakker jeg alt jeg kan, får gjort så mye yoga som mulig, og prøver å få blogga så mye som mulig, før jeg drar i morgen. Gleder meg veldig!

Hva med dere, hvordan har dere hatt det idag?

(HUSK KONKURRANSEN MIN HER)

- Janne

VI SYKLA NED ET FJELL

Hallooo!

Husker dere den Danmarksturen jeg skulle på i sommer? Vibeke og jeg hadde store planer om å dra til et veldig fint sted i Danmark, for å telte og sykle. Vibeke kjøpte seg sykkel for anledningen, og vi hadde planlagt en del. Men tiden gikk, værden ble skumlere, og Vibeke kjøpte seg hund og hus. Så Danmarksturen ble litt glemt bort oppi alt. Vi slo oss til ro med at vi i det minste kunne sykle et fint sted i Norge. Det er jo så masse fin natur her også. Idag tidlig ville vi gjøre dette. Vi hadde selvfølgelig ikke fiksa noen ting dagen før, og endte opp med å måtte lure Elvin(broren til Vibeke sin kjæreste) til å møte oss med sykkelstativet sitt, på morgenkvisten, før han skulle på jobb. Snill og blid stilte han opp som vanlig. Vi endte nemlig opp med å spille volleyball igår, da vi egentlig skulle planlegge dagens tur. Vi kom oss ihvertfall avgårde. Målet var en fin sti i Treungen. Det tar litt over en time å kjøre dit. Stien fant vi aldri, så vi prøvde oss på noen helt nye veier, og endte opp i Vemork.

Vi tok oss en tur på tungtvanns museet. For dere som ikke har vært der før, er det et museum som gir en et inntrykk av hva som skjedde i Rjukan under andre verdenskrig. Bedre kjent som tungtvannsekspedisjonen. Vibeke hadde aldri vært der før, og jeg fikk ikke sett like mye som jeg ønsket av museumet forrige gang jeg var der. Vi tok oss god tid. Så dokumentarer og bilder, kjøpte bøker, og spiste verdens beste kremete blomkålsuppe. Veldig koselig!

Siden vi først hadde streva så med å feste på syklene, og hadde kjørt i flere timer med hjertet i halsen, i frykt om at de datt av, måtte vi nesten sykle litt også. Vibeke hadde heller aldri kjørt krossobanen, så vi kjørte den opp, og ville sykle ned igjen. Først fant vi en helt feil sti, som jeg er glad vi ikke tok, for da hadde vi ikke vært her nå, haha. Deretter fant vi en gåsti vi trodde var sykkelstien. Den var umulig å sykle i og vi blei sinte og leie begge to, og ville heller ta banen ned igjen. Men da fant vi endelig sykkelstien. Den var veldig fin, men skummel. Den var så bratt og svingete at det var satt opp ramper. De proffe som skal sykle der i morgen, bruker nok bare fem minutter, men vi brukte 40. Jeg trødde ikke en eneste gang, og hadde på bremsen hele tiden. Jeg var så redd, og kunne gått mye fortere, haha. Det var i det minste fin utsikt, og en fin opplevelse.

Vi har spist god mat, kjørt mange timer for kun en 40 minutters lang sykkeltur i snile fart, ledd hele dagen, sett fin natur og lært mye nytt. Det var fint å være så mye med Vibeke igjen, og kunne vise henne noen av stedene pappa har vist oss andre i sommer. I morgen skal jeg se Mascha litt igjen, før jeg skal pakke, og dra til Alta. Jeg får enda flere fine dager i vente, og det gleder jeg meg til.

Hva med dere, hva gjør dere denne helga?

(HUSK KONKURRANSEN MIN HER)

- Janne

SPENNENDE SERIETIPS

Hallo! Tenkte jeg kunne komme med to nye serietips. Jeg har nok snakket om de før også, men det er isåfall en stund siden. To serier jeg har sett mye på i det siste, og liker veldig godt. Jeg eeelsker å få nye tips, så jeg tenkte kanskje dere også ville like det!

                                                                                              The fosters

The fosters er en av mine absolutte favoritt serier. Et lesbisk par, Lena og Stef, har adoptert tvillingene Mariana og Jesus, og kjemper nå for å adoptere fosterungene deres Jude og Callie, som også er søsken. Som politi, og assisterende rektor på barnas ungdomskole, møter de på en del utfordringer, da barna prøver å finne sin plass, mens biologiske foreldre prøver å få kontakt. Stef har et barn med en annen politimann fra et tidligere ekteskap, som vi også følger livet til. Han tar også inn fosterbarn. Serien er veldig spennende, og det skjer noe hele tiden. Man får virkelig et bedre inntrykk av hvordan fosterbarn og adoptivbarn kan ha det, og det er et tema igjennom hele serien. I tillegg tar de for seg viktige tema som homofili, det å bli født i feil kropp, selvmord, og rusproblemer. Jeg lærer mye av serien, og den setter også mange følelser i sving hos meg. Jeg ler og gråter om hverandre, og jeg virkelig elsker denne serien. Den kan du se på Netflix og Viaplay. Den finnes fire sesonger, og sesong 5 kommer snart.


                                                                        Nashville

Nashville er en serie om to artister, som kjemper om å holde ryktet sitt og karrieren sin gående. To helt forskjellige artister i helt forskjellige aldre, som ikke går noe særlig overens, må slå seg sammen for å bevare karrierene sine. Ekteskapsproblemer, barn, foreldre med rusproblemer, og innpåslitne ekser gjør ikke artistlivet enklere. Som offentlige personer må de tåle mye, og de må jobbe hardt for å bevare ryktet sitt. I tillegg følger man yngre artister som prøver å starte en karriere. Serien foregår i Nashville, og man får høre utrolig fin country musikk gjennom hele serien. En kjempe spennende og bra serie. Denne finnes på Viaplay.


Har dere noen serier å anbefale?

- Janne


Husk konkurransen min HER.

Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Morgen snakk

God morgen ♥ Jeg har vært våken en timestid, og har rukket å spist frokosten min. Jeg sitter helt stille i sofaen, i håp om at jeg rekker å drikke kaffekoppen min, og ha en telefonsamtale med psykologen min, uten å vekke Balder. Jeg snakker ikke om det på bloggen så mye, men jeg er jevnlig hos en psykolog, og idag var jeg så heldig å få en telefontime istedenfor å kjøre en time hver vei med de intense mensensmertene mine. Det er innafor å snakke om mensen på bloggen, er det ikke? Jeg gjør det værtfall, haha. Jeg skjønner faktisk ikke hvorfor det skal være så cringe å snakke om slikt når man er i den alderen her. Alle (forhåpentligvis) har jo det. Jeg tenkte på tre ting da jeg fikk mensen igår, og det var 1: Hvorfor folk mener man ikke skal snakke om det, 2: Samtalen jeg hadde med en fremmed jente på Treungenfestivalen om mensen, og om at ho jubla fordi ho endelig fikk mensen, og til slutt 3: At jeg også fremdeles er på det stadiet hvor jeg blir letta over å få mensen hver måned, mens alle andre på min alder får bebbisser. Hahaha, random morgentanker.

Ellers håper jeg smertene gir seg iløpet av dagen, sånn at jeg får sett Even mer. For igår rakk jeg bare se han i 45 minutter før jeg dro hjem fordi jeg ikke var bra. Hadde vært fint å sett han litt før jeg drar til Alta. Når jeg kommer hjem igjen, har jo han begynt på skolen og da skal vi snart flytte, så ting går fort...

Hva med dere, hva skal dere idag?

// Husk konkurransen min HER// Ny video HER//

- Janne

 

KONKURRANSE: VINN PERSONLIG ALMANAKK TIL SKOLESTART

//Innlegget inneholder sponset produkter

Hei dere! Idag har jeg en kjempegod nyhet til dere som liker å ha system i sakene, skrive ned planene deres, og til dere som starter på skolen igjen nå. Denne uken kan dere nemlig vinne et gavekort hos Personligalmanakk.com. Der kan du designe din helt egen almanakk. Jeg har nettopp bestilt meg en hvor jeg har laget kalender, oversikt over trening, gjøremål og bursdager. Den har jeg også designet selv med mange flotte bilder fra ferien min. Den gleder jeg meg såå til å få. Det er nemlig mulig å gjøre omtrent hva du vil med bøkene du designer der inne. Inntil min kommer, har jeg en jeg fikk sponset tidligere i år. Den bruker jeg til å skrive ned blogg og youtube ideèr, så den har jeg med meg overalt. Plutselig dukker jo ideène opp. Er det ikke kjekt? Vinn din egen nå!

DETTE MÅ DU GJØRE:

♥ Følg Personlig almanakk på Instagram HER.
♥ Gå inn på Instagrammen min HER og si du er med!
♥ Du får et ekstra lodd om du kommenterer at du er med i dette innlegget også. Husk epost adressen din når du kommenterer.

Vinneren kåres til søndag! Lykke til ♥

- Janne

Vinkveld hos Vibeke

Halloo! Hvordan har dere hatt det denne tirsdagen?

Igår samlet noen familiemedlemmer, og meg oss hos Vibeke. vi hadde en liten vinkveld. På en mandag av alle ting. De som drakk fikk bare i seg et par glass, ettersom Fredrik også var der. Det var bare for kosens skyld. Det er vel bare søstrene mine og jeg på vår aldet som faktisk innviterer til slikt eller? Jeg elsker ost, kjeks og vin, og pleier å ha sånne kvelder med kjæresten, som et gammelt ektepar. Venninnene mine og jeg hadde faktisk vår førstr vinkveld som 17-18  åringer, haha.. 

Jeg kjørte, en var mindreårig, og en var gravid, så vi spiste mest kjeks, og spilte volleyball. Vibeke og Øystein har fått en nydelig liten valp som heter Lilo, så den bytta vi selvfølgelig på å leke med, og kose. Det er så koselig med valp. Vi fikk jo Balder hjem da han var fem måneder gammel, så vi har ikke vært i nærheten en sååå liten valp på den måten, på 12 år. Greit å slippe det største baby stadiet, men så søtt også da. Jeg koste meg masse igår sammen med familien min. Det er ikke ofte vi får samla så mange av oss. 

Er hun ikke nydelig? Idag har jeg hatt tidenes slitsomme møte, og er klar for å bare slappe av med kjæresten min i morgen. Hva med dere? 

-Janne

Mål for august 2017

Vi er godt i gang med august allerede, og jeg tenkte jeg skulle dele måla mine for denne måneden, med dere. Jeg pleier å dele de små måla mine med dere, fordi jeg ikke vil være for personlig, eller få for mange spørsmål, men samma det egentlig, dette er jo egentlig ikke så personlig uansett, så jeg kjører på! Jeg gjør jo dette for meg.

♥ Flytte inn med Even - Nå nærmer det seg..

♥ Komme inn i rutiner med studier og behandling..

♥ Fikse kostholdet mitt

♥ Fikse døgnrytma mi

♥ Løpe mer

Dette er de viktigste måla jeg har for august, og jeg er veldig nervøs. Men jeg har en god følelse, og gleder meg til å ta fatt på utfordringene.. Hva med dere, hva er deres mål for august?

Lykke til!

- Janne

 

På denne tiden ifjor

På denne tiden ifjor blogga jeg mye. Jeg la ut mange oppskrifter, turbilder og sminkebilder. Jeg var en del på byen med lillesøstra mi, hadde akkurat tatt min første tattovering, og venta på å bli opperert. Mamma og pappa hadde nettopp kjøpt en stor båt, og vi hadde vår første overnatting på sjøen. Jeg spilte Pokemon go, bada i sjøen, og hadde piercing i nesa. Vi var på oslotur, jeg var på hyttetur med kjæresten, og var ellers ganske så sosial. Fredrik og jeg var sammen hele tiden, gjorde alt sammen, og ellers var jeg masse på kino. Jeg sleit masse psykisk og hadde en av de vanskeligste tidene i livet mitt. Men jeg hadde en av de beste sommerne på lenge også, og jeg kom igjennom det, og nå er jeg her. Det er fantastisk å se hvor langt jeg har kommet på et år, det hadde jeg aldri trodd, og jeg er så glad og takknemlig!

Jeg tror det er viktig å reflektere litt over livet. Hvor langt man har kommet, hva som er neste skritt, hva man har lært, og hva man har igjen å lære. Jeg har lært mye, snubla mye og gjort mange feil, gjort mye riktig, og kommet mye lenger. Jeg er kjempe stolt av meg selv, og takknemlig for den flotte familien min som har stillt opp så mye som de har både de siste 20 åra, og det siste året. La oss fortsette å reflektere, leve og lære.

- Janne

 

Hvordan gikk måla for juli 2017?

Hallo dere! Det er mandag, og jeg sov aaalt for lenge. Det blir vel sånn når man har vært på festival og fått lite søvn. Jeg liker best å kickstarte uka med en super effektiv mandag, men så langt har den ikke vært det. Jeg har i det minste begynt på ting, og jeg har skrevet lister over hva jeg må få gjort både idag, og før jeg drar til Alta. Har man fri på en mandag, er det kjempe kjekt å bruke den på det, å få litt oversikt og system over den kommende uka. For å gjøre meg ferdig med juli her på bloggen, skal jeg som vanlig fortelle hvordan måla for måneden som var gikk. Det gir meg oversikt over måla mine, hvordan ting har gått, og hva jeg må jobbe mer med. Jeg har hovedmål som er veldig viktige for meg, som jeg egentlig ikke pleier å skrive her. Her skriver jeg for det meste bare små mål jeg vil gjøre ellers, for å ha det bra på en måte. Men jeg kan jo begynne å skrive de store også. Slik gikk det værtfall:

♥ Dra på topptur - Jaaaa, det fikk jeg gjort et par ganger i det minste! Wiiii.

♥ Løpe mer - Jepp, endelig!

♥ Sykle mer - Nope..

♥ Lese ut en bok - Jaa, det har jeg jammen meg fått gjort det også.

♥ Lære å stå på henda - Nei..

Jeg er kjempefornøyd med at jeg har hatt en sååå fin ferie, og samtidig fått tid til å kose meg med en bok, fått trent og gjort slike ting jeg trenger for å få slappa av. Ellers har jeg jobba veldig hardt med meg selv og hovedmåla mine. Jeg er så fornøyd!

Hva med dere, hvilke mål hadde dere for juli? Ha en super mandag videre!

- Janne

Min helg på Treungenfestivalen

Hallooo! Hvordan har dere det?

Åh, det var søren meg godt å komme hjem igjen nå. Som jeg fortalte dere, dro jeg på festival i Treungen, på fredag, og kom hjem igjen idag. Jeg dro sammen med Tonje, Karoline og Rikke. Jeg var veldig nervøs på forhånd, fordi jeg ofte får panikk og føler jeg må hjem "NÅ" når jeg er vekk hjemmefra over lengre perioder. Vel lenge og lenge, det var jo bare to netter, men jeg er veldig hjemmekjær, haha. Det skjedde jo selvfølgelig det, og min kjære trofaste Elida kunne komme å hente meg, men jeg klarte å ta meg sammen og bli der. Jeg kunne ikke bare dra, og jeg ville ikke at Elida skulle kjøre så langt så seint. I tillegg var det, det stikk motsatte av det jeg ville: at det skulle bli noen andres problem. Jeg var ikke for full eller noe, bare nervøs. Men så gikk det fint, og jeg hadde det gøy ellers. Veldig godt å ha så god ei venninne sånn i tilfelle da, men huff... Jeg tror det bare ble overveldende med alle inntrykka, menneskene og alt det nye. Men jeg koste meg veldig, og traff mange fine mennesker. Det var for det meste Espen, Rikke, Tonje, Karoline og meg, og det var sååå koselig. Jeg endte opp med å sove i bilen begge dagene forde jeg ikke fikk sove i teltet med alt bråket på campingen, men de andre så ut til å ha det fint forde. Da slapp de at jeg vrei meg rundt og irriterte meg over bråk, hahaha... Vi dansa mye, hoppa mye, pressa oss helt frem til scenen fulle av alkoholgriset til andre, og omringt av irriterte mennesker (du vet, siden vi absolutt måtte fremmerst), og hørte på masse bra musikk. Favorittene var Paperboys, Dr.Hook, Vassendgutane og Ina Wroldsen! Jeg er stolt av meg selv som klarte å bli selv om innstinktet mitt sa noe annet, og over at jeg faktisk dro på en festival. Jeg hadde det veldig gøy, og har kost meg masse.

Nå har jeg fått dusja leeeeeeeeeeenge, gitt magen min sjokk fordi den endelig fikk ordentlig mat, og sett alt for mange episoder av The fosters. Det var deilig å komme hjem igjen. Nå får jeg slappe av litt på dagen i morgen, og til torsdag og fredag, før jeg drar til Alta. De dagene skal jeg bruke godt. Hva med dere, har dere hatt det gøy i helga?


Jeg rakk foresten ikke komme ut med noen yt video på fredag, selv om jeg hadde filma en. Men skal prøve å få den opp etterhvert. Har bare ikke følt så for å vise meg så veldig overalt i det siste, men så er det bare noe som sier jeg vil gjøre dette også.. Lenkene til mine andre sosiale medier, kan du værtfall finne nedenfor:

Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

- Janne

Husk å gi hunden din vann: Tips

Hallo!

Til alle dere med hund i hus: Her er en liten genial oppfinnelse mamma kjøpte for en liten stund siden. Nemlig en drikkeflaske for hunder. Vi trang en enklere erstatning på hundeskåla i sekken, og denne var perfekt. Man fyller den med vann som man gjør med vanlige vannflasker, tar opp den blå "korken" og vips, så er det som en skål hunden kan drikke av. Det er såå kjekt på toppturer, lange bilturer og lignende. Balder ser ut til å like den veldig godt, fordi han drikker som bare det av den, og det er veldig kjekt for ass at den er så lett å ha med seg. Ingen sponsor her, bare et kjekt tips, jeg gjerne kunne fått selv før sommeren. Mamma kjøpte den i en tur butikk tror jeg, men den finnes flere steder også, og sikkert i en dyrebutikk. Den anbefales virkelig. Det er så viktig at hundene også får i seg vann om sommeren, spesielt på tur!

Hva synes dere, var ikke denne kjekk? Tenkte bare jeg måtte tipse dere om den, siden jeg vet mange av dere også har hund, hehe. Kanskje dere har en allerede? Ellers, hva gjør dere idag? Håper dere har det fint.

- Janne

 

Hvordan jeg forbereder meg mentalt til festival

Hallo og god morgen. Igår kveld ble det litt seint. Rikke og jeg handla litt, og pakka resten til idag. Det regnte så fælt, så jeg dro bort til jobben hennes med regnbukse(mammas idè, vi tenker ikke så langt selv azzzz), og handla litt med henne i samme slengen. Jeg kjørte bak henne (hun kjørte moped) i det forferdelige været, for å passe på, så det tok litt tid. Vi rakk en liten tur opp til Vibeke for å hilse på henne, og Karoline, Tonje og Elida, før vi måtte pakke flere ting vi hadde glemt, og gå for å legge oss. Jeg satt oppe til langt på natt fordi jeg grua og gleda meg, og gjorde plass til nye bilder på mobilen min. Jeg tenkte masse på hvordan jeg hadde brukt dagen min, og hvordan det påvirka hvordan jeg føler meg nå idag, før konserten, og kom på et innlegg. Nemlig hvordan jeg forbereder meg mentalt til festivalen. Jeg sliter veldig med nervene mine og med det at jeg blir fort sliten, så da tenkte jeg det var et kjekt innlegg for dere andre, som eventuelt sliter med det samme. Det gjelder både fysiske og psykiske ting jeg gjør for å føle meg bedre.


(Haha, bh stroppene)

♥ Yoga - Okei, jeg vet mange har fordommer mot yoga (av en eller annen grunn), men det er nok bare fordi du ikke har prøvd det. Det er utrolig avslappende, og en utrolig bra måte å trene på. Igår da jeg var så urolig, valgte jeg en yoga sekvens for dårlige nerver, og den gjorde meg så rolig. Jeg fikk svetta litt, roa ned tankene mine, løsna litt opp i knuter i kroppen, og slappa sååå av etterpå. Det var litt meditering i den videoen også. Såå deilig!

♥ Varmt bad - Ved å gjøre det som funker for å få kroppen min til å slappe av, forbereder jeg meg selv og hodet mitt til å gjøre noe jeg gruer meg til. Da trenger jeg jo å være så avslappet som mulig. Et varmt bad gjør virkelig susen.

♥ Nok mat - Det er så viktig å få i seg nok mat dagene før, slik at man er opplagt. Det er ikke alltid lett å få så mye søvn når man gruer seg, derfor er denne ekstra viktig.

♥ Søvn / slappe av - Jeg får sjeldent sove så mye før jeg skal noe, men prøv å slapp av med noe du liker, feks en god bok eller serie. Viss ikke burde du prøve å få i deg så mye søvn så mulig. Det blir jo ikke så mye av det på festival.

♥ Selvpleie - Jeg sørga for å føle meg så bra som mulig, så jeg rensa huden min skikkelig, brukte ansiktsmaske og hadde skikkelig selvpleie.

♥ Kontroll - Ved å skrive ned alt jeg trang å gjøre føre, og hva jeg måtte pakke, skikkelig detaljert, fikk jeg ordentlig kontroll og følte meg mye roligere. Fikk ting ordentlig inn med t-skje, og det hjalp veldig.

Ellers har jeg prøvd å si til meg selv at det blir mye mer morsomt enn skummelt, og at det er verdt det. I tillegg hadde jeg aldri klart dette i fjor på denne tiden(oppererte også da), så jeg er kjempefornøyd. Hva med dere, hvordan forbereder dere, dere til noe dere gruer dere til? Håper dere har det fint, og at dette innlegget hjalp på en eller annen måte.

- Janne

Festival antrekk #2

Hallo! Jeg har hatt helt skrivesperre, og vært så sliten og nervøs, at jeg bare har sitte her og sett på The fosters, haha. Jeg skal på festival i morgen, og både gruer og gleder meg sååå mye. Tonje og Karoline kommer idag, og det gleder jeg meg helt villt til. Håper vi får lurt med oss Elida også, får vi skal ha en liten jentekveld hos Vibeke, siden de skal sove hos henne i natt. Vi drar i morgen tidlig og blir til søndag. Jeg liker ikke å sove vekk så lenge, men tror det blir bra. Kjempe glad for at vi skal gjøre det sammen. Jeg pakker som bare det nå, og filmer en pakke video. Tenkte bare jeg skulle komme med et lite anntrekk innlegg imens. Dette antrekket skal jeg ha med meg også, tenkte jeg. Pappa tok bildene, så takk for det Pappa!

Bukse - H&M // Sko - Birkenstock / Bluse - Gina Tricot// Briller - H&M// Smykke - Gina Tricot


Skal dere på Treungen festivalen? Foresten, tusen hjertelig takk for 210 følgere på bloggens Facebookside! Om dere vil like den, kan dere finne den HER.

- Janne


Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Min siste vlog fra vlogkanalen min - Flyttevlog: HER

Snikk snakk på en onsdag

Gooood morgen! Huff, idag sov jeg lenge. Men det er vel lov på fridagen sin? Jeg setter veldig pris på denne fridagen, fordi jeg ble så sliten etter igår. Idag skal jeg bare støvsuge, slappe skikkelig av, trene litt og ha litt meg tid. Jeg hadde så vondt i hodet igår også, men idag er det bra, så da får jeg kanskje gjort noe. Skulle ønske jeg kom meg opp litt tidligere så jeg kanskje fikk gjort litt mer men. Man blir liksom litt mer produktiv og ernergisk om man bare kommer seg opp. Jeg får jobbe litt med det. Det blir jo litt sånn etter ferien. Heldigvis starter jeg ikke på ordentlig før neste uke.I morgen kommer Tonje og Karoline, og på Fredag drar vi (og Rikke) sammen til Treungen festivalen, for første gang for oss alle. Jeg gleder meg sååååååå mye. Er litt spent og nervøs på hvordan det blir å være så oppi folk hele tiden, men jeg gleder meg veldig til å se de. Jeg har ikke sett Karoline siden ifjor sommer, og Rikke og Karoline har ikke sett hverandre på årevis. Tror og håper dette blir supert. De skal sove hos Vibeke fra i morgen til Fredag, så vi skal ha en liten jentekveld i morgen. WIIIIIIIIIIIII!

Jeg må komme meg avgårde å hente bilen min snart, clutchen har bltitt fiksa på nå, så det blir deilig å kjøre den nå. Jeg kjenner på meg at det kommer til å skje noe spontant idag. Det blir ofte sånn når en av søstrene mine har fri. Håpa jeg fikk se Elida snart, men alt skjer så fort, at jeg bare går i svime fra den ene tingen til den andre, og sier ja til all kjøring, haha. Det er jo gøy da.. Nå får jeg sluke frokosten min. Hva med dere, hva skal dere idag?

- Janne

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits