Det siste antrekket i august

Hallooo, har dere det fint idag? Fooor en travel dag. Jeg forsov meg selvfølgelig, men jeg prøvde å ikke la dagen min bli ødelagt forde. Det gikk helt fint, jeg skulle bare gjerne hatt litt bedre tid. Mens jeg dusja, kom Vibeke bort og lagde havregrøt til meg til frokost. Jeg får aldri trøkt det ned, uansett hvor sunt det er. Men det smaker mye bedre når Vibeke lager det. Vi kjørte avgårde rett etter frokost, og fyyy søren. Jeg har aldri brukt så lang tid til Skien før. Det var oljesøl overalt, så jeg kom litt forseint til timen min, men jeg rakk å si ifra. Kjørte jeg fortere enn 40 km/t sklei jeg alle veier, så det var veldig skummelt. Men Vibeke og jeg kom oss trygt frem. Vi henta Rikke på skolen, fikk i Vibeke litt junkfood (og meg, masse cocio), og dro hjem igjen. Vi har vært på bytur hver dag denne uka, fordi jeg har hatt så mange møter og avtaler. På tirsdag ble de ventende på meg alle sammen, fordi jeg hadde lova å hente alle og enhver etter et møte, også ble det så mye surr. "Det går fortere om du kjører med meg, du skal få slippe å ta buss", så kom de seinere hjem alle sammen, hahaha.... Huff. Jeg har i det minste fått øvd på kjøring alle mulige steder, og jeg har vært mye med familien min. Vibeke og jeg hadde fri igår, så vi dro og kjøpte oss litt nye klær. Etterpå knipsa ho litt anntreks bilder av meg:

Bukse og genser - Bik bok// Jakke - Vibeke sin, så vet ikke // Briller - H&M


Ellers har jeg løpt litt, og gjort masse husarbeid. Resten av kvelden skal jeg gjøre lekser, betale regninger, og vlogge på sminkesnapn vår: Makeupfreaks (sjekk den ut da, heheh). Hva med dere, hva skal dere idag?

Hvorfor skammer vi oss over celulittene våre?

Nå som det har vært sommer, har det blitt mye snakk om cellulitter. Søker man på ordet "Celulitter" på google, kommer det opp hundrevis av forskjellige tips til å bli kvitt de. Men svært få forteller deg hvor vanlig det faktisk er. Jeg synes jeg hadde lest et sted at en veldig høy andel av oss har dette, og etter mye reseach fant jeg ut at over 90% av oss kvinner faktisk har cellulitter.
90 %!!!! Så hvorfor er det da slik at vi forteller oss selv at vi er mindre fine med det, og tyr til desperate handlinger for å bli kvitt de? Jo, fordi media forteller oss det. Fordi kjendisenes cellulitter blir enten photoshoppa bort, eller tatt bort med laser. Eller så har vi jo de bildene hvor de zoomer inn på de typiske "skandale kjendisene" sine cellulitter, som skal skremme oss, slik at vi skal ta fram lommeboka..  Beina deres ser så feilfri og shiny ut at selvfølgelig vil vi også ha sånne bein. Hvem vil ha appelsinhud når du kan se sånn ut? Det er så sykt sjeldent at mennesker ser sånn ut naturlig, og da gjør det meg så trist når jeg drar på stranda med venner, og de nærmest unnskylder seg for cellulittene sine. "Unnskyld meg for å være reine appelsina", "Jeg har litt cellulitter da, men bare ignorer de". Ofte kommer samtale emnet opp når jeg henger med venninner, eller familie, og de sier de bare mååå trene og slanke seg nå, fordi de har fått såå masse cellulitter. Bare fordi du har cellulitter, betyr ikke det nødvendigvis at det har noe som helst med vekten din å gjøre i det hele tatt. Men selvfølgelig er akkurat den setningen sjelden å se på førstesidene, fordi da selger de jo ikke noe. Du kan smøre deg inn i kremer for titalls kroner, men det vil ikke nødvendigvis funke.

Nedenfor har jeg hentet litt tekst og informasjon, fra blandt annet "KK", og som jeg har skrevet ned med mine egne ord.

Hva er Cellulitter?

"Huden vår består av tre lag: overhud, lærhud og underhud. Overhuden er det laget vi ser, altså laget med hudceller. I lærhuden sitter blodårene, nervene, svettekjertlene, talgkjertlene og hårsekkene.Underhuden består av bindevev og fettvev. Faktisk er underhuden det største fettlageret i kroppen. Her lagres også mye væske".

Hvorfor får man cellulitter?

"Grunnen til at det stort sett er oss kvinner som får cellulitter, er at fettet hos kvinner er genetisk ulikt fettet hos menn. Grunnen til at menn ikke er like rammet av cellulitter, er fordi de har tykkere hud enn oss kvinner, og fordi fettcellene i underhuden deres er bundet sammen av bindevev som går på kryss og tvers, men hos oss kvinner går bindevevet vertikalt. Det er i underhuden at cellulitter oppstår. Det skjer fordi noen av fettcellene, som holdes på plass av bindevevet, stikker ut og opp i lærhuden. Dette gir oss den ruglete overflaten som vi kaller cellulitter(appelsinhud). Både slanke og mer frodige kvinner kan få synlige cellulitter, men sterkt overvektige kvinner har vanligvis mer av det enn slanke kvinner. Yngre kvinner har mindre cellulitter enn kvinner over 30 år. Det er fordi med alderen svekkes kollagenet i overhuden og bindevevet i underhuden blir mindre sterkt, noe som gjør det lettere for fettcellene å bule ut slik at huden blir ruglete. I tillegg blir vi oftest mer inaktive når vi blir eldre, og da lagres det mer fett i underhuden. Utover dette er det helt individuelt hvor mye synlige cellulitter kvinner har. Det avhenger av kroppsfasong (altså hvor fettet lagres på kroppen), hudtykkelse og hvor sterkt bindevevet er".

 

 

Er det ikke trist hvor mye vi skammer oss, og tenker over noe som er såå vanlig? Cellulitter kan altså komme av så mye. Av ulike mat varer i visse mengder, fysisk aktivitet, alder, hormoner. SÅ MYE! Så det er altså ikke noe som heter "Okei, uten cellulitter = Tynn, frisk og godt trent", Med Cellulitter = Tykk, usunn og lat/ dårlig trent".. Absolutt ikke! Mitt råd er å prøve så godt du kan med å holde deg frisk og i aktivitet, og gjøre det du enn måtte gjøre for å like deg selv bedre, og det må startes med innenfra. Du kommer aldri til å like hvordan du ser ut, om du hele tiden sier negative ting til deg selv.. Jeg har også litt strekk merker. De har kommet og gått siden videregående, og nå tenker jeg ikke like mye på de lenger. Jeg har så mange arr man ser tydeligere, og som ikke er der av naturlige grunner. Det er jo det man legger merke til. Ikke til strekkmerkene. For det er så vanlig, og helt ufarlig. Heldigvis! Så ikke tenk mer på det. Det er rett og slett en del av kvinne kroppen, og det er greit. Det gjør deg ikke mindre fin, det gjør deg til en helt vanlig, vakker kvinne, sånn som oss andre i den prosent andelen (90%!!!!).

- Janne

Måneden som var: August 17

Jeg kan ikke tro at vi snart er i niende måned av 2017 allerede. Det gjør meg så redd og stressa. Men jeg er evig takknemlig for å være i live, friskere og i stand til å oppleve nye ting. Det har jeg gjort i august også, så la oss ta en titt på denne måneden:

 

Craving: Som jeg sa forrige måned: Coccio! Er helt hekta. Ser det på magen for å si det sånn. Legger på meg så sykt fort av melk. Hvert hver eneste kalori.

Utfordring: At alle begynner på skolen/lærlintiden sin og virker som å ha kontroll på alt, mens jeg har såå mange baller i lufta, og ikke  har fått landa helt enda.

Høydepunkt: At jeg har fått vært så mye med familien min, og sett så mye av Norge, Sverige og Finland. Nervene mine har ikke takla både venner og familie, så jeg har ikke vært med så mange forskjellige, samtidig som jeg har det om dere skjønner? Jeg drar med et par, og møter mange liksom.. I tillegg er reisene så krevende, så da orker jeg ikke. Men utrolig gøy. Treungen festivalen var også helt toppers.

Blogg: Julie Bettina sin. Den måå dere sjekke ut, HER.

Favoritt produkt: Mascaraen: Maybelinne Volume express Lash, sensational black.

Flause: Hmmm... At jeg venta så lenge med å fiske i Alta, fordi jeg ville alle skulle få prøve, at jeg ikke rakk det selv? Trist flause isåfall, haha. Veldig gøy å se de andre da. Ellers er jeg ganske så vimsete i trafikken til tider. Kjørte en omvei til Kongsberg istedenfor å hjem, da jeg var drit sliten av mye kjøring.

 

Sang: "Black roses" av Clare Bowen. 

Kino: Jeg så Baby driver. Den var så dårlig at den ble bra. Det at Ansel Elgort (kjekkasen fra The fault in our stars) er i den, så det hjalp mye.

Serie: Nashville og Shameless. Ahhhh, dere mååå se de. To veldig ulike serier men, haha. Nashville er fin, romantisk, dramatisk, med masse bra country musikk. Mens Shameless, er bare helt forbanna vilt og helt umulig å forklare.

Beste bok: "Selvskryt" av Cathrine Heienberg.

Tidsfordriv: Roadtrips!

Sitat: "Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire".

 

Jeg er evig takknemlig for alle opplevelsene jeg har hatt i august, og for alle menneskene som har vært med å gjort disse opplevelsene til unike minner jeg vil ha livet ut.

Hvordan har deres august vært?

- Janne

Har du noen gang....

Hallo, og god mandag! Idag tenkte jeg å komme med et litt annerledes innlegg. Jeg klarte desverre ikke være original nok til å finne på mitt eget denne gangen, så jeg stjal denne ideèn fra Hege Kristin og Marthe Borge. Takk for inspirasjonen! Jeg har prøvd å laget min egen lille versjon da i det minste, haha. Denne lille... spalten? Kalles "Har du noen gang". Håper dere liker den.

Skulket skolen?
Ja, det har jeg desverre. Var så nervøs av meg, at jeg helst ville være hjemme hos mamma, haha.

Møtt en kjendis?
Jaaa. Jeg møtte Lynn Anderson, Karpe Diem, Stian Barsnes Simonsen to ganger(han signerte badedrakta mi da jeg var liten. Jeg var så forelska i han etter programmet "Amigo" fra 2006) , Tomas Gjertsen, Ashley og Mary-Kate Olsen (vel, hodene deres i en kø til åpninga deres på Bik bok), og et par til.


Jukset på en prøve?
Ja det har jeg, og fy søren som jeg ble busta. Jeg satt helt bakerst i klasserommet, og skulle ha naturfagsprøve i niende klasse. Jeg hadde pugga mye, men jeg fikk det aldri inn. Så jeg hadde tatt bilder av sidene i boka med ipoden min på forhånd, gjemte den foran penalet mitt så ingen kunne se det, og skreiv av. Jeg pleide vanligvis å pugge setningene så ordrett so, mulig, slik at det kom ned som alla det samme, men nå ble det jo helt likt. Jeg juksa ikke på alle svara, så jeg tenkte det skulle gå fint. Da vi skulle få igjen prøva, ble jeg tatt ut på gangen av læreren min, og han spurte om jeg hadde juksa siden jeg hadde svart så ordrett. Jeg ble så overraska at tårene rant, og jeg sa nei. Han spurte hvorfor jeg gråt om jeg ikke hadde juksa, og da sa jeg at det var fordi jeg ble fornærma(haha herregud), og da spurte han meg selvfølgelig om jeg kunne svare på noen av spørsmåla nå. Da sa jeg at jeg ikke klarte det nå sånn rett ut (kunne jo prøvd), og han ville ikke pushe meg mer. Han var ikke frekk eller slem, og gav meg en sjanse til å tilstå. Men det var jeg for stolt til, selv om jeg gråt. Begge to visste at jeg løy, men jeg fikk en firer, og juksa aldri igjen.

Vært våken i 24 timer?
Jeg har prøvd å døgne for å snu døgnet (logisk as fuck) men har vel alltid sovna litt på ettermiddagen, tror jeg.

Fått en farlig allergisk reaksjon?
Det ble ikke så farlig, men det har jeg faktisk. Jeg spiste helt fersk ananas, og kjente det begynte å svi litt i munnen. Det var så godt så jeg fortsatte å spise, men måtte stoppe da tunga og leppene hovna opp, og jeg begynte å blø. Fikk også et stikk på øra da jeg var lita, og endte opp med en stor manne øre noen dager, haha.
Brukket et ben?
Har aldri brukket noe før.

Melket en ku?
Nei, haha. Hadde sikkert vært en morsom erfaring det.

 

Vært på tv eller radio?

Nei, heldigvis ikke, haha. Har vært på UKM sin nettside etter å ha kommet videre med barneteateret da. Pinlig nok det, haha.


Spilt et instrument foran folk?

Ja, desverre. Jeg var med i bygdas musikk korps, og viste alle hvor mye jeg sugde i trommer og saksofon, haha. Vi har spilt på scener også. Den ene gangen gikk jeg opp selv om det ikke var min tur. Ikke pinlig i det hele tatt altså. Og jo, jeg skulle late som jeg var 10000 ganger mer utdavendt enn det jeg var da jeg gikk på Helse og oppvekst på videregående, og spilte skarp tromme for første gangen på fem år foran folk. Jeg marsjerte rundt på øya skolen lå på, sammen med Cathrine som spilte stortromme, og resten av klassen som ropte heiaropet vårt, i bli kjent uka. Vi vant en middag i restauranten til kokkelinja, men da hadde jeg allerede slutta i klassen. Bidro værtfall til seier, selv om jeg sikkert dreit meg skikkelig ut. Joma jo over hele øya, hahaha...

 


Sovet i skogen, under åpen himmel?

Hmmm... Nei, men har sovet på trampolina mange ganger, haha. Liker best telt eller noe rundt og over meg, for å føle meg trygg, hehe.

Grått i offentligheten i voksen alder?

Offentligheten og offentligheten.. Jeg har gråte på utplassering fordi jeg var livredd for å gjøre noe feil.

Gitt bort en gave som egentlig var en gave til deg?

Har gitt bort ting jeg har blitt lei av, til søstrene mine bare. Ellers blir jo alle gaver satt pris på.


Holdt eller klappet et vilt dyr? Vilt og vilt. Besteforeldrene til Melissa, redda to ekorn unger en gang (katten hadde drept moren) , da vi gikk på barneskolen, og da hadde jeg det ene på fanget. Det så, så koselig ut da det ene ekornet var på fanget til venninna mi, men da de satte det på mitt, krøyp den bak ryggen min og gjemte seg, og det var såå skummelt.

 

Hva med dere, har dere gjort noe av det samme? Ikke akkurat crazy ting, men er litt gøy med slike innlegg innimellom, synes nå jeg da. Håper dere likte innlegget. Ha en fin mandag videre!

10 ting jeg trodde da jeg var liten

Hallo! Jeg har lett litt etter inspirasjon i det siste, og har funnet noen innlegg om ting folk trodde da de var små. Jeg synes disse type innlegga er såå morsomme, og tenkte å lage et selv. Man er så søte og godtroende når man er små, og noen foreldre er så ondskapsfulle og lar en tro visse ting alt for lenge. En slik forelder skal jeg også bli, haha. Her er ti ting jeg trodde da jeg var mindre.

♥ Brune egg kom fra brune høner, og hvite egg kom fra hvite høner.

♥ Jeg trodde sjokolade melka kom fra de bruneste kuene.

♥  Jeg trodde på storken.

♥  Jeg trodde man MÅTTE vente minst en halvtime med å bade etter man hadde spist, viss ikke kom man garantert til å drukne.

♥  Jeg hata å se skumle filmer, der folk eventuelt døde. Jeg skjønte meg ikke på filmtriks, og var helt sikker på at folk hadde meldt seg frivillig til å dø, og kunne ikke skjønne hvorfor.

♥  Oldefaren min var en skikkelig luring, og kom på de rareste ting for å få oss til å være forsiktige. Jeg lå på gresset på hytta en sommerdag, men det var litt fuktig i bakken, så han sa jeg måtte reise meg opp, for viss ikke kom jeg til å dø. Han fortalte meg at søskenbarnet hans hadde ligge litt for lenge på gresset da han så på fotballkamp, og da var det gjort. Vel, det sparte meg i det minste for masse blærekatar.

♥  Jeg var livredd for å lyve, i frykt om å få like lang nese som Pinochio.

♥  Jeg var redd for å se for lenge på tv, fordi jeg trodde jeg kom til å få firkanta øyne.

♥  Jeg trodde øyenstikkere kunne stikke ut øynene mine.

♥  Jeg trode man fikk epletre i magen, om man svelga frøa. Etter en stund sa pappa faktisk at neida, slapp av, de kommer ut av øra.. Heldigvis stemte ingen av delene, haha.

Kanskje dere trodde noe av det samme? Ha en fin søndag videre dere.

(Se min siste vlog HER)

- Janne

Ti ting å gjøre på en dårlig dag

Hallo, og god søndag! Idag har jeg sovet bort halve dagen, og må finne på noe lurt for å ikke føle jeg har kasta bort halve dagen (noe jeg egentlig har). Jeg må heller gjøre det beste ut av resten av dagen. Idag skal jeg slappe helt av, smårydde og pakke litt, og sette opp gjøremål for uken som kommer, for å ha litt mer oversikt. Mye skjer denne uka. For å være ærlig har jeg ikke en super dag, og det er greit. Søndagene er helt supre for en sånn lat dag. Heldigvis er det fint vær her idag, så det hjelper jo. Men jeg fant frem et gammelt innlegg fra arkivet mitt, og tenkte å følge mine egne tips idag. Kanskje du også har en dårlig dag idag? Isåfall reposter jeg innlegget mitt om "Ti ting å gjøre på en dårlig dag". Håper det er greit.

 

♥ Ta deg et langt bad - I tillegg til å dusje, liker jeg å ta et langt bad værtfall tre ganger i uka. Det er reine terapien for meg. Spesielt med produkter fra Lush oppi, omg. Jeg pleier å sette vinduet opp, og tappe vaaaarmt vann. Det hjelper så mye.

♥ Kjøp blomster - Ikke at en trenger å bli så materalistisk, men jeg liker godt å ha blomster rundt meg. Det holder med kaktusene mine liksom. Det å ha friske blomster rundt seg kan gjøre en så glad og rolig.

♥ Tenn lys - Litt som punktet ovenfor. Det gjør en så rolig. Jeg tenner lys hele tiden.

♥ Fysisk aktivitet - For meg hjelper det å løpe eller gjøre yoga. Det å gjøre noe bra for en selv, og få fokuset over på noe annet er veldig lurt.

♥ Frisk luft - Frisk luft er såå undervurdert. Det frister kanskje ikke å komme seg ut på dårlige dager, men det er så verdt det om man bare klarer å presse seg ut.


 

♥ Meditering - Jeg vet mange ser på meditering som noe veldig hippie aktig og spirituelt, men det er så undervurdert. Det å connecte til sitt inner self og koble av er så utrolig viktig og deilig.

♥ Les bøker - Det er fort å sette seg ned med Netflix og bli der, det merker jeg ihvertfall selv. Men blir man så veldig rolig av det? Det hjelper meg mye å se på favoritt seriene mine, men jeg drømmer meg alt for lett bort og blir sittende hele dagen. Det å lese er så mye lurere. Man får koblet av på en helt annen måte. Mange sier de ikke liker å lese, men da har du faktisk bare ikke funnet den rette boka enda, hihi.

♥ Vær kreativ - Er du kreativ? Ikke? Kanskje du skulle prøve likevel? Jeg er ingen flink maler, men liker godt å male likevel, og finner det veldig avslappende.

♥ Vær snill med deg selv - Ikke forvent for mye av deg selv denne dagen. Slapp av med selvpleie. Ansiktsmaske, en god salat, ny lakkerte negler and u name it. Kos deg! Har du ikke så god tid trenger du ikke gjøre så mye, men alt hjelper.

Lag deg god mat - Lag deg et enkelt men godt måltid du liker ekstra godt denne dagen!

Håper dagen deres blir bra!

- Janne
 

Et skikkelig kose døgn

Hallo! Long time, no see. Det er ikke så lenge siden jeg kom hjem igjen nå, etter et skikkelig kose døgn. Igår kveld handla Rikke og jeg inn masse digg til taco(på mamma og pappas regning.YAY) Vi spiste oss kjempe mette, og koste oss masse. Etterpå forta vi oss med pakking, handla litt, og dro til hytta. Vi måtte innom den ene hytta til besteforeldrene mine, for å hente nøkkelen til den andre. Så det var litt tungvint, men vi ville så gjerne opp. Denne hytta ligger på fjellet, så det er ikke ofte vi er der lenger. Det ble mange turer dit da vi var mindre, og gikk på ski der oppe. Men nå bruker vi den andre mest, ettersom en er større og mer praktisk å komme seg til. Vi kom oss ihvertfall opp. Even, Espen, Rikke og jeg kom opp i ti tiden, spilte reisen, spiste litt snack og hadde litt godt i glasset. Jeg juksa i spillet "Reisen", og deretter la vi oss. Even snorka hele natta og holdt oss andre oppe, ellers var det godt å sove der igjen.

 

Idag våknet vi opp i elleve tiden(!!!!). Vi spiste frokost, og satt inne med fyr i peisen, og stilte hverandre spørsmål fra quizbøker helt fra 50 tallet, til 2005, haha. Det var kjempe koselig. Etterhvert viste Rikke og jeg, gutta rundt (Even har faktisk aldri vært her oppe før). Vi gikk ned til et sted vi pleier å bade, og siden det var så fint vær, frista det så at vi gikk tilbake for å hente badetøyet. Det er ikke værst at Even tar årets første bad i en foss. Hytta ligger jo som sagt på fjellet, så det er en skikkelig hytte-hytte, uten innlagt vann og strøm. Den består av to soverom, en stue med kjøkkenkrok, og en utedo. Hoved aktivitetene i hytteområdet, er gåturer, bading, eller å plukke gråsølv ved myra. Akkurat sånn vi liker det! Det skal ikke være som hjemme når man drar på hytta. Vannet var overraskende deilig, men det var godt å varme seg etterpå.

Vibeke, Øystein og Lilo kom opp en tur, og ble et par timer før vi dro hjem igjen. Det var så koselig. Ingenting er som å våkne opp i en deilig dobbeltseng i kreppa dynetrekk som lukter hytta, se den fine skogen gjennom vinduet, spise felles frokost, og kle seg i Bestefars varme klær. Dere kan se hytte outfitn på bildene over, haha. Brettspill har blitt spilt for harde livet, og vi har ledd og kosa oss masse.

Øystein og Espen hadde en liten fotoshoot før vi dro hjem. Espen fant nemlig oldefars gamle klær, haha. Noe av det beste med å være med denne gjengen, er at de ikke tar seg selv noe høytidelig, oooog at de gir meg masse blogg materiale, haha. De sier hele tiden "Det må du blogge om", "Skal jeg ta bilder av denne til bloggen din?", eller "Åh, du må ha denne, til bloggen vettu". Kjempe søtt at de tenker på bloggen min, haha. De bare plukker opp kameraet som om det er en selvfølge, og hjelper meg. Kvelden ble avslutta med god kveldsmat hos Vibeke og Øystein. Nå er jeg klar for å legge meg, med et smil om munnen. Jeg har hatt det fint, og er veldig takknemlig for at vi får låne hytta av de flotte besteforeldrene våre. Det var så deilig å være der. Det var faktisk hele to år siden sist. Jeg lengter allerede opp igjen.

Hva med dere, har dere det fint?

- Janne

The miracle of life

For et par dager siden, fikk katten til Vibeke, Nussi, to kattunger. Nussi er såvidt et år gammel selv, og siden Vibeke og Øystein nettopp har flytta, tenkte de at den rare oppførselen hennes skyldes de uventa forandringene for henne. Plutselig fødte hun i senga deres. Siden hun er så liten selv, er hun så redd og aner ikke hva hun skal gjøre. Med en gang vi tar en pause fra å passe på kattungene, lar hun de bare ligge ved siden av henne, kalde. Hun vasker de ikke eller noen ting. Det er veldig tydelig at hun er redd. Igår kasta hun opp som bare det, så Øystein slapp henne ut litt. Jeg var redd hun ikke ville komme tilbake. Jeg hadde vel på en måte riktig, ettersom vi måtte lete etter henne overalt for å finne hennes. Imens Øystein lette litt, holdt jeg en lunken flaske under et plagg, og holdt de, kosa de og mata de med melke erstatning fra dyrlegen. De roa seg og virka mye bedre. De var ikke iskalde lenger. Jeg satt der et par timer, og etterhvert fant de Nussi. Hun gav de mat igjen. Jeg trodde ikke det var nødvendig å si at de ikke bure ha flaska der om natta, i tilfelle den rulla eller noe, uten at de fikk passa på og sjekka. Jeg vet ikke hvordan det skjedde, eller hvordan den flaska lå, for jeg brukte den jo bare som en erstatning for Nussi sin varme. Idag våkna værtfall Vibeke opp til at den ene pus ungen, som vi kalte "Angel", hadde fått flaska over seg. Jeg føler så inderlig at det er min feil. Men jeg hadde jo flaska under plagget, mens jeg holdt og passa på bebiene... At de kom til å la flaska ligge der visste jo ikke jeg. Ikke at det er deres feil heller. De prøvde jo bare desperat å holde de i live. Vi frykta jo at de kom til å dø, men på denne måten da...Åh.. Heldigvis lever "Pochahontas" fremdeles, så jeg håper hun har det fint, og at Nussi har skjønt hvordan hun skal ta vare på den. Dette ender nok ikke bra.

Vi har jo tenkt tanken, at det er bedre om vi avliver de, ettersom de kjemper så hardt om livet. Vi er redde de har det vondt. Men vi klarer ikke gi de opp. Da jeg varma de og mata de (Vibeke var på jobb akkurat da, hun har stella masse med de hun også), begynte Angel å skrike litt, og la seg oppå Pochahontas. Hun holdt det ene beinet rundt søstra si, så sovna de begge to. Det var da jeg ble enda mer sikker på at jeg ikke skulle gå fra de før Vibeke kom hjem igjen. For om en så liten skapning har så mye omsorg i seg etter en dag i live, sier det jo en del. Mennesker har virkelig mye å lære av dyr. Jeg håper at den andre klarer seg i det minste. 

- Janne

Et bok tips - Sommerboken

Hallo! Jeg tenkte det var på tide med et lite bok tips til dere. Jeg leste en del da jeg var på bobil ferie, for å få tida til å gå litt. Jeg begynte å lese frivillig først da jeg var 18 - 19 år gammel, da Samuel Massie gav ut sin første bok. Etter den boka skjønte jeg at bøker faktisk kan være bra, og har fått dilla. Jeg tror alle vil like å lese om de bare finner den rette boka. Det er ikke alltid jeg heller blir sittende klistra med en bok, og bare fordi jeg liker å lese, leser jeg jo ikke hver dag. Men det er en fin liten escape når en er sliten.

Boka jeg vil anbefale idag, er "Sommerboken" av Tove Jansson. Boken handler om ei typisk gammel bestemor, og Barnebarnet hennes. Forfatteren beskriver forholdet deres på en veldig fin måte. Forholdet mellom bestemoren og barnebarnet, er ikke helt vanlig, men det minner meg om mitt forhold med min bestemor(som døde for mange år siden). Bestemoren og barnebarnet oppfører seg som to bestevenner. Barnebarnet finner frem barnet i bestemoren sin, og bestemoren gjør barnebarnet sitt mer voksent. De småkrangler og leker hele tiden, og setter griller i hodet på hverandre. Hele værden er en fantasiværden for de. Jeg både lo og ble rørt av denne boken. Den var lettlesende og koselig, og passet godt for meg som kjente meg igjen i historien, men kanskje ikke for deg som eventuelt liker litt mer spenning. Det skjer ikke noe spesielt i den, den bare beskriver godt forholdet mellom et barnebarn og en fantasifull gammel bestemor. Den beskriver hvordan barnas værden kan oppleves, hvordan foreldre kan være, og den beskriver sommeren fint. Den er koselig og fin, og den anbefales virkelig for deg som liker å bare kose deg med en bok.

Har du lest denne før?

- Janne

"Hvorfor skriver du ikke personlige innlegg lenger?"

Hei dere ♥

Jeg har fått inn noen spm i det siste, angående måten jeg blogger på. Jeg får en del skryt for å være kreativ, og at jeg kommer med mange tips, mens andre virker som å savne de personlige innlegga mine. Det knyter seg i magen når jeg ser de innlegga blir lest fra arkivet (jeg kan se hva dere leser), og jeg har sletta mange av de. Jeg har latt noen være, fordi det er en del av meg. Men jeg kjenner meg ikke igjen. Jeg vet ærlig talt ikke om folk leser de forde de er nysjerrige, synes det er teit, eller faktisk får noe ut av det. Jeg liker selv å lese personlige innlegg, høre andres synspunkt og erfaringer, og det vil dere definitivt få mer av her, men ikke på samme måten som før.

Før var bloggen min psykologen min, og folk kunne lese det om de ville. En periode var jeg veldig på villspor psykisk, og jeg tenkte på en helt annen måte enn nå. Det gjør meg glad å kjenne hvor mye jeg har vokst. Jeg fikk nok et wake up call da jeg fant ut hva som egentlig feiler meg (haha), ettersom jeg faktisk er syk. Bloggen min var brutalt ærlig, og trist. Jeg var en tennåring som snubla meg frem og prøvde å finne min vei. Det gjør jeg forsåvidt fremdeles, men på en helt annen måte. Jeg ante ikke hvem jeg var, og jeg var helt på villspor. Jeg trang å få utløp for følelsene mine, og visste ikke hvordan. Jeg som mange andre, valgte å skrive det på en blogg, slik at både jeg og mine nære kunne forstå bedre.  Noe som sjeldent hjalp.. Nå er jeg eldre og takler ting annerledes. I tillegg er veldig få av de tinga jeg skreiv om på den tiden, aktuelle nå. Nå hadde det også vært skummelt og alt for personlig, selv om tinga jeg da skreiv sannsynligvis var mer personlig enn ting jeg kan skrive nå. Likevel føltes det ikke så personlig der og da, fordi det var veldig finpussa i forhold til virkeligheten (de innlegga er borte nå). Jeg liker å ha litt kontroll på hva jeg deler, og hvem jeg deler ting med nå. Bare fordi man har en blogg, betyr ikke det at man skal brette ut om alt mulig, og jeg skylder heller ikke noen det. Men jeg forstår at dere spør, siden jeg pleide å dele så mye mer. Men det er flere år siden nå. De aller fleste av de innlegga mine ble godt tatt imot, men mange av de ble missforstått, og det kommer folk som tror de kjenner deg og har peiling, har hørt om noen som har en sykdom eller diagnose, og tror de vet definisjonen på det. Da har de ingen problem med å si hvor feil du tar, hvor teit du er, og at du burde holde kjeft fordi du ikke har det ille. Det gav meg ikke noe bra, og jeg slutta å skrive sånne innlegg. Jeg er jo kun ansvarlig for hva jeg skriver, og ikke hvordan folk tolker det, og det var det skumleste. Jeg skjønner heller ikke hvorfor folk leser blogger de ikke liker eller kjenner seg igjen i, men det får nå bare være..

Jeg er fremdeles ekte og ærlig, men jeg har ikke behov for å skrive om ting når jeg er midt opp i de, og har erfart det som bedre for meg selv å blogge om ting når det har roa seg litt, og når jeg har kommet meg igjennom det. På den måten kan jeg fortelle om mine erfaringer, og de som trenger å høre det, kan eventuelt velge å lytte til det. Men skriver jeg om noe mens jeg befinner meg i en sårbar situasjon, blir det ofte bare værre. Det er altså derfor. Jeg elsker å skrive, og vil heller skrive om erfaringer, tips, og ting jeg trives å skrive om. Jeg har aldri noe spesielt å skrive om, så på den måten må jeg prøve å være litt kreativ, og det både liker jeg og synes er vanskelig. Jeg føler ofte jeg ikke har noen grunn til å blogge, men da må jeg minne meg selv på at jeg elsker å skrive, at jeg blogger for min egen del. Dette er jo også det eneste jeg aldri gir opp og legger fra meg, så det sier jo litt også..

Håper dette innlegget gav dere noen svar på et eller annet vis, og at dere blir værende. Liker dere ikke innholdet, eller meg (som det virker som det er flere av her), trenger dere såklart ikke komme tilbake, haha..

- Janne

Tirsdags snikk snakk - To favoritter

God morgen ♥ Det er så sykt deilig å være hjemme igjen nå. Selv om hverdagen er tilbake igjen nå, og det er veldig mye å gjøre og forberede, er det egentlig veldig fint å ha litt rutiner. Det er forbaska vanskelig å stå opp enda, men det kommer vel, haha. Jeg hadde gleda meg til å få slappe skikkelig av på søndag, men da fikk jeg besøk. Så tenkte jeg at igår, daaa får jeg slappa av og gjort ting jeg må gjøre, før virkeligheten slår inn idag. Men da "måtte" jeg hente lillesøster på skolen rett etter jeg sto opp, og sjekke til den andre søstra mi sin valp. Så er det jo husarbeid og hjemme oppgaver. Men jeg liker å ha litt ting å gjøre. Det er bare så viktig å få gjort mine ting også, rekke deadlines, og få være litt i min egen værden, få tid til å trene og sånt. Det har jeg jo ikke fått tid til den siste uka. Så etter møtet mitt idag, håper jeg å få tid til det. Ellers var det veldig fint å få sett kjæresten min igjen. Godt å ha han i nærområdet. Ikke lenge igjen til vi blir samboere nå. Flere av dere har spurt om jeg kan fortelle litt mer om mine planer i høst, hvor Even og jeg skal bo, om jeg skal gå på skolen og slike ting. Alt det skal jeg svare på så fort jeg har ting litt mer på stell.

 

Se på den søte nye koppen min! Den kjøpte jeg da jeg var i Finland. Perfekt souvernier. Kanskje det bare er meg, men jeg synes kaffen smaker mye bedre i de fine koppene mine, eller favoritt koppene, haha. Om Lukes eller Harry Potter koppen min er til vask, venter jeg med å drikke kaffe til de er reine, fordi det ikke smaker like godt i andre kopper. Hahaha, herregud. Mulig det bare er meg som er sær. Det var skikkelig godt å komme hjem og få drukket favoritt kaffen min fra "Skinnycoffeeclub" også. Man blir ikke like oppblåst i magen av den, og den smaker kjempegodt. Man kan faktisk gå ned i vekt av den også for de som eventuelt har behov for det... Men det viktigste er jo at den smaker godt og får deg til å føle deg bra. Jeg føler meg hvertfall veldig bra når jeg drikker favoritt kaffen i min nye favoritt kopp, haha.

//Innlegget inneholder et sponset produkt.

Hva med dere da? Har dere kommet inn i rutiner nå? Ønsker dere en fin dag videre hvertfall, hva enn dere driver på med, hehe.

- Janne

Min nye personlige almanakk

Hei dere ♥ Husker dere konkurransen jeg hadde med "Personlig almanakk", forrige uke? Vinneren er kåret nå, og jeg har fått min nye personlige almanakk. Jeg har flere oversiktsbøker, bland annet enn fra Inspirantene, som jeg fikk til jul av Liv-Asborg, og den eeeelsker jeg. Jeg har også en annen bok fra personlig almanakk, som jeg bruker til å skrive ned blogg og youtube ideèr. Den er veldig kjekk. Som oftest ender de opp på randome papirer jeg har i nærheten da ideène dukker opp, eller så skriver jeg de ned på en liste på telefonen. Men det er kjekkere å ha de samla. Det samme gjelder med avtaler, treningsøkter og gjøremål. Derfor bestilte jeg en kalender versjon denne gange. Jeg valgte selv hvordan forsiden og baksiden skulle se ut, hvordan designet inni skulle være, og hva slags tema jeg ville ha inni. Da valgte jeg punktene jeg nevnte ovenfor. Det som er så kjekt på "Personlig almanakk" siden, er at det kun er fantasien som stopper en. Det er genialt. Jeg fikk med noen klistremerker også, for å gjøre det litt morsommere.

//Innlegget inneholder et sponset produkt.

Jeg valgte også noen sider med vanlige linjer, slik at jeg kunne adde til eventuelle ting. Jeg valgte også å få med skrift og bilder jeg kunne fargelegge, og noen sider med kart. Jeg er kjempefornøyd. Det kom ikke så godt frem her på bloggen, men bildene jeg valgte kom i skikkelig god kvalitet, og jeg er bare såå glad i denne boka allerede. Jeg anbefaler dere å sjekke ut siden deres. En slik oversiktsbok er virkelig nøkkelen til orden og system, nå som skolen er i gang for mange. Den er også veldig kjekk om du drar mye på møter. Det er fort gjort å skrive ned avtalene dine på ulike papirer man roter bort, eller å tro at man kommer til å huske det, men så går det i glemmeboken... Jeg sverger til personlig almanakk!! Hva med dere, har dere en slik bok?

- Janne

Bobil ferie dag 7: Sverige

Hallo dere! Velkommen til det siste innlegget om bobilferien vår. For dere som har savnet andre oppdateringer og egentlig driter i bobilferien, kommer de nå etter dette innlegget, hehe. Lørdag var vår siste dag. Vi våknet opp i Sverige, og kjørte alt vi kunne for å kunne sove i vår egen seng den natta. Greit å kunne ha en ordentlig natt hjemme før skole og jobb begynner. Igjen ble det mye mer kjøring enn stopping, og vi ble veldig slitne av å ikke få spist og lufta oss. Jeg gjorde de andre gale av all energien jeg måtte få ut, og vi spilte mer svarteper og yatzy enn vi har gjort hele livet, til sammen tror jeg, haha. Til slutt endte vi opp på et merkelig sted, hvor det kun finnes fire fastboende. FIRE!! Men de hadde av en eller annen merkelig grunn, et kjøpesenter der. Whaaaaat. Det er vel mye trafikk igjennom der. Vi stoppa ihvertfall på det kjøpesenterer, og fikk handla alt for mye. Jeg tror faktisk ikke jeg noen gang har kjøpt så mye godis før. Gir det en måned før jeg får diabetes. No joke. Det var deilig å få farta litt rundt og lea seg. Jeg spiser sjeldent mye godteri på en gang, så nå ble jeg ihvertfall en hyper shit kid, som gjorde de andre gale.

På bildet i midten, ser dere hvor sykt glad jeg var for å komme hjem igjen. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å legge meg ned der med tårer i øynene, og da tok Øystein bildet. Så det var ikke staga, haha. Borte bra, men hjemme best. Turen var så lang, men det var koselig, og det er rart å være hjemme igjen. Selv om det var trangt og mye venting og stillesitting, har jeg sett og opplevd så sykt mye på så kort tid. Jeg har sett så mange flotte steder og mennesker, og jeg har vært så mye med familien min. Det er så sjeldent vi alle fem er sammen så lenge om gangen, bare oss. Det har vært kjempefint, og det kommer jeg til å savne nå som virkeligheten er tilbake, og jeg skal flytte ut. Jeg setter ihvertfall uendelig pris på de, og denne turen. Jeg er veldig heldig og takknemlig. Håper det kan gjenta seg en gang. Tusen takk mamma og pappa, for at dere tok oss med.

- Janne

Bobil ferie dag 6: Finland

Fredag var en av de beste dagene, uten tvil. Da vi dro tidlig på morgenen, og fikk se sååå mye flott på veien hjem. For det første møtte vi maaange reinsdyr langs veien, bare sånn plutselig midt i veien og sånt. Etter en stund kom vi til Finland. Det er bare i Finland man møter på reinsdyr på tissepauser langs veien, haha. Det var sååå gøy å komme til Finland. Vi stoppa for å spise, og vi smakte på masse is. Favoritt Instagrammern min er fra Finland, og hun anbefalte meg mange ting jeg måtte smake på. Jeg har kjøpt inn en del godteri, som søstrene mine og jeg skal smake på nå til en video. Vi kjøpte såklart souvernier også. Hver vår søte muumi kopp. Vi har alltid hatt lyst til å dra til Finland, så dette var kjempegøy. Vi brukte litt tid der, før vi dro videre, og endte opp helt Nord i Sverige. Der overnatta vi også. Vi kjørte så lenge som mulig for å komme oss hjem på lørdag, istedenfor på søndag. Det var veldig greit, for vi begynte å bli veldig slitne av all kjøringa. Det ble lengre etapper om gangen nå også, og da så vi mye på "Shameless" og andre serier, for å få tiden til å gå. Det ble alt for lenge i bil, så jeg tvang meg selv til å sovne mange ganger, for å få det til å gå fortere, haha. Men det var masse fint å se på da.

Flere av reinsdyr bildene tok Rikke og mamma også.

Slik var fredagen vår! Kjempefin. Min siste oppdatering fra turen kommer i morgen.

Har dere det fint? Tihi.

-Janne

 

Bobil ferie dag 5: Alta dag 3

På torsdag sov vi lenge. Søstrene mine og jeg, starta dagen med å presse oss sammen alle tre, i Vibekes seng, for å se på film. Filmen var så klein og dårlig at den aldri burde ha kommet ut (sousage party), men vi hadde det koselig. Etterhvert dro vi på butikken for å handle, og var innom senteret nok en gang, fordi mamma måtte ha nye sko. Jeg fikk fylt en pose til på "Søstrene grene", selvfølgelig. Jeg kjøpte søren meg masse rart den dagen. Blandt annet en tryllekunstner finger, hahaha. Alt høres så kult ut når man har lite å gjøre. Huff.. Hva annet jeg kjøpte, skal jeg komme ut med på bloggen, og på youtube kanalen min (Filmer til hovedkanalen min i morgen, så gled dere). Da vi kom hjem, så vi ferdig filmen, og spiste godteri. Før middag, lagde Elise og jeg en stjernehimmel av papp og andre rare ting (som kommer i et eget innlegg). Det er 20 åringene sine det.. Til middag fikk vi servert en kjempegod fiskesuppe, og en utrolig god bakt fisk, på grillen. Herreguuuud. De som sier de ikke liker fisk, er virkelig bare trangsynte, for de har garantert ikke smakt det på alle måter, ihvertfall ikke denne. Da hadde de elska fisk. De er snille som lagde middag til alle, begge dagene.

På kveldinga var det klart for fisking igjen. Denne gangen var det kaldere, så vi måtte kle oss bedre. Mamma, pappa og Rikke fiska denne dagen. Kjempe gøy å se på. Jeg trodde faktisk jeg skulle få fiska, men så måtte jeg følge noen tilbake til campen, og noen andre var før meg, så gjett hvem som dro til Alta uten å fiske da.. Jeg kunne jo ha pressa meg mer på, men det turte jeg ikke. Ikke klarte jeg å holde meg våken lenger til slutt heller, ikke når jeg visste vi skulle dra så tidlig dagen etter. Selvfølgelig blei stanga ledig da jeg rakk å komme til campingen. Men da fikk Rikke fiska igjen, og hun fikk to fisk. Det er gøy å bare høre og se de andre få fisk, og ha morsomme opplevelser. Det liker jeg godt.

Torsdag var en dag med barne aktiviteter og godteri, fisketur, hunde kosing, shopping, bål og smågodt (apropo smågodt: En slovaker hadde med seg den beste sjokoladen i værden. En tykk og deilig versjon av kex), og souvernir jakt. En super dag!

Kanskje du også har vær i Alta før?

- Janne

Bobilferie dag 4 - Alta dag 2

På onsdag var det kjempedeilig å kunne sove litt uten å måtte tenke på at vi snart måtte sette oss ordentlig opp, klar til en ny kjøretur. Vi kunne endelig dusje igjen, og jeg fikk nykoka kaffe da jeg sto opp. Vi slappa av en del, og etterhvert spilte vi litt minigolf. Vi sugde selvfølgelig til det, men fy søren så gøy. Vi klarte faktisk å få ballen nedi på første forsøk et par ganger. Men neste gang vi prøvde var vi oppi 20 slag, og midt på golf banen, haha. Noen av de andre vi var med, hadde leid en bil mens de var der oppe, fordi de flydde opp. Mens de skulle på noe, var de så snille og lånte bort bilen til oss, slik at vi slapp å koble ut strømmen av bobilen og styre så. Da tok vi oss enda en tur til kjøpesenteret for å handle litt mat og sånt. Senere slappa vi litt av igjen, før det var klart for fisking. Elise kom opp den dagen også, så det var ekstra koselig!

Vi dro til et kjempefint sted, som visst nok skulle være den beste plassen å fiske på. De hadde satt opp en lavo, og det var også en slags gapahuk der. Vi hadde fin utsikt over både campingplassen, og den flotte store elva. Vi var veldig mange som dro på tur sammen, så det var om å gjøre å rekke å fiske alle sammen. Vibeke var den første av oss som prøvde å fiske, og jammen fikk hun en stor fisk på over tre kilo. Vibeke har fiska litt med flue før også, så han som hjalp henne, og som stelte i stand mye av dette for oss, var kjempeinmponert, og tok av seg hatten for henne og greier. Alle var kjempe gira, klappa og filma. Det var gøy at vi "barna" var med også, så de var veldig fornøyde. Rikke og jeg tok en liten pause i bilen og kom tilbake igjen. Vi ble servert spekemat, og senere på kvelden ble vi servert reinsdyr gryte. Veldig annerledes enn det jeg er vant til, men veldig godt, og spennende å smake på. Vi la oss i to-tre tiden tror jeg, og det var så fint å sitte oppe. Det ble aldri ordentlig mørkt, og det var så koselig å sitte der foran bålet, med den flotte utsikten. Menneskene vi dro med er så hyggelige og inkluderende også, så det var helt topp. En veldig morsom og koselig opplevelse å være med på.  

Vibeke i fiske outfiten.

Inge sovna i sola.

Rikke som nyter sola. Jeg fikk en sånn familie album vibe, med bestemors titler under bildene, haha.

Rikke og pappa spiller minigolf.

Halvor sovna på kveldinga, mens han venta på å få fiske. Også kjent som mentoren fra forrige farmen sesong foresten.


Onsdagen var toppers! Idag kom vi hjem, så nå skal jeg få redigert litt videoer, og få skrevet de siste innlegga fra turen, og selvfølgelig slappe veldig av. Jeg har jo slappa av på tur, men det blir ikke det samme som å slappe av i fred på rommet sitt, uten during og timevis av kjøring i en tett bil. Det har vært fantastisk, men nå er det godt å være hjemme, hehe. Følg med for videre oppdateringer.

Hvordan har dere hatt det?

- Janne

Seks ting å gjøre i en bobil

Når man er på bobil ferie, blir det mye kjøring. Jeg mener, MYYYEEE. Selv har vi en rute på et par hundre mil, og det blir mye dødtid. Det er jo måte på hvor mye man orker å se ut vinduet.. Det gjelder å være kreative og få tiden til å gå, så her har jeg listet opp seks ting man kan gjøre i en bobil, når man er på ferie, haha. Håper det det kommer godt med!

♥ Lese bok - Jeg har lest ut en bok, og er i gang med nummer to på denne reisen, og det er så kjekt. Liker du ikke å lese, kan du jo ha en lydbok med deg. Tiden går mye fortere da. Man orker kanskje ikke lese hele tiden heller, så man leser litt, ser litt ut, spiser litt, og leser igjen, osv.

♥ Lage en "Bullet journal" - Jeg har begynt å lage en bullet journal (altså en slags dagbok hvor du fyller inn alt du vil holde styr på, feks det du vanligvis skriver på ulike post it lapper, som bare flyter rundt). Jeg har kjøpt to bøker jeg skal bruke. En liten en som en liten skisse, og en stor en jeg skal fylle inn ordentlig når jeg har bestemt meg for hvordan den skal være. Det er så utrolig gøy, og ikke minst kreativt.

♥ Se på serier/ film - Vi kjøpte oss en del filmer og serier, så om du har strøm er det jo supert. Vi så et par pc'er tomme for strøm først, også fikk vi lada på campingen. Da får vi værtfall brent av noen timer.

♥ Spille spill -  Vi har med oss yatzy og en kortstokk som kommer veldig godt med.

♥ Høre på musikk - Jeg har med meg favoritt headsettet mitt, og har laga meg en spilleliste på spotify jeg kaller "Alta", som jeg har lasta ned, slik at jeg kan høre på musikk hele tiden, uten å tenke på mobilnett. Da stenger jeg ut all annen lyd rundt meg, og jeg får slappa av på en helt annen måte. I tillegg sovner jeg også fortere.

♥ Lær deg et språk - Jeg har lasta ned en app på mobilen, som heter "busuu", hvor man kan lære seg et helt nytt språk. Det finnes en gratis versjon, og man kan oppgradere den til en viss kostnad. Selv har jeg den spanske versjonen, og der får man oppgaver om å uttale ord, sette sammen setninger, og skrive orda. En veldig effektiv og bra språk app!

Det kommer jo såklart an på hvor fort bilsyk du blir eller ikke. Selv skal det en del til før jeg blir bilsyk, heldigvis. Hva med dere, har dere noen tips å adde til listen?

- Janne

"To plant a garden is to believe in tomorrow".

Endelig har gulrøttene i hagen begynt å spire skikkelig, og jeg kan nå ta de opp, spise de og putte de i salater. Jeg har gått i evigheter og bare venta, og tenkt at de aldri kom til å bli noe av. Balder og jeg har stått ute, jeg har vanna de og han har prøvd å stjele vannet. Mamma har passa mest på de fordi jeg har glemt det så ofte, MEN det ble noe av! YAY. Min alle første gang! Det er noe spesielt ved noe som kommer fra egen hage. Det smaker liksom litt bedre, hehe. Jeg har ihvertfall ikke spist så mye gulrøtter på lenge.

"To plant a garden is to believe in tomorrow".

Gulrøtter er en av mine absolutte favoritter også, så da er det jo ekstra stas, haha. Hva med dere, hva er deres favoritt grønnsak?

- Janne

Bobil ferie dag 3: Alta

På tirsdag våkna vi opp i nærheten av Bardufoss. Dag tre var en av de fineste dagene så langt. Vi prøvde å kjøre så mye som mulig for å komme til Alta, en dag tidligere en planlagt. Vi var selvfølgelig veldig gira på det. Likevel fikk vi lufta oss mer og gått litt. Jeg satt en del fremme med pappa, og det var den sykeste utsikten jeg noen gang har sett. På den ene siden så vi sola som skinte over det grønne vannet, og store fjelltopper dekket av snø. På den andre siden av veien var det mer overskya og helt grønt overalt. Det var som om vi var på to forskjellige steder samtidig, og det var så vakkert. I fem, seks tiden, kom vi oss til Alta. Endelig! Langs veien stoppa vi ved noen boder, snakka med samer, og så på alt det fine de hadde laget. Veldig imponerende.

 

Vi stoppa på et kjøpesenter også, og fikk handla oss noe småtteri vi både trang og ikke trang. Jeg kjøpte den aller første tingen til leiligheten Even og jeg skal bo i. Vi avslutta med middag på Peppes Pizza, før vi dro til Campingplassen vi sover på. Åh fyyyy søren, så fint det er her. To minutter unna der vi sover, går det flere vakre reinsdyr. De har en stor lekeplass med de sykeste huske-dumplene eller hva søren en skal kalle det, som selvfølgelig er helt perfekt for de store ungene vi er. De har Saunaer (Finske badstuer), den koseligste samebaren jeg noen gang har sett, telt med samiske ting inni, og koselige bålplasser. Vi møtte de andre vi drar med, og jeg fikk hilst på mennesker jeg aldri har møtt før, som pappa jakter med. Vi satt inne i en koselig åpen hytte, hvor flere av oss grilla og koste oss. Vi møtte en som reiser værden rundt og tar bilder for Redbull, og han tar så sykt inspirerende og fine bilder. Nå har vi slått oss til ro her, og det er sååå bra. Jeg gleder meg til de neste dagene her.

Jeg håper dere også har det fint!

- Janne

 

Bobil ferie dag 2 - Artic circle

Hei! Nå tenkte jeg å ta for meg dag to. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt sliten, og litt for nervøs for tørrsnakk med nye mennesker, så jeg trenger å bare sitte litt i bilen og slappe av. Håper ikke de tror jeg heller vil sitte på pcn enn å være med de, men jeg trenger å bare koble ut litt. Nå skal vi være sosiale i flere dager, hehe. Uansett, dag to:

Vi fikk sove til halv ni ca, og tok oss ganske god tid til å få ordna oss, før vi kjørte videre. Vi tok oss bedre tid til å stoppe og se oss litt rundt denne dagen. Vi stoppa blandt annet et sted, som jeg ikke helt husker hva heter, men som man kunne se sjøen veldig bra. Vi gikk inn i en søt liten gate, hvor de hadde bevart det gammeldagse, og de hadde pynta med falske kles snorer, gamle sykler, og søte postkasser og skilt. Det var for tidlig til at de lokale butikkene hadde åpnet, men vi fant en sjappe hvor vi fikk kjøpt oss noen filmer. Det var kjekt å kunne se på noen filmer innimellom, for å få tiden til å gå. Vi ville ikke sove for mye heller, for vi ville jo være våkne til å se ut av vinduet, og vi ville jo få en god natt søvn istedenfor å bare sove litt nå og da.

 

Jeg sa til Vibeke at kom ho seg inn i den bittelille bilen her, skulle hun få 200 kroner av meg. Det fikk hun!

Kjære julenissen, jeg ønsker meg en postkasse som dette til jul.

Etterhvert kom vi oss til et sted hvor det var iskaldt. Det var kjempe masse snø på fjella, og det var fine minnesmerker overalt. Vi gikk inn i en souvernier butikk, som faktisk var det eneste stedet man kunne sende postkort fra med et frimerke hvor det sto "Artic circle". Det var så fint der inne, og jeg ble skikkelig stolt av å være norsk. Vi kjøpte så mye greier der inne, at det blei hele 1500 kroner til sammen, hahaha... Tvillingene og jeg ble som små unger. Da vi kom ut igjen til mamma og pappa, hadde vi på oss all slags varme klær med ulike dyreprint og Norges flagg. Litt av et syn, haha.

Vi kom oss videre Bardufoss, og sov et sted litt utenfor Bardufoss. En kjempefin dag, hvor vi faktisk fikk strukket litt på beina og sett mye fint! Jeg har lagt ut en liten vlog fra dag èn HER.

Nå får jeg komme meg ut å være litt sosial igjen. Vi snakkes senere. Jeg håper dere har det fint hjemme!

- Janne

Bobil ferie dag 1 - Mosjøen

Hei dere! Jeg håper dere har likt innlegga mine de siste dagene. De fleste har vært forhådsstilt, fordi jeg så gjerne ville være i gang med bloggen, og få ut ideène mine, slik at det var lettere å fortsette når jeg kommer hjem. For dere som ikke har fått det med dere, er jeg nemlig på ferie. På søndag morgen, 07.04 for å være nøyaktig, haha, dro søskna mine og jeg, sammen med foreldrene våre, på bobil ferie. Vi har aldri vært på bobil ferie før, så det måtte vi jo være med på. Vi har hatt veldig lyst etter å ha sett "We're the millers", og ja vi satte på "Don't go chasing waterfall" (du skjønner det bare om du har sett filmen, og det er sikkert ikke morsomt likevel). Vi elsker å kjøre bil, se på naturen, gåå i naturen, og ta bilder, alle sammen, så ruta vi tok for oss førte oss til Alta. Ja, Alta! Vi har alltid hatt lyst til å dra dit, og nå hadde vi muligheten sammen med flere andre. Jeg tenkte å fortelle om hele turen, og vise litt bilder. Jeg elsker jo å se tilbake på disse innlegga selv, så det er jo mest for min del, men håper dere også liker slike innlegg? Jeg vet mange er skeptiske til bobil, men det er virkelig et eventyr. Man får sett så mye!

Det er ikke så mye å fortelle fra den første dagen, siden det ble mest kjøring, eller, bare kjøring faktisk. Vi stoppa litt nå og da for å tisse og få i oss litt mat. Ellers så vi på film, leste bøker, hørte på musikk og sov en del. Vi prøvde å få med oss så mye som mulig, men en del av det hadde vi sett før også. Det lengste vi hadde vært før var Haran hos noen slektninger. Det er langt det også, men dette var eeeeeeeenda lenger. Det ble ikke så mye titting utenom kjøringen, fordi vi ville komme så langt som mulig den første dagen, slik at vi var skikkelig i gang. Men vi fikk spist litt sammen, tatt litt bilder, og sett masse fin natur. Om jeg husker riktig, var det Mosjøen vi overnatta fra søndag til mandag. Det var godt å våkne opp på mandag, og få lea seg litt mer. Du vet du har sitte mye stille i bil, når du får varsel om fire minutter gåing registrert på mobilen, hahaha...

Mange av bildene er på pappa sin pc, siden min var tom for strøm en stund. Men disse bildene beskreiv egentlig den første dagen vår ganske greit. Nå er vi på dag tre allerede, og jeg har sååå masse å vise og fortelle dere de neste dagene. Jeg blogger bare litt når det ikke er så mye å se på, for jeg vil jo få med meg så mye som mulig. Dyra og huset blir godt passa på, så nå kan vi bare slappe av, se natur og være sosiale.

Hva med dere, hvordan har dere det?

En skikkelig italiensk gave

Hei dere! Jeg nyter dagene på ferie i bobil sammen med familien min. Jeg oppdaterer vlog kanalen min stadig, fordi jeg har veldig god tid til det, haha. Noe av det mest luksuriøse jeg har med meg på tur, er den nye kaffe, ehm hva skal man kalle det, kvern(a?) jeg fikk av Mascha. Hun kjøpte den til meg da hun var i Italia. Den funker ikke hjemme på platene vi har der, men det gjør den i bobilen, og jeg virkelig elsker den. Kaffen var kjempegod også. Det var hun som nettopp hadde bursdag, men det var likevel jeg som fikk gave. Jeg glemte nemlig bursdag gaven hennes hjemme, og den var såå fin jo. Håpa hun kunne tatt den med seg til Barcelona.. Hun får få den senere. Jeg setter ihvertfall veldig pris på denne gaven. Hun er så flink til å finne gaver. Den passet meg perfekt, men det fineste var at hun visste jeg kom til å like den. At hun kjenner meg så godt liksom.

Da hun var i Italia sendte hun meg dette morsomme kortet også. Jeg elska det. Er så koselig at hun prioriterer å tenke på meg når hun er på ferie til og med. Herregud, gode bestis. Jeg måtte bare vise dere! Kanskje noen andre her er like store kaffe elskere som meg? tihi.. Tusen takk Mascha!!

- Janne

20 spørsmål og svar

Hallo! Nå tenkte jeg å komme med en liten blogg tag, der jeg svarer på 20 spørsmål. På den måten blir dere litt bedre kjent med meg, og jeg kan også se tilbake på det om noen år, for å se hvor mye som har endret seg. Tenkte det kunne bli gøy!

Hvor gammel er du om 5 år? 26 år, æææ....

Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Hele familien min i en campingbil, haha.

Hvilken film så du sist? Jeg så "Baby driver" på kino. Jeg vet ikke om jeg likte den eller hata den mest. Likte at Ansel var med, viss ikke tror jeg at jeg hadde gått ut faktisk. 

Hva stod det på den siste sms?en du fikk?  "Ja va det:) hadde du det bra da? <3 "

Hva er ditt favorittsted? Kvennes, hytta til besteforeldrene mine, hvor Oldemor Ragna vokste opp.

Hva er det rareste du har spist? Bleksprut på en italiensk skole. Morsom opplevelse da!

 

Har du stasjonær eller bærbar data? Bærbar. Må ha den i fanget eller i senga for å se på ting. Trenger å kunne lee på den!

Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Barføtt!! Helst hele tiden.

Hva hører du på akkurat nå? En sommer tb liste på spotify.

Hvilken iskrem er din favoritt? Alt med sjokolade, karamel og brownies i.

Hvilken dessert er din favoritt? Sjokolade pudding!

Liker du kaffe? Kaffe er livet.

Hva drikker du helst til frokost? Vann og kaffe.

 Nevn en historisk personer som interesserer deg? Anne Frank!

Vil du ha barn? En gang når værden ikke er like grusom og overnbefolket, så ja.

 Kan du noen andre språk enn norsk? Engelsk og tysk.

Hva bruker du helst penger på? Mat og bøker.

Hvordan imponerer man deg? Ved å ta vare på seg selv og andre. Være åpen for nye ting og nye mennesker, helst være ærlig og trygg om hvem og hvordan man er, og være den samme personen hele tiden.

Fortell en ting leserne dine antaglig ikke vet om deg? Jeg tar fem tabletter hver dag.

Er du sosial? Både ja og nei, haha. Jeg kan være kjempe sosial med noen mennesker over tid, og deretter gå i dvale på rommet mitt, og ikke vise meg mer enn jeg må.

Kanskje dere visste noe av dette fra før? Gjerne gjør tag'n du også!

- Janne

TIPS TIL Å GJØRE DET BEDRE PÅ SKOLEN

Etter nesten 14 års skolegang til nå, har jeg lært en del om hva som funker og ikke for meg. Er du en som ikke er like heldig med karakterene uansett hvor mye du føler du pugger? Da kan kanskje disse tipsene hjelpe deg. Innlegget er inspirert av en blogg jeg kom innom, HER. Håper de kan inspirere dere også.

♥ Sett deg fremmerst i rommet - Om man setter seg foran, blir det ikke like fristende å sette seg på pcn eller mobilen, fordi læreren fortsere kan se det. I tillegg små prater man ikke like mye heller, og det blir lettere å følge med.

♥ Vær forberedt og ha system- Bruk litt tid på stoffet du skal ha, hjemme, slik at du ikke sitter helt blank på skolebenken dagen etterpå. Det vil læreren legge merke til, og du vil føle deg bedre. Det er også veldig viktig å ha et godt system, med bøker og permer til hvert fag, for å holde ting oversiktlig. Dette klarte jeg bare de første ukene, i begynnelsen, men etterhvert ble jeg flinkere til det, og det ble så viktig.

♥ Prøv å interessere deg for emnet - Det er mye enklere å lære noe man interesserer seg for. Prøv å sett deg litt inn i det, endre litt holdning og syn på det, så kanskje det faktisk viser seg å være litt interessant likevel.

 ♥ Samarbeid med de som er bedre enn deg - Finn noen som har litt peiling på emnet, og som gjerne tar litt ansvar. Interesser deg, jobb hardt og lær av dem. Da blir det mye bedre, enn om du skulle jobba med noen som vet like lite om emnet som deg. Da drar dere nok bare hverandre ned.

Husk å koble av - Husk å ta pauser, få litt luft for å tenke klarere, og ikke overpugg alt ting. Da blir du også veldig lei og demotivert. Belønn deg selv, og tillatt deg pusterom. Det trenger alle.

Tro det eller ei, men det er mulig å forbedre karakterene sine med bare noen små endringer. Kanskje dere har noen tips å adde til listen? Ha en super dag videre!

- Janne

Tips til å takle et avstandsforhold

Hei dere! Dette er et veldig etterspurt innlegg. Kjæresten min og jeg har vært sammen i seks år nå, og har fremdeles ikke flytta offesielt sammen. De tre første åra var det veldig naturlig å ikke bo sammen, ettersom vi kun var tenåringer. Etterhvert flytta vi til hver vår kommunne for å gå på skole, og jobbe også. Men nåå matcher endelig planene våre, og vi kan endelig flytte inn sammen helt på ordentlig. Vi har funnet en leilighet og skal flytte inn om under en måned. Grunnen til at jeg ikke har laget dette innlegget før nå, er vel egentlig fordi jeg ikke har følt at jeg har takla det så bra. Når jeg er syk, trenger jeg mye mer bekreftelse, og det er ikke så lett å få gitt meg det, eller å få vært så mye sammen, når han har jobba så langt vekk. Det var ikke mulig for meg å bo der oppe heller. Noen ganger har jeg bare ikke klart å tatt telefonen fordi jeg har savna han så mye, og det har til tidder blitt værre av å høre stemmen hans.

Men på et eller annet vis har det gått, og vi har selvfølgelig jobba en del for å få det til. Nå kan jeg ihvertfall si at vi har klart avstandsforhold, og kan dele mine tips til å holde det ut, og faktisk ha det fint selv om man ikke bor sammen. Det er såklart forskjell på alle avstandsforhold, og hva som funker for noen. I dette tilfellet er det et vanlig forhold, som ble avstandsforhold, om dere skjønner..

♥ Sett av tid til hverandre - Det er viktig å gi like mye som en tar, og er det den ene som må gi og gi hele tiden, og anstrenge seg for å dra langt på besøk, mister en fort motet.

♥ Kommuniser - Det er ingen hemmelighet at man ikke får kommunisert like mye som et forhold kanskje trenger, når man ikke bor sammen, eller får sett hverandre så ofte. Derfor er det veldig viktig å få snakka sammen om ting, spurt hverandre oftere om hvordan en har det og lignende. Komunikasjon er virkelig det viktigste!

♥ Skype - Man må bruke det en har. Skype og facetime har hjulpet oss mye!

♥ Planlegging - Her er vi litt forskjellige, men det er viktig å kunne planlegge for å vise at en setter av tid til "partneren sin" (haha) når en først har tid.

♥ Forståelse - Har en et avstandsforhold er det ofte en grunn til det. Enten har en ikke anledning til å flytte sammen enda, en møttes mens en bodde langt fra hverandre, eller en ha måtta flytte pga jobb eller studier. For oss var det sistnevnte. Derfor er det viktig å ha forståelse for at den andre i forholdet har begynt på noe nytt og uvant. og at ting kanskje ikke blir helt det samme før en har kommet inn i rutiner. I tillegg må en passe på å ikke bli eiesyk, og ha forståelse for at kjæresten vil se andre også når den endelig kommer hjem.

♥ Hold avtaler - Noe av det viktigste er å holde avtaler, slik at en ikke får kjæresten til å føle seg lite viktig. Noen ganger går ikke alt etter planen, men en kan ikke holde på å avbryte avtaler.

Gamle bilder, haha. Jeg gleder meg veldig til å flytte inn med Even, og er sikker på at det vil bli verdt all pendlinga og ventinga.

Håper tipsa hjalp litt.. Ethvert sterkt forhold kan få det til å funke, så lykke til!

- Janne

En ny favoritt!

Når man får litt skrive sperre, og kreativiteten blir satt på pause, må man blogge om det man kan. Så dette innlegget skal handle om noe så interessant som solbrillene mine, haha. Men virkelig, jeg har hatt sååå lyst på disse helt siden jeg så de på en annen blogg. Søstrene mine og jeg var på shopping for noen dager siden, og da kom vi hjem med matchende solbriller alle tre. De er såå kule, og de er veldig gode å ha på. Jeg hadde de på, på treungen festivalen, og det var såå mange som lurte på hvor jeg hadde kjøpt de, og som ikke minst speila seg i de, haha. De kostet 100 kroner (tror det var tilbud) på Bik bok, og man fikk med en kjempesøt pose til de også.

Jeg så riktignok ganske så corny ut med solbriller på inne, ooog med klistremerket på, men de passet veldig bra inn på festival.


Eeeelsker de! Helt klart en ny favoritt! Hva er deres favoritt accezorie nå i sommer?

- Janne

 

To dokumentar tips #2

Hallo! Idag har jeg to veldig bra dokumentar tips til dere. Jeg har perioder hvor jeg kan sitte i dagevis og bare se på dokumentarer, og sluke til meg kunnskap og informasjon. Jeg kommer jo stadig med serie tips her på bloggen, så nå er det på tide med et par dokumentar tips også. Her er to dokumentarer jeg nylig har sett:

I dokumentaren Sustainable(bærekraftig), ser vi kjøkkensjefen Rick Bayless, bønder og flere andre, diskutere bakgrunnen for for bevegelsen for bærekraftig mat, og hvordan den kan endre hva vi kommer til å spise i fremtiden. En utrolig lærerik dokumentar.


I dokumentaren "The beginning of life", ser vi hvordan forskere og foreldre rundt i værden utforsker hvor mye det som skjer med dem når de er små, påvirker hvordan de vokser opp til å bli. Veldig interessant.


Begge dokumentarene finner dere på Netlix. De anbefales virkelig! Kanskje dere også har noen dokumentarer å anbefale?

(Vinneren av konkurransen er trukket, og vil bli kontaktet på epost. Takk til alle som deltok)

-Janne

HUSK KONKURRANSEN MIN

Hei dere, jeg ville bare minne dere på konkurransen jeg har her på bloggen. Her er det dere kan gjøre for å delta:

♥ Følg Personlig almanakk på Instagram HER.
♥ Gå inn på Instagrammen min HER og si du er med!
♥ Du får et ekstra lodd om du kommenterer at du er med i dette innlegget også. Husk epost adressen din når du kommenterer.

Vinneren kåres i kveld. Lykke til!

- Janne

Før hun drar

Idag har jeg sett min kjære beste venninne, Mascha. Hun har stått ved min side helt fra fjorten års alderen. Idag var jeg hos henne i fem timer, som føltes som èn. Det var såå koselig og fint å se henne igjen. Siden sist vi så hverandre har hun vært i Spania på ulike øyer, og i Italia. Om noen dager flytter hun helt til Barcelona i hele fem år. Vi måtte være sikre på å fortelle hverandre alt før hun dro. Det er enda en uke til hun drar, men jeg drar jo til Alta i morgen, så vi sa hade idag. Jeg fikk en klump i magen av å dra, men jeg er så uendelig stolt av henne, og er helt sikker på at dette blir bra. Hun er virkelig den sterkeste og modigste jeg kjenner. Målet mitt er å besøke henne i høstferien for å se hvordan hun har det der nede. Jeg savner henne allerede, og gleder meg til å skype henne så fort som mulig.

Innimellom all skravlinga, viste hun meg bilder fra ferien sin. Hun har rukket å vært i Trondheim også, og fikk på et eller annet magisk vis skvisa inn tid til meg også. Setter så pris på det. Hun gjør jo så mye greier hele tiden, så heldig som hun er. Vi spiste litt kaker og snacks, og prøvde ansiktsmasker fra Lush. En kjempe koselig dag. Nå pakker jeg alt jeg kan, får gjort så mye yoga som mulig, og prøver å få blogga så mye som mulig, før jeg drar i morgen. Gleder meg veldig!

Hva med dere, hvordan har dere hatt det idag?

(HUSK KONKURRANSEN MIN HER)

- Janne

VI SYKLA NED ET FJELL

Hallooo!

Husker dere den Danmarksturen jeg skulle på i sommer? Vibeke og jeg hadde store planer om å dra til et veldig fint sted i Danmark, for å telte og sykle. Vibeke kjøpte seg sykkel for anledningen, og vi hadde planlagt en del. Men tiden gikk, værden ble skumlere, og Vibeke kjøpte seg hund og hus. Så Danmarksturen ble litt glemt bort oppi alt. Vi slo oss til ro med at vi i det minste kunne sykle et fint sted i Norge. Det er jo så masse fin natur her også. Idag tidlig ville vi gjøre dette. Vi hadde selvfølgelig ikke fiksa noen ting dagen før, og endte opp med å måtte lure Elvin(broren til Vibeke sin kjæreste) til å møte oss med sykkelstativet sitt, på morgenkvisten, før han skulle på jobb. Snill og blid stilte han opp som vanlig. Vi endte nemlig opp med å spille volleyball igår, da vi egentlig skulle planlegge dagens tur. Vi kom oss ihvertfall avgårde. Målet var en fin sti i Treungen. Det tar litt over en time å kjøre dit. Stien fant vi aldri, så vi prøvde oss på noen helt nye veier, og endte opp i Vemork.

Vi tok oss en tur på tungtvanns museet. For dere som ikke har vært der før, er det et museum som gir en et inntrykk av hva som skjedde i Rjukan under andre verdenskrig. Bedre kjent som tungtvannsekspedisjonen. Vibeke hadde aldri vært der før, og jeg fikk ikke sett like mye som jeg ønsket av museumet forrige gang jeg var der. Vi tok oss god tid. Så dokumentarer og bilder, kjøpte bøker, og spiste verdens beste kremete blomkålsuppe. Veldig koselig!

Siden vi først hadde streva så med å feste på syklene, og hadde kjørt i flere timer med hjertet i halsen, i frykt om at de datt av, måtte vi nesten sykle litt også. Vibeke hadde heller aldri kjørt krossobanen, så vi kjørte den opp, og ville sykle ned igjen. Først fant vi en helt feil sti, som jeg er glad vi ikke tok, for da hadde vi ikke vært her nå, haha. Deretter fant vi en gåsti vi trodde var sykkelstien. Den var umulig å sykle i og vi blei sinte og leie begge to, og ville heller ta banen ned igjen. Men da fant vi endelig sykkelstien. Den var veldig fin, men skummel. Den var så bratt og svingete at det var satt opp ramper. De proffe som skal sykle der i morgen, bruker nok bare fem minutter, men vi brukte 40. Jeg trødde ikke en eneste gang, og hadde på bremsen hele tiden. Jeg var så redd, og kunne gått mye fortere, haha. Det var i det minste fin utsikt, og en fin opplevelse.

Vi har spist god mat, kjørt mange timer for kun en 40 minutters lang sykkeltur i snile fart, ledd hele dagen, sett fin natur og lært mye nytt. Det var fint å være så mye med Vibeke igjen, og kunne vise henne noen av stedene pappa har vist oss andre i sommer. I morgen skal jeg se Mascha litt igjen, før jeg skal pakke, og dra til Alta. Jeg får enda flere fine dager i vente, og det gleder jeg meg til.

Hva med dere, hva gjør dere denne helga?

(HUSK KONKURRANSEN MIN HER)

- Janne

Les mer i arkivet » September 2017 » August 2017 » Juli 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits