følelser og tanker, søsterdag og innflyttningsgaver.

Klokken er halv ett og jeg er endelig tilbake i senga mi. Jeg burde kanskje ikke sette meg på pcn nå, siden jeg skal tilbake til kurs og rutiner igjen i morgen, men jeg trang å skrive litt. Pysjamas buksa har vært på noen timer, tablettene er tatt og tennene er pussa, så jeg er klar. Jeg føler meg bare litt urolig av en eller annen grunn. Jeg liker jo å ha ferie, det å kunne være med søstrene mine og familien min så mye som mulig. Det har jeg gjort idag. Men jeg føler likevel ikke at jeg har fått vært nok med de en og en. At jeg har fått satt meg ned og hatt nok viktige samtaler med familien min før vi flytter ut for høsten, at jeg har fått leve ordentlig i nuet sammen med de jeg er mest glad i. Jeg tenker mye på det, at mange av oss er så inni telefoner og serier at vi glemmer det. Men jeg prøver å være obs på det. En stund hadde jeg dårlig samvittighet for hvert minutt jeg satt på rommet mitt, fordi jeg følte jeg kasta bort viktig tid med familien min, men da måtte jeg bli litt mindre hysterisk, haha.  Jeg prøver å spørre familien min hvordan de har det hver eneste dag, fordi jeg vil vite det, og jeg prøver å tenke at nåå, nå i dette øyeblikket har jeg det bra og er takknemlig. Jeg hadde et sånt øyeblikk da søstrene mine og jeg kjørte bil til byen idag (vi bor på landet). Vi sang, hørte på musikk, lo og bare var sammen. Da smilte jeg for meg selv og tenkte at nåå har jeg det bra, sånn liker jeg å ha det. Jeg sa det faktisk høyt også, at jeg satte pris på slike øyeblikk, og de responderte med det samme, og da smilte jeg enda mer. Jeg tenkte det var rart å si det, å tenke sånn. Jeg har jo hørt at jeg minnes om ei gammal dame noen ganger. Men jeg er jo takknemlig, og da er det jo viktig å vise det, si det, og minne andre på det. Jeg er så redd for at vi glemmer det. At vi glemmer å se hvor fort vi vokser, at jeg flytter ut nå og ikke får se søskna mine og foreldrene mine like mye mer. At de spesielle øyeblikka blir sjeldnere og sjeldnere. Enten er det en vanlig følelse, eller så er det Petter Pan syndromet som slår litt ekstra hardt inn nå som hverdagen begynner igjen.

Men jeg har hatt det veldig fint i sommer, uansett hvor mange samtaler vi har rukket å ha. Jeg har rukket å være masse med alle sammen. Spesielt mamma og pappa faktisk. Jeg har satt de først hele tiden, fordi jeg ikke vet hvordan denne høsten blir enda, og fordi jeg ikke gidder å bruke tiden min på fulle ungdommer som kommer og går som de vil, og snakker stygt om alle de henger med, haha. Jeg har vært med de på mange bilturer og båtturer, og jeg har fått gjort mange små koselige ting med både de og søstrene mine. Jeg har sett venner også, og jeg setter pris på alt jeg har fått gjort i sommer. Jeg både gruer og gleder meg til i morgen, og høsten. Alle endringene. Jeg trang å bare skrive litt, få ting litt ut, og puste litt. Jeg er kjempe takknemlig, og jeg har hatt en fin dag, men jeg er nervøs, og da hjelper det å få litt perspektiv på ting, av å se ting sort på hvitt.

Idag har jeg som sagt vært med Vibeke og Rikke hele dagen. Det var egentlig det dette innlegget skulle handle om, og om hva vi hadde gjort idag, men det ble visst litt dypere enn som så, også, haha. Men jeg kan si det likevel! Vi har vært på alle mulige kjøpesenter for å finne ting vi trang. Da kjøpte vi blandt annet en innflyttningsgave til Øystein og Vibeke, som var et basseng. Da vi kom hjem, sa pappa at han hadde et dobbelt så stort et i kjelleren vi aldri hadde brukt, så det var jo litt bortkasta. Da kunne de kanskje fått noe mer fornuftig av oss, men da fikk de to basseng istedet, haha. Vi rydda og ordna litt, spiste middag, og fylte i bassenga. Eller, vi fikk fylt det ene, mens det største står fortsatt. Elvin og Tormod kom for å hjelpe oss, og senere kom mamma og pappa også. I mellomtiden spilte vi litt volleyball med flere familie medlemmer. Jeg orka ikke å spille så mye og være så sosial, og rydda litt istedet (ble med litt) Da alle hadde dratt, kom jeg tilbake igjen (haha, sær), og fortsatte med bassenget. Vibeke og jeg kokte faktisk vann, og gikk med sikkert 15 bøtter til sammen, bort til bassenget, for å få det litt varmt til vi får ordna noe smartere. Det ble fyllt opp fortere enn med bare hageslangen, men det var jo fremdeles iskaldt såklart, haha. Men vi fikk testa det! Vibeke ble ihvertfall fornøyd med gava, så får vi finne noe Øystein også liker kanskje. Han har nok ikke tålmodighet til å sitte stille i et basseng, haha. Etter vi testa bassenget, gikk vi inn og så Frozen og spiste litt godteri. Øystein kom hjem og så den med oss også. Jeg rakk ikke det siste kvarteret, men det var koselig likevel. Her kommer noen bilder fra dagen:

Vel, dagen og dagen, et par bilder av det tomme bassenget, og de andre som spiller volleyball. Dere får følge meg på Instagram for å se litt mer også, om dere vil. Ellers har vi vlogga litt idag, så kanskje jeg legger ut en video. Men det var mest for vår egen del, så vi glemte å filme hele tiden. Vi hadde det så gøy. I tillegg regnte det så mye noen ganger, at vi bokstavelig talt måtte løpe rundt og lete etter bilen etter shoppingrunda, haha. Da tenker man ikke på å ta fram kameraet. Vibeke filma faktisk reaksjonen vår da vi endelig fant bilen da. Såh, det var over 1000 ord om dagen min, og litt om hvordan jeg føler meg idag. Nervøs, forvirra, men glad og takknemlig. Nå er jeg klar for å legge meg. Takk til dere som fremdeles stikker innom. Det setter jeg pris på. Om dere har noe på hjertet, må dere bare tømme dere. God natt!

- Janne

På et jorde i solnedgangen #2

Hallooo! Har dere hatt en fin fredag så langt? Dagen idag har vært stille, så jeg tenkte å bare vise dere flere bilder Øystein, Vibeke og jeg tok på jordet her om dagen. Jeg elsker jo å ta bilder, så da vil jeg jo ha mer av slikt på bloggen, og ikke bare av typiske blogg ting.Hva synes dere?

- Janne

 

DEN LATTERLIGSTE MÅTEN Å FÅ BLÅVEIS PÅ

Halloo! Hvordan går det med dere? Åh endelig klarte jeg å stå opp tidlig! De siste dagene har jeg sovet så utrolig lenge, og ikke fått gjort noen ting. Igår sa jeg at Rikke fikk vekke meg, så jeg kunne kjøre henne på jobb, for da kom jeg meg opp. Lettere å komme seg opp når det er noe man må gjøre. Hadde jeg ikke stått opp, hadde hun likevel kommet seg dit da, men jeg lovte jo. Så jeg sto opp i åtte tiden, og kjørte henne på jobb. Etterpå fikk jeg endelig gjort yogaen min. En skikkelig god yoga økt hvor svetta rant fra panna. Jeg har nesten ikke fått trent noen ting etter den dagen jeg sto opp klokka sju for å jogge. Jeg har blitt med familien min på så mange turer hit og dit, som har vart hele dagen, at jeg ikke har finne roa til å trene etterpå. MEN idag gjorde jeg det. Føles deilig å ha stått opp tidlig og fått starta dagen slik.

Rett etterpå skulle jeg være flink, og støvsuge litt på kjøkkenet. Jeg skulle bare flytte en pose med klær Rikke har satt der inne, og da sklei den lille støvsuger tingen ut av røret på selve støvsugeren, siden jeg ikke hadde tatt den ordentlig inn etter jeg støvsugde stua før yogaen, tydeligvis. Den føyk av og traff meg rett i, og under øyet. Jeg kava meg på gulvet og skreik til mamma og pappa, og blåveisen kom med en gang. Det verker i øyet, og nå er jeg redd for å nyse slik at blåveisen blir større, haha. Herregud, er det mulig. Det er jo bare jeg som klarer sånt. Her om dagen da jeg skulle hjelpe Vibeke og Øystein med å ta inn frysevarer, ble bunnen av pappesken ødelaget (fordi de bare hadde et papir lignende greier under), maten datt ut, og jeg fikk en frossen laks i hodet, hahaha.

Det kommer ikke like tydelig frem på bildet, haha, herreguuuud...Håper den forsvinner til innflyttningsfesten( part to) til Vibeke og Øystein i morgen..Nå drikker jeg litt kaffe, og ser på youtube. Jeg har lagt ut en ny video på hovedkanalen min også nå, som dere kan se HER, om dere vil. Senere vet jeg ikke helt. Er så sliten idag.. Hva med dere, hva gjør dere idag?

Måneden som var: Juli 17

Halloooo! Herreguuuuuuuuud tiden flyr. Jeg skreiv jo akkurat måneden som var juni, og nå er jeg i gang med juli innlegget. Snart er sommeren over også.. Huff nei, det vil jeg ikke snakke om nå. Nå holder vi oss til en ting om gangen. Juli er jo ikke helt over enda, men jeg tar det nå likevel. Jeg liker disse oppdateringene, for da har jeg en liten oversikt selv også, tihi.


 

Craving: Cocio!!! WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.

Utfordring: Døgnrytmen min, huff, den blir vill i ferien.

Høydepunkt: At jeg har fått vært så mye med venner og familie, og sett så mye av Norge.

Blogg: Som jeg sa forrige måned: Jeg har virkelig likt og blitt inspirert av Christina sin blogg Fashionstatement HER. Eeelsker den! Verdt å ta en titt.


Favoritt produkt: Jeg har ikke noe nytt favoritt produkt, men jeg liker veldig godt denne kaffen her, om det telles.
 

Sang: Dr.Hook - On the cover of the rollingstones.

Kino: Hmmm... Jeg har ikke vært på kino i juli tror jeg?? Wow..

Serie: T@agged!! En serie av JC caylen, Lia marie Johnson, og andre youtubere og flotte skuespillere. Den minner litt om Pretty Little liars egentlig, og er veldig bra. Den kan dere finne på Viaplay.

Beste bok: Vinterstengt av Jørn lier Horst.

Tidsfordriv: Mange roadtrips til flotte steder i Norge. Jeg har også vært en del på båttur.


 

Flause: Kanskje at jeg datt av baderingen i sommerland, og dunka hodet i sklia? Mer j***** skummelt og vondt, haha. EDIT: Jeg kom på det etter jeg posta innlegget, men hadde allerede fått kommentarer på det, så jeg lar det stå, meeeen: Da jeg skulle hjelpe Vibeke og Øystein med å flytte inn, skulle jeg sette inn frysevarer. Så smarte som de er, hadde de bare putta frysevarene oppå en tynn papp plate, nærmest papir, så maten falt ut, og jeg fikk en frossen laks i hodet, av alle ting, hahaha...

Sitat: "Go where you feel most alive"


Hvordan har din juli vært til nå? Jeg har foresten kommet ut med en ny vlog idag, så gjerne sjekk den ut HER, tihi.

På et jorde i solnedgangen

Hallo! Hvordan har dere det?

Åh, igår var en utrolig fin dag. Den starta ikke bra. Jeg følte meg dritt, ville ikke ta medisinene mine, lå bare stille og orka ikke spise. Men så fikk jeg en koselig melding av Vibeke om et obligatorisk oppmøte på en jentekveld hos henne. Jeg fikk et lite kick, sto opp, spiste, og dro for å hente Vibeke. Rikke kunne ikke være med oss uansett, så vi var spontane. Helt siden tante snakka om klatring, har det blitt printa i hodet mitt, så jeg ville dra til en klatrepark. Vi kjørte til Skien, men oppdaga at vi måtte bestille dagen føre. Så vi dro til Porsgrunn for å bowle. Vi kunne ikke vært dårligere til det, men vi lo masse og hadde det kjempefint. Vi kjøpte en liten gave til mamma, og fant noe vi hadde lett etter lenge: HELIUM! Haha.. Vi har hatt så lyst til å filme til en youtube video med helium ballonger, så da gjorde vi det. Da vi kom hjem til Vibeke og Øystein, så vi Øystein og Tormod i full gang på jordet. De hadde vært såå flinke og klipt jordene, rydda kvist og styra skikkelig. Så før vi filma, forsikra vi oss om at de ikke trang hjelp (for vi ville selvfølgelig hjelpe de), og hadde en liten "Fotoshoot" på jordene, før de rakk å klippe mer. Øystein tok noen bilder av oss sammen også, og jeg tok noen bilder av de, men jeg legger kun ut de av Vibeke i dette innlegget, viss ikke hadde det blitt så mange. Så stay tuned for del to, og kanskje til og med tre, haha.

Synes slike bilder er så koselige å ha. Vakre, gode lillesøstra mi ♥

Hva med dere, hva gjorde dere igår?

- Janne


Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Min siste vlog fra vlogkanalen min - Flyttevlog: HER

Roadtrip til Dalen, gåtur til Rui - Bilder

Hallo dere! Åh for en daaaag. Dag to på roadtrip med familien. Den samme gjengen som igår, minus Bestefar, dro på roadtrip til Dalen. Mamma har jo bursdag idag, og det var et sted hun alltid hadde hatt lyst til å dra til, som heter "Rui". Man måtte gå et lite stykke opp til en gammel gård med en helt fantastisk fin utsikt. Hun hadde lest mye om et par damer som bodde der for leeeeeeenge siden, og hadde lyst til å opp å se. Vi var på museum, som Fredrik og jeg sneik oss innpå uten å vite det. Så når vi var ferdige spurte Mimmim om ho skulle spandere på oss for å inn å se, hahaha... Da betalte hun for oss så vi fikk gå lovlig inn til resten av delen. Haha, tusen takk Mimmim. Vi så på en miniatyr av Telemarkskanalen, og mange flotte gamle bygninger, utskjæringer i tre, malerier, bilder, og andre flotte ting. Det var så gøy å se hvor gira Fredrik var. Det er ikke hver dag man ser en såå fascinert åtte åring over gamle kirker og bygninger. Jeg elsker slikt selv. Vi koste oss med is i sentrum, og avslutta roadtrippen med et avkjølende bad sammen med hundene.

  Dalen er så vakkert, og det er så fint å se slike steder med familien min. Jeg er sååå takknemlig for det! Nå skal vi avslutte mammas bursdag med volleyball og noe godt i glasset, wiiii. Hvordan har dere det idag?

- Janne
 

GRATULERER MED DAGEN MAMMA!!

 

Gratulerer med dagen til den flotteste og sterkeste dama jeg kjenner. Takk for at du er en evig støttespiller, venn og så fantastisk en god mor. Du jobber alltid så godt du kan for at alle andre skal ha det bra, og setter alle andres behov foran dine egne. Håper vi klarer å gi DEG en super dag idag! Veldig glad i deg Mamma <3

- Janne
 

Hei Norge

Idag har vært fint. Jeg dro med familien på en spontan roadtrip til Fyresdal. Vi gikk i regnet, langs vannet i en fin sti. Lekte på et klatrestativ, huska, lo og prata. Mimmim og Bestefar spanderte middag på oss, og vi hadde det veldig koselig. I bilen las jeg mye, og hørte på mamma og pappa synge. Jeg trang å være med idag, og jeg er glad jeg gjorde det.

Fine, vakre Norge, og familien min.

Hvordan har dere hatt det idag?

- Janne
 

Verdier jeg beunder ved andre

For noen dager siden, lagde jeg et innlegg om ting jeg ikke forstår. Det handla stort sett om ting jeg ikke forstår ved andre mennesker. Men det er så mye jeg liker og beundrer ved mennesker også. Jeg liker igrunn aller helst å være i mitt eget selskap, men jeg prøver å være litt positiv også, for mennesker kan jo være ganske ålreite også, haha. For å bringe litt mer positivitet, kommer jeg med noen punkter med verdier andre mennesker har, som jeg beundrer. 

♥  Når de klarer å være seg selv uansett, og har den samme personligheten uansett hvem de er med. Det er det så få som har at jeg ikke alltid orker å omgås mennesker ass, haha..

♥  De som står for meningene sine.

♥  Folk som er trygge på hvem de er, og har funnet seg selv og sine verdier.

♥ Folk som klarer å snakke for seg.

♥  De som aldri gir seg uansett hvilke hindringer de enn måtte møte på.

♥  Forståelsesfulle mennesker. Altså slike som virkelig klarer å sette seg inn i andres situasjoner uansett. Min venninne, Mascha, er slik. Urealistisk god.

♥  De som klarer å gå imot strømmen.

♥  De som ler litt ekstra høyt av seg selv når de driter seg ut. Selvironi er fantastisk!

♥ De som klarer å spare penger og la vær å shoppe så mye. Ikke forde de er så opptatte av penger, men fordi de ikke er så opptatte av ting.

♥  Mennesker med skikkelig selvkontroll, uansett hva det gjelder.

Har du noen punkter å adde til listen?

- Janne

 

DIY MASON JARS

Hallo! Har dere hatt en fin søndag så langt? Jeg har faktisk ikke spist frokost enda engang jeg, for jeg er så kvalm og svimmel at jeg ikke orker å stappe i meg mat. Skal ikke klage, for sola skinner og jeg har det fint. Jeg har bare hatt så vondt etter jeg slo hodet mitt i vannsklia, haha. Jeg er nok litt ør etter i natt også. Etter grillkvelden, kjørte jeg et stk full lillesøster, og måtte hjelpe ho inn og sånt, så det blei veldig seint. Jeg fikk gjort yoga og sånt mens jeg venta på å hente henne da, så det var da fint også. Idag vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Forhåpentligvis være med Even. Til da, tenkte jeg å komme med en liten DIY. Mer en idè kanskje? Den er i den nye videoen min på youtubekanalen min, så dere kan se det mer detaljert HER, men tenkte jeg kunne vise dere likevel.


 

Jeg kjøpte noen glass på Nille, og dekorerte de litt. Dere trenger bare noen krukker/glass dere liker, litt maling og pensler. Jeg malte enkelt og greit bare ananas og vannmelon på, og skreiv noen søte små setninger. Det blei ikke så veldig fint, men synes det var søtt, og da har jeg noen litt mer sommerlige og kreative versjoner av de ellers søte glassa. Det går ann å få kjøpt noe lignende på Nille også, men det er jo gøy å prøve seg litt frem selv, eller hva? Maleskillsa mine finnes ikke, men det er ihvertfall gøy å være litt kreativ. Hva med dere, liker dere å gjøre sånt?

Fortell meg om planene deres da, tihi.

- Janne
 

En liten innflyttnings fest

Hallo!

Fjoh, endelig kan jeg sette meg ned igjen. Eller, alene værtfall. Jeg har følt meg så mørbanka etter sommerland igår, noe jeg kom på akkurat nå, at jeg glemte å fortelle dere om, haha. Jeg var nemlig i Sommerland i Bø igår med Espen, Even og Rikke. Jeg slo hodet mitt i en vannsklie og føler meg fortsatt ør og kvalm. Jeg forteller alt om det i den nye vloggen min. Det var ikke så dramatisk, men det føltes sånn akkurat da, haha. Jeg hadde en utrolig bra dag igår, så det er bare rettferdig at jeg er sliten idag (lol). Men jeg hadde ikke tid til å være sliten, fordi jeg hadde så mye jeg måtte rydde og ordne. Jeg har fått gjort det aller meste av det jeg tenkte idag, så jeg er fornøyd. Ellers har jeg vært hos Vibeke og Øystein på en liten innflyttnings fest/sammenkomst. Jeg tok litt bilder, men tenkte jeg skulle bare dele de av meg, fordi jeg ikke vet om jeg får legge de ut. Det var værtfall veldig koselig. De andre er der enda og drikker litt og koser seg, så jeg skal hente de etterhvert. Vi grilla, spilte volleyball og hadde det veldig fint. Jeg fikk endelig catcha opp med Tormod igjen, fordi han fant ut at han ville drikke alikevel, så jeg kjørte han hjem for å hente ting, også trang Vibeke litt påfyll til drinkene sine. Alt i alt en veldig koselig kveld. Jeg blir fort sliten, så jeg måtte hjem å hvile litt. Noen måtte jo ordne dyra uansett, så jeg har gått en liten runde med Balder, og nå skal jeg bare drikke en smoothie og gjøre yoga, og kanskje rekke litt redigering før jeg henter de andre.

Bildene ble ikke så bra som jeg håpa, eller, mamma tok fine bilder, men jeg var ikke fornøyd med hvordan jeg ble på bildene. Liker at håret mitt har lysna så da i det minste. I morgen skal jeg være med kjæresten min, og annet enn det vet jeg ikke enda. Forhåpentligvis på båttur, tihi.

Hva med dere, har dere det fint?

- Janne

Hvordan jeg trener i sommer

Før hadde jeg vanskelig for å lee meg om vinteren ettersom jeg ikke har noen spesielle hobbier, der man er aktiv, om vinteren. De senere åra jeg jeg slite litt med det å faktisk få til en skikkelig treningsøkt i sommerferien. Søvnmønster og kostholdsrutinene havner fort i ubalanse, ettersom man gjerne kaster seg med på ting helt spontant, fordi man har ferie og ikke trenger å legge seg enda. Da tenker man kanskje at man har god tid til å trene senere, også blir det ikke noe, fordi noe morsommere kommer i veien. Det kjenner jeg ihvertfall veldig på selv akkurat nå. Jeg trente så bra tidligere i år, og hadde ordentlig bra rutiner, men nå har alt bare blitt et evig kaos på den fronten. Spesielt nå som jeg bruker så mye tid på youtube og redigering. Men jeg leer meg og er relativt aktiv, så jeg tenkte å komme med mine tips, og fortelle litt om hvordan jeg holder meg aktiv/trener, om sommeren. Litt ironisk at jeg drikker brus og spiser sjokolade mens jeg skriver dette innlegget, men hey, kostholdsprat tar vi en annen dag..

♥ Toppturer - Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har gått mange toppturer i år. Det har ikke frista så mye å gå på fjelltur nå i denne varmen, men bare en liten tur når sola ikke er så intens, gjør godt for både kropp og sjel! Den utrolige utsikten på toppen, gjør alt verdt det. Bare husk å drikke masse vann!

♥ Tur med hunden - Nå har jeg jo hund, så for meg er det på en måte en liten gullbilett når det gjelder å komme seg ut. Det er jo ofte det som er vanskeligst for folk, inkludert meg, det å faktisk komme seg ut av døra. Men når jeg gjør det, er det stort sett i sammenheng med å få lufta Balder. Noen ganger tar vi bare en liten luftetur så han kan gå på do, andre ganger tar jeg han med på tur, enten de er korte eller lange, og avslutter gjerne med en badetur. Det viktigste er jo å lee seg.

♥  Svømming - Jeg nevnte det jo over, men ofte etter gåturene våre, har Balder og jeg tatt oss en liten svømmetur. Det er jo ikke mye svømming det blir med en valp med seg, men i det siste har Rikke vært mye med, og da bytter vi på å passe på Balder. I tillegg har jeg svømt litt når jeg har vært på båttur med familien. Båten er stor nok til å kunne ha en styrkeøkt eller yoga der, men svømming er jo helt perfekt.

♥  Elipsemaskin - På Balder sitt rom (Vibeke sitt gamle rom), har vi en elipsemaskin, og den har jeg brukt veldig mye i år. Det har blitt litt mindre nå de to siste månedene, men den blir fortsatt mye brukt, og den er så kjekk. Jeg brukte den senest på torsdag. Da løp jeg kun i 20 minutter, men det var det jeg orka akkurat da, og det var så mye bedre enn ingenting. Det frister ikke alltid å ut i varmen å løpe, så da tar jeg med meg bordvifta mi og pc'n min inn til elipsemaskina, og trener litt.

♥  Bakkeløp - I det siste har jeg tydd mer til bakkeløp. Det er j*****, men så deilig og effektivt. Korte og effektive treningsøkter kan være vel så bra, og jeg føler meg kjempebra etterpå også. Værtfall en stund etterpå, haha.

♥  Korte styrke økter - Jeg fikk stramma inn magen en del tidligere i år (litt værre igjen nå tho), og det var fordi jeg ofte tok korte styrke på hele kroppen, og noen spesifike muskelgrupper, ofte. Det har jeg begynt med igjen nå, og som sagt, korte treningsøkter kan være vel så bra. Alt er jo uansett mye bedre enn ingenting.

Det er slik jeg trener/holder meg aktiv i sommer. Hva med deg, hva er dine beste tips til å holde seg aktiv i sommer? Mitt aller beste tips er jo såklart å finne en aktivitet du liker å gjøre, kanskje aller helst ute. Selv spiller jeg mye volleyball ute, og det er jo veldig aktivt og morsomt. Håper dere har det fint værtfall, uansett hva dere gjør.

- Janne


 

 

Ting jeg ikke forstår

Det er mange ting jeg ikke forstår, som gjør meg frustert og irritert. Mange av tinga er sikkert mangel på kunnskap og forståelse, mens andre ting er kanskje på grunn av andres mangel på sympati og forståelse, haha.. Jeg trenger å få det ut, og etter en stund skal jeg se tilbake på dette innlegget og se om jeg kanskje har gjort meg litt klokere siden da.


 

♦ Hvorfor folk blander seg i andres krangler - Ja, jeg blander meg om noen spør meg om råd også tåler de ikke svaret mitt og sier jeg ikke skal blande meg, men det at noen krangler også skal de få det til å handle om seg selv. Bli sure og hysteriske og gjøre hele greiene mye større og værre enn det er, når en egentlig bare kan gå vekk og komme tilbake når det har roa seg. Med mindre det er en skikkelig stygg og alvorlig krangel såklart.

♦ Homofile homofober - Ja, denne kommer jeg til å få dritt for. Jeg har full forståelse for at de som er vokst opp i et miljø der andre legninger enn hetero ikke er akseptabelt, ikke tørr å stå frem (teit at det skal være nødvendig, det burde såklart være tillatt overalt), og at de kanskje prøver å skjule det med å slenge ting om andre. Men å gjøre det vanskeligere for andre å stå frem, med å slenge dritt og være ekle, når en faktisk er homofil selv, det forstår jeg ikke. Hvorfor ikke gjøre det enklere for andre når du så gjerne skulle hatt det enklere i den situasjonen selv? Jeg er hetero så kanskje det er derfor jeg ikke forstår det. Men jeg har jo full respekt for andres legninger, så hvorfor har ikke alle det? *Drar meg i håret*

♦ Rasister - Jeg forstår virkelig ikke hvorfor man skal ta alle unner en kam, og dømme noen utifra hvilken hudfarge de har. Alle har værtfall èn venn med en annen hudfarge enn sin egen, og da sier de alltid "ja men han er jo grei", ja fordi du kjenner han og har snakka med han, det er nok veldig mange andre også.

♦ Mennesker uten selvinnsikt - Hvordan?? Det er så mange som er så nøye på hvordan andre er, men er helt blinde når det gjelder seg selv.

♦ Når folk ikke vasker do skåla - Haha, dette var en kvalm en, men hallo: Når noen har vært på do og ikke gjort reint etter seg, og bare går og overlater det til neste mann. Jeg forstår det ikke. Hva om de hadde gått inn på do sånn etter noen andre og blitt møtt av noe sånt? Noe så kvalmt og irriterende. Latskaaaaap...

Jeg prøver å ha forståelse for det meste her oppe, men det er noe jeg bare ikke klarer å skjønne helt. Kanskje dere tenker noe av det samme, eller eventuelt har noe å adde til listen?

- Janne


Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Min siste vlog fra vlogkanalen min - Flyttevlog: HER

 

Det beste å våkne opp til

Hallo! Hvordan har dere hatt det idag? Jeg våkna i båten av lukten av kaffe, og pappa som ropa overlykkelig fordi han fikk en fisk på kroken. Jeg starta dagen med å spise fersk stekt fisk ute, med fin utsikt over rolige Toke. Etterpå gikk jeg inn og las i boka mi lenge, og drakk to kopper kaffe. Det får jeg aldri tid til. Jeg koste meg veldig. Nesten litt for mye, fordi jeg ble så slapp og sliten, haha. Men det var så deilig å sove på vannet i natt også. Andre gangen denne uka. Jeg var litt urolig igår og ville egentlig sove hjemme, men jeg er glad jeg ble over. Jeg sover som en baby i senga der, og blir behandla som den prinsessa, siden jeg sover så lenge at de andre vekker meg med servering. Herregud for en luksus. Vi dro hjem i ett tiden, og da bare redigerte jeg videoer og sånt småtteri før jeg kjørte Rikke på jobb. Etter det har jeg redigert mer, og jeg tror morgendagens video blir bra. Jeg løpte litt og spiste god middag med mamma og pappa, før jeg henta Rikke på jobb igjen. Vi tok oss en tur til Brotorvet for å kjøpe bursdag gave til mamma, som hun fikk idag, fire dager for tidlig. Hun ble kjempefornøyd! Det gjorde oss glade, og det virker som alle er veldig avslappa og fornøyde nå. Vi kan å nyte livet innimellom. Jeg er så takknemlig og har det så fint.Det første de gjorde begge to, da de sto opp, var å spise potetgull. Da jeg sa de skulle smile, lagde de makent grimase. De er ihvertfall like..

Jeg nyter de lange late sommerdagene så lenge det varer. Dagene går skremmende fort, og snart slår virkeligheten til med skolestart og jobb for oss. I morgen skal jeg en tur til Sommerland i Bø, og det gleder jeg meg til. Hva med dere, har dere noen fine planer for morgendagen?

- Janne


Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Min siste vlog fra vlogkanalen min - Flyttevlog: HER

DIY COLOR RUN POWDER

Hallo dere! Jeg slenger ut enda en DIY SUMMER EDITION! Jeg har filma alt sammen, og den videoen kommer ut i morgen, med fremgangsmåten på både denne, den forrige DIY'n min, og enda flere. Tenkte likevel jeg skulle legge ut bilder her på bloggen, og fortelle litt om hvordan jeg gjorde det. For denne gangen lagde jeg nemlig pudder man kan bruke i color runs. Det kunne nok blitt mye bedre, men jeg gjorde så godt jeg kunne, og det var veldig gøy å ta bilder med det.

                                                                                     SLIK GJØR DU DET:

Finn frem en form, gjerne engangsformer eller noe det ikke er så farlig med. Det gikk fint å bare bruke en vanlig form også. Dette blir veldig grisete, så pass på at du gjør det et sted det er enkelt å rydde det opp, gjerne ute. Maisennan stivner fort, så du må røre fort og hardt. Det var enklere å bruke hansker og bare kna det godt sammen til det ble pulver. Ta oppi så mye farge du vil. Jeg tok ikke så mange dråpene fordi jeg ville ha fargene lyse. Når du er fornøyd med konsistensen, tar du i en form inn i ovnen på 80 grader i 60 min. Hvert tjuende min må du røre litt med en gaffel, også tar du det ut når det virker tørt. Om du ikke vil bruke ovnen, kan du la det tørke i noen dager også.. Om du vil ha pulveret helt uten klumper, kan du ta det i en mikser til du blir fornøyd. SÅÅ er det bare å bruke det!

Det kunne gjerne blitt bedre, men siden jeg bare brukte det til bilder, ble jeg fornøyd. Kjempe morsom DIY på en dag en ikke har så mye å gjøre, og kanskje vil ha en morsom Fotoshoot med venner. Hva synes dere? Husk at videoen min kommer ut i morgen, og da får dere se det mer detaljert. Hva er dine beste DIY tips?

- Janne


Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Min siste vlog fra vlogkanalen min - Flyttevlog: HER


 

Fem enkle grep for å bli mer miljøvennlig

Hver gang jeg er stressa, og ikke har fått nok tid til å sette meg ned, meditere, eller gjøre yogaen min, begynner jeg å overtenke veldig. Tankene mine flyr rundt, og temaer som døden, miljøet, krig, og kosthold (ingen mellomting), gnager veldig. Jeg føler veldig på at jeg ikke gjør nok. Man vet hva som kan hjelpe, men vi gjør det jo ikke. Det er rett og slett bare latskap. Jeg tenkte meg om, fant frem punkter jeg er eller har vært flink til, og skreiv de ned, som en liten reminder for meg selv og andre. Det er så mange små enkle ting vi kan bli flinkere til når det kommer til miljøet. Så her er fem enkle grep alle burde kunne klare, for å bli mer miljøvennlige.


 

♥ La vær å kast fra deg søppel ute. Det har vennene og familien min alltid vært flinke til, så dette kommer helt naturlig for meg. Det er bare latskap. Putt søpla i lommene dine, eller ha det i hånda til nærmeste søppeldunk kommer. Det er virkelig ikke noe problem. Drar du på tur, er det ikke mer stress å ta med deg søpla hjem, enn det var å ta med deg ting ut.

♥ Resirkulering. Sorter søpla de! Det er det alle mulige hjelpemidler og systemer til, så sorter glass, restavfall og matavfall hjemme. Det burde ikke være noe problem..

♥ Pakk varene dine i en sekk/papp pose istedenfor plastikkposer. Dette er jeg såå dårlig til, og røsker til meg en plastikk pose selv om jeg ikke trenger den, og selv om jeg har alle mulige tøyvesker jeg kan putte varene i, istedet. Jeg bærer varene om jeg har plass i hånda, men jeg skal begynne å ta med meg veskene i bilen, sånn at jeg husker det.

♥ Gå til de nærmeste stedene du skal, istedenfor å bruke bilen. Huff... Jeg er alt for fæl til å ta mopeden/bilen, etter det var en mulighet, selv om det tar meg knappe ti minutter å gå ned. Latskap rett og slett.

♥ Shopp mindre, og ty til gjenbruk istedet. Skal du kaste noe? Gi det bort til noen, eller selg det videre. Noen andre har garantert bruk for det.

Hva tenker dere? Kanskje dere har noen tips dere også?

- Janne


Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Øystein og Vibeke flytter!

PUH! Endelig tid til å sette seg ned. Jeg har farta att og frem og gjort noe helt siden jeg sto opp igår. Vibeke og Øystein overtok huset igår, så da fikk vi inn alt av møbler og fikk ting litt på plass. De mangler jo fremdeles noe, men vi hjalp de med det vanskeligste, og med det meste.. Vibeke lagde vafler til oss til lunsj, så avslutta vi kvelden med en drink hver for å feire. Det var så koselig, og jeg synes vi fikk gjort mye på bare en dag! Det var for det meste Meg, mamma, pappa, Vibeke og Øystein som flytta og styra, mens noen andre kom og hjalp litt innimellom, og etterhvert kom Even og Rikke også. Det har allerede blitt såå fint der, og de er så heldige. Tenk at lillesøster har kjøpt seg hus, herreguuud... Jeg er så stolt av de, og så glad på deres vegne. Et nytt kapittel er startet, og jeg er takknemlig for å være få være en del av det, og kunne besøke de i det nye huset. Ikke bare hus, men småbruk faktisk, jeeeeeeezzzz.

Vi prøvde å sette sammen noen stilige bar stoler. Even fikk den jobben for å si det sææænn..

Even sov hos meg i natt, og med en gang jeg sto opp, dro jeg på hytta til Mimmim og Bestefar. Even ble liggende igjen å sove litt, for jeg hadde lovet de å hjelpe de med slåtten. Den fikk vi ferdig på rekordtid, så nå ble det sååå fint der. De spreke besteforeldrene mine pleier å gjøre alt av arbeid på jorder og åkrer selv, så nå tvang jeg meg på, haha. Det satt de veldig pris på. Med en gang jeg kom hjem, kom søskenbarnet mitt Stine hit, så dra dro vi opp til Vibeke for å spille litt volleyball. Jeg var ikke så energisk idag, så jeg håper jeg får se henne senere også. Nå har jeg et veldig sterkt behov for å hvile litt i fred før en sen middag. Jeg ville bare blogge litt. Skrive, få ting ned. Hva med dere, har dere det fint?
 

Min kjære mimmim - Gratulerer med dagen!

Min kjære mimmim har bursdag idag. I den anledning tenkte jeg å skrive et lite innlegg til/om henne. Jeg var 12 år da bestemoren min på pappa sin side døde, så siden da, har jeg hatt èn Bestemor. Jeg aldri følt mangel på den kjærligheten og omsorgen man får av en bestemor, fordi Mimmim har det største hjertet noen sinne. Vi har alltid vært mye med Mimmim og Bestefar, og de har vært så flinke til å ta oss med på turer, både i nærområdet og andre steder rundt om i Norge. De har alltid vært så flinke til å vise oss steder, fortelle oss historier, og inkludere oss i ting da vi var mindre. Jeg lærer stadig mye av Mimmim, og jeg synes hun er så inspirerende. Hvor sterk og positiv hun er. Alt har liksom en løsning. Jeg er evig takknemlig for omsorgen og kjærligheten Mimmim gir meg, hvordan hun konstant oppmuntrer meg, forteller jeg er bra nok og kan klare alt jeg vil. Hun respekterer situasjonen min, og støtter meg uansett. Jeg er evig takknemlig for alle minnene våre sammen, hvor åpent alt av hus og hytter de har, er for meg og de jeg enn ville ta med meg. Gratulerer med dagen til en av de flotteste personene jeg kjenner, og til et av mine største forbilder. Jeg er så glad i deg Mimmim!

Ta vare på de eldre. Lytt og lær. De har så mye å komme med. Det har den dama her lært meg!

-Janne

 

Mimmim sin 67 års feiring

Hallooo! Da er jeg hjemme igjen etter å ha feiret min kjære mormor, "Mimmim" sin 67 års dag. Hun har ikke bursdag før i morgen, men da overtar Vibeke og Øystein huset sitt, og trenger såklart mye hjelp til det, så da feiret vi henne idag. Åh, hun hadde bakt så mye deilig, og laget en utrolig god salat. Jeg er fremdeles mett nå flere timer etterpå, og kan ikke huske sist jeg spiste så mye kake. Det er noe helt spesielt med bestemors mat, uansett hva hun mikser sammen så smaker det godt. Det var vi som burde ha stella for henne men... Jeg malte noe til henne, og hun fikk masse blomster (hun har jo alt ting), ellers håpa jeg på å ringe henne, eller ta en liten tur i morgen også, innimellom all flyttinga. Det var ikke mye jeg fikk snakka med selve bursdagsbarnet, nå som søskenbarn og andre familiemedlemmer også var der, men det virka som hun koste seg mye. Jeg synes det var veldig koselig. Det var fint å være der, og se så mange av de. Forhåpentligvis rekker Stine(eldste i søskenbarn flokken) også å se oss i løpet av juli. Familie dager er de beste dagene.

 


(Fikk ingen bilder av Mimmim idag, men i morgen kommer det et innlegg, tihi)

Håper på flere helger som dette i sommer. Det er viktig å nyte slike dager, sette pris på de og verdsette hvert øyeblikk som HER OG NÅ. Hilsen 60 år gamle Janne, haha. Har dere hatt det fint idag?

Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

- Janne

Årets første natt i båten

(Dette skulle kommet ut tidligere idag, men ble ikke postet)

Hallooo! Hvordan har dere hatt det i helga? Igår var jeg så utrolig sliten og gåen, men ble med en tur på vannet for å komme meg litt ut av huset. Litt natur og vind gjorde susen, for jeg følte meg mye bedre, og det var så koselig at vi sov over. Det var mamma, pappa, Rikke, Espen og meg. Rikke og Espen sov ute i telt, mens vi andre ville sove i båten. Det kunne de også, men Rikke elsker å telte. Vil heller ligge i en seng når jeg har sjansen altså, haha. Vi spilte yatsy og kort, spiste mat og alt for mye godteri, bada, lo masse og koste oss veldig. Rikke og jeg så litt på film også faktisk. Om natta regnte det veldig, men det var faktisk veldig koselig å sovne til det. Jeg fikk en stor sengeplass for meg selv, som jeg tidevis delte med Balder, som aldri klarte å bestemme seg for hvor han ville sove. Det var første gangen jeg sov i båten i år, og jeg roa meg veldig greit. På denne tiden i fjor klarte jeg ikke roe meg noe annet sted enn hjemme, og orket ikke å være ute så mange timene om gangen. Det føles så utrolig bra å klare det nå. Jeg elsker den følelsen.

 

Espen som prøver å pose og sjarmere kameraet. Funka værtfall på Rikke, hæhæ.

Fine mammaen min ♥Jeg føler meg veldig heldig som har denne muligheten til å dra ut på vannet på den måten, sammen med familien min. Det er så fint! Også så utrolig deilig det er å våkne opp til fuglekvitter, eller i dette tilfellet; pappa som rydder og bråker, men i det minste koker kaffe. Den deilige lukta. Så står man opp, drikker kaffe ute i frisk luft med naturen rundt seg. Flere av oss bada etter (og før) frokost, og det var veldig forfriskende. Nå har jeg to timer på meg til å slappe av litt, og male litt til Mimmim. Idag feirer vi 67 års dagen hennes, æææææ!

Hva med dere, hva gjør dere idag?

Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

- Janne

Summer DIY life hack - Kald drikke hele tiden

Hallo dere! Jeg holder på å filme og ordne til mandagens video, som forhåpentligvis blir klar til da tho, og det er en video om ulike kjekke sommer life hacks. Jeg tenkte jeg skulle gi dere en liten smak på hva jeg har med i videoen, og det er blandt annet denne kjekke lifehacken her: Vannballonger som fryse elementer. Ja, det høres stusselig ut, men det er utrolig kjekt, og det funker mye bedre enn å ta med seg masse is, eller en hel frysebag på stranda/i hagen, for å holde drikken kald. I tillegg er det jo veldig stilig. Eller hva?

 

Alt du gjør er å fryse vannballonger, ta de med deg i en balje, og dra. Det tok kjempelang tid før de tinte i det hele tatt, og det var mye lettere å ta med seg en hel frysebag!

Hva synes dere, Stilig, eller hva? Idag er det flytting og en liten jentekveld med søstrene mine på planen.. Hva skal dere?

Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

- Janne

På øret nå - Min sommer spille liste

Halloo! Jeg tenkte jeg skulle komme med min sommer spille liste idag. Hva en hører på svinger jo veldig i forhold til vær og humør, hvem er er med, hva en gjør og lignende, så det er noen nye sanger siden sist. For å være ærlig er jeg ikke så fan av den typen musikk som blir laget for tiden, fordi det er så heftig mange rare melodier som blir slitsomme, merkelige tekster, og de høres igrunn like ut alle sammen spør du meg, hahaha.. Derfor hører jeg stort sett på gode gamle klassikere, MEN! Det er jo noen jeg synes er litt morsomme, og fine, så jeg har prøvd å holdt meg til mer nye sanger denne gangen..

Som dere ser er musikk smaken min veldig brei og jeg hører på det meste. Jeg er veldig musikk lei nå, og hører stort sett på gamle sanger, som sagt. Kanskje dere har noen forslag til noen feel good sanger? Hva hører dere på for tiden?

-Janne

 

Youtube lately #3

Hallo dere! Tenkte det var på tide med en liten "Youtube lately" igjen. Jeg er veldig aktiv på youtube. Jeg vet ikke hva det er, men jeg bare elsker å filme, sette klipp sammen og styre. Det er kanskje litt sært, det å filme seg selv å legge det ut på internett, men av en eller annen grunn er det noe inni meg som sier at jeg vil gjøre det, så da gjør jeg det, haha. Jeg legger ut videoer hver mandag og fredag, både videoer fra hverdagen, videoer der jeg tester forskjellige spill og leker, sketsjer og andre ting jeg kommer på. Jeg har en liten "serie" jeg kaller "Kaffe med Janne", hvor jeg tar opp ulike temaer, gjerne litt dype samtale emner, som har blitt tatt godt imot. Jeg elsker å finne nye youtube kanaler å følge, så jeg tenkte bare jeg kunne legge til de siste fire youtube videoene fra kanalen min, tihi. Kanalen min kan du finne HER.
 
 
 
 

Har du en youtube kanal? Isåfall vil jeg gjerne sjekke den ut! Gjerne abonner på kanalen min, så subber jeg såklart tilbake igjen. Gjerne kom med video forslag også. Har blitt veldig inspirert og har masse på lur nå, så følg med!!! Er dere også youtube freaks? Haha..

-Janne

 

Innkjøp av baby klær

Dere lurer kanskje på hvorfor jeg kjøper baby klær, og hvorfor jeg valgte å formulere meg som jeg gjorde i overskriften? Vel, et lite forsøk på clickbait, siden baby klærne ikke er til meg, haha. Min kjære blogg venninne, Silje, venter ei lita prinsesse til høsten, og siden hun nettopp hadde bursdag, sendte jeg henne en liten gave. Forhåpentligvis er hun så i feriemodus at hun ikke har tid til å sjekke bloggen min og se bildene av klærne, før hun har kommet hjem og åpna gaven, hehe. Jeg eeelsker å kjøpe baby klær, og måtte prøve å kontrollere meg så jeg ikke tok helt av. Det er så koselig når venninner og kusiner får babyer. To av tre kusiner er i gang med barn, og det er allerede flere venninner som har fått bebbiser. Føler heldigvis ikke så mye på presset selv enda, hehe. Koselig når man bare kan ta seg av de koselige oppgavene, som å kjøpe søte klær, kose bebiene, og gi de tilbake når de gråter, haha..

Bare seee så søte!

Dere burde sjekke ut Silje sin blogg HER. Der får sere se flere oppdateringer på graviditeten også. Jeg har aldri synes at sånt er så interessant, før nå når det er ei venninne som gjør det, for nå sjekker jeg etter oppdateringer hele tiden, hehe. Hun blogger såklart om andre ting også. Forhåååpentligvis får jeg sett henne i ferien, på vei til Alta i august, det hadde vært såå gøy.

Noen andre som har gravide venninner nå, og får gleden av å kjøpe baby klær? Jeg blir stadig overraska over hvor små de er, haha..

- Janne
 

En perfekt start på dagen

Hallo dere! Gjett hvem som har vært våken i to timer allerede? Herregud, idag sto jeg opp før sju, og var ute av døra for å jogge. Jeg var litt for sulten til å få en kjempe bra morgen jogg, men det føltes bra å starte dagen tidlig. Nå har jeg dusja, gått med Balder, spist frokost, og mata dyra, og klokka er ikke ni engang. Igår klarte jeg ikke å komme meg opp, og ble vekt av mamma halv to på dagen med frokost. Jeg var ikke bra igår i det hele tatt, og idag var jeg oppe før sju. Det var liksom ingen mellomting heller, haha. Skulle ønske jeg klarte dette vær dag, men så slår jo virkeligheten inn, og man vil sjeldent opp så tidlig før arbeidsdagen for å løpe. Men all creds til de som klarer det. Jeg husker jeg stadig sto opp i fem-seks tiden for å løpe før skolen, da jeg gikk på videregående. Det hadde jeg ikke gjort nå for å si det sånn, men det er en start. Jeg blir så inspirert av Alfie Deyes at fy søren. Dere burde sjekke han ut på youtube: Pointlessblog.Når dere først er innom youtube kan dere gjerne sjekke ut min også liksom, hehehe. Den kan dere finne HER.

"Pliiis la meg smake på frokosten din"


Det er så mye jeg vil gjøre idag, men jeg skal prøve å ikke ta helt av, sånn at morgendagen blir som igår. Men så er det noe med å nyte det så lenge det varer også. Jeg har værtfall lagt et kjempegodt grunnlag for meg selv og dagen min idag, og er kjempefornøyd sånn sett. Hva med dere? Håper dere får en suuuper dag ihvertfall!

-Janne


Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

10 funfacts om meg

God kveld! Idag har jeg vært såå slapp, og bare lett etter inspirasjon på blogg og youtube fronten. Jeg fant en del til youtube, men det beste jeg kom på i forhold til bloggen, var nok et innlegg om meg selv, heheh, sorry for det. Kommer med 10 funfacts som sikkert ikke er morsomme i det hele tatt ;* 

Jeg sovner aldri før klokka ett på natta. Uansett hvor seint eller tidlig jeg står opp, får jeg ikke lagt meg tidligere, fordi det er så mye jeg vil gjøre på kvelden. Når jeg endelig får lagt ting fra meg, går jeg igjennom det hundre ganger i hodet mitt, og får aldri roa meg før øynene mine bare lukker seg.

♥ Jeg sjekker aldri forbruks datoer på varer. Jeg bare kjøper det, smaker på det, og får meg eventuelt et sjokk. Even lar ting stå i kjøleskapet selv om han vet det er gammel, så tar jeg meg et oboy glass, får sjokk og kjefter som en idiot, så blir han irritert over at jeg ikke sjekka datoen. Kanskje greit å gjøre, men hvorfor i all værden lar man en melk man vet er tykk som krem så i kjøleskapet? Haha..

♥ Jeg drikker ikke rein melk. Den må være dynka med oboy pulver, eller blanda med kaffe for å bli drukket av meg. Man blir jo så slimete i munnen, og ettersmaken er forferdelig, ugh..

♥ Jeg tar alltid den bakerste drikken, eller så langt bak jeg rekker, når jeg skal kjøpe iskaffe eller Cola zero i butikken. Tar jeg den første føler jeg den blir så fort varm. I tillegg er det jo de nyeste som står bakerst, haha. Dette er det Taken filmene som har gjort med meg altså...

♥ Jeg er så livredd for døden og når den eventuelt skal komme for de rundt meg, at jeg blir livredd for å sitte for lenge på pcn og sånt og kaste bort tiden jeg kunne hatt med familien min, hahahah... Mørk..


 

Det tok meg to år å fullføre lappen. Jeg begynte i 2015, slutta etter et par mnd. Begynte igjen i 2017 og gassa på til jeg var ferdig. Så egentlig tok det jo bare noen måneder..

Jeg bruker halve dagen min på å lete etter ting, fordi jeg er så distrè.

♥ Jeg ser mer på youtube enn jeg gjør på serier, fordi jeg blir så sykt inspirert. I tillegg er det en fin escape å se på andre mennesker fjase og tulle.

♥ Jeg har hatt hund så og si hele livet.

♥ Jeg var aldri på kino før, og det var noe av det skumleste jeg visste, helt til i fjor, da det ble til en del av terapien min, haha. Jeg utfordra meg til å dra på kino alene et par ganger, og med andre mange ganger, og det funka, for nå elsker jeg å dra på kino. Liker aller helst å være på kino på det faste stedet, og helst ikke på premierer, men metoden funka. Gjør man en ting flere ganger blir det ikke like skummelt.

Kanskje dere kjenner dere igjen i noe av dette?

Mål for juli 2017

Hallo dere! Som dere så, var det ikke mange av de små måla for juni som ble fullført. Men jeg lagde ikke noen spesielt plan for de små måla, fordi jeg liker å bare ha de i bakhodet når jeg føler jeg stanger hodet litt i veggen og ikke har så mye å gjøre. De største måla mine gjorde jeg alt for å klare, og jammen gikk det. Jeg fikk jo lappen, så jeg er fornøyd likevel. Nå i juli har jeg ikke noen store ting jeg MÅÅ klare, bortsett fra det daglige. Det gir meg bedre tid til å fokusere på ting jeg vil gjøre for å få det bedre, og ting jeg generelt vil få gjort i år. Derfor er flere av måla jeg har satt meg for juli, de samme som jeg hadde i juni. Har man ikke fullført de, får man fortsette å prøve. Ikke sant? 

♥ Dra på topptur - Det skal jeg gjøre allerede etter middag. Jeg ser på dette målet som viktig, fordi det er så viktig og sunt å komme seg ut i naturen.

♥ Løpe mer - Har kun hatt Netflix marathon i det siste, på tide å lee på seg.

♥ Sykle mer - Hvor vanskelig kan det være liksom? Må trene til Danmark. Det frister bare å få gjort litt yoga, gått med Balder og så sette seg i skyggen, haha.

♥ Lese ut en bok - Har som mål å lese 50 bøker i år, og jeg har ikke lest ti en gang, haha.

♥ Lære å stå på henda - Det vil gjøre yogaen min sååå mye lettere.

Små mål inntil store fine planer for juli, passer peeeeeeeeerf. Hva med dere, hva er deres mål for juli? Nå skal jeg fortsette å se litt på Alfie Deyes på youtube, for å bli litt mer inspirert, før det er mammas gode middag, wiii. Ha en super dag dere!

-Janne
 

To serietips

Hallo dere! Det er en liten stund siden jeg har kommet med serietips her på bloggen, og det pleier å bli tatt godt imot, så da tenkte jeg å komme med to tips denne gangen, fordi jeg kun har oppdaga to nye, og ellers er jeg den typen som ser de samme seriene om igjen, tehe.. Her u go:

Grandfathered:

Jeg begynte å se denne forrige uke, og så den ferdig med en gang. Den har John Stamos, Paget Brewster og Josh Peck i hovedrollene, så det sier igrunn seg selv at den er bra. Den handler om en 50 år gammel ungkar (Altså John Stamos), som er veldig opptatt av suksess, status, penger og utseendet. Han er en vellykket restaurant eier og lever lykkelig singel livet. Livet hans blir snudd på hodet da en 26 år gammel mann med en liten datter, dukker opp forventingsfull og sier han er sønnen hans. Han har lengtet etter en far hele livet sitt, og er veldig klar for å få han i livet sitt.. Livsstilen til Jimmy som han så gjerne tviholder på, passer ikke helt til det nye livet han blir påtvunget. En veldig komisk og søt serie. Denne finnes på Viaplay. Av en eller annen teit grunn ble den lagt ned etter 1 sesong, men den ene sesongen er viiiirkelig verdt en titt.

T@agged

For dere som liker Pretty little liars, eller kanskje er hekta på youtuberene Claudia, Lia og Jc, er T@agget helt perfekt for deg. T@agged handler om ungdommer som befinner seg i ulike kronglete situasjoner, og som plutselig blir tagga i mange ekle videoer på Instagram. Den første videoen er av ei jente som blir skutt, og deretter står tre jenter til for tur. Vi snakker kidnapping, stalking, blod og trussler. Kjempebra skuespillere, en kul og heldigvis litt mindre mareritt skapende enn Pll,  men minst like spennende. Denne finnes også på Viaplay. Anbefales!


Kanskje dere har sett disse allerede? Gjerne kom med serietips dere også. Elsker serier som de over, eller noe alla Friends, New Girl, How I met your mother, og lignende. Hva slags serier liker dere?

- Janne

 

Å være på landet

Halloo!

På søndag fikk jeg lov til å besøke gården til Øystein sine foreldre, fordi Fredrik så gjerne ville se kyllingene som nettopp har blitt født. Tante, Rikke og jeg dro ned på dagen, uten at de var hjemme til og med. De er så snille sånn. Vi gjorde såklart kun det vi skulle, men det er veldig snillt av dem å la oss gjøre det. De er veldig imøtekommende og greie. Ingen av oss hadde holdt kyllinger før, ihvertfall ikke på lenge, så det var veldig stas. Det er noe eget ved det å være rundt dyr på den måten. Det å kunne dra ned dit å hilse på dyra når vi spiller volleyball og lignende, gjør automatisk dagen litt bedre. Mate dyra, holde de, kose de, og se at de er fornøyde, gjør meg så glad. Selv mener jeg at hvert eneste dyr har sin egen personlighet, og det er så gøy å observere de og se hvordan de er og hva de gjør. Værtfall for en liten stund, hehe.

De har det så fint nede på Nesland midtre. De steller så fint i tunet, og med dyra. Er så glad når vi kan nedom. Fredrik synes det var veldig stas å mate sauene, og jeg synes det er gøy å se hvor mye flere av de har vokst siden de ble født i mai.Fine tanta mi, med bare noen dager gammel kylling.Alle som har muligheten til å besøke en gård, eller være rundt dyr, enten det er dine egne husdyr eller andre sine, burde gjøre det. Det er noe rent terapautisk ved det, rett og slett. Eller hva tenker dere?

- Janne

Oppskrift mandag: Frisk sommer salat

Hallo! Nå er det lenge siden jeg har hatt noen "oppskrift mandag" her, men idag kommer det endelig en ny oppskrift. Vel, oppskrift og oppskrift, mer et slags tips kanskje, ettersom ingenting trenger å stekes eller kokes. Om sommeren mister jeg så fort matlysten, men nå var det så mange deilige grønnsaker her i huset, så da lagde jeg meg en frisk og deilig sommer salat. Tenkte jeg kunne vise den til dere, så kanskje dere blir litt inspirerte dere også. Er så viktig å få i seg noe mat, selv om det er varmt og det ikke frister. Kalde gode grønnsaker fra kjøleskapet (om du er den typen som har de i kjøleskapet) kan blandes og mikses sammen til en kjempegod salat. Det finnes så mange varianter ogå, så det er jo bare å finne din favoritt. Slik ble min idag:

 

Squash ♥ Agurk

Isbergsalat Hjertesalat

Paprika  Mais

Kikerter Vannmelon

Jordbær ♥ Dressing

SukkererterSå deilig, raskt og enkelt! En ny favoritt! Ofte adder jeg noen reddiker, litt spinat og pasta skruer også, men jeg var så sulten, at jeg bare forta meg og tok det jeg fant. Den ble slukt fort ihvertfall. Hva med deg, hva er din raske sommer favoritt når det frister lite å spise?

- Janne
 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits