Du vet du er blogger når...

Hei dere, og god morgen! Jeg så igjennom de mest leste innlegga mine her på bloggen min, og noe av det dere har likt best, har stort sett vært de mer kreative innlegga mine. De hvor jeg har kommet med lister om ulike ting, som feks hva som kjennetegner en blogger. Det er lov å kalle seg en blogger når en er aktiv her inne eller? Eller når man har blogga fast i mange år? Ja vi sier det.. Uansett, da tenkte jeg at jeg kunne lage flere slike innlegg. Dere liker de jo tydeligvis, og jeg liker veldig godt å lage de. Sooo, her kommer et lite innlegg over ting som kjennetegner en blogger. Du vet du er blogger nåååår: 

♥ Når du bruker en time på å sminke deg til en ti minutters "fotoshoot" bak huset.

Når du ikke kan dra et eneste sted uten kameraet ditt, fordi alt blir dokumentert til et potensielt blogg innlegg.

Når de merkeligste ting blir om til kamerastativ.

Når det første du gjør om morgenen er å ta frem pc'n og kaffekoppen. Gotta have that mornin' post u know.

Når du bruker halve dagen på å planlegge et innlegg og granske frem ideèr.

Når du er mer på weheartit enn Facebook, for å finne inspirasjon.

Når du tar bilder av all mat, og bruker lenger tid på å gjøre den fin før bildene, enn du faktisk gjør på å lage den.

Når du ligger våken halve natta og skriver ned notater, eller lager innlegg, fordi alle ideène dine plutselig popper frem, når det passer dårligest. Det var ihvertfall slik dette innlegget ble laget, hehehhh.

Når du fader ut midt i en samtale fordi du tenker "å dette skal jeg blogge om"

Når alle du kjenner blir tvunget til å være blogg fotografer.Dere kan lese et lignende innlegg jeg skreiv tidligere, HER. Ellers burde dere sjekke ut youtubekanalen min HER, som jeg er veldig aktiv på for tiden. Nu vel, kanskje dere kjente dere igjen i noe? Gjerne add noe til listen. Ellers ønsker jeg dere en super torsdag, hver eneste en av dere. Har dere noen fine planer?

- Janne

Hvorfor vi må drite i sommerkroppen

Hei dere! Gjett hvem som følte blogg motivasjonen komme snikende på? JO MEG! Tehe. Så fort sola kommer frem, og vinterjakka blir lagt på hylla, drøsser det på med sommerkropp snakk. Det er irriterende, slitsomt og nødvendig. Nødvendig å minne oss selv på i det minste, men ikke bare om sommeren, men hele året. Det er det som blir så feil. Det at folk fokuserer mer på at kroppen skal se fin ut om sommeren, enn at den er frisk og fin hele året. Derfor har jeg laga en liten liste om hvorfor vi skal drite i sommerkroppen. 

Det ødelegger bade sesongen - Ja, det gjør faktisk det. At alle tankene om hvordan man "må" se ut skal ta over sommeren din, ødelegger all moroa du kan ha ute med bading, vannkrig og lignende. Alle er så opptatte av hvordan de selv ser ut, at de bryr seg nok ikke om dine eventuelle cellulitter, en liten valg, eller bleike bein.

Du blir mer misfornøyd - Jo mer man sier til seg selv at man ser feit, bleik eller stygg ut, jo mer misfornøyd blir man med seg selv også. Bare du er frisk og aktiv, er det ikke såå viktig hvor synlige musklene dine er, eller hvor mye rumpa de disser..

Alle kropper er forskjellige - Det finnes badetøy til alle kropper. Finn noe du føler deg vel i og som får frem det beste ved din sommerkropp. Jeg liker ikke magen min, fordi den har store synlige arr etter operasjonen min ifjor, i tillegg til at navelen min har et stort arr utover, og jeg bare missliker magen min generelt. Det jobber jeg med, men da velger jeg heller å gå med en badedrakt jeg liker og føler meg vel i, enn å la vær å gå ut og være aktiv, bade og "leke" ute, sånn som jeg liker så godt.

Kropper kommer i alle fasonger, og du blir ikke nødvendigvis mer fornøyd med kroppen din, av å prøve å endre på den hele tiden. Jeg har et bedre forhold til kroppen min nå enn jeg hadde da jeg veide 20 kilo mindre, fordi jeg har akseptert at jeg har blitt voksen, og at kroppen min har fått damefasong. Jeg er snillere med meg selv. Vekta svinger mange ganger i løpet av livet, og det er okei.Vi må være mer opptatt av hvordan hodene og invollene våre har det, ikke hvordan rumpa ser ut på insta eller tinder, haha...

- Janne

 

 

"Gammelt nytt"

"Når man har vært syk lenge, "droppa" ut av skolen, og ikke har kunnet følge strømmen og gjøre ting mange i andres tempo, får man stadig merkelige kommentarer og tilbakemeldinger. Jeg har fått høre at jeg må ta meg sammen, at det kun er en fase, at jeg må huske andre har det værre, og jeg har fått spørsmål om det ikke er på tide å legge det fra seg og få en jobb og komme meg over det her. Som om det er et valg. Som at sykdommen min, kampen min, alt jeg kjemper for hver eneste dag, har blitt gammelt nytt. Det er som at det  ikke er noe som er interessant å spørre om lenger, fordi mange bare regner med at jeg ikke gjør noe, gidder noe, eller er på samme sted som "alltid". Det er som om det er kleint å spørre meg fordi jeg fort kan svare. At det er best å la vær så spørre fordi det ikke blir noe bra svar. Det er som om livs situasjonen min er gammelt nytt, at jeg er gammelt nytt, og det gjør at jeg hjemmer meg og unngår mange sosiale sammenkomster og situasjoner. Fordi jeg ikke har noe tilfredstillende svar. Jeg føler meg liten, såå liten, og det føles som at det hele bare er tabu og pinlig for andre å snakke om. Noe de har hørt om flere ganger, men ikke forstår".

Jeg skriver mye for tiden. Det er ikke siktet til noen spesielle, det er bare følelser, som nå ble til knappe ni linjer med ord. Ord som beskriver litt av det som foregår i hodet mitt for tiden. Fortell meg gjerne hva som foregår i ditt.

-Janne.

 

Årets første båttur

God morgen! Hvordan har dere det idag? Puh, hektiske dager. Men morsomme dager! Jeg var på min aller første båttur for i år, på lørdag, og det var sååå koselig. Jeg har aldri klart å roa meg på vannet så lenge før. Det hjelper nok å ha såpass stor båt at en kan ta en powernap, lage seg mat, sitte inne når det blir kalt, og det å gå på do og slippe å få alt naturen har å by på oppi stumpen når man tisser, haha. Luksus! Det var kun mamma, pappa, Balder og jeg. Vi var utpå i flere timer, sola oss(ja jeg sola meg faktisk), spiste, spilte yatsy og bare koste oss. Jeg gjorde egentlig ikke annet enn å ta bilder av Balder. Han elsker å kjøre båt, bade og bare se seg rundt. Han satt og så utover vannet hele tiden, og ørene hans blafra i vinden, haha. Pappa satt nesten fyr på båten også når han skulle lage mat til oss, så det ble litt action også gitt, haha.

Helt på slutten av turen, begynte jeg å sminke meg og ordne meg, og gjorde meg klar til å dra til Ulefoss. Vi skulle egentlig ha jentekveld den dagen, men gjorde den om til en overraskelses fest for Mats som skal flytte til Bergen. Han trodde han skulle på kino, men egentlig gjemte alle seg hos Mari og hoppa frem med konfetti, i finstasen. Det var ballonger overalt og en stor plakat av Wonder Woman, som han liker så godt. Guttene gikk i dress og jentene gikk i kjoler og skjørt. Han ble såå overraska og glad. Even ble med helt spontant, og kvelden var veldig fin. Jeg var der en stund, men plutselig svinga det og jeg dro hjem. Men alt i alt var det en fin kveld!Åh, jeg har så mye å fortelle dere, men ting skjer så fort og spontant for tiden at jeg ikke har tid til å titte innom. MEN! Jeg filmer mye, så sjekk ut kanalen min på youtube HER, for å se mer som skjer. Nå skal jeg se min kjære Mascha igjen, så vi snakkes senere. Håper dere har det supert!


 

All red

Hallo dere! Kjenner blogginga ikke er helt på topp. Det er jo så mye spontant som skjer nå om sommeren. Spesielt nå som jeg har lappen selv. Da er det lite som stopper meg. Idag har jeg kjørt Vibeke til tannlegen, så jeg tok meg en tur opp til Mimmim imens, og fikk lekt litt med Fredrik (søskenbarn på åtte år). Etterpå dro jeg hjem og ordna litt i huset, filma med Rikke, og bada. Eller...Balder bada. Nå ser det ut som vi drar på bowling med Espen og Tormod snart, så det ble lite tid til meg selv idag. Kjenner jeg trenger det nå før smellen kommer. Heldigvis rakk jeg litt power yoga idag. Før dere kommenterer at jeg ikke er syk lenger fordi jeg er ute av huset: husk at det ikke er sosial angsten som er sykdommen min. Kjenner sosial angsten er jævli når det gjelder alt annet enn å gjøre ting med søstrene mine. Da går liksom det meste bra. Ellers møter jeg ikke opp på stort annet sosialt gitt.

Jeg filmer mye for tiden. Det er drit skummelt å legge ut, men jeg elsker å filme, og av en eller annen grunn sier noe at det er riktig for meg, så da gjør jeg det, enn så lenge. Det er bare det å få tid til å filme, og redigere. Ellers så lovte jeg dere å legge ut bilder av det jeg kjøpte på tirsdag, men lyset var så dårlig her, så jeg tok heller noen bilder av noe av det på, og velger heller å vise dere resten senere. Er så sjeldent jeg kjøper meg noe nytt nå, at jeg får vel vise det frem når jeg først gjør det, hehe. Det jeg vil vise idag, er en ny topp jeg har kjøpt. Den er sååå fin. Skulle hatt en størrelse mindre tho, fordi den så litt ballong aktig ut nå, men de hadde den kun i M(jeg bruker M, men den var stor i strls), og jeg har jo ønska meg den så lenge. Siden den var på tilbud var det bare å slå til.

Hva synes dere? Jeg følte meg så bra i den, haha, bortsett fra ballong formen. Jeg har nesten ikke turt å bruke rødt etter at Kristin gjelsvik sa det var så tacky, men det driter jeg i nå, for jeg liker rød tenk.

Lagde meg veggis burger idag(ferdig "karbonade" tho), og det var såå godt. Deilig å endelig ta litt vare på seg selv. Jeg har jo kun levd på raske matløsninger som soya yoghurt og pizzaboller, haha...

Hva synes dere om den nye toppen? Har dere laget veggis burger før? Håper dere har det fint idag!

-Janne

 

Tur til bøkeskogen i Larvik

Hallo! Hvordan går det? Dere vet den delen med å slappe av idag? Veeeel.... Jeg våkna av at mamma hoppa i senga mi, mens Rikke sto i døra og lo seg ihjel. Jeg hadde sove litt vel lenge. Fem minutter senere pakka vi bilen og planla en spontantur til Larvik, men da stakk Balder av. Vi hadde ordna buret og alt for å ta han med, men siden han stakk av(heldigvis ikke lenge) lot vi han være igjen hjemme.. Mamma var et skikkelig gnagsår å ha med seg i bilen, fordi hun var så nervøs for å sitte på med meg. Men hun turte ikke kjøre helt dit heller, fordi hun aldri hadde kjørt til Larvik før (halvannen time unna ca). Da ble det meg da, og alt gikk jo fint, men det er jo klart man kjører bedre om man er kjent på veien. Det tok lenger tid å kjøre dit enn tiden vi brukte der, men fy søøøøøøøøren så fint det var i Bøkeskogen. Altså en kjempe fin skog/park i Larvik, full av store vakre trær, og fine gamle tur stier. Koselige benker, masse fuglekvitter, og en stor og koselig kafè. Jeg har hørt masse fint om den, men ingen av oss hadde vært der før, så det er jeg glad vi gjorde. Vi gikk en times tid rundt i skogen, så på det fine utsiktspunktet, og spiste is i sola. Neste gang håper jeg vi har bedre tid og kan se litt rundt i Larvik også, for det var sååå fint der. Jeg tok mange bilder, og jeg filma også en del. Jeg prøver for tredje gang å laste opp filmen som skulle komme på youtubekanalen min på mandag, så får vi se hvem av videoene som kommer først..

Er det ikke fint der? Hihi. Nå skal jeg ut å bade litt. Hva har dere gjort idag?

 

On the road again

Hallo! Ohh damn, nå er jeg sliten. Men jeg er god-sliten. Rikke og jeg dro hjemmefra litt før halv ett idag, og kom hjem for en knapp time siden. Jeg var på en avsluttning for et kurs jeg har gått på, og Rikke ble med for selskapets skyld. Hun venta på et kjøpesenter imens, fordi hun trang noe der. Jeg kjørte bort etter avsluttninga, som varte halvannen time.. Da spiste vi lunsj på en kafè og koste oss. Vi vandra litt rundt på senteret, og jeg fant igrunn alt annet enn det som sto på lista mi. Er det ikke typisk? (innkjøps bilder kommer i morgen) Etter et par timer på Herkules, fant vi Rusta, hvor vi blant annet kjøpte en ramme. Helt til slutt dro vi til Brotorvet for å skrive ut et bilde mamma har tatt, som vi ville ha i ramma vi kjøpte. Hun er så sykt flink til å ta bilder, og vi tenkte å overraske henne med det. Hun har et stort bilde i stua over sofaen, av en nydelig himmel over bølgene på Toke, som ser ut som et maleri. Det får hun mye skryt av. Det tok veldig lang tid før bildet ble ordna, fordi kvaliteten ble så dårlig. Men til slutt fikk vi mamma til å sende oss originalbildet, altså i det vi egentlig skulle kjøre hjem igjen, haha. Det ble ihvertfall ordna, så får vi se hva hun sier når hun kommer hjem og ser bildet hun selv har tatt, i gangen, med en boks fylt med favoritt lakrisen hennes gjemt bak bildet.

Rikke og jeg har farta halve Telemark rundt idag, og jeg har jammen meg rukket å kjøre mange mil med denne bilen allerede. Nå er vi ganske så klare for mat og et kveldsbad. Jeg laster opp videoen som aldri kom ut igår, fordi det skjedde noe galt med den. Beklager for det! Ellers bare maler jeg litt, før jeg skal legge meg. Det har vært en veldig fin dag.

Rikke og jeg har fått så dilla på vannmaling for tiden, haha. Sitter som små unger på kjøkkenet og utfordrer hverandre til å male ulike ting. Det er veldig gøy da. Nok et hverdagsinnlegg fra meg idag. Hva med dere da, hva har dere gjort idag?

 

Balders første svømmetur!

Hallo! Hvordan har dagen deres vært? Jeg kom meg ut til slutt, og har vel egentlig vært ute siden. Balder og jeg kjørte avgårde for å dra på topptur. Etter å ha gått bare littegrann, så jeg det krabba flere flått på hodet hans, siden vi vassa i gress. Jeg børsta de vekk før de rakk å sette seg, snudde og gikk et annet sted i en skogsvei hvor det ikke var gress istedet. Samme for han, så lenge han fikk gå tur, hehe. Etter å ha gått litt, gikk vi ned på en strand for å bade(samme sted som jeg var igår), og da svømte han for første gang!!! Han har falt i vannet før og svømt inn, men aldri...frivillig. Jeg har aldri sett at han har svømt værtfall, og det var såå gøy å se. Han var litt forsiktig, også kom han kavende bort og holdt labbene rundt halsen min, som en unge som lærer å svømme. Det var sååå søtt! Han ble tryggere og tryggere etterhvert, og svømte lenger og lenger. Han ville helst være i fanget mitt lenger enn selve svømmeturen, men det virka som han koste seg. Vi lekte litt langs vannkanten også, før vi dro hjem.

På kveldinga ville de andre se han svømme også, så vi bada igjen. Da var han enda tryggere, og lekte så veldig. Det er så gøy å ha valp nå når jeg er litt eldre, som jeg faktisk kan huske alle tinga som skjer for første gang. Sånn som dette. Det er koselig å se hvor mye tryggere han er på meg enn flere av de andre også, at ting jeg gjør faktisk får han til å føle seg trygg. Jeg er jo med han nesten hele tiden. Det er veldig deilig å kunne kjøre avgårde med han så vi kan gå på tur litt andre steder enn her vi pleier å gå også. Det kunne jeg jo ikke før, hihi. Jeg har filma i hele dag, og forklart litt hvorfor jeg har vært borte fra bloggen og youtube, og ellers bare litt snikk snakk og en dag i livet mitt. Den kommer ut HER, nå snart. Den er litt lang thooo... Men det var så gøy å filme, og jeg ville dokumentere alt fra bilkjøring til bading og sånt, haha. Dere får bare se det dere vil.

Hva med dere, hva har dere gjort idag? Håper dere har det fint, hihi.

-Janne
 

GOD MORGEN!

Hallooo og god "morgen". Jeg sov alt for lenge idag, men det var igrunn deilig. Sola skinner som bare det ute, og jeg er klar for å ut øyeblikkelig. Hadde håpa jeg rakk å drikke kaffen min først, men det har ikke Balder tid til. Han trykker på tastaturet, tar labben over hånda mi så jeg ikke får skrive, og hoffer veldig. Vi får komme oss avgårde på en topptur. Det tok litt tid før jeg fikk starta dagen nå, fordi jeg ikke hadde matlyst, og jeg kan ikke ta avsted på tur før jeg har spist. I det siste har det bare blitt en liten yoghurt og en banan til frokost. Men jeg tenkte at om jeg faktisk pynta frokosten min litt, så frista det mer å spise den, og det funka, haha. Ellers tenkte jeg å vlogge litt idag. Jeg aner ikke hva jeg skal legge ut akkurat nå, så jeg får ta med meg kameraet mitt på tur. Det kommer nok på hovedkanalen min. Jeg skal forklare litt mer på videoen idag. Kom egentlig bare innom for å ønske dere en fin dag! Det er ihvertfall alt jeg får gjort sånn som hunden maser.

 Hva gjør dere idag?

- Janne

Med kameraet i hånden

Hallo dere. Hvordan har dere hatt det idag? Det er seint på kvelden nå, nesten mer natt enn kveld også kanskje. Jeg har vært med folk hele tiden denne helgen, så det var så deilig å bare ligge på rommet mitt(når det faktisk var nett her), helt alene nå som det er stille i huset, men jeg likevel vet at alle er hjemme. I morgen har jeg fri fra avtaler, bortsett fra en liten en der jeg skal møte pappa for å fikse dekk på bilen, utenom det har jeg masse Janne tid, og det er det lenge siden jeg har hatt. Missforstå meg rett, jeg elsker at jeg endelig er så mye friskere at jeg faktisk har fullført og fått lappen, kan være mer med kjæresten, og klare å møte opp på møter, avtaler og alt som hører med, uten å ligge halvdød resten av uka. Men etter alt det travle, trenger man å koble av litt og ta vare på seg selv, så en klarer å holde det gående.

Jeg har fallt litt ut av rutiner nå som jeg har dratt til forskjellige steder på så mange rare tider av døgnet, og nå som det er så mange flere her hjemme. Da får jeg liksom ikke starta dagen med dyra på samme måten. Jeg elska å stå opp tidlig, drikke kaffen min seint mens jeg blogga, spiste frokost, skreiv liste for dagen og slappa av en timestid, før jeg gikk tur med Balder, trente og begynte på dagens gjøremål. Det er jo en fantasi hverdag, men noen dager hadde jeg tid til det om jeg bare sto opp tidlig nok, og det gjorde de travle dagene etter så mye lettere. Jeg skal prøve å få til det i morgen. Gjøre litt husarbeid, ordne dyra, skrive det jeg må, og så kjøre et sted for å gå tur med Balder. Kanskje enn topp et sted. Idag dro Even og jeg til "Kåsa" hvor oldemoren min er fra, for å se litt, og vise han hvor deler av familien min kommer fra. Etterpå bada vi i ei lita kjenn, og det var såå deilig. Søstrene mine og Tormod ville også det da de hørte hvor vi hadde vært, så jeg gjorde det samme med de senere på kvelden. Vi padla litt i kano også faktisk. Jeg tok noen få bilder på turen som jeg tenkte å vise dere nå.

 

Jeg skal få satt meg ned å planlegge litt blogg og youtube fremover, og jeg må ha en spørrerunde snart, fordi dere har kommet med en del spørsmål nå i det siste, om alt fra skole, jobb, sykdom, forhold, bloggen og slikt, og det skal jeg gi dere ordentlig svar på når ting roer seg litt ned. Det er ikke alt jeg vil dele enda fordi både jeg og livet mitt er " A work in progress", så jeg trenger egentlig bare å leve det selv først, haha. Men dere skal få svar på spørsmåla deres etterhvert. Til da vil jeg gjerne vite hvordan dere har det. Klarer dere å kose dere nå? Eksamens stresset er vel over for mange av dere nå? ♥ Dere er flinke. Husk å ta vare på dere selv.

- Janne

En dag i hagen

Hei dere! Hvordan går det? Åh, jeg er sååå sliten nå. Igår kjørte jeg til Skien til et møte, og tre ganger til Kragerø, TRE!! Haha. Det er gøy å ha lappen, og enda morsommere for de rundt meg som trenger å hjem, haha. Pappa kjøpte en ny bil her om dagen, som jeg er så heldig å få låne, så det løste seg på en veldig fin måte for min del. Jeg har lekt med tremeningen min, lurt han til å støvsuge bilen mot en is, og kjørt Øystein til Kragerø igjen. Nå slapper jeg av i det rommet det er best internett(haha), og ser på den nye delen av The ranch på Netflix. Det er sååå deilig å bare slappe av nå. Senere blir jeg nok med familien min på vannet en tur, for det har jeg ikke gjort i år, og det blir såå koselig. Til da skal jeg bare se ferdig The ranch, og ordne litt i hagen. Det er så syyykt gøy at det begynner å spire nå! Mamma må hjelpe meg en del tho, fordi jeg glemmer å vanne de, haha. Det er noe med å plante noe selv, det smaker liksom ekstra godt da. Jeg tok noen søte bilder av hagen og dyra her om dagen som jeg kan vise, selv om det har vokst mye mer nå. Et lite hverdagsinnlegg for å komme i gang igjen. Hva gjør dere idag?

 

I DID IT!

Hallo!! Jeg vet ikke hvor lang tid jeg har brukt på å skrive dette innlegget, fordi Balder er rastløs, og driver å hopper oppå meg. Hver gang jeg jager han ned fra sofaen, river han av meg teppet også, haha. MEN!! Gjett hva? JEG KLARTE DET! JEG BESTO FØRERPRØVEN! Endelig bil lappen! Da jeg hadde test time var jeg helt crazy, og det var som første kjøretimen om igjen, men igår klarte jeg heldigvis å holde nervene i sjakk, og alt gikk fint. Det hadde nok mye med at jeg hadde en kjøretime først, og at den faktisk gikk bra. Viss ikke hadde jeg vel vært helt nervevrak. Jeg begynte tidlig om morgenen også, så hadde jeg en halvtime på meg til å slappe av, så pappa og jeg gikk en tur langs sjøen og fikk litt luft.  Alle ble så glade, og telefonen min ringte i ett sett. Endelig klarte jeg det! Det har ikke tatt sååå lang tid, men jeg begynte for et par år siden også, og da måtte jeg stoppe fordi jeg var så dårlig. Men nå er jeg i bedre form og har endelig klart å fullføre noe. Den mestringsfølelsen trang jeg virkelig å føle på nå. Det er kanskje ikke sååå big deal for mange, men det har vært så vanskelig for meg å fullføre. Men jeg har fått sååå god hjelp av familiemedlemmer, spesielt mamma og pappa, til å kjøre meg ned. De har hjulpet meg med penger også, så jeg er veldig takknemlig. 

Jeg kjørte med en gang jeg kom hjem, fordi jeg hadde lovet søskenbarnet mitt Fredrik å kjøre til han med en gang jeg klarte det. Rikke ble med, og vi dro til hytta til besteforeldrene våre først, siden Fredrik fortsatt var på skolen. Vi hjalp mimmim og bestefar litt i potetåkeren og sånt, før vi kjørte en tur med Fredrik og spiste is. Da jeg kom hjem igjen ville Even så gjerne at jeg skulle til han, men jeg hadde da aldri kjørt så lenge før, jeg hadde jo kjørt hele dagen, og han bor ca to timer unna. Man burde vel klare å kjøre dit på halvannen time, men jeg kjørte så forsiktig, og var heller ikke så kjent på veiene der. Følte meg veldig modig der jeg kjørte såå langt alene for første gang. Jeg satt å ante fred og ingen fare med Johnny Cash på øret, og plutselig hørte jeg en rar lyd under bilen. Det har vært noe tull med bilen, men pappa kunne ikke finne feilen så han sa jeg bare måtte kjøre forsiktig. Forgasseren hadde ryke, eller hva søren han kalte det. Uansett hva det kalles, gjorde det at bilen såvidt gikk fremover i oppoverbakkene værtfall. Det endte med at jeg fikk vært hos Even en time, før pappa og Sjonkel Sindre(søskenbarnet til pappa) måtte komme for å hjelpe meg hjem. De turte ikke la meg styre med det på egenhånd idag, for planen var jo selvfølgelig å sove der. Åh, endelig fikk jeg se kjæresten min igjen, så skjedde det selvfølgelig noe, haha.

Turen hjem gikk veldig fort, fordi pappa ikke turte å sakke så av når han først hadde fart. Vi hadde frykta at vi måtte taue den halve natta, men vi slapp tauing og var hjemme i tolv tiden. Så det ble en lang dag for både meg og de. MEN!! Jeg klarte det, og jeg fikk jammen meg lært mye rart på veien opp til Nordagutu, haha. I tillegg fikk jeg jo hilst på både besteforeldre, søskenbarn, og svigermor på veien, så alt i alt var det en fin dag. Pappa og jeg skal se på bil idag, fordi nå er han lei av den gamle dritten. Jeg var bare glad jeg kunne låne en bil jeg, selv om det varte èn dag, hahaha... Jeg har fri idag, så forhåpentligvis finner vi en bil så jeg kan komme meg avgårde i morgen. Enn så lenge skal jeg bake bursdag kake til Sindre, det fortjener han så hjelpsom som han er.

Lommeboka mi er helt tom, magen min har vokst ti cm utover av all stress spisinga mi, men jeg er overlykkelig!!! Hva med dere, har dere det bra?

Baywatch

Hallo dere! Hver eneste gang jeg har vært på kino, har jeg tenkt at nåååå må jeg legge ut hva jeg synes om den, men gjør det veldig sjeldent. Derfor tenkte jeg å gjøre det nå, for igår så jeg nemlig "Baywatch". Jeg har hatt sååå lyst til å se den helt siden den kom ut (ikke at det er så lenge siden), og igår dro jeg, Vibeke, Rikke, Tormod og Øystein (altså søstrene mine, kjæresten til ho ene, og søskenbarnet hans) til det lokale "kulturhuset" og så den. Jeg var veldig redd for at jeg kom til å bli skuffa over den, men den var såå bra. Jeg synes Zack Efron blir flinkere og flinkere til å faktisk spille, og ikke bare vise musklene sine. Men det er jo stort sett sånne roller han får. Det var en morsom vri på Baywatch. Det at Zack Efron og The rock var i hovedrollene var såååå amazing, og såklart dukket Pamela Anderson og David Hasselhoff også opp.

Filmen handler om badevakter som leker politi for å gjøre stranda trygg. Det er noen som prøver å ta over hele havna ved å lure innbyggerne, og er villig til å gå veldig langt for å få det til. Det er mye humor, mye blod, og mye kropp. Zack Efron spilte en cocky svømmer som skal prøve å bli en del av baywatch gjengen, noe Mitch (The rock) sørger for blir litt av en utfordring. Jeg både lo og skvatt mye. På slutten av filmen viste de bloopers, og vi satt alle sammen klistra til skjermen og lo, og da vi snudde oss så vi at alle andre hadde dratt. Livredde for å ikke få med seg alt altså, haha. Har lært etter å ha dratt for tidlig før, blandt annet på Fast filmene, der det ofte kommer spennende klipp helt på slutten. De gikk ikke glipp av noe viktig denne gangen tho. Filmen var værtfall utroooolig bra! Den anbefales.


Hva med dere, har dere sett den? Gjerne sjekk ut mandagens video på youtubekanalen min HER.

 

Life update

Hallo mine fine. Takk for at dere fortsatt titter innom. De siste dagene har jeg vært såå sliten og kun sett på New girl, og gjort yoga. Oppkjøringsdatoen nærmer seg med stormskritt og jeg gjør igrunn ikke annet enn å kjøre og hvile. Jeg er så spent. Test timen gikk ikke så bra, fordi jeg ikke klarte å holde nervene i sjakk i det hele tatt. Jeg klarte alt jeg var redd for å ikke klare, men glemte det grunnleggende som jeg har klart lenge. Hva søren?! Det føltes som første kjøretime om igjen, haha. Forhåpentligvis går det her min vei, sånn at jeg kan begynne å gjøre det jeg må igjen, være litt mer tilgjengelig, og slippe å lene meg på andre. Vi har forta oss veldig for å bli ferdig med lappen før sommeren. Om jeg ikke klarer det tror jeg, jeg legger meg i fosterstilling helt til høsten, haha. Neida, det er menneskelig å feile, men kunne godt kjent på litt mestringsfølelse nå. Trenger sårt å komme inn i rutinene mine igjen også. Føle at jeg får tatt ordentlig vare på meg selv og dyra mine. Ellers går det fint, og jeg er spent på når regnet gir seg, så den fine sommeren vi fikk en smakebit på for en stund siden, kan komme tilbake igjen.

Ellers elsker jeg å ta bilder på denne tiden av året, egentlig alle tider av året. Men det er ikke like ofte jeg tar med meg kameraet mitt ut bare for å ta bilder av naturen, men det gjorde jeg for noen dager siden. Jeg synes blomstene er så sykt fine når det er regndråper på de. Bildene jeg tok ble helt ok, så her er de, tehe.

 

Det var en liten life update, eller noe. Hva med dere, hvordan går alt med dere?

- Janne

En liten snutt om depresjon

Jeg har hatt lyst til å lage denne videoen en stund, men har ikke visst hvordan. Jeg har bare et behov for å få frem litt mer ekte ting, men har følt meg så bortkjemt og teit som har det sånn, og har hatt det sånn lenge, når det er så mange som sliter med så mye værre, og når det skjer så grusomme ting i værden hele tiden. Men som dere sa, det kan man ikke tenke på. Så her er en liten snutt om min deprisjon. Håper dere likte denne videoen, og at ingen kjenner seg igjen, tehe. Om dere skulle gjøre det, er det kanskje godt å se noen andre også ha det sånn? Idk, here u go.
 

Fyr løøøøs

- Janne
 

"Hvorfor blogger du ikke?"

Jeg har ikke blogga eller lagt ut noen video de siste dagene, og jeg har fått spørsmål om hvorfor. Det er så enkelt som at jeg ikke føler for det akkurat nå. Det er grått og trist vær ute, som gjør at motivasjonen forsvinner, jeg har liten tid fordi jeg holder på med lappen, også er det pga værden rett og slett. Det frister ikke å sitte her å skrive om trening, slankekaffe, serietips og sangtips, når jeg egentlig sitter her å ser på nyhetene, gråter og river meg i håret. Jeg føler meg så hjelpesløs. Det skjer så grusomme ting her ute, og det er ingenting jeg kan gjøre med det. Jeg blir nervøs for å dra på kino, konsert, og kjøpesenter. Jeg blir nervøs hver gang familiemedlemmene mine drar ut av huset, og jeg har blitt kjempe paranoid. Selv om ikke noe av dette har påvirket meg og min familie direkte enda, finnes det jo ingen garanti. Idag er søstrene mine på konsert, og jeg sitter med en veldig ekkel følelse i kroppen. Jeg er evig takknemlig for at jeg har familien min, og for at jeg har tak over hodet. De neste dagene vil jeg bare ha fokuset mitt på lappen, så kommer jeg tilbake når jeg orker. Håper alle sammen har det bra ♥

- Janne

One love


 

I'm so glad to finally see some love in the world as well. #Onelovemanchester ♥♥♥

Billigere ting du kan gjøre i sommer

Hallo! Jeg vet det er mange som gleder seg til sommeren, men som gruer seg til den er over, og komme å fortele hva de har gjort i sommer. For noen har kanskje ikke gjort så mye, mens andre virker som å ha gjort aaaalt. Jeg satt alltid pris på alt vi gjorde i sommerferiene da vi var små, men kunne kjenne litt på det når mange hadde vært i andre land og jeg bare her i Norge. Men nå som jeg er eldre elsker jeg at mamma og pappa satt fokuset på landet vårt, og alt vi kan oppleve her. Det var ikke nødvendigvis fordi de ikke hadde penger til noe annet, men det var sånn vi kunne være sammen alle sammen, både oss, besteforeldre, tanter og onkler. Vi har hatt uttallige båtturer, hytteturer og alle andre mulige turer oppigjennom, som har betydd så mye mer for meg enn en liten tur til syden på en strand hadde gjort (for min del da, siden jeg hater å sole meg). Så selv om man ikke  har muligheten til å dra værden rundt i sommerferien, betyr ikke det at du kommer til å få en dårlig sommer. Tvert imot, det er de små tinga som telles ♥ Her er noen eksempler på billigERE ting du kan finne på i sommer.. 

♥ Ha piknikk i parken/på stranda - Det trenger ikke koste mye å kose seg. Du kan ta med deg familien din og gode venner et fint sted, ha med litt mat og drikke, og bare kose dere sammen ute i finværet.

♥ Sykkelturer - Vibeke og jeg skal til Danmark i sommer og sykle. Det koster jo selvfølgelig penger det også, men det er et billigere alternativ, og det er helt toppen for oss som elsker natur.

♥ Kanotur - Det hørs litt stusselig ut, men det er faktisk veldig koselig å ro i kano, haha. Man kan leie kanoer billig!

♥ Båtturer - Har du en liten båt, eller kanskje du kan dra på offentlige båtturer som er arrangert der du bor.

♥ Hytteturer - Har du en hytte, eller kanskje du og noen andre har anledning til å leie en liten hytte, på enten jomfruland eller andre flotte steder.

♥ Tusenfryd/Bø i sommerland - Slike ting er såklart dyrt om man har mange barn, men det er mye billigere å dra slike steder, enn å dra på utenlandsturer, og det er jo såååå gøy!

♥ Grill fester - Inviter noen venner over, be de ta med litt mat hver, og ha en stor og koselig grill fest.

♥ Telttur - Jeg skal telte litt på festival i sommer, og forhåpentligvis utenom også, for det er jo såå koselig! Det koster da ikke noe å ta med teltet ditt ut i skogen, og ha med litt mat hjemmefra. Koselig!

 Ikke vær så opptatt av hva alle andre gjør, eller hva som vil høres bra ut. Bare opplev, leeev, og gjør det beste ut av det du har. Kanskje du har noe å adde til listen?

(Se min siste youtube video, jeg la ut HER: Mai favoritter)

Tre filmtips til helgekosen

Hallooo! Idag er det fredag, wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Jeg har langkjøring idag, og når jeg kommer hjem skal jeg uten tvil slappe heeelt av og kose meg. Derfor passer det jo fint å komme med tre filmtips til helgekosen, eller hva? Jeg kom med et slikt innlegg for et par måneder siden også, som du kan finne HER. Selv setter jeg veldig pris på slike tips, fordi jeg ofte har filmkvelder med folk, og da tar vi frem de gamle klassikerne på Netflix. Her er tre favoritter:

Monster in law er en film fra 2005, med Jennifer Lopez i en av hovedrollene. Den handler om ei dame som endelig finner den perfekte mann. Det er bare et problem...Moren hans. Moren hans er reine djevelen og gjør alt i sin makt for å splitte de. Hun takler ikke at noen andre skal være med sønnen sin. Denne er utrolig morsom, og jeg blir både sint og frustrert på hans vegne (lever meg litt inn eller) og jeg ler veldig mye. Denne anbefales virkelig, og finnes på Netflix.

Friends with benefits er en film fra 2011, med Mila Kunis og Justin Timberlake i hovedrollene. Den handler o en mann og en dame som begge nettopp har blitt dumpet, og er lei av kjærligheten. Jamie (Mila Kunis) prøver å ansette Dylan (Justin Timberlake), da de også blir veldig gode venner. De bestemmer seg etterhvert for å bli friends with benefits, ingen forpliktelser, bare sex. Meeeen, som vanlig i slike tilfeller, endrer ting seg og følelser utvikles.. Jeg ler så syyykt mye av denne filmen, i tillegg spiller disse skuespillerene sååå bra sammen! Den finnes på Netflix.

The switch er en film fra 2010, med Jennifer Aniston og Jason Bateman i hovedrollene. Den handler om Kassie(Jenifer Aniston) som aldri finner seg en mann hun vil ha barn med, og bestemmer seg for å få en spermdonor. Bestevennen hennes Wally(Jason Bateman) liker ikke dette, så på festen hun holder da donoren hennes kommer, drikker Wally litt for mye, og switcher om på koppene, slik at han er donoren. Det husker han ikke før flere år senere da sønnen til Kassie ligner skremmende mye på han... Den er så bra, morsom og søt at den må dere bare se!! Denne finnes også på Netflix.


Ha en super fredag! Husk at jeg kommer ut med en ny video på youtubekanalen min HER idag, tihi.

 

Ting jeg irriterer meg over

Hallo! Nå har jeg kommet tilbake fra et kurs, og istedenfor å kjede dere med slike detaljer og alle mulige hverdagsinnlegg hele tiden, tenkte jeg å komme med et litt annerledes innlegg. Jeg pleier stort sett å komme med positive innlegg, ting jeg blir glad av, eller såklart meninger om ting også, men helst i en positiv vinkling. Men jeg som alle andre er kun et menneske, og irriterer meg over en del ting. Jeg hater å lese negative blogger, men jeg leser realistiske blogger, og synes innlegg om irritasjonsmomenter kan være veldig morsomme. Det er så gøy å se hva andre mennesker irriterer seg over. Da føler jeg meg bedre fordi jeg enten slipper å ha det irritasjonsmomentet, eller fordi jeg ikke er alene om å ha noen av mine, haha. Om slike innlegg provoserer deg eller ødelegger humøret ditt på en eller annen måte, får du enkelt og greit la vær å lese det, men det er bare for morro skyld. Mitt forrige innlegg om irritasjonsmomenter, kan du finne HER.Det eneste bildet jeg fant som jeg så litt små oppgitt ut. Hadde det egentlig veldig gøy tho, haha.

♦ Når folk tyr til konklusjoner uten å la deg prate ferdig - Når jeg er midt i en setning og prøver å komme med poenget mitt, og folk bare avbryter og kommer med meningen sin før jeg i det hele tatt har rukket å komme til poenget. Kom med så mange meninger du bare vil du, bare la meg prate ferdig først.

♦ Folk som sitter konstant på telefonen sin - Er det så kjedelig å finne på noe med meg? Er randome menneskers facebook innlegg liksom mer interessante enn å være med meg? Vel...Bli hjemme da.

♦ Folk som kommer for sent - En ting er at folk kommer for sent innimellom, men noen kommer bare aldri på tiden. Så sier de "Du vet jo jeg alltid er sen da", haha vel, så bra unnskyldning da gitt. Det værste er viss jeg får besteforeldrene eller foreldrene mine til å kjøre meg til ulike avtaler eller kjøretimer, og ting ikke blir som planlagt. Da går det utover andre enn bare meg, som faktisk har satt av tiden sin til å hjelpe meg.

♦ Når klokka ikke ringer - Ah, når man har planlagt å opp sååå tidlig for å få mye ut av dagen, og våkner to-tre timer senere enn man har tenkt. Sååå demotiverende.

♦ Folk som forsøpler -  Når jeg går tur med hunden, og må plukke ut alt mulig søppel og dritt fra munnen hans, fordi noen ikke klarer å kaste ting i søppelbøttene som er like ved. Det er ikke det at jeg må grave i munnen hans, men noen ganger oppdager jeg det ikke med en gang, og da kan han jo svelge det.

♦ "Ikke mitt problem" mennesker - Folk med den holdninga om at ting ikke er deres problem, og at det får noen andre ordne opp i.. Omtenksomt azz...


Hva med dere, hva irriterer dere, dere over? Kanskje noe av det samme? Få det ut!

 

Fem tips til en bedre start på dagen

Halloo, og god morgen ♥ Idag var det ekstra tungt å stå opp, fordi det tok så lang tid å sovne i natt. Balder lea seg i buret sitt hele tiden, så hver gang jeg holdt på å søvne, lea han seg. Etterhvert ble jeg akutt sulten og måtte finne noe å spise, og så fant jeg ut at Tonje også var våken, sååå da ble det seint. I tilegg var vi tomme for kaffe idag, krise altså, haha. Jeg har alltid kaffe isbiter i frysa sånn i tilfelle, men jeg vil ikke vekke Rikke enda, med å blende det, så jeg har bare tatt de i en kopp med melk og venter på at de skal tine, haha. Jeg har stjålet tilbake halvspiste sko av Balder, og mata kaninene, og nå har jeg endelig fått satt med ned for å starte dagens gjøremål. Jeg har skrevet "To do" lista mi, og på den sto det å forberede noen innlegg. Jeg manglet litt inspirasjon, men da jeg satt meg ned, og følte meg litt stressa fordi jeg ikke har rukket å spise frokost, tenkte jeg " Hva med å lage et innlegg om tips til å starte dagen bedre", for selv merker jeg at hvordan jeg starter dagen, har en stor effekt på hvordan resten av dagen min vil bli. Derfor kommer jeg nå med fem tips til en bedre start på dagen


(Hodet ble litt kutta, fordi jeg måtte screenshotte fra videoen min, siden jeg ikke fikk til selvutløser, haha)

♥ Stå opp på ca samme tid hver dag - En periode ble jeg vant til å stå opp på et bestemt klokkeslett, men etter påske ferien, da alle var hjemme og det ble sene kvelder, og jeg etterhvert har måtta farta hit og dit til alle døgnets tider for å rekke avtalene mine, har jeg kommet litt ut av rutinene. Mamma og pappa kjører meg stort sett alltid til tinga jeg ikke kan komme meg på selv, men da krever det litt venting og slikt siden de er på jobb. Da jeg først har en hel fri dag uten ting å rekke, har jeg ikke tatt på klokka, og det har blitt helt ville tider å stå opp på. Da blir en motløs, og blir ikke alltid like effektiv..

♥ Få i deg en god frokost - Jeg husker fra da jeg gikk på videregående, og pendla hjemmefra i to år. Jeg kjørte med pappa i 45 minutter hver dag, og venta på skolen en halv time før den starta slik at pappa rakk jobb. Da laga jeg frokosten min dagen før, viss ikke jeg forsov meg,  og pappa var så snill og lagde frokost til meg. Jeg hadde kjempegod tid til å spise i bilen, og deretter sminke meg da jeg kom på skolen, haha. Da jeg flytta ti minutter unna skolen, fikk jeg sjeldent i meg frokost fordi jeg bare sto opp når jeg orka så lenge jeg rakk skolen. Ofte hadde jeg ikke timer før midt på dagen heller, så da kom jeg slengende inn i kantina og stappa i meg noe på vei bort til klasserommet.. Frokost er så viktig for å få starta dagen med ordentlig energi. Er du ikke et frokost menneske, burde det værtfall gå an å ta med seg noe frukt i bilen/på bussen, få i deg en yoghurt eller noe, bare for å ha litt i magen.

♥ Dusj - Ofte må jeg dusje kvelden før, for om det er ekstra hardt å stå opp om morgenen og jeg ikke rekker å dusje, føler jeg meg så dritt resten av dagen. Jeg føler jeg lukter selv om jeg mest sannsynlig ikke gjør det, og jeg føler meg skitten. Får en dusja om morgenen får en både våkna, og en føler seg rein og fin fra starten av dagen. En svetter jo alltids litt i løpet av dagen, men da er det hvertfall ikke gammel dritt, haha.

♥ Tren - Det er ikke ofte jeg heller får tid til å trene før pliktene kaller, men de dagene jeg får tid, blir dagen sååå mye bedre. Da tar jeg på treningstøy med en gang jeg står opp, og om det tar litt tid, blir det alltid trening etterhvert siden klærne allerede er på, haha. Noen ganger orker og rekker jeg kanskje kun en liter tur med Balder, eller litt yoga, men da har jeg starta med litt fysisk aktivitet, og det føles såå bra.

♥ KAFFE - Jeg vet ikke med dere,men for meg hjelper alltid kaffe. Før var det iskaffe fra Tine, nå er det en sterk og god kaffe fra trakteren som gjør susen. Det er ikke bare det at jeg våkner, men for meg er det litt hverdagslykke i seg selv. Liker du ikke kaffe kan du jo finne deg noe du liker som gjør morgenen din ekstra verdt å stå opp for.

Ironisk at jeg skriver dette innlegget akkurat idag hvor jeg ikke har rukket noen av delene, haha. Jeg får jo ikke til alle disse punktene hver dag, spesielt ikke de dagene hvor ting er mer travelt, men når jeg får det til, blir dagen min lettere å gjennomføre. Hva med dere, hva hjelper dere å få en bedre start på dagen? Ha en super dag alle sammen!

-Janne
 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits