Hvordan kjenne igjen giftige venner

Jeg har hatt maaaaaange giftige venner oppigjennom. Noen har kanskje jeg også påvirket på en dårlig måte? Hvem vet.. Uansett, etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg klart å kjenne igjen "giftige mennesker, og jeg har ikke lenger det syke behovet for å ta vare på alle vennene mine bare fordi jeg har hatt de en stund, eller fordi jeg vil at alle skal like meg, slik som jeg engang hadde. Det er ikke lenge siden sist jeg gikk på en smell, og har egentlig bare gitt opp alle mennesker og blitt hjemme, haha. Men det finnes mange gode mennesker rundt meg, heldigvis. Det er mange som spørr meg om hvordan jeg klarer å kutte folk ut, hvordan man vet hvem man burde ta vare på osv, så her kommer noen tips utifra mine egne personlige erfaringer. Håper det kan hjelpe.


 

♥ De hakker på deg konstant - Det finnes mange som hele tiden skal hakke ned på deg, slik at du føler du aldri vet hvordan du kan oppføre deg, fordi du får høre det... Å si ifra om ting er helt greit, jeg liker ærlige folk, men å direkte hakke på deg så du føler deg usikker,er ikke greit.

De prøver å styre/kontrollere deg - Om du ikke får ha egne meninger, en egen stil eller lignende, er det ofte tegn på at vennen din prøver å kontrollere deg, og det er iiiiiiikke sunt. Da prøver man ofte å leve opp til de høye krava deres, som så sjeldent fungerer, og en føler seg dårlig. Det sier mye mer om dem enn om deg.

De snylter på deg - Altså, jeg og vennene mine har alltid lagt ut for hverandre, betalt litt for hverandre nå og da, og i værste fall glemt noen små summer innimellom, men vi har alltid respekt nok for hverandre, til å gi pengene vi skylder, tilbake. Mange sier de ikke vil ha de igjen, så da er det jo genialt med vipps, så en bare kan vipse de over, haha. Men det finnes også mennesker som alltid sier "Åh,kan du kjøpe det for meg, lover du får igjen", noe man ikke gjør, eller "Jeg har bursdag snart, kan du kjøpe den til meg?", selv om du har bursdag først, haha. De ber deg stadig ta med ting, men gir aldri igjen, ber deg legge ut for de, men gir aldri penger tilbake, og lignende. Jeg hadde nylig en slik venn. Jeg hadde ikke barn, hus og mange dyr, så jeg hadde mer penger til overs, men jeg hadde ting jeg måtte bruke de på. Å hjelpe til er ikke noe problem, men når man merker at man har ekstra penger igjen i slutten av måneden, når man kutter noen ut, sier det jo litt.

♥ De får frem de dårlige sidene i deg - Noen har bare ikke godt av å henge sammen. De fremkaller dårlig energi, snakker stygt om andre hele tiden, og får på et eller annet magisk vis dratt deg inn i all verdens mulig drama. Jeg kunne fint henge me halve klassen en dag, og komme på skolen dagen etterpå og oppleve at ingen av de snakket med meg, og så ringte "bestevenninna" etter skolen og fortalte hva alle hadde sagt om meg, mens jeg gikk alene og hun hang med de. Så var det hun som hadde starta alt. Hvem gjør det når de er 19 år(jeg var 17) gamle liksom? Haha...

♥ De vil være med deg om de får noe ut av det - Ringer de deg kun når de trenger fest, penger, en plass å sove, eller noen til å kjøre? Veeel....Venner og venner du.. 

Punktene over er eksempler på "giftige" venner, altså venner du kanskje kunne vært foruten. Jeg sier ikke at jeg er et prakt eksemplar av ei venninne, for jeg er stort sett ikke tilgjengelig noe sted lenger (med mindre de faktisk ringer, jeg suger til å bruke messenger). Men her var værtfall noen eksempler.  Kanskje du har noen punkter å adde til lista?

- Janne

(Se min siste yt video HER)

 

En tannbleking som faktisk funker (ikke reklame)

Halloo! Så gøy at dere likte at jeg skreiv på den klønete engelsken min(det sier jeg selv altså), haha. Jeg har et behov for å utvikle både meg selv, bloggen min og språk kunnskapene mine, så hvorfor ikke liksom? Jeg tror ikke jeg kommer til å skrive alle innlegga mine på engelsk tho, det spørs litt hva jeg skriver om, og hva dere synes. Det tar jo veldig lang tid. Idag har jeg heeeeeeeelt fri fra alt. Igår var det et møte, og jeg hjalp med flytting. I morgen har jeg teori kurs på kvelden før langkjøringen jeg skal ha dagen etterpå, ææææ.. Selv om jeg ikke tjener penger på bloggen eller youtuben min, er det noe som er veldig viktig for meg, fordi jeg elsker å skape, skrive og filme. Så de dagene jeg har anledning til å bruke tid på det, koser jeg meg veldig. Det er tidskrevende, så når jeg først har tid skriver jeg så mye som mulig, så jeg har flere innlegg på lager. I tillegg er det litt vanskelig å få tid til å sitte stille og skrive, når det er andre hjemme. Jeg fikk gjort yoga en halv time før jeg gav opp fordi det ringte i telefoner, Balder ville være med, og mamma måtte spise. Noe som er helt greit, men jeg blir så fort ukonsentrert. Så da er det kjekt å ta masse bilder når sola først er framme som fint lys, og skrive så masse som mulig når en har tid. Puh, det blei masse greier, for egentlig skulle jeg snakke om den nye tannblekinga jeg kjøpte meg for en liten stund siden. Så la oss slutte med snikk snakket, og gå over til det, haha....

Tennene mine har aldri vært kritt hvite, selv om jeg ikke har hatt så mange hull i tennene. Jeg har hatt et par hull som de må jobbe med flere ganger bare. Noe med spyttet mitt gjør at jeg får fortere hull i tennene. Jeg går på veldig sterke medisiner som skader tennene mine også, og gjør at de blir så fort missfargede. Det hater jeg! Det værste med fjeset mitt er smilet mitt, fordi jeg ikke vil vise tennene mine. Jeg har prøvd andre tannblekinger før, men det har ikke funka. Jeg har hørt mye bra om Dentway, så jeg bestilte meg de jeg også, for å se om de funka. Jeg har ikke lyst til å vise dere resultatet helt enda, fordi jeg ikke liker tennene mine (de er fine sånn ellers da, takket være tre år med reggis), for siden jeg drikker kaffe blir de så fort missfarga igjen. Men jeg må si det hjalp litt. Det fjerna litt av det missfargede, og jeg følte meg mye finere med en gang. Jeg synes det gav bedre resultat på søstra mi, så det er sikkert litt på grunn av tablettene mine også. Men her var det værtfall endelig en tannbleking som gav litt resultat. Jeg skjønner ikke hvordan kjendiser får kritthvite tenner av tannbleking de påstår å ha tatt hjemme, så om dere vet om noen sykt bra, vil jeg gjerne ha tips. Men det koster jo så sykt mye. De her gav meg værtfall litt resultat, og de tømte ikke lommeboka mi heller, haha. De kjøpte jeg HER, men da var de på tilbud.


Dere vil ikke tro hvor lang tid jeg brukte på det innlegget her, fordi jeg ble avbrutt av mennesker, hunder og vaskemaskiner. Jeg begynte å skrive på engelsk også, men gav det opp, haha. Beklager for litt mørke bilder, prøvde å gjøre de så lyse som mulig. Håper dere likte dette lille anbefalings innlegget. Jeg kan som sagt vise dere bilder av tennene mine når jeg har prøvd de litt lenger, om det er noe dere vil, men til nå holdt det å skrive meningen min om de tror jeg. Må minne på at dette ikke er sponset, men bare noe jeg kjøpte helt selv, og det er mine egne meninger, hehe. Nuuuuh, hva mener dere, har dere prøvd denne før? Nå skal jeg filme litt. Ha en fin dag dere!

- Janne


 

Bokvurdering av en youtubers bok: Username Evie

Halloo! Wow, det er lenge siden jeg har hatt en bokvurdering. Jeg lagde en liten serie her på bloggen, hvor jeg vurderte youtuberes bøker, fordi alle youtuberne jeg så på begynte å gi ut bøker, oooog fordi jeg kjøpte så mange på en gang. Jeg kjøpte alt for mange på en gang, fordi jeg fremdeles ikke har lest ut alle. Jeg ble så motløs av å se den store haugen, at jeg las litt i alle og gav opp. MEN!! Nå har jeg begynt å lese de igjen, og har allerede lest ut flere av de. Den jeg nettopp leste ut nå, er Joe Sugg sin første grafiske novelle, "Username Evie". Den kjøpte jeg med en gang han gav den ut, og nå kommer snart den tredje ut(om den ikke har kommet?), så jeg har vært treig. Da jeg først begynte ordentlig på den, las jeg den ut samme dagen, så det tok jo på en måååte ikke så lang tid. Det er den første grafiske novellen, og den eneste, jeg noen gang har lest, og jeg kjøpte den kun fordi det var han som skreiv den, så jeg var spent. Hva jeg synes om den, tenkte jeg å fortelle nuuuuuh:

Hello! Wow, it's been a long time since my last book review (The first one ever in english). I had a little series here on my blog, where I made a review on youtubers book, because all the youtubers I followed wrote a book. I also bought them all at the same time. I actually bought too many books at once, because I have still not read all of them. I got so discouraged of that big shelf and gave up. BUUUT!!!!! I just began my reading again, and I have allready finished severals. The one I just read, Is Joe Sugg's first graphic novel, "Username Evie". I bought it when it first came out, and now there is three books in that series, sooo.....But when I first started reading it properly, I finished it the first day. So I kinda read it fast!! It is the first graphic novel I have ever read, so I was pretty excited. Here is my opinion about the book:

Username Evie, handler om en jente som ikke helt klarer å finne sin plass. Hun strever med venner, og vil helst ikke være sosial. Fristedet hennes er foran pcn, og i kjøleskapet. Hun er veldig nær faren sin og han holder henne gående, men da han dør uten at hun får sagt hade, mister hun alt av mot. Men så oppdager hun noe fantastisk faren hennes har laget til henne. På pc'n har han laget en helt egen værden til Evie, hvor hun kan være helt seg selv. Et sted hvor hun er fri. Der kan de få være sammen igjen også. Men noe går galt, og Evies fristed blir ikke helt som faren hennes ønsket..

Username Evie, is about a girl who can't seem to find her place in this world. She finds it hard to find friends, and she doesn't really like the social life. Her safe place is in front of the computer, or in the fridge. She has a really close realationship to her father, and he keeps her going, but when he one day dies without giving her the chance to say goodbye, she lost all her courage. But then she discover something amazing. Her father made her an entire world on her computer. A place where she could be exactly who she is. A place where she was free, and they could be together again. But something goes wrong, and Evie's safe place doesn't turn out to be what her father wanted it to be.

Det var veldig uvant å skulle lese en slik type bok, men handligen var veldig fin, og jeg likte den godt. Jeg hadde nok forventa mer, og det var veldig forutsigbar, men jeg likte den, og kommer til å lese de to andre. Jeg synes det var gøy at han lagde noe annerledes, og at det ikke bare ble enda en youtuber selvhjelp bok, men noe som faktisk var litt mer han, haha..

It was really weird to read this kind of book, but the story was really good, and I liked it a lot. I had probably expected more, and it was very predictable, but I liked it, and I'm going to read the next two books in this series. I liked the fact that he made something different, and that this didn't turn out to be another just another youtubers self-help book, but something who actually seemed more like him.


Nå skal jeg lese ut Zoella sin andre bok før jeg legger meg. Jeg håper dere likte dette innlegget. Jeg bestemte meg for å prøve å skrive litt på engelsk, for å se om det er noe for meg. Jeg vet det er flere gramatiske feil her, men det er nettopp det jeg vil blir flinkere til. Gjerne kom med konstruktiv kritikk, og deres meninger. Synes dere jeg burde fortsette på engelsk? Kanskje dere også har lest boka? Isåfall vil jeg gjerne høre deres meninger om den. Nå ble klokka plutselig for mye, så vi snakkes i morgen. God natt!

Im gonna' read Zoella's second book before I go to bed. I hope you liked this little blog post. I decided to write some english blog posts, just to see if it was something for me. I know the grammar isn't on fleek, but that is exactly what I want to improve. Please write your opinions in the comments, if you think I should continue in english? Maybe you guys have read the book as well? If so, I really want to hear your opinions about it. Oh, how time flies...I See u tomorrow, g'night!

-Janne

Mål for juni 2017

Hallo, og god morgen! Nå som jeg er ferdig med mai oppsummerings innlegga mine, her på bloggen, før mai egentlig er over, har jeg i det minste tid til å forberede meg til juni. Juni skal bli sjuuukt bra! Jeg har mange fine ting jeg skal gjøre, og store mål, MEN, de måla vil jeg ikke dele helt enda. Først vil jeg dele de små tinga, de som ikke er fullt så viktige, men som gjør en stor forskjell(noen av de værtfall) for meg likevel. De fleste av disse måla står på bucketlista mi for 2017, så da må jeg jo jobbe med de hele året. Her er noen små mål for juni. 

♥ Ikke drikke brus - Jeg har drikke alt for mye cola zero de siste månedene, og jeg skulle ikke drikke brus i år. Neida, det er ikke sukker i, men det er jo brus

♥ Dra på topptur - Har kun vært på topptur èn gang i år....Need to step up tha game.

♥ Løpe mer - Nå har løpinga mi dabba av her. Var så flink å løpte flere ganger i uka fra januar til mars jo..

♥ Sykle mer - Må trene til Danmarksturen.

♥ Lese ut to bøker - Har jo som mål å lese minst 50 bøker i år, og har en del igjen for å si det sånn.

♥ Lære å stå på henda/yoga - Jeg må lære å stå ordentlig på henda, så jeg kan gjøre flere kule yoga poses.

♥ Se mindre på serier - Er ikke rart jeg har masse hodepine, når jeg har bytta ut yogaen med Netflix...

♥ Decluttering - Visste ikke hva mer jeg skulle skrive, men jeg vil prøve å bli mer minimalistisk, kaste ting, og få mer ro rundt meg på rommet mitt. Grei vane å lage seg før jeg flytter inn med Even også. Sjekk ut Youtubekanalen min: Janneskogli. Der har jeg lagen en video om det.

 

 

 

Det var mine mål utenom de tinga jeg måå klare, om det går ann å si det sånn. Kan komme med ting jeg gleder meg til i juni også. JEG ER SÅ GIRA PÅ EN NY MÅNED!! WIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Litt forbanna skremmende at vi er halveis i 2017 tho, o-m-g.... Hva med dere da, hvilke mål har dere for juni? Sett dere mål, alt blir så mye mer spennende da! Man pusher seg selv mer, og vokser mer som person, faktisk.. Gjøør det, gjøøør det.. Haha. Ha en super dag dere supre mennesker.

-Janne

 

Hvordan gikk måla for mai?

Hallooo! Hver måned setter jeg med mål for den nye måneden, og i slutten av måneden oppsummerer jeg hvordan det har gått. Jeg setter meg både store og små mål, og tar de med meg videre i neste måned, om jeg ikke har klart de, eller om det er noe jeg vil fortsette med. Det er så få som faktisk forteller oss hvordan måla deres har gått, men det liker jeg å gjøre, og det har blitt etterspurt også. Så her er måla jeg satt meg for mai, og hvordan de har gått.

Bilder fra Mai.

♥ Sykle mer  - Check! Det har blitt noen mil på sykkel faktisk.

♥ Være mer med Even - Check! Værtfall litt...

♥ Blogge mer - Check! Har da kommet flere innlegg enn det kom i april værtfall.

♥ Gå mer på tur - Njaaaa. Jeg går jo tur med Balder hver dag, men jeg har ikke gått noe særlig uut på tur for å dra ut på tur liksom.

♥ Komme på rett vei på kostholdsfronten igjen - Nope.. Det har stort sett vært is og marshmallows, haha. Jeg har ikke orka å spist så mye heller, så det har blitt litt yoghurt og middag. Huff..

♥ Ta årets første bad - Jepp! Andre og tredje også.

♥ Spille gitar - Nope, ikke noe særlig..

♥ Skrive mer - Check. Innlegga jeg har kommet med på bloggen har vært litt dypere. Litt mer meg.


De fleste måla gikk faktisk veldig bra, men det er noen ting som blir litt nedprioritert når uventa ting dukker opp, og det er mange ting en måå få gjort. Alt i alt har mai vært en veldig fin måned, og jeg synes jeg har klart meg fint. Dette var mest koselige mål som ikke var livsviktige, men jeg har klart masse utfordrende som ikke sto på lista også. Jeg er fornøyd! Nå er jeg spent på juni... Hva med dere, hvilke mål hadde dere for mai? Vel, det er jo ikke for sent enda, hihi.

Oppskrift mandag: Løvetann sirup

Hallo, og god mandag ♥ Vet dere hva eller? Jeg har søren meg en oppskrift til dere idag. Jeg pleide jo å dele en oppskrift hver mandag, men jeg mista all motivasjon og inspirasjon når det gjalt mat. MEN!! Heldigvis har jeg en matglad familie som elsker å eksperimentere på kjøkkenet, så idag kommer det en liten oppskrift til dere, som er veldig annerledes enn noe jeg har delt før. Jeg hadde aldri hørt om det før Rikke ba meg plukke hestehov fordi hun skulle koke det, haha. Oppskriften jeg skal dere med dere idag, er nemlig en oppskrift på løvetann sirup!!! I know right, det høres drit ekkelt ut, men fy søren så godt.

 

Dette trenger du:

♥ 5 dl løvetann hoder

5 dl vann

5 dl sukker

2 ss fersk presset sitron

(Eventuelt 2 ss cognac for smakens skyld, men det gjorde ikke vi)

Slik gjør du:

Plukk fem dl med løvetannhoder, skyll de godt i ett dørslag, vi brukte en sil. Ha det over i en gryte med 5 dl vann. Kok opp under omrøring. La de trekke i 45 min. De skal ikke koke for da forsvinner næringstoffene. Etter de 45 minuttene, tok vi de i en sil og skvise ut safta, og satt safta tilbake på plata, på varmen 6 av ni, også koka vi opp sukkeret i ti men, før vi tok sitronsaften i. La det nå koke i ti min, eller til du får den konsistensen du vil ha. Den blir tykkere når den er kald. Ta den i et sterilt glass. Denne var så sykt god. Den smakte som en blanding av lynghonning og..Karamel? Den var helt fantastisk god og alle som smakte ble overraska over hva ingrediensene var. Den er helt super på pannekaker og is. Den skal visst være veldig god på vafler og til vilt også.

ENJOY!!! Har dere smakt denne før? Om ikke, anbefales den virkelig!
 

Mine tre siste youtube videoer

Halloo, og god kveld ♥ Som noen av dere kanskje vet, har jeg min egen youtubekanal, faktisk har jeg to. Jeg har en hovedkanal hvor jeg legger ut en ny video hver mandag og fredag, og en vlogkanal hvor jeg legger ut dagligdagse ting når det enn passer meg. Jeg får ikke til å lage noen spesielle lenker her på hovedsiden til bloggen min, så gjerne kom med tips til hvordan man kan gjøre det, om dere vet det. Jeg er så dårlig med design. Hver gang jeg får til èn ting, går noe annet galt. Når man skal trykke "følg" på bloggen min, kommer en annen sin blogg opp, og det vet jeg heller ikke hvordan jeg kan fikse. Jeg har sendt melding til hun som laga designet, men hun svarer ikke. Jeg får nok bare bruke et helt annet design.. Ihvertfall, siden jeg ikke har egne lenker til youtubekanalen min, og er såpass aktiv der, tenkte jeg å dele mine tre siste videoer med dere, her inne, slik som jeg har gjort noen ganger. Bare sånn for dere som kanskje interesserer dere for det. Jeg filmer alt mulig fra Sketcher, tullete ting jeg finner på som rulleskøyter etter moped i kostyme, tips videoer, videoer hvor jeg prøver spill med folk, og andre ting jeg ellers interesserer meg for. Det finnes altså noe for alle der. Kameraet mitt er ikke supert, så når jeg er ferdig med lappen, må jeg nok prioritere å kjøpe meg et nytt et, men det er så dyyyyrt. Har dere tips til et bra kamera som ikke er alt for bølete å ta med seg, og som ikke er alt for dyrt, kom gjerne med det, hihi.
 
 
 

Dette er mine tre siste videoer fra kanalen min. Veldig forskjellige. Har dere noe dere vil se er det bare å si ifra. Ellers vil jeg gjerne ta en titt på deres kanaler om dere har, hihi. Jeg ser på alt for få norske nemlig..Det går for det meste i britiske, som Zoella, Joe Sugg, og den gjengen der.. Nåå, hvem ser dere på, på youtube?

Måneden som var: Mai

 

Hallooo! Hvordan går det? Uken som kommer er jeg veldig travel, så jeg tenkte å komme med måneden som var innlegget mitt nå, selv om mai ikke er helt over enda. Det er jo ikke mange dagene igjen, så det går vel bra eller? Tihiii.

 
 

Craving: Sånne små Sun lollies, omg, de har blitt slukt ned på høykant nå i varmen.

Utfordring: Jeg har starta på så mye nytt, og jeg må farte så hit og dit for å bli ferdig med ting nå før sommeren, så det har vært utfordrende å være i et avstandsforhold akkurat nå, og det å si nei til alt sosialt som er utenfor bygda, fordi jeg ikke har tid.

Høydepunkt: 17 mai var fantastisk. Jeg feira 17 mai sammen med kjæresten min og familien hans. Alle som hadde muligheten (vi savna dere Anja) grilla hos besteforeldrene til Even, og det var såå koselig. De er så snille med meg, og det føles naturlig å være der med de. Even elsker å ha meg med på ting, og se at jeg faktisk ikke må pine meg igjennom det på samme måte som alt annet sosialt. Det er liksom min familie også nå.. Wiiiii! Det var også veldig fint å se Tonje.

Favoritt produkt: Denne tannblekingen her! Jeg kan lage et eget innlegg om den, for den funker faktisk.
Blogg: Jeg har likt bloggen til Marie Oma veldig godt. Jeg vet ikke om jeg får dele bildene hennes, men bloggen kan dere finne HER.

Sang: Åh, jeg har hørt på så mange fine sanger nå. Men jeg eeeelsker Versjonen med Vin Diesel i sangen "It ain't me", av Selena Gomez og Kygo. 

Kino: Jeg så den nye Pirates filmen, og den var veldig, veldig bra. Jeg pleide aldri å like slike filmer, men jeg likte den godt.

Serie: Jeg har sett alt av Skam, fordi jeg tenkte å gi det en sjanse. Så alle sesongene på null komma niks.

Beste bok: Boken jeg har lest nå i mai, har vært "Username Evie", av Joe Sugg. Jeg kan komme med en bokvurdering av den.


 

Tidsfordriv: Jeg har spilt masse volleyball, grilla alt for masse marshmallows og hatt vannkrig. Vibeke og jeg har sykla mye også og jeg har sett for mye på Prison Break og Skam.

Flause: Hmm.. Hva er det denne gangen da? Jeg er ikke helt sikker. Jeg driter meg ut hele tiden, haha.

Sitat: Jeg vil dele mine favoritter fra Jodel, for jeg er hekta, haha. Jeg leser alt for mange slike om natta og ler litt vel høyt. Et sikkert tegn på at det er på tide å legge seg gitt. 

 


 

Hvordan har dere hatt det i mai?

Hva som har hjulpet meg å holde meg unna selvskading

Denne uka ble jeg utfordra av Rabble til å vise dere den virkelige meg. Jeg føler egentlig jeg prøver å gjøre det hele tiden, så godt jeg kan. Men visse ting prøver jeg å holde for meg selv, og jeg har blitt veldig forsiktig med hva jeg deler og ikke. Likevel er jeg ganske åpen av meg, for jeg prøver å være ekte på både godt og vondt. For meg er det ikke inspirerende å lese blogger med KUN masse deilig sunn mat, slanke kropper, hvite lyse bilder, og innlegg hvor 90 % av bildene er fra weheartit. Jeg liker at de byr på seg selv. At de deler sminkefrie bilder, valker, dobbelthaker, tryner full av is, men også treningstips, og andre tips til å komme ut av en dårlig sirkel. Jeg liker en blogger som tørr å by på seg selv og går litt langt for å hjelpe andre gjennom tøffe ting. DET ser jeg på som inspirerende. Jeg vil være sånn. En periode ble det bare litt for mye, men jeg tar utfordringen. Mitt bidrag er et innlegg om tips til å stoppe med selvskading.

Jeg har slite med selvskading periodevis siden jeg var 15 år gammel. Det har kommet i flere varianter, men den mest brukte er kutting/risping. Jeg har måtte sydd, og det har tidevis vært alvorlige kutt. Uansett hvor dypt det blir eller ikke når man kutter seg, er det alvorlig, fordi det er en alvorlig tankegang. Det å slite så mye med seg selv, tanken om seg selv, og det å sette ord på følelsene sine, at man "velger" å skade seg selv. Jeg kjenner til og med folk som har skada seg selv så mye at de har måtte transplantert hud fra andre steder på kroppen sin. Det er helt forferdelig.

Etter jeg måtte sy, har jeg nesten ikke kutta meg, fordi jeg har prøvd å sett for meg det ansiktsuttrykket mamma hadde da hun satt ved siden av meg hos legevakta, og måtte se dattra bli lappa sammen fordi hun ikke likte seg selv. Jeg tenkte også på hvordan pappa så ut da jeg gikk inn på rommet deres full av blod og han prøvde å trykke det sammen og stoppe blødninga.Fortvila foreldre som lurte på hva de hadde gjort galt (abslutt ingenting, men de klandrer seg selv uansett hva vi vil si) Det var hjerteskjærende og jeg forsto ikke hvor vondt det var for andre å se. Men jeg har også bagatelisert det litt nå etterpå, at det ikke gjør noe siden det ikke var så dypt at jeg måtte sy, og jeg har følt meg bra når jeg har fått vondt påå kroppen min, istedenfor inni. Det er ofte derfor folk kutter seg. Men mest av alt har det vært mangel på impulskontroll i anfalla mine. MEN NÅ!! Nå har jeg klart å latt vær å skade meg selv i hele 2017, og nå skal jeg komme med mine tips og erfaringer, til hvordan jeg til nå har klart å latt vær. 

♥ Hvorfor - Når du føler deg ok, skriv ned hvorfor du kutter deg. Gjør du det for å straffe deg selv, eller er det mangel på impulskontroll? Skriv ned fordeler og ulemper ved å kutte seg. Føler du deg egentlig bedre? Er det noe annet du kan gjøre for å føle deg bedre? Husk på hvor uutrolig masse energi du bruker på å skjule kutta dine for folk, du blir mest sannsynlig mer usikker når folk ser arra dine, ooog du får jo mange stygge arr. I tillegg fortjener du virkelig ikke den smerten, hverken utenpå eller inni. Jeg forstår det er "enklere" å påføre det på kroppen din, så du slipper å takle det, men det gjør faktisk ingenting bedre.

♥ Finn distraksjoner - Finn noe som distraherer deg, får deg på andre tanker, noe du kan gjøre når du kjenner du begynner å bli urolig. For meg er det yoga, maling, bøker, eller serier. Om jeg ikke klarer å snakke med noen, eller jeg ikke klarer å kontrollere følelsene mine og får et anfall får jeg selvskadings trang, og da sier jeg til de som er rundt meg at jeg trenger en kald klut. Da forstår de at jeg har trang til å kutte meg, og hjelper meg med å ta en iskald klut rundt håndleddet mitt, hvor det "klør" og da roer det meg ned. Den kalde kluten svir litt, og det hjelper å vite at jeg sto opp for meg selv og turte å be om hjelp. De hjelper også å få meg til å forstå hva som skjedde med meg nå, og hvorfor det skjedde, så jeg kan roe meg og være mer føre var de neste dagene.

♥ Dagbok - Skriv ned i en dagbok hva som fikk deg til å kutte deg. Er det en fast ting som trigger deg? Er det noe eller noen du burde holde deg unna? Hjelper det å tømme deg til noen, eller til dagboka de, høre tankene dine høyt, lese de? Kanskje du får åpna øynene dine? Skriving og prating er virkelig terapi.

♥ Viljestyrken din - Jeg har ikke følt at jeg har hatt så mye viljestyrke. Men så sa Vibeke til meg: Husk på alt du har vært igjennom, husk på alt du har klart når du møter på nye utfordringer og finn frem styrken din som har hjulpet deg så langt. De ordene har hjulpet meg å stå på med treninga mi, og det har hjulpet meg med å tenke at "Fy søren, jeg har klart meg fem måneder uten selvskading, kutter jeg meg igjen nå fortsetter jeg bare. Dette her klarer jeg". Finn frem viljestyrken jeg vet du har! Du er her jo enda, og det er ikke flaks, det er fordi du er sterk. Ta en dag av gangen, og tenk hva du kan gjøre for deg selv IDAG! Ikke si "Jeg skal aldri kutte meg igjen", si " Idag skal jeg finne noe å være glad for, noe som kan hjelpe meg neste gang jeg får trang, idag skal bli bra, og jeg skal legge grunnlaget for en bra i morgen".

 

Jeg håper dette innlegget kan hjelpe dere. Det er bare å skrive til meg om det er noe. Vær snille med dere selv og hverandre. Takk for at dere stikker innom, og takk til Rabble som inspirerte til å skrive dette innlegget! Sammen er vi sterke ♥

- Janne

- Janne

 

Mine favoritt hudpleieprodukter

Halloooo! Hvordan har dere det idag? Jeg er fremdeles helt utslitt, og har et utrolig sterkt behov for alenetid. Det rakk jeg ikke før det kom to rakkerunger på besøk som ville ha vannkrig. De andre er på jobb, og på båttur, og jeg har veldig lyst til å være med, men jeg må faktisk bare få slappa av, rydda, gjort yoga og lest litt. Hodet mitt må få koble litt av før den travle uka som kommer nå. Tre møter, og langkjøring. Jeg har det veldig fint for tiden da, og det er ikke rart jeg er sliten, så det går fint. Jeg la ut en video om mine favoritt hudpleieprodukter igår, og tenkte jeg kunne legge ut videoen her også og fortelle kort om produktene. Et slikt innlegg har blitt etterspurt og det er litt tidskrevende, så da passet det bra nå som jeg er alene og får bedre konsentrasjon.

 

Moisture Balance Toner fra Exuviance: 

Dette er et fuktighetsgivende ansiktsvann. Den balanserer og gjenoppretter hudens normale PH balanse. Den inneholder anti aldrende egenskaper som forbereder huden før du tar på en god fuktighetskrem. Den er dermatologisk og allergitestet. Du kan finne en rekke Exuviance produkter HER, ellers anbefaler jeg å forhøre deg med en hudpleier før du går til innkjøp av slike produkter.

Gentle cleansing creme fra Exuviance:

En mild rens med polyhydroksisyrer for alle hud typer, blandt annet sensitiv hud. Klinisk utviklet med en unik polyhydroxisyre. Brukes til å skånsomt fjerne spor av sminke, smuss og fett fra huden. Gjør huden ren, myk og smidig. Denne kan også brukes som sminkefjerner. Den tørker ikke ut huden og får den til å føles sååå fresh og fin etterpå.

Blemish treatment gel fra Exuviance:

Denne er en effektiv gel egnet for alle hudtyper. Den motvirker virkelig akne, og har en rask effekt på huden. Mine urenheter forsvant veldig raskt. Den gir fet og akneutsatt hud et jevnere og klarere utseende med en gang. Denne påføres to ganger daglig, og skal taes direkte på urenhetene. Den er heldigvis uparfymert også.

Ansiktskrem fra Thalgo:

Denne er fantastisk god på både hender og i fjeset, og er super etter du har peela fjeset ditt.

Bio oil:

Bio-Oil er et prisvinnende produkt for alle som ønsker å glatte ut hudens overflate og redusere ujevnheter. Bio-Oil gjør at strekkmerker, arr og fargeforskjeller i huden blir mindre synlige, og har også god virkning på moden hud og dehydrert hud. Bio-Oil inneholder vitaminer og planteekstrakter, som gjør konsistensen lett og sørger for at huden absorberer den raskt og effektivt. Jeg bruker denne i fjeset etter toneren, og det gjør den så frisk og fin. Den må riktignok ikke brukes for ofte, da blir det ihvertfall litt for mye for fjeset mitt. Jeg bruker den noen dager på rad før jeg gir huden en pause. Den har også gjort de lill arra mine mye hvitere og finere. Den kan du kjøpe nesten overalt, blandt annet på Vita, Blivakker, og HER. 

Rensemelk fra Thalgo:

En fantaaastisk god rensemelk fra Thalgo som fjerner sminke og urenheter. Huden blir så utrolig myk og god etterpå! Du finner en HER.

Black head peel of mask fra JolieVisage:

The Original Black Peel Off Mask fra Decrusto renser porene i dybden, reduserer hudens overflødige fettproduksjon og bidrar til å hindre nye hudormer. Den inneholder beroligende planteekstrakter som hjelper huden til å gjenvinne sin naturlige fuktighetsbalanse, sånn at den blir myk og og får tydelig reduserte porer. Decrusto Black Peel Off Mask binder seg effektivt til tette porer, døde hudceller og andre urenheter, som blir forsiktig trukket ut av hudens overflate. Masken er parabenfri og basert på naturlige ingredienser. Selv har jeg ikke merket så veldig stor forskjell enda, men huden min føles veldig deilig etterpå, selv om det gjør drit vondt å ta den av, haha. Min er fra luxushair, men den kan også kjøpes HER.
 

Her er videoen jeg la ut på kanalen min, hvor jeg prater mer om alle produktene unntatt rensemelken fra Thalgo, fordi kameraet mitt tydeligvis ikke filma da. Den har jeg snakket om i tidligere favoritt videoer på kanalen min. Kanalen min kan dere finne HER.

Jeg håper dere likte dette innlegget, og at det sto til forventningene. Har dere noen spørsmål er det bare å spørre meg. Ha en fin dag videre.

- Janne
 

Balder 1 år - Hundekake

Hallo! Guuud, jeg blir sliten av å ikke rekke å gjøre mine ting. Blir med på så masse rart andre vil, også blir de overraska over at jeg blir sittende lenge oppe. Blir hysterisk om jeg ikke får gjort ting jeg har tenkt inni hodet mitt, som bloggen og yoga og sånn, haha. Men missforstå meg rett, jeg vil jo også alt ting! Har hatt det kjempegøy idag. Det blir bare til at jeg må gjøre flere ting i tillegg, så da blir det seint da. Det er så varmt at jeg tviler på at jeg får sove nå uansett. Jeg må faktisk bare få i meg litt is og sånt først, haha. Jeg spiser saft is hele tiden nå. Rommet mitt er så fullt av ting at jeg ikke får roa meg også. Sånn blir det av flytting. Merker det begynner å bli slitsomt med så mange folk og ting å ta hensyn til. Tenkte jeg måtte blogge litt til først også. Rikke og jeg lagde nemlig bursdag kake til Balder idag, haha. Når hunden har bursdag må han jo få kake, og det må jo også dokumenteres. Jeg har aldri laget noen kake til en hund før. Birk pleide å få noen godbiter eller en leke på bursdagen sin, men aldri noen kake. Vi bare skjærte av skorpene på noen små brødskiver, og smurte de inn med leverpostein og hundepølse. Han skjønte det var til han da vi lagde det, og peip og ble så gira. Det gikk fortere å spise den enn å lage den, og det var ikke akkurat store prosessen, haha. Jeg kan nesten ikke huske noe fra da Birk var så liten, derfor er det gøy å dulle litt ekstra denne gangen vi har valp. 1 år idag!!

Da han hadde sluka kaka si, hjalp jeg Rikke å lage en skikkelig deilig sirup jeg bare mååå vise dere oppskriften på senere. Innimellom koking og rensing av ting, forta jeg meg å redigere fredagens youtube video, som jeg til slutt fikk lagt ut etter å ha sett en film med pappa. Jeg la ut en video om mine favoritt hudpleie produkter, som dere kan se HER. Jeg har filma i hele dag også, alt fra vannkrig, til laging av hundekake(hvor mange kommer til å kommentere "Den er vel ikke laget av hund siden du kaller det hundekake"?, lol), og sirup, så en liten vlog kommer ut på vlog kanalen min i morgen. Jeg må bare få samla alle video klippa fra alle sine telefoner først, haha.. "Nei min er tom for strøm, bruk din", "Ja nå er min og tom, få din", da blir det litt å sende og overføre. Nå skal jeg kjøle meg ned med en "Sun lolly" som den heter så fint(lol), og se en episode av "The big bang theory", så skal jeg legge meg. Jeg har hatt det så bra idag, og det håper jeg virkelig dere også har. Si meg, hva har dere gjort for noe?
 

Vannkrig

Hallo! åh, for en fin dag. Jeg ble så sliten etter motorsykkeltur og volleyball igår (tydeligvis), at jeg sov i 14 timer. Tar på å være sosial. Dagen før var vi jo på kino også. Jeg sto ikke opp før halv tolv idag, og da filma jeg til hovedkanalen min, og gikk ut for å fylle opp vannballonger. Rikke og jeg fylte opp hundrevis, men så gikk vannet ut, haha. Senere kom Vibeke og Tormod, så hadde vi vannkrig. Vi fylte en gummibåt med vannballonger, haha. Siden vi likevel var så våte, dro vi ned for å bade. Det var utrolig deilig vann faktisk. Vi svømte og dukka, og frøys oss ikke ihjel da vi sto opp engang, haha. Skikkelig sommertemperatur. Nå har vi nettopp spist deilig middag som pappa lagde. Jeg slapper av bittelitt, og prøver å redigere en video. Hvordan jeg skal rekke å redigere den, grille marshmallows med folk, lage bursdag kake til hunden, og gud vet hva jeg har sagt ja til, aner jeg ikke, så jeg får bare begynne. Godt jeg sov 14 timer i natt, da har jeg i det minste mye energi idag, haha.

Denne dagen er sååå bra! Hva med dere, har dere det fint idag? Det håper jeg. Kos dere masse, og vær snille med hverandre ♥

- Janne

Sitt, sitt, sitt

God morgen! Da har jeg nettopp stått opp, satt på kaffen og eggekokeren, og satt meg til rette i sofahjørnet "mitt" igjen. Her satt jeg bokstavelig talt i hele går. Både mamma og jeg hadde fri, så vi hadde det så koselig med å snakke, lese og fjase i hvert vårt hjørne av sofaen. Den nye sofaen er rett og slett alt for god.. Den andre var så nedsitten fæl at man ble liksom ikke sittende så lenge. Kanskje like greit? Man trenger vel noen slike dager. Greia var bare at alle andre også trang en slik dag, så da jeg hadde fått dosa mi etter en hel dag på ræva, ville søstrene mine på kino, og da vi kom hjem igjen var det tid for onsdagens høydepunkt for pappa og jeg: Prison break. Sitting, sitting, sitting. Etterpå satt jeg å lette febrilsk etter den aller siste Prison break episoden, men da jeg ikke fant den, dukka den siste Fast filmen opp, så da ville pappa se den. Jeg måtte til slutt gjøre litt yoga, og styrke på mage, fordi jeg følte kroppen min bare...råtna, om dere skjønner? Haha. Men det var deilig å slappe av, og det var koselig å sitte å se på ting med familien. Det var jo så mye vi ville se på alle sammen, haha.. Pappa og jeg er så like når det gjelder at vi måå se alt ferdig, uansett hvordan filmen/serien er,og hva klokka er, når en har begynt må en se det ferdig. Vi har så lik smak på filmer og serier også, så da girer vi opp hverandre og blir sittende daa, haha.. Heldigvis ikke så ofte det blir hele dagen. Kan faktisk aldri huske at det har vært så ille.

Idag har jo alle fri, så da blir det vel ikke rom for å gjøre mine egne ting, og følge mine egne rutiner idag heller..Men jeg håper jeg får skvist det inn, før vasking av leilighet, og båttur. Hva med dere, hva gjør dere idag?


 

Blue nails

Hallo! Har dere det fint idag? Jeg har det fint, men dagen igår var så travel, at det var deilig med en skikkelig fridag nå. Det har vært så mye farting hit og dit, og huset vårt er alltid så fullt av folk som kommer og går. Det er koselig, men noen ganger kan det bli litt slitsomt også. Rutinene mine har blitt så surrete, og jeg er trøtt hele tiden. Men det er greit, det er jo det fridager er til. Å slappe av, kose seg litt, og få gjort småting man ellers ikke rekker. Ofte blir det bare til at jeg er så gåen når fridagen kommer at jeg ikke orker noe, haha. Mamma har også fri idag, så vi slapper bare helt av. Det er fint vær, så vi bytter på å slikke sol og drikke vann, haha. Senere idag tenker vi å se på Fredrik (søskenbarnet mitt) spille fotball kamp, om jeg orker det idag. Rikke kommer hjem med masse esker idag, så det blir nok litt rydding. OG!!! Onsdagens høydepunkt: PRISON BREAK!!! Ny episode idag, så da sitter vi klistra foran tv'n alle sammen. Fantastisk serie. Igår fikk vi ny sofa også, så mamma og jeg sitter slengt utover på hver vår side og drikker kaffe nå(spørs hvor lang tid det tar før jeg griser i den, men slapp av pappa, koppen er på bordet), sååå deilig.

 

Igår kjøpte jeg meg en ny neglelakk. Jeg synes stort sett det for min del er bortkastet penger, fordi jeg så sjeldent bruker det, og jeg skraper det av med en gang. Men jeg valgte en av de billigste sånn i tilfelle, og jammen er den på enda. Jeg synes fargen var så fresh, og nå har jeg fått dreisen på å ta det på også, for Rikke lurte på hvem som hadde hjulpet meg. Det gjorde jeg selv tenk. Even pleier å måtte hjelpe meg, for jeg har ikke tålmodighet til det, hahaha... Synes den var veldig fin.Et lite hverdags innlegg, og en liten anbefaling. For om dere også ønsker å unne dere en neglelakk dere også, så er det en 50 lapp på H&M, tehe. Kaffen kaller, ha en fin dag dere!

 

Antrekk 23.05.17 - My sister's clothes

Hallo, og goooooood tirsdag. Jeg håper dere har det fint, til tross for...værden. Idag har vært en lang dag. Jeg rakk å slappe heeeelt av igår etter den travle helga, før det var full fart igjen idag. Men jeg liker det egentlig sånn. Det eneste negative med så mange ting på en gang på så mange forskjellige steder, er at jeg så sjeldent får tid til å se kjæresten. Jeg har såvidt fått sagt hei til han i det hele tatt denne helga. Det kan bli litt kaotisk også med så masse midlertidige greier, så når jeg bare endelig blir ferdig med lappen, og han flytter hjem, blir det bra. Vi (Rikke) flytter jo ut av leiligheten på Stathelle nå også, så jeg har vært der idag og pakka ned litt ting. Jeg tok meg av det værste forrige uke, og Rikke har gjort en god innsats, så det var ikke mye jeg trang å rydde. Etter litt rydding(og masse titting på nyhetene), dro jeg til Brotorvet og spise lunsj med Rikke. Vi fikk tatt synstest også, og så fikk jeg sendt inn brillene mine som Balder prøvde å grave ned. Ikke helt forsvarlig å kjøre med de, haha.. Jeg fikk gjort en del fornuftig før møtet mitt, så jeg er fornøyd. 

Med en gang jeg kom hjem, pakka jeg inn mye, tok noen antrekksbilder på gamlemåten (selvutløser på en trestubbe), før jeg hjalp pappa med å sette inn den nye sofaen. Nå har vi tatt en pause, så da rekker jeg å skrive litt, og ringe Even. Tenkte jeg kunne dele noen antrekk bilder med dere, når jeg først følte meg ok. Jeg var så innmari fornøyd med å få dratt på meg buksa til Rikke i str S, så jeg følte meg veldig fin. Det føltes enda bedre at ingen så hoftene mine og magefettet som var skvisa langt opp til puppene fordi den åpenbart var for liten. Men buksa var fin, og det føltes godt at den passa overalt utenom magen, ikke fordi den er i str S, men fordi jeg ikke fikk den over låra mine for et par mnd siden da jeg prøvde den. WIIIIIIIIIIIIII. Godt blandinga av sykling og Skam marathon med sjokoladeis intravenøst, gir resultater.

 

Sminka var ufresh, men har gått sånn hele dagen teeenk.

Både veska, neglelakken, genseren og buksa er fra H&M, Ringene er fra Bik bok tror jeg. Kjedet er en gave fra søstrene mine.

Jeg skulle prøve å ta et slikt bilde mens Balder ville leke. Jeg tok en del bilder, så kikka jeg på kameraet mitt...................

....og fikk se dette!! Helt uredigert. Hahaha, sykt søtt.

Nå må jeg hjelpe til litt her hjemme igjen.. Hva gjør dere idag?

 

Når skal dette ende?

Ti minutter etter jeg sto opp idag, satte jeg meg trygt i bilen sammen med pappa, og hørte på radioen, da vi som de fleste andre hørte den grusomme nyheten. Nok et terrorangrep har skjedd, denne gangen i Manchester. 21 000 frie mennesker skulle dra ut igår,kose seg på konsert og skape minner for livet. Tusenvis av mennesker fikk endelig se idolet sitt Ariana Grande, helt til de skulle hjem, og en selvmordsbomber befant seg på stedet. Der satt jeg trygt i bilen sammen med pappa, mens foreldre i Manchester sørget over barna sine, eller som enda venter på beskjeden om de kommer til å overleve eller ikke. Foreldre som venta på barna sine ble også skadet. Pappa og jeg så på hverandre, ble redde, og jeg følte meg heldig som hadde det så fint og trygt nå der jeg satt med han. Om noen hadde kjørt rett på oss med vilje senere på dagen, hadde vi aldri visst. Men vi regner jo med vi kommer trygt hjem igjen etter bilturen vår. Akkurat som de 21 000 menneskene regna med å komme seg trygt hjem etter konserten. Det værste er at jeg ikke blir overrasket lenger. Det skjer nye terror angrep stadig vekk, og umenneskelige ting skjer oss hver dag.

Ja mange av oss sitter trygt hjemme, enn så lenge. Når er det vår tur til å bli direkte påvirket? Jeg blir så redd. Som pappa sa; Det er som om vi går rundt med hendene bundet bak ryggen og bare må gjøre som vi blir bedt om, for det er absolutt ingenting vi som enkeltpersoner kan gjøre for å påvirke dette. Annet enn å selvfølgelig være gode mennesker, noe som åpenbart ikke er en selvfølge for alle. Det er så skummelt. Skal vi ikke kunne dra på konserter lenger? Bare se på 17.mai toget i Oslo i år, hvor utrolig godt politiet var forberedt bare sånn i tilfelle. Jeg ligger søvnløs hver gang søstrene mine er med ungdomsrådet på møter i Oslo, eller driver med annen type politikk andre steder. Man vet jo faktisk aldri hvor langt folk er villig til å gå når det kommer til religion, når noen angriper unge mennesker, vår fremitd, bare sånn "for sikkerhetsskyld".Jeg skjønner virkelig ikke hva for noe godt det kunne komme ut av det her? Hva skal dette lissom løse? Hvor trangsynte er de? Skal vi bli vant til terror nå? Skal vi bare vente på neste, eller hva kan VI egentlig gjøre? Jeg river meg i håret...

Når det kommer til vårt eget land, har jeg stor respekt for regjeringen her i Norge, men jeg er redd vi er alt for snille. Hva slags hudfarger, religion eller kroppstype de som kommer til landet vårt har, kunne jeg ikke brydd meg mindre om. Onde mennesker finnes i alle slag, hvit som brun, kristen som muslim, men det er så vanskelig å skille ut de farligste, og nå er jeg redd det er for seint... Jeg føler meg hjelpesløs, og jeg gråter på vegne av hverden, av menneskene som bare blir mindre og mindre menneskelige, og jeg ber for de omkomne i Manchester og de pårørende.  Husk hva slags verden dere vil ha. Vær snille med hverandre. Det kommer til å ta lang tid til vi vil føle oss trygge igjen, men vi må ikke slutte å leve. Så ta ekstra godt vare på hverandre, kjente som ukjente. Vær menneskelige, vær gode. Jeg vet det finnes flere igjen av den typen, ett sted..

New beauty favorite

Hallo alle sammen. Takk for fine tilbakemeldinger på de siste innlegga mine. Det har kommet et par seriøse innlegg de siste dagene nå, så da tenkte jeg å komme med et innlegg som ikke er fullt så viktig, men som i det minste er viktig for huden! Jeg er svært heldig, og får veldig sjeldent kviser, blackheads og lignende, men det hender jeg får noen urenheter om jeg har slurva med kostholdet eller rensing. Huden min blir fort tørr, så det beste jeg kan gi huden min, er fuktighet. Får den det, klarer den seg stort sett fint. Men, i det siste har jeg hatt en livsstil som har gått ut på å enten trene mye så svetta renner ned i fjeset mitt, og dermed sitte stille i senga, se på skam og stappe i meg sjokolade. Gjerne alt på en dag. Da får huden min gjennomgå. Panna blir ofte litt prikkete av svetta under sykkelhjelmen, og sjokoladen setter sine spor på haka (og gir meg gjerne en ekstra hake). Jeg har aldri vært flink til å ta vare på huden min, og jeg skal ikke skryte på meg at jeg har skaffa meg en bra hudpleierutine, men den er bedre enn å ikke ha noen. Som dere vet, har jeg mange dager hvor jeg går uten sminke, er flink til å fjerne den, er i perioder flink til å bruke toner, og er veldig avhengig av bio oil. Bio oil har vært helt magisk for huden min, både på strekkmerker, arr og uren hud. Den gir sååå mye fuktighet og næring til huden, så lenge jeg husker å ta noen pauser fra den. Jeg er så heldig å ha en søster som straks er ferdig utdannet hudpleier, så hun gir meg mange fine tips til hvordan jeg kan ta vare på huden min, og hvilke produkter som passer min hudtype. På den måten fant jeg en ny favoritt som har hjulpet meg masse når urenhetene først har kommet.

 Min nye favoritt for tiden er Exuviance sin Blemich treatment gel. Den er helt fantastisk. Den inneholder masse vitamin A, og den bidrar til å forbedre porene. Jeg kan ikke fagspråket, men den funker, haha. Jeg kjenner den virker på huden min med en gang jeg tar den på, og den blir fin veldig fort. Det er bare viktig at en tar den rett på urenhetene dine, så den ikke tørker ut resten av huden. Denne anbefales virkelig. Dette er ikke et sponset innlegg, bare en anbefaling til dere fra meg.

Hva med dere, har dere noen produkter å anbefale? Jeg har foresten lagt ut en ny video på hovedkanalen min idag. Den kan dere se HER, om dere vil. Den handler om min reise til et mer minimalistisk liv.

- Janne

 

Hvorfor jeg er mest med søskna mine

Før var jeg den typen som var litt redd for alt ting, englebarn og turte ikke si ifra om ting, så jeg havna stort sett i noe fjas uansett fordi jeg ikke sa noe. Men alltid uskyldige ting. Etterhvert som jeg begynte i nye klasser og slikt, og fikk kjæreste, fikk jeg mange nye venner og var veldig sosial. Jeg skulle rekke å være med alle, og jeg måtte ikke gå glipp av noe. Konflikter var krise, så jeg hang meg bare på. Jeg var så opptatt av å ha så mange venner og være med på alt, at jeg ikke klarte å se hvem som virkelig var verdt tiden min. Det var de jeg hadde hatt helt siden ungdomskolen jeg trivdes best med, som fikk frem det gode i meg, og som jeg endelig kunne være meg selv med. Da jeg etterhvert begynte å innse dette brukte jeg den personlige bloggen min så mye til å tømme meg, at folk ble forvirra over hvem jeg skreiv om. De skreiv jeg jo om de jeg hadde kutta ut. For jeg klarte det etterhvert.

Klassa mi på videregående var den værste lærerene hadde sett. Jeg prøvde å ikke si noenting, men ble alltid dratt oppi noe, og gikk tilslutt så inn i meg selv og trodde alt var min feil, så jeg kutta ut alle, og måtte slutte med halvparten av faga. Jeg kunne komme på skolen etter å ha vært med flere av de dagen før, og plutselig snakka de ikke til meg. Jeg streva så med å strekke til overalt, passe inn, gjøre alle fornøyde, at jeg helt mista meg selv. Jeg hadde mine egne ting. Jeg sleit masse med mat og nerver på den tiden, så det burde ha vært første prioritet. Men som 17-18 åring vil man bare passe inn. De vennene jeg hadde før videregående støtta meg jo alltid, men etterhvert ble jeg skikkelig syk, så de tok litt avstand. Jeg krevde alt for mye av de fordi jeg ikke forsto hvorfor de ikke forsto. Hvordan kan man forstå andres psykiske lidelser? Det innser jeg jo nå.  Flere fra videregående sa unnskyld og håpa vi kunne være venner, men jeg kutta de ut alle sammen, og fortsette å være med de gamle vennene mine, de som virkelig kjente meg.

Men etterhvert ble det festing som var tingen, og det takla ikke nervene mine lenger. Etterhvert sa jeg nei hver gang det var snakk om festing, noe som ofte er grunnen til samling av vennegjenger når man er på den alderen. Det kom ikke til å være gøy for de med de nervene mine uansett. For jeg var ikke meg selv lenger, jeg var så overnervøs at det ikke var vits for meg å dra ut. Etterhvert følte jeg at jeg ødela for alle like mye edru, som berusa, så jeg slutta å svare på meldinger, slutta å møte opp, avlyste hele tiden, og var stort sett alene. Det var alt for mye greier med meg følte jeg. Jeg klarte ikke å jobbe lenger, klarte ikke skolen på en stund, og jeg fikk en sykdom som jeg ikke vil snakke om her på bloggen. Jeg har fortsatt mange som spør om jeg vil finne på noe. Jeg vet stort sett hvem vennene mine er, og har ikke det behovet for å ut å feste hele tiden(men nå går det fint når jeg gjør det). Det er fremdeles veldig vanskelig for meg å være sosial, men jeg klarer ting jeg ikke har klart på flere år. Det tror jeg kommer mye av at jeg har vært mer forsiktig med hvem jeg henger med, selv om jeg gjerne vil klare å være med flere. Jeg er flinkere til å lytte til kroppen min nå, og når det sier stopp får jeg høre på den, uansett hva andre sier. Det er det som gjør at jeg liker best å være med søskna mine. Jeg vet jo at jeg må mer ut og jobbe mer for vennskapa mine, men jeg føler så på at jeg ødelegger når jeg plutselig blir drit sliten, men det har søstrene mine forståelse for, og de vet hvor mye jeg jobber med det, så de respekterer det på en helt annen måte enn det andre som ikke lever med meg kan klare. Det er derfor jeg har bytta venner ofte, fordi når jeg føler folk ikke respekterer hvordan jeg er, og at jeg ikke kan finne på noe i timevis, har jeg kutta de ut. Det har blitt krangler fordi folk til slutt har krevd så mye av meg, at jeg har trukket meg unna. Jeg har funnet det best å la vær å prøve å få nye venner, og vil helst bare være med de jeg alltid har vært med, som kjenner meg, og som har kjent meg siden før jeg ble så syk. Søstrene mine og jeg er jo på samme alder også, så det passer så fint, og vi er så utrolig close. Vi har de samme interessene, og en stor respekt for hverandre (stort sett). I tillegg bor de jo så nærme, så når jeg er i form og i stand til å være spontan, kan jeg kaste meg med på ting med de, og de har forståelse for at når de spør om jeg vil være med, kan vi ikke være vekk i et halvt døgn. Jeg vet at flere av vennene mine forstår og respekterer det, og det er jo så uendelig takknemlig for. At de fremdeles inkluderer meg forstår jeg ikke(Solveig, Johanna, Mascha, Tonje og Elida er spesielt flinke til det). Men ofte må jeg ha ting veldig planlagt pga sykdommen min, mens for nervene mine (sykdommen min er ikke sosialangsten, den er bare i tillegg, woho), nytter det ikke så veldig, fordi jeg gruer meg til jentekvelden flere dager føre. For meg starter ikke jentekvelden klokka seks samme dagen, den starter midt på natta tre dager før, og fortsetter flere dager etterpå fordi jeg må komme meg så etter. Derfor blir jeg heller hjemme. Jeg tenker at de har det morsommere uten meg, og skal slippe å ta hensyn til alt. Jeg vil virkelig og jeg prøver virkelig, men jeg må helst ikke ha en eneste avtale mange dager etter, om jeg skal dra på store samlinger. Når jeg da ikke klarer å møte opp, skammer jeg meg, og tørr ikke ta kontakt med de, så det virker som jeg bare ikke gidder. Mange reagerer på at jeg orker noen ting, og ikke andre, men det jeg orker da er stort sett med søstrene mine, fordi vi gjør ting nærme hjemme, og vi kan dra hjem når som helst. Det har altså ikke noe å gjøre med hvordan vennene mine er, men hvordan jeg er. For det er absolutt ingenting negativt å si om de vennene jeg har nå, eller har hatt den tiden før og etter videregående. 

Det er såklart slik med søstrene mine også, at jeg føler på det, men som sagt blir det helt annerledes når de lever så oppi meg og ser ting på en helt annen måte. Jeg sier ikke at alt dette er på grunn av venner jeg hadde på videregående, men folk har reagert på hvorfor den oversosiale Janne "plutselig" helst "vil" være hjemme. Det er altså en blanding av de utfordringene ungdommer møter på, som det å skulle finne seg selv, bytter venner, kjærester, drama, nerver, og det faktum at jeg fikk feil behandling, fordi alle leger og slikt trodde det kun var nervene mine som var problemet, når det faktisk viste seg at jeg hadde en sykdom. Det hjelper å ha de rette medisinene og den rette behandlinga. Det hjelper ikke å skulle få beskjed om å utfordre seg selv for sosialangsten når det slår meg tilbake i trynet fordi det krasja med sykdommen min. Folk har stilt spørsmål, bedt om flere personlige innlegg osv, derfor skreiv jeg dette nå. Jeg kommer aldri til å nevne hva slags sykdom jeg har eller lignende, fordi om jeg en gang blir frisk, vil jeg ikke ha det stempelet. Det er heller ikke noe noen her inne har noe med. Jeg liker å ha kontroll på hva jeg deler, men jeg vil være ekte og ærlig, og kom derfor med en forklaring på det alle kan se, men kanskje ikke helt forstå. Så jo, jeg har venner, og har ikke mista de, men jeg sliter med å være sosial, og finner det for øyeblikket best å holde meg til noen få, og liker utrolig godt å være med søskna mine. Jeg er sosial, jeg er ikke dødsyk, og jeg har det fint. Jeg har bare vokst litt, måtte ha vært litt egoistisk, og har innsett hva som er viktigst for meg, og det er helsa mi.

-Janne

Å angre på sex er ikke det samme som voldtekt

Siden det nettopp var russetid for mange, kommer det desverre stadig frem flere voldtekst saker. Det er hjerteskjærende og skummelt å høre. Meeeeeeeen, etter å ha vært i samtale med flere jenter og gutter oppigjennom, virker det som at flere faktisk har missforstått hva voldtekt er...? Ifølge amnesty.no er definisjonen på voldtekt: Voldtekt er seksuell omgang (kjønnslig omgang eller samleie) fremtvunget ved vold eller ved å fremkalle frykt for liv eller helse; ved å utnytte bevisstløshet eller ved å utnytte en som er ute av stand til å kunne motsette seg handlingen, for eksempel som følge av beruselse eller søvn. Jeg tar det alltid seriøst når noen forteller meg at de har vært utsatt for et sexuelt overgrep. Jeg spør de om hva som skjedde, hvordan de ble behandla, og om de tydelig sa ifra. Flere har svart at de ikke har sagt ifra, men kjente at de egentlig ikke hadde lyst. Da tenker jeg: Om en ikke på noen som helst måte har gitt inntrykk at av en ikke vil, hvordan skal da partneren din vite at du ikke vil? Den har da ikke tvunget deg til noe? Har h*n pressa deg? Vel, hjem vet, alt en vet er at en ikke kan vite hva du vil om du ikke sier ifra. Si ifra! Det er mye bedre å få høre det, enn å bli klandrer over sexuelle overgrep/voldtekt. Det er en veldig stor forskjell på å angre på handlingene sine, og vite at en ikke ville gjort det om en feks var edru, og på det å faktisk bli voldtatt. Jeg vet om flere som har blitt klandra for voldtekt når det egentlig kun er en som har vært litt for hard på flaska og ikke vil innrømme nattens tabbe til kjæresten sin. Det må være så jævli for den personen. Så husk på det jenter og gutter. Husk at det er så utrolig mye bedre å si nei, og at selv om man angrer på noe, eller ikke kan huske alt, så er det ikke voldtekt. Partneren din er ikke synsk.. 


(Bildet er fra google)

Jeg vet det er mer avansert enn som så, og at det kan være mer som ligger bak slikt. Voldtekt skal virkeligt bli tatt seriøst, men dette gjelder ikke de tilfellene som føles pressende og slikt, men i de tilfellene noen har hatt sex, og i etterkant angra så de velger å annmelde de for voldtekt.. Bare en liten vekker..

 

JEG ER SÅ STOLT

Hallo! Ohhh, for en helg. Jeg sitter inne selv om været er kjempefint ute, og er helt svimmel og ør. Jeg har vært så aktiv og sosial i helga, at nå slapper jeg av litt, før pappa forhåpentligvis kjører båten mot land et sted, så jeg kan bli med på årets første tur med den nye båten. Tonje har vært her i helga, fordi hun skulle i bursdag selskap til oldefaren sin. Det passet ganske greit at hun hadde et selskap å være i, for jeg var med Pappa og Vibeke på hundeutstilling på lørdag. Balder blir snart ett år gammel, og oppretteren hans ville gjerne stille han ut på valpeutstilling, fordi han synes han er så fin. Han holdt på han i fem måneder, og angrer veldig på at han solgte han. Han ville gi oss tre ganger så mye som vi betalte for han om han fikk ta han med seg hjem med en gang, hahaha.. Han er virkelig flink med hunder, og hjalp oss med å gå med Balder, og lærte oss litt ting, siden vi aldri hadde vært på utstilling før. Vi var litt nervøse på hvordan det kom til å gå, fordi han er så leken enda, og helst vil komme seg fort avgårde. Ikke er så han vant til andre hunder og mennesker enda heller. Men han var så flink! Han peip selvfølgelig litt, for det gjorde jo de 100 andre hundene også. Men han var så tålmodig og flink. Jammen vant han de beste prisene man kunne få også. CK og første pris! Det var vel mest på utseendet. Helt på slutten ble han litt utålmodig, så han hadde halen rett opp, noe de ikke skal ha, så da fikk han en fjerdeplass. Pappa fokuserer mest på jakt, så vi var der mest for den forrige eieren sin del. Vi er ikke så nøye på prisene, for vi har jo ikke peiling. Men vi ble veldig stolte over hvordan han oppførte seg den dagen, og at han faktisk kom hjem med så bra premier. Vi var borte i syv timer (litt for lenge for hundene sin del synes jeg), så han sov godt da vi kom hjem igjen for å si det sånn. Senere sykla jeg 12 km med Vibeke, før Tonje kom hit, og vi dro ned til foreldrene til Øystein å spilte volleyball med halve min, og hans familie, i regnværet. En veldig hektisk og fin dag!Idag skal vi kose oss ute ved bålpanna, noe vi gjorde på fredag også. Det har vært så mye kos i helga, og jeg har hatt det så fint. Det har vært så stressende de siste ukene, for å få rukket alt av møter, avtaler og kjøretimer, så det var deilig å ha en sånn helg. Tonje og jeg har spist masse is og planlagt sommeren sammen idag. Nå har hun dratt, så jeg bare slapper av litt. Kjenner jeg trenger det. Men jeg er godsliten, og det er deilig!

Hva med dere da, har dere hatt det fint i helga?
 

Another closed chapter

Hei dere! Long time no...write? For en travel tid det er nå. Jeg kan komme med en liten life update senere om noen er interesserte, litt om hvorfor jeg ikke har blogga og lagt ut videoer, hva jeg driver med osv, men det er egentlig ikke så interessant. En liten slags life update kommer det nå uansett, for idag har jeg nemlig tilbringt dagen min på Stathelle, i leiligheten vi har leid i tre år. Huset skal selges nå, så nå skal alle hjem på ordentlig, og alt vi tre søskna og andre som har vært innom, har lagra opp der iløpet av de tre åra, må ut. Jeg ville blogge om dette fordi jeg blogga gjennom tiden jeg bodde der, og i senere anledninger hvor jeg har sove der hos søstrene mine.

I august 2014, var Vibeke og jeg kjempes spente på å starte et nytt kapittel sammen. Vi flytta til Stathelle, ti minutter unna skolen vi skulle begynne på (Jeg hadde riktignok gått der to år allerede, men hadde pendla hver dag de to åra), Jeg ble veldig syk og måtte slutte på skolen etter kun en måned, men jeg kan ikke si jeg flytta ordentlig hjem likevel. Tinga mine var der fremdeles, og jeg sov der flere ganger hos Vibeke. Det gjorde de andre også, så hun var aldri alene. De to siste åra har jeg vært der enda mer, selv om jeg ikke bodde der lenger. Begge søstrene mine bodde der sammen ifjor, og det siste året nå, har Rikke bodd der. Det har vært en leilighet hvor alle har vært velkomne. Hvor vi har møtt på "the reality of life", ledd mye, spist masse pizza, og hatt en rekke filmkvelder. De to siste åra har det ikke vært internett der, så DVD hyllene har vokst grundig. Jeg fylte to svære poser med filmer da jeg rydda. Det har irritert oss at vi ikke hadde internett(værtfall ikke bra nok til å gjøre noe på det), men vi skaffa oss det aldri heller, fordi da kunne vi gjøre leksene på biblioteket eller skolen, og faktisk snakke sammen og se på ting sammen da vi var hjemme. Vi har sitte i tussmørket med stearinlys, innpakka i dyner i kjellerleiligheten vår, fyra som galinger for å få bort edderkoppene, og brukt timevis på å steke noe i den ti talls gamle ovnen. En mørk liten leilighet, fylt av glede og søskenkjærlighet(noen ganger).

Det beste har vært kveldene mamma har komme bort med middag, eller de sene kveldene etter treningssenteret med pappa med pizzabakerens pizza til kveldsmat, alle besøka vi har hatt, alle besøka jeg har dratt på der, sleepoverpartya, og bare det å ha en leilighet å gå til ti minutter etter skolen, istedenfor å pendle to timer.

Jeg har lært så mye, selv om jeg kun bodde der en måned I STREKK (har vært der veldig veeeldig mye), som hvor mye man faktisk trenger, som tannkrem, dopapir, og andre ting som er kjempekjedelig å bruke penger på, og som mamma alltid har hjemme i hylla, haha. Jeg har lært hvor fort pengene går, at det ikke kommer magiske alver å rydder opp etter en, og heller ingen som sier når en burde legge seg (bortsett fra alle nattameldingene fra foreldrene mine), og sist men ikke minst: At middagen smaker best hjemme hos mamma og pappa.

Det var veldig rart å pakke ned tre år i noen esker. Man vokser jammen meg mye på tre år. Så mange ulike hobbier, stiler, og ikke minst skolebøker, haha. Jeg rydda ned alt av pynteting og alle mulige randome ting vi har dratt med oss inn der, så nå er det ikke så alt for mye som skal ut, når Rikke er ferdig der. Åh, så rart. Huset hjemme blir fullere og fullere av ting nå som folk flytter hjem igjen for sommeren. Men jeg har kasta mye, og har starta på en liten minimalisme reise, som jeg kan fortelle mer om senere. Mange ting på lager, jeg må fortelle, haha. Jeg var hjemme fra møtet jeg hadde idag, rundt elleve tiden, så da satt jeg der da, på det rutete gulvteppet og spiste wienerbrød, drakk kaffe, og pakka ned det gamle kaffeserviset jeg kjøpte da jeg flytta inn, haha #oldsoul.

Det blir fint å få Rikke hjem igjen. Selv om Vibeke og jeg har flytta derifra for en stund siden, føles det likevel ut som vi også flytter først nå, siden vi faktisk aldri dro helt, men bare har bytta på å bo der etterhvert som vi har blitt ferdige med skolen. Nok et kapittel lukkes, og nå er jeg spent på å se hvor det neste fører oss...

Hva med dere, noen andre som drukner i flytte esker for tiden? Jeg håper dere har det fint for tiden, og tusen takk til dere som fortsatt har stikke innom, selv om jeg har vært borte litt. Dere er gull verdt!

- Janne


 

Hvordan like seg selv

Det er så klisje å si at det er det indre som teller, men søren heller, jeg sier det jeg også. MEN, for at det indre virkelig skal telle, må en jobbe med det. For å føle seg bra på utsiden, er det mye man må jobbe med fra innsiden. Det er det de mener med at størelser ikke definerer vakkerhet. For det har ingenting med størelsen å gjøre hvordan man føler seg innvendig. Jeg har vært både større og mindre enn jeg er nå, og følt meg helt forferdelig. Selv om jeg veide 20 kilo mindre enn jeg gjør nå, hata jeg kroppen min så inderlig. Jeg hata meg selv, og jeg skada meg selv veldig mye. Jeg tok ikke vare på kroppen min mentalt, og jeg fokuserte bare på det ytre. Da blir man ikke fornøyd heller. Om man hele tiden skal trene og trene, endre på matvaner, og ikke sette pris på måla man har oppnådd, og bare setter seg større og større mål, lærer man ikke å bli kjent med kroppen sine behov. Selvtilliten din kommer ikke av å klare å løpe en mil uten pause, den kommer av at du snakker med deg selv, bestemmer deg for at du innen en realistisk tidsperiode skal klare å løpe en mil sammenhengende, og at idag skal du prøve så godt du kan. Noen dager orker du å løpe fortere og lenger enn andre dager, og det er greit. Det du løp idag var bra, og mye bedre enn ingenting. Om du da skal kjefte på deg selv og si du er udugelig fordi du ikke klarte målet ditt den dagen, føler du deg bare værre. I tillegg klarer man ikke nødvendigvis noe på første forsøk heller... 

Jeg synes mange av oss er alt for strenge med oss selv. Jeg er uten tvil veldig stygg mot meg selv til tider. Bare tenk; Om en venninne for ekspempel hadde lagt på seg littegrann, stryke på en prøve, eller spist godteri selv om hun ikke hadde tenkt til det den uka, hvordan hadde du snakka til henne? Hadde du sagt at hun søren meg må se å løpe av seg de kiloa, skjerpe seg og lese mer fordi hun suger, eller at hun må ha mer selvkontroll og droppe den sjokoladen før hun blir feit? Nei. Du hadde mest sannsynlig sagt noe sånt som at det ikke gjør noe å legge på seg et par kilo, fordi vekta ofte kan svinge litt i forhold til hvordan en har det, hvor gammel en er og lignende, at hun mest sannsynlig går ned igjen når hun har en bedre periode, eller at hun fremdeles ser fin ut. Du hadde sagt at det er sånt som skjer, og at hun kommer til å gjøre det bedre på neste prøve, og at det ikke gjør noe å spise en sjokolade midt i uka, om hun har et bra kosthold ellers, fordi da er forbrenninga så høy likevel, viss ikke kan hun jo bare prøve å være sunnere dagen etterpå. Stemmer ikke det? Så hvorfor skal vi ikke snakke sånn til oss selv? Hvorfor skal vi kjefte på oss selv, straffe oss, og presse oss selv ned? Jeg hadde ihvertfall ikke likt om noen andre skulle snakka sånn til meg. Da hadde jeg blitt kjempe lei meg og tatt avstand fra de. Det er jo minst like viktig å være snill med seg selv, for du er den eneste personen du kommer til å leve med hele livet. Det er så enkelt å si det, men vi må begynne å bli snillere med oss selv. Gjøre ting vi liker, og som får oss til å føle oss bedre. For meg er det yoga, meditering, maling, naturen, eller en god bok. Hva er det for deg? Hva får deg til å slappe av så du kan tenke, og bli bedre kjent med deg selv, ta vare på deg selv? Finn det ut. Eksperimenter, prøv deg frem. Gi deg selv komplimenter, skriv ned et par ting du liker ved deg selv hver dag. Jeg er inne i en tid hvor jeg trenger mye mer selvtillit fordi jeg må utfordre meg så mye, og da hjelper det ikke å fortsette å snakke så stygt til meg selv. Idag skal jeg være snill med meg selv. Jeg skal spise bedre enn jeg gjorde igår, gjøre yoga og slappe av. Hva skal du gjøre for å føle deg bra idag?

All things pink - Hverdagsinnlegg

Halloo! Hvordan har dere det idag? Jeg er litt stressa, fordi jeg kom fra et møte med masse informasjon, og har tre viktige ting på samme dag som jeg egentlig ikke kan avlyse, men heller ikke har noen kontroll over tidene på, ææææ.. Men det meste ordner seg jo. Jeg sov hos Rikke i natt, fordi jeg skulle på et møte i nærheten av henne. Det var kjempekoselig. Vi våkna av at hverandre skreik fordi begge to skvatt da vekkerklokka ringte. Vi sov litt vel godt tydeligvis haha. Det føles egentlig ganske som hjemme der, ettersom mange av tinga mine fremdeles er der etter jeg bodde der. Men det er alltid godt å komme hjem til mine egne ting og rutiner. Akkurat nå sitter jeg og tar igjen noen youtube videoer jeg ikke har fått sett, eeeeeeeelsker når favoritt youtuberne mine laster opp på samme dag, omg. Ellers bare planlegger jeg litt ting som skjer fremover. Det er også min dag på makeupfreaks, så gjerne følg med der. Skal kose meg med Zoella og Mark på pc skjermen, og den beste kaffen jeg vet om: Skinnycoffeclub ♥

Hva med dere, hva gjør dere idag?

 

Mine favoritt vårjakker

Nå er det vår, og de tykke vinterjakkene kan bli lagt på hylla. Været varierer litt om våren, så noen litt tykke vårjakker er likevel kjekt å ha fremme. Ifjor kjøpte jeg en del jakker på tilbud. Noen av de kjøpte jeg på høsten, så de gleder jeg meg til å bruke mye nå i vår. Jeg kjøpte fire tynne jakker, og to litt tykkere denim jakker. Den dyreste kosta 400 kroner tror jeg, ellers kostet de andre rundt hundrelappen. Kvaliteten varierer såklart. To av de kjøpte jeg på ebay, to fra Nelly, og to fra Asos. Den ene har blitt en stooor favoritt! Jeg vet jeg alltid skriver om Nelly.com, og jeg burde kanskje skrive om en av de andre 400 nettbutikkene til Rabble, men det er min soleklare favoritt, og det er der de fleste klærne mine er fra, så da faller det mest naturlig for meg. Jeg har faktisk aldri skrevet noe særlig om jakkene jeg har derifra, så da tenkte jeg å gjøre det nå.

Den blå og den røde jakka er fra Nelly.com og de er sååå fine. Jeg liker at de er så tynne, så jeg bare kan slenge de over meg når jeg skal ut på byen, eller ikke være ute så alt for seint på kvelden. I tillegg fresher de opp antrekket en del med de sterke fargene. Den burgunder røde har jeg brukt veldig mye, og har fått masse komplimanger for den. Jeg kjøpte den på tilbud, og kvaliteten er veldig bra. Det har gått helt fint å vaske den, og lommene har ikke gått i stykker sånn som de ofte gjør på andre slike jakker. Den kan du finne HER. Den blå kan du finne HER.


Det som er så bra med Nelly.com og som gjør at det har blitt min favoritt, er at du kan finne klær til alle typer kropper, og alle typer stiler. De har samla kule klær til alle anledninger fra forskjellige merker, og passer de flestes lommebøker. Jeg har kjøpt både sko, undertøy, kjoler, jakker, topper osv der. Jeg synes størelser kan være litt vanskelig der inne, fordi det varierer så veldig, derfor kjøper jeg stort sett klærne en størelse større, men det går fint.


Den sorte er fra Ebay, og denim jakka er fra Asos. Disse tre er uten tvil favorittene. Men jeg anbefaler dere å sjekke ut Nelly sitt utvalg av vårjakker, eller andre flotte antrekk til feks 17 mai, som er rett rundt hjørnet nå. Husk å gripe den flotte muligheten ved å bestille via Rabble, da får dere sååå mange gode rabattkoder! Jeg skal klikke meg inn å finne noen flotte bikinier nå, hihi. Hva med dere da, hvor finner dere deres favoritter?
 

YOUTUBE: Janneskogli
INSTAGRAM: Janneskoglii
FACEBOOK: Myonlinediaryy

Min siste vlog på vlogkanalen min HER

Nyfødte lam og rulleskøyter video

Åhei mandag! Etter de ulike aktivitetene jeg har prøvd meg på i helga, som volleyball, rulleskøyter etter moped, sykling, og ny type yoga, har jeg kul i panna, og en støl kropp full av skrubbsår, hahah. Men jeg føler meg bra, fordi jeg har lea meg mye, vært sosial, og følt meg skikkelig i live. Det var så deilig å bare sykle langs vannet når sola var på vei ned, sammen med Vibeke, smile, le, peke på den fine naturen og bare leve. Vi stoppa ved et vann der vi pleier å dra ut med båten, og bare skravla og var der lenge. Vi hoppa uti og bada også, noe som var veeeeeeeldig kaldt, men vi kjente værtfall at vi levde da. Kaldt å sykle hjem igjen tho, så nå får jeg sikkert urinveisinfeksjon, hahaha. Men det var deilig, og jeg elsker denne tiden på året. Åh, vår, eller sommer faktisk! ♥ Jeg har brukt litt tid på å starte dagen, fordi jeg har en del ting jeg må planlegge, betale litt regninger, vaske klær og sånt. Så når jeg er ferdig med dette innlegget må jeg få tatt et skikkelig tak, og komme meg ut. Det er så fint vær, og på slike dager som dette, er det ikke så ille å være hjemme.. I morgen har jeg et møte, så denne dagen skal nytes. Igår var vi hos foreldrene til Øystein (kjæresten til søstra mi, Vibeke) og hilste på lamma. Vi så de den dagen de ble født også, men nå er de en uke gamle ca, og de har allerede blitt større. Det er så herlig å se!

Jeg er veldig aktiv på Instagram kontoen min HER for tiden, så gjerne sjekk den ut. For dere som ville se videoen hvor jeg sto på rulleskøyter bak Rikke sin moped, i panda kostyme, kan dere se den HER, haha. Det var såklart bare i noen få minutter, og vi var veldig forsiktige.. Ellers håper jeg dere får en suuuuper dag!! Har dere noen fine planer?

stay curious

Helt siden jeg lærte å prate, har jeg stilt spørsmål. Spørsmål om alt fra hvordan man vet om månen er på vei opp eller ned, hvorfor mennesker må dø, hvorfor mennesker reagerer på ting som de gjør, hvorfor kroppen er som den er, til hvordan man kan lage pannekaker uten å svi de. Jeg er nysjerrig, skikkelig nysjerrig, og jeg får stadig høre "Janne, jeg trodde jeg visste alt, helt til du ble født". Mamma og pappa blir stadig sjokkerte over ting jeg vet, både viktige og helt merkelige ting om både værden, og forfedrene mine, fordi jeg har spurt så mye. Jeg vil heller angre på spørsmål jeg har stilt og svaret jeg har fått, enn å ikke få noe svar i det hele tatt. Jeg vil ikke sitte her om 50 år og tenke "Åh, jeg skulle spurt bestefar om det", eller "Hvorfor spurte jeg aldri pappa om det". Jeg mener det er viktig å være litt nysjerrig. Nå mener jeg ikke nysjerrig som i å stikke nesa si i andres saker heeelt over grensa, men nysjerrig på livet. Vær opptatt av å få så mye du kan ut av livet ditt, ut av hverdagen din! Still spørsmål, prøv nye ting, og aldri stopp. Se på dokumentarer, les bøker, reis, løp, dans, le. Smak på nye ting, prøv nye dietter, treningsformer, og hobbier. Finn ny musikk, bli kjent med helt nye mennesker. Vær nysjerrig. Bruk tiden din på å lære mest mulig om deg selv, og dine kjære. For tiden går så alt for fort. Utnytt den tiden du har til det fulle. Det er skummelt, men det er en del av den herlige og livsfarlige karusellen livet er. stay curious.

Klem fra Janne.
 

YOUTUBE: Janneskogli
INSTAGRAM: Janneskoglii
FACEBOOK: Myonlinediaryy

Min siste vlog på vlogkanalen min HER

En russetid basert på sex - Verdiløs

Hvert år kommer det nye russesanger som er grovere og grovere, og veldig seksuelt trakaserende, spesielt mot jenter.. Joa, de er morsomme, kul beat, alle kan de. Men hadde det enda bare blitt ved sangene. Folk tenker sånn! Jeg blir helt sjokkert når jeg leser forum hvor folk spør fortvila etter råd, om de burde slå opp eller ha åpent forhold under russetiden fordi de er redde for at det skal bli noe utroskap, det er jo tross alt russetid. HERREGUUUUD! Da jeg begynte på videregående synes jeg russetid virka drit kult. Jeg gleda meg til det var min tur. Det var morsomme sanger, man skulle endelig slippe skolen, man var ferdig med det man hadde jobba seg igjennom så lenge. Man hadde fullført. Og det beste av alt, man kunne drikke alkohol, og dra på kule fester med venner. Jeg skulle være russ i 2014, men avbestilte klærne, fordi jeg ville vente til jeg hadde fullført ordentlig, ettersom det ble noen endringer i utdanningsplanene mine. Kjæresten min var russ likevel, og det slo meg aldri at vi burde ha et åpent forhold, eller slå opp. Når man går inn i et forhold, er man jo forplikta til hverandre, hvorfor skal det endre seg pga russetiden? Han var riktignok en "kjedelig russ", fordi han ikke tok så mange knuter og dro ut. Men han var russ. Han hadde kjæreste gjennom hele russetiden, festa med vennene sine, og alt gikk fint. Noe som egentlig sier seg selv? Det samme gjaldt meg da jeg var russ ifjor. Jeg tok en del knuter, men droppa å dra på de store treffa. Jeg festa litt, og hang med kjæresten min som vanlig. Jeg hadde det drit gøy!

 

Når i helsikke handla russetiden om å være billigst mulig og få seg mest mulig? Jeg var vitne til sååå mye rart på russedåpen til Rikke. Folk mister jo alt av moral og selvrespekt. Jeg synes rett og slett synd på dem. Om de vil ha det sånn, må de jo bare kjøre på. Jeg håper bare ikke disse russesangene og alt som plutselig representerer russen, gjør at folk føler seg pressa til å ha sex. Når det nå finnes russesanger, med setninger som "Skjenker deg så nei blir til ja", og "Har du mensen, finn et annet vors", er det kanskje ikke så rart. Folk gruer seg til å se de røde/sorte buksene selv om de ikke er russ til og med. Jeg gruer meg hver gang søstra mi drar ut nå. Hvilken slags russ hun vil være bekymrer meg ikke så mye, herregud hun er jo ungdom. Men vi hjemme, eller hun selv har ikke kontroll på hvordan andre har sett for seg hvordan russetiden, og kvelden skal ta for seg. Når hun blir løfta opp, holdt fast og klassa på, så jeg må rive hun ut av hendene til folk på foreldrene mine sin alder, på en helt vanlig kveld på byen, kan man jo grue seg litt over hvordan en 18 år gammel russegutt kanskje kan finne på... Dette kan jo også gå begge veier når det kommer til kjønn, og det er jævli skummelt og helt uakseptabelt. Tenk litt på hvordan dere vanligvis ville vært på fylla. Er det greit å miste alt av moral bare fordi dere er russ? "Er bare russ en gang", jaja, men å ha på seg at en har voldtatt noen (nei, ikke at noen angrer etterpå, det er ikke voldtekt), eller pressa noen til noe bare fordi en er russ, er vel ikke veldig kult?

Denne sangen "Verdiløs", hvor rollene er helt bytta om, er kanskje en vekker noen trenger?

Når gutta gjør noe er det bare gøy, men denne er jo ikke noe styggere og grovere enn de andre russelåtene. Dere må ha en super russetid, dere må for all del være litt gale, men vær snille med hverandre! Vær mot andre som du selv vil bli behandla, og for all del IKKE lev etter russelåtene, haha....

YOUTUBE: Janneskogli
INSTAGRAM: Janneskoglii
FACEBOOK: Myonlinediaryy

Min siste vlog på vlogkanalen min HER

Panda på rulleskøyter og volleyball i solnedgangen

Hallo! Håper alt er bra med dere. Jeg kom nettopp hjem fra skogen, så mitt første innlegg kom litt seint idag gitt. Ikke at jeg var der så lenge, slang oppi et lass med kubber for pappa, og dro hjem igjen, for det var alt han trang hjelp til. Jeg hadde planer om å hjelpe mer, men jeg sov så lenge idag. Vi kom så seint hjem igår. Rikke og jeg kjeda oss litt, så vi var litt kreative med planleggingen av mandagens video på youtubekanalen min. Jeg tok på meg pandadressen min, godt med klær under, mopedhjelm og rulleskøyter, og holdt i et tau bak Rikke i nassenøff kostyme på mopeden. Jeg skulle så sykt vært Ole brumm!! Vi var veldig forsiktige altså, og det var ikke lenge vi holdt på. Veldig slitsomt i beina nemlig, haha. Tror denne youtubevideoen blir eeeepisk. Deretter fikk vi i oss litt vin, og dro til Krogshavn (en strand et stykke unna der vi bor), og spilte Sandvolleyball med Vibeke, Øystein, Espen og Talie. Det var veldig mange andre der. Tror det var en skoleklasse som hadde samla seg. De spurte om de kunne være med oss litt, og håpa nok på at vi skulle gå, ettersom de så veldig stygt på oss hver gang det var vår tur til å gå på banen, haha. Men vi tok ikke hintet, og venta til de gikk tilbake til den andre banen, haha. Veldig koselig å være flere, men vi var ikke akkurat så velkomne, og ikke kan vi spille volleyball heller. Vi spilte på vår måte til sola gikk ned, og var hjemme igjen klokka tolv.

Noen mobilbilder om det går greit. Helt uredigerte og ekte. Godt humør i godt selskap, haha. Idag skal jeg til kjæresten en tur tenker jeg, og slappe av maaasssseee.  Gav igrunn meg selv litt mer å gjøre når jeg hjalp pappa med et vedlass, for nå må vi kløyve også. Men godt å få det gjort. Hva med dere, hvilke planer har dere idag?

 

Garden update

Hallo dere! Åh idag er det såå varmt og deilig ute. Jeg går i kjole, Balder og jeg har vassa, og kaninene koser seg ute i hver sitt hundebur i hagen. Vi skal ordne ordentlig bur og slikt til de, men enn så lenge låner vi to av Balder sine, ettersom været varierer så veldig her. Plutselig snør det, så da vil vi ikke ta den risken. Jeg bare slapper av, soler meg så langt jeg har tålmodighet til det, og redigerer en youtubevideo. Jeg trodde Even og jeg hadde planer idag, men det har vi bare 25% av gangene jeg tror det tydeligvis, så jeg har ingenting å gjøre idag, haha... Jeg orker ikke å gjøre stort uansett, og når en aldri vet om jeg skal være med Even eller ikke før i siste liten, kan jeg liksom ikke legge andre planer heller. En liten unnskyldning til å ta det helt med ro i det minste. Jeg har jo vært veldig sosial de siste ukene. Det skal bli godt å slappe av. Rikke kommer hjem, og er en spontan russ, så det spørs om jeg ikke blir dratt med på ett eller annet, haha....

 

Ellers tusler jeg litt i hagen. Se så mye større de har blitt nå!! Ååh, det er så gøy. Jeg hadde tenkt til å plante gulrøtter og redikker også, men det var fullt av maur i beddet, så jeg har midlertidig planta de i små krukker, så får jeg heller omplante de når jeg har fått fiksa det.

Hva med dere, hva gjør dere idag?

YOUTUBE: Janneskogli
INSTAGRAM: Janneskoglii
FACEBOOK: Myonlinediaryy

Måneden som var: April 17

Hallo! Shiiiiiiieeet, det er fjerde mai, og jeg innså at jeg ikke har kommet med et oppsummeringsinnlegg om april enda. Nå har jeg klart å hatt "Måneden som var" innlegg hver måned siden januar 2016, så jeg kan jo ikke stoppe nå. Jeg bruker mine faste punkter som vanlig, men først skal jeg skrive litt kort om hvordan april var.

April var en fin måned med masse sosialt. Jeg var på kino, på afterski og andre påske relaterte sammenkomster, jeg kjørte mye, trente mye, og lo mye. Jeg feire bursdagen til søstrene mine tre ganger, og hadde det veldig fint med kjæresten min. Måtte det fortsette slik.

  

Craving: Nidar sin smørbok sjokolade, O-M-G!!!

Utfordring: Å være tålmodig, hehe... Ting tar tid!

Høydepunkt: Mange fine sosiale sammenkomster med venner og familie. Fikk endelig se Fredrik igjen, og det var amaaaazing!

Favoritt produkt: En rensemelk til huden som Rikke alltid har med seg hjem i helgene. Husker ikke hva den heter, men viste den frem i april favoritter videoen min på kanalen min, HER.

Beste bok: En Påskekrim av Unni Lindell er det eneste jeg har fått lest. Den var grei, ellers har jeg ikke lest ut noen bok enda.

Blogg: Jeg har likt Leatherpetal.com veldig godt. Dette er kjæresten til Dylan Sprouse(Zack fra Zack & Cody). Hun blogger veldig dypt om helse og velvære fra innsiden av. Hun er fantastisk.

Sang: Rg'n'Bone - Skin

Kino: Den åttende fast filmen. Jeg har snakket mye om den i de siste youtube videoene mine, så sjekk ut kanalen min HER, hehehee, får snike den inn overalt.

Serie: PRISON BREAK!!! SESONG FEM ER PERFEKT! Jeg er helt obsessed, og jeg blir så gal og nerd av nye epiosder, og serier generelt. Jeg må google alt og dele alt jeg leser med alle, aller helst de som ikke kunne brydd seg mindre da likegodt.

Sitat: " The past should be the past. It can destroy the future. Live life for what tomorrow has to offer, not for what yesterday has taken away".

Tidsfordriv: Jeg har planta mye, gått masse tur, og sett for mye på youtube.

Flause: Hmmm...Kanskje at Fredrik løfta meg og snurra meg rundt og rundt i ring, da vi endelig ble gjenforent etter fire mnd, på afterskien. Vi ble så gira, og han var litt påvirket kan man si, så vi mista balansen og falt over et skilt. Jeg hadde nettopp kommet og var alt for edru, så deeeet....Var flaut. Vi dro med oss Vibeke også stakkar. Det skjedde noe med nakken min, så jeg gikk rundt med smerter i nakken en liten stund, og en kul i bakhodet, haha... Det var så komisk, og må ha sett så dumt ut, haha..

Hvordan var deres april? Alt jeg har å si nå er: BRING IT ON MAY!!!!

 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits