Tips til å holde styr på regningene

Hallo og god tirsdag! Jeg håper dere har det fint idag. Jeg tenkte å komme med et litt annerledes tips innlegg. En stor del av det å bli voksen er å betale regninger. Flere presterer å si at jeg slipper å betale regninger siden jeg bor hjemme, og at jeg er så heldig. Det stemmer ikke. Jeg har en inntekt, og betaler derfor regninger, kjøper mat, klær og ting som alle andre gjør, bare at jeg bor hjemme til jeg skal bo med Even (og får lappen). I begynnelsen var dette selvfølgelig helt nytt for meg. Pappa viste meg fort hvordan jeg kunne holde styr på de betalte regningene mine, men de ubetalte lå og fløy rundt til jeg fikk betalt dem. Til slutt laget jeg meg et system som har funka så bra, og holdt purringene unna. Litt ironisk at jeg skriver dette nå som jeg har flere ubetalte reninger, og venter på lønninga mi i spenning, meeeeeeen, jeg tenkte å dele mine tips med dere; Mine tips til å holde styr på regningene dine. Kjedelig, men sååå viktig.

 

Legg de ubetalte regningene dine i en boks- Jeg har en boks der jeg KUN har de ubetalte regningene mine, og legger de jeg har kortest frist på, øverst, slik at når jeg har anledning betaler de med en gang, og slipper purringer. Du kan også putte de i en mappe eller sette de i en perm, der du kun har ubetalte regninger, før de betales.

♥ Betal de med en gang - Har du ikke anledning enda, så har du ikke anledning, men har du penger på kontoen din, er det sjeldent noen grunn til å vente. Da blir det fort glemt bort.

♥ Sett de betalte regningene inn i en perm - Når regningene er betalt, er det lurt å putte de inn i en perm du kun bruker til regninger, og skriver at de er betalt, og når, slik at du kan gå tilbake og ha full oversikt på regningene dine.

♥ Få faktura eller skriv den ut - Jeg pleier å bestille slik at jeg får en faktura i posten. Det går også an å skrive ut oversikten fra nettbanken. Dette er så lurt, for om man bestiller noe på nettet og får fakturaen på epost, kan den fort forsvinne blandt anre eposter. Har du det på papir, kan du skrive "betalt", og sette den inn i permen din.

♥ Avtalegiro - Det beste er selvfølgelig å redusere antall regninger, altså å kutte ned på de unødvendige utgiftene. Når det gjelder de obligatoriske summene, hjelper det veldig å opprette en avtalegiro i nettbanken, slik at pengene til feks huslånet, blir trukket fra kontoen din automatisk. Da trenger du ikke å tenke på at halvparten av pengene på kortet ditt, må spares, fordi det som er på kontoen din kan brukes til de andre tinga, som mat og drivstoff og slikt.
Hva er dine beste tips til å holde styr på regningene?

Dreaming of vacation

På denne tiden av året er det så mange som drar på ferie, og jeg er så misunnelig. Hadde det ikke vært for alle avtalene mine, og det faktum av at alle pengene mine skal gå til lappen og bil nå, hadde jeg også dratt den bleikfeite kroppen min til utlandet. Jeg har vært i noen få land, men kun i "syden" èn gang, og det var i Tyrkia. Jeg dro sammen med venninna mi Cathrine, som jeg egentlig ikke kjente så veeeeldig godt akkurat da, men vi kom veldig godt overens. Ingen av oss hadde dratt på ferie uten foreldrene våre før, og vi bestilte kun en knapp uke i forveien. Nødpass måtte vi også skaffe oss. Ikke veldig forberedt kan du si, haha.


 

Cathrine er mye mer selvstendig og flink til å ta avgjørelser, enn det jeg er, så hun fikk oss frem. I løpet av en uke i Tyrkia, rakk vi å bli stalka av en tyrker, bruke mye mer penger enn planlagt, bli innelåst på en do, bli fulle midt på dagen, knuse x antall glass, tilbringe late timer ved og i bassenget, spille strand volleyball, bli kjent med nye mennesker, bli satt av på feil steder på ukjente plasser, og vi ble bedre kjent med hverandre. I tillegg pierca jeg nesa for andre gang, og kom hjem igjen med en telefon regning på en like stor sum som flyturen, heh... Alt i alt ble det en veldig fin tur, og jeg skulle så gjerne blitt med henne til Thailand nå, ahh..


Jeg drømmer meg vekk, og lengter tilbake.. Hva med deg? Kanskje du også drømmer om det samme nå? Et lite tips fra meg til deg, er å klikke deg innom Hotels.com via Rabble . Der finnes det mange flotte tilbud og rabatter på hotelopphold over hele verden. Rabble har nemlig ikke bare oversikt over tilbud når det gjelder klær og smykker, men stort sett alt annet også. Et fantastisk flott hjelpemiddel må jeg si. Jeg blogga ikke om Tyrkia turen min i 2015, så nå fikk dere høre litt kort om den. Har dere en historie å fortelle meg fra en ferie dere har vært på? Jeg vil gjerne høre. Ønsker dere en super tirsdag videre ♥

Oppskrift mandag: Svinekoteletter i sursøt saus

Hallo! Endelig har jeg en helt "ny" oppskrift å dele med dere, så denne gangen har jeg sluppet å improvisere med throwbacks og ukesmenyer, haha. Som jeg nevnte så fort, lagde pappa og jeg kjempegod mat på lørdag. Vi prøvde en ny twist på koteletter, og det blir ikke siste gangen for å si det sånn. Vi lagde nemlig svinekoteletter i sursøt saus, jummmmm. Denne oppskriften må jeg bare dele med dere, så kanskje dere prøver dere på denne til helga? Jeg tok bildene på kvelden, og har ikke skaffet meg nytt lys utstyr enda, så bildene ble ikke akkurat supre, men håper de duger. Kom gjerne med tips til bra lys utstyr.

 


                        Svinekoteletter i sursøt saus

Utstyr:
Panne med lokk

Ingredienser:
♥ 300 gram ukokte pastaskruer
1 Brokkoli
3 ss vårløk

Appelsinsaus:

♥ 2 ss appelsinmarmelade
1/2 Sunniva Original appelsinjuice
2 ss soyasaus (vi brukte kun 1 og det holdt)
2 ss sennep (Brukte kun 1 her også)
1/2 ts chilipulver

Kotelettene:
♥ 4 stk nakkekoteletter
♥ 1/2 salt
♥ 1/2 pepper
♥ 2 ss olje

(oppskriften holder til fire personer)


                                      Slik gjør du det:

Kok pasta etter anvisningen på pakningen. Skyll og rens brokkolien i små buketter, og skjær vårløken i tynne skiver. Bland marmelade, appelsinjuice, soyasaus, sennep og chili i en liten bolle. Rør godt. Varm opp en stekepanne på forholdsvis sterk varme. Krydre kotelettene med salt og pepper, og brun dem raskt på begge sider i olje. Skru ned varmen og hell appelsinblandingen over kotelettene. Ha på lokk og la kotelettene trekke til de er gjennomstekte og møre, ca 15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Ha vårløken på kotelettene de siste fem minuttene, slik du ser jeg har gjort på bildet over. Kok brokkolien til den er mør, men fremdeles har tyggemotstand, i 3-5 minutter. Det kan se ut som litt lite saus, men det kan fort bli litt for mye av det gode, så det holdt for vår del.


Enjoy! Husk at det er min tur på makeupfreaks sin snapchat idag, så følg med, hihi.

Vinneren av ukens blogg - Ble det deg?

Hallo! Jeg håper dere hadde en fin helg, og at dere har fått en fin start på denne nye uka. Beklager for fravær igår, jeg trang en pc fri dag, og dro på hytta med flere folk å aka. Det var så deilig! Vi grilla pølser og marshmallows, og avslutta dagen med brettspill inne. Jeg skulle ha "Kåra" vinneren av "Ukens blogg" igår, men da må jeg gjøre det idag. Vinneren ble *trommevirvel* SIRI KOLSTAD!


Siri er ei 20 år gammel jente fra Stavanger, og står bak bloggen "Pibb".   Hun har en veldig fin blogg. Den er oversiktlig med et variert innhold. Det ser ut som hun bruker god tid på hvert innlegg, og ikke bare blogger for å blogge. Jeg har fulgt bloggen hennes fast siden i sommer, og liker den veldig veldig godt. Hun tar fine, lyse bilder, og bruker vel nesten alltid sine egne. Hun blogger en del om trening, hvor hun kommer med sine inspirerende program, hun deler oppskrifter, diy's, og antrekk. Hun har en sofistikert og fin stil. Hun virker så jordnær og søt, og jeg liker godt å følge med på bloggen hennes. Den anbefales virkelig.
 


Tusen takk til alle som meldte seg på, jeg får ha en ny en denne uka også. Ellers går min mandag går til selvpleie. Jeg trener og slapper godt av idag. Hva gjør du?

Kose dag

Hallooo! Wow, klokka er 15.23 og jeg kommer med dagens første innlegg, først nåå. Jeg sto faktisk opp klokka sju idag, noe jeg ikke har gjort hele uka. Jeg ble med pappa på skauen for å trene Balder. Jeg er ikke så gira på dette jakt konseptet, men jeg liker å både være med pappa og ute i naturen, så det var veldig koselig. Jeg har aldri blitt med en ungbikkje ut før, og det var såå gøy å høre han ha los. Det var ikke lenge vi var ute, fordi vi var redde for beina hans på den skarpe skaren. Da vi kom hjem igjen, satt jeg meg til å lese i teoriboka mi (endelig søkt om muntlig), men da sovna jeg. Våkna igjen klokka tolv så sov vel bare en timestid. Deretter øvelseskjørte jeg så vi fikk handla litt til i kveld. Nå har jeg akkurat gjort litt yoga. Kroppen min er sliten etter mye trening og lite mat, fordi jeg glemmer å spise(og er matlei), så jeg tok en pause, og skal gjøre litt mer senere. Det var deilig å gjøre yoga. Det er tungt, men godt å få veksla litt på øvelsene, siden det har vært mest løping de siste ukene. Jeg må variere for å ikke bli lei. Idag er det "Honor practice" og "Prana practice" som står på programmet. Deilig!
Nå spiser jeg frosne bringebær som er så sykt godt og smaker som bringebær drops, og ser på "Ant man", før jeg må lese litt mer. Eller faktisk lese teori, siden jeg sovna ista. Så skal jeg prøve en ny middags oppskrift med pappa, og gjøre mer yoga. Jeg føler ikke for å være sosial idag(ikke ha på telefonen heller for den saks skyld), så jeg skal bare gjøre mitt og kose meg. Hva skal dere idag?
 

The "Get to know me" tag

Hallooo! Jeg håper dere har hatt en fin fredag så langt. Jeg har fått en del nye lesere i det siste(tuuusen takk for det), og tenkte derfor å komme med en liten "Get to know me tag" selv om jeg har blogget på denne i bloggen i snart tre år, hehe. Det blir jo stadig flere av dere, og noen blir kanskje bytta ut, så tenkte det var greit å komme med et slikt innlegg igjen. Ingen spesielle viktige fakta, bare noe småttri som kanskje gir dere ett lite inntrykk av hvordan jeg er. Har skrevet flere slike som dere kan se i kategorien "Om Janne" om det skulle være interessant.


(Gammelt bilde fra i sommer, fordi jeg savner sommeren, hihi)

Den du forteller absolutt alt til: Jeg har mye på hjertet så alt forteller jeg ingen, men Even får da vite det meste, haha. Bare fordi jeg ikke rekker alt og fordi jeg er så veldig "dyp" og til å tenke. Men han kan jeg si alt til uansett. Ellers har jeg gode venninner jeg deler litt med.

Dine størte styrker: Ikke gi opp, kind offffff.

Din største svakhet: Som i egenskaper? For jeg er ikke særlig flink til å danse, ellers er jeg veldig til å småspise.

Hva drømte du om å bli da du var yngre? Jeg husker en gang utenfor leiligheten til Bestemor. Jeg husker ikke om hun nettopp hadde dødd eller lå for døden, men oldemoren min på mamma sin side hadde nettopp dødd (de døde med bare 6 mnds mellomrom). Fetteren min Ole og jeg, satt utenfor og lekte, og da han spurte meg hva jeg ville bli, svarte jeg at jeg ville forske på medisiner som kurerte kreft og hjerteproblemer.Mens han egentlig hadde noe helt annet i tankene, bestemte vi oss for å finne en magisk kur sammen.

Hva drømmer du om å bli nå? First, frisk som en fisk. Deretter....Forfatter faktisk. Eller...Guide? Haha, vet ikke. Jeg vil dra steder, ta bilder, og jeg vil skrive om det. Noe bloggen egentlig blir brukt til, men ja, forfatter eller journalist. Jeg liker å høre folks historier og høre om steders historier. Å finne en kur på slike ting hadde jo også vært fantastisk, men så smart er jeg ikke.

Det værste du noen gang har opplevd? Å miste familiemedlemmer, slik som vi alle gjør.

Dine favorittskuespillere? Paul Rudd, Mila Kunis, Tom Hanks, Jennifer Aniston, Leslie Mann, Ashton Kutcher, Danny Masterson osv. Har sååå mange.

Hvilken musikk liker du best? All slags egentlig. Sånn seriøst. Men jeg er svak for de gamle klassikerne, stjernene fra 60-70 tallet. Musikken idag er så tullete i forhold, men jeg hadde aldri klart å lage noe bedre så skal vel ikke klage, haha..

Hvor er din absolutte favoritt plass å være? Hjemme her hos mamma og pappa, hjemme hos mimmim og bestefar, eller på en av hyttene deres. Aller helst Kvennes.

Din absolutte favoritt film gjennom tidene? Forrest Gump.


Kanskje dere kjenner dere igjen i noe av dette? Vil minne dere på konkurransen om ukens blogg HER, som kåres til søndag. Eller må dere kose dere masse videre!

(Min siste youtube video HER)

Tips til aktiviteter å gjøre i vinterferien

Hallo! For noen av dere er det fremdeles vinterferie, for andre begynner den kanskje nå snart?  Jeg har ferie fra de fleste avtaler og plikter den uka her, og har derfor bedre tid til ting jeg ellers ikke har tid til. Man lengter etter slike ferier hele tiden i den hektiske hverdagen, men når den endelig kommer, er vi såå i feriemodus at vi ofte bare ender opp med å sitte inne likevel. Det trenger ikke alltid være en dum ting, men jeg skal likevel komme med noen tips til noe du kan gjøre i vinterferien. Både produktive ting, og andre litt mer avslappende aktiviteter.

 

Akedag - Om det er snø såklart. Viss ikke, gå ut alikevel. Finn frem det indre barnet i deg, ta frem akebrettet og utebuksa og lek i snøen. Det er gøy, oooog god trening!

Grilling ute - Her er det ihvertfall veldig fint vær, og vi var ute og grilla pølser på tirsdag. Kjempekoselig!

Vennekveld - Det er ikke akkurat ofte alle har fri samtidig..

♥ Ta igjen serier - Ta igjen noen serier du ikke har fått fulgt med på, gjerne med noen andre. Her i huset ser vi på Gilmore Girls for tiden, stor hit, haha..

♥ Oppfriskning i garderoben - Nå har du kanskje endelig tid nok til å rydde i klesskapet ditt/garderoben din? Det trenger ihvertfall jeg. Jeg gjør det egentlig ofte, men er alt for sentimental og klarer aldri å kaste noe. Jeg gav bort en del klær før jul, men får rydde bort de tykkeste genserne snart, som alltid bare ender på gulvet uansett, hver gang jeg skal finne noe, haha..

Ellers kan du lese bøker, stå på skøyter(om isen tillater det) og slike ting.. Kom deg ut! Nyt været, få noe ut av ferien din, samtidig som du får slappa en del av. Perfect. Hvilke planer har dere for (eventuelt resten av) ferien?

Opplever 80 åringer kroppspress? - Intervju

Husker dere intervjuet jeg hadde med bestemoren min, angående kroppspress? Dere kan lese innlegget HER. Målet med intervjuet var å finne ut om kroppspress er noe man vokser fra seg når man er eldre, eller om det er noe som kommer igjen, selv når du er voksen. Jeg skreiv også at jeg intervjuet tanta hennes, Haldis, men kom aldri ut med det innlegget, siden det ble så kort så jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg bladde i innboksen på eposten min, og så at en fra NRK hadde lest innlegget mitt, og lette etter intervjuet med Tante Haldis, men jeg delte det jo aldri. Det ble helt glemt bort. Hun lagde en radiosak på dette temaet. Det er sikkert for seint nå i forhold til denne, siden jeg glemmer å sjekke eposten min, men kanskje flere har tenkt på det innlegget? Det kommer ihvertfall nå. Dette intervjuet var mye kortere, fordi det rett og slett ikke var et tema som var så aktuelt for "Tante".

Opplever 80 åringer kroppspress?

Var kroppspress like aktuelt før i tiden?

"Vi var jo i krigen, så det tenkte vi ikke på, vi var bare glad vi hadde klær vi. Mamma var veldig flink til å sy. Det var strengere på den tiden. Jeg husker jeg hadde en fin fløyelkjole jeg likte, men den kunne jeg ikke gå med i begravelser, fordi den hadde hvit krage, så den måtte av".

Det var ikke om å gjøre å vise kropp på den tiden. Da skulle man kle seg representabelt, men man sydde mye hjemme, og brukte arveklær.

 

Føler du på mer kroppspress idag, enn da du var ung? Tror du andre på din alder føler mye på det?

 

"Jeg tenkte aldri på kropp og hvordan jeg eller andre så ut. Kanskje litt når man ble eldre, men jeg ble aldri mobba for kropp. Nei altså, en skulle kanskje trent litt mer, men jeg bryr meg ikke. Jeg er mer opptatt av å holde meg frisk, enn hvordan jeg ser ut".

Tror du at du legger bedre merke til hvordan folk kler seg, enn hvordan kroppen ser ut?

"Jeg ser mer på fjeset deres, og legger merke til om de ser blide ut, og ikke hva de har eller hvordan de går kledd".

Har du noen tips til de som føler på kroppspress idag?

"Ikke tenk på det. Vær mer opptatt av å smile og holde deg frisk". 

Tusen takk til Tante Haldis for å la meg dele dette på bloggen min. Håper dere likte innlegget mitt, og hensikten min ved det.

En hyggelig overraskelse

God morgen ♥ Jeg håper dere har det fint i dag. Even og jeg hadde en veldig koselig kveld igår med Taco og Gilmore girls. Jeg begynte å gå ut for å jogge i mørket, men tryna etter et par meter, så jeg gikk inn igjen og gjorde litt yoga istedenfor. Kanskje likegreit, siden jeg nesten ikke hadde strøm igjen på telefonen, og Even sovna. Vi fikk ikke sove sammen hele natta denne gangen heller, men litt er bedre enn ingenting. Jeg håper han sov greit ihvertfall. Jeg vet ikke om jeg rekker å se han før jeg eventuelt drar hjem idag. Jeg har litt ting jeg må ordne opp i og få gjort hjemme, også har jeg jo dyr også. Flaks jeg var så produktiv igår. Jeg filma egentlig hele dagen, men jeg er ikke veldig glad i å se på meg selv for tiden, så det var for kleint å redigere, haha. Så istedenfor kleine bilder og videoer av meg, ville jeg vise frem det fine armbåndet jeg fikk i posten her om dagen. Jeg blogger litt for Rabble, og har vunnet gavekort eller små premier omtrent hver gang jeg har skrevet et innlegg for de. I tillegg får jeg så fine tilbakemeldinger fra søte Caroline fra Rabble, og det er såå gøy. Jeg fikk ikke frem hvor fint det egentlig var, men jeg er glad i det og synes det er ekstra fint siden jeg fikk det som en premie. Armbåndet er fra Nelly.com.

 Hva synes dere?

Don't be a dick

Herregud, idag mister jeg troa på menneskeheten. Etter dette innlegget til Anna Rasmussen om premierefesten har andre bloggere mistet all selvrespekt og tatt helt av. Synes nesten de innlegga ble dummere enn hennes. Hvor de klager over hvor barnslig hun er, og irriterer seg over at hun tjener penger på å skrive det. Såå henger de ho ut og tjener vel penger på å skrive det? Jeg skjønner ikke greia med å henge hverandre ut sånn. Det er sånne innlegg som det som gjør at folk ser ned på toppbloggere. Jeg ser på folk på Facebook også som jakter etter å kommentere dritt på hverandres statuser, bare for å si noe liksom, eller som skriver på facebooksidene til hverandre når de irriterer seg over noe, istedenfor å faktisk ta det opp med de først. Jeg prøvde å få tak i Personlig almanakk i et par måneder, og skreiv til de overalt, til slutt skreiv jeg et saklig innlegg på facebooksiden deres, og fikk tak i de. Så det var altså siste utvei. Jeg likte ikke å gjøre det, jeg unngikk det lenge, og det var flaut, men de svarte. Jeg skjønner ikke hvordan det kan komme så lett for noen å bare henge folk ut sånn i hytt og pine? Det finnes jo til og med kjendiser i Norge som er kjent for det, herregud. Tenk litt over hvordan det hadde føltes om det hadde vært deg de hang ut liksom? Nå er jeg irritert og lei av mennesker, og skal se på Gilmore girls istedenfor.
 

Bok anbefaling: Hello life

Hallo og god "morgen"  ♥ Jeg har sove som en stein i nesten 12 timer. Jeg pleier aldri å sove mer enn tre-fire timer når jeg er hos Even, men denne gangen var det han som la seg på sofaen. Han snorker så, og da får jeg aldri sove, og legger meg på sofaen. Der ligger jeg å irriterer meg over alle mulige lyder som kommer fra kjøleskapet og sånt, men Even kan sove gjennom hva som helst, så da fikk jeg sove på rommet. Det aller beste hadde vært å sove med hverandre hele natta, men takk gud for søvn. Sola skinte som bare det da jeg sto opp, men innen frokosten var slukt, forsvant den og da ble jeg veldig demotivert. Jeg får heller gjøre litt husarbeid imens, og håpe at regnet gir seg snart. Mens jeg manner meg opp til å flytte på den støle stumpen min(skal aldri ta squats igjen), tenkte jeg å komme med en liten bok anbefaling. Jeg har nettopp lest ut Marcus Butler sin "Hello life", og tenkte å skrive en liten anbefaling om den.

 


Marcus Butler er en 25 år gammel youtuber fra Brighton. Han er kjent for youtube kanalen sin, og for å ha slått mange guinness rekorder, haha. Han har skrevet boka "Hello Life", som er en slags self help book. Boka har alt! Den har dating tips, trenings tips, kariere tips, og han deler sine erfaringer, ting å gjøre og ikke gjøre innen de ulike temaene. Han skriver litt om livet sitt, gir tips når det kommer til kjærlighetssorg og familiekriser. Som sagt, den har alt. Jeg ble veldig motivert på kosthold og treningsfronten av denne boka, og ble aldri lei av å lese den, fordi den hadde så variert et innhold. Den var ikke som mange andre youtubers bøker, der det bare er masse greier om livet deres. Han fikk mye ut av boka si og jeg likte den veldig godt. Jeg følte meg produktiv da jeg las den, fordi jeg lærte så mye. Den er absolutt å anbefale. Terningkast seks!

Har dere lest denne? Eller kanskje dere har noen andre bøker å anbefale? Nå må jeg gjøre litt husarbeid og pakke ned tinga mine.... Hva gjør dere idag?
 

Akedag, kind of

Hallo <3 Hvordan har dere det idag? Jeg sov i huset til besteforeldrene mine i natt helt alene, for de var på hytta. Jeg skulle til Even, men gikk av toget på første stopp fordi jeg følte jeg skulle gå i bakken når som helst. Jeg ringte mimmim for første gang gråtende, og fikk heldigvis låne huset hennes. Jeg kunne bli henta, men ville ikke at noen skulle bøle med det, så jeg blei der i natt. Det var rart å være der alene, men det var fint. Jeg henta dyna "mi", ja for jeg liker å late som at det er litt mitt rom fra da jeg var der mye når jeg gikk på skole der. Jeg tulla meg inn i dyna i sofaen, og så på Gilmore Girls, forskjellige intervjuer og andre ting. Etterhvert begynte jeg å skrive litt. Det var fint å sitte der alene å skrive. Jeg ble ganske fornøyd med det jeg skreiv også, så det skal jeg vise dere senere. Jeg sovna ikke før nærmere klokka to i natt, fordi det blåste så voldsomt ute, men jeg sov som en stein da jeg endelig sovna. Jeg hadde på fem alarmer idag for å rekke å se på God morgen Norge, men klarte søren meg å sove helt til ti, til tii?! Jeeez.

Så gikk jeg febrilsk rundt på kjøkkenet å leta etter en kaffekoker, mens Vebjørn snakka i telefonen om den store dagen sin. Jeg fortsatte å vandre rundt der i trusa, dro for gardinene da jeg kom på at nabolaget hadde litt av en utsikt, fortsatte å høre på en overlykkelig Vebjørn, som innimellom denne store begeistringa over å ha vært på tv for første gang, skulle prøve å lære meg å koke kaffe på kjele. Noe som ikke funka, så jeg spytta kaffekrut som en kamel. Rett etter jeg fikk sett på reprisen av God morgen Norge, ble jeg henta av mamma og tvillingene. Vi dro på Kvennes(hytta), for å besøke Mimmim, Bestefar, Fredrik og Tante. Vi grilla pølser, spiste vafler, aka litt, og spilte masse kinasjakk. Det ble mer kinasjakk enn aking i finværet, fordi vi ikke orka å høre på hundene som peip og herja, haha... #Dagensungdom. Jeg ble fort sliten, men det var koselig. Jeg sovna i to timer da jeg kom hjem igjen, sto opp for å spise Pizza, slang på meg litt sminke, og ble kjørt ned til toget. Nå sitter jeg her god og mett av å ha spist alt av drittmat på en dag, stinker bål, har sminkeskille og prøver nok en gang å komme meg til Even. Denne gangen ser det mer lovende ut, for nå er jeg snart fremme. 
Hva har dere gjort idag?
 

Han, hun og hen?

Jeg har lest meg litt opp på dette med kjønn. Det har alltid vært han og hun, og en slags skam (av en eller annen dum grunn) å være noe annet. Nå snakkes det om å bruke "Hen" til de som ønsker å være et mellomkjønn, eller begge deler. Kanskje de ikke ønsker å regnes som verken mann eller kvinne. Jeg vil ta opp slike ting på bloggen min, fordi jeg i beskrivelsen om bloggen min, har skrevet at her kan man være seg selv. Selv ser jeg på meg selv under kategorien kvinne, noe jeg ikke synes er verken flaut eller vondt, og slik vil jeg det skal føles for alle, uansett hvilken kjønn de er eller ikke er. Nå har det blitt mer akseptert med ulike legninger, noe jeg synes er helt fantastisk fordi jeg aldri har forstått hvorfor andre mennesker skal si greit eller ikke greit til andres legninger. Slik vil jeg det skal være med kjønn også. Jeg håper det blir ordentlig "system" på dette med navn på kjønn, slik at det ikke føles fornærmende og forvirrende for noen, fordi jeg vil det skal være like vanlig og akseptert å være noe annet, en mellomting, eller begge deler, som det er å være mann og kvinne. Alle mennesker har rett til å være stolt av seg selv, og komfortable i sitt egen skinn. Ja til flere kjønn!Jeg har kanskje ingen "rett" til å uttale meg så mye om dette, fordi jeg ikke har opplevd å føle på dette å være annet enn kvinne, for det er nok ingen like enkel sak som det jeg gjør den til nå, så det er viktig å legge trykk på at jeg lager dette innlegget for å fremme dette. For å være positiv. For ingen har noe med det, det å si greit eller ikke greit, men det er så mange som fortsatt ikke forstår dette, og som ikke klarer å støtte dette, støtte mennesker som ikke føler seg komfortable i sin egen kropp. Derfor skriver jeg det på bloggen min, så kanskje de som leser dette, som eventuelt kjenner seg igjen, eller som faktisk ikke forstår dette, kan både føle seg bedre, og åpne øynene sine. For de kan vel ikke få det bekreftet det nok. Det beste som kan ha skjedd på lenge må vel ha vært at en så kjent person som Bruce Jenner, tok motet til seg og ble Caitlyn, som han hadde følt seg som så lenge. Det virker som noe som har hjulpet så mange å akseptere seg selv. Dette er så bra! Alt dette er så bra!!

Ukes meny

Hallo og god mandag ♥ Som sagt, skal jeg til Even idag. Jeg prøver å gjøre unna så mye som mulig før jeg drar dit, slik at jeg bare kan slappe av med han. I tillegg må jeg bruke dagene mine hos han på å pakke og vaske. Han skal snart flytte, og siden jeg begynte å flytte dit i 2015, men stoppa fordi det ble endringer med skolegang og slikt, har jeg fortsatt veldig mange ting der. Det meste av kjøkkenting er mitt, og ellers har jeg masse pynteting og et skap fullt av klær, så jeg har litt å gjøre. Derfor vet jeg ikke hvor mye tid det blir til å eksperimentere på kjøkkenet mens jeg er der. Jeg skal jo lage middag til han kommer hjem, men i tilfelle det ikke blir noe nytt, tenkte jeg å gjøre en liten twist på denne oppskrift mandag`en. Jeg lovte dere en oppskrift på de deilige browniesene jeg lagde på fredag, og den skal dere få senere, men idag har jeg satt sammen en liten ukesmeny, for aller første gang her på bloggen. Her finnes det noe for alle, enten en følger en Norsk tradisjonell kost, er vegetarianer eller veganer. Håper dere liker det!

 


Mandag: Fiskepudding i hvit saus, oppskrift HER

Tirsdag: Vegetar burritos, oppskrift HER

Onsdag: Blomkålsuppe med bacon, oppskrift HER

Torsdag: Chilli Con Carne, oppskrift HERFredag:

Hjemmelaget Falafel med hummus, oppskrift HER
Lørdag:
Veganske amerikanske pannekaker, oppskrift HER. Denne er en perfekt lunsj, og høres kanskje litt kjedelig ut som lørdagsmiddag, men de er faktisk så gode at de passer helt perfekt til det. Viss ikke er burritos også helt supert denne dagen!
Søndag:
Squashsuppe, oppskrift HER


Håper dere fikk litt inspirasjon i matveien, av dette innlegget. Rop ut om dere vil ha flere slike innlegg. Hva gjør dere for noe idag da?

Ukens blogg konkurranse #9 - Meld deg på

Hallo! Nå er det søren meg lenge siden jeg har hatt en "Ukens blogg" konkurranse. Jeg har faktisk ikke hatt en slik en i år. Jeg holder på å fikse litt på designet og jobbe litt med bloggen, så da tenkte jeg det passet bra å ha en slik konkurranse gående denne uka, høres ikke det bra ut? Konkurransen går rett og slett bare ut på å bli ukens blogg. Jeg holdt en konkurranse med Personlig Almanakk i desember, men de har aldri svart hverken meg eller vinneren. Får jeg ikke svar av de innen uka er over må jeg kjøpe noe annet med mine egne penger til vinneren, for det er flaut og uhørt. Derfor blir det heller slike konkurranser til jeg finner noen jeg kan stole på at holder ordet sitt. Håper det går fint!Det går enkelt og greit ut på at jeg velger en blogg jeg synes skiller seg litt ekstra ut og synes er bra, bruker bilder fra bloggen (om dere ikke skriver noe annet såklart), og ellers bare gir en liten shoutout. Ingen betingelser, men om dere er gira er det bare å like Facebooksiden min liksom, haha. Velger en vinner til søndag, hihi. Ha en fin dag videre!

Ukens sanger på repeat: Rolig spilleliste

God kveld ♥ Jeg håper dere har det bra idag. Jeg er i skikkelig søndagsmodus idag. Jeg er litt sinna på meg selv fordi jeg nok en gang har blitt hjemme istedenfor å være med venner. Har i det minste fått vært litt med kjæresten, som også er alt for sjeldent nå. Jeg skal prøve å dra til han i morgen. Jeg har ikke vært i leiligheten hans i år faktisk, kun her hos meg eller hos foreldrene hans. Det er så vanskelig å dra dit, siden det er en nok så lang togtur, eller... Den føles lang når det er lenge siden, hehe. Men etter kjøretimen i morgen SKAL jeg klare det, for nå savner jeg han så, det å være med han jevnlig. Skal ikke snakke mer om det, for da savner jeg han bare enda mer, haha...

Jeg skal løpe litt nå. og i det jeg skulle sette på musikken, kom jeg på at en av dere spurte om jeg kunne komme med noen forslag til litt roligere sanger, siden jeg kom med mine favoritter fra løpelista mi. Så da satt jeg sammen en liten liste, altså fem av mine absolutt topp favoritt sanger for øyeblikket. Håper dere liker de!

 Jeg har en veldig "Bred" musikk smak og liker absolutt alt mulig. Det varierer litt på humør og anledning hvilke sjanger jeg velger, men det er ihvertfall disse som har gått på repeat den siste uka. Jeg bruker Vibeke sitt trådløse headset, og det er så sykt deilig å slippe den ledningen. Ønsker meg virkelig et slikt et, spesielt siden Balder ødela mitt tidligere i uka, hehe. Hvilke sanger har gått på repeat hos dere i det siste?

Kjærlighet til deg selv

Hallo dere, hvordan har dere det idag? Jeg håper dere har det fint. Det har blitt mye snakk om kjærlighet den siste uka, ikke her, men rundt forbi på nettet fordi det har vært valentines. Det er fint å feire kjærligheten, hurra for kjærlighet! I dette innlegget vil jeg også snakke om kjærlighet, men kjærligheten man har til seg selv, for det er minst like viktig. Kanskje viktigere. Jeg har slite med selvbildet mitt leeeeeeenge, noe mange opplever i løpet av livet sitt. Men den blir stadig litt bedre, derfor skal jeg komme med noen tips til å lære å elske seg selv, om ikke annet det å faktisk like seg selv.
♥ God snakk med deg selv - Man har fort for å si masse stygt om seg selv, hvor stygg man ser ut, at man ikke får til noe, men mens man likevel står foran speilet, kan man prøve å lete etter ting man liker istedenfor ting man missliker. "Idag ser håret mitt bra ut, det gjorde det vel egentlig igår også" "Magen min ser bra ut idag, jeg har jo vært flink til å trene, ja det har jeg jo, jeg er flink". Slike ting. Det hjelper!

♥ Le av deg selv - Le litt av deg selv om du driter deg ut. Før var det værdens undergang om jeg snubla i offentligheten, nå ler jeg høyest av alle sammen, slik at det blir mindre pinlig for både meg og de. Du trenger ikke mene det en gang, men det hjelper, så føles det ikke så ille likevel. Selvironi er viktig og veldig hjelpsomt.

♥ Vær aktiv - Jeg vet det høres rart ut, og at alle sier det, men fysisk aktivitet er helt avgjørende for en god helse. Om en bare kommer seg ut i så lite som ti minutter, når man aller helst bare vil grave seg ned og ikke vise seg offentlig, så er det bra nok. Ja vel så orka du ikke å dra i bursdag, på butikken, eller på joggetur, men du sto opp av senga selv om du aller helst ville bli liggende. Du fikk til noe, og alt du får til er bra nok. Finn en aktivitet du liker, noe som hjelper deg å få opp mestringsfølelsen og selvfølelsen din.
 

♥ Finn noe som gleder deg - Etter mitt siste selvmordsforsøk, fikk jeg beskjed om å skrive ned grunner til å leve, og ting jeg kunne gjøre når jeg ville dø. Noe jeg synes virka så på trynet fordi pillene fortsatt var i kroppen min, men jeg gjorde det, og det hjalp. Jeg skreiv ned maling, og det å gjøre noe kreativt generelt, løpe, gå på tur og ta bilder, gjøre yoga, meditere, lese bøker, og slike ting. Så når jeg føler meg dritt tyr jeg til de aktivitene som får meg til å føle meg bra, og da blir jeg fornøyd med meg selv, fordi jeg gjorde noe bra for meg selv.

♥ Skriv ned positive ting om deg selv - Skriv ned ting du liker ved deg selv hver dag, eller annenhver dag. Det kan være èn ting, eller kanskje du finner flere? Det kan være forferdelig vanskelig, så ikke bli sinna på deg selv om du ikke finner noe. Klarer du ikke å komme på noe, kan du få noen andre til å skrive ned noe, så kan du ta frem det arket/lappene en dag du føler deg nedfor. Jeg har laget slike lapper til venner, som de har i en boks og finner frem når ting ikke er like greit. Da kan de finne flere positive ting om seg selv, og kanskje de klarer å se det selv også? 


 

Jeg håper denne lille lista kan hjelpe dere. Jeg trang den selv idag. Jeg klarer ikke være med andre for tiden fordi jeg har vanskelig med å holde ut med meg selv, så da må jeg begynne med det først. Klarer jeg å være snill med meg selv resten av denne måneden, skal jeg unne meg en liten ting fra Nelly (via Rabble selvfølgelig), kanskje du skal gjøre det samme? Nå skal jeg ta meg en løpetur og et langt bad. Ta godt vare på dere selv idag. Love u so much ♥

 

//Min siste video på youtube HER//

Saturday morning

Hallo, og gooood lørdag ♥ Hvordan har dere det idag? Jeg hadde det såå koselig igår. Jeg, Rikke og Tormod lagde bursdag kake til Øystein. Deilige myke brownies med masse karamel saus oppi røra. Han elsket den og det gjorde vi andre også. Beste brownies jeg noen gang har smakt, så den må dere få oppskriften på til mandag. Rikke og jeg filma "Sms Rulett" til youtube kanalen min igår, også. Den holder på å bli lastet opp nå, så følg med på youtube kanalen min HER.

Mamma og jeg sov i elleve timer i natt faktisk, haha, så det var helt vilt, men deilig. Vi våkna opp helt stive i kroppen begge to (Jeg kapra pappa sin side av senga siden han er på jakt), og turte ikke sjekke klokka, fordi det var åpenbart at vi hadde sove alt for lenge, haha. Da var det bare å starte med et langt bad med badebomber, og utstrekninger etterpå. Jeg har lest litt og starta dagen litt rolig, og nå kom kjæresten. Vi skal kanskje til Bø idag(forhåpentligvis) på 80 talls party. Blir gøy!


Hva gjør dere idag?

Makeup look: Golden

Hallooo og god kveld ♥ Først vil jeg si Gratulerer så masse med dagen til lillegutt aka Øystein, min kjære svoger. Han blir 20 år idag og greier! Not bad..

Jeg har gjort litt husarbeid, baka brownies til Øystein og jobbet litt med journalistkurset. Som noen av dere vet, har jeg og fire andre laget en sminke snap: Makeupfreaks. Jeg vlogger der hver mandag, men siden vi mangler to stykker, gjorde jeg det igår også. Jeg viste hvordan jeg sminka meg og lagde en slags golden look. Jeg lovte å vise den bedre frem her på bloggen, så da gjør jeg det nå. Vi mangler forresten to medlemmer om noen er interesserte i å være med. Idag viser alle medlemmene hvordan vi sminker bryna våre, så check it out.

 


Sjekk ut sminkesnappen vår for å se hvilke produkter jeg brukte, hihi. Hva synes dere? Ha en super fredag videre ♥

Fem filmtips til helgekosen

Hallo og goood helg! Tusen takk for god respons på gårsdagens innlegg, det betyr mye. Nå er det fredag og det er tid for en etterlengtet helg. Jeg skal være med kjæresten min i helga, noe jeg gleder meg masse til. Formen er ikke knall så jeg vet ikke hva vi skal, men bra blir det. Håpa på å få vært med Solveig så da får vi se. Ellers pleier vi å se en del filmer sammen. Det tar alltid veldig lang tid å velge em film. Ikke fordi vi er så kravstore, men fordi Even hater å se filmer om igjen, og han koser seg veldig med letinga. Jeg føler det tar lenger tid å finne film enn det faktisk tar å se den, så jeg blir fort lei og sinna, noe som ofte resulterer til at det ikke blir noe av da, haha. Men om vi faktisk finner noe som begge to kan like, er det jo så koselig å sitte å se på film sammen. Derfor tenkte jeg å komme med tips til fem filmer du kan se i helga!


                                                                                                Deadpool

Leiesoldaten Wade Wilson ble offer for et eksperiment som gjorde at han fikk akselererte helbredende evner, og adapterer alter egoet Deadpool for å ta opp jakten på mannen som nesten ødela livet hans, alt med en mørk og vridd sans for humor. Ryan Renolds har hovedrollen, så da må det jo bare bli bra. Even og jeg lo oss halvt ihjel, og den er sååååå braaaa. Gjør deg klar for såre magemuskler..                                                                                                Passengers

Ombord på et luksuriøst romskip som er på vei for å kolonialisere en ny planet, våkner en av passasjerene 90 år før tiden på grunn av en feil i søvnkammeret. Etter hvert som ensomheten innhenter ham, står han overfor valget om han skal vekke opp en av de andre passasjerene for å få selskap. Vel vitende om at dette er en fatal avgjørelse å ta på en annen persons vegne. Jennifer Lawrence og Chris Pratt har hovedrollene. Denne filmen har faktisk ikke fått så god kritikk, og det forstår jeg ikke. De mener den er som tre filmer i en. En dårlig en med titanic kommentarer, en god en og gud vet hva det tredje var. Selv synes jeg dette er en av de beste filmene jeg har sett på lenge. Nå liker jeg disse to skuespillerne veldig godt også, men handligen var veldig fin og annerledes. Filmen var kanskje litt langdratt, men hvilken film er ikke det idag?                                                                                alice through the looking glass

Når Alice våkner opp i Wonderland, må hun reise gjennom en mystisk ny verden for å hente et magisk septer så hun kan stoppe den onde Lord of Time før han skrur tiden frem og forvandler Wonderland til en livløs gammel verden. Med hjelp fra noen nye venner må Alice også avdekke en ond plan som går ut på at Queen of Hearts tar tilbake tronen. Hatter leter etter familien sin, og alle tror det kun er Alice som kan hjelpe dem. Denne filmen så jeg faktisk på kino helt alene, for aller første gang. Ingen kunne bli jeg, så jeg tenkte "fuck it, dette må prøves, jeg trenger ingen andre". Det var vaktisk veldig deilig, befriende og terapautisk å gjøre det helt alene. Virkelig eksponering også. Kanskje jeg likte filmen bedre fordi jeg var så stolt av meg selv? Haha..

                                                                                                    This is 40

This Is 40  er en spin-off fra filmen "Knocked up"  der Ben (Seth Rogen) og Allison (Katherine Heigl) var hovedkarakterene. Noen år etter at vi så dem som et birollepar i filmen, møter vi igjen Pete (Paul Rudd) og Debbie (Leslie Mann) i hovedrollene, og ser hvordan situasjonen er og hvordan den utvikler seg for ekteparet. De har to barn sammen (Som faktisk er Leslie Mann sine ekte barn", har vært sitt firma og fyller nå 40 år begge to. Firmaene går dårlig, og det gjør også ekteskapet.. Noen vil komme i form, mens andre vil helst spise cupcakes. Jeg lo meg ihjel og klarte å rive ned hele pc'n da jeg løp på elipsemaskina og så på den. Den minner meg så om mamma og pappa (som nettopp fylte 40), og den tror jeg mange andre også vil kjenne seg igjen i.


                                                                                               Fast and the furious

Det blir ingen helgekos uten Fast filmene!! Disse filmene er amerikansk actiondrama og bilfilmer, som begynte i 2001. Hovedrollene spiller av Paul Walker(som nå har gått bort) og Vin diesel. Handlingen er lagt til Los Angeles der streetracing er en populær aktivitet. Bil- og fartsglade møtes i øde områder, gambler og bedriver ulovlig kappkjøringskonkurranser. Den harde blant disse ledes av "Dom" Toretto (Vin Diesel), og i tillegg til illegale kappkjøringer bedriver de ran av trailere med verdifullt elektronisk utstyr.

Brian er en ung etterforsker (Paul Walker) som får i oppgave å infiltrere miljøet for å få greie på om det er gjengen til "Dom" som står bak disse spektakulære ranene. Han anskaffer seg en rask gatebil og klarer etterhvert å få innpass i gjengen. Flere av dem er skeptiske til denne nykomlingen som hiver seg rett inn i konkurransene og prøver å gli naturlig inn i miljøet. Etter hvert som han kommer lenger inn i kretsen, begynner han å tvile på sin egen rolle i spillet, og om denne hyggelige Dom virkelig kan ha noe med trailerranene å gjøre. I tillegg til dette blir han romantisk involvert med Doms søster, Mia. Da Brian omsider oppdager at Dom og gjengen virkelig driver med disse trailerranene havner Brian i et moralsk dilemma. Både vennskap, lojalitet, moral og kjærlighet blir satt på prøve.

Disse filmene utvikler seg veldig etterhvert, ettersom det til nå er hele syv filmer, og den åttende spilles inn nå. De er veldig bra alle sammen, men jeg tror 1,5 og 7 må bli mine favoritter. Etterhvert blir det mye mer science fiction, men jeg må få det med meg. I de siste filmene har flere fra de første filmene slått seg sammen i hver film istedenfor hver for seg, og blir en skikkelig livatt og fin gjeng, som sammen stjeler biler og rydder opp på sin måte. De er gode mennesker, innerst inne. De får også politiet etter seg, men blir til slutt venner med de. En utrolig kul og skummel politi mann "Hobbs", spilles av "The Rock", og er helt awesome.

Har du sett noen av disse filmene før?

 

HELSENORGE SVIKTER PSYKISK SYKE

Idag postet jeg dette på Facebook:

Pussig hvordan det blir lagt så stor vekt på hvor mange flere ungdommer som lever med psykiske lidelser, når hjelpemidler og behandligsmetoder som garantert funker, blir nedprioriert på grunn av mangel på penger. Mennesker som har gått i mange år med feil behandlig som endelig har fått hjelp, får beskjed om å gå hjem igjen fordi det rett og slett ikke finnes nok penger, og dermed ikke nok folk til å fortsette behandlingen. Grupper for personlighets forstyrrelser blir blandt annet nedlagt. Jeg kjenner flere mennesker som mener at de ikke hadde vært her idag uten disse gruppene og hjelpemidlene, som nå er helt fortvila fordi de ikke vet hva de skal gjøre uten. Hvordan kan man gå fortvila og stusse på hva en kan gjøre for å hjelpe mennesker for så å ta fra dem det som hjelper? Det hjelper ikke å kaste noe antidepresiva etter dem og satse på at det går over. Det her er ikke små depressive ungdom, det er alvorlig syke mennesker som ikke lenger får den hjelpen de trenger og fortjener. De blir nedprioritert. Norge, et av verdens mest rike land, med så bra et helsevesen sies det. Hva med de eldre, hva med oss psykisk syke? Hva i helsikke er viktigere? Hva går pengene til?".

                  
 Jeg begynner å bli rimelig lei av å se at vi skal bruke så mange ressurser på å hjelpe andre, at vi glemmer våre egne. For folk får det faktisk bare dårligere og dårligere her i Norge nå, fordi prioritering av penger, tid og hjelp ikke er helt på plass. Mens de aller fleste andre står opp for eldreomsorgen, er det på tide at noen står opp for mennesker med psykiske lidelser også. Folk kan le alt de vil, lukke ørene og late som det ikke er aktuelt og at de bare roper ulv, men det finnes faktisk mange svært alvorlige tilfeller av psykiske lidelser, både blandt ungdommer og voksne. De trenger bedre hjelp, og de trenger det nå! Jeg har deltatt i et fantastisk støtteprogram for unge voksne med personlighetsforstyrrelser, som nettopp ble kuttet ut, og jeg skal ikke gi meg i det her før det er kommet tilbake igjen. Det hjelper ikke å skrive et usselt lite blogg innlegg om at en støtter det, en må gjøre noe, virkelig gjøre noe!

Når søstra mi sitt innlegg av ullsokkene hun strikka får mer oppmerksomhet enn noe sånt, kan en jo begynne å lure også, haha....

20 ting jeg irriterer meg over

Halloooo! Som dere vet, er jeg en liten hissigpropp, og stenger meg til tider inne på rommet mitt med Netflix på, fordi jeg synes alle mennesker er dumme. Heldigvis finnes det andre som også er sånn, og jeg ler meg ihjel når jeg leser innlegg om ting de irriterer seg over. Derfor tenkte jeg også å gjøre det.....

SONY DSC
 

♦ Vått papir! Det er noe av det ekleste som finnes, så jeg irriterer meg veldig over når folk slenger fra seg papir på de merkeligste steder sånn at det blir vått. Uææk..

♦ Musicly! Noe så kleint og pinlig. Dette Lipsync battle greiene på tv også. Noe av det dårligste jeg har sett.

♦ Slafsing. Jeg har fått kommentarer på at det er frekt å si ifra når noen slafser, men er det ikke bare vanlig folkeskikk å ikke slafse? Lærer ikke foreldre barna sine å spise ordentlig liksom?

♦ "Alt ordner seg" mennesker. Det er fint det altså, men det går stort sett utover noen andre. Når venner drar på fest hos meg og tenker at det ordner seg med skyss, så må mine foreldre eller venner kjøre de hjem, eller så blir de værende her i et døgn-

♦ Feil mennesker med makt. Irriterer meg grenseløst over at det er de som gjør noe dårlig eller skandaløst kommer frem i media, eller på bloggtopplister, istedenfor de som faktisk legger masse arbeid i noe, og står for noe bra.

♦ Rumpebilder! Hvem i helsikke har interesse av å se på rumpebildene deres? Der folk står i et speil og presser den ut. Jeeez.

"Hva jeg har i veska" innlegg. Unnskyld meg, men jeg driter faktisk i hva du har i veska..

♦ Mennesker med dårlig selv innsikt. De gjør aldri noe galt, det er alltid andres feil, og de forstår ikke hvordan personligheten deres faktisk er.

♦ Mennesker som ikke har respekt for andres tid. Noen sitter faktisk å venter på deg, og det går utover andre at du er treig, eller ikke gidder å svare/møte opp. Respektløst som faen.

♦ Psykologer som ikke møter opp. Det samme som over. 

♦ Igjen litt som over: Når pasienter er syke til en time må de betale det dobbelte av timen, og om vi møter opp og legen/psykologen/tannlegen ikke dukker opp, "er det bare sånn".

♦ Folk som har problemer med å sette seg inn i andres situasjon. Alle er forskjellige, og andres følelser er ikke feil, bare fordi du ikke forstår det.

Når noen lar hunden sin stå ute hele dagen/kvelden å bjeffe.

♦ Folk som kommenterer negative ting på andre sine sosiale medier. Liker du det ikke, så la vær å les videre eller se på bildet da? La vær å klikk deg inn på noen sin blogg om du synes personen eller bloggen er så grusom. Værre er det ikke.

♦ Lærere som ikke har nok kunnskap om psykiske lidelser. Det hadde nok dratt statestikken over ungdommer som dropper ut, veldig ned.

♦ Hvor lett det er å få medisiner. Legen slenger jo omtrent antidepresiva etter deg så fort du er litt nedfor. Problem fixed liksom. Eller ikke? Man kan faktisk få helt syke selvmordstanker av feilmedisinering.

♦ Sinna veganere. Jeg har veldig stor respekt for folk som klarer å legge om kostholdet sitt, og kutte ut alt av animalske produkter. Selv har jeg prøvd å kutte ned. Men alle har forskjellige behov, og alle må begynne et sted. Bare forde de ikke gjør akkurat som deg eller det som står under beskrivelsen "Veganer" så fortjener de ikke "å bli behandla som dyra gjør før de dør".

♦ Når veganere er på besøk og forventer "spesielmat", mens når man selv er på besøk må man spise som dem. Når jeg ikke spiste kjøtt, forventa jeg ikke en egen rett bare fordi jeg kom på besøk.

♦ Når folk tror de kan "godkjenne" hvordan andre ser ut, eller kommentere på det. Noen gutter sier ting som "Serr, trener du? Ser ikke sånn ut". Altså prøver å bestemme hvordan noen skal se ut på en måte. Jeg hadde kort hår og en gutt snakka ned til meg og sa at han ikke kunne skjønne hvorfor jeg gjorde det, for hår var viktig, men det var greit da. Og siden jeg var den eneste med en annen hårsveis hadde jeg sikkert ikke sugd ordentlig kuk før. Foresten så det ikke ut som jeg trente ordentlig. What the actuall hell? 
 


Plis si du kjenner deg igjen? Må informere om at jeg har minst 50 irriterende personlighetstrekk jeg også altså, haha.

 

Gjør sosiale medier det enklere å bli hjemme?

Igår snakka mamma og jeg om sosiale medier, og det å innvitere folk til ulike begivenheter. Vi kom innpå hvordan responsen var på sosiale medier kontra i virkeligheten. Vi snakka om hvor skuffa vi har blitt da vi har innvitert folk over til oss, men de ikke har gjort annet enn å trykke på "Kanskje", eller " Skal ikke", og ikke gi noen mer detaljert beskjed. Dette skjedde blandt annet i helgen, da Vibeke og oss andre skulle holde overaskelsesbursdag for Øystein, og folk avlyste samme dagen, og til og med på klokkeslettet vi skulle møtes før vi overraska han.

  

Gjør jeg det selv?

Ja, det værste er at jeg gjør slikt selv også. Jeg blir innvitert til noe, venter for å se om jeg har muligheten, så blir det glemt bort, og jeg trykker ikke på noen ting, i beste tilfelle på "Kanskje". Noe så sløvt og uhøflig. Folk lager jo disse arrangamentene på facebook fordi det er mer oversiktlig og lettvint, enn å skulle spørre hver enkelt person. Men det skal jeg faktisk begynne med igjen.

Gjør sosiale medier oss uhøflige?

Jeg tror sosiale medier gjør flere av oss uhøflige. For det første er det mange som føler for å slenge med leppa, og forvandler seg til ekle nettroll. Men nå snakka jeg faktisk om oss andre. Oss som trykker på "Kanskje" eller "Skal ikke", uten å la høre fra oss. Er ikke det veldig uhøflig? Der sitter det noen som gleder seg til arrangamentet de skal holde, så trykker vi bare på en knapp og tenker ikke mer på det.  Det er da veldig uhøflig spør du meg. Ikke vet man hvor mange som kommer før begivenheten har startet, og man vet heller ikke hvor mye mat/drikke eller annet slags utstyr man skal beregne. Det er noe jeg selv synes er forferdelig slitsomt og frustrerende, men jeg er søren meg ikke noe bedre selv. Om man ringer noen for å spørre om de vil være med på noe, eller sender en melding istedenfor, blir det mye koseligere og personlig. Man blir ikke "En på lista", og føler seg mer forpliktet til å møte opp, og i det hele tatt svare. Tror dere ikke? Klart det er kjekt med arrangamentene på Facebook med små enkle knapper,men det er for enkelt å bli hjemme. Det er liksom ikke like "Spesielt" lenger, det merker jeg ihvertfall selv. I tilegg sjokkerer det meg at folk ikke prøver å få ting til. Jeg klarer sjeldent å møte opp pga formen min, men jeg prøver alltid å planlegge i god tid om dette er noe jeg kunne tenke meg. Jeg prøver å finne ut av hvordan jeg skal komme meg dit, og gi beskjed i god tid om hvordan det blir. Noen ganger tørr jeg ikke si ifra, fordi det er flaut å ikke ha gitt noen god beskjed før i siste lita. Men det er bedre enn å ikke si noe. Mange gidder ikke engang å prøve å komme seg dit før de sier at de ikke har mulighet. Det er for enkelt å bli hjemme. Dette gjelder egentlig alt, det å bli hjemme når man heller kan kommunisere med alle fra mobilen..


Hva er dine meninger om dette temaet? Jeg har ikke fått like god til youtube kanalen min de siste dagene btw. Jeg lagde enn Valentines video med oppskrifter, men fikk aldri redigert den ferdig til å poste den igår... Jeg har så mye annet jeg MÅ gjøre, at slike interesser må bli nedprioritert.. Bloggen er hoved hobbyen på internett uansett, så den er litt "Viktigere" å følge opp, om dere skjønner? Ville bare oppklare det, haha. Håper dere har det fint idag, og eyyy!! Fortell meg noe klissete fra igår a! Selv spiste jeg cupcakes og så på Gilmore Girls med pappa. Gjett om kjæresten får høre det a, haha..

Valentines cupcakes

Hallo alle sammen ♥ Håper dere har en super dag, uansett om dere feirer Valentines eller ikke. Jeg har hatt et veldig fint og vellykket møte idag, og ellers har mamma og jeg vært veldig produktive hjemme. Da hun dro på jobb, begynte jeg å bake litt. Jeg prøver å ikke komme med så veldig mye kjøpe press her på bloggen, men jeg synes det er veldig gøy å bruke fantasien på bloggen når det er slike "spesielle" dager. Så istedenfor å kjøpe masse hjerteformet surr jeg ikke trenger, baka jeg litt. Jeg ville ha vært hos kjæresten min idag, ikke for å feire Valentines, for det gjør vi egentlig ikke, men bare være der noen dager liksom. Han fikk besøk idag så jeg får heller se i morgen. Han hadde sikkert satt pris på noen cupcakes, om det fortsatt er flere igjen, hihi. Før bakte jeg flere ganger i uka om jeg kunne, og stort sett cupcakes. Det finnes jo så utrolig mange slag man kan lage, og det tok veldig lang tid før jeg gikk lei. Jeg delte de med familien og naboer sånn at jeg ikke endte opp med diabetes tho. Jeg mista litt bakegleden til slutt, men det var gøy å gjøre det litt igjen idag. Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere, siden jeg ikke kom ut med noen igår. Det var bare noen helt enkle vanilje cupcakes, med en veeeeldig søt frosting. Jeg pynta de ikke noe særlig fordi jeg ikke fant alt av utstyret mitt. Så jeg bare smelta noe sjokolade og lagde noen hjerter av det. De ble ikke så fine disse muffinsa/cupcaksa mine, men de ble gode.

 

Oppskrift til ca 20 muffins:

♥ 50 gram smør eller margarin
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Smelt og avkjøl smøret eller margarinen. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland bakepulveret i melet i eggedosisen. Tilsett smøret/margarinen i melken. Rør sakte til røren er jevn, men ikke seig. Sett papirformene på en plate, fyll dem havlfulle med røre. Stek dem i midterste rille på 180 grader i ca 10-15 min.

 


Frosting:

Ta litt melis, melk, philadelphia ost og romtemperert smør. Jeg skriver ingen mål fordi du burde se det litt an på hvor mange muffins du får, og hvor søt du vil ha den. Det ble veldig masse ut av min, og den ble veeeeeeeeeldig søt, haha.
Nå skal jeg kose meg med cupcakes og se på Gilmore Girls med pappa, haha. Hva gjør dere idag?

Social media update

Hallo! Idag kommer det ingen oppskrift ut. Jeg vet det er late greier, men jeg har virkelig ingen matlyst for tiden, så da blir det lite matlaging fra min side. Istedet kommer jeg med et innlegg som kanskje ikke akkurat gir inspirasjon i matveien. Kanskje det ikke gir dere noe i det hele tatt. Men her er ihvertfall en liten oppdatering på de sosiale mediene mine 'n stuff. For de som skulle interessere seg for det.

Instagram: Janneskoglii

Youtube: Janne Skogli og More Janne

Blogg snapchat: Myonlinediaryy

Sminke Snapchat: Makeupfreaks. Jeg vlogger hver mandag. Om du vil være med, kan du kontakte meg. Vi mangler to!

Blog lovin: HER

Bloggens facebookside: HER


Har du noen sosiale medier du er engasjert i? Rop ut så følger jeg!

Min musikkliste på trening

Hallo og god mandag! Jeg håper dere har det fint idag. Jeg er på godt humør. Sov helt til halv ti idag, fordi jeg var så sliten igår kveld og ikke fikk sove, så merker jeg er liiitt stressa, fordi jeg har så mye å gjøre idag. Men det er deilig å ha litt å gjøre, og noe å gå til også. Jeg gjør litt husarbeid idag, og bare ordner litt hjemme, før jeg skal ha kjøretime senere. Det er så vanskelig å komme seg ned dit, siden mamma og pappa kjører meg til de andre tinga ellers i uka, og selvsagt jobber, og her jeg bor er det dårlig med buss. Heldigvis har jeg en bestemor som er så snill og stiller opp. Jeg liker ikke å spørre om sånt, for jeg hadde virkelig tenkt å ta bussen idag, men det gikk ingen, og det er jo ikke alltid like lett for kjørelæreren og ta hensyn til den når hun har så mange andre elever også. Men det ordna seg. Evig takknemlig for Mimmim.

Idag er det min tur til å vlogge på sminkesnappen vår: Makeupfreaks. Jeg har lagt ut en del allerede, så bare følg med. Jeg har litt for mange sosiale medier å ha ansvar for nå merker jeg, fordi jeg begynte med alt for gøy, så ble det plutselig masse. Idag har jeg jo youtube mandag og oppskrift mandag i tillegg til de andre lese og skrive oppgavene og kjøretimene mine, haha. Men jeg skal prøve å ikke stresse. Det er jo bare for gøy. Idag skal jeg gjøre noe jeg ikke har gjort før, her på bloggen, og det er noe så enkelt som å dele mine favoritt sanger fra spillelisten min "Trening", på spotify. Jeg liker aller best å løpe på elipsemaskina, og da måå jeg enten se på serie, eller høre på musikk for å holde ut, haha. Dette er noen av de jeg hører på for tiden:

 


Om dere vil ha flere sangtips, har jeg flere spillelister som jeg hører på når jeg går på tur, slapper av, eller skal sove. Så bare rop ut. Ellers vil jeg ønske dere en fin dag.Har dere noen spesielle planer for dagen eller?
 

Steder jeg vil dra før jeg dør

Om jeg hadde hatt tid, penger og en litt mer optimal helse, ville jeg reist mye. Jeg prøver å spare og ikke kjøpe unødvendige ting, slik at det kanskje blir mulig en dag. Jeg har vært steder, både rundt forbi i Norge, i England, Tyskland, Polen, Italia og Tyrkia. Men jeg vil reise, virkelig reise. Jeg drømmer meg masse bort i bilder fra Weheart it, og tenkte å dele noen av de med dere. Jeg har en alt for stor mappe med slike bilder på pc'n min. Kanskje ikke rart den er så treig nå.


♥ Hawaii - Hallo, hvem vil ikke til Hawaii? Strendene, havet. Åh...

♥  Spania - Alle har vært i Spania føler jeg. Det hadde vært fantastisk. Bestemor elsket spania. Vi pugga spanske ord og planla å dra dit etter konfirmasjonen min. Hadde hun bare ikke gått bort to år føre.

♥ Portugal - Han ene i klassen min på barneskolen og ungdomskolen, faktisk den eneste jeg gikk i samme klasse som i ti år når jeg tenker meg om... Vel, han var i Portugal HELE tiden. Han pleide å lage små bøker han viste frem til klassen, med de fineste bildene fra feriene sine. Alle ble så misunnelige og glade på hans vegne. Jeg vil også oppleve Portugal en gang.

♥ Florida - Fordi, hallo!! Tonje var der for ikke så lenge siden, og fyyyy søren. Det virker helt fantastisk!

♥ Tennessee - Haha, litt annerledes enn de andre stedene, men har hatt lyst til å dra helt siden jeg så Hannah Montana filmen, haha.

Tro det eller ei, men jeg drømmer mest om byer. Jeg tror strender hadde gjort meg lei til slutt. Da jeg var i Tyrkia synes jeg det var herlig å være på stranda, og bade, men jeg likte best å gå rundt i byen og se på gamle bygninger. La oss bare drømme oss litt bort...♥ Irland - Det virker helt fantastisk! Jeg har såå lyst til å dra. Alle de grønne fine stedene og de gamle bygningene. Perfekt.

  England - Har vært forelska i Englang siden jeg var der for snart syv år siden. Må tilbake. ASAP! Sist var vi i London, og det er spesielt London jeg drømmer om. Og Brighton!

♥  Roma - Jeg har vært i Italia, men aldri Roma. Det sies at man ikke har vært i Italia før man har vært i Roma. Jeg elsket Italia selv om jeg ikke var i akkurat Roma, så da blir jeg veldig spent.

♥  Paris - Fordi jeg vil se eiffeltårnet! I tillegg virker det jo veldig koselig.

♥  HVOR SOM HELST!!! Haha. Jeg vil bare reise, oppleve og fotografere. Det er drømmen. Læreren min på kokkelinja sa jeg var så morsom å dra til Italia med, fordi jeg smilte konstant og sa "Oi, wow, så fint, oi seee" til alt, haha.

Hvor vil du aller helst dra i værden? Kanskje vi drømmer om noen av de samme stedene?

Dagen derpååå

Hallooo! Hoh, hvor skal jeg begynne? Haha... Tonje kom igår. og vi dro rett i overraskelsesbursdagen til Øystein, som blir 20 år til fredag. Ingen av de "gode" vennene hans kunne ta seg tid til å feire han, så det ble en rar men god blanding av mennesker. Jeg tror og håper han hadde det gøy uansett da. Merkelig hvor vanskelig det kan være å kjøre i 20 minutter for å feire kompisen sin som hadde kjørt fem ganger så langt for å feire de. Jeg var en hissig liten jævel igår. Oppførte meg i bursdagen da, til tross for en liten fylla forlovelse, som ble delt på facebook. Slapp av Mimmim og Bestefar, jeg er ikke forlova, haha.. Godt vi har vært sammen så lenge, viss ikke kunne det blitt kleint. Vi får nok vente med forlovelse til en annen dag, en dag hvor vi er edru. Sykt kleint å skrive det på bloggen, men når det kommer på facebook må det jo forklares, for de 130 som likte statusen, hahaha. OMG! Siden jeg ikke fikk noen ring, spanderte Even dagen der på mat på meg idag, haha. Jeg er stressa, og skjønner virkelig hva folk mener med fylle angst nå. Jeg spiste godteri til og med. Har jo klart meg i to mnd. Jaja, sukker trenger man vel? Ingen av oss er i kjempe slaget idag. Vel, jeg spydde fra meg igår, så har ikke noe problem idag egentlig, men det har de andre, haha. Så idag blir det en rolig lørdag med Disney filmer for vår del. De andre snakker om å se den nye fifty shades filmen, men jeg synes sånt er sååå kleint, at det frister igrunn mer med dette Disney marathonet vi prata om, haha.

 


Dette bildet beskriver veldig godt hvordan Rikke og jeg føler oss idag. Det var en fin kveld igår, og jeg håper alle koste seg. Øystein virka overraska og glad, så det var jo bra. Nå er jeg klar for å proppe i meg bøttevis med is, mmmmmm. Hva gjør dere idag?

Sminke look - Valentines inspired

Halloooo, håper dere har det fint idag ♥ Jeg blogger som tusan idag, sånn at jeg "slipper" å gjøre det når Tonje er her. Jeg elsker å blogge, og blir helt stressa om jeg ikke får gjort det, men aller mest om jeg ikke får oppdatert, fordi jeg har plikter når det gjelder bloggen. Derfor må jeg planlegge og forhåndskrive litt. Når hun først er her, vil jeg bruke så mye tid som mulig med henne. Vet dere foresten hva man kan kjøpe til bestevenninna si i 20 års gave? Hun hadde bursdag i oktober, men jeg klarer ikke finne den perfekte gaven. Noe vi kan se tilbake på om 40 år og bare "DEN HER FIKK JEG AV DEG TIL 20 ÅRS DAGEN MIN...4 MND PÅ ETTERSKUDD", om dere skjønner, hehehe..

Som jeg sa igår, prøvde jeg meg på en liten Valentines inspirert sminkelook. Jeg er ikke super flink til å sminke meg, men synes det er gøy å prøve meg litt frem, så jeg prøvde meg på en lys rosa look, med hjerter på øyelokka. Det var vanskelig å få frem på bildene, så finn frem forstørrelsesglass, hehe...
Gjorde dette bildet veldig veeeeeeeeeldig tydelig så dere skulle se hjertene. De ble ikke så bra, men hadde aldri prøvd meg på det før. Synes det ble litt søtt. Kunna blenda ut øyeskyggen mye bedre, I know.. Hva synes dere? Husk å legg til sminkevlog snappen vår: Makeupfreaks. Vi er fem jenter som vlogger litt og har litt utfordringer og konkurranser på snap. Check it out. Hva synes dere om looken?
 

Fem ting jeg ikke kan gjøre uten kaffe

Jeg har blitt en skikkelig, skikkelig kaffekjærring. Noe mamma finner litt irriterende, fordi kaffeposene blir tomme før hun rekker å se de nye pakkene. Hun synes det var sjarmerende i begynnelsen, kult å ha noen hjemme som er like store kaffevrak som henne selv. Men not so much anymore, hahah... Jeg har vært avhengig av mange former for kaffe lenge, men nå "må" jeg ha helt vanlig kaffe hele tiden. Jeg vet, irriterende å høre om disse forbaskede unge voksne som tror de er voksne bare forde de liker kaffe. And gues what? Jeg er en av de, hehehe. Jeg måå starte dagen min med kaffe. Jeg kan ikke lenger spise først, jeg må starte dagen i fred og ro med kaffe. Helst med en bok eller hayday. Har jeg ikke fri, kan den helt fint slukes i bilen, så lenge det er tid til den. De siste dagene har jeg virkelig fått kjenne på hvordan jeg fungerer når jeg ikke får den tiden. Når man har hund har man jo ikke alltid like god tid om morgenen, så jeg har ofte fått en veldig pangstart. Huset har vært full av blåbær smoothie og egg, og kjøkkenet har blitt vasket oftere enn det noen gang har blitt, de siste dagene. Derfor fikk jeg inspirasjon til å lage et innlegg, hvor jeg ramser opp fem ting jeg ikke kan gjøre før kaffen er slukt. Here u go:Lage noe som helst av mat fordi det alltid ender opp veldig fargerikt......

Jeg kan heller ikke spise før kaffen er slukt. Det smaker bare feil..

♥ Lee meg. Noen ganger må jeg jo det, fordi Balder må ut. Men da går jeg som en zombie i byggefeltet i pysjen.

♥ Blogge.. Jeg kan ikke blogge uten koffein i meg. Kan kanskje kombinere det, men jeg må ha fått i meg litt kaffe først.

♥ Sminke meg. Det er vel bare tvangstanker det her, men nei, det blir feil.


Det kan virkelig komme en part to, tre, fire og fem her ogsåå. Plis si dere kjenner dere igjen? Jeg må komme i gang nå. Min kjære Tonje kommer idag, og vi har fine planer ♥

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits