Hvordan gikk måla for januar?

♥ Være litt aktiv vær dag - Check! Jeg har vært veldig aktiv i januar. Ikke nødvendigvis like mye hver dag. Noen dager har jeg gått en time, andre dager et kvarter, løpt 11 km, eller bare to, og gjort yoga. Jeg er fornøyd!

♥ Ta teorien for fjerde gang - Faktisk var det femte gangen tydeligvis. Jeg har øvd som fæn, men klarte det ikke. Jeg hylgrein av skuffelse og må søke om å ta den muntlig, haha...

♥ Skrive mer - Check! Jeg har skrevet masse. Ikke så mange tekster, men jeg har skrevet masse for meg selv om ting jeg må gjøre, har gjort, hvor mye penger jeg har brukt, hvor mye jeg har trent og spist som en liten oversikt for meg selv. Hallo, nå passer buksene mine bedre og det gjør meg glad.

♥ Lese - Check!


 

Knalle på - Det har jeg virkelig gjort. Jeg klarte ikke teorien, men jeg gjorde så godt jeg kunne. Jeg har trent mye, og jeg har kontakta kjørelæreren min igjen. Jeg har virkelig knalla på i januar for meg selv!

♥ Null selvskading - Check!

♥ Fullføre - Check! Bare at jeg ikke har gjort alle hver dag, men jeg har gjort hver eneste video.

♥ Ikke få i meg så masse sukker - Jeg har ikke spist godteri. Eller...Jeg spiste et par biter på lørdag. Ellers har jeg fått i meg mer sukker enn planlagt i andre ting, men jeg er flinkere.

Herregud januar!!! Jeg har fått til mye. Kom igjen Februar, bring it on! Hvordan har det gått med dine mål? Husk å ikke vær for strenge med dere selv! Dette går bra, det er fortsatt elleve måneder igjen. Dere er bra!

Oppskrift mandag - Repost: Hjemmelaget falafel

Halloooo og god mandag ♥ Idag har jeg hatt by kjørings teori sammen med søstra mi, og andre bekjente. Jeg har hatt det før, men det var forrige gang jeg begynte på lappen(før jeg gav opp), så jeg trang å friske det opp. Værtfall sånn som jeg stryker hele tiden. Det var interessant og veldig lærerikt. Det varte noen timer, og da vi kom hjem, lagde Vibeke og jeg middag. Noe jeg egentlig hadde tenkt å dele med dere idag, men det blei så faila og rart at gud, nei... Det må jeg lage litt flere ganger for å få det skikkelig til. Derfor tenkte jeg å dele min favoritt oppskrift fra bloggen, i 2016, med dere. Kanskje noen av dere husker den, viss ikke, her er den igjen!!
 

 

Falafel (ca 20) :

♥ 1 boks kikerter(= 3,5 dl kokte kikerter)
♥ 1liten gul løk, grovhakket
♥ 3 fedd grovhakket hvitløk
♥ 1 neve frisk koriander eller persille, hakket
♥ 1 toppet ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 1 liten ts paprikapulver
♥ 2 krm malt kardemomme
♥ 1 lite krm chilipulver
♥ Litt pepper
♥ Ca 5-8 ss kikertmel (Jeg vet ikke hva det er, så jeg brukte vanlig mel)

 

Skyll kikertene godt. Ha alle ingrediensene i en food processor, men kun 5 ss av kikertmelet. Kjør blandinga kjapt til det er en middels grov mos, og la det hvile i 10 min. Det sto at den fint kunne stå i kjøleskapet noen timer også. Form små, runde boller og stek i godt med olje til de er gylne. Det er ikke så nøye om de blir helt perfekt runde. Disse går også an å fritere.

Hjemmelaget pitabrød:
♥ 2 dl lunket vann
♥ 2 ts tørrgjær
♥ En liten ts salt
♥ 1 ts søtning (Feks sukker, sirup, eller lignende. Jeg brukte sukker)
♥ 2 ss olje
♥ 1 dl sammalt hvete
♥ Ca 4,5 - 4 dl fint mel


Bland ingrediensene i rekkefølgen over. Ta litt og litt mel til deigen er fast og smidig og ikke klissete lenger. Elt en stund. Hev deigen på et lunt sted i ca en time. Deretter deler du deigen inn i 6 omtrent like store deler. Elt og form runde boller som du legger på et rent, tørt, glatt kjøkkenhåndkle. Strø mel på håndklet. Kjevle eller trykk ut ca 1/2 cm tykke runde leiver. Du kan kjevle de rett på kledet. Strø litt mel over brødene.

Etterhev de mellom to håndkler i ca 45 min. Vipp brødene forsiktig over på et stekebrett med bakepapir, med undersiden opp. Dryss over litt mel og stek de på 275 grader i 3-4 minutter. Avkjøl de under et håndkle. Disse var så enkle å lage, og de smakte såå godt, at alle i huset ble enige om å aldri kjøpe de på butikken lenger. Vi heva de ikke like lenge som det sto da, så de hadde nok blitt finere om vi faktisk hadde lest oppskriften ordentlig, haha...
 


Hummus:
♥ 1 boks kikerter
♥ 1 ss tahini (Dette brukte ikke vi, ettersom jeg aldri hadde hørt om det engang, og det kunne sløyfes. Man kan visst finne det i helsekost butikker, eller tyrkiske butikker)
♥ 1 god ts spisskummen
♥ 1 hakket hvitløksfedd
♥ Ca 1/2 ts salt
♥ En liten skvis sitronsaft (smak deg fram)


 
Sleng alt unntatt sitronsaft og salt i en food processor, og kjør til det er en fin mos. Du kan eventuelt tilsette litt mer vann, slik at hummusen får en fin og kremet konsistens. Jeg vet ikke helt hvordan den skal se ut, men synes den virket bra sånn. Smak til med sitron og salt.
 

Jeg vet som sagt ikke helt hvordan ting SKAL se ut, men det smakte ihvertfall veldig godt. Jeg anbefaler å lage de en helg, med tanke på de heftige hvitløksåndene dere kommer til og få. Vibeke og jeg var veldig urutinerte og lagde noe med hvitløk i, idag. Så det blir koselig for kjørelæreren vår i morgen, når ho skal sitte i samme bil som begge to, samtidig,haha.... 
 
Jeg håper det gikk fint at jeg delte denne med dere igjen. Jeg har jo flere lesere nå, og vet at mange av dere prøver å holde dere unna kjøtt, så tenkte det passa fint. I morgen er en veldig innholdsrik dag, så nå skal jeg catche litt opp på youtube, og lese litt før det er natta. Husk at jeg har lagt ut en mandagsvideo på youtubekanalen min HER. Even tok voiceover på sminkevideoen min, haha. For dere som har spurt om boyfriend tag, så kommer den garantert til fredag. Vi lagde den på nytt slik at lyset ble bedre. Håper dere har hatt en fin mandag, god natt ♥

 

Måneden som var: Januar 2017

Hallo og god mandag ♥ Nå er søren meg den første måneden i 2017 ferdig også. Herregud så skummelt fort tiden går. Jeg liker det ikke, haha. Som jeg pleier, skal jeg fortelle litt om måneden som var. Januar har vært kaotisk, og fin. Jeg har vært utholden og flink, og er stort sett fornøyd med måneden. Jeg har ikke blogga så mye i januar, så la oss se på måneden sammen. 

 

 


 

Craving: I januar har jeg prøvd å holde meg unna godteri og brus, og ellers sukkerholdige saker. Likevel klarte jeg ikke å holde meg unna Cola Zero. Det inneholder ikke sukker, men masse annet drit. I februar skal det også skippes.

Utfordring: Utfodringen har vært å holde seg unna dritt. Godteri har gått fint, men søtsuget har vært der, og det har ikke godt så fint å kontrollere. Jeg blir alltid sånn når jeg bestemmer meg for noe, selv om jeg egentlig ikke spiser så mye godteri. Det har også vært veldig utfordrende alt dette med teorien.

Høydepunkt: Høydepunktet i januar... Januar har vært kaotisk men også fint. Jeg fikk endelig se Solveig og Ingrid igjen! ENDELIG!
Favoritt produkt: Jeg sminker meg nesten aldri mer, sånn aldri. Men når jeg først har sminka meg har jeg brukt leppestiften Latte fra Tarte en del.

Beste bok: Jeg har lest litt i januar, men det har stort sett hvert teoriboka. Ellers har jeg lest den første Harry Potter boka for første gang, og jeg elsket den.

Blogg: Jeg har ikke lest så mange bloggger i januar, ihvertfall ikke nye. Jeg har ikke vært så motivert til å klikke meg innom blogg.no, men jeg er jo alltid innom Silje sin!


 

Sang: Demi Lovato sin "Stone Cold".

Kino: Jeg så Assasins Creed med Even, Vibeke, Rikke og Øystein. Det var ikke helt min type film, men den var spennende. I tillegg likte Even den veldig godt, og det var fint å se, og bare være med han igjen.

Serie: Trenger jeg i det hele tatt å skrive det? Gilmore Girls selvfølgelig, haha. Jeg har sett et par episoder hver dag av de gamle sesongene og har begynt på den nye igjen. Jeg elsker Gilmore Girls.


 

Sitat: Jeg har levd veldig etter "Dreams don't work unless you do".

Tidsfordriv: Jeg har begynt å male på veggen min igjen. Ellers har jeg vært veldig aktiv på youtube, og jeg har gjort yoga stort sett hver dag og det er fantastisk.

Flause: Kanskje at jeg trodde det holdt å kunne teoriboka utenatt, uten å ha tatt kjøretimer samtidig?


Hvordan har januar vært for dere?

10 ting å gjøre på en dårlig dag

Hallo! Denne uken har vært kaotisk, så jeg har ikke hatt lyst til å blogge. Blogger man bare på bra dager er man falske, og blogger man når man har dårlige dager er man negative og utakknemlige, så jeg har bare holdt meg unna. Jeg har brukt tid på meg selv og jobbet med og gjøre de dårlige dagene bedre. Det har jeg klart til en viss grad, og tenkte derfor å komme med ti tips til ting å gjøre på en dårlig dag.

♥ Ta deg et langt bad - I tillegg til å dusje, liker jeg å ta et langt bad værtfall tre ganger i uka. Det er reine terapien for meg. Spesielt med produkter fra Lush oppi, omg. Jeg pleier å sette vinduet opp, og tappe vaaaarmt vann. Det hjelper så mye.

♥ Kjøp blomster - Ikke at en trenger å bli så materalistisk, men jeg liker godt å ha blomster rundt meg. Det holder med kaktusene mine liksom. Det å ha friske blomster rundt seg kan gjøre en så glad og rolig.

♥ Tenn lys - Litt som punktet ovenfor. Det gjør en så rolig. Jeg tenner lys hele tiden.

♥ Fysisk aktivitet - For meg hjelper det å løpe eller gjøre yoga. Det å gjøre noe bra for en selv, og få fokuset over på noe annet er veldig lurt.

♥ Frisk luft - Frisk luft er såå undervurdert. Det frister kanskje ikke å komme seg ut på dårlige dager, men det er så verdt det om man bare klarer å presse seg ut.


 

♥ Meditering - Jeg vet mange ser på meditering som noe veldig hippie aktig og spirituelt, men det er så undervurdert. Det å connecte til sitt inner self og koble av er så utrolig viktig og deilig.

♥ Les bøker - Det er fort å sette seg ned med Netflix og bli der, det merker jeg ihvertfall selv. Men blir man så veldig rolig av det? Det hjelper meg mye å se på favoritt seriene mine, men jeg drømmer meg alt for lett bort og blir sittende hele dagen. Det å lese er så mye lurere. Man får koblet av på en helt annen måte. Mange sier de ikke liker å lese, men da har du faktisk bare ikke funnet den rette boka enda, hihi.

♥ Vær kreativ - Er du kreativ? Ikke? Kanskje du skulle prøve likevel? Jeg er ingen flink maler, men liker godt å male likevel, og finner det veldig avslappende.

♥ Vær snill med deg selv - Ikke forvent for mye av deg selv denne dagen. Slapp av med selvpleie. Ansiktsmaske, en god salat, ny lakkerte negler and u name it. Kos deg! Har du ikke så god tid trenger du ikke gjøre så mye, men alt hjelper.

Lag deg god mat - Lag deg et enkelt men godt måltid du liker ekstra godt denne dagen! Jeg har fått dilla på veganske pannekaker for tiden, mmmmm.


Hva pleier du å gjøre på en dårlig dag? Nå skal jeg forberede masse greier og få alle gjøremål ferdig så langt det lar seg gjøre. Denne uken har jeg teorikurs, kjøretimer, frisørtime og to møter, puuuhhh. Ha en fin søndag dere!
 

Hjelp meg å gjøre bloggen min bedre

Hallo alle sammen ♥ Takk for at dere fortsatt stikker innom. Jeg har en skikkelig dårlig uke, og har ikke blogga fordi det ikke er sosialt akseptabelt i bloggværden å skrive negative ting. Samtidig skal man ikke ha det for bra, for da er vi falske alle sammen, så da lot jeg heller vær. Jeg føler bare ikke for å skrive så veldig her for tiden. Jeg gnager veldig på ting for tiden, og det egner seg best i dagboka, så motivasjonen er litt lav. Begynner blogging å dø litt ut kanskje? Jeg er ihvertfall veldig gira på å lage ting, og være kreativ, så jeg er ganske så aktiv på youtube kanalen min, HER. Sjekk den ut, og gjerne kom med forslag til ting å blogge om, fordi jeg er helt blank på ting dere vil like. HER en en liten spørreundersøkelse om bloggen min, om dere vil sette av to minutter til å ta den. Det hadde hjulpet meg massemasse! Fikk inspirasjon fra Ida sin blogg HER.

 Hvordan har dere det?

Svar på spørrerunden - Video

God kveld! Nå kommer videoen, hvor jeg svarer på spørsmåla dere stilte meg. Tusen takk for alle spørsmålene. Beklager for at videoen ble så lang. Jeg er alt for skravlete. Det var store og gode spørsmål, og jeg prøvde virkelig å kutte ned på videoen. Jeg har lenket til noen av bloggene jeg leser, i videoen. Husk at jeg legger ut videoer på youtubekanalen min hver mandag og fredag. Vurderer faktisk å prøve meg på å legge ut en video hver dag denne uken, men vet ikke, for det er veldig mye jobb. Jeg håper ihvertfall dere likte denne!

Hva synes dere?

Oppskrift mandag: Veganske pannekaker

Hallooo! Hvordan har dere det idag? Denne mandagen er fin og jeg er faktisk motivert. Jeg har ombestemt meg for akkurat det sånn 1000 ganger idag, men akkurat nå er jeg fornøyd, haha. Jeg har fått god hjelp til å øve på teorien idag, jeg har fått gjort litt husarbeid, og gått en bitteliten tur med Balderbass. Til lunsj idag lagde jeg veganske pannekaker. Jeg har snakket om det tidligere, men ville prøve noen ganger til før jeg la ut oppskriften. Nå har jeg laget de tre ganger, og de er såååå gode. Når jeg las oppskriften ble jeg veldig skeptisk, fordi det ikke var noen spesielle ingredienser, så jeg ble veldig positivt overrasket. Det beste er at de kun inneholder det man vanligvis har hjemme i skapene, så ingen "spesial" ingredienser her. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

 

Dette trenger du:

3 dl hvetemel
1/2 sammalt grovt rugmel
2 ss sukker
1 toppa ss bakepulver
1 liten ts salt
3 dl vann
2 ss olje

 


 Bland det tørre i en bolle. Tilsett vann og olje og visp godt sammen. La stå og hvile i ca 5 min. Kan også stå over natta i kjøleskap om du vil det. Røra blir ganske tykk. Pensle en liten stekepanne med olje. Hell oppi en øse med røre og stek på litt over middels varme. Lag de så store du vil. Når pannekaka begynner å stivne litt i kantene, er den klar for å snus. Drypp over noen dråper olje før du snur den, slik at den blir smørt på begge sider. Så enkelt er det faktisk!! De er veldige enkle og raske å lage. Jeg brukte veganmisjonen sin oppskrift. Det sto en advarsel om at de var avhengighetsskapende, og det er jeg helt enig i, haha. Jeg liker ikke "vanlige" pannekaker så godt heller, så dette var veldig kjekt.


Nå har jeg akkurat filma ferdig svara på spørrerunden, så den kommer ut senere i kveld, så følg med. Ha en fin dag videre ♥

But first coffee

Hallo ♥ Hvordan har dere det idag? Beklager for at jeg ikke oppdaterte igår, jeg følte meg ikke bra. Kan oppdatere på dårlige dager også, men motivasjonen forsvinner litt, og siden jeg holdt senga, visste jeg ikke hva jeg skulle blogge om. Jeg føler meg bittelitt bedre idag. Harry Potter bøker, søte kjæledyr og sterk kaffe hjelper. Jeg har begynt å male veggen min igjen nå. Jeg vet ikke om dere husker det, men i 2015 malte jeg et stort slott på veggen min, og lagde en slags eventyrværden. Men så malte jeg over det igjen og tenkte jeg skulle bli kvitt Peter Pan syndromet mitt, og komme meg ut av rommet mitt. Men når jeg først er her uansett, vil jeg gjøre veggen fin igjen. Det ser ikke akkurat ut som jeg flytter ut med det første.... Uansett, jeg maler og smiler, og ville innom for å minne dere på spørrerunden min HER, som jeg svarer på, på film i morgen.

 


Her er meg uten sminke, ubarberte legger, med en mamma kopp, i for stor nattkjole jeg fikk av Even til jul. Love it!Hva gjør dere idag?

Jeg tester ut produkter fra Kylie Cosmetics - Video

God kveld ♥ Hvordan har dere hatt det idag? Jeg håper fredagen deres har vært super. Min har vært veldig fin. Jeg har gjort husarbeid, vært på tur, lest teori, og hatt besøk av søstra mi, Vibeke. Vi gikk ned på butikken og henta en pakke som kom til henne, fra Kylie Cosmetics. Det er alltid så gøy å se hva Vibeke har bestilt, og spesielt når det er sminke, hehe. Vi prøvde sminka hennes, og filma et lite "First review" på produktene, som dere kan finne på youtubekanalen min, HER. Det er så gøy, både det å filme til youtube, være med Vibeke, ooog prøve ny sminke. Jeg orker veldig sjeldent å sminke meg for tiden. Egentlig bare når jeg er med Vibeke, haha. Det er jo veldig gøy også. Ellers føler jeg veldig sjeldent at jeg måå sminke meg. Jeg har alltid vist dere produktene jeg har, og produkter jeg ellers har prøvd fra Kylie Cosmetics, og tenkte jeg skulle gjøre det denne gangen også.Hun bestilte såå mye fint! Jeg husker ikke hva alt heter, så det får dere mye bedre forklart på youtube kanalen min. Der sier vi hva alt heter, gir swatches og viser dere hvordan ting ser ut på oss som en look.

Disse fargene var helt utrolig fine!
Etter middag, dro mamma og jeg en tur til besteforeldrene mine. Det var veldig fint å se dem igjen. Jeg hadde ikke vært der oppe i år faktisk...Sykt.. Fredagen min har vært fin, og det satser jeg på at morgendagen også blir. Hva har dere gjort idag? Er det noen andre Kylie Cosmetics entusiaster her?
 

20 ting jeg har lært som 20 åring

Det er fredag, og etter en enorm respons på noe så enkelt som tips på sunnere snacks, tenkte jeg at jeg måtte finne noe enda bedre idag. Kanskje noe om selvtillitt eller trening, men så er jeg hverken fit eller selvsikker. Men 20 år, det er jeg. Fy søren så kvalmt fort tiden går. I sommer sa jeg til Tonje at det kun var ti år til vi var 30, og vi begynte nesten å gråte begge to, haha. Man må se det gode i det, og nå som jeg snart blir 21 år, tenkte jeg å komme med 20 ting jeg har lært som 20 åring. Som en liten påminnelse til både meg og dere, at det kommer noe godt ut av hvert eneste år, tenk.

 

Man er i stand til mer enn man tror - Det er utrolig hva man klarer om man må, og med å trekke pusten litt dypere og pushe seg det lille ekstra, er man i stand til så mye mer enn man tror.

Opplevelser er verdt mer enn ting - Jeg har brukt mer penger på morsomme opplevelser som konserter, kino, roadtrips og show, istedenfor ting. Det kan være like dyrt, men det er ting man husker lenge, kanskje til og med livet ut. Det er ting man vokser på, og det er verdt så mye mer enn interiør og sminke. I tillegg kan det plutselig dukke opp noe morsomt, men så har du brukt opp de pengene på noe annet dritt du ikke trenger, så du kan ikke dra.

Ingen følelser er feil - Jeg er veldig følsom, og jeg får ofte høre at "Det er ikke så ille, det er bare du som overdriver/føler sterkere". Men det er bullshit. Det kan like gjerne være noen andre som underdriver. Man må føle det man føler. Er du trist, så gråt, er du sinna, så skrik(prøv å behersk deg litt såklart). Siden vi var små har vi lært å unngå følelsene våre. Føl ting, føl masse, og ikke skam deg over det, for ingen følelser er feil!

Å ikke ta meg selv så høytidelig - Jeg har alltid vært så redd for hva folk synes om meg, men det har jeg lagt fra meg, til en viss grad. Jeg går uten sminke, blir ikke flau om jeg plutselig raper, ler høyest av alle om jeg driter meg ut, og går gjerne i pysjamas i byggefeltet når jeg skal lufte hunden. Sier noen noe, så har de noe å gjøre. Ingen burde få deg til å tvile på deg selv enten det er utseendemessig eller valg du tar.

♥ Ikke slippe folk for fort inn - Jeg fikk en venninne som gav meg mye glede, men som til slutt viste seg å være såå falsk. Hun brukte meg og trykte meg ned. Jeg gjorde alt jeg kunne for å være en god venninne, men om noe skjedde var det alltid min feil, enda alle andre sa det ikke var det. Jeg begynte å tvile på meg selv, mine gode egenskaper og verdier. Det blir fort krasj når man ikke er helt frisk og finner venner som også sliter veldig, for da må man være litt egoistisk. Men man må sette seg selv først, og kan ikke la en selv få det dårlig for å glede andre, når de enda ikke blir fornøyde. Heldigvis åpna jeg meg ikke så mye til henne. Det er bra å åpne seg og stole på folk, men man burde være litt forsiktig..


 

Ikke alle kan forstå deg - Jeg har pleid å blitt helt hysterisk om folk ikke forstår hva jeg mener, og har hatt en ekstrem trang til å forklare meg til alle. Heldigvis har jeg innsett at ikke alle kan forstå alle, og jeg har endelig klart å legge det litt fra meg.

Akseptere situasjonen sin - Jeg har hatt vanskelig for å akseptere hvordan ting er, men det har blitt bedre. Man må tenke at sånn er det , så må man sette seg et mål og jobbe opp mot det, så det ikke alltid er slik.

Ikke baser din egen lykke på andre - Jeg har lært at jeg kan ha det bra alene også, og at jeg ikke nødvendigvis trenger noen andre for å ha det bra. Ikke misforstå, for jeg har fremdeles kjæreste, så det var ikke det jeg menta, haha. Men om ting ikke blir som man har tenkt fordi noen andre surrer det til, så skal ikke det gå utover hvor bra du har det, om dere skjønner.

Jeg trenger ikke iskaffe hver uke - Haha, jeg har lært å drikke vanlig kaffe nå, stolt 20 åring. Sparer masse penger på å ha kutta ut iskaffen. Det tenker jeg Tine har merka!!!!

♥ Natur er terapi - Det å komme seg ut er veldig undervurdert! Kom deg ut, pust, observer, smil.

Å legge bort mobilen - Som nevnt ovenfor, observer! Jeg har begynt å legge igjen mobilen hjemme når jeg er ute og går. Da legger jeg merke til så masse jeg ellers ikke legger merke til, og blir automatisk mindre stressa.

♥ Man trenger ikke så mange venner - Før stressa jeg så sykt med at jeg måtte være venn med alle, og få vært med alle HELE tiden. Jeg brukte nettene på å snakke med venner i tilfelle jeg mista de, og jeg fløy fra en venninne til en annen vennine på dagen for å få med meg alt. Noen spurte meg om jeg bytter bestevenner ofte, og det gjør jeg ikke. Jeg har vel kanskje bare missbrukt ordet litt, og vært veldig opptatt av å ha mange nære venner. Jeg har kutta ut så utrolig mange, ikke fordi det var noe galt med de, men fordi jeg ikke orka å måtte streve så for å holde kontakten. Vennskap må jobbes med, men det må gå begge veier, og gjør det ikke det, trenger man ikke gi så mye lenger. Det er bedre med noen få man vet hvor man har.

Stol på deg selv - Du er smartere og flinkere enn du tror, og er i stand til minst like mye som alle andre.

♥ Aksepter hvordan du ser ut - Du er den eneste du skal leve med resten av livet, så du kan like godt akseptere hvordan du er skapt og ser ut, jo før jo bedre. Det har jeg blitt litt flinkere til. Vil gjerne se strammere og tynnere ut, hvem vil ikke, men det kan jeg endre på. Jeg kan ikke endre på øyne, nese, høyde og lignende.

Bøker er bedre enn serier - Det gir meg så mye mer å lese enn å se på serier. Jeg lærer mye og kobler av på en helt annen måte.


 

Det lønner seg ikke alltid å handle på nett - Om man handler på salg når man faktisk trenger noe, kan det så absolutt lønne seg å handle på nettet, om man faktisk klarer å bare kjøpe det man trenger. Men ellers blir det fort litt for mange ting i handlekurven, som man nødvendigvis ikke trenger, man som bare er kult å ha. Da blir det fort bare liggende i bunnen av en skuff. Tusen kroner på nettet virker ikke så mye, men tenk, hadde du brukt tusen kroner på det samme i en butikk? Sjeldent jeg går i en butikk og kjøper sminke for like mye som det blir på blivakker, fordi det så enkelt havner i handlekurven, haha.

Ikke drikk sprit uten galleblære - Kanskje ikke drikk sprit i det hele tatt, haha...

Man trenger ikke melk i kostholdet sitt - Jeg tåler ikke melk så bra etter at galleblæra mi er borte(oppererte den ut, den forsvant ikke bare liksom, hahaha), og man trenger det faktisk ikke heller.

♥ Ikke vær redd for å prøve nye ting - Man vet ikke før man har prøvd.. Endringer kan være skummelt, men det kan faktisk komme mye godt ut av det også.

♥ Ikke sammenligne deg selv med andre - Alle er forskjellige, og det er greit. Det er en grunn til at du er som du er, og andre ikke er som du er, så ikke heng deg så oppi hva andre gjør og velger.Hva har du lært i den alderen du er i nå? Husk spørrerunden min HER. Jeg svarer på youtube på mandag.

Sunnere altnernativer til snacks

God kveld ♥ Som et lite nyttårsforsett har jeg prøvd å holde meg unna godteri, potetgull og slike ting, i januar. Is og kaker er ikke noe man får i seg så ofte uansett, så om det blir et "problem" får jeg kutte det ut senere. Jeg er litt fæl til å småspise og snoke i skuffer og skap uten å helt tenke over det, og da blir det fort litt. For å holde tannlegeregningene borte, og lovehandelsa litt mindre, har jeg satt som hovedfokus å kutte det ut nå. Egentlig mest for å vise meg selv at jeg kan klare det jeg vil, og ha litt selvkontroll. Dette er ikke for å tenke på noen sommerkropp eller lignende, men fordi jeg vil ta bedre vare på meg selv. Jeg prøver å tenke på hvordan glasset mitt hadde sett ut om jeg miksa sammen alt jeg spiste den dagen, og om det da hadde frista og spist det, haha. En smoothie med kjeks, potetgull, brød og frukt hadde sikkert ikke sett så digg ut. Det hjelper meg faktisk å tenke sånn. Jeg er ikke nazi i det hele tatt,men jeg prøver, og det gjør at jeg blir veldig fornøyd med meg selv. Jeg har funnet noen alternativer som er sunnere, når søtsuget kommer.

Det sies jo en del om mørk sjokolade og fruktsukker, men man må begynne et sted, og herregud man må jo kose seg også. Det spørs på hvilket mål man har satt seg. Mine mål handler ikke om hvordan kroppen min skal se ut utenpå, men inni, og hvordan jeg skal føle meg. I tillegg må jeg være mer forsiktig med hva jeg får i meg nå som jeg har fjerna galleblæra.. Nedenfor kommer jeg med syv tips til noen sunnere alternativer til snacks. Jeg har også skrevet litt om hoved næringsinnholdet i de ulike matvarene, men det finnes så klart mye mer enn det jeg har skrevet. Jeg har fokusert på det gode. Jeg teller ikke kalorier, og det tror jeg ikke det kommer noen ting godt ut av heller. Her er fokuset på å få i seg ting som er bra/bedre for en.


Jeg elsker epler, og i det siste har jeg fått dilla på epler med kanel på.

Jeg prøvde å dryppe mørk sjokolade over hasselnøtter, og det var overraskende godt.


Jeg liker ikke mørk sjokolade så godt, men en bit av denne dempa søtsuget veldig.Her var noen tips til sunnere snacks. Hva synes dere om slike innlegg?  Kanskje dere har noen tips dere også? Ha en super torsdag videre ♥

Tips til å holde treningsmotivasjonen oppe i vinter

Hallo! Jeg har akkurat kommet hjem fra en times gåtur med Balder. Jeg lot mobilen være hjemme, og det er som oftest da jeg kommer på ting å blogge om, eller ting å filme. Naturen er min største inspirasjon. Ikke nødvendigvis det som hører til naturen, men alt og alle som befinner seg der. Idag kom jeg på at jeg kunne blogge om hvordan man kan holde treningsmotivasjonen oppe i vinter, Oh holy crap for en lang setning. Ideèn har kanskje ikke så mye med naturen å gjøre tho, men jeg kom på det når jeg gikk, lea meg, var i fysisk aktivitet. Noe som ofte kan friste veldig lite når det er vinter og grått ute. Det har ihvertfall jeg erfart. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips som har hjulpet meg. 

♥ Stå opp tidlig og ta på treningsklær med en gang - Jeg legger ofte frem de fresheste og mest fargerike treningsklærne jeg har, dagen før, og tar de på med en gang jeg står opp. Om dagens gjøremål tillater det, prøver jeg å trene så tidlig som mulig på dagen, og da hjelper det når jeg står tidlig opp. Står jeg opp etter ti, blir jeg demotivert og får ikke trent før det er leggetid, og det skjer for ofte egentlig,haha. Men står jeg opp til en mer menneskelig tid, er det fortere for å komme seg ut. Det er vel egentlig det som er den største utfordringen for meg, å komme meg opp de dagene jeg ikke har møter, eller ansvar for Balder. Men å komme seg ut er lurt. Det trenger ikke å være løping, men bare det å komme seg ut, gå en tur og slikt.

♥ Feshe treningsklær - Det nevnte jeg litt over. Det er ikke alltid lommeboka tillater en å kjøpe nytt treningstøy, for det kan være veldig dyrt, men jeg handla på nyttårssalget, på Sportamore, og fant super fresht treningstøy til en billig penge. Jeg fant noen heftige disco fargede tights som folk kommenterer hver gang jeg tar de på, og det gjør at jeg smiler og vil trene. Fordi jeg blir glad og motivert av fint og nytt treningstøy, og fordi jeg har brukt penger på det, haha... Da er det litt surt å la det støve ned.

♥ Finn en treningsform du liker - For at det skal være gøy å trene, og at du føler du trener fordi du vil, og ikke fordi du føler du må, kan det lønne seg å finne en treningsform du liker. Jeg elsker å gjøre yoga, og akkurat nå er det den treningsformen jeg har valgt.

♥ Varier treningen - Det er fint å finne en form for trening du liker, men når du merker at du begynner å skippe treninga, er det kanskje på tide å endre rutinene litt. Her finnes det jo masse på youtube. Selv liker jeg veldig godt sirkeltrening. Eller liker og liker, det går fort og er effektivt, haha.

♥ Forplikt deg - For meg hjelper det å melde meg på utfordringer, som feks Yoga revolution. Jeg har fortalt det til mange, og skrevet det på bloggen, så da føler jeg meg mer forpliktet til å gjøre det. I tillegg er det ikke like gøy å skippe når man vet man må ta igjen videoene dagen etterpå, eller det å faktisk droppe ut når man har kommet så langt. Det kan også hjelpe å gjøre dette sammen med noen, eller finne deg en treningspartner. Selv liker jeg å trene i fred og ro, men det er gøy når søstrene mine blir med innimellom.Hva holder deg motivert på treningsfronten om vinteren?

Antrekk - Do not believe everything you think

Hallo! Hvordan føler dere, dere idag? Idag har jeg fått tilbake livsgnisten igjen, haha. Jeg er mye mer motivert idag, spesielt når det gjelder lappen. Jeg har litt ekstra god tid denne uka, så jeg har klipt ut en hel haug av firkanter i papp, og tegna skilt, og laget spørrekort, for å huske skilt og andre ting jeg sliter med å huske. Har lest en del også. Nå er det veldig fint ute også, så da blir humøret og motivasjonen automatisk bedre. Mamma var hjemme idag, så da følte jeg meg ikke like mye alene. Onkelen hennes kom, og da hjalp han meg med å øve. Senere kom Vibeke, så vi gikk ut og filma litt i det fine været. Har ordna dyra og gått med den minste kanina i bånd ute. Hun elsker det! Ting har ikke blitt helt som planlagt idag, pga det fine været som distraherte meg litt, og litt besøk, men jeg har i det minste fått pugga, og betalt regninger. Da kan jeg krysse av det viktigste på lista.

 


Haha... Meg i mitt ess. Rikke tok det av meg på mandag da vi skulle på butikken. Sminkefri, og hyper. Hun tok bilder mens jeg gikk, og plutselig snudde jeg meg. Derfor den spesielle stillinga, haha.

Nå er det tilbake til pugginga, før jeg må ta igjen noen yoga videoer. Har dette litt ut, ooops... Hva gjør dere idag? Husk å stille meg spørsmål til spørrerunden min HER, om dere lurer på noe. Er forresten veldig aktiv på youtube for tiden også. Check it out!  Ha en fin onsdag videre ♥

Vi er så jævli falske


 

Selfies. 100 selfies. 100 til.

Bare 50 likes? Er jeg ikke pen nok?

Burde jeg spise mindre?

Kanskje rumpa mi ikke var stor nok på bildet..

Hadde de hørt meg om jeg var pen?

Jeg lurer på om noen av de også er plan faddere. Om de faktisk bryr seg om ting.

Brenner de for miljøet, eller brenner de bare kalorier?

Har de det like bra som det ser ut som?

Hvordan kan de være tynne og samtidig ha bra utdanning?

Bryr de seg i det hele tatt om utdanning? Eller er Instagram viktigere?

Herregud, hva med å faktisk møtes, og skryte av hverandre, istedenfor å like hverandres bilder, og bare annta at det ikke skjer noe annet i livet deres enn det en ser på Instagram.

Hadde jeg vært friskere uten internett?

 

Værden er basert på likes. Tilfeldige mennesker bestemmer hvor bra du ser ut, om du har fin nok klesstil, kult nok yrke, løfter nok, løper fort nok, har så og så mange venner, er så og så sosial. Hadde vi hatt bedre selvtillitt uten alle disse sosiale mediene? For hvor lenge varer egentlig den selvtillitsboosten vi får av likes på en selfie?

Hvorfor er vi på Instagram, snapchat, facebook og blogg.no? For å føle oss bedre av befrektelse av andre, eller for å få andre til å føle seg bedre, insporere? Hvorfor viser vi oss så frem, hvor kommer behovet fra? Inspirerer vi når vi legger ut antrekksbilder, eller skaper vi bare kjøpepress? Motiverer vi når vi blogger om trening og sunn mat, eller får vi bare folk til å føle seg dritt? Akkurat nå synes jeg alt som heter internett, selfies og likes er forvirrende, og kvalmt og jeg har det så langt oppi halsen at en skulle ikke tro det. Men jeg klarer meg ikke uten, fordi jeg elsker å være kreativ, lære og leke litt med redigering av bilder, skriving og filming. I tillegg er det den eneste måten folk holder kontakten idag. Jeg har ikke sett flere av vennene mine på et år, fordi de ikke følte det var så lenge siden, for herregud de hadde jo tagget meg i ting på facebook, og sendt noen snaps i måneden. Man føler seg så close av sånt piss.  Redigerer jeg, er det redigering av månen, sola, trær, og vann. Ikke rumper, armer eller dobbelthaker. Det eneste jeg noen gang har redigert på meg selv, er kviser, som jeg ikke gjør lenger, og tennene mine, fordi jeg føler det ser ekkelt ut for andre. Men det er falskt det også. Jeg er falsk, internett er falskt. Verden er falsk.Man gjør sitt beste, men er det ikke bra nok for andre, er det ikke bra nok for en selv, så en gir opp.(Alt av jobbing skjer jo på nettet nå også) Fordi en tror på andres meninger. Andre anonyme jævler som ikke vet en dritt om deg. Som dømmer deg utifra fem linjer med ord, to ganger om dagen. Hvem prøver jeg i det hele tatt å være god nok for? Meg selv eller andre? Hva er det jeg egentlig vil? Jeg har ikke fått stygge kommentarer her nå. Jeg bare tenker. Jeg tenker på hvor jævli lite jeg liker hvordan værden er nå. Hvordan ungdommer er, voksne er. Hvordan vi former de som blir født. Ja hvordan vi mennesker har utvikla oss til å bli. Så det skal jeg gjøre noe med. Nå.

Såpebobler på isen

Igår dro vi en liten gjeng ned til vannet rett nedenfor der jeg bor, for å ta litt bilder. Mamma og Vibeke hadde sett et sted, at noen blåste såpebobler ute i kulda, og tok bilder igjennom dem når de hadde fryst, og ville gjerne prøve det. Det var veldig kaldt ute, og vi lå i alle mulige stillinger, og faktisk i noen tilfeller oppå hverandre, for å ta det perfekte bildet. Vi ble så gira når vi fikk det til, at vi ikke merka hvor kaldt det egentlig var, før vi kom hjem. Heldigvis hadde jeg Even der til å varme meg. Jeg synes ideèn om å fryse såpebobler var utrolig kul, og jeg ble veldig fornøyd med hvordan resultatet ble, så jeg ville bare vise dere det, hihi. Jeg liker jo veldig godt å ta bilder, og tar hundrehvis hver eneste dag, og bare en bitteliten del av de blir delt på bloggen. Akkurat som dagen og livet mitt. Det er det viktig å huske på mr & mrs anonyme i kommentarfeltet. 
Var det ikke stilig? Tenk hvor mye kult dere som bor oppi nord kunne fått til med dette! Eller dere andre som er litt mer tålmodige og kreative. Det krever litt tålmodighet å vente på at de stivner, og faktisk få de til å ikke sprekke. Men det var så verdt det. Har dere prøvd dette før?
 

Ask me anything

Hallo, og god søndag ♥ Hvordan har dere det idag? Even og jeg sov lenge idag, noen lenger en andre tho....*Kremt kremt *. Så mens Even sov litt lenger(han er syk), prøvde jeg å lage veganske pannekaker for første gang. Både Even og jeg likte de godt, så jeg får prøve et par ganger til, og legge ut oppskriften her på bloggen. Det er kjempefint vær idag, så vi vet ikke helt hvor dagen fører oss. Jeg tenkte å få filma litt for å ha noen videoer på lager. Så da tenkte jeg også det var på tide med en ny spørrerunde, siden jeg faktisk har fått noen nye lesere i det siste. Så bare spør om hva som helst!! Dere kan enten spøre her, eller feks på snapchat @myonlinediaryy. Kjør på! Jeg svarer på video.

 

Hva gjør dere idag?

Let's talk about youtube

Hallo mennesker! Det er lørdag og jeg er så slækk at det ikke burde vært lov. Jeg er sliten, noe som er lov i helgene. Jeg har pugga masse, og funnet frem alle mulige bøker jeg begynte på ifjor men aldri fikk lest ferdig. Må få rydda ut av skapet jeg har bøkene mine i nå, det er så fullt. Jeg er litt mer aktiv på youtube for tiden. Ikke fordi jeg har så alt for god tid, men fordi jeg noen dager har veldig god tid, og må gjøre slike kreative ting for å føle at jeg gjør noe halveis fornuftig, og ikke blir helt gal. Gjerne sjekk ut kanalen min. Under finner du de to siste videoene mine. Jeg tenkte å prøve å legge ut en-to ganger i uken nå. Det spørs hvordan det blir med møter og slike ting...
 
 
 
 
 

                    Youtube → Janneskogli

 
Har du en youtubekanal? Gjør dere noe kult idag eller?  Ha en fin lørdag videre ♥

Ti tegn på at det er fredag

Hallo ♥ Det er fredag, og i den anledning har jeg laga en liten liste over ti tegn på at det er fredag. Bare for å gjøre noe litt annerledes. Håper dere liker det!

♥ Halve Norge spiser taco, og resten spiser stort sett pizza

♥ Hele mystory er spamma med fyllebilder med teksten "Skål"

♥ Halve blogg Norge bruker "Friyay" som overskrift

♥ Netflix blir brukt ekstra mye, kanskje litt for mye

♥ Daffeklærne kommer på, før de blir bytta ut med passende antrekk på byen

♥ De fleste legger ut bilder av godteri og skriver "Det er lov å kose seg litt ekstra i helgene", selv om de mest sannsynlig spiste minst like godteri igår.

♥ Sofaen blir brukt så mye at den nesten blir slite ut

♥ Det minker drastisk i sjokoladehyllene

♥ Bloggene blir rolige og Insta/snap tar av

♥ Det blir flere selfies, fordi en for en gang skyld har orka å sminke seg siden en uansett skal ut


Det er vel trygt å si at mange bloggere lager lister og låner bilder fra weheart it i helgemodus også(guilty), haha. Hva skal dere idag? Ha en super fredag ♥

Wisemind

Som mange av dere vet, lever jeg for yoga, og gjør det stort sett hver dag. Det er jeg helt avhengig av for å få en fin dag, både for hodet og kroppen min. Mange forbinder kanskje yoga med sykt myke gamle damer, det gjrode ihvertall jeg da jeg var yngre, siden bestemoren min gjør yoga, haha. Men yoga er for alle, og det er mer enn bare utstrekning. Det er god trening for kroppen, men ikke minst for hodet også. Man lærer å conecte hodet og kroppen, så mange instruktører legger til meditering i timene sine. Man både starter og slutter timen med å komme i Wisemind. Det å gå i Wisemind hjelper meg utrolig mye, så jeg tenkte å gå mer innpå hva det er. 

Wisemind er en egenskap ved sinnet som anses å romme kvaliteter som subjektivitet, selvbevisshet, sansing og klokskap, men også evnen til å oppfatte forholdet mellom en selv og sitt miljø. Dette tar jeg med meg overalt. Om jeg er på bussen, og blir så stressa at jeg nesten hyperventilerer, trekker jeg pusten dypt og går i wisemind. Jeg prøver rett og slett å tenke mer logisk. Glemme bussen, folka og fjerne den ekle følelsen jeg har når jeg er i en slik situasjon. Jeg roer meg, snakker til meg selv(inni meg, så ikke folk skal tro jeg er helt gal, heheh), og prøver å være bevisst på hva som skjer med meg, slik at den stressende følelsen går over.

Wisemind er en egenskap som må øves på. Det er utrolig vanskelig i en stressende hverdag, men derfor ekstra viktig. Jeg kan bli sykt hissig, og i en situasjon der jeg holder på miste besinnelsen, er det ekstra viktig å gå inn i wisemind, så det ikke eskalerer fullstendig.(En skikkelig skitten cappucino kopp, heh)

Man kan lære å gå i wisemind på mange måter. Rett og slett bare ved å øve på de tinga jeg nettopp beskrev. Det kan man få hjelp til via mediteringsapper, youtubevideoer, og lignende. Det er en fin egenskap, og et fantastisk hjelpemiddel å ha i hverdagen. Man trenger selvfølgelig ikke å gjøre yoga for å lære å gå inn i wisemind, men det var slik det begynte for meg. Søk på wisemind på telefonen din, så kan du finne en app som kan hjelpe deg. Gjerne fortell meg om en situasjon der det hjalp deg å gå inn i wisemind. Ha en fin dag videre ♥

Dagens antrekk - wear that coat

Hallo dere ♥ Denne dagen har vært så fin. Jeg kom meg opp i en pretty much menneskelig tid idag, og fikk vært litt produktiv. Etter husarbeid og dyrestell, dro jeg opp til Vibeke. Vi sminka oss(faktisk, jeg sminker meg aldri lenger), og organiserte sminkebordet hennes. Hun har så innihelsikkes mye sminke og tilbehør, at hun kunne startet en butikk. Jeg var helt i himmelen, og takka ikke nei til å hjelpe for å si det sånn. Vi filma litt mens vi gjorde det også, så den videoen redigerer jeg nå. Jeg filma noe annet også, så jeg er litt usikker på hvilken jeg skal legge ut først, men video blir det ihvertfall. Da vi var ferdige, kjørte Øystein oss hjem, der vi fikk mammas deilige hjemmelagde middag. Til dessert hadde pappa med seg en oreokake, Rikke lagde igår. Så nå er jeg så mett at jeg må ta en liten pause før jeg begynner med yogaen. Usikker på hvordan yoga matta hadde sett ut etterpå, i alle de stillingene jeg skal bøye magen min i, hehehehe, æsj..  Dagen har ihvertfall til nå vært veldig fin. Super fridag før neste møte i morgen. Vibeke tok antrekksbilder av meg idag, foran den flotte utsikten hun og Øystein har fra leiligheten sin. Gøy med en litt annen bakgrunn også.

 

Kåpe og Veske - Zara
Bukse - Bikbok
Genser - Nelly.com
Øredobber - Marc by marc jacobs (Gave fra Tonje)
Hva har dere gjort idag?

Fridag

Hallooooo ♥ Hvordan har dere det idag? Jeg har fri idag, og det passer meg helt supert, for jeg er såå sliten. Det ble så mye farting at og frem i helga, ettersom jeg besøkte noen på sykehuset. Det tar litt på.. Så idag slapper jeg bare heeeelt av, ordner dyra, gjør litt husarbeid, leser litt, og gjør yoga. Jeg skal til Vibeke senere og organisere sminkerommet hennes, og filme litt til youtube kanalen min. Jeg prøver å komme i gang der, for synes det er så sykt gøy. Jeg er bare ikke så flink til det enda, men det blir man jo etterhvert. Jeg har bare fokusert på det som må gjøres først.

 


Jeg har begynt å lese en ny bok nå, som jeg fikk av mammas onkel til jul. Den er såå spennende! Bok vurdering/anbefaling kommer såklart.


Dere må ha en super dag, og stay tuned på kanalen min, tihi.

Hva gjør dere idag?
 

Selvpleie produkter - 8 favoritter

Hallo dere ♥ Ett nytt år følger ofte med en hel haug av urealistiske mål, og skyhøye forventninger til seg selv. Det er ihvertfall jeg veldig fæl til. Faktisk hver dag. Om ikke jeg får trent, gjort yoga, pugga eller lært noe, gått tur, lest i en bok, skrevet to blogg innlegg, dra til kina, bli forfatter, and u name it, (Note: Urealistiske) blir jeg helt gal. Men ettersom det noenganger er mer enn nok å be om og få stått opp, i mitt tilfelle, har jeg lært(under progress) å roe litt ned, å senke forventingene jeg har til meg selv og dagen. Man tror ofte at det går fint når det gjelder et helt år, men et år går fort, og med for mange mål i sikte og lite struktur, orden og Wisemind(som dere yogis kanskje kjenner til), blir det ofte litt rotete.

Derfor er et av mine største mål i 2017, å ta bedre vare på meg selv. Noe jeg kun er flink til i perioder. Når hverdagen og virkeligheten slår en i trynet, er det ikke alltid like lett å huske seg selv, sett litt utifra hvilken jobb man har osv. Da må man prøve å snike inn så mye man kan av selvpleie. Enten det er å trene(som for mange ikke er like enkelt å få til i en travel hverdag), gå en lenger tur, bruke litt ekstra tid på en hjemmelaget middag, være i naturen, meditere, eller litt selvpleie på sitt ytre, som virkelig gjør under på det indre. Det å sette av litt tid til å rense huden, vaske håret litt lenger, file neglene, eller kanskje til og med lakke de, er veldig undervurdert. Jeg merker ihvertfall selv hvor bra, ren og rolig jeg føler meg etterpå. Derfor kommer jeg nå med noen av mine favoritt produkter, tips, og hvordan jeg bruker de. Håper det kan hjelpe.

♥ Til jul fikk jeg hår produkter fra Matrix, av Ina(søstra til kjæresten min). Det satt jeg så utrolig stor pris på, for som dere vet, er jo mitt forhold til håret mitt meget komplisert, haha. Jeg endrer hårfarger og frisyrer hele tiden, og resulterer dermed i et sykt slitt og skadet hår. Jeg har ikke rukket å bruke disse så lenge, men jeg merker allerede forskjell på håret mitt, fra da jeg brukte vanlige hårprodukter fra butikken. Thank gawd for en frisør i familien. Her er litt om de ulike produktene:

Shampooen: Matrix Total Results Mega Sleek Shampoo er hjelper mot floker, og er fuktighetsgivende. Den "temmer" som det så fint sto i beskrivelsen,  og reparerer krusete hår . Den inneholder Sheasmør for å gi næring og fuktighet fra rot til tupp og gjør håret glansfullt. Den lukter i tillegg kjempegodt, og det er jo alltids et pluss.

Balsamen: Total Results So Long Damage Conditioner For Repair fra Matrix er en balsam som pleier håret og gjør det sterkt og glansfult. Balsamen beskytter skadet hår og gjør det mykt og blankt igjen.

Break fix: En fantastisk eliksir som omslutter håret og pleier dypt for et skinnende, sterkere hår. Den hjelper til å redusere krusete hår, gjør håret mykere og gir en glansfull overflate.


♥ Dette rense egget fra makeupmekka er helt fantastisk. Det er et lite tilbehør jeg bruker når jeg vasker sminekostene mine. Jeg sprayer kostene mine med rensesprayen min, skrubber de litt over på denne til det skummer, og tar de under varmtvann og fortsetter til de ser rene ut. Du kan se bedre hvordan jeg vasker sminkekostene mine, HER.

♥ Denne rehydrater toneren fra Forever Living, har vært min favoritt helt siden begynnelsen av 2016. Som noen av dere vet er jeg Forever living forhandler, og dette produktet er absolutt blandt favorittene. Den bruker jeg et par ganger i uka. Spesielt etter jeg føler jeg ikke har fått bort sminken ordentlig, og vil få huden helt ren og fin. Det eraltså et oppfriskende og fuktighetsbevarende ansiktsvann, som styrker huden og trekker sammen porene. Det er selvfølgelig basert på Aloe vera. Andre ingredienser er ulike urteekstrakt, hyaluronsyre, kollagen og allantoin. Jeg påfører den på en liten bomulspad og vasker ansiktet med den, til det ikke kommer mer skitt på paden(må ofte bruke flere bomulspader).


♥ Etter toneren pleier jeg å smøre fjeset mitt inn med denne. Bio-Oil er en prisvinnende olje som reduserer arr, strekkmerker, og ujevn hudfarge. Hudpleieoljen forbedrer også dehydrert, tørr og aldrende hud. Den gjør huden jevnere og finere, og er det mestselgende produktet mot strekkmerker og arr i flere land. Bio-Oil har en lett konsistens, og kombinasjonen av planteekstrakter og vitaminer i Bio Oil reduserer ujevnheter i huden. Jeg bruker den aller mest i fjeset ettersom det hjelper utrolig bra om jeg har litt uren eller tørr hud. Ellers har den også funka veldig bra på arr som har sett lilla ut.

♥ Forever bright toothgel, er en Aloe vera-basert tannkrem som rengjør effektivt samtidig som den pleier tannkjøttet og slimhinner og gir en frisk pust som varer lenge. Den er ekstra god for følsomt tannkjøtt. Den Inneholder ikke fluor, så jeg bruker den ikke på kvelden, men mer midt på dagen etter måltid om jeg vil ha en mer frisk ånde. Den skal forresten ikke brukes med vann.

♥ Garnier sin pure 3 in one, har vært min favoritt i flere år. Det er en ansiktskrubb som hjelper å bli kvitt kviser, shiny hud, og blokkerte porer. Den gir en veldig ren og fin hud. 

Hva er dine favoritt produkter? Husk å ta vare på dere selv ♥

Har du hund, så har du hund

Dere som har lest bloggen min en stund vet at jeg har syykt mange meninger, haha, og  at jeg liker å bruke bloggen til å ytre mine meninger. Dere vet også at jeg har en hund, så dette innlegget skal handle om ansvaret man har når man har en hund.

Jeg har hatt hund så lenge jeg kan huske, og jeg har skrevet litt om det før. Jeg har alltid visst at det har vært et stort ansvar, men nå i oktober fikk vi oss en valp, som jeg stort sett har hovedansvaret for, siden det er jeg som er mest hjemme på dagen. Så det er først nå jeg forstår hvor stort ansvar man egentlig har.  Det å ha en valp er et sykt stort ansvar, mye større enn jeg hadde trodd. Dagen og formen min svinger veldig, men det hjelper ikke når man må passe på noen. Man må sette sine behov til side, og jeg begynner å skjønne hvorfor folk sammenligner et barn med en hund. Ikke at jeg vet hvordan det er å ha barn, men det at man burde starte med en hund, fordi det er så mye vanskeligere å ha et barn. Med andre ord, ingen barn på meg på en stund, haha.  Men jeg takler ansvaret! I forhold til veldig mange andre, og det er det som er poenget med dette innlegget. Har man hund, så har man hund.  Man må gi hunden det den trenger. Man kan ikke sove like lenge, fordi hunden må opp å spise, ut å gå, den må på do, få kos, stell og vask. Jeg kommer bort i så mange forskjellige mennesker, og ser meg selv lure på hvorfor de egentlig skaffet seg hund. Det er slitsomt, men det burde være verdt det. Hunden fortjener respekt, omsorg og kjærlighet. Jeg synes heller ikke det er gøy å opp tidlig på fridagen min, for å gå i 13 minus, før frokost, fordi Balder må på do. Eller å ta ut alle mulige ting og søppel, fra munnen hans, fordi han vil smake på alt ting. Det er ikke gøy å tørke tiss fra gulvet, når det kommer noen dråper fordi han blir glad for å se meg etter bare en tur på butikken, eller et møte. Eller at ting går i stykker fordi jeg ikke passer nok på. Men slik kan det være å ha en valp, og all den gleden det gir meg i hverdagen å ha Balder, gjør alt dette så verdt det, og jeg prøver å se på det som søte ting, jeg kan glede meg over at jeg har lært han, senere.


 

Det er ikke så mange hunder i nabolaget lenger. Den ene står ofte ute i en hundegarde hele dagen. En fin hundegarde riktignok. Den står der å bjeffer og bjeffer hele dagen. Er den redd? Er den sulten? Eller går det bare noen forbi, som han er nysjerrig på? Det kan ikke eierne vite, for de er ikke der. Hvordan de har ordna det i garden, eller hvordan de behandler hunden når de kommer hjem, vet jeg jo ikke, og de er nok veldig snille og omsorgsfulle. Men poenget er at den står der alene hele dagen, og de har null kontroll over hvordan den har det. Om noen går bort og er fæle med den og slike ting. Balder får også stå i garden sin, men kun når jeg er hjemme og har kontroll over den. Han pleier stort sett kun å bjeffe når han vil inn, eller noen går forbi. At han bjeffer er ikke lett å kontrollere, men da prøver jeg å roe han, og hjelper det ikke, bruker jeg fløyta hans og får han inn. Det går fint, for jeg er hjemme, har kontroll, og kan følge med på han. At han oppfører seg og har det bra. Slik jeg mener hunde eiere burde være. Om jeg gjør noen feil? Det kan hende. Men jeg ser at hunden min har det bra, og jeg passer veldig godt på den. Det er ikke alle som har tid til å være så mye med hunden sin, som det vi gjør, ettersom noen stort sett alltid er hjemme med den. Folk jobber jo stort sett om dagen. Men om hunden er mer alene, enn den er med eieren sin, og en ikke har kontroll på hvordan den har det når en ikke er der, synes jeg faktisk man burde vente med å få hund til man har bedre tid.. Har man hund, så har man hund.. Eller hva?

Bokvurdering: Paris for èn

Hallo ♥ Beklager for fraværet disse dagene. Nå er jeg tilbake, og tenkte jeg kunne komme med en liten bokvurdering. Jeg har nemlig lest en del i det siste (sjokk). Jeg liker veldig godt Jojo Moyes, og bøkene hennes står stort sett aldri feil. Derfor er jeg veldig rask om å lese de ut. Denne gangen ble jeg faktisk ikke like imponert, men la oss se nærmere på det.

 


Paris for to / èn, handler om hovedpersonen Nell, som skal på sin aller første tur til Paris, sammen med kjæresten sin. I siste liten sier han at han ikke kommer til å rekke det, så hun må dra dit alene, i håp om at han dukker opp senere. Hun turte ikke si noe til venninnene sine, som hun egentlig skulle på jente tur med. De likte ikke kjæresten hennes, og det med grunn. Han tok ikke Nell noe særlig seriøst heller.. Hun likte ikke å være spontan, men hadde ikke annet valg enn å dra likevel. Da hun kommer frem, har det skjedd en feil, og hun må plutselig dele rom med en helt fremmed. Dama hun må dele rom med viser seg å være en mildt sagt sær amerikaner. De ble enige om at Nell skulle være der til kjæresten hennes kom, så skulle de finne et annet hotell. Men selvfølgelig sier han at han ikke får det til i det hele tatt, så hun blir værende igjen med amerikaneren.  Hun er sint, skuffa, og vil bare hjem.

Etterhvert bestemmer hun seg likevel for å bli, og gjøre det beste ut av det. Hun treffer en fransk mann (selvfølgelig), som viser henne det beste av Paris, på en scooter. Da hun begynner å bli kjent med han og vennene hans, dukker kjæresten hennes opp på hotellet alikevel.. Hun ender opp med å la kjæresten være der alene, og oppsøker fransk mannen igjen. En servitør som drømmer om å bli forfatter.
Jeg synes boka var veldig forutsigbar. Bare med tittelen på boka forsto jeg hvordan handlinga kom til å bli. Og så fort de begynte å introdusere den franske mannen, var det veldig åpenbart hva som kom til å skje. Boka var fint, men alt for klisjè for min del. I tillegg var det fler bilder enn skrivt omtrent, noe som noen ganger var litt kjekt fordi alt ting var så tregt. Selve handlinga stoppa veldig brått også, så jeg følte hun bare ville skrive en bok for å få gitt den ut. Haha... Men hun er selvfølgelig utrolig flink, og den var fin, veldig fin. Synes bare hun har gjort så mye bedre...

Har dere lest den? Tar gjerne imot forslag til bøker å lese også!

Mål for januar 2017

Hallo! Nå er det på tide å fokusere litt på 2017 her på bloggen. Jeg er så gira og klar for det nye året her, og håper det varer litt lenger enn èn uke, haha. Jeg skal prøve å ikke sette for store krav til meg selv, for jeg har alltid så store forventinger til hva jeg skal prestere, og rekke å gjøre. Her kommer noen få mål jeg har for januar. Noen har jeg hatt før, men som jeg skal fortsette med til jeg klarer de.


♥ Være litt aktiv vær dag - Jeg har ikke disse store måla og planene om en heftig sommerkropp og deeet fitness året som mange andre har. Jeg skal bare prøve å få tvunget meg selv ut i frisk luft hver dag, og få lea meg så masse som mulig. Da føler jeg meg så mye bedre psykisk også.

♥ Ta teorien for fjerde gang - U heard me... Hahaha. To feil unna forrige gang. MÅÅ klare det nå, herregud. Tørr ikke ringe kjøreskolen før jeg har klart den.

♥ Skrive mer - Jeg prøver å skrive ned alt mulig. Fra alt jeg har gjort, spist og brukt penger på, til mål jeg har osv. Det hjelper meg så mye! Det er bare det og få gjort det.

♥ Lese - Jeg skal prøve å lese ut minst to bøker til! Terapi til tusen.

Knalle på - Jeg skal kjøre på med de avtalene jeg har i ukene, og kun fokusere på det og lappen. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli friskere. Det pleier jeg jo å gjøre, men jeg må bare prøve å ikke miste motet.

♥ Null selvskading - Enough said

♥ Fullføre - Jeg skal fullføre yoga revolution utfordringen jeg har meldt meg på, og squat challengen.

♥ Ikke få i meg så masse sukker - Rett og slett fordi resten av maten blir fucka, og det er så lite kroppen min tåler etter jeg tok galleblæra. Også fordi jeg vil tenke mer på hva jeg føler meg bra av(ikke bare på hvordan jeg vil se ut), og vise meg selv at jeg kan klare det. Jeg pleier ikke spise så mye godteri fra før, men det er bare noe jeg vil prøve på, hihi.

Det var både store og små mål for januar. Mange typiske mål de fleste har i januar, som mest sannsynlig ryker etter en måned, haha. Men jeg skal ikke være for streng med meg selv, derfor har jeg satt meg en flere del-mål, og håper det vil gjøre det lettere. Januar, du skal bli bra!! Dette innlegget ble skrevet i samarbeid med Rabble, som forresten er en helt super side å bruke når det gjelder å finne de beste nyttårssalgene. For eksempel på Nelly.com. Klikk deg inn for å kapre noen skatter du ikke kunne unne deg før jul, men som du egentlig trenger. Det lønner seg nok nå.

Hvilke mål har du for januar? Husk å ta godt vare på deg selv ♥

 

Dagens antrekk - Casual

Hallo ♥ Håper dere har det fint idag. Jeg kom hjem fra søstra mi kjempeseint igår, fordi vi endte opp med å se "The passengers". Vanvittig bra film, anbefales virkelig. Jeg er helt gåen idag, og bruker dagen på litt papir arbeid(høres voksen ut), og yoga.  Mimmim var her en tur også, fordi julegaven hennes endelig kom. Smykket var mye bedre enn servicen deres værtfall, haha. Hun ble helt rørt, så den var værtfall verdt å vente på. Som sagt er jeg veldig sliten idag, så jeg har ikke tatt frem kameraet idag. Heldigvis knipsa mamma noen antrekk bilder for meg igår, når jeg først orka å ut, haha..

 

Genser og Bukse - Bik bok
Sko - Dinsko
Veske - Glitter
Skjerf - Cubus
Flaske/kopp med sugerør - AsosHva gjør dere idag?

Denim and unicorn vibe

Hallo dere! Hvordan har dere det idag? Nå er den virkelige hverdagen tilbake for fullt her, og det er både slitsomt og deilig. Balder og jeg ligger litt i dvale idag, fordi jeg er sikker på vi hadde blåst avgårde hadde vi gått ut nå, haha. Vi må nok ut å gå snart, men jeg drøyer det til han blir urolig, han har jo vært ute, bare ikke på ordentlig gåtur. Jeg har vært på et møte, og ellers ikke gjort noe annet fornuftig enda, så det er vel bare å starte på litt husarbeid snart.. Tenker jeg skal besøke Rikke i kveld også. Før mamma dro, tok  hun antrekks bilder av meg, for fyyy søren hvor lenge siden det er siden sist. Warning: Fare for at du blir blenda av den hvite huden min. Lover at lyset hadde litt skyld i det, bare litt...


Bukse - Bik bok
Genser - Nelly
Jakke - Asos
Unicorn hårspenne - AsosHva gjør dere idag?

Er det virkelig så vanskelig?

Jeg prøver å gå litt med hunden min hver dag, men skal det være vits må jeg gå i skogen. Først og fremst fordi han ikke er så flink til å gå i band enda, så det kan bli litt skummelt når det er mye trafikk. Men også fordi jeg ofte ikke gjør stort annet enn å ta søppel ut av munnen hans. Kan det være så vanskelig å ta med seg søpla si hjem? Ta det i lomma, eller vente til du finner en søppelkasse? Når en har tatt seg bryet til å ta med noe ut, kan det ikke være så mye vanskeligere å ta det med seg inn igjen? Ifjor tok jeg med meg en tom pose ut, da jeg gikk tur der Even har leilighet. 50 meter senere var posen full av søppel, fordi jeg ikke klarte å gå forbi. Alt fra brusflasker, melkekartonger(???), godtepapir og tyggispapir faktisk. Lommene mine er ofte fulle av tyggispapir, for det er faktisk ikke noe mer stress og ha papiret der, enn å ha tyggispakka der. Det er bare å kaste det når du kommer hjem. Det er så sykt irriterende, og kvalmt å se. Tenk på miljøet, tenk på små barn, og tenk på dyr, før du kaster noe. Jeg ble litt vel revet med, for i fjor plukka jeg opp bananskallet mitt fra bakken da jeg gikk på topptur, haha. Når jeg først er i gang, burde det forresten ikke være så vanskelig å plukke opp etter hunden sin heller. Det er ikke så sykt appetittelig, men bedre enn å tråkke i det senere for å si det sånn. Små barn, og dyr har ikke den samme forståelsen for hva en skal putte i munnen og ikke, og det er virkelig ikke alt som er bra for de å svelge. Det er rett og slett bare latskap... Skjerpiiiings.


Litt å tenke på... Husk å rydd opp etter dere ute nå etter nyttårsfeiringen også. Ifjor samlet bygda seg nede på lekeplassen for å tenne på raketter, og det var kun pappa av alle de foreldrene som var der nede, som rydda. Vær et godt eksempel for barna deres, og rydd opp!

Måneden som var: Desember

Hallo igjen ♥ Før all fokuset går på det nye året, tenkte jeg å gi et lite tilbakeblikk på måneden som var; desember. Jeg tenkte også å komme med et slikt innlegg om hele 2016 også, men lager en video om det, så kanskje det er nok med de innlegga om alle månedene? Gjerne kom med meningene deres om det. Nå skal vi ihvertfall se på desember 2016 sammen.
 


 

Craving: Hva craver man ikke i juletider da, men i begynnelsen av desember spiste jeg alt for mange kakemenn. Fant plutselig ut at jeg likte sånne så lenge de var hjemmelagde. Ellers har jeg spist sykt mange klementiner.

Utfordring: Utfordringen i desember, må ha blitt alle kjøpesenter besøka. Jeg som de fleste andre, måtte ta meg uttallige turer på juleshopping, og det er utrolig slitsomt og vanskelig. I tillegg er man jo ellers veldig sosial i desember. Men det har vært fint.

Høydepunkt: Det har vært mange fine høydepunkter i desember. Jeg hadde vlogmas for første gang, på vlogkanalen min HER. I den anledning gjorde jeg masse kreativt med de rundt meg, spesielt Rikke. Jeg var på mange film kvelder hos Vibeke og Øystein med fine folk, huset har stort sett vært fullt her også, så det har blitt mye spilling og felles måltider. Jeg har også fått vært mer med kjæresten, hans familie, og besteforeldrene mine. Det setter jeg veldig pris på ♥
Favoritt produkt: Jeg har gått veldig mye sminkefri i desember fordi huden min har hatt en liten krise. Derfor har jeg vært helt avhengig av bio oil. Men når jeg først har sminka meg, har jeg brukt kyshadowen min veldig mye.

Beste bok: Den beste boka jeg las i desember(merk:den eneste), var Sophie Elise sin bok "Forbilde", som jeg har skrevet om HER. 


Blogg: Jeg har ikke fulgt så mange faste blogger i desember, fordi favorittene mine ikke alltid har hatt like god tid, og det har ikke jeg heller hatt. Jeg har bare lest det som har dukket opp og virket interessant. Det har gått mest i vlogmas kanaler på youtube.

Sang: Jeg har igrunn kun hørt på julesanger hele desember. Men den over er jo veldig fin.

Kino: Jeg så den nye Star Wars filmen med kjæresten, og den var awesome!

Serie: Trenger jeg i det hele tatt å skrive det? Gilmore Girls selvfølgelig, haha. Jeg har sett et par episoder hver dag av de gamle sesongene(er ferdig med de nye). Den er så sykt søt og morsom at jeg klarer ikke å stoppe, haha.


 

Sitat: Mitt favoritt sitat i desember har vært "Make each day count". Det er mitt livsmotto, og noe jeg virkelig har levd etter i desember. Jeg ble litt småstressa over at det snart kom et nytt år, og følte ikke jeg hadde oppnådd en dritt i 2016. Så da trang jeg å leve litt ekstra etter det, og tenke at så lenge jeg gjorde det beste ut av hver dag, trang det ikke å være store greiene.

Tidsfordriv: Utenom de obligatoriske og faste arbeidsoppgavene og avtalene mine, har jeg gjort en del. Jeg har bakt, laget ting, og lest mye. Jeg har gått litt turer, og hatt vlogmas. Jeg har også vært litt mer aktiv på hovedkanalen min. Den kan du finne HER. 

Flause: Hmmm.... Kanskje at tre av julegavene jeg bestilte ikke har kommet enda? Vel to av de er på posten nå, men de ble stoppet i tolla og ble pokker så dyre, at jeg må vente med å hente de, hahaha. Det var bare noe småttri til Pappa og Even, og de fikk jo allerede ting til jul. Det er værre med den gaven til Mimmim som aldri kommer. Gaven jeg hadde ansvar for, fra alle søskenbarna....


Desember var fantastisk, og det håper jeg din måned også var. Det er jo en stressende tid, men alt i alt synes jeg så absolutt det var verdt det. Hvordan var din desember?

Snikksnakk og rampete valp

Goood morgen/formiddag ♥ 

Idag er min siste fridag, før det er på'an igjen i morgen. Det blir deilig å starte med rutinene sine igjen. Det var riktignok deilig å kunne få en dag helt alene nå også, siden de andre begynte idag. Så enn så lenge er det kun Balder og meg hjemme. Jeg fikk sove lenge idag. Vanligvis er han så kosete at han blir helt seeeig om morgenen, men den dosa må han ha fått da mamma lufta han, for nå var han deen energibomba. Det var bare å hoppe i pysjamasen og gå ut med en gang. Det var ikke tid til at jeg skulle spise frokost enda. Jeg småløp etter han i byggefeltet, mens folk kjørte forbi meg smilende mens de vinka. Når man nettopp har våkna, går ikke beina like raskt(ikke at mine gjør det ellers heller), men det må de bare gjøre når man skal gå med en sju måneder gammel hund. Jeg fulgte ikke like godt med idag,og plutselig tok han avsted så hele båndet glapp ut av henda mine. Han surra seg fast i alle mulige busker, løp igjennom hagen til naboen, mens jeg prøvde å kaste meg over båndet. Heldigvis var det suksess, og jeg småløp med hodet langt ned mot bakken, i håp om at naboen ikke sto i kjøkkenvinduet sitt. Kanskje ikke så vanskelig å vite hvem det var isåfall, for hvem andre vandrer rundt i pysjamasen på den måten. Heldigvis elsker hun hunder. Da Birk stakk av bort til henne engang, håpa hun at han kom på besøk oftere, så det går nok fint, haha. Det var en brå start på morgenen, og jeg våkna ihvertfall av den lille løpeturen, haha. Frokosten er slukt, og jeg har til nå i dette innlegget kun trengt å reise meg fem ganger for å sjekke etter Balder, så det er jammen meg fremgang.

 

Jeg sitter å drikker årets første cappucino(som ble sykt lys). mens jeg blar i den nye kalender boka jeg fikk av Liv Asborg(filletante kind of). Jeg fikk den ifjor også, og ønsket meg den såå i år. Jeg ble helt forelska i den, fordi den er så innholdsrik og praktisk. Hver dag får man et lite motivasjonsboost av søte små sitater. Man kan planlegge dagen/uka/måneden, skrive hva man skal ta med seg videre, og lignende. Jeg trenger å skrive ned alt mulig, så den er helt perfekt for meg, og jeg ble såå glad. Tusen tuuusen takk "Tante" ♥ På bildet hadde det festa seg en liten trå bit, så den er ikke ødelagt forresten. Jeg så det bare etterpå selvfølgelig. Nå skal jeg ta dagens yoga økt, som jeg får tilsendt på epost. Dere som liker yoga, burde melde dere på "Yoga revolution" med Adriene. Utrolig fin måte å ta vare på seg selv på, både fysisk og psykisk.

Nå som Balder endelig roa seg, gikk det en mann forbi med hunden sin, og han synes det var så gøy at de begynte å bjeffe så han gikk frem og tilbake rundt hunde garden hans, mens jeg prøvde og få han inn. Så beklager til alle naboene idag, haha. Han pleier bare å bjeffe når folk kommer forbi og da blåser jeg i fløyta, men nå hjalp det ikke. Så merk: 10 ganger ut for å sjekke til Balder. Nok snikksnakk, nå er det yoga. Hva gjør dere idag? Kanskje noen av dere hunde eiere kjenner dere litt igjen? Plis? Haha..

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits