hits

Fem bøker du bare mååå lese!

Hallo! Flere av dere har spurt om jeg kan komme med flere bok anbefalinger, så jeg tenkte å komme med fem nå. Dette er fem av mine absolutte favoritt bøker. Det er tre veldig forskjellige forfattere så jeg tror det vil være noe for alle her. Jeg er ikke så flink til å lage slike bok anbefalinger, men let's try:

 

                                                     "Et helt halvt år" og "Etter deg"

Disse har dere sikkert hørt om, og jeg har skrevet om begge bøkene her inne tidligere. Dette er en slags trilogi om jeg kan kalle det, det? Det har kommet tre bøker, den siste nå nylig, av Jojo Moyes, om Lou Clark. "Et helt halvt år", handler om Lou Clark som strever med å finne seg en jobb hun liker. Hun bor hjemme sammen med moren, faren, bestefaren, søstra og nevøen sin. Et lite hus fullt av mennesker, som ikke har mer penger enn de må ha for å klare seg. Hun er en klønete, livatt dame med en fargerik stil, og hun strever med å holde på jobbene sine. Hun kommer over en jobb der hun skal ta vare på lamme Will. Han var i en ulykke for noen år siden, og havnet i rullestol. Han var en veldig suksessfull mann, og kommer fra en veldig pengesterk og høytidelig familie. Han pleide å ha en spennende og eventyrlig livsstil, og nå har han mistet all livsgnist. Han kan aldri bli frisk igjen. Lou sin oppgave er å få han på humør. Han prøver å bli kvitt henne, men hun lar han ikke vinne. Etterhvert får hun vite at han ønsker å få aktiv dødshjelp, og at han har gitt foreldrene sine et halvt år. Det er derfor de ansatte Lou, for å få han til å endre mening. Lou og Will blir forelsket, men hun klarer ikke å få han til å ombestemme seg.

Oppfølgeren "Etter deg", handler om hvordan Lou har det etter Will's død. Hun har mistet all livsgnist, og føler såklart hun har feilet veldig. Will etterlot henne nok penger til å oppleve deler av værden, og skaffe sin egen leilighet, og nå sitter hun i leiligheten sin, drikker bort følelsene sine, og takler et mislykket selvmordsforsøk. Om ikke nok med det, dukker det opp en tennåring på døra, som påstår hun er Will's datter. Noe ingen visste noe om. Lou går i sorg gruppe, og prøver å snuble seg fremover. Det kommer stadig nye problemer på lista til Lou, men det kommer noe godt ut av det. Hun blir kjent med Will sin datter, og kanskje hun til og med blir forelsket igjen? Du kan lese bok anbefalingen min om "Etter deg", HER, og "Et helt halvt år", HER.


                                                                             
                                                                            "Anne Franks dagbok"

Anne Franks dagbok er rett og slett dagboken til ei tysk-jødisk jente som skreiv dagbok fra hun var 13-15 år gammel. Fra 1942- 1944. Hun brukte dagboken sin som en venninne, da hun hadde det vanskelig. Hun skreiv i denne boken da hun var i skjul sammen med familiemedlemmer og bekjente for å unngå nasjonalsosialistenes Holocaust. De hadde et gjemmested i Prinsensgracht 263 i Amsterdam. Det blir idag burkt som et museum kalt "Anne Frank-huset".  Da Anne Frank døde, utga faren hennes, Otto Frank, notatene hennes. Det menes også at han har skrevet litt av boken.  Anne Frank er et av de mest kjente ofrene for Holocaust. Denne boken er såå sterk, og jævli å lese. Man det er en bok man burde lese, for å virkelig få et inntrykk av hvordan barn faktisk hadde det på den tiden.


                                                                                        
                                                                  " Den ene pluss en"

Den ene pluss en handler om alene moren Jess, som for to år siden ble alene med barna, da mannen hennes fikk en voldsom depresjon, og flyttet hjem til moren sin. Hun lar han slippe unna med alt av utgifter og forsørgelse av barn og hus, noe som gjør at hun må ha to jobber. Jess sine to barn går igjennom sitt, og som mor må hun sette seg selv til side og kjempe barnas kamp. Hennes eldste sønn blir utsatt for en gjeng som sakte,men sikkert, prøver å rive ham fra hverandre fordi han ikke er som alle andre, mens datteren hennes får en fantastisk mulighet av det slaget man kun opplever én gang i livet. På veien får Jess, barna og deres gigantiske illeluktende hund, hjelp av fremgangsrike, kjekke Mr. Nicholls, en mann som får kvinnen i Jess til å blomstre, noe hun ikke har gjort på lenge. Han vil gjerne hjelpe Jess og barna hennes, men hvordan skal han klare det når han selv nettopp har fått hele livet sitt snudd på hodet? Han kjører de langt avgårde for å få datteren til Jess med i en matte konkurranse. De irriterer dritten ut av hverandre, men på ett eller annet tidspunkt gjør deres store forskjeller godt for hverandre. Den er såå sterk, fin, og morsom. Den tredje og siste boken i dette innlegget som er skrevet av Jojo Moyes, haha. Hun er så utrolig flink en forfatter.


                                                                               
                                                                    "Hold fast"

                           

16 år gamle Samuel Massie hadde sakte men sikkert mistet seg selv i løpet av de ti siste årene. Han sleit med lærevansker, skulket skolen mye og levde i et miljø der han festet og røkte hasj. En dag ble moren hans lei og sendte en søknad til en folkehøgskole oppi nord for friluft interesserte ungdommer. Noen han definitivt ikke var. Men han dro! Der lærte han å fyre bål, hvordan han skulle kle seg etter været, å seile, men ikke minst; han lærte seg selv å kjenne. Han gav aldri opp og ville vise andre, men aller viktigst han selv, hva han var god for.  Sammen med seilelæreren sin, kaptein Jarle Andhøy, to andre nordmenn og en sørafrikaner la han ut på båtens siste etappe av ekspedisjonen til Sørpolen da han kun var 17 år gammel. Mens Andøy og Massie gikk i land, fortsatte båten uten dem og forsvant. Nødpeileren som ble utløst 22. februar 2011, rundt klokken 05.20, og var det siste noen hørte fra båten. 

Nå er Samuel massie en 24 år gammel polfarer og forfatter. I denne boken forteller han om livet sitt både før og etter folkehøgskolen, og om hvordan han opplevde ekspedisjonen til Sørpolen. Jeg leste ut boken hans på to dager. Han er en utrolig inspirerende ung mann, som virkelig har smakt på livets mørkeste sider, men likevel lever videre, og det med erfaringer ingen andre på hans alder har. Jeg har vært på foredrag med han og fy søren for en inspirerende person. Han står for så mye bra som jeg selv kjenner meg igjen i, og er enig i.  Denne måå dere lese. 

 

Har dere lest noen av disse bøkene? Hva synes dere om innlegget mitt? Gjerne kom med tips til å skrive slike innlegg bedre, hehe.

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Jeg fikk en vinter hilsen av Jørn Lier Horst

I mars 2017, klarte jeg endelig teorien på bil, etter mange forsøk. Da var mamma så snill og gav meg en bok i gave, som en av veksling. Endelig kunne jeg lese noe annet, hehe. Boken hun gav meg var "Vinterstengt", av Jørn Lier Horst. Den har jeg skrevet om HER, om dere vil lese litt om hva den handler om, og hva jeg synes om den. Jeg synes det var veldig gøy å lese den, både fordi jeg endelig kunne lese noe annet, og fordi forfatteren skriver om steder i nærområdet mitt. Jeg kjenner også et par av onklene hans (to farmen mentorer faktisk, haha), og et par søskenbarn. Jeg fikk veldig lyst til å lese bøkene hans, når jeg faktisk har litt kjennskap til slekta hans. Jeg har til nå kun rukket å lese èn av bøkene hans, men jeg skal definitivt lese flere. Søstra mi, Rikke, har hatt om Jørn lier Horst, og denne boka i særemne nå. Klassen hennes fikk besøk av han på skolen for litt siden, og da tok hun med seg boka mi og fikk den signert av han. Utrolig snill lillesøster. Definitivt på topp to, haha...Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne vært der jeg også, men jeg ble veldig glad for signaturen, og omtanken.

 

Bare seeee, ææææ. Veldig gøy å ha! Jeg håper jeg får møtt han en dag jeg også. Boka er virkelig verdt å lese. Forfatteren har vært politi i mange år, og tar med seg mange av sine egne erfaringer inn i bøkene sine. Det gjør at man blir revet med på en helt annen måte. Utrolig spennende. Har dere lest den eller? Kanskje dere har en bok av han å anbefale meg til og med?

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii

Bok anbefaling: Den lille kafeen i Kabul

Hei dere! Som lovet kommer en liten bok anbefaling nå. Jeg er ikke flink til sånt, men jeg elsker jo å lese, og jeg har fått flere spørsmål om jeg kan legge ut slike innlegg, oftere. Derfor tenkte jeg å prøve likevel.

"Den lille kafeen i Kabul", er skrevet av Deborah Rodriguez. Den handler om fem veldig forskjellige kvinner i Kabul, som sammen kjemper om kvinners rettigheter. De fleste hendelsene og gode samtalene skjer på Sunny sin Kafè. Det er der de samles for å legge planer om hvordan de skal redde kvinner som har stått opp for seg selv, ut av fengsel, hvordan de skal skjule en graviditet der ektemannen er død, hvordan redde en lillesøster fra narkobaroner, og hvordan de skal komme seg ut av ulykkelige forhold. Oppi alt dette er det mange bombinger i Kabul, så de prøver å tjene nok penger på kafeên til å bygge en mur rundt, slik at folk kan føle seg trygge. Først var det litt forvirrende med fem forskjellige kvinners synspunkt og stemmer, men jeg kom fort inn i det. Den er sterk, spennende og utrolig fin. Hvordan disse modige kvinnene tar vare på hverandre, og står opp for seg selv. Hvordan ting faktisk kan være der nede, og hvordan religion kan påvirke en. Deborah har bodd i Kabul, så flere av handlingene fra boka kommer fra hennes egne erfaringer, og fra folk hun kjenner godt. En fantastisk roman som både fikk meg til å gråte, og le. Den anbefales virkelig!


Har dere lest denne boken før, eller høres den ut som noe for deg? Gjerne kom med tips til hvordan jeg kan lage disse innlegga, for det synes jeg kan være veldig vanskelig. Hva en burde si om boka, og hvordan man burde si det uten å røpe alt, og få den til å høres spennende ut, hehe.

- Janne

 

Books of 2017

Hallo!

I 2017 satte jeg meg som mål å lese 50 bøker, noe jeg trodde kom til å bli såå enkelt. Men hvordan skal det bli enkelt å lese flere bøker enn du har gjort i hele ditt liv? Haha. Jeg bestemte meg også for å ikke kjøpe nye bøker før jeg hadde lest ferdig de jeg allerede hadde i skapene, ettersom jeg kjøpte så mange nye i 2016. Akkurat det klarte jeg ganske fint. Jeg kjøpte kun èn, også fikk jeg noen, tihi. Jeg klarte å lese 11 bøker, og to e-bøker, så 13 tilsammen. Ikke halvparten av målet engang, men jeg las ihvertfall mye mer enn jeg noen gang har gjort, og er fornøyd med det. Jeg vil lese fordi det er gøy og ikke tvinge meg selv til det, men jeg synes det er en veldig fin ting å gjøre, det å sette seg som et mål å lese mer. I år håper jeg på å lese 20 bøker, og utnytte bibliotekene mer. Om ikke jeg klarer målet mitt, skal jeg værtfall klare å lese oftere.

♥ Paris for to/ en - Jojo Moyes

♥ The tales of beadle tge bard - J.K Rowling

♥ Kunsten å skrive elendig - Lisbeth Osnes (E-bok)

♥ Slik lærer du å skrive med hjertet - Lisbeth Osnes (E-bok)

♥ Hello Life - Marcus Butler

♥ Slik fungerer det - Mindfullness - Av en eller annen forfatter

♥ Harry Potter og de vises stein - J.K Rowling

♥ Username Evie - Joe sugg

♥ Vinterstengt - Jørn Lier Horst

♥ Sommerboken - Tove Jansson

♥ Selvskryt - Cathrine Heienberg

♥ Charlie and The chocolate factory - Roald Dahl

♥ Bra nok - Krstin Gjeldsvik

Nå holder jeg på med denne boka. Hva med dere, hvor mange bøker klarte dere i 2017? Kanskje dere har noen å anbefale meg?

- Janne

Bok anbefaling: Bra nok

Hallo!

Mens jeg holdt på å skrive dette innlegget (forhåndsskrevet), spurte faktisk noen om jeg kunne komme med en bok anbefaling, så det passet bra. Jeg nevnte det så fort, men jeg fikk Kristin Gjelsvik sin bok til jul av venninna mi, Elida. Jeg skulle bare se på den etter gave åpninga på julaften, og vips, to timer senere hadde jeg lest den. Så bra var den! La oss se nærmere på den..

Kristin Gjelsvik står bak en av Norges største og mest populære blogger, og hun gav nettopp ut sin første bok. Kristin er dritt lei av normaliseringen av plastikk kirurgi, og kjemper en stor kamp om å bryte ned denne trenden. Bloggens hennes er preget av dette temaet, og nå har hun skrevet en bok om det. Hun er brutalt ærlig og sier ting ingen andre tørr, men hun er likevel ydmyk, om jeg kan si det sånn? Hun er frustrert, fordi hun virkelig vil at alle skal jobbe med seg selv innenfra for å virkelig se hvor bra de er, og at det er så lite fokus på det. Hun er også  frustert over hvor farlig normalt det har blitt å sprøyte inn litt ting her og der. Små barn vil opperere seg, fordi forbildene sine gjør det, og det er hun dritt lei av. Hun blir trist og sint, og beskriver dette på en så jævli bra måte, ment i beste mneing. Boka er lettlest med mange freshe og fine bilder, og med en skrift type som ikke gjør at du må bruke forstørrelsesglass i forhold til mange andre bøker, haha.  Kristin er tvers igjennom god og ekte, og er virkelig ei dame yngre jenter burde se opp til. Det gjør jeg! Det er jo klart man er mer usikker på seg selv når man er yngre, som tydelig kommer frem blandt andre bloggere, spesielt de som driver med all denne opereringen og nakenheten. Men det blir ofte fremstilt på en måte som virker som at det blir bedre av å fikse på seg selv, også plutselig angrer de, men nakenbildene har hovedfokuset på Instagrammen deres. Da blir de yngre leserne forvirra og fortvila. Kristin setter et stort fokus på dette. Det hjelper da ingenting å fikse på utseendet, om du ikke jobber med deg selv INNENFRA?!

Denne boka er perfekt rett og slett. Den skal jeg lese flere ganger, og det burde dere også. Om du ikke liker å lese, tror jeg du likevel vil like den, for den er så lettlest. Hun skriver så direkte, og bruker masse bilder, som gjør det lettere. Nei, denne anbefaler jeg virkelig! Du kan nok få denne overalt, jeg har sett den på Ark og Notabene værtfall.

Har du lest den, isåfall, hva synes du?

- Janne

Bok anbefaling: Selvskryt

Nå er det uten tvil på tide med en liten bok anbefaling igjen, her på bloggen. Jeg er ikke den typiske bloggeren som kun legger ut bok anbefalinger fordi boka er populær eller ser bra ut, men som tydelig er en dritt bok. Liker i det hele tatt noen fifty shades bøkene, eller er det bare spennende med noe så annerledes, at alle leser de? Et seriøst spørsmål altså.. Vel, alle har forskjellig smak, heldigvis. Jeg liker best å lese bøker jeg blir inspirert av, eller kan drømme meg litt bort i. Noe jeg ikke gjør av absurd grov sex, og det å bli hengt opp ned mens noen peiser på, haha (fortsatt sikre på at jeg skal være mer ærlig/meg selv?). Denne boken derimot, ble jeg veldig inspirert av. Den heter nemlig "Selvskryt".

Selvskryt, er en bok av bloggeren Cathrine Heienberg. I boken beskriver hun hvordan hun uskyldig bare ville få denne berømte, men uforklarige, sommerkroppen. Hun skulle bare føle seg bra, og valgte å ta noen avføringstabletter for å gå ned i vekt. Pillene ble brukt i mange år, flere tusen kroner ble brukt på dyre klær, sminke og kremer, og det hele endte opp med et forferdelig perfeksjonsjag. Hun går dypt inn i detalj om hvordan dette preget livet hennes, og de rundt henne også forsåvidt, i flere år. Hun gir oss tips til hvordan man kan komme seg ut av dette grusome perfeksjonsjaget, og hvordan det nye livet hennes føles i forhold til det gamle. En utrolig inspirerende bok.

Jeg kjente meg igjen i mye av innholdet i boken, og synes den kunne være veldig vanskelig og tung å lese, så en liten triggerwarning, men jeg angrer ikke. Jeg lærte mye, og ble inspirert. Tusen takk for en kjempebra bok, Elida! Denne anbefales.

Har du lest denne før?

- Janne

Et bok tips - Sommerboken

Hallo! Jeg tenkte det var på tide med et lite bok tips til dere. Jeg leste en del da jeg var på bobil ferie, for å få tida til å gå litt. Jeg begynte å lese frivillig først da jeg var 18 - 19 år gammel, da Samuel Massie gav ut sin første bok. Etter den boka skjønte jeg at bøker faktisk kan være bra, og har fått dilla. Jeg tror alle vil like å lese om de bare finner den rette boka. Det er ikke alltid jeg heller blir sittende klistra med en bok, og bare fordi jeg liker å lese, leser jeg jo ikke hver dag. Men det er en fin liten escape når en er sliten.

Boka jeg vil anbefale idag, er "Sommerboken" av Tove Jansson. Boken handler om ei typisk gammel bestemor, og Barnebarnet hennes. Forfatteren beskriver forholdet deres på en veldig fin måte. Forholdet mellom bestemoren og barnebarnet, er ikke helt vanlig, men det minner meg om mitt forhold med min bestemor(som døde for mange år siden). Bestemoren og barnebarnet oppfører seg som to bestevenner. Barnebarnet finner frem barnet i bestemoren sin, og bestemoren gjør barnebarnet sitt mer voksent. De småkrangler og leker hele tiden, og setter griller i hodet på hverandre. Hele værden er en fantasiværden for de. Jeg både lo og ble rørt av denne boken. Den var lettlesende og koselig, og passet godt for meg som kjente meg igjen i historien, men kanskje ikke for deg som eventuelt liker litt mer spenning. Det skjer ikke noe spesielt i den, den bare beskriver godt forholdet mellom et barnebarn og en fantasifull gammel bestemor. Den beskriver hvordan barnas værden kan oppleves, hvordan foreldre kan være, og den beskriver sommeren fint. Den er koselig og fin, og den anbefales virkelig for deg som liker å bare kose deg med en bok.

Har du lest denne før?

- Janne

Bokvurdering av en youtubers bok: Username Evie

Halloo! Wow, det er lenge siden jeg har hatt en bokvurdering. Jeg lagde en liten serie her på bloggen, hvor jeg vurderte youtuberes bøker, fordi alle youtuberne jeg så på begynte å gi ut bøker, oooog fordi jeg kjøpte så mange på en gang. Jeg kjøpte alt for mange på en gang, fordi jeg fremdeles ikke har lest ut alle. Jeg ble så motløs av å se den store haugen, at jeg las litt i alle og gav opp. MEN!! Nå har jeg begynt å lese de igjen, og har allerede lest ut flere av de. Den jeg nettopp leste ut nå, er Joe Sugg sin første grafiske novelle, "Username Evie". Den kjøpte jeg med en gang han gav den ut, og nå kommer snart den tredje ut(om den ikke har kommet?), så jeg har vært treig. Da jeg først begynte ordentlig på den, las jeg den ut samme dagen, så det tok jo på en måååte ikke så lang tid. Det er den første grafiske novellen, og den eneste, jeg noen gang har lest, og jeg kjøpte den kun fordi det var han som skreiv den, så jeg var spent. Hva jeg synes om den, tenkte jeg å fortelle nuuuuuh:

Hello! Wow, it's been a long time since my last book review (The first one ever in english). I had a little series here on my blog, where I made a review on youtubers book, because all the youtubers I followed wrote a book. I also bought them all at the same time. I actually bought too many books at once, because I have still not read all of them. I got so discouraged of that big shelf and gave up. BUUUT!!!!! I just began my reading again, and I have allready finished severals. The one I just read, Is Joe Sugg's first graphic novel, "Username Evie". I bought it when it first came out, and now there is three books in that series, sooo.....But when I first started reading it properly, I finished it the first day. So I kinda read it fast!! It is the first graphic novel I have ever read, so I was pretty excited. Here is my opinion about the book:

Username Evie, handler om en jente som ikke helt klarer å finne sin plass. Hun strever med venner, og vil helst ikke være sosial. Fristedet hennes er foran pcn, og i kjøleskapet. Hun er veldig nær faren sin og han holder henne gående, men da han dør uten at hun får sagt hade, mister hun alt av mot. Men så oppdager hun noe fantastisk faren hennes har laget til henne. På pc'n har han laget en helt egen værden til Evie, hvor hun kan være helt seg selv. Et sted hvor hun er fri. Der kan de få være sammen igjen også. Men noe går galt, og Evies fristed blir ikke helt som faren hennes ønsket..

Username Evie, is about a girl who can't seem to find her place in this world. She finds it hard to find friends, and she doesn't really like the social life. Her safe place is in front of the computer, or in the fridge. She has a really close realationship to her father, and he keeps her going, but when he one day dies without giving her the chance to say goodbye, she lost all her courage. But then she discover something amazing. Her father made her an entire world on her computer. A place where she could be exactly who she is. A place where she was free, and they could be together again. But something goes wrong, and Evie's safe place doesn't turn out to be what her father wanted it to be.

Det var veldig uvant å skulle lese en slik type bok, men handligen var veldig fin, og jeg likte den godt. Jeg hadde nok forventa mer, og det var veldig forutsigbar, men jeg likte den, og kommer til å lese de to andre. Jeg synes det var gøy at han lagde noe annerledes, og at det ikke bare ble enda en youtuber selvhjelp bok, men noe som faktisk var litt mer han, haha..

It was really weird to read this kind of book, but the story was really good, and I liked it a lot. I had probably expected more, and it was very predictable, but I liked it, and I'm going to read the next two books in this series. I liked the fact that he made something different, and that this didn't turn out to be another just another youtubers self-help book, but something who actually seemed more like him.


Nå skal jeg lese ut Zoella sin andre bok før jeg legger meg. Jeg håper dere likte dette innlegget. Jeg bestemte meg for å prøve å skrive litt på engelsk, for å se om det er noe for meg. Jeg vet det er flere gramatiske feil her, men det er nettopp det jeg vil blir flinkere til. Gjerne kom med konstruktiv kritikk, og deres meninger. Synes dere jeg burde fortsette på engelsk? Kanskje dere også har lest boka? Isåfall vil jeg gjerne høre deres meninger om den. Nå ble klokka plutselig for mye, så vi snakkes i morgen. God natt!

Im gonna' read Zoella's second book before I go to bed. I hope you liked this little blog post. I decided to write some english blog posts, just to see if it was something for me. I know the grammar isn't on fleek, but that is exactly what I want to improve. Please write your opinions in the comments, if you think I should continue in english? Maybe you guys have read the book as well? If so, I really want to hear your opinions about it. Oh, how time flies...I See u tomorrow, g'night!

-Janne

FEM BØKER DU BURDE LESE I PÅSKEFERIEN

Hallooo, og god morgen ♥ Idag er det lang fredag, noe som betyr nok en fri dag. Jeg kjenner jeg blir litt sprø av å ikke ha noe viktig å gjøre, men det er deilig å være med familie og venner også.  Jeg dro ikke ut igjen igår, men endte heller opp med å se på film med Tormod her hjemme. Ikke vits å jingse det når dagen hadde vært så bra, haha. Idag er det strålende sol, så jeg skal lese litt, trene, gå med hunden og filme til fredags videoen min. Litt selvpleie dag på en måte. De kan man ikke ha nok av. Som dere vet, leser jeg omtrent like mye som jeg puster, så jeg tenkte å komme med fem bok anbefalinger, som dere andre lesehester burde sjekke ut nå i påska. Jeg leser veldig mye forskjellig, så her er det nok noe for alle.

Tusen strålende soler er en roman utgitt i 2007 av den amerikansk-afghanske forfatteren Khaled Hosseini. Det er hans andre bok, etter bestselgeren Drageløperen. Den eneste boka i skolesammenheng jeg faktisk likte veldig godt. Khaled Hosseini skriver på en så utrolig sterk og fin måte, som gjør at du virkelig lever den inn i handlingen. I denne boka følger man to kvinneliv: Mariam og Laila. Mariam vokser opp i en jordhytte utenfor landsbyen, hvor hun dyrker forestillingen om pappaen som besøker henne en gang i uka, men som verken kan eller vil behandle henne som hans ti andre barn. Hun blir giftet bort som 15 åring til en betydelig eldre Rasheed, som flytter henne til Kabul og kler henne i Burka. Denne er så spennende at du bare må lese den.


Ikke uten min datter en en amerikansk dramafilm fra 1991 med Sally Field og Alfred Molina i hovedrollene. Filmen var basert på Betty Mahmoodys selvbiografiske bok "Not without my daugter" fra 1987. Både boka og filmen handler om en amerikansk kvinne og barnet hennes som i 1984 blir lurt med til Iran av sin iranskfødte mann. Han er en utrolig god mann, men da han kommer hjem til familien sin i sitt opprinnelige land, endrer han seg. De ankommer landet like etter den iranske revolusjon og Betty blir etterhvert tvunget til å underkaste seg de strenge muslimske levereglene i landet. Til slutt klarer hun å rømme landet med datteren sin.


Dette er oppfølgeren til "Ikke uten min datter". Hver uke får Utenriksdepartementet i USA melding om 8 tilfeller hvor barn er blitt bortført over landegrensene av sin mor eller far. Det vil si over 400 i året. Den gang Betty opplevde sitt mareritt i Iran, trodde hun at hun var et enestående tilfelle. Men da hun sto frem med sin historie, strømmet folk til med sine historier, sine lidelser, fra alle verdens kanter.....


William Wisting jobber som politiførstebetjent og får et mord å hanskes med på ei hytte ute i skjærgården. Liket blir funnet i hytta til en profilert TV kjendis og det blir raskt klart at det ikke kun er et enkeltstående mord Wisting konfronteres med. Det kommer inn flere rapporter på innbrudd i andre hytter i området, og døde fugler begynner å falle fra himmelen.. Samme helg som liket dukker opp går Wisting's datter Line fra sin danske samboer. Hun føler ikke hun kan fortsette i forholdet og flytter derfor inn i familiens hytte i skjærgården mens Tommy får beskjed om å pakke sakene sine. Line jobber som journalist i VG, og blir trukket inn i mordetterforskningen  når hun tilfeldigvis kommer over enda en død mannsperson, liggende i en trebåt som flyter i fjæresteinene. Drapsaken utvikler seg enormt, og det er noe som ikke stemmer med Tommy... Jeg har nesten lest den ut, og fy søren så spennende.

Denne boka fikk jeg nettopp av Elida, og har allerede begynt på den. Jeg er så fæl til å begynne på flere bøker samtidig fordi jeg ikke klarer å vente, heh... Denne handler om hvordan vi hele tiden er våre venniners beste heiagjeng, og gjør alt vi kan for å få dem til å se hvor bra personer de er. Men hvorfor er vi ikke sånn mot oss selv? I denne boken bruker Cathrine sine egne erfaringer og metode når hun viser oss hvordan vi enkelt kan bli fri fra kroppspress og perfeksjonsjag. Hun forteller åpent om det hun har holdt skjult for venner, familie og lesere. Dette er en bok for jenter og kvinner som synes kroppspress og perfeksjonsjag kan bli litt mye å takle iblant. Det handler om å finne en naturlig, positiv og feelgood balanse, uten å føle at man går glipp av noe. Da kan du nyte tilværelsen i langt større grad. En selvutviklingsbok uten pekefingre, uten skremselstaktikk og uten at du føler du må gi avkall på noe.

God lesing, og god påske!
 

JEG KLARTE DET!!!!!!!!!!

JEG KLARTE DET!!!! JEG KLARTE TEORIEN! Over femti papp kort ble klippet ut av skilt og spørsmål, uttalige notater ligger slengt rundt her, en liten formue er brukt, og vips; Seks forsøk senere har jeg endelig bestått bil teorien. Guuuuuud så lettende! Jeg har ikke stoppa å smile i hele dag. Til og med når jeg måtte busse i tre timer for en avtale på 45 minutter, fordi ingenting kan ødelegge denne dagen. Jeg er så stolt av meg selv, jeg klarer jo faktisk noe. Jeg skulle hatt bilder av meg selv som hoppa av glede nå, men istedet ble det bilder av den nye boka mi. Jeg har ikke kjøpt meg bøker i år siden jeg har så mange jeg må lese ut, så jeg satt veldig pris på denne gaven. Mamma kjøpte den til meg som gratulasjon, og sa "Nå har du endelig noe annet å lese på". Hun er så søøøøt. Gleder meg masse til å lese denne, og faktisk lese en bok uten å måtte pugge innholdet. ÅÅÅÅH HURRAAAAAA!!Idag skal jeg puste helt ut, være usunn, ikke lee på meg, se på netflix og lese boka mi. Nå tar jeg helg! Hvordan har dere det idag?
 

Tre bøker du burde lese i mars

Hallo fine mennesker ♥ Idag har jeg vært både produktiv og lat på en eller annen merkelig måte. Jeg har vært på et møte, besøkt noen på sykehuset, hatt to powernaps og to treningsøkter. Kanskje jeg trang powernapsa for å orke treninga? Det var deilig å få lea seg værtfall. Det er seint, men jeg får aldri roa meg før jeg har fått den faste natta telefonen med kjæresten, i tillegg føler jeg det er om kvelden/natta jeg får gjort mest på de sosiale mediene mine. Jeg pynta meg idag, og fikk mamma til å ta antrekks bilder, men jeg så ut som en blanding av en zombie, og en sliten turist som bare vil vise at de har vært et sted. Derfor måtte jeg sjekke i blogg idè boka mi, og finne på noe annet. Noe jeg har blogga en del om det siste året, er bøker, og jeg tviler på at det er så mange som gidder å bla i arkivet for å finne ting (det gjør sjeldent jeg, da sjekker jeg heller andre blogger som nylig har skrevet noe om det jeg leter etter, haha), og jeg har ikke blogga om alle bøkene jeg har lest heller. Derfor kommer jeg nå med tips om tre bøker du burde lese i mars!
                                                 Let's read a lot-lot


Sophie Elise sin bok "Forbilde".

I denne boka får vi et lite innblikk i hvordan livet hennes har vært både før og etter bloggen, men aller mest under prosessen. Mens hun til tider har virket utrolig sterk på bloggen, og de fleste tror de har visst hvordan livet hennes har vært, har hun opplevd utrolig mye. Hun skriver om hvordan hun grovt ble mobbet av medelever, og lærere for den saks skyld. Ingen hadde troa på henne, og alt som sto i hodet hennes var hvordan hun så ut, at andre skulle like henne, og bloggen. Fordi hun ville være bra nok. Ikke bare for andre, men for seg selv. Hun forteller om ulike hendelser i livet hennes blandt annet fra barndommen, kjærlighetslivet, og hvordan hun taklet de ulike tinga som skjedde i livet hennes. Hun snakker mye om selvskading og hvordan hun streber etter det perfekte utseendet. Les alt jeg skreiv om boka, HER. 


Macus Butler sin bok "Hello life".


Marcus Butler er en 25 år gammel youtuber fra Brighton. Han er kjent for youtube kanalen sin, og for å ha slått mange guinness rekorder, haha. Han har skrevet boka "Hello Life", som er en slags self help book. Boka har alt! Den har dating tips, trenings tips, kariere tips, og han deler sine erfaringer, ting å gjøre og ikke gjøre innen de ulike temaene. Han skriver litt om livet sitt, gir tips når det kommer til kjærlighetssorg og familiekriser. Som sagt, den har alt. Jeg ble veldig motivert på kosthold og treningsfronten av denne boka, og ble aldri lei av å lese den, fordi den hadde så variert et innhold. Den var ikke som mange andre youtubers bøker, der det bare er masse greier om livet deres. Han fikk mye ut av boka si og jeg likte den veldig godt. Jeg følte meg produktiv da jeg las den, fordi jeg lærte så mye. Den er absolutt å anbefale. Terningkast seks!

 


Connor Franta sin "A work in progress".

Connor Franta er en 23 år gammel gutt, fra Minnesota. Mange av dere kjenner han kanskje fra Youtube? Han har en utrooolig populær youtubekanal, med flere milioner følgere, og han har også sitt eget merkevare "Commonculture", som selger klær, kaffe og bra musikk. Boken hans "A work in progress", kom ut i april ifjor, og er en slags selvbiografi. Denne boka må være en av de beste bøkene jeg har lest. Den er ikke som vanlige bøker om folks liv, der de skildrer vanskelige oppvekster med en lykkelig slutt. Dette er en ærlig og humoristisk bok om Connor's liv, personlighet og interesser. Han er utrolig dyktig, og fullfører alt han bestemmer seg for. Jeg ble så utrolig inspirert av denne boka, og måten han snakket om livet på. Han snakker også litt om opplevelsen rundt det å komme ut av skapet, noe jeg åpenbart ikke kan relatere til, men jeg kan relatere til hvordan det er å stå fram med noe andre ikke kan forstå, og som ikke nødvendigvis er sosialt akseptabelt blandt andre. Du kan lese alt jeg skreiv om denne boka, HER.  Jeg tok foresten dette bildet ifjor. Såå rart å se hvordan jeg har utvikla meg på sånne ting.


Ellers anbefales jeg "Hold fast" av Samuel Massie, "Saras nøkkel" av Tatiana de Rosnay, og "Drageløperen" av Khaled Hosseini. Har du lest noen av disse bøkene? Har du noen bøker å anbefale, setter jeg stor pris på forslag, hihi.

Bok anbefaling: Hello life

Hallo og god "morgen"  ♥ Jeg har sove som en stein i nesten 12 timer. Jeg pleier aldri å sove mer enn tre-fire timer når jeg er hos Even, men denne gangen var det han som la seg på sofaen. Han snorker så, og da får jeg aldri sove, og legger meg på sofaen. Der ligger jeg å irriterer meg over alle mulige lyder som kommer fra kjøleskapet og sånt, men Even kan sove gjennom hva som helst, så da fikk jeg sove på rommet. Det aller beste hadde vært å sove med hverandre hele natta, men takk gud for søvn. Sola skinte som bare det da jeg sto opp, men innen frokosten var slukt, forsvant den og da ble jeg veldig demotivert. Jeg får heller gjøre litt husarbeid imens, og håpe at regnet gir seg snart. Mens jeg manner meg opp til å flytte på den støle stumpen min(skal aldri ta squats igjen), tenkte jeg å komme med en liten bok anbefaling. Jeg har nettopp lest ut Marcus Butler sin "Hello life", og tenkte å skrive en liten anbefaling om den.

 


Marcus Butler er en 25 år gammel youtuber fra Brighton. Han er kjent for youtube kanalen sin, og for å ha slått mange guinness rekorder, haha. Han har skrevet boka "Hello Life", som er en slags self help book. Boka har alt! Den har dating tips, trenings tips, kariere tips, og han deler sine erfaringer, ting å gjøre og ikke gjøre innen de ulike temaene. Han skriver litt om livet sitt, gir tips når det kommer til kjærlighetssorg og familiekriser. Som sagt, den har alt. Jeg ble veldig motivert på kosthold og treningsfronten av denne boka, og ble aldri lei av å lese den, fordi den hadde så variert et innhold. Den var ikke som mange andre youtubers bøker, der det bare er masse greier om livet deres. Han fikk mye ut av boka si og jeg likte den veldig godt. Jeg følte meg produktiv da jeg las den, fordi jeg lærte så mye. Den er absolutt å anbefale. Terningkast seks!

Har dere lest denne? Eller kanskje dere har noen andre bøker å anbefale? Nå må jeg gjøre litt husarbeid og pakke ned tinga mine.... Hva gjør dere idag?
 

Bokvurdering: Paris for èn

Hallo ♥ Beklager for fraværet disse dagene. Nå er jeg tilbake, og tenkte jeg kunne komme med en liten bokvurdering. Jeg har nemlig lest en del i det siste (sjokk). Jeg liker veldig godt Jojo Moyes, og bøkene hennes står stort sett aldri feil. Derfor er jeg veldig rask om å lese de ut. Denne gangen ble jeg faktisk ikke like imponert, men la oss se nærmere på det.

 


Paris for to / èn, handler om hovedpersonen Nell, som skal på sin aller første tur til Paris, sammen med kjæresten sin. I siste liten sier han at han ikke kommer til å rekke det, så hun må dra dit alene, i håp om at han dukker opp senere. Hun turte ikke si noe til venninnene sine, som hun egentlig skulle på jente tur med. De likte ikke kjæresten hennes, og det med grunn. Han tok ikke Nell noe særlig seriøst heller.. Hun likte ikke å være spontan, men hadde ikke annet valg enn å dra likevel. Da hun kommer frem, har det skjedd en feil, og hun må plutselig dele rom med en helt fremmed. Dama hun må dele rom med viser seg å være en mildt sagt sær amerikaner. De ble enige om at Nell skulle være der til kjæresten hennes kom, så skulle de finne et annet hotell. Men selvfølgelig sier han at han ikke får det til i det hele tatt, så hun blir værende igjen med amerikaneren.  Hun er sint, skuffa, og vil bare hjem.

Etterhvert bestemmer hun seg likevel for å bli, og gjøre det beste ut av det. Hun treffer en fransk mann (selvfølgelig), som viser henne det beste av Paris, på en scooter. Da hun begynner å bli kjent med han og vennene hans, dukker kjæresten hennes opp på hotellet alikevel.. Hun ender opp med å la kjæresten være der alene, og oppsøker fransk mannen igjen. En servitør som drømmer om å bli forfatter.
Jeg synes boka var veldig forutsigbar. Bare med tittelen på boka forsto jeg hvordan handlinga kom til å bli. Og så fort de begynte å introdusere den franske mannen, var det veldig åpenbart hva som kom til å skje. Boka var fint, men alt for klisjè for min del. I tillegg var det fler bilder enn skrivt omtrent, noe som noen ganger var litt kjekt fordi alt ting var så tregt. Selve handlinga stoppa veldig brått også, så jeg følte hun bare ville skrive en bok for å få gitt den ut. Haha... Men hun er selvfølgelig utrolig flink, og den var fin, veldig fin. Synes bare hun har gjort så mye bedre...

Har dere lest den? Tar gjerne imot forslag til bøker å lese også!

Bok anbefaling - Forbilde

Hallo dere ♥ Jeg tenkte det var på tide men en liten bok anbefaling igjen, her på bloggen. Jeg fikk tre bøker til jul, og er allerede i gang med nummer to. Romjula er en perfekt tid å lese på. Boka jeg har lest ut til nå, er en bok jeg fikk av besteforeldrene mine til jul, som dere sikkert har hørt om alle sammen, nemlig Sophie Elise sin bok "Forbilde". Dette er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest, og selv om jeg har vært en stor fan av henne siden hun startet bloggen sin, er jeg ganske sikker på at jeg hadde likt den uansett. Jeg leste ut denne boka på tre dager, og klarte ikke legge den fra meg. Før jeg begynner å skrive om boka, håper jeg så inderlig alle som har sagt noe stygt om Sophie Elise, kan ta seg tid til å lese boka hennes, da tror jeg de aldri sier noe stygt om henne igjen. Let's start.
 

Hva handler boka om?
I denne boka får vi et lite innblikk i hvordan livet hennes har vært både før og etter bloggen, men aller mest under prosessen. Mens hun til tider har virket utrolig sterk på bloggen, og de fleste tror de har visst hvordan livet hennes har vært, har hun opplevd utrolig mye. Hun skriver om hvordan hun grovt ble mobbet av medelever, og lærere for den saks skyld. Ingen hadde troa på henne, og alt som sto i hodet hennes var hvordan hun så ut, at andre skulle like henne, og bloggen. Fordi hun ville være bra nok. Ikke bare for andre, men for seg selv. Hun forteller om ulike hendelser i livet hennes blandt annet fra barndommen, kjærlighetslivet, og hvordan hun taklet de ulike tinga som skjedde i livet hennes. Hun snakker mye om selvskading og hvordan hun streber etter det perfekte utseendet.

 

Hva synes jeg?

Jeg kjenner meg masse igjen i ting hun skriver, blandt annet i tankene hun har om seg selv, og selvskadingen. Hun skriver sårt og ærlig, og jeg både gråt og lo da jeg leste den. Hun skriver helt utrolig bra, og jeg kunne se for meg blogginnlegga hun snakket om, mens jeg leste. De virket forskjellige fra boka og bloggen, og det åpnet øynene mine veldig. Ting er virkelig ikke som det ser ut som bestandig. Det må flere ha i tankene når de leser både hennes og andres blogger. Hun er fantastisk sterk, jævli smart, og jeg håper de som noen gang har sagt noe annet, og de hun forteller om i boka si, skammer seg veldig. Hun er bare et menneske. Et menneske som aldri gav opp selv om alle ba hun om å gjøre det. Bare fordi hun har en blogg, betyr ikke det at hun burde være sånn og sånn, at hun må tilpasse seg leserne sine for å være et forbilde. Hun kan være som hun er, hun BURDE være som hun er. For etter jeg har lest boka er jeg uten tvil helt overbevist over at hun er ekte, ærlig og fantastisk. Jeg tror folk dømmer henne utifra hvordan hun ser ut. Kanskje de føler seg trua? Hun er penere enn det mange av oss noen gang vil bli, og er i stand til å oppnå akkurat det hun vil. Hun har fikset litt på seg fordi hun hata seg selv, og om det kan få henne til å føle seg bedre, forstår jeg det faktisk veldig godt. Og for det er hun mitt forbilde. Ikke fordi hun er snill, vakker og smart, men fordi hun står for meningene sine, selv om jeg ikke alltid er like enig. Hun viser at det er greit å vise kropp og være fornøyd med den. Alle sier man skal være det, men likevel er det ikke sosialt akseptabelt når man først viser den. Men hun viser oss at det er greit. Hun er brutalt ærlig, noe veldig få bloggere er, og det står det mye respekt i.
Har du lest den? Isåfall, hva venter du på? Hihi.

Bokvurdering: Harry Potter and the cursed child

Gooood morgen ♥ Det er tirsdag, og idag har jeg fri fra alle møter. Såå deilig! Da kan jeg bruke lang tid på frokosten og blogginnlegget, tusle litt med mitt, og se litt på Gilmore girls før jeg skal begynne på dagens oppgaver. Jeg sovna veldig tidlig igår, så når jeg våknet halv ni idag(så deilig å kunne sove helt til halv ni), sto det et halvferdig innlegg oppe. Jeg skulle nemlig gi dere en liten bokvurdering, nå som jeg endelig har lest ut den nye Harry Potter boka. Da kommer den nå istedet. Håper det går fint, hihi.

 

Harry Potter and the Cursed child er en bok av J.K Rowling, John Tiffany, og Jack Thorne. Dette er pretty much et manus, ettersom det er laget et stykke ut ifra denne boka. Historien tar sted 19 år etter Harry Potter and the deathly Hallows. Altså i ca 2020. Den følger Harry Potter, som nå jobber i "The ministry of magic", og sønnen hans Albus Severus Potter. De har ikke et særlig godt forhold. Da Albus kommer i Slytherin istedenfor Gryffindor, skammer han seg. Han liker heller ikke det faktum at alle vet hvem faren hans er. Da han blir god venn med Draco sin sønn, Scorpius, vil ikke Harry at de skal omgås. Det går nemlig rykter om at Scorpius er Voldemort sin sønn. Cedric Diggory sin far Amos (Cedrik er han som døde i den labyrinten den gangen. uh Janne, dette var du flink til), mener at Harry Potter skal gå tilbake i tid og redde sønnen hans. Dette overhører Albus, og han blir sint på faren sin for å ikke ville gå med på dette. Så han og Scorpius bryter seg inn på Hermoine sitt kontor, og finner den tids "maskinen", for å kunne Redde Cedric. Dette bak Harry sin rygg. De finner fort ut at fortiden ikke kan endres, og havner i myyyyyyyyye trøbbel, da historien endrer seg til at blandt annet Hermoine og Ron aldri giftet seg og fikk barn. Noe som gjør at Albus sine søskenbarn aldri ble født. Ting blir værre da de blir venn med ei dame som heter "Delphi", og hun viser å være en annen en den hun utgir seg for å være.


Jeg kjøpte denne boken da jeg var på sykehuset i august, men har aldri fått somla meg til å lese den ferdig før nå. Jeg pleier aldri å bruke så lang tid på å lese ut bøker, men jeg ble nok litt skuffa. For det første er dette et manus, og det visste jeg ikke føre. Så det tok litt tid før jeg vente meg til det. Men etterhvert brydde jeg meg ikke om det lenger. Jeg synes det tok litt tid før handlingen startet ordentlig, og jeg irriterte meg veldig over at Albus og Harry Potter hadde så dårlig et forhold. Men samtidig likte jeg at ting var så annerledes enn det jeg hadde forventet meg. Jeg ble riktignok veldig lei av at de skulle gå tilbake i tid så mange ganger. Jeg synes det kunne løst seg mye fortere. Jeg prøvde å se for meg skuespillerne fra Harry Potter filmene, noe som gjorde det lettere å følge med i boka. Etterhvert begynte ting å bli litt mer spennende, og da stoppet jeg ikke før jeg hadde lest den ut. Jeg likte slutten veldig godt, og selve budskapet. Man kan ikke endre fortiden! Jeg blei litt skuffa, men generelt sett var boka veldig bra. Annerledes men bra.Har dere lest boka? Isåfall, hva synes dere? Jeg har forresten laget en gruppe på facebook, kalt "Blogghjørnet". Nok en gruppe for oss bloggere. Her kan vi kommunisere, hjelpe hverandre, dele bloggene våre osv. Gjerne bli med! Ha en super tirsdag videre ♥

Youtuber bok anbefaling - Girl online

Hei dere ♥ Jeg håper dere har hatt en fin søndag så langt. Takk for at dere lar meg få sippe litt, innimellom. Det er nervepirrende å åpne kommentarfeltet etter slike innlegg, men det trenger jeg stort sett ikke føle på. Dere er gode. Søndagen min har vært bra. Jeg har slappa av, lest bøker, gått turer og bare tatt det med ro. Fått en liten smell etter at jeg ikke klarte å dra på telttur igår, så trenger å bare roe meg litt idag.

Jeg har lest veldig mye i det siste, og holder faktisk på med tre bøker for øyeblikket. Jeg klarer ikke vente skjønner dere, haha. Det hender jeg blander litt for å si det slik. Igår fullførte jeg endelig "Girl online", av Zoey Sugg. Jeg har brukt veldig lang tid på den. Sånn går det når jeg skal lese så mange bøker samtidig. Nå er jeg ihvertfall ferdig med den, og tenkte å fortelle dere litt om den. Boka kjøpte jeg på Ark, og den er på engelsk.

 

Girl online, er Zoey Sugg sin første Novelle. Boken handler om 15 år gamle Penny Porter, som bor i Brighton med foreldrene sine, og hennes eldre bror, Tom. Penny har begynt å kjenne på en del usikkerhet, og har jevnlig begynt og fått panikkanfall. Dette kan skyldes all usikkerheten rundt henne og vennekretsen hennes. For å få lettet på hjertet sitt, lager hun seg en anonym blogg, som hun kaller "Girl online". På bloggen sin, åpner hun seg om panikkanfallene sine, og ting som ellers skjer i livet hennes, som blandt annet venner, skole og gutter. Hun involverer leserne sine mye, og tar opp temaer som er veldig aktuelle for andre på samme alder. Hun får bare flere og flere lesere, og bloggen hennes blir veldig populær. Den eneste som vet at det er hun som står bak bloggen, er bestevennen hennes, Elliot. Moren til Penny får et bryllups oppdrag i New york, og der møter Penny, musikeren Noah. I boka følger vi Penny gjennom overgangen fra å være veldig usikker på seg selv, til og bli mer selvsikker.

'

Jeg synes boken var veldig fin, og er absolutt noe jeg kan relatere til. Den beskriver hvordan den klønete og usikre værden, til en femten åring kan være. Jeg synes likevel at den var litt vel sukkersøt, og som tatt ut fra en kjærlighetsfilm, men jeg liker den. Den er morsom, moderne, romantisk og spennende. Om dere følger Zoey(Zoella) på youtube, liker du nok boka enda bedre. Det er så mange ting jeg kan se henne som person i, og jeg ser for meg landskapet i Brighton, via videoene hennes, når jeg leser boka. Jeg likte den veldig godt, og har allerede begynt på toeren " Girl online on tour".  Dette er en skikkelig klissete jentebok, og selv om det ikke er slike bøker jeg vanligvis liker, falt denne veldig i smak, og jeg anfebaler den så absolutt!

Har du lest denne, isåfall, hva synes du?

Youtuber bok anbefaling - A work in progress

Hei dere, og god lørdag ♥

Hvordan er været hos dere idag da? Her regner det, og ute er det så forferdelig en trøkkende luft. Derfor har jeg for det meste vært inne idag. Jeg har jobbet masse med Forever Living idag, og satt i gang et spennende samarbeid, som blir gøy å se hvordan utvikler seg fremover. Jeg har også pugga maaasse teori, så det har til nå vært en veldig stillesittende dag. Jeg kjenner jeg snart må lee på me nå. Da jeg rota litt i skapene mine, og så en bok jeg har lest ferdig, innså jeg at det er veeeeeldig lenge siden jeg har kommet med en bokanbefaling. Det var jo noen av dere som spurte om jeg kunne gjøre dette jevnlig, og en periode var jeg veldig flink til det, men nå har det blitt helt glemt bort. Derfor tenkte jeg at jeg i det minste måtte gjøre det først. Boken jeg skal anbefale idag, er Connor Franta sin bok " A work in Progress".

Connor Franta er en 23 år gammel gutt, fra Minnesota. Mange av dere kjenner han kanskje fra Youtube? Han har en utrooolig populær youtubekanal, med flere milioner følgere, og han har også sitt eget merkevare "Commonculture", som selger klær, kaffe og bra musikk. Boken hans "A work in progress", kom ut i april ifjor, og er en slags selvbiografi. Denne boka må være en av de beste bøkene jeg har lest. Den er ikke som vanlige bøker om folks liv, der de skildrer vanskelige oppvekster med en lykkelig slutt. Dette er en ærlig og humoristisk bok om Connor's liv, personlighet og interesser. Han er utrolig dyktig, og fullfører alt han bestemmer seg for. Jeg ble så utrolig inspirert av denne boka, og måten han snakket om livet på. Han snakker også litt om opplevelsen rundt det å komme ut av skapet, noe jeg åpenbart ikke kan relatere til, men jeg kan relatere til hvordan det er å stå fram med noe andre ikke kan forstå, og som ikke nødvendigvis er sosialt akseptabelt blandt andre.


(Beklager mørkt bilde, blogglampa mi har gått i stykker)

Connor Franta har en utrolig lidenskap for fotografi, noe man tydelig ser på både instagrammen hans, og i boka hans. Det som gjrode den så fin og enkel å lese, er at den er pyntet opp med fine bilder han selv har tatt, i hele boka. Det å ta bilder i offentligheten er ikke alltid lett, noe jeg selv har vært borti i de årene jeg har blogga. Men det bryr ikke han seg om! Han forteller om en hendelse der han var på en restaurant med en venn og familien, og fikk servert et kjempefint måltid han så gjerne ville ta bilder av til instagrammen sin. For å få det perfekte bildet, reiste han seg opp på stolen sin og lente seg i alle mulige vinkler og stillinger, for å få tatt det perfekte bildet. Folk lo og kikka veldig rart på han, men han blåste i det, så lenge han fikk tatt et bilde han var fornøyd med. Ingenting skulle bli gjort halveis bare fordi folk glor. Dette fant jeg veldig inspirerende! Jeg hadde nok likevel aldri gjort det samme, men det fikk meg til å innse at jeg bryr meg alt for mye om hva andre tenker og mener. Han lar ikke noe og noen stå i veien for det han vil, og det skildrer han veldig fint i boka si. Boka har 210 sider, men med alle bildene og hans humoristiske måte å skrive på, går den fort unna.
 

Dette er en bok du ikke vil angre på å lese, uansett om du er fan av han og youtuben hans, eller ikke. Jeg elsket den, og håper virkelig han gir ut flere. Det er tydelig at han er opptatt av kvalitiet, så jeg vil garantert prøve noe av det andre han selger, som klærne, og kaffen. Du kan finne youtubekanalen hans HER, boka kan kjøpes HER, og HER kan du finne noe fra Commonculture.

Har du lest denne før? Jeg har foresten maaange andre bøker fra youtubere, kanskje det hadde vært gøy med en slik serie her på bloggen? At jeg forteller hva jeg synes om youtubernes bøker? Det er bare å si ifra hvertfall. Ønsker dere en fin lørdag videre!

Husk ukens blogg konkurranse HER.
 

#Savetheculture

For en liten stund siden, kom jeg over et innlegg på denne bloggen, og leste om et globalt bok utvekslingsprosjektm som heter #Savetheculture. Prosjektet går enkelt og greit ut på og sende bøker til andre, også mottar du bøker selv. Jeg sendte min aller første bok idag, og venter spent på hva jeg får tilbake. Det er en veldig fin måte og bevare bokindustrien på, og jeg likte veldig godt den ideèn. Om dere også liker bøker, og kunne tenke dere og bli med, kan dere bare skrive til meg her eller på jannees96@hotmail.com, så kan jeg fortelle mer om det. Bøkene trenger absolutt ikke være dyre. Selv sendte jeg bare en jeg hadde fra før, og skreiv navnet mitt inni. Blir spennende og se hvor mange navn som ender opp i den, hehe. Håper så mange som mulig blir med!

For a while ago, I came over a blogpost, and read about a global book exhange project, called #Savetheculture. The project is about sending books to other people, and recieve books back. I sent my firs book today, and waiting excited to see what I will recieve back. This is such an amazing way too preserve the bookindustry, and I really liked the idea. If you like books too, and want to join, just contact me here, or email me: jannees96@hotmail.com, and then I will tell you more about it. The books don't need to be expensive. I just sent one I already had, and wrote my name in it. It's gonna be so exciting to see how many names that will end up in it. I hope as many as possible will join!


Nå skal jeg legge meg til å lese, tihi. Ha en fin kveld fine dere ♥
I'm gonna lay done and read now. Have a nice evening you beautiful people ♥

(Ask me questions here)

Bok anbefaling: Saras Nøkkel

Hei dere!

Åh, hvordan har dere det, mine kjære? For å være ærlig er jeg ikke helt i fres for tiden. Store deler av dagen min går til soving fordi jeg ikke klarer å være våken. Angsten har slått meg i trynet nok en gang, men jeg gir meg ikke. Dette skal ikke knekke meg, og til tross for at fraværet mitt på skolen vokser, skal jeg fullføre dette skoleåret, uansett hva. Men siden jeg ikke orker stort annet enn å ligge stille å lese, har jeg en del bøker å anbefale dere. Denne gangen skal jeg anbefale dere den fantastiske boken, "Saras nøkkel".

 

Saras nøkkel har vært en følelsesmessig tung bok å lese, men den er på alle mulige måter helt fantastisk. Dette er en roman som tar for seg oppsamlingen av franske jøder i Paris i juli 1942. Disse oppsamlingene er også kjent for Vel d'hiv. I boken får vi to historier som etter hvert blitt flettet sammen. Den ene historien handler om 10 år gamle Sara Starzynski, som er ei jødisk jente født i Paris. Sammen med sine foreldre blir hun arrestert under oppsamlingsaksjonen Vel d'hiv. Før de dro fra leiligheten, låste Sara den fire år gamle lillebroren sin inn i et skap, deres hemmelige gjemmested. Hun gjemmer han fra det franske politiet, og lovte han å komme tilbake senere, noe hun trodde ville skje etter kun få timer. Timer blir til måneder, og lille Michel dør innelåst i skapet.

Den andre historien vi får følge i boken, handler om den amerikanske journalisten, Julia Jarmond. Hun er bosatt i Frankrike, og blir bedt om å skrive en artikkel i anledning 60 årsmarkeringen av arrestasjonene av de franske jødene. Julia får greie på Sara's historie da hun skal ta over svigerfamiliens leilighet. Leiligheten det viser seg Sara bodde i. Julia føler veldig på dette, kanskje mer enn hun burde. Vi får følge henne med på jakten etter Sara Sarzynski og resten av hennes historie. En historie det er umulig å bli påvirket av.(Smashing negleakk eller?)

Jeg likte denne boken veldig godt, til tross for hvor trist den var. Bøkene jeg leser er ofte veldig urealistiske og fantasifulle, eller slik som denne. Jeg både liker og trenger og få litt perspektiv, lese om hvordan ting var før, og hvor godt og trygt vi egentlig har det her i Norge. Dette er kanskje noe vi burde tenke over nå i disse dager også? Hvor heldige vi egentlig er som er nettopp her nå? Jeg anbefaler dere til å lese denne boken, og til å se filmen..

Hva synes dere om slike innlegg? Liker dere at jeg anbefaler bøker og andre ting for den saks skyld, er det bare å legge igjen en kommentar, så fortsetter jeg så klart med det. Nå skal jeg ringe å si natta til Even før jeg legger meg og lader opp til skolen i morgen, God natt alle sammen!

Bok annbefaling: Den ene pluss en

Hei igjen dere! Tenkte det var på tide med en ny bok anbefaling, ettersom det er flere måneder siden sist.  Boken jeg vil anbefale i dag er nok en bok av fantastiske Jojo Moyes: Den ene pluss en.

Den ene pluss en handler om alene moren Jess, som for to år siden ble alene med barna, da mannen hennes fikk en voldsom depresjon, og flyttet hjem til moren sin. Hun lar han slippe unna med alt av utgifter og forsørgelse av barn og hus, noe som gjør at hun må ha to jobber. Jess sine to barn går igjennom sitt, og som mor må hun sette seg selv til side og kjempe barnas kamp. Hennes eldste sønn blir utsatt for en gjeng som sakte,men sikkert, prøver å rive ham fra hverandre fordi han ikke er som alle andre, mens datteren hennes får en fantastisk mulighet av det slaget man kun opplever én gang i livet. På veien får Jess, barna og deres gigantiske illeluktende hund, hjelp av fremgangsrike, kjekke Mr. Nicholls, en mann som får kvinnen i Jess til å blomstre, noe hun ikke har gjort på lenge. Han vil gjerne hjelpe Jess og barna hennes, men hvordan skal han klare det når han selv nettopp har fått hele livet sitt snudd på hodet?

For hver bok jeg leser av Jojo Moyes, synes jeg de blir bedre og bedre. Hun skriver så sårt om menneskers liv og dype tanker, og hvordan det på utsiden sjelden stemmer overens med det på innsiden. Denne boken har jeg brukt god tid på, og den ble bedre og bedre. Hun har vært flink til å holde handlingen spennende igjennom hele boken, og jeg ble overrasket over vendingene opptil flere ganger. Dette er en bok om et realistisk liv, og det likte jeg veldig godt.Denne boken fikk meg både sint, trist og glad, og jeg anbefaler deg til å lese den. Har du lest denne, i så fall, hva er dine tanker om den?

Crazy book girl

Hei dere, hvordan har mandagen deres vært så langt? Det ble et sent innlegg fra meg idag, men jeg har vært på farten i hele dag. Mamma og jeg dro til Stathelle for min ukentlige avtale, og deretter var vi på et koselig kafébesøk med herlige Anne. Hun er bestemoren til venninnen min, og fungerer som en slags ekstra bestemor for meg også. Hun er helt super. På møtet med Wenche idag, drev vi med kartlegging slik at vi kan finne en diagnose til meg, og det er så utrolig slitsomt, men nødvendig så klart. Da vi var ferdige med alle avtalene for dagen ble jeg så svimmel og sliten at jeg måtte ta en liten powernap. Jeg skal avgårde til Even i kveld også, og bli over til onsdag, så måtte ha litt energi. Jeg blir der en stund denne gangen, for vet dere hva vil skal i morgen? Da skal vi til Notodden på foredrag og bok-signering med selveste Samuel Massie. Mitt første frivillige foredrag noen sinne, hahaha. Jeg gleder meg som en liten unge. Den mannen er utrolig inspirerende. Jeg har allerede kjøpt tre bøker i dag, men det er ingen tvil om at den utrolig gode boken hans "Hold fast", blir med meg hjem i morgen. 

 

Jeg var innom Ark idag og fikk se bøkene til kjæresteparet Zoe Sugg og Alfie Deyes var kommet. Da klarte jeg ikke la være å kjøpe dem. Disse personene er så utrolig morsomme og inspirerende. Zoe sin bok er nok mer personlig, mens Alfie sin bok er helt meningsløs og utrolig morsom. Dette er en halvferdig bok med mange morsomme oppgaver og gjøremål vi selv skal fullføre.  Jeg gleder meg til å få sett mer i dem. Jeg kjøpte også "Paper towns" av John green. Jeg har blitt helt gal etter bøker, og ser på det som et veldig fornuftig kjøp. 

Nå skal jeg pakke bagen min og ta toget til min kjære, åh jeg gleder meg til å kose på den kjekke(og skjeggete) gutten min igjen. Selv om vi så hverandre igår... Det kan aldri bli nok. Ha en fin mandag videre alle sammen! 

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt