Startet morgenen i skogen

Lite er så deilig som å stå opp klokka sju, og være ute i skogen før halv åtte om morgenen. Være omringet av natur så langt øyet kan se, med regndråper på kinnet, og lyden av fuglekvitter. Foran oss dukker hunden opp innimellom lyngen på jakt etter noe. Og det beste: Lukten og smaken av kaffe fra termosen..

Idag satt jeg på post med Rikke, som bærer sin egen børse, hun har fått av Bestefar. Hennes første år med børse på ryggen. Gøy å se hvor stolt og spent hun er. Tanken på at det skal dukke opp en hare som kan minne om den grå, fine kaninen jeg har hjemme, er ikke super, men det er spennende. Jeg er mest med for å være med familien, og for å få frisk luft. Det ble ikke noe særlig med gåing idag, fordi vi kun satt på post, men det var fint likevel.

Selv om vi ikke gikk så mye, var det godt å komme hjem og slappe av. Det ble jo ganske vått og kaldt etterhvert. Deilig å slenge på seg umatchende store, gode klær, og de nye tøflene jeg fikk av mamma. Vi fikk ingen dyr idag, men Balder på ett år fikk los, og var veldig ivrig. Veldig gøy å se. Resten av dagen går til rydding, utskjæring av gresskar, og hyttetur med Rikke. Hva med dere, hva skal dere idag?

Vil foresten gratulere mine kjære beste venninner, Elida som ble 23 år igår, og Tonje som er 21 år idag, så mye med dagen. Jeg hadde ikke vært her uten dere for å si det sånn. Håper dere har hatt det kjempefint

- Janne

Den nye "naturlige" leppe trenden

Hallo dere! På tide med en nytt innlegg hvor jeg sier meningen min om noe, sånn at dere har noe å gå berserk over, haha, neida. Dette temaet har mange uttalt seg om, og det er mange delte meninger angående dette. Ja, jeg snakker selvfølgelig om den nye naturlige leppetrenden. Før jeg begynner å uttale meg om det, anbefaler jeg dere å se videoklippet alle tar av på grunn av, HER.

 

(Mine små og NATURLIGE lepper)

Så basically er det vel ingen nyyy trend. Det er bare en "ny og bedre" versjon av en trend som allerede vokser og vokser. Grunnen til at så mange tar av på grunn av dette, er vel fordi de prøver å selge det med å si at du blir en ny og bedre versjon av deg selv. Restylane er allerede alt for populært, og det at folk som hater leppene sine nå kanskje kan få fyllt de inn uten at det ser ut som de har tryna på sykkel, er jo ganske så bra, men gjør det da at flere vil gjøre det? At det blir lettere for folk som egentlig ikke hater leppene sine, men som bare vil følge trenden, å fylle inn litt, fordi det nesten ikke synes likevel? Om det nesten ikke synes, hva er vitsen da? La oss se bort ifra de som hater leppene sine, og som får selvtilliten sin reddet av leppe injeksjoner... La oss snakke om de tusenvis av menneskene som bare fyller inn for å fylle inn. Som tror at de blir bedre likt og mer akseptert fordi det er så inn. At nå blir de finere. Jeg synes det er kvalmt og trist hvor lett det er for så mange ungdommer å bruke tusenvis av penger på å fikse noe som egentlig ikke trenger å bli fikset på. Har jeg så masse penger til overs, bruker jeg det heller på en kul opplevelse eller noe annet jeg virkelig trenger og har ønska meg. Burde det ikke heller være sånn?

Jeg tror en stor grunn til at de som fyller inn bare blir yngre og yngre, gjør det fordi de får rabattkoder av bloggere eller andre store innflytelser på sosiale medier. Noe jeg synes er så sykt bullshit. Det har blitt så skremmende vanlig, og jeg blir så lei meg når jeg hører venninner og familie medlemmer ønsker å slenge seg på denne trenden, fordi de tror de blir finere av det. Herregud, jeg har kjempe små lepper, og noen ganger skulle jeg ønske de var større, men da sminker jeg de eventuelt bare litt større. Etter en time med større lepper, blir jeg dritt lei og tar vekk sminka, fordi jeg har vendt meg til at det er sånn jeg ser ut, og er igrunn veldig fornøyd med det. For det er sånn jeg blei født. Alle ser forskjellige ut og det er det som er så fantastisk. Søstrene mine og jeg snakka om det for noen dager siden, da vi kjørte forbi en venninne gjeng, som så heeeelt like ut. Helt lik klesstil og hårstil, samme sminke trenden og de store leppene. Det var ingen av de som skilte seg ut på en fin måte, for de så jo søren meg prikk like ut. Hva er gøy med det? Å se prikk lik ut som alle andre. Det er vel fort at venninner har samme stilen, men det var så skremmende likt og så åpenlyst at de kun tok etter hverandre. De så slettes ikke selvsikre og fornøyde ut.

Jeg skulle også ønske jeg så ut som søstrene mine, eller noen av venninene mine noen ganger, ha noen av deres ansiktstrekk, deres stil eller former, men jeg tyr ikke til såå drastiske inngrep og endringer. Er det noe jeg absolutt hater og kan endre på, som trivselsvekt eller klesstil, gjør jeg det. Men jeg endrer ikke på noe som gjør at jeg ser mindre ut som meg. Hadde jeg skulle ha endra på noe, hadde det blitt nesa mi. Jeg pleide å hate den da jeg gikk på ungdomskolen. En jævel fra hjembygda mi påpekte den hver dag, hvor stor og stygg den var, at jeg hadde skihopp nese, og ja han gav meg til og med brosjyrer om nese operasjon. Til en FJORTEN ÅRING!!! Nå skal det sies at han kun var femten, men likevel. Jeg likte den ikke så godt fra før av, men nå hata jeg den, og tok hendene eller genseren min over den hele tiden. Synes alle det kanskje, tenkte jeg da.  Men jeg klarte å innse at det var bare sånn jeg så ut. At det ikke er noe jeg kan gjøre noe med, og nå synes jeg det er helt greit. Alle er forskjellige, alle har noe de ikke trives så godt med, men istedenfor å ty til de "enkleste" og mest drastiske endringene, må man jobbe med seg selv innenfra og akseptere at man ser sånn ut NATURLIG. Det hjelper ikke hvor mye du fikser på deg selv, om du ikke jobber med deg selv innenfra. Hatfølelsen vil jo alltid være der, vil den ikke? For det finnes slettes ikke noe naturlig med å få noe sprøytet inn i huden din til du blør.

"Ski hopp" nesa mi.


Hva tenker dere om dette? Gjerne kom med deres mening..

- Janne

En hektisk og fin start på uka

Location: Leiligheten (haha)

Hallo dere! Puh, nå kan jeg endelig legge meg ned litt, mens potetene koker. Idag er en sånn dag hvor alt krasjer i hverandre, og man blir løpende rundt som en slags robot, haha. Rikke sov her i natt. Hun skulle ha dagskonferanse for Telemarks ungdomsråd idag, for hun er søren meg nestleder, herregud. De søstrene mine altså. Vi skulle opp en halvtime etter Even, som jeg tror er det meste jeg sov i natt, pga noe som høres ut som en sel, snorkende ved siden av meg. Vi laga oss smoothie til frokost, som var en fin start, og jeg forvilla meg bort dit Rikke skulle gå av, altså helt motsatt retning av der jeg hadde trengt, riktignok. Jeg hadde planer om å kjøre bort til møtet mitt, også kunne Rikke som da var en time for tidlig ute, tatt buss de få minuttene derifra. Istedet kom jeg hesblesende inn to minutter etter tiden. Jeg var heldigvis ikke den siste. Jeg fant en kjemperask vei hjem, så jeg begynner å finne ut av det nå. Jeg satt meg ned og knipsa de bildene dere ser under her, og utnytta at jeg fikk låne Rikke's kamera, og begynte å filme en del til Youtube. Jeg fikk vaska og ordna litt, så ville Elida ha meg med til Skien, bare rett etter jeg kom tilbake etter å ha vært der, haha. Men jeg blei selvfølgelig med, og vi kjøpte oss noen fine puter, og maaange smultringer. Dagens høydepunkt. Så kom jeg hjem igjen, støvsugde, filma litt mer, dusja, og dro for å hente Rikke igjen. Hun blei forsinka en time, og innen vi kom hjem igjen da, hadde Even kommet hjem, uten nøkkel stakkars, og Espen sto og venta på Rikke.

 

Nå har Even og jeg begynt på middagen sammen, og venter snart Vibeke og Øystein. I natt skal Vibeke sove her, fordi jeg "må" kjøre hun til et sted i morgen. Det blir koselig, og forhåpentligvis slipper jeg å kjøre mer idag. Det har vært en hektisk start på uka, men dagen har ihvertfall gått, haha. Håper ikke dere ble slitne av å lese dette, for fjoooh(lol).

Hva med dere, hvordan har dere hatt det idag? Håper dere har fått en fin start på uka!

- Janne

The beauty of life

Hallo! Jeg håper dere har hatt det fint denne uka. Jeg har ikke vært så veldig aktiv på sosiale medier den siste uka. Even er på jakt i helga, så jeg er hjemme. Jeg sov i leiligheten i natt, men jeg gadd ikke sitte der borte aleine, hehe. Vi har nesten bare møtt hverandre i døra den siste uka, så gleder meg til neste uke, da vi forhåpentligvis får vært mer sammen. Igår våkna jeg av at søskenbarnet mitt, Birgitte, ringte og spurte om jeg ville være med til Bøkeskogen i Larvik. Jeg vekte Rikke, og etter en liten stund, hadde vi kommet oss bort til henne. Hun bor ikke så langt unna leiligheten Even og jeg bor i, så det var typisk at jeg var hjemme hos mamma og pappa akkurat da. Sov over der etter jakta. Men vi dro bort uansett, og vi fikk sett hvordan hun hadde det der hun bor. Vi hadde aldri vært der før, og det var så koselig. Hun har en sønn på syv måneder, og ting tar jo litt lenger tid når man skal et sted med en baby (absolutt verdt det), men vi kom oss bort etterhvert. Det er kjempefint i bøkeskogen. Veldig kaldt, og vi hadde brukt så lang tid på å komme oss dit at vi egentlig var klare for å hjem veldig fort. Men vi fikk trilla litt, skravla litt og fått masse frisk luft. Det var veldig koselig å tilbringe tid med de.

Både Rikke, Birgitte og jeg knipsa bilder, så jeg har ikke kontroll over hvem som tok hvilket bilde, hehe.

Dere skjønner kanskje hvorfor overskriften ble som den ble? Ask er den fineste gutten jeg noen gang har sett, og Birgitte er så utrolig flink med han. Bare se på de øynene hans!

Denne helga må jeg få lada ordentlig opp, få i meg mat og slappe av, sånn at jeg orker å være i leiligheten hele neste uke... Jeg var der mer denne uken da i det minste, hehe.. Hva med dere, hva har dere gjort de siste dagene?

- Janne

På tur med familien

Hallo! Gjett hvor jeg er? Hjemme hos mamma og pappa. Sjokk. Jeg dro fra leiligheten i går, etter å ha gjort en del husarbeid, vært på et møte, og lagd middag til Even. Det hørtes ut som i mitt forrige innlegg at jeg bare satt hjemme og stella for Even, men det er ikke sånn altså. Men jeg har ikke like mange dager i uka med ting som han har, så da blir det bare sånn. Jeg kom hit seint i går kveld, fordi jeg ville være med mamma, pappa, Rikke og bestefar på jakt i dag. Vi har aldri vært på jakt vi fem sammen, og jeg er så sykt sjeldent med, så da tenkte jeg å benytte denne muligheten. Jeg har ikke sånn veldig stor interesse for jakting, værtfall ikke nok til å skyte selv, og det tørr jeg ikke heller. Men jeg elsker jo å være i skogen. Det er spennende å følge med på hundene også. I tillegg er hare jakt veldig sosialt. Vi sto opp i sekstiden, og kom opp dit vi skulle være i halv åtte tiden. Bestefar var på kjempegodt humør, overlykkelig over at både barn og barnebarn ville være med. Vi fyrte bål, og bestefar delte mange historier med oss. Det ble ingen dyr i dag, men Rikke hadde med seg børsa si (hun tok prøva i år), og hundene jaga godt til å være så unge. Vi dro fra skogen i tolv tiden. Det var vått og kaldt, men kjempe koselig. Jeg har hatt det så fint i dag.

 

Bilde 1 - Meg med kakao bart og sot etter en godt grilla pølse// Bilde 2 - Mamma, bestefar og hunden hans, Tara// Bilde 3 - Himmelen på morgenkvisten// Bilde 4- Pappa// Alle bildene er tatt av Rikke. Takk for at jeg får låne de.


Even er hjemme og styrer med skole arbeid, og da blir jeg bare sittende på rommet for å ikke forstyrre uansett, så jeg ble likegodt hjemme en natt til. Jeg skal være der mer denne uka, men det passa seg sånn nå, og da får han konsentrert seg bedre også. Når jeg likevel "må" være på rommet, og ikke får vært med Even, blir jeg likegodt her og tusler. Jeg drar tilbake i morgen, så det blir bra. Nå skal jeg se litt av "To the bone", en film jeg nettopp begynte på som virker sååå spennende. Jeg ser filmer litt i etapper fordi jeg blir så rastløs skjønner dere, haha. LItt mer nå så skal jeg legge meg. Håper dere har det fint! Fortell meg gjerne om dagen deres, og hva dere eventuelt synes om "To the bone", om dere har sett den ♥ God natt, og sov godt!

- Janne

Livet i byen

Hallo, og god morgen♥

Jeg farter så mye for tiden, at jeg tror jeg burde begynne å komme med location tags på bildene mine, haha. Jeg våknet opp i leiligheten, ved siden av Even, etter å ha vært hjemme hos mamma og pappa for helgen. Det var alt for godt under dyna idag også, men idag var ikke mamma her for å dra meg opp, starte bilen min og lage frokost. Jeg ble så skjemt bort hjemme igår, da jeg forsov meg. Jeg tok en Even idag, og satte på så mange alarmer at det kunne telles som trening for hendene mine. I motsetning til meg, sover han like godt igjennom de, så jeg vekte han heldigvis ikke. Han har skole seint idag heldig grisen. Det føles rart å sitte helt alene uten en halv dyrehage å tenke på, men litt godt for hodet også. Kanskje jeg kan klare å fokusere bedre denne uken. Jeg føler alt har vært så rotete og halveis i det siste. Ting har bare blitt gjort for å blitt gjort, og ikke nådd helt opp til forventningene jeg har til meg selv. Jeg føler blandt annet at bloggen min har blitt så dårlig nå, men når jeg pøser på med masse tips innlegg, føler jeg meg bare som en av de typiske blogg-bloggene, og ikke original, om dere skjønner? Jeg må prøve å være litt mer laidback, når det kommer til...alt egentlig, haha. Jeg er bare så vant til å bruke Rikke sitt splitter nye og bra kamera nå, at nå som jeg ikke har det her føler jeg det blir flaut å legge ut bilder. Men alt kan jo ikke se inspirerende ut (klarer aldri det uansett), så bilder fra mobilen, og det seks år gamle kameraet mitt får duge innimellom.

Akkurat nå føler jeg meg litt nervøs for å gå ut, ettersom jeg nettopp hørte en sirene utenfor. Det minner meg foresten om at jeg drømte at jeg ble jaga av politiet, i natt, haha. En indre uro fordi bota mi fremdeles ikke har kommet i posten. Det er uvant å bo i byen. Til nå har jeg hørt sirener, skolebarn og tog. Det er jo fint med noen livstegn da, haha. Ellers har jeg en veldig god følelse for denne uka. Even og jeg starta vår første dag her igår med å handle inn til uka, sette opp ukesmeny, og jogge. Det føles veldig bra. En del av husarbeidet ble gjort igår, så idag gjenstår det bare litt smårydding og organisering, og laging av middag. Jeg skal prøve å bake grove rundstykker idag inntil blomkålsuppe. Nå må jeg dra stumpen opp og komme meg på ukas andre møte, og på en magisk måte få slippe unna all bytrafikken. Nei dere, denne uka skal bli bra. Eller hva?

-Janne

Å sette spor i andre mennesker

Du vet når du går tur i skogen, og det er litt vått i bakken? Hvordan skoen din legger igjen et spor i bakken, og kanskje til og med setter seg fast en stund? Er det ikke rart hvor lite som skal til for å sette spor i andre mennesker også? Akkurat som skoen din setter igjen spor i bakken. Uten helt å tenke på det, og forvente det. Du vet ikke nødvendigvis hvordan terrenget er når du skal gå tur, og hva du kan forvente. Slik er det når du møter nye mennesker også. Du vet aldri hvordan de har det, hva de har gått igjennom, og hvordan de vil reagere på deg, hva du sier, og din væremåte. Et lite blikk, heva øyenbryn på hvordan andre har kledd seg en dag, eller oppfører seg på en måte du reagerer på, og dagen deres kan være ødelagt. Kanskje det krevde kjempemasse av den personen å gå ut den dagen, og at de nå sitter å vurderer alt de sa og gjorde den dagen pga et hevet øyenbryn. Sånt reagerer jeg ofte på de dagene jeg er kjempe nervøs. Jeg mener ikke man skal gå rundt å være livredd for å bruke ansiktsutrykk, men man må være forsiktig. Man må tenke seg om to ganger før man sier noe til, eller om en person man ikke kjenner, for man vet aldri. Du setter et spor i de fleste du snakker med, enten du vil eller ikke. Både du og jeg, så vær forsiktig hvordan du trår frem.

- Janne

Mål for oktober 2017

Hallo ♥

En ny måned er i full gang, og som vanlig skal jeg sette meg noen mål for den nye måneden. Jeg setter stort sett mange små eller få store. Denne gangen har jeg satt meg få små mål som gjør stor en forskjell for meg i hverdagen.

♥ Komme inn i rutiner i leiligheten - Jeg har vært så mye hjemme, fordi det var så vanskelig å flytte ut, haha. Men jeg drar jo alltid tilbake igjen for å være med Even, så jeg må prøve å komme inn i rutiner der borte, sånn at det ikke blir så vanskelig, hehe.

♥ Lese mer - Jeg elsker å lese, men finner så sjeldent roa og konsentrasjonen til det. Jeg har veldig konsentrasjons vansker, men når jeg først bare finner roen, blir jeg sittende i evigheter.

Skrive mer - Jeg elsker å skrive, men som sagt, får ikke konsentrert meg. Det er så bra terapi at det måå jeg gjøre.

♥ Gå turer - Jeg liker best å gå med Balder, men skal prøve å bli kjent rundt der vi har flytta nå, for å bli kjent. Ikke bare stenge meg inne lissom, haha.

♥ Ta bedre vare på meg selv - Lee meg mer, spise mer, og gjøre ting jeg trives med.

Ellers skal jeg bare prøve å fokusere på avtalene mine, meditere, gjøre yoga, slappe av og få ting med meg. Det er så masse nytt som skjer nå at jeg går i svima hele tiden. Nå skal jeg bare fokusere på de små måla her som gjør at de store hverdagslige oppgavene og avtalene blir lettere å gjennomføre.

Hva med dere, kanskje vi har noen av de samme måla for oktober? Måtte denne måneden bli super!

- Janne

Favoritt detaljer fra leiligheten

Hallo! Hvordan går det?

Jeg er for øyeblikket hjemme hos mamma og pappa. Litt ironisk at jeg vil dele favoritt detaljene mine fra leiligheten, når jeg ikke er der engang, men jeg elsker jo leiligheten. Det er bare at jeg ikke har vært i form den siste uka, og da føles det best å være hjemme. I tillegg har kanina mi vært dårlig, og pappa måtte sjekke noe som var galt med bilen, så istedenfor å farte at og fram, som jeg egentlig har gjort uansett, har jeg sove her litt. Jeg har sovet med Even også altså, har bare vært en del hjemme nå i begynnelsen.. Trenger å ta dette skrittet litt rolig. Er så vant til rommet mitt, haha. Jeg føler leiligheten har blitt litt mer "oss" nå, så får vi bare bo oss inn i den. Her er noen av mine favoritt detaljer så langt:

Plante og potte fra plantasjen.

Ananas skål fra Jysk. Vi kjøpte den for å ha nøkler og sånt i, for å ikke rote de bort. Det har kommet veeeldig godt med!

Det lille bordet her eller hva en skal kalle det, er også fra jysk, og lampa har jeg fått av Mimmim. Endelig kunne jeg bruke den. Jeg har ikke hatt noe sted å ha den før nå.

Planta har vi fått av svigermor, og potta er fra Lagerhaus.

Denne klokka er begge sååå glad i! Den har vi fått av Rikke og Espen, og vi elsker den. Skikkelig oss. Nå må vi bare få hengt den opp et sted. Vi har den på en hylle til vi finner et sted vi kan ha den. Det er jo murvegg, hehe.

Hva synes dere?

- Janne

Det burde være en grense mellom kroppspositivitet og blotting

Hver gang noe litt på kanten forvirrer seg ut på internett, svarer alle bare "Joda, men det er jo 2017". Det er flott hvor langt vi har kommet i samfunnet, når det gjelder seksualitet, mennesker av samme kjønn kan gifte seg, om du er født i feil kropp kan du få den hjelpen du trenger til å føle deg vel og være den du føler du er. Man kan rett og slett være hvem man vil i 2017, og det er fantastisk. En menneskerett spør du meg. Men er det èn ting jeg stusser over, er det denne naken trenden på Instagram, og blogger. Alle er så opptatte av kropps positivitet, at alle kropper er like fine, og at jenter har like stor rett til å kaste t-skjorta som gutter har. Det er flott, og jeg er på mange måter enig. Men det burde vel finnes en grense mellom det å få frem at alle kropper er fine som de er, og det å blottlegge seg? Synes dere ikke? Det finnes de som legger ut bilder av seg selv på sitt livs største eventyr på en strand i bikini, eller på badetur med venninner, og det finnes de som tar speilbilder av seg selv i undertøyet i en stram "pose" og sier de elsker kroppen sin. Hva får mest oppmerksomhet? De fremtvungede musklene i speilet. Hvem burde få mest oppmerksomhet? De fine feriebildene. Skjønner dere poenget mitt? Jeg er for å kunne gå rundt med den kroppen du har uten å få stygge blikk, jeg er for å kunne dele det du vil på sosiale medier, men ikke bli overrasket når barn på 12-13 år hermer, eller om en potensiell arbeidsgiver som ikke lever livet sitt gjennom trendene på Instagram og blogg, hever øyenbryna sine litt når de finner bilder av niplene dine på internett. Èn ting jeg stusser litt over er jo også hvor gøy det må være for kjæresten din å vite at alle andre også har sett puppene dine. Og selv om det er fint å dele det man vil på sosiale medier, "yay fremgang" burde det vel være en grense? Da jeg fikk meg Instagram i 2012 var det tabu å legge ut bikinibilder sammen med vennegjengen, men nå er det eneste man skjuler, underlivet sitt (såvidt). Er det fremgang, eller er det mangel på sosiale antenner og selvrespekt? Gjerne drøft dette temaet med meg, for jeg synes det burde finnes en mellomting mellom kroppspositivitet og blotting..

 

(Jeg visste ikke hva slags bilder som passa, så det ble bare de gamle antrekk bildene mine..)

Jeg mener ikke at man ikke kan vise hud, men synes dette har begynt å ta litt vel av.. Hva tenker du om dette?

- Janne

Hvordan gikk måla for september?

Hallo ♥ Hvordan går det?

Jeg fikk sove til slutt. Det gikk ganske fint. Jeg våkna i seks tiden av Even's klokke, men vi fikk sove til sånn ca sju. Vi fikk spist frokost, men måtte løpe avgårde (til bilen), sånn at både Rikke og Even rakk skolen. Han kunne gått, men jeg skulle jo den veien. Even kom tidlig, og Rikke kom akkurat i tide. Nå har jeg gjort litt husarbeid. Det er litt uvant å være aleine her i leiligheten, og jeg føler foreløpig at jeg er på besøk hos noen, men det går seg nok til. Jeg tenkte jeg skulle gå meg en tur snart, for å bli litt kjent her. Først ville jeg se litt på hvordan måla for september gikk.. Jeg hadde de samme måla for både august og september.

♥ Flytte inn med Even - Jaaa,helt i slutten av september, begynnelsen av oktober.

♥ Komme inn i rutiner med studier og behandling - Njaaa.

♥ Fikse kostholdet mitt - Veeeel, har ihvertfall spist oftere.

♥ Fikse døgnrytma mi - Liiiitt.

♥ Løpe mer - Nei, det har blitt mer yoga. Men det viktigste er å lee seg.

Måla har gått greit. Jeg har holdt ut, og jeg begynner sakte men sikkert å komme inn i rutinene. Nå er det bare å vende seg til det nye stedet. Hva med dere, hvordan gikk deres mål?

- Janne

Tanker en oktober natt

Klokka er i skrivende stund 00.50, natt til tredje oktober 2017. Jeg sitter på et teppe svigermoren min har kjøpt, på badet, litt irritert over at det fremdeles er vått etter at Even dusja.  For min del, er det den første natta i leiligheten. Even sov her natten før, men det ble for overveldende for meg, og jeg dro hjem. I natt sover Rikke her også. Forhåpentligvis sover begge to nå. Jeg har sitte å skrevet litt på et dokument jeg har skrevet på i et år nå, om tanker i hodet mitt. Jeg tenker på nettstudier, behandling, penger, leie, sjokolade, trening, og døden. Ingen mellomting. Jeg har hjemlengsel. Jeg savner rommet mitt, dyra og de gode samtalene med foreldrene mine. Jeg har de jo hele tiden. Senest tidligere idag hadde jeg gode samtaler med pappa. Vi synes det var trist hvor tomt rommet mitt var, så jeg støvsugde og tørka støv, kasta ting, samla eskene litt, pappa satte de på Balder sitt rom, og tok Vibeke sin seng inn til meg. I midten satte han et nattbord, han klistra bildene mine opp igjen på veggen, og la teppet mitt tilbake på gulvet. Vi lå i hver vår seng og prata sammen. Det føltes bedre, og jeg smilte istedenfor å gråte neste gang jeg gikk inn på rommet mitt. De fleste minnene mine fra de siste to-tre åra er fra det rommet. Jeg har godt av å komme meg ut, men det er så skummelt og vondt at jeg blir kvalm. Hadde det ikke vært for at det var Even jeg skulle bo med, hadde jeg garantert blitt hjemme litt til. Det er jo dette jeg vil, men mye føles så usikkert rundt meg. Jeg føler meg pressa til ting jeg ikke er klar for når det gjelder andre ting enn flyttinga. Det er fortvilende og overveldende. Jeg er tørr i munnen, sår i fjeset etter all gråtinga fra den siste uka, og øm i magen etter latterkrampene fra en film jeg så med Espen, Rikke og Even tidligere i kveld. Jeg er takknemlig for gaven vi fikk av Espen idag, besøket, at Rikke vil sove her, at Even holder ut med meg, mamma og pappas kjærlighet, og at jeg har så stor støtte rundt meg. Det er jo også supert at jeg har muligheten til å bo med Even. Jeg har behov for å trene, og føler jeg har latt meg selv forfalle. Tankene surrer. Jeg lurer på hvor mange anonyme kommentarer jeg får, jeg vil drikke vann, og se om vi har mer smash. Jeg er fremdeles stoka over at en av favoritt skuespillerrne mine fra Home and away  noen år tilbake, likte det ene bildet mitt på Instagram uten at jeg i det hele tatt visste at han hadde Instagram, og jeg er gira over at Elida ble like gira som meg, eller i det minste lot vær å si hvor teit jeg var som brydde meg så om det, haha. Jeg har en trang til å se på "That 70's show", men vil ikke vekke Rikke med å hente ladern min ved siden av henne i stua. Alt dette, pluss så mye mer enn det jeg klarer å samle ned sort på hvitt (og kommer til å nevne her) i en surrete boble i hodet mitt. Jeg blir sprø av meg selv. Synes det er fint at jeg endelig klarte å skrive noe, i det minste. Har vært så mye typisk "Blogger" vibe her inne i det siste. Ubetydelige tips innlegg... Smiler litt, og må drikke vann før jeg begynner å sutte på det våte teppet even har grisa vann på. Oi oktober, gi meg enda flere fine ting å se på, sånn at jeg kan roe ned hodet mitt.

Sneak peak fra leiligheten

Hallo! Har dere hatt det bra idag?

Jeg ble mye bedre etterhvert, og kom meg bort til leiligheten igjen. Jeg tok med meg venninna mi, som var så snill og hjalp meg. Even og foreldrene hans hadde gjort det meste allerede men. Det er egentlig de som har gjort mest, og pynta mest. Men vi ordna litt på soverommet, og venninna mi bretta og ordna klærne mine for meg. De aller fleste får nemlig helt spader av å se meg i det hele tatt prøve å brette ting, haha. Nå ser det værtfall kjempefint ut i skapene den første gangen, og den eneste gangen i løpet av vår tid her, haha. Etter litt rydding, dro vi til Macern igjen, og jeg kjøpte meg en frappe idag også. Huff, det er farlig å ha macern fem minutter unna. Jeg spiser ikke så mye junkfood, men den frappa der er jeg svak for. Det var koselig å ha henne med, og få unna litt småttri idag også. Gleder meg til jeg kan innrede ordentlig, og faktisk sove der for første gang, i morgen. Ææææ... Inntil da skal jeg rydde rommet mitt her hjemme, og være så masse her inne som mulig, haha. Siden vi har kommet oss litt inn her, tenkte jeg å vise dere en bitte liten sneak peak fra leiligheten:

Fine kjæresten min ♥

Hva har dere gjort idag da?

- Janne

 

Innflytting dag 1

Hallo ♥ Hvordan går det? Herregud, er det ikke typisk at midt i flytte helga, så er jeg kjempe tett og forkjøla? Det var greit nok, men så våkna jeg opp med så heftige mens smerter at jeg nesten ble overraska over at det ikke kom noe ut, hahaha. Skikkelig mens - rier om dere skjønner hva jeg mener? (ja jeg skriver det på bloggen) Men det har roa seg nå, så jeg må nok komme meg bortover igjen snart. Igår kjørte vi bort det første flytte lasset. Even og jeg hadde ikke vært der borte siden de begynte å pusse opp, og det er nesten en måned siden. Ingen fra familien hadde vært å sett heller. Da jeg kom dit, hadde foreldrene til Even allerede fått inn sofaen, stue bordet, tv bord, en stor hylle og masse av Even sine kjøkken ting. Det var så kjekt, og alt så, så fint ut. Vi mista litt motet da vi tok inn mine ting, og innså hvor lite skap plass vi egentlig hadde. Da måtte vi ta oss nok en tur til Jysk å finne et skap og en liten kommode ting. Det hjalp seg veldig da. Vi trenger jo ikke så mye greier heller da, når det kun er oss to. Jeg filma da vi skulle på Jysk. Vi tok nemlig den bitte lille bilen min, istedenfor Even's pickup, siden Vibeke var med. Det så forferdelig latterlig ut med det stort skap nesten større enn bilen, stappa inn. Det må dere se etterpå, haha. Rikke og Espen kom etterhvert og hjalp oss, og på kveldinga kom mamma og pappa opp med skapet mitt, og sminkebordet mitt. Vi fikk kjempe masse god hjelp igår. 

Venter på maten på macern. Synes dette bildet av Vibeke var såå fint!

Even og foreldrene hans skal bort nå snart, så jeg må få tatt noen smertestillende og en dusj, og komme meg bortover jeg også. Bare småttri igjen idag. Dette er så gøy! 

Hvordan har dere det?

- Janne

 

På øret nå - Bil liste

Hallo ♥

Som dere vet, kjører jeg veldig masse bil. Jeg elsker å dra på roadtrips sammen med folk, og da hører vi alltid på musikk. Noe vi alle kan gaule til. Det er for det meste Rikke og jeg som kjører sammen, og vi har ganske lik musikk smak. Jeg har forsåvidt en veldig bred musikk smak, men jeg hører ofte på noe med en betydningsfull tekst. Jeg føler det ikke kommer ut en eneste sang nå uten orda hoe, bitches, fuck, gangstah eller player, haha. Jeg liker veldig godt gode gamle klassikre, og min absolutte favoritt artist gjennom tidene er Johnny Cash. Men så liker jeg godt Bring me The Horizon, Eminem og Demi Lovato også, så ingen spesifikk sjanger som dere kanskje skjønner, haha. I det siste har jeg faktisk hørt på mange sanger som har kommet ut nå nylig, og det skjer veldig sjeldent. Det er ofta så yalla og seksuelt krenkende (blir ikke fort fornærma altså, men det finnes jo så sykt masse dumt folk velger å lage en sang om, haha), med den samme beaten som de fleste andre sanger, men disse synes jeg skiller seg en del ut. Så her kommer altså ti av mine favoritt sanger fra Bil lista mi for tiden, som jeg ikke har delt med dere enda.

Dusk till dawn - Zayn og Sia

Without you - Avicii og Sandro Cavazza

New rules - Dua Lupa

Feels - Pharrell Williams og Calvin Harris

What about us - Pink

Thunder - Imagine Dragons

How far I`ll go - Alessia cara

All I ever do (is say goodbye) - Zac Abel

Heavy - Linkin Park og Kiara

Issues - Julia Micheals

Hva synes dere? Kanskje dere også har noen av de samme i deres liste? Håper dere liker slike innlegg. Si ifra så kan jeg komme med flere. Håper dere får en fin dag idag. Disse sangene skal jeg høre på mens jeg kjører mitt første flytte last idag, æææææ....

- Janne

Happiness is bying plants

Hallo dere!

Idag våkna jeg opp midt på dagen, av at pappa ringte meg og spurte om hvordan det gikk med meg, siden jeg ikke hadde skrudd av alarmen enda. Jeg var pottetett i nesa, det gjorde vondt å lee på seg, og hodet føltes kjempetungt. Jeg våkna opp med Even's forkjølelse, yay, haha. Jeg tok et varmt bad, drakk to kopper med kakao, og spiste hjemmelaget horn. Etterhvert dro jeg på butikken for å kjøpe halspastiller, mer kakao, og smertestillende, så da ble det bedre. Det blir jo gjerne sånn på denne tiden av året. Jeg så ferdig hekse serien jeg har sett på denne uka, og da klokka nærmet seg halv fem, møtte jeg pappa og Rikke, og tok med meg Rikke til Kragerø. Vi dro på Plantasjen i Sannidal først. Jeg har hatt lyst til å dra dit de siste dagene, etter så mange vlogs fra Zoella på hagesenteret. Der var vi i en halvtime og plukket oss ut noen søte kaktuser, gresskar og potter. Vi var som to små unger der inne. Man kan jammen meg bli glade av blomster. Jeg har ikke flytta enda engang, og har allerede kjøpt blomster. Åh, jeg gleder meg til å dekorere. Vi dro videre til Europris i Kragerø, fordi da jeg pakka tinga mine idag, oppdaga jeg at jeg trang noen plast beholdere, og kurver. Det er så kjekt å ha noe å oppbevare ting man bruker ofte i, men som er vanskelig å plassere steder uten at det blir, eller ser rotete ut. Jeg fikk kjøpt noen kurver og bokser, og det var kjempe stort tilbud på såper og vaske saker, som vanligvis er så sykt dyrt, så det slapp jeg billig unna med. Jeg fylte den ene boksen med alle såpene, kjørte hjem og spiste pappas gode middag.

Etter middag følte jeg meg litt bedre. Jeg fylte bilen med alle eskene jeg hadde på rommet. Jeg har jo en del av foto utstyr, kjøkkenting og treningsutstyr jeg må ta med bort etterhvert, men jeg tok med det aller viktigste. Dette blir sykt spennende. Vi skal begynne å flytte tinga våre inn i morgen, og jeg er så sykt spent på hvordan leiligheten ser ut nå som den er ferdig, ææææ. 20 dager siden sist vi så den. Jeg er spent og kommer nok til å slite med å få sove i natt ja, hehe.. Jeg har vært litt slapp idag, men synes dagen ble ganske produktiv likevel, og det er jeg fornøyd med.

Hva med dere, hva har dere gjort idag?

- Janne

"Hvorfor bruker du sminke?"

"Hvorfor bruker du sminke?", er nok et spørsmål mange av oss har fått. En periode irriterte jeg meg veldig over det spørsmålet. "Hvorfor bruker du sminke, du er mye finere uten". Det var jo såklart ment som et kompliment, men når en følte seg så utrolig stygg uten, tenkte jeg egentlig bare, oi, kan jeg bli enda styggere, haha. Det er trist å føle at man MÅ bruke sminke, og heldigvis føler jeg det ikke slik lenger. Men det er en befrielse å ha mulighet til å bruke sminke. At en dag jeg føler jeg ser ut som en zombie, kan jeg freshe meg opp med så lite som litt concealer, eller bare noen gode hudpleie produkter. Det har nok ikke noe med sminken å gjøre, men hva som får deg til å føle deg vel. Sist noen spurte meg om det, var det søskenbarnet mitt, som spurte meg på en helt fin måte, fordi han faktisk lurte, på hvorfor jeg sminker meg. Da svarte jeg at det mest sannsynlig er av samme grunn som at han dusjer, ordner håret, eller bruker parfyme og deodorant. Det skjønte han godt. For det er noe av det som gjør at han føler seg vel, bra med seg selv, og fresh nok til å ut blandt folk. Slik er det med sminke for meg. Jeg føler ikke jeg trenger å ha full ansikt sminke på når jeg bare skal ut av døra, men noen ganger har jeg lyst til det. Ellers dusjer jeg jo, vasker fjeset, renser det og eventuelt bare bruker litt mascara og litt brynsprodukter. Foresten, hvor mange av dere har ikke hørt av læreren deres at dere ser syke ut de dagene dere har dukka opp sminkefrie på skolen? Læreren min på ungdomskolen sa jeg burde dra hjem, og på den tiden brukte jeg bare litt pudder, mascara og noe som lignet sprit tusj på øyenbryna, haha. Ellers elsker jeg jo å eksperimentere med sminke, men det er jo bare for gøy. Sminke handler altså for de aller fleste om velvære.

 

Hva er sminke for deg, noe du liker å bruke, eller føler du måå bruke?

- Janne

Tanker før jeg flytter

God morgen dere ♥ I skrivende stund er klokka 08.39, og jeg har vært våken i to timer nå. Det er ikke hver dag jeg står opp så tidlig, og har fått spist frokost før klokken sju om morgenen. Pappa har vært på jakt siden søndag, og Rikke pleier å kjøre med han til skolen, ettersom han jobber like ved. Det tar egentlig kun 45 minutter bort til skolen, men med buss tar det dobbelt så lang tid. Derfor sa jeg at jeg kunne kjøre henne bort til en buss terminal ikke så langt unna oss, sånn at hun kun trang å sitte en halvtime på en buss, uten å bytte. Mamma sto opp gry tidlig igår, for å rekke å kjøre både Vibeke og Rikke bort til skolen og lærlingkurs, så jeg tok med meg Balder, sånn at hun fikk sove litt idag. Etter vi hadde sluppet av Rikke, kjørte vi til et sted hvor vi kunne gå innover i skogen, ved et vann. Vi gikk i ca 45 minutter, og det var så deilig. Altså, litt slitsomt var det når jeg akkurat hadde våkna, men det var så godt å lee seg så tidlig, og få den friske og deilige lufta ute i naturen, mens det enda var helt stille ute. Nå er vi tilbake igjen, og mamma sover enda. Hun har så vondt i ryggen også stakkars, så ligger hun for lenge blir den vel kanskje bare værre? Godt å hvile litt værtfall.

(Bare et par bilder jeg tok med mobilen idag tidlig.)

Jeg kjenner jeg er urolig idag. Veldig spent angående de neste dagene. Til fredag skal Even og jeg begynne å flytte inn i leiligheten. Ingen av oss har sett hvordan den ser ut nå som den er helt ferdig, så det blir veldig spennende. Familien vår har heller ikke sett den enda. Idag skal vi bort til byen (Livet på landet ass), for å kjøpe vaske maskin, og litt småting. Jeg lurer så på hvordan leiligheten ser ut nå (den er nyoppussa), hvordan vi får det, og hvordan dette går. Det er trist å pakke ned barnerommet mitt, men heldigvis skal det få stå en stund til, sånn i tilfelle.. Jeg er redd for at det er for lenge siden vi har vært så oppi hverandre, og selvfølgelig er det en del forventninger og spenning rundt det å ta det neste skrittet, nå som vi har vært sammen så lenge. Det blir skummelt og fint å finne ut om vi passer sammen, sånn på ordentlig, men det tror jeg skal gå fint. Det gikk ikke så bra forrige gang jeg prøvde å flytte ut hjemmefra, men nå er jeg tre år eldre, og sterkere. Det kjennes ikke bra å skulle være såå selvstendig, flytte bort fra mamma, pappa, lillesøster og dyra, men jeg tror det skal bli litt fint å bo sammen med bare Even også. Nei dette blir spennende. Endelig skjer det, det er jo dette vi har venta på siden vi var 15 år gamle.. Jeg skal se litt serie før jeg skal vekke mamma, og planlegge dagen.

Hva med dere, hva skal dere idag? Jeg anbefaler dere foresten å sjekke ut en challenge på Instagram, som DENNE flotte dama holder denne uka. Det er en "Self love" challenge, hvor man tar ulike utfordringer hver dag. Igår skulle man fortelle om noe man likte med seg selv. Det er så flott en ting å gjøre, og det er veldig viktig at vi legger merke til, og setter pris på våre egne gode kvaliteter også. Det er så fort gjort å bare legge merke til våre dårlige sider. Dere kan se mitt bidrag fra dag 1 HER. Jeg henger en dag etter men..Ellers ønsker jeg dere en fin dag!

- Janne


Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Blogg gruppe: Blogghjørnet

Akkurat som jeg liker det

God kveld ♥

Hvordan har dere det idag? Igår var jeg opptatt med husarbeid, og jeg farta hele kvelden. Jeg var hos Even en tur, deretter hos besteforeldrene mine for å hjelpe Mimmim med noe, og kjørte Vibeke hjem fra jobb. Jeg var ikke hjemme før nærmere halv tolv igår kveld, og etter det skravla jeg og mamma i evigheter. Derfor har jeg vært veldig slapp idag. Eller.. Jeg har gjort yoga, og bakt litt, ellers har jeg kun slappa av. Jeg lagde noen horn, og mamma hjalp meg litt, men hun hadde så vondt i ryggen så hun prøvdesmakte litt istedet, tihi. Rikke eeeelsker marsipan, og da jeg leta etter litt inspirasjon i butikk hyllene, til noe jeg kunne bake/lage, og samtidig få lurt inn noe Halloween eller høst relatert. Det beste jeg kom på med utvalget på lokalbutikken, var altså å rulle marsipan. Jeg fant ikke konditorfargene mine, og de hadde ikke det der nede heller, så jeg brukte litt gul glasur, kakestrø og sjokolade, og lagde noen små stygge gresskar, og noen gule sjokoladekuler, haha. Bildene ble så stygge, men jeg fikk kapra ett av den barnslige unnskyldningen min til å spise marsipan på en tirsdag i september. Etter en god middag, og en lang og hard yoga økt, satt jeg meg i stua med Rikke og Espen. Vi spiste marsipan, og drakk kakao, eller i Espen sitt tilfelle som ikke liker noen av delene: Spiste potetgull og drakk brus, og så på den første "Halloween town" filmen fra 1998. Den var søt, og det var koseliiiig..

Hahah, søtt, eller hva? Det var dette jeg snakka om tidligere idag, det perfekte ved høsten: Film, kakao, og noe som gir høstfølelse og inneholder masse sukker, haha... Jeg føler meg litt urolig fordi jeg føler jeg ikke har gjort noe fornuftig, men det er greit å ha en sånn dag også.. Nå skal jeg bare se på "Praktisk Info" og gå en liten tur med Balder før jeg legger meg. I morgen blir en lang og hektisk dag..

Hva med dere, hva har dere gjort idag?

- Janne

 

Ti ting jeg elsker ved høsten

Hallo ♥ Det har blitt litt lite blogging fra meg de siste dagene. Jeg har vært en del på besøk, hatt litt besøk, og ikke hatt tid til å sette meg ned med bloggen så mye. Jeg har hatt det fint, og hektisk. Nå har jeg fått satt meg ned, pusla litt med ting, og sett litt på serier. Jeg så på en søt serie om hekser, en ny versjon av den jeg snakka om her om dagen. Tonje og jeg fant den! Den gamle hekse serien fra 1998, haha. Det gav meg såå høst følelse, så jeg tenkte jeg skulle sette meg ned å skrive ned ti ting jeg elsker ved høsten, bare for moro skyld egentlig, haha..

♥ Lukten av høst, om dere skjønner hva jeg mener? Bråte, og fuktige blader.

♥ Varm kakao under pleddet, med koselige filmer på tv'n.

♥ Harry Potter filmene. Jeg ser alltid på Harry Potter om høsten. Jeg ser også en del på barnefilmer, det er så koselig.

♥ Å lage mat og bakst. Vi baker en del, lager syltetøy og lignende, av bær vi har plukket selv, og det er så koselig.

♥ Flere familie middager. Vi spiser masse sammen, spesielt om høsten, da pappa lager masse deilig av ting han kommer hjem med fra jakta..

♥ Turer i skogen. Vi er mye mer ute i skogen om høsten. Toppturer, familieturer med bål, bygge små hytter med søskenbarnet mitt, åh.

♥ Alle fargene, både på himmelen og bladene.

♥ Hytteturer sammen med familie og venner.

♥ Spill sammen med familien.

♥ Tente lys. Jeg elsker å komme hjem å se mamma sine stearinlys på bordet, eller hjem til mimmim med deilige kaker på bordet, tente lys, fine dekorasjoner og fyr i peisen.

 

Hva tenker dere, kanskje dere liker noen av de samme tinga? Fortell meg hva dere elsker ved høsten!

- Janne

En høst tag

Nå er det offesielt høst dere. Det blir kaldere ute, fortere mørkt, det er vått i gresset, og bakken blir fyllt med løv. Selv forbinder jeg høsten med flotte farger i naturen, fargen oransje, varme kopper med kakao, store pledd, tykke gensere, masse lesing, Harry Potter på tv, familie turer i skogen, pappas jakt klær i gangen, masse alene tid med mamma (fordi de andre drar på jakt), god bakst på benken, gresskar, og mange film kvelder. Jeg fant en engelsk høst tag på nettet, som jeg oversatte så langt det lot seg gjøre, til Norsk, og gjorde den litt om. Høsten kan være tung for mange som sliter med depresjoner, men det er så mye vakkert ved høsten også, og da er det viktig å finne enda flere ting en liker med den tunge årstiden. Derfor elsker jeg slike tags som kan minne meg på det.

En høst skull jeg prøvde meg på, med vannmalingen fra Coolstuff.

1. Lukten av gresskar kjerner eller våte blader? Gresskar er ikke noe jeg har pleid å forbinde med høsten, før jeg kom i tennåra og begynte å skjære de ut med søstrene mine, og venner. Men våte fargerike blader har alltid vært et fint høst tegn. Jeg pleide å plukke blader og lage høst bilder med Mimmim, og oldemor.


2. Søte eller salte gresskar frø? Jeg har kun smakt salte, og det er sååå godt.


3. Ull eller strikka gensere? Åh begge deler, jeg lever stort sett i strikka gensere inne, og i Ull ute i skogen.


4. Halloween fest eller ut å oppdage hjemsøkte steder? Jeg er nok litt for pysete til å dra til hjemsøkte steder, men Halloween fester er absolutt min greie. Jeg var på vinkveld hos det ene søskenbarnet til kjæresten min, Dorthea for noen år siden. Vi tenkte å gå ned til en hjemsøkt kirkegård, men allerede på vei ned bakken fra huset vi var i, skremte vi opp hverandre, og løp skrikende opp igjen, haha.


5. Eple pai eller gresskar pai? Jeg har kun smakt eple pai, og jeg synes egentlig pai smaker litt rart, men det er noe koselig ved det å spise pai også.


 

6. Stille og rolige kvelder, eller regfulle kvelder med masse vind? Begge deler er veldig koselig synes jeg. Masse vind kan være litt skummelt, om det ødelegger mye, men litt er koselig.


7. Hekser eller spøkelser? Jeg har alltid kledd meg ut som en heks på Halloween, helt til jeg ble eldre og ville være skumlere. Jeg elska hekse filmer og de store hattene. Husker dere den serien med de hekse jentene som bodde på skolen? Den var såå bra, og jeg ville alltid være en av de.


8. Rake opp løv, eller klatre i trær? Å rake løv er koselig i typ fem min, før det blir kjedelig. Jeg klatrer ikke noe særlig i trær lenger, men jeg elska å klatre da jeg var mindre.


9. Oktober eller november? Oktober er min favoritt høst måned, fyllt med masse farger og koselige stunder. November blir så kald og mørk. Men da nærmer det seg jo desember, så det er kanskje ikke så ille likevel?


10. Spiritisme, eller spøkelseshistorier rundt bålet? Jeg haaater spiritisme, huff det er alt for skummelt, selv om det kun er en finger som dytter litt for hardt. Spøkelseshistorier rundt bålet er vel mer noe som skjer på film, men det høres koselig ut. Jeg husker Sara hadde hekse bursdag i skogen, på barneskolen. Da ble det morsomme leker, hekse punsj, bål og spøkelses historier. Det var stas!


11. Svarte katter, eller ugler? Jeg er nok litt for overtroisk til å like svarte katter, værtfall i mørket. Men det er vel kanskje bedre enn ugler? Æææ, de store øynene..


12. Bål eller tente lys? Begge deler. Vi fyrer alltid masse bål, og har alltids et lys tent inne.


13. Monster/ skrekkfilmer, eller gode gamle klassikre? Gode gamle klassikre uten tvil. Jeg blir alltid sittende å lure på hvor gale de må være, som har har laget skrekkfilmene.


14. Male eller skjære ut gresskar? Jeg pleier å skjære de ut, og det er sååå gøy.


15. Kakao eller te? Nå liker jeg faktisk begge deler, men kakao er en stooor favoritt.

Collagene er bilder jeg har satt sammen fra weheartit.


Nå, hva synes dere om tag\n, var den ikke koselig? Bare å svare på den selv også om du vil! Hva forbinder du med høsten?

- Janne

Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Blogg gruppe: Blogghjørnet

Thelma

Igår kveld så jeg filmen "Thelma" og, oh my... Hvordan kan jeg ikke skrive om den her på bloggen? Husker dere jeg sa at den dårligste filmen jeg noen gang har sett, er "Springbreakers", og at jeg vurderte å gå ut mens den gikk? Den hadde vunnet en Oscar any day overfor "Thelma". Det kan jo ha noe å gjøre med at jeg trodde vi dro for å se "IT" også, hahaha. Rikke og jeg har snakka om å se "IT", fordi jeg skulle prøve å være litt tøffere, og se på slike skumle filmer. Jeg forstår meg nemlig ikke på skrekkfilmer, og folk som lager de. Hun foreslo å se den i Porsgrunn igår, men jeg sa at den gikk her i bygda, så vi trang ikke dra helt dit. Jeg hadde lest at den gikk her hjemme, og så bare på klokkeslettet og ikke tittelen, så der satt vi oss i kinosalen, klare for dobbelt date, og hadde forventa "It" på skjermen. Plutselig kjenner jeg igjen han ene skuespilleren fra den Norske serien "Frikjent", og skjønte at noe skurra. Så begynte de å snakke Norsk, og da var det bare å begynne å unnskylde seg, haha.. Siden vi først hadde kjøpt bilett, og noe som må ha vært tre uker gammelt popcorn, bestemte vi oss for å se den likevel.

Den handler om en jente som lider av "psykogen epilepsi". Hun er oppvokst som veldig kristen, og i begynnelsen virker det som at hun strever med å godta at hun er lesbisk, og ber til gud om å bli kvitt disse "syndige tankene". Men så går den mer innpå sykdommen hennes, som gjør at når hun blir sint på noen, får hun de til å forsvinne. Filmen starta med at faren peka på henne med en børse da de var på jakt, og det ble senere delvis forklart, på en veldig merkelig måte. Plutselig ser vi klipp av ting hun har gjort, ting hun tenker, jenta hun er forelska i, mange anfall, og annet som egentlig ikke virker til å henge helt på greip. Men det er kanskje ikke meninga vi skal forstå det? Jeg fikk en liten følelse av at noen har lest "Vinterstengt" av Jørn Lier Horst, samtidig som de så på "Stranger things", og ikke helt bestemt seg for hvilket tema de skal gå etter, haha.. Vi satt ihvertfall igjen som fire spørsmålstegn alle sammen, og lurte på hvordan noen kan se traileren og tenke "Wow, den må vi se". Det er også første gangen jeg har opplevd at Even har tatt seg tid til tissepauser midt i filmen,i løpet av disse seks åra, så det sier jo litt. Den var rett og slett flau å se på. Skuespillerne er flinke altså, men fy søren så dårlig et opplegg.

Men hver eneste film vi ser på kan jo ikke være bra.. Eller hva tenker dere, har dere sett den? Gjerne forklar meg den, haha.

- Janne

 

Min nye favoritt te

Hallooo, og god morgen ♥ "Wow Janne, hvordan klarte du å dra stumpen din opp såå tidlig på en mandag?" tenker dere kanskje? Jeg har ikke svaret. Nå er jeg ihvertfall oppe, klar for dagen, og denne dagen skal bli bra. Forrige uke var kaotisk og slitsom. Alt ble surrete og jeg levde på sjokolade for å trøste meg selv, haha. Jeg har en avtale klokka ni en time unna, ellers skal jeg bruke dagen på å rydde rommet mitt sånn at jeg kan sove der inne denne uka, haha. Jeg må få litt orden på saker og ting, og få lagt meg et godt grunnlag for denne uka, sånn at ting ikke skjer helt tilfeldig, og jeg ender opp utslitt med Netflix og sjokolade på kvelden. Jeg prøver å planlegge ting, men det funka ikke uka som var. Bedre lykke denne uka, eller hva? Jeg skal niiii drikke te med mer sukker enn jeg har godt av, for å ikke sovne før avtalen min. Vandrer rundt som en optimistisk zombie her nå.

 

Dere mååå bare prøve den teen her! Jeg har begynt å drikke te den siste måneden, og jeg elsker det. Vel, noen typer værtfall. Jeg har pleid å synes at de fleste te typer smaker gress eller bark uten sukker, men det finnes jo faktisk sååå mange gode. Denne trenger man egentlig ikke sukker i en gang, fordi den er så søt, frisk og god. Den kjøpte jeg på Rema 1000, og den har uten tvil blitt min nye favoritt. Den første jeg noen gang har kjøpt selv. Har bare pleid å kjøpe te til Mascha, og hun har kjøpt så masse te til meg også, at jeg tenkte  det var på tide å gi det en sjanse. Det angrer jeg ikke på.

Jeg klarte ikke sove og hadde behov for et bad av en eller annen grunn, så jeg drakk te og tok et bad seint igår, og det var så sykt herlig. Skal alltid drikke te mens jeg bader nå azz, haha. Mangla bare badebomber fra Lush, så hadde det vært perfekt.

Har dere noen te typer å anbefale meg? Ha en super duper dag dere!

- Janne

Kveldstur

Hallooo ♥

Første innlegget fra meg idag. Jeg har hatt så mange planer de siste dagene, men så har det dukket opp ting jeg må gjøre eller ting jeg må hjelpe med, så da har bloggen måtte stått på vent. Idag fikk jeg faktisk filma litt til youtube sånn at jeg kan kose meg med å redigere det når jeg får tid. Jeg har fått gjort husarbeid, hatt kvalitetstid med besteforeldrene mine, og vært på topptur. Jeg ble veldig sliten midt på dagen, men så fikk Vibeke dratt meg opp, og tok med seg meg, even og Øystein ut på tur. Jeg er veldig glad i å gå på tur, men jeg er ikke alltid like flink til å få ræva i gir og komme meg ut når jeg er sliten. Men det gjorde jeg nå, og det er jeg glad for. Det var såå koselig. Vi tok oss god tid, siden vi hadde med oss hunden til Vibeke og Øp, fire mnd gamle Lilo. Så utrolig søt der hun snubler seg frem med de lange beina hennes, som vokser fortere enn hun klarer å vende seg til. Hun har fått Instagram og greier, som du kan finne HER. Jeg tvang Vibeke til å lage den, ettersom det har klikka for meg og jeg har laga Insta til Balder, haha.. Det var veldig fint vær også, og middagen til pappa smaka ekstra godt etterpå, hehe.

Veldig koselig, og et godt eksempel på at dagen blir bedre av å komme seg ut i frisk luft og natur. Jeg blir alltid glad av å tilbringe tid med familien også. Nå sitter vi å ser på Lisa Børud på stjernekamp. Vi setter alltid på "Tøff nok" på fest, så det var gøy å se ho synge noe annet enn norske kristne sanger også, haha. Drit flink til å både danse og rappe faktisk. Det var egentlig bare noe vi satt på mens vi venter på at "Skal vi danse" skal komme på igjen, men det var jo faktisk kjempe gøy. Så da vet dere hva jeg ser på, på tv i kveld, haha.

Hva med dere? Hva gjør dere i kveld?

- Janne

Roser, ekorn og te

God kveld ♥ Har dere det fint idag? For en...merkelig dag det har vært. Jeg har sovet på rommet til Balder den siste uka, på grunn av flyttekaos på mitt rom. Jeg sover helt greit der, bortsett fra å våkne opp til hundefis og snorking. Da jeg endelig fikk sove igjen og klokka mi ringte, ville jeg helst bare lukke øynene og late som jeg ikke hørte den. Hadde det vært for noen år siden, hadde jeg nok gjort det. Men heldigvis har jeg vokst, og kom meg opp. Jeg dro på et informasjonsmøte som varte halvparten så lenge som kjøreturen, men jeg kom meg i det minste opp. Jeg var igrunn på et veldig dårlig humør, så da jeg dro på butikken, kjøpte jeg meg noen kjempe flotte roser. Jeg kjøper aldri blomster til meg selv (ingen som kjøper til meg heller, hint hint Even), så jeg ble veldig glad av tanken. Jeg smilte mer enn jeg følte for, og ønska butikk dama en fin helg. Hun ønska meg en fin helg tilbake, og plutselig var humøret mitt ti ganger bedre. Det er så lite som skal til. Jeg kjørte riktignok på et ekorn på vei hjem, og ringte pappa mens jeg gråt. Jeg prøvde å stoppe, men hadde jeg bremsa mer, hadde bilen bak meg kjørt i meg, så jeg rakk ikke ta noen avgjørelse. De er så fine, og jeg blei så lei meg. Jeg tok den ut av veien, sånn at den ikke ble ødelagt. "Heldigvis" var den helt død og skada, sånn at den hadde vondt. Huff... Humøret mitt var dårlig lenge etterpå, fordi jeg hadde så dårlig samvittighet. Jeg har sitte å sutra og sett på Gilmore girls i flere timer. Til slutt måtte jeg klappe meg selv litt på kinna, skjerpe meg og gjøre yoga. Det ble bedre, og nå har jeg fått en vond erfaring, som forhåpentligvis gjør meg mer våken neste gang jeg kjører bil...

 

Jeg kjøpte en kjempefin tekanne til Even og meg, her om dagen. Idag kjøpte jeg meg type te jeg aldri har smakt på før, som smaker så godt at den søren meg skal få et helt eget innlegg. Ja, det finnes faktisk god te, utrolig nok. Jeg er på kopp nummer to, tisser snart på meg, og ser på film med mamma og pappa. Sånn ble min fredag. Jeg har så lyst til å se "The little mermaid" før jeg legger meg, siden søte lille Claire Ryan (FIRE ÅR og synger som en engel!!!!), er med i den, men det spørs om jeg burde legge meg, og heller se den i morgen. Vi vet jo alle sammen at jeg ender opp med å se den uansett, så jeg vet ikke hvorfor jeg gidder en gang, haha. Sånn er min fredag ihvertfall. Hver eneste detalj, sorry, haha.

Hva med dere, har dere det fint idag?

- Janne

Jeg blottla meg på treningsenteret

Hei og velkommen til tidenes clickbait! Er det ikke sånn Mammaentilmichelle tjener en shitload av penger da? Vel, det er ikke helt løgn da. Jeg blei med Vibeke på et treningsenter igår. Jeg liker best å trene hjemme, så jeg har ikke vært på et treningsenter på et par år. Mest på grunn av at jeg har så vanskelig for å dra dit, så da kan jeg jo likegodt trene helt gratis hjemme. I tillegg er jeg så klønete. Jeg er den typen som tryner på mølla og ligger flat på gulvet etterpå (ja det har skjedd). Vi tenkte vi kunne varme opp på mølla før vi begynte, og jeg vet tightsen min er litt gjennomsiktig, men da jeg gikk etterpå, så Vibeke at den egentlig var veeeldig gjennomsiktig. Vi la merke til at de bak oss glodde veldig, og det skjønner jeg jo nå. Det var sikkert litt som en bil ulykke, du vil ikke se, men du klarer ikke la vær. Det var en god økt, og det var gøy å trene med noen andre, men det ble 150 kroner for en prøvetime (noe som er så bullshit), for noe vi kunne gjort hjemme. Vibeke spanderte på meg da så snill som hun er, men det var veldig unødvendige penger. Det blir nok mer effektivt når man drar et sånt sted da. Vi gjorde litt avslappende yoga da vi kom hjem, så spiste jeg kveldsmat som besto av salat med masse spinat, og ballerina kjeks, tehe.

Tidligere på dagen hadde jeg mitt siste møte med folka jeg har møtt hver tirsdag i tre mnd. Det føltes rart men fint. Vibeke var med meg bort, og etterpå sløsa vi penger på to kjøpesenter, og fikk i oss masse kalorier i en frappe som smakte så godt at jeg vurderer å kjøre to timer idag også, bare for å få i meg den, haha. Nei idag har jeg fri, og må gjøre masse oppgaver og ting hjemme. Jeg kjenner jeg er veldig inspirert til å filme nå, men jeg er også på "Gilmore girls" humør, så det spørs om oppgavene sakte men sikkert blir bytta ut med redigering og Netflix....

Hva med dere, hva gjør dere idag?

- Janne
 


Mine lenker:
Bloggens facebookside
Min Instagram
Sminke Instagram
Blogg snap: Myonlinediaryy
Sminke snap: Makeupfreaks
Youtube - Hovedkanal

Vlog kanal

Tanker på valgnatten

Oi, jeg hadde helt glemt at det var valg jeg....sa ikke et eneste menneske den ellevte september 2017. Jeg som mange andre, sitter oppe å følger med på "Valgnatt" på tv2 nyhetskanalen. Jeg stemte for første gang, igår. Forrige gang det var valg, var jeg kun 17 år gammel. Jeg har stemt angående kommunevalg og kirken, men ikke dette, så det er veldig stort. For å være ærlig, tenkte jeg alt for lenge at det å stemme, og det å i det hele tatt sette seg inn i, eller bruke ordet politikk, var for de voksne. Jeg skulle ønske jeg hadde blitt mer involvert. Men jeg har aldri vist noen interesse, så da blir jeg ikke påtvunget det heller, heldigvis. Det er først det siste året, jeg har åpnet ørene og øynene mine. Det er så viktig å interessere seg og involvere seg. Det går jo tross alt utover oss. Jeg har bare synes det har vært alt for komplisert, og det er jo er det jo forsåvidt også. Hva søren skal man stemme? Alt høres jo likt ut, gjør det ikke? Testene på nettet er det bare å drite i for min del. Jeg kom til slutt frem til hva slags parti som gav mest mening i mine øyne, i forhold til hva jeg tror på og står for, og det ser ut til å gå bra for de så langt. Jeg vil ikke gå så innpå dette, for jeg har så alt for lite peiling, haha.. Det er flaut å si, for jeg burde ha så mye mer peilig!

Jeg vet flere har følt på stemme presset de siste dagene. "Stemmeplikt", sier mange. Vel...Man har ihvertfall "Stemmerett". Om du vil bruke den eller ikke, er opp til deg, og burde ikke være andres sak. Jeg synes heller ikke politiske videoer hjelper stort på det. Hurra Sophie Elise... Men det er kjempefint at en prøver å sette seg inn i det bare bittelitt, og bidra til et enda bedre Norge. Det var ihvertfall det jeg tenkte da jeg stemte. At jeg bruker stemmeRETTEN min til noe bra.

Jeg drikker te, ser på tv, og spiser sjokolade. Jeg burde overhodet ikke sitte våken så lenge, og kommer garantert til å være zombie på møtet i morgen, men dette er så spennende og viktig. Hva med dere, følger dere med på "Valgnatt" på tv?

- Janne

Den perfekte morgenen

God morgen♥ Har dere det fint idag? Nok en regnfull dag her hjemme. Humøret mitt påvirkes veldig fort av været ute, så da Rikke og jeg sto opp idag, sa vi begge to "KAKAO OG DISNEY!! OG PANNEKAKER", så da ble det, det. Jeg sa meg frivillig til å kjøre Rikke til frisøren i regnværet, sånn at jeg kom meg tidlig opp. Jeg har ikke klart å komme inn i noen gode rutiner de dagene jeg har fri, enda.. Jeg henta Vibeke også, så da spiste vi pannekaker (Rikke lager de beste pannekakene), og drakk kakao til frokost (#supersunne), mens vi så på en av favoritt filmene våre "Min bror bjørnen". Jeg fulgte ikke såå godt med, fordi jeg ikke ville gråte, haha. Den er så trist, men fiiin. Det var veldig koselig å starte dagen med søstrene mine på den måten. Ellers hjelper jeg Rikke med å pakke til Dyrsku'n. Vi har en veldig daff dag. Jeg skal bare være hjemme i helga, og forhåpentligvis være med Even.

Hva med dere, hva skal dere i helga?

- Janne

(innlegget ble ikke posta før nå)

Høst tegn

Hallo dere.

Idag er en skikkelig høst dag, hvor det er veldig kjølig, og jeg itter tulla inn i et pledd, med en varm kaffekopp i hånden. Feieren var her idag, så jeg har ikke kunne fyre heller. Jeg har konstant sitte i telefonen idag, for å ordne ting hjemmefra, så takk gud for at dekninga er tilbake. Den har nemlig vært borte en ukestid. Sånn er det å bo på bygda. Jeg måtte kjøre til Kragerø grensa her om dagen, for å få ringt bestemoren min, og spørre om jeg kunne komme på besøk, haha. Jeg tenkte å komme meg tidlig opp idag, men det var så varmt under dyna, så det ble ikke noe av. Jeg håpa å få dratt på langtur med Balder i skogen også, for å se om det var litt sopp igjen. Men i skogen kunne vi høre skudd og hunder, og da ble jo jakthunden min veldig gira, og dro veldig, så jeg måtte snu. Det endte opp med en liten pose med løvetann til kaninene istedet, haha. Vi fikk gått 45 minutter da, så det var ikke så halvgale. Det var deilig med frisk luft. Jeg lånte det nye kameraet til Rikke, og testa det litt. Veldig uvant, men det var veldig bra. Bildene mine ble ikke så bra siden jeg hadde en rastløs hund med meg, men det var fint å være ute og få knipsa litt igjen. Jeg blir så glad av de vakre høst fargene.

 

Ellers er ikke dagen veldig bra, men det er greit. Jeg skal prøve å få gjort litt i huset, ta flere telefoner, og ordne kaninbur. Håper bare Rikke kommer hjem snart, så jeg kan tvinge ho til å se på disney filmer og drikke kakao med meg, hehe. Hva med dere, hvordan har dere det idag?

- Janne

Nye favoritter på Instagram

Hallo! Siden jeg er veldig aktiv på Instagram, tenkte jeg å dele noen av mine nye favoritter der inne, som er veldig bra, men som absolutt fortjener flere følgere. Jeg har også lagt til mine egne, bare for å lissom vise dere de, haha.

Den første jeg vil vise dere, er mammaen min sin Instagram, "Himmeldilla". Der legger hun ut bilder hun har tatt selv, helt uredigerte. Ingen filter eller noen ting, og alikevel er de såå fine. Bildene hun tar er mest av naturen, og hun fanger de flotteste fargene på himmelen. Hun er veldig sjenert, og har akkurat laget den, så hun har ikke så mange følgere enda, men det fortjener hun. Bare seee på de bildene! Den burde dere sjekke ut, HER.


Den neste er en veldig typisk Instagram konto. En som virker veldig perfekt, men den er likevel så realistisk, og såå inspirerende.Jenta som står bak den er så vakker, og hyggelig. Jeg har skrive litt med henne i forhold til bloggen, og når jeg skulle til Finland, siden hun er derifra, og hun er virkelig så hyggelig og hjelpsom. Hun legger ut en del moterelaterte bilder, av mat, naturen og bilder fra reisene sine. Veldig fin Instagram, som du kan finne HER.


Denne Instagram kontoen har jeg nettopp funnet, og den er sååå fin. Katja Alexandra, legger ut så utrolig vakre bilder fra naturen, reiser, og flotte bygninger. Hun får frem så fine farger og er så kreativ med måten hun tar bilder på, og det hun velger å ta bilder av. Hun ble så glad da jeg fulgte henne, at hun skreiv til meg, og hun er såå hyggelig. Instagrammen hennes kan dere finne HER.


 

Så er det over til en av mine egne Instagram profiler. Nemlig en hvor jeg legger ut masse bilder av hunden min, haha. Jepp, jeg er en av de irriterende hunde eierne som synes min egen hund er den fineste i værden, og må dokumentere hver eneste bevegelse har gjør. Han har så morsom og fin en personlighet, så dette dokumenterer jeg, og legger ut med teite titler. Jeg likte mange andre slike profiler, og plutselig gikk "han" fra å ha 22, til over 200 følgere. Kjempe morsomt, og fint å vite at det finnes så mange andre teite mennesker som liker slike profiler, haha. Den kan dere finne HER.


Til slutt vil jeg vise dere min egen, som også er å finne på bloggen min, på venstre side av innlegga mine. Der kommer det opp de siste bildene jeg har lagt ut. Den er ikke så fin, men den er min, og jeg legger ut alle mulige bilder jeg synes er fine, har tatt til bloggen, eller av naturen. Gjerne følg den, HER.


Det var noen av mine nye favoritter på Instagram. Håper dere likte dette innlegget, og gjerne kommenter deres egne Instagrammer i kommentarfeltet, slik at jeg kan sjekke de ut, og eventuelt nevne de i neste type innlegg som dette!

Kanskje du allerede følger noen av disse?

- Janne

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits