Hvorfor vi må drite i sommerkroppen

Hei dere! Gjett hvem som følte blogg motivasjonen komme snikende på? JO MEG! Tehe. Så fort sola kommer frem, og vinterjakka blir lagt på hylla, drøsser det på med sommerkropp snakk. Det er irriterende, slitsomt og nødvendig. Nødvendig å minne oss selv på i det minste, men ikke bare om sommeren, men hele året. Det er det som blir så feil. Det at folk fokuserer mer på at kroppen skal se fin ut om sommeren, enn at den er frisk og fin hele året. Derfor har jeg laga en liten liste om hvorfor vi skal drite i sommerkroppen. 

Det ødelegger bade sesongen - Ja, det gjør faktisk det. At alle tankene om hvordan man "må" se ut skal ta over sommeren din, ødelegger all moroa du kan ha ute med bading, vannkrig og lignende. Alle er så opptatte av hvordan de selv ser ut, at de bryr seg nok ikke om dine eventuelle cellulitter, en liten valg, eller bleike bein.

Du blir mer misfornøyd - Jo mer man sier til seg selv at man ser feit, bleik eller stygg ut, jo mer misfornøyd blir man med seg selv også. Bare du er frisk og aktiv, er det ikke såå viktig hvor synlige musklene dine er, eller hvor mye rumpa de disser..

Alle kropper er forskjellige - Det finnes badetøy til alle kropper. Finn noe du føler deg vel i og som får frem det beste ved din sommerkropp. Jeg liker ikke magen min, fordi den har store synlige arr etter operasjonen min ifjor, i tillegg til at navelen min har et stort arr utover, og jeg bare missliker magen min generelt. Det jobber jeg med, men da velger jeg heller å gå med en badedrakt jeg liker og føler meg vel i, enn å la vær å gå ut og være aktiv, bade og "leke" ute, sånn som jeg liker så godt.

Kropper kommer i alle fasonger, og du blir ikke nødvendigvis mer fornøyd med kroppen din, av å prøve å endre på den hele tiden. Jeg har et bedre forhold til kroppen min nå enn jeg hadde da jeg veide 20 kilo mindre, fordi jeg har akseptert at jeg har blitt voksen, og at kroppen min har fått damefasong. Jeg er snillere med meg selv. Vekta svinger mange ganger i løpet av livet, og det er okei.Vi må være mer opptatt av hvordan hodene og invollene våre har det, ikke hvordan rumpa ser ut på insta eller tinder, haha...

- Janne

 

 

"Gammelt nytt"

"Når man har vært syk lenge, "droppa" ut av skolen, og ikke har kunnet følge strømmen og gjøre ting mange i andres tempo, får man stadig merkelige kommentarer og tilbakemeldinger. Jeg har fått høre at jeg må ta meg sammen, at det kun er en fase, at jeg må huske andre har det værre, og jeg har fått spørsmål om det ikke er på tide å legge det fra seg og få en jobb og komme meg over det her. Som om det er et valg. Som at sykdommen min, kampen min, alt jeg kjemper for hver eneste dag, har blitt gammelt nytt. Det er som at det  ikke er noe som er interessant å spørre om lenger, fordi mange bare regner med at jeg ikke gjør noe, gidder noe, eller er på samme sted som "alltid". Det er som om det er kleint å spørre meg fordi jeg fort kan svare. At det er best å la vær så spørre fordi det ikke blir noe bra svar. Det er som om livs situasjonen min er gammelt nytt, at jeg er gammelt nytt, og det gjør at jeg hjemmer meg og unngår mange sosiale sammenkomster og situasjoner. Fordi jeg ikke har noe tilfredstillende svar. Jeg føler meg liten, såå liten, og det føles som at det hele bare er tabu og pinlig for andre å snakke om. Noe de har hørt om flere ganger, men ikke forstår".

Jeg skriver mye for tiden. Det er ikke siktet til noen spesielle, det er bare følelser, som nå ble til knappe ni linjer med ord. Ord som beskriver litt av det som foregår i hodet mitt for tiden. Fortell meg gjerne hva som foregår i ditt.

-Janne.

 

Årets første båttur

God morgen! Hvordan har dere det idag? Puh, hektiske dager. Men morsomme dager! Jeg var på min aller første båttur for i år, på lørdag, og det var sååå koselig. Jeg har aldri klart å roa meg på vannet så lenge før. Det hjelper nok å ha såpass stor båt at en kan ta en powernap, lage seg mat, sitte inne når det blir kalt, og det å gå på do og slippe å få alt naturen har å by på oppi stumpen når man tisser, haha. Luksus! Det var kun mamma, pappa, Balder og jeg. Vi var utpå i flere timer, sola oss(ja jeg sola meg faktisk), spiste, spilte yatsy og bare koste oss. Jeg gjorde egentlig ikke annet enn å ta bilder av Balder. Han elsker å kjøre båt, bade og bare se seg rundt. Han satt og så utover vannet hele tiden, og ørene hans blafra i vinden, haha. Pappa satt nesten fyr på båten også når han skulle lage mat til oss, så det ble litt action også gitt, haha.

Helt på slutten av turen, begynte jeg å sminke meg og ordne meg, og gjorde meg klar til å dra til Ulefoss. Vi skulle egentlig ha jentekveld den dagen, men gjorde den om til en overraskelses fest for Mats som skal flytte til Bergen. Han trodde han skulle på kino, men egentlig gjemte alle seg hos Mari og hoppa frem med konfetti, i finstasen. Det var ballonger overalt og en stor plakat av Wonder Woman, som han liker så godt. Guttene gikk i dress og jentene gikk i kjoler og skjørt. Han ble såå overraska og glad. Even ble med helt spontant, og kvelden var veldig fin. Jeg var der en stund, men plutselig svinga det og jeg dro hjem. Men alt i alt var det en fin kveld!Åh, jeg har så mye å fortelle dere, men ting skjer så fort og spontant for tiden at jeg ikke har tid til å titte innom. MEN! Jeg filmer mye, så sjekk ut kanalen min på youtube HER, for å se mer som skjer. Nå skal jeg se min kjære Mascha igjen, så vi snakkes senere. Håper dere har det supert!


 

All red

Hallo dere! Kjenner blogginga ikke er helt på topp. Det er jo så mye spontant som skjer nå om sommeren. Spesielt nå som jeg har lappen selv. Da er det lite som stopper meg. Idag har jeg kjørt Vibeke til tannlegen, så jeg tok meg en tur opp til Mimmim imens, og fikk lekt litt med Fredrik (søskenbarn på åtte år). Etterpå dro jeg hjem og ordna litt i huset, filma med Rikke, og bada. Eller...Balder bada. Nå ser det ut som vi drar på bowling med Espen og Tormod snart, så det ble lite tid til meg selv idag. Kjenner jeg trenger det nå før smellen kommer. Heldigvis rakk jeg litt power yoga idag. Før dere kommenterer at jeg ikke er syk lenger fordi jeg er ute av huset: husk at det ikke er sosial angsten som er sykdommen min. Kjenner sosial angsten er jævli når det gjelder alt annet enn å gjøre ting med søstrene mine. Da går liksom det meste bra. Ellers møter jeg ikke opp på stort annet sosialt gitt.

Jeg filmer mye for tiden. Det er drit skummelt å legge ut, men jeg elsker å filme, og av en eller annen grunn sier noe at det er riktig for meg, så da gjør jeg det, enn så lenge. Det er bare det å få tid til å filme, og redigere. Ellers så lovte jeg dere å legge ut bilder av det jeg kjøpte på tirsdag, men lyset var så dårlig her, så jeg tok heller noen bilder av noe av det på, og velger heller å vise dere resten senere. Er så sjeldent jeg kjøper meg noe nytt nå, at jeg får vel vise det frem når jeg først gjør det, hehe. Det jeg vil vise idag, er en ny topp jeg har kjøpt. Den er sååå fin. Skulle hatt en størrelse mindre tho, fordi den så litt ballong aktig ut nå, men de hadde den kun i M(jeg bruker M, men den var stor i strls), og jeg har jo ønska meg den så lenge. Siden den var på tilbud var det bare å slå til.

Hva synes dere? Jeg følte meg så bra i den, haha, bortsett fra ballong formen. Jeg har nesten ikke turt å bruke rødt etter at Kristin gjelsvik sa det var så tacky, men det driter jeg i nå, for jeg liker rød tenk.

Lagde meg veggis burger idag(ferdig "karbonade" tho), og det var såå godt. Deilig å endelig ta litt vare på seg selv. Jeg har jo kun levd på raske matløsninger som soya yoghurt og pizzaboller, haha...

Hva synes dere om den nye toppen? Har dere laget veggis burger før? Håper dere har det fint idag!

-Janne

 

Tur til bøkeskogen i Larvik

Hallo! Hvordan går det? Dere vet den delen med å slappe av idag? Veeeel.... Jeg våkna av at mamma hoppa i senga mi, mens Rikke sto i døra og lo seg ihjel. Jeg hadde sove litt vel lenge. Fem minutter senere pakka vi bilen og planla en spontantur til Larvik, men da stakk Balder av. Vi hadde ordna buret og alt for å ta han med, men siden han stakk av(heldigvis ikke lenge) lot vi han være igjen hjemme.. Mamma var et skikkelig gnagsår å ha med seg i bilen, fordi hun var så nervøs for å sitte på med meg. Men hun turte ikke kjøre helt dit heller, fordi hun aldri hadde kjørt til Larvik før (halvannen time unna ca). Da ble det meg da, og alt gikk jo fint, men det er jo klart man kjører bedre om man er kjent på veien. Det tok lenger tid å kjøre dit enn tiden vi brukte der, men fy søøøøøøøøren så fint det var i Bøkeskogen. Altså en kjempe fin skog/park i Larvik, full av store vakre trær, og fine gamle tur stier. Koselige benker, masse fuglekvitter, og en stor og koselig kafè. Jeg har hørt masse fint om den, men ingen av oss hadde vært der før, så det er jeg glad vi gjorde. Vi gikk en times tid rundt i skogen, så på det fine utsiktspunktet, og spiste is i sola. Neste gang håper jeg vi har bedre tid og kan se litt rundt i Larvik også, for det var sååå fint der. Jeg tok mange bilder, og jeg filma også en del. Jeg prøver for tredje gang å laste opp filmen som skulle komme på youtubekanalen min på mandag, så får vi se hvem av videoene som kommer først..

Er det ikke fint der? Hihi. Nå skal jeg ut å bade litt. Hva har dere gjort idag?

 

On the road again

Hallo! Ohh damn, nå er jeg sliten. Men jeg er god-sliten. Rikke og jeg dro hjemmefra litt før halv ett idag, og kom hjem for en knapp time siden. Jeg var på en avsluttning for et kurs jeg har gått på, og Rikke ble med for selskapets skyld. Hun venta på et kjøpesenter imens, fordi hun trang noe der. Jeg kjørte bort etter avsluttninga, som varte halvannen time.. Da spiste vi lunsj på en kafè og koste oss. Vi vandra litt rundt på senteret, og jeg fant igrunn alt annet enn det som sto på lista mi. Er det ikke typisk? (innkjøps bilder kommer i morgen) Etter et par timer på Herkules, fant vi Rusta, hvor vi blant annet kjøpte en ramme. Helt til slutt dro vi til Brotorvet for å skrive ut et bilde mamma har tatt, som vi ville ha i ramma vi kjøpte. Hun er så sykt flink til å ta bilder, og vi tenkte å overraske henne med det. Hun har et stort bilde i stua over sofaen, av en nydelig himmel over bølgene på Toke, som ser ut som et maleri. Det får hun mye skryt av. Det tok veldig lang tid før bildet ble ordna, fordi kvaliteten ble så dårlig. Men til slutt fikk vi mamma til å sende oss originalbildet, altså i det vi egentlig skulle kjøre hjem igjen, haha. Det ble ihvertfall ordna, så får vi se hva hun sier når hun kommer hjem og ser bildet hun selv har tatt, i gangen, med en boks fylt med favoritt lakrisen hennes gjemt bak bildet.

Rikke og jeg har farta halve Telemark rundt idag, og jeg har jammen meg rukket å kjøre mange mil med denne bilen allerede. Nå er vi ganske så klare for mat og et kveldsbad. Jeg laster opp videoen som aldri kom ut igår, fordi det skjedde noe galt med den. Beklager for det! Ellers bare maler jeg litt, før jeg skal legge meg. Det har vært en veldig fin dag.

Rikke og jeg har fått så dilla på vannmaling for tiden, haha. Sitter som små unger på kjøkkenet og utfordrer hverandre til å male ulike ting. Det er veldig gøy da. Nok et hverdagsinnlegg fra meg idag. Hva med dere da, hva har dere gjort idag?

 

Balders første svømmetur!

Hallo! Hvordan har dagen deres vært? Jeg kom meg ut til slutt, og har vel egentlig vært ute siden. Balder og jeg kjørte avgårde for å dra på topptur. Etter å ha gått bare littegrann, så jeg det krabba flere flått på hodet hans, siden vi vassa i gress. Jeg børsta de vekk før de rakk å sette seg, snudde og gikk et annet sted i en skogsvei hvor det ikke var gress istedet. Samme for han, så lenge han fikk gå tur, hehe. Etter å ha gått litt, gikk vi ned på en strand for å bade(samme sted som jeg var igår), og da svømte han for første gang!!! Han har falt i vannet før og svømt inn, men aldri...frivillig. Jeg har aldri sett at han har svømt værtfall, og det var såå gøy å se. Han var litt forsiktig, også kom han kavende bort og holdt labbene rundt halsen min, som en unge som lærer å svømme. Det var sååå søtt! Han ble tryggere og tryggere etterhvert, og svømte lenger og lenger. Han ville helst være i fanget mitt lenger enn selve svømmeturen, men det virka som han koste seg. Vi lekte litt langs vannkanten også, før vi dro hjem.

På kveldinga ville de andre se han svømme også, så vi bada igjen. Da var han enda tryggere, og lekte så veldig. Det er så gøy å ha valp nå når jeg er litt eldre, som jeg faktisk kan huske alle tinga som skjer for første gang. Sånn som dette. Det er koselig å se hvor mye tryggere han er på meg enn flere av de andre også, at ting jeg gjør faktisk får han til å føle seg trygg. Jeg er jo med han nesten hele tiden. Det er veldig deilig å kunne kjøre avgårde med han så vi kan gå på tur litt andre steder enn her vi pleier å gå også. Det kunne jeg jo ikke før, hihi. Jeg har filma i hele dag, og forklart litt hvorfor jeg har vært borte fra bloggen og youtube, og ellers bare litt snikk snakk og en dag i livet mitt. Den kommer ut HER, nå snart. Den er litt lang thooo... Men det var så gøy å filme, og jeg ville dokumentere alt fra bilkjøring til bading og sånt, haha. Dere får bare se det dere vil.

Hva med dere, hva har dere gjort idag? Håper dere har det fint, hihi.

-Janne
 

GOD MORGEN!

Hallooo og god "morgen". Jeg sov alt for lenge idag, men det var igrunn deilig. Sola skinner som bare det ute, og jeg er klar for å ut øyeblikkelig. Hadde håpa jeg rakk å drikke kaffen min først, men det har ikke Balder tid til. Han trykker på tastaturet, tar labben over hånda mi så jeg ikke får skrive, og hoffer veldig. Vi får komme oss avgårde på en topptur. Det tok litt tid før jeg fikk starta dagen nå, fordi jeg ikke hadde matlyst, og jeg kan ikke ta avsted på tur før jeg har spist. I det siste har det bare blitt en liten yoghurt og en banan til frokost. Men jeg tenkte at om jeg faktisk pynta frokosten min litt, så frista det mer å spise den, og det funka, haha. Ellers tenkte jeg å vlogge litt idag. Jeg aner ikke hva jeg skal legge ut akkurat nå, så jeg får ta med meg kameraet mitt på tur. Det kommer nok på hovedkanalen min. Jeg skal forklare litt mer på videoen idag. Kom egentlig bare innom for å ønske dere en fin dag! Det er ihvertfall alt jeg får gjort sånn som hunden maser.

 Hva gjør dere idag?

- Janne

En dag i hagen

Hei dere! Hvordan går det? Åh, jeg er sååå sliten nå. Igår kjørte jeg til Skien til et møte, og tre ganger til Kragerø, TRE!! Haha. Det er gøy å ha lappen, og enda morsommere for de rundt meg som trenger å hjem, haha. Pappa kjøpte en ny bil her om dagen, som jeg er så heldig å få låne, så det løste seg på en veldig fin måte for min del. Jeg har lekt med tremeningen min, lurt han til å støvsuge bilen mot en is, og kjørt Øystein til Kragerø igjen. Nå slapper jeg av i det rommet det er best internett(haha), og ser på den nye delen av The ranch på Netflix. Det er sååå deilig å bare slappe av nå. Senere blir jeg nok med familien min på vannet en tur, for det har jeg ikke gjort i år, og det blir såå koselig. Til da skal jeg bare se ferdig The ranch, og ordne litt i hagen. Det er så syyykt gøy at det begynner å spire nå! Mamma må hjelpe meg en del tho, fordi jeg glemmer å vanne de, haha. Det er noe med å plante noe selv, det smaker liksom ekstra godt da. Jeg tok noen søte bilder av hagen og dyra her om dagen som jeg kan vise, selv om det har vokst mye mer nå. Et lite hverdagsinnlegg for å komme i gang igjen. Hva gjør dere idag?

 

I DID IT!

Hallo!! Jeg vet ikke hvor lang tid jeg har brukt på å skrive dette innlegget, fordi Balder er rastløs, og driver å hopper oppå meg. Hver gang jeg jager han ned fra sofaen, river han av meg teppet også, haha. MEN!! Gjett hva? JEG KLARTE DET! JEG BESTO FØRERPRØVEN! Endelig bil lappen! Da jeg hadde test time var jeg helt crazy, og det var som første kjøretimen om igjen, men igår klarte jeg heldigvis å holde nervene i sjakk, og alt gikk fint. Det hadde nok mye med at jeg hadde en kjøretime først, og at den faktisk gikk bra. Viss ikke hadde jeg vel vært helt nervevrak. Jeg begynte tidlig om morgenen også, så hadde jeg en halvtime på meg til å slappe av, så pappa og jeg gikk en tur langs sjøen og fikk litt luft.  Alle ble så glade, og telefonen min ringte i ett sett. Endelig klarte jeg det! Det har ikke tatt sååå lang tid, men jeg begynte for et par år siden også, og da måtte jeg stoppe fordi jeg var så dårlig. Men nå er jeg i bedre form og har endelig klart å fullføre noe. Den mestringsfølelsen trang jeg virkelig å føle på nå. Det er kanskje ikke sååå big deal for mange, men det har vært så vanskelig for meg å fullføre. Men jeg har fått sååå god hjelp av familiemedlemmer, spesielt mamma og pappa, til å kjøre meg ned. De har hjulpet meg med penger også, så jeg er veldig takknemlig. 

Jeg kjørte med en gang jeg kom hjem, fordi jeg hadde lovet søskenbarnet mitt Fredrik å kjøre til han med en gang jeg klarte det. Rikke ble med, og vi dro til hytta til besteforeldrene våre først, siden Fredrik fortsatt var på skolen. Vi hjalp mimmim og bestefar litt i potetåkeren og sånt, før vi kjørte en tur med Fredrik og spiste is. Da jeg kom hjem igjen ville Even så gjerne at jeg skulle til han, men jeg hadde da aldri kjørt så lenge før, jeg hadde jo kjørt hele dagen, og han bor ca to timer unna. Man burde vel klare å kjøre dit på halvannen time, men jeg kjørte så forsiktig, og var heller ikke så kjent på veiene der. Følte meg veldig modig der jeg kjørte såå langt alene for første gang. Jeg satt å ante fred og ingen fare med Johnny Cash på øret, og plutselig hørte jeg en rar lyd under bilen. Det har vært noe tull med bilen, men pappa kunne ikke finne feilen så han sa jeg bare måtte kjøre forsiktig. Forgasseren hadde ryke, eller hva søren han kalte det. Uansett hva det kalles, gjorde det at bilen såvidt gikk fremover i oppoverbakkene værtfall. Det endte med at jeg fikk vært hos Even en time, før pappa og Sjonkel Sindre(søskenbarnet til pappa) måtte komme for å hjelpe meg hjem. De turte ikke la meg styre med det på egenhånd idag, for planen var jo selvfølgelig å sove der. Åh, endelig fikk jeg se kjæresten min igjen, så skjedde det selvfølgelig noe, haha.

Turen hjem gikk veldig fort, fordi pappa ikke turte å sakke så av når han først hadde fart. Vi hadde frykta at vi måtte taue den halve natta, men vi slapp tauing og var hjemme i tolv tiden. Så det ble en lang dag for både meg og de. MEN!! Jeg klarte det, og jeg fikk jammen meg lært mye rart på veien opp til Nordagutu, haha. I tillegg fikk jeg jo hilst på både besteforeldre, søskenbarn, og svigermor på veien, så alt i alt var det en fin dag. Pappa og jeg skal se på bil idag, fordi nå er han lei av den gamle dritten. Jeg var bare glad jeg kunne låne en bil jeg, selv om det varte èn dag, hahaha... Jeg har fri idag, så forhåpentligvis finner vi en bil så jeg kan komme meg avgårde i morgen. Enn så lenge skal jeg bake bursdag kake til Sindre, det fortjener han så hjelpsom som han er.

Lommeboka mi er helt tom, magen min har vokst ti cm utover av all stress spisinga mi, men jeg er overlykkelig!!! Hva med dere, har dere det bra?

Baywatch

Hallo dere! Hver eneste gang jeg har vært på kino, har jeg tenkt at nåååå må jeg legge ut hva jeg synes om den, men gjør det veldig sjeldent. Derfor tenkte jeg å gjøre det nå, for igår så jeg nemlig "Baywatch". Jeg har hatt sååå lyst til å se den helt siden den kom ut (ikke at det er så lenge siden), og igår dro jeg, Vibeke, Rikke, Tormod og Øystein (altså søstrene mine, kjæresten til ho ene, og søskenbarnet hans) til det lokale "kulturhuset" og så den. Jeg var veldig redd for at jeg kom til å bli skuffa over den, men den var såå bra. Jeg synes Zack Efron blir flinkere og flinkere til å faktisk spille, og ikke bare vise musklene sine. Men det er jo stort sett sånne roller han får. Det var en morsom vri på Baywatch. Det at Zack Efron og The rock var i hovedrollene var såååå amazing, og såklart dukket Pamela Anderson og David Hasselhoff også opp.

Filmen handler om badevakter som leker politi for å gjøre stranda trygg. Det er noen som prøver å ta over hele havna ved å lure innbyggerne, og er villig til å gå veldig langt for å få det til. Det er mye humor, mye blod, og mye kropp. Zack Efron spilte en cocky svømmer som skal prøve å bli en del av baywatch gjengen, noe Mitch (The rock) sørger for blir litt av en utfordring. Jeg både lo og skvatt mye. På slutten av filmen viste de bloopers, og vi satt alle sammen klistra til skjermen og lo, og da vi snudde oss så vi at alle andre hadde dratt. Livredde for å ikke få med seg alt altså, haha. Har lært etter å ha dratt for tidlig før, blandt annet på Fast filmene, der det ofte kommer spennende klipp helt på slutten. De gikk ikke glipp av noe viktig denne gangen tho. Filmen var værtfall utroooolig bra! Den anbefales.


Hva med dere, har dere sett den? Gjerne sjekk ut mandagens video på youtubekanalen min HER.

 

En liten snutt om depresjon

Jeg har hatt lyst til å lage denne videoen en stund, men har ikke visst hvordan. Jeg har bare et behov for å få frem litt mer ekte ting, men har følt meg så bortkjemt og teit som har det sånn, og har hatt det sånn lenge, når det er så mange som sliter med så mye værre, og når det skjer så grusomme ting i værden hele tiden. Men som dere sa, det kan man ikke tenke på. Så her er en liten snutt om min deprisjon. Håper dere likte denne videoen, og at ingen kjenner seg igjen, tehe. Om dere skulle gjøre det, er det kanskje godt å se noen andre også ha det sånn? Idk, here u go.
 

Fyr løøøøs

- Janne
 

"Hvorfor blogger du ikke?"

Jeg har ikke blogga eller lagt ut noen video de siste dagene, og jeg har fått spørsmål om hvorfor. Det er så enkelt som at jeg ikke føler for det akkurat nå. Det er grått og trist vær ute, som gjør at motivasjonen forsvinner, jeg har liten tid fordi jeg holder på med lappen, også er det pga værden rett og slett. Det frister ikke å sitte her å skrive om trening, slankekaffe, serietips og sangtips, når jeg egentlig sitter her å ser på nyhetene, gråter og river meg i håret. Jeg føler meg så hjelpesløs. Det skjer så grusomme ting her ute, og det er ingenting jeg kan gjøre med det. Jeg blir nervøs for å dra på kino, konsert, og kjøpesenter. Jeg blir nervøs hver gang familiemedlemmene mine drar ut av huset, og jeg har blitt kjempe paranoid. Selv om ikke noe av dette har påvirket meg og min familie direkte enda, finnes det jo ingen garanti. Idag er søstrene mine på konsert, og jeg sitter med en veldig ekkel følelse i kroppen. Jeg er evig takknemlig for at jeg har familien min, og for at jeg har tak over hodet. De neste dagene vil jeg bare ha fokuset mitt på lappen, så kommer jeg tilbake når jeg orker. Håper alle sammen har det bra ♥

- Janne

One love


 

I'm so glad to finally see some love in the world as well. #Onelovemanchester ♥♥♥

Billigere ting du kan gjøre i sommer

Hallo! Jeg vet det er mange som gleder seg til sommeren, men som gruer seg til den er over, og komme å fortele hva de har gjort i sommer. For noen har kanskje ikke gjort så mye, mens andre virker som å ha gjort aaaalt. Jeg satt alltid pris på alt vi gjorde i sommerferiene da vi var små, men kunne kjenne litt på det når mange hadde vært i andre land og jeg bare her i Norge. Men nå som jeg er eldre elsker jeg at mamma og pappa satt fokuset på landet vårt, og alt vi kan oppleve her. Det var ikke nødvendigvis fordi de ikke hadde penger til noe annet, men det var sånn vi kunne være sammen alle sammen, både oss, besteforeldre, tanter og onkler. Vi har hatt uttallige båtturer, hytteturer og alle andre mulige turer oppigjennom, som har betydd så mye mer for meg enn en liten tur til syden på en strand hadde gjort (for min del da, siden jeg hater å sole meg). Så selv om man ikke  har muligheten til å dra værden rundt i sommerferien, betyr ikke det at du kommer til å få en dårlig sommer. Tvert imot, det er de små tinga som telles ♥ Her er noen eksempler på billigERE ting du kan finne på i sommer.. 

♥ Ha piknikk i parken/på stranda - Det trenger ikke koste mye å kose seg. Du kan ta med deg familien din og gode venner et fint sted, ha med litt mat og drikke, og bare kose dere sammen ute i finværet.

♥ Sykkelturer - Vibeke og jeg skal til Danmark i sommer og sykle. Det koster jo selvfølgelig penger det også, men det er et billigere alternativ, og det er helt toppen for oss som elsker natur.

♥ Kanotur - Det hørs litt stusselig ut, men det er faktisk veldig koselig å ro i kano, haha. Man kan leie kanoer billig!

♥ Båtturer - Har du en liten båt, eller kanskje du kan dra på offentlige båtturer som er arrangert der du bor.

♥ Hytteturer - Har du en hytte, eller kanskje du og noen andre har anledning til å leie en liten hytte, på enten jomfruland eller andre flotte steder.

♥ Tusenfryd/Bø i sommerland - Slike ting er såklart dyrt om man har mange barn, men det er mye billigere å dra slike steder, enn å dra på utenlandsturer, og det er jo såååå gøy!

♥ Grill fester - Inviter noen venner over, be de ta med litt mat hver, og ha en stor og koselig grill fest.

♥ Telttur - Jeg skal telte litt på festival i sommer, og forhåpentligvis utenom også, for det er jo såå koselig! Det koster da ikke noe å ta med teltet ditt ut i skogen, og ha med litt mat hjemmefra. Koselig!

 Ikke vær så opptatt av hva alle andre gjør, eller hva som vil høres bra ut. Bare opplev, leeev, og gjør det beste ut av det du har. Kanskje du har noe å adde til listen?

(Se min siste youtube video, jeg la ut HER: Mai favoritter)

Ting jeg irriterer meg over

Hallo! Nå har jeg kommet tilbake fra et kurs, og istedenfor å kjede dere med slike detaljer og alle mulige hverdagsinnlegg hele tiden, tenkte jeg å komme med et litt annerledes innlegg. Jeg pleier stort sett å komme med positive innlegg, ting jeg blir glad av, eller såklart meninger om ting også, men helst i en positiv vinkling. Men jeg som alle andre er kun et menneske, og irriterer meg over en del ting. Jeg hater å lese negative blogger, men jeg leser realistiske blogger, og synes innlegg om irritasjonsmomenter kan være veldig morsomme. Det er så gøy å se hva andre mennesker irriterer seg over. Da føler jeg meg bedre fordi jeg enten slipper å ha det irritasjonsmomentet, eller fordi jeg ikke er alene om å ha noen av mine, haha. Om slike innlegg provoserer deg eller ødelegger humøret ditt på en eller annen måte, får du enkelt og greit la vær å lese det, men det er bare for morro skyld. Mitt forrige innlegg om irritasjonsmomenter, kan du finne HER.Det eneste bildet jeg fant som jeg så litt små oppgitt ut. Hadde det egentlig veldig gøy tho, haha.

♦ Når folk tyr til konklusjoner uten å la deg prate ferdig - Når jeg er midt i en setning og prøver å komme med poenget mitt, og folk bare avbryter og kommer med meningen sin før jeg i det hele tatt har rukket å komme til poenget. Kom med så mange meninger du bare vil du, bare la meg prate ferdig først.

♦ Folk som sitter konstant på telefonen sin - Er det så kjedelig å finne på noe med meg? Er randome menneskers facebook innlegg liksom mer interessante enn å være med meg? Vel...Bli hjemme da.

♦ Folk som kommer for sent - En ting er at folk kommer for sent innimellom, men noen kommer bare aldri på tiden. Så sier de "Du vet jo jeg alltid er sen da", haha vel, så bra unnskyldning da gitt. Det værste er viss jeg får besteforeldrene eller foreldrene mine til å kjøre meg til ulike avtaler eller kjøretimer, og ting ikke blir som planlagt. Da går det utover andre enn bare meg, som faktisk har satt av tiden sin til å hjelpe meg.

♦ Når klokka ikke ringer - Ah, når man har planlagt å opp sååå tidlig for å få mye ut av dagen, og våkner to-tre timer senere enn man har tenkt. Sååå demotiverende.

♦ Folk som forsøpler -  Når jeg går tur med hunden, og må plukke ut alt mulig søppel og dritt fra munnen hans, fordi noen ikke klarer å kaste ting i søppelbøttene som er like ved. Det er ikke det at jeg må grave i munnen hans, men noen ganger oppdager jeg det ikke med en gang, og da kan han jo svelge det.

♦ "Ikke mitt problem" mennesker - Folk med den holdninga om at ting ikke er deres problem, og at det får noen andre ordne opp i.. Omtenksomt azz...


Hva med dere, hva irriterer dere, dere over? Kanskje noe av det samme? Få det ut!

 

Fem tips til en bedre start på dagen

Halloo, og god morgen ♥ Idag var det ekstra tungt å stå opp, fordi det tok så lang tid å sovne i natt. Balder lea seg i buret sitt hele tiden, så hver gang jeg holdt på å søvne, lea han seg. Etterhvert ble jeg akutt sulten og måtte finne noe å spise, og så fant jeg ut at Tonje også var våken, sååå da ble det seint. I tilegg var vi tomme for kaffe idag, krise altså, haha. Jeg har alltid kaffe isbiter i frysa sånn i tilfelle, men jeg vil ikke vekke Rikke enda, med å blende det, så jeg har bare tatt de i en kopp med melk og venter på at de skal tine, haha. Jeg har stjålet tilbake halvspiste sko av Balder, og mata kaninene, og nå har jeg endelig fått satt med ned for å starte dagens gjøremål. Jeg har skrevet "To do" lista mi, og på den sto det å forberede noen innlegg. Jeg manglet litt inspirasjon, men da jeg satt meg ned, og følte meg litt stressa fordi jeg ikke har rukket å spise frokost, tenkte jeg " Hva med å lage et innlegg om tips til å starte dagen bedre", for selv merker jeg at hvordan jeg starter dagen, har en stor effekt på hvordan resten av dagen min vil bli. Derfor kommer jeg nå med fem tips til en bedre start på dagen


(Hodet ble litt kutta, fordi jeg måtte screenshotte fra videoen min, siden jeg ikke fikk til selvutløser, haha)

♥ Stå opp på ca samme tid hver dag - En periode ble jeg vant til å stå opp på et bestemt klokkeslett, men etter påske ferien, da alle var hjemme og det ble sene kvelder, og jeg etterhvert har måtta farta hit og dit til alle døgnets tider for å rekke avtalene mine, har jeg kommet litt ut av rutinene. Mamma og pappa kjører meg stort sett alltid til tinga jeg ikke kan komme meg på selv, men da krever det litt venting og slikt siden de er på jobb. Da jeg først har en hel fri dag uten ting å rekke, har jeg ikke tatt på klokka, og det har blitt helt ville tider å stå opp på. Da blir en motløs, og blir ikke alltid like effektiv..

♥ Få i deg en god frokost - Jeg husker fra da jeg gikk på videregående, og pendla hjemmefra i to år. Jeg kjørte med pappa i 45 minutter hver dag, og venta på skolen en halv time før den starta slik at pappa rakk jobb. Da laga jeg frokosten min dagen før, viss ikke jeg forsov meg,  og pappa var så snill og lagde frokost til meg. Jeg hadde kjempegod tid til å spise i bilen, og deretter sminke meg da jeg kom på skolen, haha. Da jeg flytta ti minutter unna skolen, fikk jeg sjeldent i meg frokost fordi jeg bare sto opp når jeg orka så lenge jeg rakk skolen. Ofte hadde jeg ikke timer før midt på dagen heller, så da kom jeg slengende inn i kantina og stappa i meg noe på vei bort til klasserommet.. Frokost er så viktig for å få starta dagen med ordentlig energi. Er du ikke et frokost menneske, burde det værtfall gå an å ta med seg noe frukt i bilen/på bussen, få i deg en yoghurt eller noe, bare for å ha litt i magen.

♥ Dusj - Ofte må jeg dusje kvelden før, for om det er ekstra hardt å stå opp om morgenen og jeg ikke rekker å dusje, føler jeg meg så dritt resten av dagen. Jeg føler jeg lukter selv om jeg mest sannsynlig ikke gjør det, og jeg føler meg skitten. Får en dusja om morgenen får en både våkna, og en føler seg rein og fin fra starten av dagen. En svetter jo alltids litt i løpet av dagen, men da er det hvertfall ikke gammel dritt, haha.

♥ Tren - Det er ikke ofte jeg heller får tid til å trene før pliktene kaller, men de dagene jeg får tid, blir dagen sååå mye bedre. Da tar jeg på treningstøy med en gang jeg står opp, og om det tar litt tid, blir det alltid trening etterhvert siden klærne allerede er på, haha. Noen ganger orker og rekker jeg kanskje kun en liter tur med Balder, eller litt yoga, men da har jeg starta med litt fysisk aktivitet, og det føles såå bra.

♥ KAFFE - Jeg vet ikke med dere,men for meg hjelper alltid kaffe. Før var det iskaffe fra Tine, nå er det en sterk og god kaffe fra trakteren som gjør susen. Det er ikke bare det at jeg våkner, men for meg er det litt hverdagslykke i seg selv. Liker du ikke kaffe kan du jo finne deg noe du liker som gjør morgenen din ekstra verdt å stå opp for.

Ironisk at jeg skriver dette innlegget akkurat idag hvor jeg ikke har rukket noen av delene, haha. Jeg får jo ikke til alle disse punktene hver dag, spesielt ikke de dagene hvor ting er mer travelt, men når jeg får det til, blir dagen min lettere å gjennomføre. Hva med dere, hva hjelper dere å få en bedre start på dagen? Ha en super dag alle sammen!

-Janne
 

Mål for juni 2017

Hallo, og god morgen! Nå som jeg er ferdig med mai oppsummerings innlegga mine, her på bloggen, før mai egentlig er over, har jeg i det minste tid til å forberede meg til juni. Juni skal bli sjuuukt bra! Jeg har mange fine ting jeg skal gjøre, og store mål, MEN, de måla vil jeg ikke dele helt enda. Først vil jeg dele de små tinga, de som ikke er fullt så viktige, men som gjør en stor forskjell(noen av de værtfall) for meg likevel. De fleste av disse måla står på bucketlista mi for 2017, så da må jeg jo jobbe med de hele året. Her er noen små mål for juni. 

♥ Ikke drikke brus - Jeg har drikke alt for mye cola zero de siste månedene, og jeg skulle ikke drikke brus i år. Neida, det er ikke sukker i, men det er jo brus

♥ Dra på topptur - Har kun vært på topptur èn gang i år....Need to step up tha game.

♥ Løpe mer - Nå har løpinga mi dabba av her. Var så flink å løpte flere ganger i uka fra januar til mars jo..

♥ Sykle mer - Må trene til Danmarksturen.

♥ Lese ut to bøker - Har jo som mål å lese minst 50 bøker i år, og har en del igjen for å si det sånn.

♥ Lære å stå på henda/yoga - Jeg må lære å stå ordentlig på henda, så jeg kan gjøre flere kule yoga poses.

♥ Se mindre på serier - Er ikke rart jeg har masse hodepine, når jeg har bytta ut yogaen med Netflix...

♥ Decluttering - Visste ikke hva mer jeg skulle skrive, men jeg vil prøve å bli mer minimalistisk, kaste ting, og få mer ro rundt meg på rommet mitt. Grei vane å lage seg før jeg flytter inn med Even også. Sjekk ut Youtubekanalen min: Janneskogli. Der har jeg lagen en video om det.

 

 

 

Det var mine mål utenom de tinga jeg måå klare, om det går ann å si det sånn. Kan komme med ting jeg gleder meg til i juni også. JEG ER SÅ GIRA PÅ EN NY MÅNED!! WIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Litt forbanna skremmende at vi er halveis i 2017 tho, o-m-g.... Hva med dere da, hvilke mål har dere for juni? Sett dere mål, alt blir så mye mer spennende da! Man pusher seg selv mer, og vokser mer som person, faktisk.. Gjøør det, gjøøør det.. Haha. Ha en super dag dere supre mennesker.

-Janne

 

Hvordan gikk måla for mai?

Hallooo! Hver måned setter jeg med mål for den nye måneden, og i slutten av måneden oppsummerer jeg hvordan det har gått. Jeg setter meg både store og små mål, og tar de med meg videre i neste måned, om jeg ikke har klart de, eller om det er noe jeg vil fortsette med. Det er så få som faktisk forteller oss hvordan måla deres har gått, men det liker jeg å gjøre, og det har blitt etterspurt også. Så her er måla jeg satt meg for mai, og hvordan de har gått.

Bilder fra Mai.

♥ Sykle mer  - Check! Det har blitt noen mil på sykkel faktisk.

♥ Være mer med Even - Check! Værtfall litt...

♥ Blogge mer - Check! Har da kommet flere innlegg enn det kom i april værtfall.

♥ Gå mer på tur - Njaaaa. Jeg går jo tur med Balder hver dag, men jeg har ikke gått noe særlig uut på tur for å dra ut på tur liksom.

♥ Komme på rett vei på kostholdsfronten igjen - Nope.. Det har stort sett vært is og marshmallows, haha. Jeg har ikke orka å spist så mye heller, så det har blitt litt yoghurt og middag. Huff..

♥ Ta årets første bad - Jepp! Andre og tredje også.

♥ Spille gitar - Nope, ikke noe særlig..

♥ Skrive mer - Check. Innlegga jeg har kommet med på bloggen har vært litt dypere. Litt mer meg.


De fleste måla gikk faktisk veldig bra, men det er noen ting som blir litt nedprioritert når uventa ting dukker opp, og det er mange ting en måå få gjort. Alt i alt har mai vært en veldig fin måned, og jeg synes jeg har klart meg fint. Dette var mest koselige mål som ikke var livsviktige, men jeg har klart masse utfordrende som ikke sto på lista også. Jeg er fornøyd! Nå er jeg spent på juni... Hva med dere, hvilke mål hadde dere for mai? Vel, det er jo ikke for sent enda, hihi.

Balder 1 år - Hundekake

Hallo! Guuud, jeg blir sliten av å ikke rekke å gjøre mine ting. Blir med på så masse rart andre vil, også blir de overraska over at jeg blir sittende lenge oppe. Blir hysterisk om jeg ikke får gjort ting jeg har tenkt inni hodet mitt, som bloggen og yoga og sånn, haha. Men missforstå meg rett, jeg vil jo også alt ting! Har hatt det kjempegøy idag. Det blir bare til at jeg må gjøre flere ting i tillegg, så da blir det seint da. Det er så varmt at jeg tviler på at jeg får sove nå uansett. Jeg må faktisk bare få i meg litt is og sånt først, haha. Jeg spiser saft is hele tiden nå. Rommet mitt er så fullt av ting at jeg ikke får roa meg også. Sånn blir det av flytting. Merker det begynner å bli slitsomt med så mange folk og ting å ta hensyn til. Tenkte jeg måtte blogge litt til først også. Rikke og jeg lagde nemlig bursdag kake til Balder idag, haha. Når hunden har bursdag må han jo få kake, og det må jo også dokumenteres. Jeg har aldri laget noen kake til en hund før. Birk pleide å få noen godbiter eller en leke på bursdagen sin, men aldri noen kake. Vi bare skjærte av skorpene på noen små brødskiver, og smurte de inn med leverpostein og hundepølse. Han skjønte det var til han da vi lagde det, og peip og ble så gira. Det gikk fortere å spise den enn å lage den, og det var ikke akkurat store prosessen, haha. Jeg kan nesten ikke huske noe fra da Birk var så liten, derfor er det gøy å dulle litt ekstra denne gangen vi har valp. 1 år idag!!

Da han hadde sluka kaka si, hjalp jeg Rikke å lage en skikkelig deilig sirup jeg bare mååå vise dere oppskriften på senere. Innimellom koking og rensing av ting, forta jeg meg å redigere fredagens youtube video, som jeg til slutt fikk lagt ut etter å ha sett en film med pappa. Jeg la ut en video om mine favoritt hudpleie produkter, som dere kan se HER. Jeg har filma i hele dag også, alt fra vannkrig, til laging av hundekake(hvor mange kommer til å kommentere "Den er vel ikke laget av hund siden du kaller det hundekake"?, lol), og sirup, så en liten vlog kommer ut på vlog kanalen min i morgen. Jeg må bare få samla alle video klippa fra alle sine telefoner først, haha.. "Nei min er tom for strøm, bruk din", "Ja nå er min og tom, få din", da blir det litt å sende og overføre. Nå skal jeg kjøle meg ned med en "Sun lolly" som den heter så fint(lol), og se en episode av "The big bang theory", så skal jeg legge meg. Jeg har hatt det så bra idag, og det håper jeg virkelig dere også har. Si meg, hva har dere gjort for noe?
 

Vannkrig

Hallo! åh, for en fin dag. Jeg ble så sliten etter motorsykkeltur og volleyball igår (tydeligvis), at jeg sov i 14 timer. Tar på å være sosial. Dagen før var vi jo på kino også. Jeg sto ikke opp før halv tolv idag, og da filma jeg til hovedkanalen min, og gikk ut for å fylle opp vannballonger. Rikke og jeg fylte opp hundrevis, men så gikk vannet ut, haha. Senere kom Vibeke og Tormod, så hadde vi vannkrig. Vi fylte en gummibåt med vannballonger, haha. Siden vi likevel var så våte, dro vi ned for å bade. Det var utrolig deilig vann faktisk. Vi svømte og dukka, og frøys oss ikke ihjel da vi sto opp engang, haha. Skikkelig sommertemperatur. Nå har vi nettopp spist deilig middag som pappa lagde. Jeg slapper av bittelitt, og prøver å redigere en video. Hvordan jeg skal rekke å redigere den, grille marshmallows med folk, lage bursdag kake til hunden, og gud vet hva jeg har sagt ja til, aner jeg ikke, så jeg får bare begynne. Godt jeg sov 14 timer i natt, da har jeg i det minste mye energi idag, haha.

Denne dagen er sååå bra! Hva med dere, har dere det fint idag? Det håper jeg. Kos dere masse, og vær snille med hverandre ♥

- Janne

Sitt, sitt, sitt

God morgen! Da har jeg nettopp stått opp, satt på kaffen og eggekokeren, og satt meg til rette i sofahjørnet "mitt" igjen. Her satt jeg bokstavelig talt i hele går. Både mamma og jeg hadde fri, så vi hadde det så koselig med å snakke, lese og fjase i hvert vårt hjørne av sofaen. Den nye sofaen er rett og slett alt for god.. Den andre var så nedsitten fæl at man ble liksom ikke sittende så lenge. Kanskje like greit? Man trenger vel noen slike dager. Greia var bare at alle andre også trang en slik dag, så da jeg hadde fått dosa mi etter en hel dag på ræva, ville søstrene mine på kino, og da vi kom hjem igjen var det tid for onsdagens høydepunkt for pappa og jeg: Prison break. Sitting, sitting, sitting. Etterpå satt jeg å lette febrilsk etter den aller siste Prison break episoden, men da jeg ikke fant den, dukka den siste Fast filmen opp, så da ville pappa se den. Jeg måtte til slutt gjøre litt yoga, og styrke på mage, fordi jeg følte kroppen min bare...råtna, om dere skjønner? Haha. Men det var deilig å slappe av, og det var koselig å sitte å se på ting med familien. Det var jo så mye vi ville se på alle sammen, haha.. Pappa og jeg er så like når det gjelder at vi måå se alt ferdig, uansett hvordan filmen/serien er,og hva klokka er, når en har begynt må en se det ferdig. Vi har så lik smak på filmer og serier også, så da girer vi opp hverandre og blir sittende daa, haha.. Heldigvis ikke så ofte det blir hele dagen. Kan faktisk aldri huske at det har vært så ille.

Idag har jo alle fri, så da blir det vel ikke rom for å gjøre mine egne ting, og følge mine egne rutiner idag heller..Men jeg håper jeg får skvist det inn, før vasking av leilighet, og båttur. Hva med dere, hva gjør dere idag?


 

Når skal dette ende?

Ti minutter etter jeg sto opp idag, satte jeg meg trygt i bilen sammen med pappa, og hørte på radioen, da vi som de fleste andre hørte den grusomme nyheten. Nok et terrorangrep har skjedd, denne gangen i Manchester. 21 000 frie mennesker skulle dra ut igår,kose seg på konsert og skape minner for livet. Tusenvis av mennesker fikk endelig se idolet sitt Ariana Grande, helt til de skulle hjem, og en selvmordsbomber befant seg på stedet. Der satt jeg trygt i bilen sammen med pappa, mens foreldre i Manchester sørget over barna sine, eller som enda venter på beskjeden om de kommer til å overleve eller ikke. Foreldre som venta på barna sine ble også skadet. Pappa og jeg så på hverandre, ble redde, og jeg følte meg heldig som hadde det så fint og trygt nå der jeg satt med han. Om noen hadde kjørt rett på oss med vilje senere på dagen, hadde vi aldri visst. Men vi regner jo med vi kommer trygt hjem igjen etter bilturen vår. Akkurat som de 21 000 menneskene regna med å komme seg trygt hjem etter konserten. Det værste er at jeg ikke blir overrasket lenger. Det skjer nye terror angrep stadig vekk, og umenneskelige ting skjer oss hver dag.

Ja mange av oss sitter trygt hjemme, enn så lenge. Når er det vår tur til å bli direkte påvirket? Jeg blir så redd. Som pappa sa; Det er som om vi går rundt med hendene bundet bak ryggen og bare må gjøre som vi blir bedt om, for det er absolutt ingenting vi som enkeltpersoner kan gjøre for å påvirke dette. Annet enn å selvfølgelig være gode mennesker, noe som åpenbart ikke er en selvfølge for alle. Det er så skummelt. Skal vi ikke kunne dra på konserter lenger? Bare se på 17.mai toget i Oslo i år, hvor utrolig godt politiet var forberedt bare sånn i tilfelle. Jeg ligger søvnløs hver gang søstrene mine er med ungdomsrådet på møter i Oslo, eller driver med annen type politikk andre steder. Man vet jo faktisk aldri hvor langt folk er villig til å gå når det kommer til religion, når noen angriper unge mennesker, vår fremitd, bare sånn "for sikkerhetsskyld".Jeg skjønner virkelig ikke hva for noe godt det kunne komme ut av det her? Hva skal dette lissom løse? Hvor trangsynte er de? Skal vi bli vant til terror nå? Skal vi bare vente på neste, eller hva kan VI egentlig gjøre? Jeg river meg i håret...

Når det kommer til vårt eget land, har jeg stor respekt for regjeringen her i Norge, men jeg er redd vi er alt for snille. Hva slags hudfarger, religion eller kroppstype de som kommer til landet vårt har, kunne jeg ikke brydd meg mindre om. Onde mennesker finnes i alle slag, hvit som brun, kristen som muslim, men det er så vanskelig å skille ut de farligste, og nå er jeg redd det er for seint... Jeg føler meg hjelpesløs, og jeg gråter på vegne av hverden, av menneskene som bare blir mindre og mindre menneskelige, og jeg ber for de omkomne i Manchester og de pårørende.  Husk hva slags verden dere vil ha. Vær snille med hverandre. Det kommer til å ta lang tid til vi vil føle oss trygge igjen, men vi må ikke slutte å leve. Så ta ekstra godt vare på hverandre, kjente som ukjente. Vær menneskelige, vær gode. Jeg vet det finnes flere igjen av den typen, ett sted..

Hvorfor jeg er mest med søskna mine

Før var jeg den typen som var litt redd for alt ting, englebarn og turte ikke si ifra om ting, så jeg havna stort sett i noe fjas uansett fordi jeg ikke sa noe. Men alltid uskyldige ting. Etterhvert som jeg begynte i nye klasser og slikt, og fikk kjæreste, fikk jeg mange nye venner og var veldig sosial. Jeg skulle rekke å være med alle, og jeg måtte ikke gå glipp av noe. Konflikter var krise, så jeg hang meg bare på. Jeg var så opptatt av å ha så mange venner og være med på alt, at jeg ikke klarte å se hvem som virkelig var verdt tiden min. Det var de jeg hadde hatt helt siden ungdomskolen jeg trivdes best med, som fikk frem det gode i meg, og som jeg endelig kunne være meg selv med. Da jeg etterhvert begynte å innse dette brukte jeg den personlige bloggen min så mye til å tømme meg, at folk ble forvirra over hvem jeg skreiv om. De skreiv jeg jo om de jeg hadde kutta ut. For jeg klarte det etterhvert.

Klassa mi på videregående var den værste lærerene hadde sett. Jeg prøvde å ikke si noenting, men ble alltid dratt oppi noe, og gikk tilslutt så inn i meg selv og trodde alt var min feil, så jeg kutta ut alle, og måtte slutte med halvparten av faga. Jeg kunne komme på skolen etter å ha vært med flere av de dagen før, og plutselig snakka de ikke til meg. Jeg streva så med å strekke til overalt, passe inn, gjøre alle fornøyde, at jeg helt mista meg selv. Jeg hadde mine egne ting. Jeg sleit masse med mat og nerver på den tiden, så det burde ha vært første prioritet. Men som 17-18 åring vil man bare passe inn. De vennene jeg hadde før videregående støtta meg jo alltid, men etterhvert ble jeg skikkelig syk, så de tok litt avstand. Jeg krevde alt for mye av de fordi jeg ikke forsto hvorfor de ikke forsto. Hvordan kan man forstå andres psykiske lidelser? Det innser jeg jo nå.  Flere fra videregående sa unnskyld og håpa vi kunne være venner, men jeg kutta de ut alle sammen, og fortsette å være med de gamle vennene mine, de som virkelig kjente meg.

Men etterhvert ble det festing som var tingen, og det takla ikke nervene mine lenger. Etterhvert sa jeg nei hver gang det var snakk om festing, noe som ofte er grunnen til samling av vennegjenger når man er på den alderen. Det kom ikke til å være gøy for de med de nervene mine uansett. For jeg var ikke meg selv lenger, jeg var så overnervøs at det ikke var vits for meg å dra ut. Etterhvert følte jeg at jeg ødela for alle like mye edru, som berusa, så jeg slutta å svare på meldinger, slutta å møte opp, avlyste hele tiden, og var stort sett alene. Det var alt for mye greier med meg følte jeg. Jeg klarte ikke å jobbe lenger, klarte ikke skolen på en stund, og jeg fikk en sykdom som jeg ikke vil snakke om her på bloggen. Jeg har fortsatt mange som spør om jeg vil finne på noe. Jeg vet stort sett hvem vennene mine er, og har ikke det behovet for å ut å feste hele tiden(men nå går det fint når jeg gjør det). Det er fremdeles veldig vanskelig for meg å være sosial, men jeg klarer ting jeg ikke har klart på flere år. Det tror jeg kommer mye av at jeg har vært mer forsiktig med hvem jeg henger med, selv om jeg gjerne vil klare å være med flere. Jeg er flinkere til å lytte til kroppen min nå, og når det sier stopp får jeg høre på den, uansett hva andre sier. Det er det som gjør at jeg liker best å være med søskna mine. Jeg vet jo at jeg må mer ut og jobbe mer for vennskapa mine, men jeg føler så på at jeg ødelegger når jeg plutselig blir drit sliten, men det har søstrene mine forståelse for, og de vet hvor mye jeg jobber med det, så de respekterer det på en helt annen måte enn det andre som ikke lever med meg kan klare. Det er derfor jeg har bytta venner ofte, fordi når jeg føler folk ikke respekterer hvordan jeg er, og at jeg ikke kan finne på noe i timevis, har jeg kutta de ut. Det har blitt krangler fordi folk til slutt har krevd så mye av meg, at jeg har trukket meg unna. Jeg har funnet det best å la vær å prøve å få nye venner, og vil helst bare være med de jeg alltid har vært med, som kjenner meg, og som har kjent meg siden før jeg ble så syk. Søstrene mine og jeg er jo på samme alder også, så det passer så fint, og vi er så utrolig close. Vi har de samme interessene, og en stor respekt for hverandre (stort sett). I tillegg bor de jo så nærme, så når jeg er i form og i stand til å være spontan, kan jeg kaste meg med på ting med de, og de har forståelse for at når de spør om jeg vil være med, kan vi ikke være vekk i et halvt døgn. Jeg vet at flere av vennene mine forstår og respekterer det, og det er jo så uendelig takknemlig for. At de fremdeles inkluderer meg forstår jeg ikke(Solveig, Johanna, Mascha, Tonje og Elida er spesielt flinke til det). Men ofte må jeg ha ting veldig planlagt pga sykdommen min, mens for nervene mine (sykdommen min er ikke sosialangsten, den er bare i tillegg, woho), nytter det ikke så veldig, fordi jeg gruer meg til jentekvelden flere dager føre. For meg starter ikke jentekvelden klokka seks samme dagen, den starter midt på natta tre dager før, og fortsetter flere dager etterpå fordi jeg må komme meg så etter. Derfor blir jeg heller hjemme. Jeg tenker at de har det morsommere uten meg, og skal slippe å ta hensyn til alt. Jeg vil virkelig og jeg prøver virkelig, men jeg må helst ikke ha en eneste avtale mange dager etter, om jeg skal dra på store samlinger. Når jeg da ikke klarer å møte opp, skammer jeg meg, og tørr ikke ta kontakt med de, så det virker som jeg bare ikke gidder. Mange reagerer på at jeg orker noen ting, og ikke andre, men det jeg orker da er stort sett med søstrene mine, fordi vi gjør ting nærme hjemme, og vi kan dra hjem når som helst. Det har altså ikke noe å gjøre med hvordan vennene mine er, men hvordan jeg er. For det er absolutt ingenting negativt å si om de vennene jeg har nå, eller har hatt den tiden før og etter videregående. 

Det er såklart slik med søstrene mine også, at jeg føler på det, men som sagt blir det helt annerledes når de lever så oppi meg og ser ting på en helt annen måte. Jeg sier ikke at alt dette er på grunn av venner jeg hadde på videregående, men folk har reagert på hvorfor den oversosiale Janne "plutselig" helst "vil" være hjemme. Det er altså en blanding av de utfordringene ungdommer møter på, som det å skulle finne seg selv, bytter venner, kjærester, drama, nerver, og det faktum at jeg fikk feil behandling, fordi alle leger og slikt trodde det kun var nervene mine som var problemet, når det faktisk viste seg at jeg hadde en sykdom. Det hjelper å ha de rette medisinene og den rette behandlinga. Det hjelper ikke å skulle få beskjed om å utfordre seg selv for sosialangsten når det slår meg tilbake i trynet fordi det krasja med sykdommen min. Folk har stilt spørsmål, bedt om flere personlige innlegg osv, derfor skreiv jeg dette nå. Jeg kommer aldri til å nevne hva slags sykdom jeg har eller lignende, fordi om jeg en gang blir frisk, vil jeg ikke ha det stempelet. Det er heller ikke noe noen her inne har noe med. Jeg liker å ha kontroll på hva jeg deler, men jeg vil være ekte og ærlig, og kom derfor med en forklaring på det alle kan se, men kanskje ikke helt forstå. Så jo, jeg har venner, og har ikke mista de, men jeg sliter med å være sosial, og finner det for øyeblikket best å holde meg til noen få, og liker utrolig godt å være med søskna mine. Jeg er sosial, jeg er ikke dødsyk, og jeg har det fint. Jeg har bare vokst litt, måtte ha vært litt egoistisk, og har innsett hva som er viktigst for meg, og det er helsa mi.

-Janne

Å angre på sex er ikke det samme som voldtekt

Siden det nettopp var russetid for mange, kommer det desverre stadig frem flere voldtekst saker. Det er hjerteskjærende og skummelt å høre. Meeeeeeeen, etter å ha vært i samtale med flere jenter og gutter oppigjennom, virker det som at flere faktisk har missforstått hva voldtekt er...? Ifølge amnesty.no er definisjonen på voldtekt: Voldtekt er seksuell omgang (kjønnslig omgang eller samleie) fremtvunget ved vold eller ved å fremkalle frykt for liv eller helse; ved å utnytte bevisstløshet eller ved å utnytte en som er ute av stand til å kunne motsette seg handlingen, for eksempel som følge av beruselse eller søvn. Jeg tar det alltid seriøst når noen forteller meg at de har vært utsatt for et sexuelt overgrep. Jeg spør de om hva som skjedde, hvordan de ble behandla, og om de tydelig sa ifra. Flere har svart at de ikke har sagt ifra, men kjente at de egentlig ikke hadde lyst. Da tenker jeg: Om en ikke på noen som helst måte har gitt inntrykk at av en ikke vil, hvordan skal da partneren din vite at du ikke vil? Den har da ikke tvunget deg til noe? Har h*n pressa deg? Vel, hjem vet, alt en vet er at en ikke kan vite hva du vil om du ikke sier ifra. Si ifra! Det er mye bedre å få høre det, enn å bli klandrer over sexuelle overgrep/voldtekt. Det er en veldig stor forskjell på å angre på handlingene sine, og vite at en ikke ville gjort det om en feks var edru, og på det å faktisk bli voldtatt. Jeg vet om flere som har blitt klandra for voldtekt når det egentlig kun er en som har vært litt for hard på flaska og ikke vil innrømme nattens tabbe til kjæresten sin. Det må være så jævli for den personen. Så husk på det jenter og gutter. Husk at det er så utrolig mye bedre å si nei, og at selv om man angrer på noe, eller ikke kan huske alt, så er det ikke voldtekt. Partneren din er ikke synsk.. 


(Bildet er fra google)

Jeg vet det er mer avansert enn som så, og at det kan være mer som ligger bak slikt. Voldtekt skal virkeligt bli tatt seriøst, men dette gjelder ikke de tilfellene som føles pressende og slikt, men i de tilfellene noen har hatt sex, og i etterkant angra så de velger å annmelde de for voldtekt.. Bare en liten vekker..

 

JEG ER SÅ STOLT

Hallo! Ohhh, for en helg. Jeg sitter inne selv om været er kjempefint ute, og er helt svimmel og ør. Jeg har vært så aktiv og sosial i helga, at nå slapper jeg av litt, før pappa forhåpentligvis kjører båten mot land et sted, så jeg kan bli med på årets første tur med den nye båten. Tonje har vært her i helga, fordi hun skulle i bursdag selskap til oldefaren sin. Det passet ganske greit at hun hadde et selskap å være i, for jeg var med Pappa og Vibeke på hundeutstilling på lørdag. Balder blir snart ett år gammel, og oppretteren hans ville gjerne stille han ut på valpeutstilling, fordi han synes han er så fin. Han holdt på han i fem måneder, og angrer veldig på at han solgte han. Han ville gi oss tre ganger så mye som vi betalte for han om han fikk ta han med seg hjem med en gang, hahaha.. Han er virkelig flink med hunder, og hjalp oss med å gå med Balder, og lærte oss litt ting, siden vi aldri hadde vært på utstilling før. Vi var litt nervøse på hvordan det kom til å gå, fordi han er så leken enda, og helst vil komme seg fort avgårde. Ikke er så han vant til andre hunder og mennesker enda heller. Men han var så flink! Han peip selvfølgelig litt, for det gjorde jo de 100 andre hundene også. Men han var så tålmodig og flink. Jammen vant han de beste prisene man kunne få også. CK og første pris! Det var vel mest på utseendet. Helt på slutten ble han litt utålmodig, så han hadde halen rett opp, noe de ikke skal ha, så da fikk han en fjerdeplass. Pappa fokuserer mest på jakt, så vi var der mest for den forrige eieren sin del. Vi er ikke så nøye på prisene, for vi har jo ikke peiling. Men vi ble veldig stolte over hvordan han oppførte seg den dagen, og at han faktisk kom hjem med så bra premier. Vi var borte i syv timer (litt for lenge for hundene sin del synes jeg), så han sov godt da vi kom hjem igjen for å si det sånn. Senere sykla jeg 12 km med Vibeke, før Tonje kom hit, og vi dro ned til foreldrene til Øystein å spilte volleyball med halve min, og hans familie, i regnværet. En veldig hektisk og fin dag!Idag skal vi kose oss ute ved bålpanna, noe vi gjorde på fredag også. Det har vært så mye kos i helga, og jeg har hatt det så fint. Det har vært så stressende de siste ukene, for å få rukket alt av møter, avtaler og kjøretimer, så det var deilig å ha en sånn helg. Tonje og jeg har spist masse is og planlagt sommeren sammen idag. Nå har hun dratt, så jeg bare slapper av litt. Kjenner jeg trenger det. Men jeg er godsliten, og det er deilig!

Hva med dere da, har dere hatt det fint i helga?
 

Another closed chapter

Hei dere! Long time no...write? For en travel tid det er nå. Jeg kan komme med en liten life update senere om noen er interesserte, litt om hvorfor jeg ikke har blogga og lagt ut videoer, hva jeg driver med osv, men det er egentlig ikke så interessant. En liten slags life update kommer det nå uansett, for idag har jeg nemlig tilbringt dagen min på Stathelle, i leiligheten vi har leid i tre år. Huset skal selges nå, så nå skal alle hjem på ordentlig, og alt vi tre søskna og andre som har vært innom, har lagra opp der iløpet av de tre åra, må ut. Jeg ville blogge om dette fordi jeg blogga gjennom tiden jeg bodde der, og i senere anledninger hvor jeg har sove der hos søstrene mine.

I august 2014, var Vibeke og jeg kjempes spente på å starte et nytt kapittel sammen. Vi flytta til Stathelle, ti minutter unna skolen vi skulle begynne på (Jeg hadde riktignok gått der to år allerede, men hadde pendla hver dag de to åra), Jeg ble veldig syk og måtte slutte på skolen etter kun en måned, men jeg kan ikke si jeg flytta ordentlig hjem likevel. Tinga mine var der fremdeles, og jeg sov der flere ganger hos Vibeke. Det gjorde de andre også, så hun var aldri alene. De to siste åra har jeg vært der enda mer, selv om jeg ikke bodde der lenger. Begge søstrene mine bodde der sammen ifjor, og det siste året nå, har Rikke bodd der. Det har vært en leilighet hvor alle har vært velkomne. Hvor vi har møtt på "the reality of life", ledd mye, spist masse pizza, og hatt en rekke filmkvelder. De to siste åra har det ikke vært internett der, så DVD hyllene har vokst grundig. Jeg fylte to svære poser med filmer da jeg rydda. Det har irritert oss at vi ikke hadde internett(værtfall ikke bra nok til å gjøre noe på det), men vi skaffa oss det aldri heller, fordi da kunne vi gjøre leksene på biblioteket eller skolen, og faktisk snakke sammen og se på ting sammen da vi var hjemme. Vi har sitte i tussmørket med stearinlys, innpakka i dyner i kjellerleiligheten vår, fyra som galinger for å få bort edderkoppene, og brukt timevis på å steke noe i den ti talls gamle ovnen. En mørk liten leilighet, fylt av glede og søskenkjærlighet(noen ganger).

Det beste har vært kveldene mamma har komme bort med middag, eller de sene kveldene etter treningssenteret med pappa med pizzabakerens pizza til kveldsmat, alle besøka vi har hatt, alle besøka jeg har dratt på der, sleepoverpartya, og bare det å ha en leilighet å gå til ti minutter etter skolen, istedenfor å pendle to timer.

Jeg har lært så mye, selv om jeg kun bodde der en måned I STREKK (har vært der veldig veeeldig mye), som hvor mye man faktisk trenger, som tannkrem, dopapir, og andre ting som er kjempekjedelig å bruke penger på, og som mamma alltid har hjemme i hylla, haha. Jeg har lært hvor fort pengene går, at det ikke kommer magiske alver å rydder opp etter en, og heller ingen som sier når en burde legge seg (bortsett fra alle nattameldingene fra foreldrene mine), og sist men ikke minst: At middagen smaker best hjemme hos mamma og pappa.

Det var veldig rart å pakke ned tre år i noen esker. Man vokser jammen meg mye på tre år. Så mange ulike hobbier, stiler, og ikke minst skolebøker, haha. Jeg rydda ned alt av pynteting og alle mulige randome ting vi har dratt med oss inn der, så nå er det ikke så alt for mye som skal ut, når Rikke er ferdig der. Åh, så rart. Huset hjemme blir fullere og fullere av ting nå som folk flytter hjem igjen for sommeren. Men jeg har kasta mye, og har starta på en liten minimalisme reise, som jeg kan fortelle mer om senere. Mange ting på lager, jeg må fortelle, haha. Jeg var hjemme fra møtet jeg hadde idag, rundt elleve tiden, så da satt jeg der da, på det rutete gulvteppet og spiste wienerbrød, drakk kaffe, og pakka ned det gamle kaffeserviset jeg kjøpte da jeg flytta inn, haha #oldsoul.

Det blir fint å få Rikke hjem igjen. Selv om Vibeke og jeg har flytta derifra for en stund siden, føles det likevel ut som vi også flytter først nå, siden vi faktisk aldri dro helt, men bare har bytta på å bo der etterhvert som vi har blitt ferdige med skolen. Nok et kapittel lukkes, og nå er jeg spent på å se hvor det neste fører oss...

Hva med dere, noen andre som drukner i flytte esker for tiden? Jeg håper dere har det fint for tiden, og tusen takk til dere som fortsatt har stikke innom, selv om jeg har vært borte litt. Dere er gull verdt!

- Janne


 

Hvordan like seg selv

Det er så klisje å si at det er det indre som teller, men søren heller, jeg sier det jeg også. MEN, for at det indre virkelig skal telle, må en jobbe med det. For å føle seg bra på utsiden, er det mye man må jobbe med fra innsiden. Det er det de mener med at størelser ikke definerer vakkerhet. For det har ingenting med størelsen å gjøre hvordan man føler seg innvendig. Jeg har vært både større og mindre enn jeg er nå, og følt meg helt forferdelig. Selv om jeg veide 20 kilo mindre enn jeg gjør nå, hata jeg kroppen min så inderlig. Jeg hata meg selv, og jeg skada meg selv veldig mye. Jeg tok ikke vare på kroppen min mentalt, og jeg fokuserte bare på det ytre. Da blir man ikke fornøyd heller. Om man hele tiden skal trene og trene, endre på matvaner, og ikke sette pris på måla man har oppnådd, og bare setter seg større og større mål, lærer man ikke å bli kjent med kroppen sine behov. Selvtilliten din kommer ikke av å klare å løpe en mil uten pause, den kommer av at du snakker med deg selv, bestemmer deg for at du innen en realistisk tidsperiode skal klare å løpe en mil sammenhengende, og at idag skal du prøve så godt du kan. Noen dager orker du å løpe fortere og lenger enn andre dager, og det er greit. Det du løp idag var bra, og mye bedre enn ingenting. Om du da skal kjefte på deg selv og si du er udugelig fordi du ikke klarte målet ditt den dagen, føler du deg bare værre. I tillegg klarer man ikke nødvendigvis noe på første forsøk heller... 

Jeg synes mange av oss er alt for strenge med oss selv. Jeg er uten tvil veldig stygg mot meg selv til tider. Bare tenk; Om en venninne for ekspempel hadde lagt på seg littegrann, stryke på en prøve, eller spist godteri selv om hun ikke hadde tenkt til det den uka, hvordan hadde du snakka til henne? Hadde du sagt at hun søren meg må se å løpe av seg de kiloa, skjerpe seg og lese mer fordi hun suger, eller at hun må ha mer selvkontroll og droppe den sjokoladen før hun blir feit? Nei. Du hadde mest sannsynlig sagt noe sånt som at det ikke gjør noe å legge på seg et par kilo, fordi vekta ofte kan svinge litt i forhold til hvordan en har det, hvor gammel en er og lignende, at hun mest sannsynlig går ned igjen når hun har en bedre periode, eller at hun fremdeles ser fin ut. Du hadde sagt at det er sånt som skjer, og at hun kommer til å gjøre det bedre på neste prøve, og at det ikke gjør noe å spise en sjokolade midt i uka, om hun har et bra kosthold ellers, fordi da er forbrenninga så høy likevel, viss ikke kan hun jo bare prøve å være sunnere dagen etterpå. Stemmer ikke det? Så hvorfor skal vi ikke snakke sånn til oss selv? Hvorfor skal vi kjefte på oss selv, straffe oss, og presse oss selv ned? Jeg hadde ihvertfall ikke likt om noen andre skulle snakka sånn til meg. Da hadde jeg blitt kjempe lei meg og tatt avstand fra de. Det er jo minst like viktig å være snill med seg selv, for du er den eneste personen du kommer til å leve med hele livet. Det er så enkelt å si det, men vi må begynne å bli snillere med oss selv. Gjøre ting vi liker, og som får oss til å føle oss bedre. For meg er det yoga, meditering, maling, naturen, eller en god bok. Hva er det for deg? Hva får deg til å slappe av så du kan tenke, og bli bedre kjent med deg selv, ta vare på deg selv? Finn det ut. Eksperimenter, prøv deg frem. Gi deg selv komplimenter, skriv ned et par ting du liker ved deg selv hver dag. Jeg er inne i en tid hvor jeg trenger mye mer selvtillit fordi jeg må utfordre meg så mye, og da hjelper det ikke å fortsette å snakke så stygt til meg selv. Idag skal jeg være snill med meg selv. Jeg skal spise bedre enn jeg gjorde igår, gjøre yoga og slappe av. Hva skal du gjøre for å føle deg bra idag?

All things pink - Hverdagsinnlegg

Halloo! Hvordan har dere det idag? Jeg er litt stressa, fordi jeg kom fra et møte med masse informasjon, og har tre viktige ting på samme dag som jeg egentlig ikke kan avlyse, men heller ikke har noen kontroll over tidene på, ææææ.. Men det meste ordner seg jo. Jeg sov hos Rikke i natt, fordi jeg skulle på et møte i nærheten av henne. Det var kjempekoselig. Vi våkna av at hverandre skreik fordi begge to skvatt da vekkerklokka ringte. Vi sov litt vel godt tydeligvis haha. Det føles egentlig ganske som hjemme der, ettersom mange av tinga mine fremdeles er der etter jeg bodde der. Men det er alltid godt å komme hjem til mine egne ting og rutiner. Akkurat nå sitter jeg og tar igjen noen youtube videoer jeg ikke har fått sett, eeeeeeeelsker når favoritt youtuberne mine laster opp på samme dag, omg. Ellers bare planlegger jeg litt ting som skjer fremover. Det er også min dag på makeupfreaks, så gjerne følg med der. Skal kose meg med Zoella og Mark på pc skjermen, og den beste kaffen jeg vet om: Skinnycoffeclub ♥

Hva med dere, hva gjør dere idag?

 

Nyfødte lam og rulleskøyter video

Åhei mandag! Etter de ulike aktivitetene jeg har prøvd meg på i helga, som volleyball, rulleskøyter etter moped, sykling, og ny type yoga, har jeg kul i panna, og en støl kropp full av skrubbsår, hahah. Men jeg føler meg bra, fordi jeg har lea meg mye, vært sosial, og følt meg skikkelig i live. Det var så deilig å bare sykle langs vannet når sola var på vei ned, sammen med Vibeke, smile, le, peke på den fine naturen og bare leve. Vi stoppa ved et vann der vi pleier å dra ut med båten, og bare skravla og var der lenge. Vi hoppa uti og bada også, noe som var veeeeeeeldig kaldt, men vi kjente værtfall at vi levde da. Kaldt å sykle hjem igjen tho, så nå får jeg sikkert urinveisinfeksjon, hahaha. Men det var deilig, og jeg elsker denne tiden på året. Åh, vår, eller sommer faktisk! ♥ Jeg har brukt litt tid på å starte dagen, fordi jeg har en del ting jeg må planlegge, betale litt regninger, vaske klær og sånt. Så når jeg er ferdig med dette innlegget må jeg få tatt et skikkelig tak, og komme meg ut. Det er så fint vær, og på slike dager som dette, er det ikke så ille å være hjemme.. I morgen har jeg et møte, så denne dagen skal nytes. Igår var vi hos foreldrene til Øystein (kjæresten til søstra mi, Vibeke) og hilste på lamma. Vi så de den dagen de ble født også, men nå er de en uke gamle ca, og de har allerede blitt større. Det er så herlig å se!

Jeg er veldig aktiv på Instagram kontoen min HER for tiden, så gjerne sjekk den ut. For dere som ville se videoen hvor jeg sto på rulleskøyter bak Rikke sin moped, i panda kostyme, kan dere se den HER, haha. Det var såklart bare i noen få minutter, og vi var veldig forsiktige.. Ellers håper jeg dere får en suuuuper dag!! Har dere noen fine planer?

Les mer i arkivet » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits