hits

Fire positive ting med mandag

Hallo, og goood mandag!

Jeg har ikke fått skrevet noe her inne før nå, fordi jeg har vært så travel idag. Jeg har vært på møte, visning, laga middag, og feira pappa's bursdag. Vi feiret i tradisjons tro med Fast five og, ost og kjeks, mmmmm. Denne mandagen har vært veldig grei. Jeg skulle ønske jeg rakk å gjøre litt mer, men det får jeg ta i morgen. Ikke noe å gjøre med det nå. Mandagen får mye dritt, men jeg synes faktisk det er veldig deilig med mandager. Joda, jeg skulle gjerne ha ligge noen timer ekstra under dyna, men det gjør meg bare demotivert og energiløs uansett.  Jeg skal ikke late som denne innstillingen kommer av seg selv bestandig. Da jeg forsov meg og våkna et kvarter før jeg måtte dra idag, slang jeg med meg noen eggemuffins og salat, som jeg av en eller annen grunn hadde putta rå chilli i. Jeg spiste i bilen, fikk sjokk av chilibiten som lurte seg med, kvælte bilen og måtte sette på varselblinken for å ikke få en bil i stumpen. Da ville jeg helst bare snu og legge meg igjen, haha. Veldig typisk meg, og litt av en måte å starte dagen på... For å snu tankegangen min, og kanskje din,  kommer jeg nå med fire punkter jeg synes er positive med mandag.

♥ En ny start - Man trenger ikke vente på en ny måned, eller et nytt år for å forbedre kostholdet sitt, eller livsstilen sin. Mandag er en fin dag å starte på.

♥ Nytt innhold i kjøleskapet - Det beste som finnes må være å kunne oppgradere maten i kjøleskapet, og planlegge middagene for uka. Spesielt om man nettopp har fått lønning, tihi.

♥ Rutiner - Man kommer gjerne bedre inn i rutinene sine igjen, og får mer orden, enn man kanskje hadde i helgen.

♥ Bra tv programmer - Det er masse bra på tv på mandager. Home and away er blandt annet på skjermen igjen, og de viser Åsted Norge, et program som er utrolig interessant og viktig.

 

Hva tenker dere, er dere enig i noen av disse punktene? Jeg håper dere har hatt en fin dag, og at tirsdagen blir enda bedre.

- Janne

Den beste kvelden på lenge

Puh, mandag! Kroppen min er litt rar etter litt for mange enheter med alkohol, og ti for mange sjokoladestykker i helga, må en si, haha. Men jeg har kost meg så sykt masse. Jeg ble 22 år gammel på fredag. Da hadde søstrene mine og jeg en liten shopping runde for å planlegge lørdagen. Pappa lagde kjempegod middag og vi koste oss sammen, og bare lada opp. På lørdag brakte det løs. Jeg var litt nervøs og slapp en stund, for det er så lenge siden jeg har hatt noe sånt hos meg, men det gikk over alle forventninger. Jeg merka fort at det ikke var noe å være nervøs over, for det var jo bare vennene mine som skulle over. Vi spilte litt spill, drakk alt for masse strawberry daiquiry (vår favoritt som dere ser), og lo masse. Alle hadde egentlig ikke tenkt å dra ut, men mamma og pappa var så snille å henta oss så vi slapp å bøle med taxi og sjåfører, så alle ble med likevel. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde det så gøy. Jeg er så heldig som har så mange flotte mennesker rundt meg, og fra nå av skal jeg bli flinkere til å arrangere ting, og ta mer intinativ. Jeg hadde bare noen få hos meg, og det var nok lurt, for da er det lettere å holde sammen på byen også.

 

Denne kvelden kommer jeg til å leve lenge på. Hurra for 22 år, og for forhåpentligvis mange til, yaaaay ♥

Hvordan var deres helg?

- Janne

Å bli ett år eldre

Dere som har fulgt meg en stund, vet hva som skjedde i 2014. Jeg har sletta de innlegga nå fordi det nå er veldig vanskelig å se for seg at jeg i det hele tatt delte slike innlegg. Jeg prøvde å ta overdose, og skreiv et innlegg om hvordan det var når jeg overlevde, før medisinene i det hele tatt var ute av kroppen min. Innlegget var nok for min egen del, men herregud, haha.. Tenkt å gjøre det mot familien min, før vi hadde kommet oss igjennom det.. Nå ville jeg aldri gjort noe sånt, og ting blir værende på nettet. Sånt er det ikke lett å rømme fra. Jeg har aldri missbrukt piller før, dette var medisinene mine, men jeg blei feil medisinert, og fikk syke selvmordstanker. Noe som ikke er meg i det hele tatt, og da tok jeg mange for å ende alt. Da var jeg 18 år gammel. Lenge følte jeg at mange så på meg og tenkte på det innlegget, men nå er det greit. Jeg føler at folk trang å lese om følelsene til en som "overlevde", om man kan si det sånn, for å se at det var det beste. Det skremmer meg jo at potensielle arbeidsgivere kan ha hørt om det, men det viser at jeg er en sterk person, ikke ustabil. For jeg er jo bra, arbeidsom og sterk.

De neste bursdagene mine var rare. Jeg hadde dårlig samvittighet, for jeg skulle jo ikke bli 19 år gammel. Jeg måtte slutte på skolen for å komme meg, og jeg følte ikke jeg hadde oppnådd noen ting. Enda værre var det da jeg blei 20. Da jeg blei 21 var det mye lettere, fordi jeg hadde vokst så mye, hadde det bedre med meg selv, og var takknemlig for å være her. Jeg hadde kommet mye lenger i livet, og synes det var greit. Nå som jeg er 22 føler jeg meg såå stolt. Fordi jeg er her, jeg har kjempa som faen de siste åra gjennom all dritten. Jeg tar generell studiekompetanse, har fått lappen, flytta inn med kjæresten, og har det sååå mye bedre med meg selv. Noe jeg aldri kunne se for meg. Jeg har bevist for meg selv og de rundt meg at ting virkelig blir bedre om man lar de. Jeg har ikke dårlig samvittighet for at jeg lever. Jeg føler ikke lenger at jeg er på overtid. Jeg føler jeg fortjener å være til stedet. De rundt meg har alltid prøvd å fått meg til å føle det slik, men jeg har ikke mottatt det. Nå som jeg gjør det, er ting så mye bedre. Jeg klarer å vise meg selv det også, og det er jo enda viktigere. 

 

Det er skummelt og rart å skrive slike innlegg, men jeg følte det var nødvendig. For meg selv, og for dere som har fulgt meg en stund, eller for dere som eventuelt har vært borti noe lignende. Det er ikke like skummelt å bli eldre, jeg føler meg bare sykt heldig. Jeg er i stand til så mye mer enn jeg tror, og det er dere også. Det er viktig med en slik påminnelse synes jeg. Mer vil jeg ikke dele om saken, for det er ikke aktuelt lenger, men det har vært en del av meg, så jeg ville bare rope det ut til dere; AT DET BLIR BEDRE! Man må bare kjempe, og det er så verdt det. Gjør det for familien din, vennene dine, men aller viktigst; Deg selv.

Ta vare på dere selv, jeg setter pris på dere. Ha en super lørdag.

- Janne

DUNNO 'BOUT YOU.....

 

                                                    ...BUT I FEEL LIKE I'M 22

Hurra for meg, og enda et år på denne jord, wiiiii. Jeg føler meg takknemlig, glad og heldig. Jeg har folk som er glad i meg, setter pris på meg og vil bruke tid på meg. Det føltes som verdens undergang å bli 20, og litt mindre ille å bli 21, men nå har jeg gledet meg over denne dagen. Jeg våkna av at pappa kom inn og gratulerte meg før han dro på jobb. Et par timer senere vekte mamma meg med bursdag sang, roser, gaver, kort og frokost. Utrolig omtenksomt. Kjempe god frokost med favoritt kaka mi til dessert. Vibeke kom innom et par timer senere med gave (de skjemmer meg bort), og så dro vi å henta Rikke på skolen. Vi var innom et kjøpesenter for å handle inn til drinker og litt ting til bursdag vorset mitt, som er i morgen, og matchende antrekk til afterskien (som er om en måned), haha. Jeg snakka lenge med bestis på telefonen, pappa lagde fantastisk god middag, og vi hørte litt på musikk og slappa av, så braker det løs i morgen. Jeg fikk ikke vært med kjæresten idag, men jeg har fått vært noen dager med han nå frem til igår, så det går fint, hehe. Jeg har hatt det sååå fint idag. Jeg er virkelig heldig som har så flotte mennesker rundt meg.

To stk gira søstre!

Hvordan har dette hatt det idag?

- Janne

En koselig feiring

Hallo!

Akkurat nå er jeg i leiligheten og slapper av med Even. Jeg kom hit seint igår kveld, fordi jeg hadde besøk av besteforeldrene mine, tante og Fredrik. Mens jeg "var på" skolen, lagde mamma favoritt kaka mi og ordna til så vi kunne ha en liten mini feiring med mor - siden. Jeg pleier ikke å feire bursdagen min lenger, men familien vil jo komme på besøk, og det er såå koselig. Jammen fikk jeg både kaker og gaver. Vi lo og hadde det så gøy, og jeg setter veldig pris på at de tok seg tid til å komme, og at mamma ordna til. Litt stas selv om jeg blir 22, hehe. Selve dagen er ikke før i morgen, og jeg skal faktisk feire med venner i år. Jeg har ikke feira bursdagen min med venner siden jeg ble 19. Da hadde Even og jeg en stoooor fest sammen. Jeg lagde først et lite bursdag vors jeg ville ha i morgen, men avlyste fordi jeg grua meg så, haha. At noe skal handle kun om meg liksom.. Men folk sa de kom til å komme uansett, fordi de vet hvordan jeg blir, så på lørdag får jeg besøk av en liten gjeng og feirer meg. Det blir nok veldig gøy.

Jeg kjøpte litt dilldall på Søstrene grene tidligere idag. Ville egentlig ha ballonger hvor det sto hvor gammel jeg blir, men det hadde de ikke, så det ble to stjerner istedet. Blir gøy å bare ha et lite uhøytidelig vors med gode venner. Dette tror jeg blir en fin helg, tihii. Hva slags planer har dere for helgen da?

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

HURRA FOR OSS

              

                                     Gratulerer med dagen alle dere flotte kvinner!

 

                                     

Hurra for oss! En dag vi skal være takknemlige og stolte over. Feministenes store dag for å skrive en lang bibel på Instagram, enten de er for den eller ikke. Jeg synes det er viktig å huske at vi ikke alltid har vært så heldige å ha hatt noe som for oss idag er en selvfølge. Vær snille med hverandre, drit i diskusjoner på sosiale medier, og feire. Hurraaaaa og gratulerer med dagen.

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Mine mål for mars 2018

                                                               Hello March

Det er på tide så sette seg mål for mars, og denne måneden er de litt dypere og mer...intense(?) enn forrige måned, haha. Jeg er et sted i livet jeg bare er dritt lei av, og trenger å gjøre endringer nåå, så kom igjen mars, bli bra!

♥ Bli kvitt all negativ energi rundt meg. Det er så utrolig slitsomt og forstyrrende.

♥ Ta bedre vare på kroppen min.

♥ Fortsette å besøke familiemedlemmer mer.

♥ Få mer frisk luft.

♥ Ta bedre vare på meg selv.

♥ Ha det gøy!!!

Hva er dine mål for mars? Kanskje vi har noen av de samme? Lykke til!

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Alt dere lurer på angående nettstudiene mine

Som noen av dere vet, tar jeg nå utdanningen min over nett. Jeg har fått en del spørsmål og kommentarer angående det valget.. Hvorfor? Hvordan? Hva går det ut på, og lignende. Derfor tenkte jeg å lage et innlegg om det nå for å svare på en del spørsmål, og oppklare en del ting for både dere som har spurt, og dere som eventuelt tenker på dette alternativet.

 

 

Hvor gjør du det, og hva koster det?

Jeg tar nettstudier via Notodden ressurssenter, og får det dekt, ettersom jeg er så ung.

Hva studerer du?

Jeg går tredje videregående, for å få generell studie kompetanse, og akkurat nå tar jeg kun historie. Jeg måtte ha VG2 historie også først, fordi jeg gikk yrkesfaglig, men det var et veldig kort fag som ikke kommer på vitnemålet. Jeg er ferdig med historie i juni, og da starter jeg med flere fag.

 

Hva går det ut på?

Nettstudier går rett og slett ut på at du tar utdanningen din over nett. Enkelt tenker du kanskje, du kan bare chille hjemme. Veeel, ikke akkurat.  Man har en timeplan man må forholde seg til, akkurat som på vanlig skole. Vi bruker Canvas, en side hvor alt av informasjon, lekser og lignende kommer opp, og der kommuniserer vi og møter opp på timen. Det er nesten som Skype. Vi har en lærer som deler sin powerpoint og gir oss oppgaver vi skal svare på både individuelt og sammen med andre. Da blir vi ofte delt inn i "Breakout rom", hvor vi skal jobbe sammen med klassekameratene, og læreren dukker opp i de romma og hjelper litt, før vi skal presentere det for resten av klassen. Det er altså akkurat som på vanlig videregående, bare over nett.

Det eneste er at det krever mye mer konsentrasjon, og du slipper ikke unna fremføring, og kommunikasjon med de andre. Du må jobbe med andre (med mindre du har et eget opplegg), vise hva du har jobba med hjemme, og læreren stiller deg spørsmål hele tiden. (Veldig sosialt, selv om man sitter hjemme, hehe) Man må altså jobbe mye grundigere, og mer med stoffet selv, ettersom det er begrenset med tid i timene. Noe som er veldig krevende, ettersom du må pushe deg selv til å jobbe på egenhånd, men også veldig bra, for da lærer man mye mer. Det varierer veldig på hvor ofte du har timer ettersom hvor stort faget er, men det får vi jo vite så det er ingen tvil om når vi må dukke opp på nettet. I slutten av hvert fag, blir man vurdert muntlig i en samtale med læreren, og han setter karakter etter hvor mye du kan vise at du kan. Man får også utdelt bøker man må jobbe med hjemme.

Hvor lang tid tar det?

Det kommer veldig ann på hva du tar. Jeg vet ikke helt når jeg er ferdig enda faktisk, men bare det å være i gang holder egentlig for meg, haha..

Hva synes du?

Jeg synes såklart det er veldig krevende, både det å jobbe hjemme, og det å delta i slik type undervisning. Det er jo helt nytt for meg, og det krever mye konsentrasjon og viljestyrke, men det er absolutt noe for meg. Jeg lærer mye, og synes det er et veldig bra opplegg.

Hvorfor valgte du nettstudier?

Vanlig videregående passet rett og slett ikke meg, enkelt og greit. Denne måten tar lenger tid ettersom jeg har droppet ut tidligere, men jeg merker at dette er et mye bedre alternativ for meg. Jeg kan bli veldig fort utmatta. Sammen med de andre tinga jeg må gjøre, har jeg noe å gå til hver dag, så da passer det at det ikke er skole så mange timene i uka, slik at jeg kan ta en powernap etter timen når jeg er helt utslitt, haha.

Dette er boka vi bruker i historie.

Håper dere fikk svar på det dere lurte på. Om det er noe mer, er det barre å spørre. Kanskje noen av dere også tar nettstudier?

-Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Ting jeg ikke takler at andre gjør

Hallo!

Jeg vet at man burde bruke bloggen sin til noe positivt, noe jeg vanligvis prøver på, men det er jo miiiin blogg, så det burde være lov å få ut litt irritasjon også. Er det energi tappende for dere, anbefaler jeg dere heller å la være å lese, tihi..

Jeg er vokst opp med at man skal komme på tiden, man skal si ifra om man blir for seine eller ikke kommer, og man skal ha respekt for andre mennesker. Det er litt vanskelig å vite hva man skal si ifra om og lignende nå som alt foregår på sosiale medier og offentlige arrangamenter man bare kan trykke "Skal", "Skal ikke" på. Kanskje det er det som har gjort folk late? For når jeg avtaler noe med noen i det virkelige liv, forventer jeg faktisk å få beskjed om de blir seine eller ikke kommer. Det er faktisk helt utrolig at det må forklares. Det er greit at ikke alle er oppdratt som meg altså, men faller ikke dette bare under kategorien vanlig folkeskikk? Haha.. Vel, i fare om å fremstå veldig sær, tenkte jeg å i dette innlegget, komme med en liste over ting jeg ikke takler at andre gjør. Kanskje dere er enige i noe?

♥ At folk slafser med tyggisen sin, eller blåser bobler - Det er så utrolig mange ganger jeg er i møter og ikke får konsentrert meg fordi noen sitter å smatter med tyggisen sin. Det er så jævli å høre på, og sååå uhøflig. Har ikke foreldrene deres lært de å tygge med munnen lukket eller? VOKSNE MENNESKER?

♥ Røykere kan være sykt frekke - Bare tar frem de forbaskede sigarettene sine der de mener det passer seg, og røyker deg midt i fjeset. Det blir vanskelig å puste, og klærne mine blir luktende røyk. Gå unna da værtfall, ikke stå rett oppi andre, som du ikke engang kjenner.

♥ Folk som avbryter - Det er fort gjort når en blir ivrig, og jeg snakker så mye at meg må man avbryte innimellom, men sånn stadig liksom. Der de bare avsluttende avbryter andre i samtaler fordi de heller vil snakke om noe annet. La andre få snakke, jeeeez.

♥ De som lar andre vente hele tiden - At du kommer en halvtime for seint betyr ikke at du rakk det, nei du kom faktisk for seint. Ikke sitt å rams opp unnskyldninger du mener jeg må forstå som "Ja men jeg måtte spise, ja men jeg måtte dusje". Si ifra at du blir sein da? Vanlig høflighet. Det går utover andre. Ikke legg det over på andre som om de burde lese tankene dine, å la de vente og bare forvente at de skal godta det. Si unnskyld, si ifra og oppfør deg, hahaha...

♥ De som ikke innser når de har feil, og måå kverrulere på ALT -  Såå slitsomt..

♥ De som ikke godtar at folk har forskjellige meninger, og personligheter - Det må være lov å være forskjellige. Litt ironisk siden jeg irriterer meg over punktene over, men det handler jo om respekt for andre mennesker. Noe som burde komme automatisk..

                                             

 

Nå sier jeg ikke at jeg er høfligheten selv bestandig, og jeg har nok mye jeg kan forbedre, og det er jeg åpen for. Hva tenker dere, har vi noen like irritasjonsmomenter?

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Hvordan gikk måla for februar 2018?

Puh, februar var kaotisk, men "eye opening". Jeg har prøvd å fulgt fulgt noen få punkter gjennom hele måneden, slik jeg alltid pleier. Det gir meg en mye bedre oversikt over hva jeg vil oppnå, og hva jeg må fokusere på. Noen ting legger jeg mer vekt på enn andre, og det pleier å fungere bra. Jeg prøver å ikke være for streng, men å bare ha det som utgangspunkt da. Jeg skulle ønske jeg hadde fått sortert tankene mine litt bedre, slik at det ikke hadde blitt så rotete, men jeg prøvde så godt jeg kunne, så la oss se hvordan det gikk..

Alle bildene i dette innlegget er lånt fra Weheartit. Bildene har ikke noe med innlegget å gjøre, men jeg liker de, og de inspirerer meg.

♥ Sette skolen først. - Ja, det har absolutt gått fint. Jeg har vært litt distrahert, men det har gått fint.

♥ Fortsette med yoga, og løpe litt mer. Veldig god terapi. - Jeg har ikke gjort så mye yoga, men jeg har løpt flere ganger i uka.

♥ Spise bedre. - Jeg har fått i meg mer grønt, men det er uregelmessig spising, og for mye sukker.

♥ Jobbe litt med armhevninger. Jeg klarer bare på knea, haha... - Vel, ja litt. Jeg klarer faktisk noen nå, tihi.

♥ Hjelpe andre mer. - Jeg prøver så godt jeg kan. Så om det kun er å støvsuge for mamma, hjelpe søstra mi med lekser.

♥ Besøke familie medlemmer oftere. - Jeg har besøkt to av tantene mine sånn fort, søstra mi, og besteforeldrene mine. Mye mer enn jeg pleier å gjøre, så det er fremgang. Det skulle egentlig bare mangle, jeg er bare alt for sjenert når det kommer til sånt. Eller lat rett og slett.

♥ Fortsette med de gode rutinene jeg har begynt å komme i. - Njaa, jeg har ikke fallt helt ut ihvertfall. Synes jeg har gjort en god jobb til tross for alt kaoset i toppen, haha.

♥ Lese minst èn bok - Nei, jeg har begynt på mange og ikke lest ut èn, hahaha...

Jeg synes jeg har klart meg bra denne måneden. Det er absolutt ting jeg kan prioritere annerledes nå i mars, men alt i alt er jeg fornøyd. Hva med dere, hvordan har deres mål for feburar gått? Masse lykke til med målene deres i mars. Husk at det som er verdt å kjempe for ofte tar tid, tehe.

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Hvordan det er å leve uten galleblære

I 2016 fjerna jeg galleblæra mi, og nå og da kommer det temaet opp. Det er veldig få som vet hva en galleblære er, hvordan opperasjonen er, og om man i det hele tatt kan leve uten den. Jeg har fått sååå mange spørsmål angående dette temaet IRL, så jeg tenkte jeg kunne lage et innlegg om det, likegodt. Det er veldig mange som havner i samme situasjon, so jeg skal svare på de mest stillte spørsmålene.

Hva er en galleblære?

Galleblære er noe alle er født med. Det er kroppens "katalysator" /rensesystem. Det vil si at uten den, går ting fortere igjennom om dere skjønner?

Hvorfor og hvordan fjerner man den?

Man må ofte fjerne galleblæren om man får masse gallestein som er i veien for systemet. Det kan komme av feks masse feit mat i kostholdet, eller det kan være arvelig. I mitt tilfelle var det sistnevnte. Jeg hadde masse vondt i magen over tid, men plutselig en dag våknet jeg av at magen verka intenst. Jeg trodde jeg kun var veldig sulten, så jeg gikk inn på kjøkkenet for å spise frokost. Men smertene var så kraftige at jeg falt sammen på gulvet og ble kjempe kvalm. Jeg krabba inn på badet for å spy, men ingenting kom opp. Det var vondt å puste og jeg ble kjemperedd, så jeg ville ringe pappa, men mobilen min var på rommet. Jeg brukte lang tid på å ake meg inn på rommet, fordi det kom syke kramper som gjorde at jeg mistet pusten litt. Ingen svarte på telefonen, så jeg ringte til slutt sykebilen. Det var vanskelig å snakke, og det virka ikke som at hun i telefonen tok meg så seriøst, fordi hun snakka veldig nedlatende til meg pga måten jeg kommuniserte. Hvordan kommuniserer man med pustevansker? Haha..

Hun spurte om noen kunne kjøre meg til legevakta, men jeg var alene hjemme, det var jo derfor jeg ringte. Jeg visste noe var galt. De sa de skulle ringe et taxi selskap fordi sykebilen ikke hadde anledning. Innen taxien var på vei, hadde både tante, pappa og en jeg var venn med før, kommet, fordi alle ringte meg opp igjen samtidig, haha. Pappa kjørte meg til legevakta, deretter legen, og han sa jeg hadde gallestein. Dagen etterpå dro jeg til sykehuset, og de fjerna en stor stein som var i veien. Jeg hadde en hel haug, så jeg måtte tilbake tre måneder senere å fjerne hele galleblære med en kikkhull opperasjon. En enkel opperasjon. Jeg hadde veldig vondt etterpå, og trang å få hjelp til å holde meg oppe. Folk opplever det forskjellig, for andre har det helt fint etterpå, men slik var det for meg. Det var kun slik et par dager, så ble det mye bedre etterhvert.

Hvordan lever man uten den?

Den eneste forskjellen er som sagt at ting kommer fortere igjennom, så det går stort sett fint. Men det kan være utfordrende når det kommer til feit mat, sterk mat og alkohol. Det er mye hardere for magen enn vanlig. Noen ganger er det så vanskelig å vite hva jeg kan spise og ikke, at jeg bare ikke orker å spise noen ting, og jeg vet aldri hva slags mengder jeg kan ha, for å ikke måtte løpe på do..  Men det er noe man må prøve seg frem med. Alt med måte. Det går altså helt fint å leve uten galleblæren.

Det er egentlig ikke meg i det hele tatt å ta slike bilder, men for all del, haha. Kjolen var boblete, og magen var oppblåst så jeg fikk en liten bebbi mage, tihi.

Håper dere lærte litt av innlegget, og at det hjalp litt. Kanskje noen av dere også har opplevd dette?

- Janne

10 av mine favoritt sanger nå

Halloo!

Jeg hører på musikk hele tiden, spesielt når jeg kjører bil. Da er det ingen som hører meg når jeg skriker som en gal etter sangene heller. Håper jeg? Haha. Jeg har delt noen innlegg med favorittene på øret akkurat da, og tenkte jeg kunne gjøre det igjen. Når jeg finner en sang jeg liker, har jeg den på repeat hele dagen, til jeg blir dritt lei og ikke klarer den mer. Sikkert mange som kjenner seg igjen der? Derfor finner jeg ny musikk veldig ofte. Tenkte å dele mine topp ti sanger. Jeg har laget en liten Februar spilleliste på Spotify HER, om dere vil høre de, tihi.

(Bildet har ingenting med innlegget å gjøre, likte det så godt bare. Jeg tok det her om dagen)

Sorry - Halsey

New Love - Oda

Hurt somebody - Noah Kahan og Julia Michaels

The best you had - Lissie

These days - Rudimental og Jess Glynne

Reminding me - Shawn Hooks og Vanessa Hudgens

So much more than this - Grace Wanderwaal

Worst in me - Julia Micheals

Something just like this - The chainsmokers

A woman like you - Lee Brice

               

 

Har vi noen av de samme sangene på listen? Gjerne kom med musikk tips!

- Janne
 


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Ti ting jeg er takknemlig for idag

Jeg synes det er viktig å huske på hvor heldige vi er, og bruke litt mer tid på å tenke på hva vi er takknemlige for, og ikke bare ting som er dritt. Jeg har laget flere slike innlegg, men synes det var på tide med enda ett. Jeg er naturligvis takknemlig for tak over hodet, grei helse, familie og det jeg har nevnt tidligere, det er jo absolutt ikke noe å ta for gitt. Bare sånn tilfelle dere synes det var små "ubetydelige ting" på lista mi. Men jeg har laget mange slike før, så jeg prøver å ta litt nye ting også, i tillegg er det jo mye av det lille som teller, tihi. Her er fem ting jeg er takknemlig for nå.

(En kjempefin gave jeg fikk helt ut av det blå, av mamma)

♥ Når jeg er hjemme hos mamma og pappa, og de gir meg tablettene mine før jeg står opp. Da har de begynt å funke, så jeg får en litt roligere start på dagen. Det høres kanskje litt rart ut at de vekker meg før de drar på jobb for å gi meg tablettene mine for jeg klarer å passe på det selv liksom, haha. De gjør det ikke hver dag men noen ganger, og det setter jeg pris på.

♥ Å våkne opp til nykoka kaffe. Ahhhh.

♥ Å stå opp til at Rikke allerede har ordna kaninene. Haha, jeg trenger ikke gjøre en dritt selv om morgenen jo. De andre står opp tidligere enn meg, stort sett.

♥ Hunden vår Balder. Fy søren for en anti depressiva, haha. Jeg koser han og tar bilder av han hver gang jeg ser han.

♥ Badebomber! Haha, hverdagsluksus.

Hva er dere takknemlige for?

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Ti typer mennesker på venterommet

Hallo!

Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje noen av de ulike listene jeg pleide å lage før? «Ti ting vi jenter gjør», «Ti typer mennesker på toget», og lignende. Jeg pleide å få gode tilbakemeldinger på disse type innleggene, og jeg liker selv å lese slike innlegg også. Det er vel noe med at vi liker når andre er like håpløse som oss selv, haha. Det er på tide med et slikt innlegg igjen nå, og denne gangen er det « Ti typer mennesker på venterommet». Disse type innleggene er aldri for å gjøre narr av noen, men jeg synes de kan være artige, og jeg kjenner meg igjen av noen av disse. Jeg er den typen som irriterer meg over mennesker på venterom så tenkte det passa bra, haha. Det er få venterom som er morsomme å sitte på, så da legger man vel bedre merke til sånt også? Here we go.

♥ Slafseren - Noen har ikke lært hvordan man spiser eller tygger, og det burde faktisk være en tygge-tyggis test i kassa før man får kjøpe det, for noen slafser så sykt med tyggis at jeg har lyst å rive den ut av munnen deres.

 

Den som har lyden på, på telefonen - Hvor irriterende er det ikke når noen har lyden på full guffe på telefonen, og du kan høre alle tastelydene, eller enda værre, at de spiller på telefonen, eller ser på videoer? Er ikke det litt uhøflig?

 

Den som snakker i telefonen - Denne synes jeg er enda værre. Om telefonen ringer burde man gå ut, eller i det minste snakke veldig kjapt og lavt. Ikke gaule ut, haha.

 

Små prateren - Det kan være hyggelig å små prate noen ganger, men skal man til legen, tannlegen eller i et møte, har man ikke lyst til å snakke med fremmede, har man vel? Ihvertfall ikke viss man faktisk må begynne å fortelle om seg selv og ha en liten «bli kjent» samtale på gangen før man skal feks trekke en tann, eller blottlegge kleine steder til legen, haha.. Ti still liksom.

 

Den som synger - Veldig ofte sitter folk å synger på venterommet, av en eller annen grunn.


Den som glor - Nei du kjenner meg ikke, nei du har ikke sett meg før, ja nå kan du se vekk.

 

Den som rister med beina - Ha de stille!! Haha..

 

De som leser blader- Ikke noe irriterende ved det altså, bare den typiske typen. Om ikke de bytter blader tusen ganger da riktignok.

 

Den som ikke klarer å sitte rolig - Det er ingen treningstime du er på. Sett deg ned. Haha neida, noen gruer seg kanskje, men noen vandrer ihvertfall rundt.

 

♥  Den helt stille - Min favoritt! Haha.

Kjenner du deg igjen i noen? Jeg er nok den som rister med beina helt til jeg får et stygt blikk og forstår hvor irriterende jeg er, haha.. Hva synes dere om slike innlegg?

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Høylytt og høysensitiv

Jeg er ei veldig høylytt ung dame, til tross for at jeg er høysensitiv. Oss nordmenn liker jo å gi personlighetstrekka våre navn som en slags unnskyldning for hvorfor vi er så jævli såre og sære. Jeg snakker folk svette i ørene og ler så høyt at hadde jeg vært i en tegnefilm, hadde de hatt glass som sprekker når jeg åpner munnen. Likevel har jeg dette personlighetstrekket som kalles høysensitiv. Det kan nok oppleves forskjellig, men det vil vel bare si at man er mer sensitiv på lyder, enn "vanlige" folk. Høysensitivitet er ingen diagnose, men siden jeg faktisk har et par diagnoser, blir ikke dette tatt like seriøst bestandig. Det virker som det blir forveksla med en diagnose, så siden andre ikke er sånn, er det ikke til å kjenne igjen, så det blir hoffa bort. Hver gang jeg spør om tv'n kan bli skrudd ned litt, eller jeg påpeker at noe er høyt, får jeg de samme kommentarene " Nei, det er ikke høyt", eller "Nei det er ikke høyt for oss andre, det er bare du som er høysensitiv". Okei? Og det er ikke så nøye det eller? Jeg blir satt ut over at folk kan si hvordan ting oppleves for mine ører. Hadde jeg klappa til noen og de hadde sagt au, kunne ikke jeg bare sagt "Nei, det der gjorde ikke vondt", så hadde samtalen vært over. Å bli svart sånn er ekkelt. Høye lyder eller spesielt flere lyder samtidig gjør at jeg ikke klarer å fokusere og høre ting ordentlig. Da piper det i ørene mine, det kan begynne å summe, og jeg blir veldig svimmel.

 

Neimen se på meg som drikker kaffe og klager på internett, haha..

Kino går stort sett greit fordi det er ên lyd, men da må jeg gjøre ting som ikke bråker så resten av dagen, haha. Om jeg ser på film med noen hjemme, og noen spiller av en snap med lyd, andre prater og noen rasler med potetgull, blir jeg så svimmel at jeg må gå ut av rommet. Ørene mine begynner å verke. Jeg går vekk fordi det gjør fysisk vondt og fordi jeg ikke kan spørre om å roe ned lydene fordi da får jeg beskjed om at det ikke er høyt. Jeg lar faktisk være å dra steder fordi jeg blir sliten av alle lydene. Sier jeg ifra er det jo bare frekt tydeligvis. Selv om jeg prøver å si det ordentlig. Det er ingen diagnose, men det kunne like gjerne vært det, for man får like mange trangsynte kommentarer på det. Jeg tar hensyn til folk som ikke liker subbing, smatting, eller knekking av ledd. Men jeg kan ikke si ifra når jeg synes volumet er for høyt? Får folk vondt av å høre smatting, knekking eller subbing? Mange har dette personlighetstrekket, og jeg har hørt flere si det samme. De velger faktisk heller å bli hjemme enn å dra ut fordi de blir slitne av lydene, og ikke minst kommentarene. Tenkte jeg ville skrive litt om det, fordi det er så mange som ikke vet hva det er å være høysensitiv. Mange er det nok uten å tenke over det også, og lar vær å si noe nettopp fordi de får sånne kommentarer. Det må være lov å spørre om å skru ned volumet på tv'n uten å høre at det er noe galt med deg, haha..

Et lite innlegg om hva høysensitivitet er og hvordan det påvirker meg. Noen andre som har dette personlighetstrekket?

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Å svare på sine egne spørsmål

En av de ekleste følelsene jeg vet om, er det å ikke få ordentlige svar på ting. Da svarer jeg på spørsmålene selv, uten å mene det. Det kan være noe så enkelt som at noen ikke svarer på telefonen når de sier de skal, at noen sier noe i en samtale og ikke får noen respons, eller avtaler å finne på noe og ikke gir beskjed om hvordan det blir. Om det gjentar seg blir jeg såå bekymra, og helt kontroll frik. Timene føles lange, og jeg klarer ikke roe meg. Jeg hater å bli sånn. Da fremstår jeg som kontrollerende, selv om jeg egentlig bare er fortvila. Hvorfor svarer de ikke i telefonen etter så mange timer, rett etter man avtalte å snakke igjen? Hvorfor bare spacer de ut av samtalene våre hele tiden, er det væremåten min? Sier jeg noe rart, teit, eller kjedelig som gjør at det ikke er verdt et svar? Jeg blir så overdrevent såra av sånne gjentakelser, og det er nok noe av det jeg liker minst ved meg selv. Det har gjort at jeg har trukket meg fullstendig unna og ikke åpner meldinger eller svarer på samtaler, fordi jeg blir så nervøs av å være i samtaler. Forhåpningene, skuffelsene, tomme løfter, hvite løgner. Hele personligheten min blir så forstyrra og merkelig av det at jeg bare melder meg ut istedet. En skikkelig mentaliseringssvikt jeg ikke har funnet ut av hvordan jeg skal få på rett spor igjen. Skulle bare ønske andre tenkte på det også. Det er ikke rettferdig at andres væremåte for meg til å tvile såpass mye på min egen. Det er bare ikke verdt det.

Gjerne luft deres tanker rundt dette, men prøv å hold en hyggelig tone. Jeg trenger ikke å få påpekt hva slags mess jeg er, for det vet jeg, haha.

- Janne

Mood

|wehearit|

Feels

Så utrolig omtentenksomt

Hallo!

Gjett hva jeg våkna til idag? Innlegget som kom ut idag tidlig var forhåndsskrevet, for tror dere ikke jeg våkna opp til Valentines gave? Jeg liker ikke at det skal være kjøpe press og slikt når det gjelder valentine og kjærlighet, for jeg synes det er noe som burde komme av seg selv, det å gi hverandre litt oppmerksomhet. Men jeg har aldri vært så opptatt av gaver så lenge jeg faktisk fååår oppmerksomhet av kjæresten. Jeg har pleid å gi han valentines gaver, bare fordi jeg synes det er så gøy å bake og lage hjemmelagde ting, men han har ikke pleid å styra med det. Vibeke sin kjæreste er i militæret, og de har pleid å feira Valentines, så mamma og Vibeke ville gjøre noe fint sammen idag. Mamma fikk dårlig samvittighet fordi jeg hadde heller ingen kjæreste som gav meg gaver, selv om jeg har jo kjæreste, vi feirer bare ikke valentines, haha. Hun ville ihvertfall gi meg noe, og det var såå koselig. Hun hadde tenkt å gi meg det til bursdagen, men som vanlig klarte hun ikke å vente, haha. Helt greit for meg!!

 

Se så søøøt. For meg hadde bare det pakke papiret med den søte teksten holdt ♥

Hun hadde kjøpt en gymsekk, som var så syyykt fin at den kommer jeg til å bruke som vanlig sekk. I den lå det en drikkeflaske, såper og øreplugger. Veldig kjekt! Akkurat mine type gave, og stil.

Heldige meg som har en sååå omtenksom mamma ♥

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Ære være kjærleiken

Heyho, happy valentines! Selv spyr jeg litt av all klissklasset på sosiale medier på denne dagen. Det virker så lite realistisk. Mitt kjærlighetsliv består værtfall ikke av så mye hjertesjokolade, rosa, blomster og sukkersøte greier hele tiden. Jeg trenger ikke sånt for å vite at kjæresten bryr seg om meg.MEN! Jeg er for å feire kjærligheten, ikke bare idag, men hver dag. Og om man bruker denne dagen "riktig", synes jeg det er fint å sette av en slik dag for hverandre. Det er bare viktig å huske på det ellers også. Selv har jeg skole arbeid å gjøre, men jeg skal a prøve å være en litt mindre pain in the ass av en kjæreste, akkurat idag. Nuss.

Hva gjør dere idag? Ha det fint uansett!

- Janne

Tanker om å bo vekk

I det siste har jeg ikke vært bra. Jeg har vært mest hjemme hos foreldrene mine, og jeg vet ikke hva som går av meg. Følelsen av å ikke ville ut av huset, har vært veldig aktivert. Til og med når det gjelder leiligheten. Jeg vil helst bare gjøre alt her hjemmefra. Jeg tviholdt så lenge på den følelsen, men gav litt slipp, fordi det var fint å bo med Even. Selv om det fremdeles er fint, har det vært vanskelig å dra hjemmefra når jeg først har kommet hit. Det har nesten vært lettere å ikke dra hit istedet, og heller bli værende i leiligheten lenge, haha. Det er jo der jeg skal bo nå. Jeg tviler ikke på det. Men det kan jo være fordi jeg står i så mye nytt nå. At jeg prøver å tviholde på det gamle og trygge. Hindrer jeg meg selv i å komme videre, eller er det vanlig? Det er ikke at jeg må ha familien rundt meg hele tiden eller noe, det er bare vanskelig å dra når jeg først har kommet hit. Kanskje fordi jeg slipper å være den voksne? Haha.. Jeg trenger ikke ta de største avgjørelsene, og selv om jeg må gjøre de vanlige tinga som husarbeid, og betale regninger, kan jeg sette meg ned og være "barnet" igjen etterpå, og ikke måtte føle på et stort ansvar. Jeg føler jo mye på at jeg må holde leiligheten i orden, at ingenting skal bli ødelagt, at jeg ikke skal bråke for de over, og at både Even og jeg skal komme oss på avtalene våre, trene, spise, og sove nok. Jeg har nok et lite snev av "Peter pan syndrom" igjen ja, haha.. Jeg vil bo med Even, jeg vil trene masse, lese masse, møte opp på alt, bli fort ferdig med utdanninga mi og gunne på. Jeg tenker meg sliten og har for høye krav til meg selv. Jeg glemmer at jeg ikke er helt frisk, og biter over for mye. Det føles bare annerledes denne gangen, av en eller annen grunn.

Et bilde av meg ved leiligheten ute i sola, på joggetur.

Som dere vet, måtte jeg flytte fort hjem igjen forrige gang jeg prøvde å bo vekk, så dette har vært en drøm i forhold til da. Jeg bruker bare litt tid. Det er vel greit?  Jeg føler også på det når jeg er i leiligheten en uke, så hjemme en uke, osv. Det må jo folk legge merke til, og lure veldig på. Hva skal man svare? Det er merkelig og vanskelig nok å skrive det ned, haha. Det er jo fint å være der borte, så hva er problemet? Det virker så lett for alle andre. Jeg tenkte bare jeg skulle lufte tankene mine litt, fordi dere har spurt om jeg kan dele litt mer. Jeg føler meg som en bortskjemt drittunge. Jeg har alt jeg har ønska meg lenge. Å bo med Even, gå på skole, og ha lappen. Endelig er det sånn, og jeg er jo veldig takknemlig. Men endelig kan jeg puste ut også. Jeg tror jeg må puste mer, og tenke mindre. Ikke tenke på hva folk enn måtte tro, selv om alt er i beste mening. Ikke tenke på hvorfor jeg blir værende hjemme når jeg først kommer hit, og ikke ha så store forventninger til meg selv. Det var det jeg ville dele for denne gang. Helt ulogisk, og rotete, akkurat som det pleier å være oppi toppen her, haha. Foreslår noen life coach eeen gang til, klikker jeg, haha. Jeg bare tenker litt sånn av og til. Jeg er litt...Komplisert, virker det som, haha.

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

30 ting jeg vil oppnå før jeg blir 30

Hallo! Jeg håper det går fint med dere, og at dere ikke har snødd helt bort nå, haha.
Som dere vet, elsker jeg å lage lister, sette meg mål for en ny dag, uke, måned og et nytt år. Jeg trenger å ha noe å strekke meg mot for å ikke gå i kjelleren. Jeg drømmer, frykter og tenker på fremtiden hele tiden. Jeg har sett en veldig poppulær tag gå rundt på youtube den siste tiden, som kalles "The 30 before 30 tag". Det går ut på å ramse opp 30 mål en har for fremtiden sin, som en håper på å oppnå før en er fyllt 30 år. Nå er det heeeeeldigvis en stund til jeg blir 30 år gammel, men jeg synes det hørtes veldig spennende ut. Bare tenk hvor mye måla våre endrer seg på et år. Det som føltes såå viktig i begynnelsen av året, føles kanskje som en bagatell på slutten av året. Derfor prøvde jeg meg på denne tag'n, og tenkte å oppdatere den litt om et år for å se. Jeg laget en video om det, som jeg deler nedenfor,  men jeg tenkte å komme med punktene her på bloggen også.
 
 
1. Få min egen hund
2. Kjøpe mitt eget hus, enten med noen eller alene.
3. Dra til en Irsk pub i Irland.
4. Skrive en bok, enten den gis ut eller ikke.
5. Få en utdanning.
6. finne et yrke jeg brenner for.
7. Lese masse bøker.
8. Dra til australia.
9. Ta båtførerbeviset.
10. Ta dykkerlappen.
11. lære meg tre nye språk.
12. Få barn.
13. Hjelpe til i landet vårt, sånn på ordentlig. Vi bare klager, og løfter ikke en finger.
14. Bo i et annet land en liten stund.
15. Gifte meg.
16. Løpe et marathon.
17. Ta med familien min til et sted for å vise hvor mye jeg setter pris på dem.
18. Dra på Eminem konsert.
19. Starte en organisasjon /eller være med i en, som kan bidra til noe bra for værden.
20. Ta ny tatovering.
21. Kjøpe min første bil.
22. Dra til Italia igjen.
23. Dra til Island.
24. Ta et yoga intruktør kurs.
25. Leve som en annen kultur over en liten periode.
26. Dra til canada, og se steder hvor slekta mi slo seg ned.
27. Reise mer til/ besøke venner og familie, og dra flere steder med dem.
28. Drive med teater igjen.
29. Jobbe med å hjelpe andre gjennom psykiske lidelser.
30. Bli ordentlig flink til å ta bilder og filme, og da gjøre det mer.
 
Dette var både små og store mål jeg har satt meg for de neste åtte årene. Spennende å se hva jeg føler om de om ett år, og hva jeg faktisk har oppnådd til da. Hva tenker dere? Kanskje vi har noen av de samme måla?

"Kvinner skal ikke ha hår under armene"

Hallo!

Igår la jeg ut et bilde/innlegg på Instagram, av meg selv med hår under armen, og en tekst som var reine bilbelen under. Jeg skriver stort sett engelsk på Instagram, til tross for hvor klønete den er, og jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om det her, på norsk. Dette med hår under armene er nemlig noe som kvinner ikke er "tillatt" å ha, og det synes jeg er latterlig. Det høres kanskje ikke ut som en big deal for noen, men det værste er at jeg faktisk har latt meg påvirke av dette. Jeg har blitt flau og følt meg ekkel viss jeg ikke har rukket å shave meg under armene. Tenk å føle seg sånn over noe som helt naturlig vokser ut av kroppen din da, noe som faktisk skal være der!

 

Siden jeg fikk mitt første lille hår under armen, har jeg hørt av venninner og bekjente at det er noe man tar bort. Så da har jeg jo gjort det. Om noen valgte å la det være, ble det snakket om, for dette var kun noe gutter kunne ha. Jeg skjønte egentlig aldri hvorfor. Det kom nå ut, men jeg shava det bort. Dette gjorde jeg stort sett før jeg skulle dusje, og det gjør nok de fleste andre også. Kanskje det er derfor vi reagerer når vi ser kvinner med hår under armene? Fordi vi forbinder det med reinslighet, noe vi gjør når vi skal vaske oss. Jeg så en video på youtuberen "Alyse" sin kanal, hvor hun tok opp dette temaet. Hun gikk inn på dette med hygiene, og sa at bare fordi hun valgte å la håret under armene hennes gro, betyr da ikke det at hun lukter vondt, eller ikke dusjer. Jeg ble overraska over den setningen, og deretter overrasket over min egen reaksjon. Hallo, selvfølgelig lukter hun ikke. De aller fleste gutte vennene mine, og kjæresten min, lar håret under armene gro, og ingen sier noe på det. Mens vi jenter, vi unnskylder oss for å ikke rekke å ha shava leggene før stranda, eller for å ikke ha prioritert å fjerne håret under armene da vi dusja. Hvorfor det? Fordi det automatisk betyr at vi ikke har dusja? At vi er late, lukter vondt, eller ikke er feminine? Noe så bullshit.

Jeg nekter å la noen si hva jeg skal gjøre med håret som gror på MIN kropp. Jeg har riktignok alltid følt meg reinsligere og mer selvsikker om jeg har fått shava meg, men det er fordi jeg har latt meg påvirke. Jeg har fått flere kommentarer på det, og rare blikk om jeg ikke har fjerna hår under armene. Jeg så senest forrige uke, noen på et kvinneforum kommentere at det kun var lov å la hår gro, om kjæresten tillatte det. Hva faen?? Kjæresten min har alltid sagt at han ikke bryr seg om jeg lar håret mitt gro under armene, på leggene eller gud vet hva, fordi han lar det jo gro. Det skal være likt, sier han. Hadde han prøvd å si noe annet, hadde det ikke hjulpet uansett, men jeg setter veldig pris på det. En sjelden egenskap å finne hos mannfolk nå om dagen, haha. Selv om kjæresten min "tillatter" det, som disse i kvinneforumet kalte det, irriterte det meg. Alle kjemper så for likestilling, og det er kjempebra! Vi har kommet langt, og dette er absolutt ikke det viktigste. Men tenk at vi forstatt kan forvente å få blikk om vi går på stranda med hår under armene våre. Hvorfor påvirker det andre? Hvordan i helsikke kan folk bli fornærma over det? Haha... Vi er åpne for alt nå i 2018, bortsett fra at oss kvinner som er født kvinner, skal ha hår under armene.

Det høres så latterlig ut å si at jeg gikk ut av komfortsona mi bare ved å la det gro, men jeg gjorde det. Jeg gjør yoga foran folk, jeg filmer mye, og jeg bruker topper når jeg er ute på byen(de få gangene det skjer), og da har jeg pleid å være nøye på å shave meg. Under dette "prosjektet" mitt, dro jeg på byen, og da tok jeg meg selv i å bli så usikker på meg selv at jeg shava det for å føle meg mer sikker. Haha herregud. Sååå big deal liksom. Etter det lot jeg det gro, vifta ekstra med armene og prøvde å bli mer komfortabel med noe så lite og såå naturlig. Og det ble jeg. Jeg brydde meg ikke om folk stirra lenger, eller hva de mente. Jeg var ikke flau, og jeg følte meg ikke skitten. Nå kan jeg være like selvsikker med og uten hår under armene, fordi jeg har like rett til det som feks kjæresten min. Jeg er like reinslig med som uten hår, og gjett hva? Jeg er like feminin.

Det er din kropp. Vil du la håret gro, så la det gro da for pokker. Ferdig snakka, haha...

- Janne
 


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

En ny favoritt nattkrem

Hallo! Noen har spurt om jeg kan ha mer hudpleie relaterte innlegg her inne, så da tenkte jeg å prøve på det. Jeg har bare så lite peiling, men jeg har prøvd å sette meg bedre inn i det nå, for det er såå viktig å ta vare på huden sin fra man er ung. Hudpleie produkter kan være så dyrt, så jeg har pleid å bare drite i det, prøve å vaske vekk sminka så godt som mulig å bare bruke fuktighetskrem. I tillegg er det så risky å kjøpe noe sååå dyrt som kanskje ikke passer til din hudtype en gang. Men jeg har kjøpt litt og litt på tilbud, lest meg opp, spurt søstra mi som er ferdig utdanna hudpleier, og bare prøvd meg fram. Jeg føler jeg har funnet en hudpleie rutine som passer min hud, og jeg har faktisk filma en hudpleie rutine video, som du kan se HER. Det nyeste produktet i samlinga mi, er en nattkrem, jeg kjøpte på tilbud på H&M. Den prater jeg litt om i den nyeste videoen min HER. Jeg kan ikke så mye om sånt, men hovedingrediensen var visst vann sa Rikke, og da var det bra, haha. Jeg har tatt den på før jeg skal legge meg, og jeg våkner opp med så myk og fin hud. Den gir mye fuktighet til min tørre hudtype.

Haha, sååå, dette er grunnen til at jeg ikke lager så mange slike innlegg, for jeg har så lite peiling. Men jeg kan ihvertfall vise dere det nye produktet mitt, haha..

Hva slags nattkrem bruker du?

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

EN DRØM GÅR I OPPFYLLELSE

Åh fy søren! Gjett hva som skjedde idag tidlig? Klokka åtte våkna jeg, og hadde egentlig mest lyst til å bare bli liggende, etter så lite søvn i natt. Men jeg er sååå glad for at jeg fikk opp stumpen. Rikke og jeg satt klare før ni, til førsalget til Eminem sin konsert i juni. Jammen fikk vi biletter også, fytti saaaaaaa***!! Jeg har hørt på Eminem så lenge jeg kan huske. Jeg husker søskenbarnet mitt, Birgitte viste meg sangene hans på barnerommet hennes, og jeg var ikke helt imponert med en gang, men etter et par ganger bare falt jeg for sangene og stilen hans. Man vet aldri hva man får av han, og hvem Eminem vi får, og det digger jeg, haha. Jeg har alltid hatt venner som har hørt på han også, og hele familien, inkludert kjæresten (bortsett fra mamma) elsker musikken hans. Endelig går drømmen min i oppfyllelse.Han har ikke vært i Norge på 17 år!!! Forhåpentligvis har det vært hvert ventetiden. Jeg og ei venninne dro på Lil Wayne konsert på videregående, fordi det var det nærmeste vi kom Eminem, haha... Denne oppmuntringen trang jeg virkelig nå. Jeg måtte ringe alle vi skaffa biletter til for å si det, klokka ni om morgenen på manges fridag, haha. Jeg prøvde å være stille for å ikke vekke Balder, men det klarte jeg ikke. Jeg tror han merka at jeg var kjempe ernergisk, så han var klar for å ut på tur med en gang. Han dro meg avgårde på glatta, og naboen lo av meg der jeg kom slepende etter i pysjbuksa, med morgensveis og jaktstøvlene mine, som jeg ikke har tatt av meg siden jeg fikk de til jul. Min kortbeinte lille drever gikk på brøytekantene ved siden av meg, litt småredd og veldig gira, som en nokså brisen tennåringsjente som tror de kan gå på høyhælte sko. Bare dette synet var litt mer sjarmerende. Vi gikk en god tur, og jeg smilte hele veien.

 

Huden min er veldig tørr, men jeg smiler værtfall på dette bildet, haha.

Resten av dagen har jeg bare litt småtri jeg må gjøre, og et lite møte, ellers kan jeg slappe av igjen. Dette blir en fin dag. Hva med dere, hvordan har dere det idag?

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:Janneskoglii
Lillesøsters blogg: resjaktogreise

Ny favoritt neglelakk

Hallo! På tide med litt mer beauty her kanskje? Jeg har ikke sminka meg noe særlig i det siste, så jeg tenkte jeg kunne vise dere en ny favoritt neglelakk jeg har. Denne fikk jeg av den herlige blogg venninna mi, Silje, til jul. Dere måå sjekke ut bloggen hennes. Mange søte bilder og oppdateringer fra graviditeten, og hennes vakre skatt, Aurora. Vi har gitt hverandre gaver de siste to åra, og det er så koselig. Hun er såå flink til å finne gaver. Tenk at noen jeg aldri har møtt kan kjenne meg så godt når det gjelder stilen min, og hva jeg tenker og liker. Jeg er heldig som har ei så gavmild og søt venninne. Hun gav meg masse annet fint også, men tenkte jeg måtte vise neglelakken først ihvertfall. Den er såå fin. Litt grå blå aktig. Helt perfekt og den passer til alt, uansett hva slags klær og farger jeg bruker.

Nå er ikke jeg så flink til å ta på neglelakk da, men se så fin! Hva synes dere? Husk å sjekk ut Silje sin blogg!

- Janne

 

Når filmen er så bra at....

Har du noen gang likt en film sååå godt at du har sett den to ganger, på èn dag? Ja? Har du noen gang likt en film sååå godt at du har sett den to ganger på kino, på èn dag? Ikke? Nei, det er kanskje ikke helt normalt heller. Vibeke kom hesblesende til meg i tre tiden, etter å ha stått fast i rushen. Vi forta oss bort til kinoen, som vanligvis er en 20 minutters kjøretur. Idag tok det en time. EN TIME! Vi måtte krypekjøre nesten hele veien. Det har vært så fryktelig mange ulykker idag, så dere må virkelig kjøre forsiktig dere. Håper dere er trygge alle sammen. Da vi endelig kom frem, var vi en halvtime for sene til "The greatest showman". Men vi hadde gleda oss sååå lenge til den, og vi sto ikke fast i trafikken så lenge for å snu, så vi gikk inn likevel, og spurte om det var greit at vi kom seint inn, og at vi selv ikke brydde oss om at vi ikke fikk med alt. Vet dere hva han i disken gjorde da? Han starta den på nytt for oss, siden det kun var oss to. Fy søren for en mann. Vi var i den eneste kinosalen i andre etasje med sofaer og små bord.Jeg har hørt på sangene til filmen så lenge, at jeg kunne mange av de. Vi sang med, gråt, lo, ropte og klappa. Hver gang det var spennende eller gøy, eller ett eller annet som fikk oss til å føle noe, niholdt vi hendene til hverandre, haha. Jeg elsker å se på film med Vibeke fordi hun føler like mye som meg, og lever seg like mye inn.

Det må være så kjedelig å se på film uten å ta helt av og ikke føle at en er med i den scenen, i filmen. Jeg var redd for å bli skuffa over filmen, siden jeg forventet så mye av den, men det ble jeg aldeles ikke. Det er den beste musikalen jeg noengang har sett, uten tvil. Det var ikke den kleine type musikalen hvor folk helt ut av det blå i en samtale, bryter helt unaturlig ut i sang. Det var så naturlig som det kunne være i en musikal. Fantastisk handling, utrolig inspirerende, og fyyyyy søren for noen skuespillere. Altså, Hugh Jackman, Zendaya, og Zack Efron. Trenger jeg si mer? Jeg skal skrive litt om selve filmen i et annet innlegg, for nå var det så mye, haha. Det var værtfall helt fantastisk å ha kinosalen helt for seg selv. En helt annen opplevelse enn å sitte i sal full av mennesker. Da må vi oppføre oss, og det...kommer ikke helt naturlig for oss mens vi ser på film, haha..Da vi kom hjem igjen hadde even middag klar for oss, så snill som han er. Etter å ha fortalt Even, Espen og Rikke hva vi synes om filmen, ville de også se den, så vi dro for å se den igjen på kveldinga, alle sammen. Den var like bra nå også, bare nå hulka vi ikke siden vi hadde fått utløp for det meste kun et par timer før, haha. Vi hadde ikke salen alene heller, men det gikk fint. De andre synes også den var bra, og nå er vi blakke, men veldig fornøyde med dagen.

Nå skal jeg se en episode av "The flash", spise frosne druer, og koble ut med en bok før jeg legger meg. Hva med dere, hvordan har dagen deres vært? Har dere sett "The greatest showman"? Nå er det en ny video på youtube kanalen min foresten, som dere kan se HER. Ha en super kveld videre, og igjen; Husk å kjør veldig forsiktig. Om det anbefales av politiet å ikke kjøre, burde dere la bilen stå.. Ikke ta unødvendige sjanser når det gjelder trafikken.

- Janne

Fredagsplaner

ÆÆÆÆÆ, FREDAG FOR POKKER! Vanligvis har jeg ikke merka noen forskjell, og det eneste positive med helgene var at andre hadde fri. Om de ikke hadde det, var det bare to dager ekstra der jeg satt og stura, og venta på neste avtale. Men nå har jeg mye mer å gjøre i hverdagen, så nå føles det bra å kunne sove litt lenger uten å frike ut om det er en time for lenge, og uten å tenke på at jeg MÅ kjøre et sted, eller MÅ gjøre skolearbeid. Jeg setter mye mer pris på helgene nå. Det er deilig å tenke på at det ikke er så mye jeg trenger å gjøre i leiligheten idag heller. Even vaska den her om dagen, mens jeg rydda og ordna. Det eneste som burde gjøres er egentlig å bli kvitt litt støv, fordi vi ikke orka å vaske støv føre, da det ikke så, så ille ut. Men jo, det gjør faktisk det, haha. Så litt sånne ting som middag, vasking av sengeklær og sånne kjedelige nødvendige ting, blir det vel. Viss ikke er det ikke krise.

 

Vibeke hadde lyst til å se "The greatest showman" idag, så jeg håååper Rikke også blir med, for vi har alle hatt lyst til å se den såå lenge nå. Jeg kan så mange av sangene, at jeg håper kinosalen er tom så jeg bare kan gaule med, hahaha... Let's face it, jeg kommer til å gjøre det uansett... Kinoen går tidlig på dagen så fingers crossed. Denne gangen må jeg passe på at parkerings biletten ligger riktig vei når jeg slenger igjen døra, sånn at jeg ikke får bot, fack. Frem til kinoen kommer jeg sikkert bare til å late meg, og ikke tørre å gjøre så mye før fordi jeg er redd for å komme for seint, haha. Jeg har kjøpt blomster til meg selv etter en produktiv uke, og har fyllt ut månedens bullet journal planlegging. Om noen vil se en video på det, er det bare å si ifra. Akkurat nå laster jeg opp en hudpleieprodukt haul, so stay tuned.

Denne fredagen blir bra, det kjenner jeg!!! Hva med dere, hva gjør dere idag? Ha en super dag dere, og ta vare på hverandre.

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram: Janneskoglii

Mine mål for februar 2018

Hallo dere!

Hvordan føler dere, dere idag? Jeg håper dere har fått en super start på februar. Jeg føler meg allerede litt bedre. Januar er som en evig mandag, føler jeg, haha. Nå som februar er her, blir det gradvis lysere,og det ser jeg veldig frem til. Enn så lenge får vi gjøre det beste ut av det. Jeg har satt meg noen mål for februar, som jeg håper kan hjelpe meg, og de rundt meg, å få en bra februar. Tenkte jeg skulle dele de her på bloggen, slik som jeg pleier. Jeg liker å se hva slags mål andre setter seg for måneden, så håååper det kan inspirere dere også? Viss dere synes det er bullshit, kan dere....gjerne lese likevel. Hahah...

(Ingen av bildene i dette innlegget er mine, men lånt fra weheartit.com)

 

♥ Sette skolen først.

♥ Fortsette med yoga, og løpe litt mer. Veldig god terapi.

♥ Spise bedre.

♥ Jobbe litt med armhevninger. Jeg klarer bare på knea, haha...

♥ Hjelpe andre mer.

♥ Besøke familie medlemmer oftere.

♥ Fortsette med de gode rutinene jeg har begynt å komme i.

♥ Lese minst èn bok.

Hva slags mål har dere for februar? Kanskje vi har noen av de samme til og med? Hva de nå enn er, ønsker jeg dere det beste.

- Janne

Hvordan gikk måla for januar 2018

Hallo mine fine!

Hvordan har dere hatt det idag? Dagen min fortsatte bra. Jeg prøvde å legge et godt grunnlag for den nye måneden som starter i morgen. Jeg har gjort yoga, lest, hatt litt selvpleie og planlagt litt for måneden som kommer. Det er så viktig å ta vare på seg selv på den måten som du vet funker for deg. Den siste yoga økten i challengen, var fantastisk. Videoen var uten noen veiledning, og det var først litt skummelt, men det var da jeg innså hvor sterk kroppen min har blitt den siste måneden. Det bare kom av seg selv, og det var så deilig å bare la kroppen lede veien iløpet av den yoga økten. Noe som mest sannsynlig høres rart ut om du ikke er noen "yogi", haha. Det er godt å være i huset når det er så reint og fint idag også. Even vaska igår, mens jeg rydda. Han er veldig flink til å ta intiativ til vasking. Vi bakte rundstykker igår, og handla inn det siste vi trang for uka, så det er deilig å ha fått gjort sånt. Grove og gode rundstykker man bare kan ta opp av frysa når man er lei av brød og knekkebrød. Håper vi kan fortsette med å være så flinke. Sannsynligheten er riktignok liten, haha. Før jeg setter meg slike mål for februar, vil jeg gjerne gå litt innpå hvordan det gikk med måla mine for januar. Jeg liker å reflektere litt over det før jeg setter meg nye mål, for å se hva jeg eventuelt kan jobbe mer med.

♥ Gunne på med utdanninga mi - Heck yeah! Jeg må fortsette sånn. Jeg er sykt fornøyd.

♥ Kutte navlestrengen og være mer i leiligheten - Ja, faktisk. Det har gått fint også, og jeg trives. Jeg er fremdeles mye hjemme, men jeg er i leiligheten lenger om gangen, og det er ikke like slitsomt lenger. Det føles mer og mer som et hjem her også.

♥ Komme inn i gode rutiner igjen - Både ja og nei. Jeg har vært mye i fysisk aktivitet, og jeg har fått til skolen bra, jeg må bare jobbe litt med kostholdet og døgnrytma mi. Ellers er jeg veldig fornøyd.

♥ Slutte å drikke så mye Cola Zero. Det er ikke bra med den syra for tennene. - Haha, veeel... Noen dager drikker jeg det ikke i det hele tatt, men da jeg var hjemme forrige uke, gikk det ned på høykant. Pappa hadde nemlig kjøpt et helt brett i Sverige, og da var det vanskelig å ikke la seg friste. Men jeg har ikke drukket det her borte, så det er en begynnelse. Jeg lagde meg denne uvanen, da jeg prøvde å slutte med iskaffe. Noe som funka, men det ble bare en ny uvane, haha.

♥ Bli med på Yoga with Adrienne sin nye yoga challenge for januar 2018. Jeg er sååå gira! - Yeah bby! Hver eneste økt de 30 dagene ble fullført. Jeg tok riktignok et par om gangen, de få dagene jeg ikke orka. Men alle ble fullført på tiden, og jeg føler meg veldig bra.

Januar, du var bra! Jeg er klar for deg februar.

Hva med dere, hvordan gikk deres mål for januar, er du fornøyd? Dere er bra! Nå er vloggen oppe HER.

- Janne

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt