Bobilferie dag 4 - Alta dag 2

På onsdag var det kjempedeilig å kunne sove litt uten å måtte tenke på at vi snart måtte sette oss ordentlig opp, klar til en ny kjøretur. Vi kunne endelig dusje igjen, og jeg fikk nykoka kaffe da jeg sto opp. Vi slappa av en del, og etterhvert spilte vi litt minigolf. Vi sugde selvfølgelig til det, men fy søren så gøy. Vi klarte faktisk å få ballen nedi på første forsøk et par ganger. Men neste gang vi prøvde var vi oppi 20 slag, og midt på golf banen, haha. Noen av de andre vi var med, hadde leid en bil mens de var der oppe, fordi de flydde opp. Mens de skulle på noe, var de så snille og lånte bort bilen til oss, slik at vi slapp å koble ut strømmen av bobilen og styre så. Da tok vi oss enda en tur til kjøpesenteret for å handle litt mat og sånt. Senere slappa vi litt av igjen, før det var klart for fisking. Elise kom opp den dagen også, så det var ekstra koselig!

Vi dro til et kjempefint sted, som visst nok skulle være den beste plassen å fiske på. De hadde satt opp en lavo, og det var også en slags gapahuk der. Vi hadde fin utsikt over både campingplassen, og den flotte store elva. Vi var veldig mange som dro på tur sammen, så det var om å gjøre å rekke å fiske alle sammen. Vibeke var den første av oss som prøvde å fiske, og jammen fikk hun en stor fisk på over tre kilo. Vibeke har fiska litt med flue før også, så han som hjalp henne, og som stelte i stand mye av dette for oss, var kjempeinmponert, og tok av seg hatten for henne og greier. Alle var kjempe gira, klappa og filma. Det var gøy at vi "barna" var med også, så de var veldig fornøyde. Rikke og jeg tok en liten pause i bilen og kom tilbake igjen. Vi ble servert spekemat, og senere på kvelden ble vi servert reinsdyr gryte. Veldig annerledes enn det jeg er vant til, men veldig godt, og spennende å smake på. Vi la oss i to-tre tiden tror jeg, og det var så fint å sitte oppe. Det ble aldri ordentlig mørkt, og det var så koselig å sitte der foran bålet, med den flotte utsikten. Menneskene vi dro med er så hyggelige og inkluderende også, så det var helt topp. En veldig morsom og koselig opplevelse å være med på.  

Vibeke i fiske outfiten.

Inge sovna i sola.

Rikke som nyter sola. Jeg fikk en sånn familie album vibe, med bestemors titler under bildene, haha.

Rikke og pappa spiller minigolf.

Halvor sovna på kveldinga, mens han venta på å få fiske. Også kjent som mentoren fra forrige farmen sesong foresten.


Onsdagen var toppers! Idag kom vi hjem, så nå skal jeg få redigert litt videoer, og få skrevet de siste innlegga fra turen, og selvfølgelig slappe veldig av. Jeg har jo slappa av på tur, men det blir ikke det samme som å slappe av i fred på rommet sitt, uten during og timevis av kjøring i en tett bil. Det har vært fantastisk, men nå er det godt å være hjemme, hehe. Følg med for videre oppdateringer.

Hvordan har dere hatt det?

- Janne

Seks ting å gjøre i en bobil

Når man er på bobil ferie, blir det mye kjøring. Jeg mener, MYYYEEE. Selv har vi en rute på et par hundre mil, og det blir mye dødtid. Det er jo måte på hvor mye man orker å se ut vinduet.. Det gjelder å være kreative og få tiden til å gå, så her har jeg listet opp seks ting man kan gjøre i en bobil, når man er på ferie, haha. Håper det det kommer godt med!

♥ Lese bok - Jeg har lest ut en bok, og er i gang med nummer to på denne reisen, og det er så kjekt. Liker du ikke å lese, kan du jo ha en lydbok med deg. Tiden går mye fortere da. Man orker kanskje ikke lese hele tiden heller, så man leser litt, ser litt ut, spiser litt, og leser igjen, osv.

♥ Lage en "Bullet journal" - Jeg har begynt å lage en bullet journal (altså en slags dagbok hvor du fyller inn alt du vil holde styr på, feks det du vanligvis skriver på ulike post it lapper, som bare flyter rundt). Jeg har kjøpt to bøker jeg skal bruke. En liten en som en liten skisse, og en stor en jeg skal fylle inn ordentlig når jeg har bestemt meg for hvordan den skal være. Det er så utrolig gøy, og ikke minst kreativt.

♥ Se på serier/ film - Vi kjøpte oss en del filmer og serier, så om du har strøm er det jo supert. Vi så et par pc'er tomme for strøm først, også fikk vi lada på campingen. Da får vi værtfall brent av noen timer.

♥ Spille spill -  Vi har med oss yatzy og en kortstokk som kommer veldig godt med.

♥ Høre på musikk - Jeg har med meg favoritt headsettet mitt, og har laga meg en spilleliste på spotify jeg kaller "Alta", som jeg har lasta ned, slik at jeg kan høre på musikk hele tiden, uten å tenke på mobilnett. Da stenger jeg ut all annen lyd rundt meg, og jeg får slappa av på en helt annen måte. I tillegg sovner jeg også fortere.

♥ Lær deg et språk - Jeg har lasta ned en app på mobilen, som heter "busuu", hvor man kan lære seg et helt nytt språk. Det finnes en gratis versjon, og man kan oppgradere den til en viss kostnad. Selv har jeg den spanske versjonen, og der får man oppgaver om å uttale ord, sette sammen setninger, og skrive orda. En veldig effektiv og bra språk app!

Det kommer jo såklart an på hvor fort bilsyk du blir eller ikke. Selv skal det en del til før jeg blir bilsyk, heldigvis. Hva med dere, har dere noen tips å adde til listen?

- Janne

"To plant a garden is to believe in tomorrow".

Endelig har gulrøttene i hagen begynt å spire skikkelig, og jeg kan nå ta de opp, spise de og putte de i salater. Jeg har gått i evigheter og bare venta, og tenkt at de aldri kom til å bli noe av. Balder og jeg har stått ute, jeg har vanna de og han har prøvd å stjele vannet. Mamma har passa mest på de fordi jeg har glemt det så ofte, MEN det ble noe av! YAY. Min alle første gang! Det er noe spesielt ved noe som kommer fra egen hage. Det smaker liksom litt bedre, hehe. Jeg har ihvertfall ikke spist så mye gulrøtter på lenge.

"To plant a garden is to believe in tomorrow".

Gulrøtter er en av mine absolutte favoritter også, så da er det jo ekstra stas, haha. Hva med dere, hva er deres favoritt grønnsak?

- Janne

Bobil ferie dag 3: Alta

På tirsdag våkna vi opp i nærheten av Bardufoss. Dag tre var en av de fineste dagene så langt. Vi prøvde å kjøre så mye som mulig for å komme til Alta, en dag tidligere en planlagt. Vi var selvfølgelig veldig gira på det. Likevel fikk vi lufta oss mer og gått litt. Jeg satt en del fremme med pappa, og det var den sykeste utsikten jeg noen gang har sett. På den ene siden så vi sola som skinte over det grønne vannet, og store fjelltopper dekket av snø. På den andre siden av veien var det mer overskya og helt grønt overalt. Det var som om vi var på to forskjellige steder samtidig, og det var så vakkert. I fem, seks tiden, kom vi oss til Alta. Endelig! Langs veien stoppa vi ved noen boder, snakka med samer, og så på alt det fine de hadde laget. Veldig imponerende.

 

Vi stoppa på et kjøpesenter også, og fikk handla oss noe småtteri vi både trang og ikke trang. Jeg kjøpte den aller første tingen til leiligheten Even og jeg skal bo i. Vi avslutta med middag på Peppes Pizza, før vi dro til Campingplassen vi sover på. Åh fyyyy søren, så fint det er her. To minutter unna der vi sover, går det flere vakre reinsdyr. De har en stor lekeplass med de sykeste huske-dumplene eller hva søren en skal kalle det, som selvfølgelig er helt perfekt for de store ungene vi er. De har Saunaer (Finske badstuer), den koseligste samebaren jeg noen gang har sett, telt med samiske ting inni, og koselige bålplasser. Vi møtte de andre vi drar med, og jeg fikk hilst på mennesker jeg aldri har møtt før, som pappa jakter med. Vi satt inne i en koselig åpen hytte, hvor flere av oss grilla og koste oss. Vi møtte en som reiser værden rundt og tar bilder for Redbull, og han tar så sykt inspirerende og fine bilder. Nå har vi slått oss til ro her, og det er sååå bra. Jeg gleder meg til de neste dagene her.

Jeg håper dere også har det fint!

- Janne

 

Bobil ferie dag 2 - Artic circle

Hei! Nå tenkte jeg å ta for meg dag to. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt sliten, og litt for nervøs for tørrsnakk med nye mennesker, så jeg trenger å bare sitte litt i bilen og slappe av. Håper ikke de tror jeg heller vil sitte på pcn enn å være med de, men jeg trenger å bare koble ut litt. Nå skal vi være sosiale i flere dager, hehe. Uansett, dag to:

Vi fikk sove til halv ni ca, og tok oss ganske god tid til å få ordna oss, før vi kjørte videre. Vi tok oss bedre tid til å stoppe og se oss litt rundt denne dagen. Vi stoppa blandt annet et sted, som jeg ikke helt husker hva heter, men som man kunne se sjøen veldig bra. Vi gikk inn i en søt liten gate, hvor de hadde bevart det gammeldagse, og de hadde pynta med falske kles snorer, gamle sykler, og søte postkasser og skilt. Det var for tidlig til at de lokale butikkene hadde åpnet, men vi fant en sjappe hvor vi fikk kjøpt oss noen filmer. Det var kjekt å kunne se på noen filmer innimellom, for å få tiden til å gå. Vi ville ikke sove for mye heller, for vi ville jo være våkne til å se ut av vinduet, og vi ville jo få en god natt søvn istedenfor å bare sove litt nå og da.

 

Jeg sa til Vibeke at kom ho seg inn i den bittelille bilen her, skulle hun få 200 kroner av meg. Det fikk hun!

Kjære julenissen, jeg ønsker meg en postkasse som dette til jul.

Etterhvert kom vi oss til et sted hvor det var iskaldt. Det var kjempe masse snø på fjella, og det var fine minnesmerker overalt. Vi gikk inn i en souvernier butikk, som faktisk var det eneste stedet man kunne sende postkort fra med et frimerke hvor det sto "Artic circle". Det var så fint der inne, og jeg ble skikkelig stolt av å være norsk. Vi kjøpte så mye greier der inne, at det blei hele 1500 kroner til sammen, hahaha... Tvillingene og jeg ble som små unger. Da vi kom ut igjen til mamma og pappa, hadde vi på oss all slags varme klær med ulike dyreprint og Norges flagg. Litt av et syn, haha.

Vi kom oss videre Bardufoss, og sov et sted litt utenfor Bardufoss. En kjempefin dag, hvor vi faktisk fikk strukket litt på beina og sett mye fint! Jeg har lagt ut en liten vlog fra dag èn HER.

Nå får jeg komme meg ut å være litt sosial igjen. Vi snakkes senere. Jeg håper dere har det fint hjemme!

- Janne

Bobil ferie dag 1 - Mosjøen

Hei dere! Jeg håper dere har likt innlegga mine de siste dagene. De fleste har vært forhådsstilt, fordi jeg så gjerne ville være i gang med bloggen, og få ut ideène mine, slik at det var lettere å fortsette når jeg kommer hjem. For dere som ikke har fått det med dere, er jeg nemlig på ferie. På søndag morgen, 07.04 for å være nøyaktig, haha, dro søskna mine og jeg, sammen med foreldrene våre, på bobil ferie. Vi har aldri vært på bobil ferie før, så det måtte vi jo være med på. Vi har hatt veldig lyst etter å ha sett "We're the millers", og ja vi satte på "Don't go chasing waterfall" (du skjønner det bare om du har sett filmen, og det er sikkert ikke morsomt likevel). Vi elsker å kjøre bil, se på naturen, gåå i naturen, og ta bilder, alle sammen, så ruta vi tok for oss førte oss til Alta. Ja, Alta! Vi har alltid hatt lyst til å dra dit, og nå hadde vi muligheten sammen med flere andre. Jeg tenkte å fortelle om hele turen, og vise litt bilder. Jeg elsker jo å se tilbake på disse innlegga selv, så det er jo mest for min del, men håper dere også liker slike innlegg? Jeg vet mange er skeptiske til bobil, men det er virkelig et eventyr. Man får sett så mye!

Det er ikke så mye å fortelle fra den første dagen, siden det ble mest kjøring, eller, bare kjøring faktisk. Vi stoppa litt nå og da for å tisse og få i oss litt mat. Ellers så vi på film, leste bøker, hørte på musikk og sov en del. Vi prøvde å få med oss så mye som mulig, men en del av det hadde vi sett før også. Det lengste vi hadde vært før var Haran hos noen slektninger. Det er langt det også, men dette var eeeeeeeenda lenger. Det ble ikke så mye titting utenom kjøringen, fordi vi ville komme så langt som mulig den første dagen, slik at vi var skikkelig i gang. Men vi fikk spist litt sammen, tatt litt bilder, og sett masse fin natur. Om jeg husker riktig, var det Mosjøen vi overnatta fra søndag til mandag. Det var godt å våkne opp på mandag, og få lea seg litt mer. Du vet du har sitte mye stille i bil, når du får varsel om fire minutter gåing registrert på mobilen, hahaha...

Mange av bildene er på pappa sin pc, siden min var tom for strøm en stund. Men disse bildene beskreiv egentlig den første dagen vår ganske greit. Nå er vi på dag tre allerede, og jeg har sååå masse å vise og fortelle dere de neste dagene. Jeg blogger bare litt når det ikke er så mye å se på, for jeg vil jo få med meg så mye som mulig. Dyra og huset blir godt passa på, så nå kan vi bare slappe av, se natur og være sosiale.

Hva med dere, hvordan har dere det?

En skikkelig italiensk gave

Hei dere! Jeg nyter dagene på ferie i bobil sammen med familien min. Jeg oppdaterer vlog kanalen min stadig, fordi jeg har veldig god tid til det, haha. Noe av det mest luksuriøse jeg har med meg på tur, er den nye kaffe, ehm hva skal man kalle det, kvern(a?) jeg fikk av Mascha. Hun kjøpte den til meg da hun var i Italia. Den funker ikke hjemme på platene vi har der, men det gjør den i bobilen, og jeg virkelig elsker den. Kaffen var kjempegod også. Det var hun som nettopp hadde bursdag, men det var likevel jeg som fikk gave. Jeg glemte nemlig bursdag gaven hennes hjemme, og den var såå fin jo. Håpa hun kunne tatt den med seg til Barcelona.. Hun får få den senere. Jeg setter ihvertfall veldig pris på denne gaven. Hun er så flink til å finne gaver. Den passet meg perfekt, men det fineste var at hun visste jeg kom til å like den. At hun kjenner meg så godt liksom.

Da hun var i Italia sendte hun meg dette morsomme kortet også. Jeg elska det. Er så koselig at hun prioriterer å tenke på meg når hun er på ferie til og med. Herregud, gode bestis. Jeg måtte bare vise dere! Kanskje noen andre her er like store kaffe elskere som meg? tihi.. Tusen takk Mascha!!

- Janne

Tips til å takle et avstandsforhold

Hei dere! Dette er et veldig etterspurt innlegg. Kjæresten min og jeg har vært sammen i seks år nå, og har fremdeles ikke flytta offesielt sammen. De tre første åra var det veldig naturlig å ikke bo sammen, ettersom vi kun var tenåringer. Etterhvert flytta vi til hver vår kommunne for å gå på skole, og jobbe også. Men nåå matcher endelig planene våre, og vi kan endelig flytte inn sammen helt på ordentlig. Vi har funnet en leilighet og skal flytte inn om under en måned. Grunnen til at jeg ikke har laget dette innlegget før nå, er vel egentlig fordi jeg ikke har følt at jeg har takla det så bra. Når jeg er syk, trenger jeg mye mer bekreftelse, og det er ikke så lett å få gitt meg det, eller å få vært så mye sammen, når han har jobba så langt vekk. Det var ikke mulig for meg å bo der oppe heller. Noen ganger har jeg bare ikke klart å tatt telefonen fordi jeg har savna han så mye, og det har til tidder blitt værre av å høre stemmen hans.

Men på et eller annet vis har det gått, og vi har selvfølgelig jobba en del for å få det til. Nå kan jeg ihvertfall si at vi har klart avstandsforhold, og kan dele mine tips til å holde det ut, og faktisk ha det fint selv om man ikke bor sammen. Det er såklart forskjell på alle avstandsforhold, og hva som funker for noen. I dette tilfellet er det et vanlig forhold, som ble avstandsforhold, om dere skjønner..

♥ Sett av tid til hverandre - Det er viktig å gi like mye som en tar, og er det den ene som må gi og gi hele tiden, og anstrenge seg for å dra langt på besøk, mister en fort motet.

♥ Kommuniser - Det er ingen hemmelighet at man ikke får kommunisert like mye som et forhold kanskje trenger, når man ikke bor sammen, eller får sett hverandre så ofte. Derfor er det veldig viktig å få snakka sammen om ting, spurt hverandre oftere om hvordan en har det og lignende. Komunikasjon er virkelig det viktigste!

♥ Skype - Man må bruke det en har. Skype og facetime har hjulpet oss mye!

♥ Planlegging - Her er vi litt forskjellige, men det er viktig å kunne planlegge for å vise at en setter av tid til "partneren sin" (haha) når en først har tid.

♥ Forståelse - Har en et avstandsforhold er det ofte en grunn til det. Enten har en ikke anledning til å flytte sammen enda, en møttes mens en bodde langt fra hverandre, eller en ha måtta flytte pga jobb eller studier. For oss var det sistnevnte. Derfor er det viktig å ha forståelse for at den andre i forholdet har begynt på noe nytt og uvant. og at ting kanskje ikke blir helt det samme før en har kommet inn i rutiner. I tillegg må en passe på å ikke bli eiesyk, og ha forståelse for at kjæresten vil se andre også når den endelig kommer hjem.

♥ Hold avtaler - Noe av det viktigste er å holde avtaler, slik at en ikke får kjæresten til å føle seg lite viktig. Noen ganger går ikke alt etter planen, men en kan ikke holde på å avbryte avtaler.

Gamle bilder, haha. Jeg gleder meg veldig til å flytte inn med Even, og er sikker på at det vil bli verdt all pendlinga og ventinga.

Håper tipsa hjalp litt.. Ethvert sterkt forhold kan få det til å funke, så lykke til!

- Janne

En ny favoritt!

Når man får litt skrive sperre, og kreativiteten blir satt på pause, må man blogge om det man kan. Så dette innlegget skal handle om noe så interessant som solbrillene mine, haha. Men virkelig, jeg har hatt sååå lyst på disse helt siden jeg så de på en annen blogg. Søstrene mine og jeg var på shopping for noen dager siden, og da kom vi hjem med matchende solbriller alle tre. De er såå kule, og de er veldig gode å ha på. Jeg hadde de på, på treungen festivalen, og det var såå mange som lurte på hvor jeg hadde kjøpt de, og som ikke minst speila seg i de, haha. De kostet 100 kroner (tror det var tilbud) på Bik bok, og man fikk med en kjempesøt pose til de også.

Jeg så riktignok ganske så corny ut med solbriller på inne, ooog med klistremerket på, men de passet veldig bra inn på festival.


Eeeelsker de! Helt klart en ny favoritt! Hva er deres favoritt accezorie nå i sommer?

- Janne

 

Før hun drar

Idag har jeg sett min kjære beste venninne, Mascha. Hun har stått ved min side helt fra fjorten års alderen. Idag var jeg hos henne i fem timer, som føltes som èn. Det var såå koselig og fint å se henne igjen. Siden sist vi så hverandre har hun vært i Spania på ulike øyer, og i Italia. Om noen dager flytter hun helt til Barcelona i hele fem år. Vi måtte være sikre på å fortelle hverandre alt før hun dro. Det er enda en uke til hun drar, men jeg drar jo til Alta i morgen, så vi sa hade idag. Jeg fikk en klump i magen av å dra, men jeg er så uendelig stolt av henne, og er helt sikker på at dette blir bra. Hun er virkelig den sterkeste og modigste jeg kjenner. Målet mitt er å besøke henne i høstferien for å se hvordan hun har det der nede. Jeg savner henne allerede, og gleder meg til å skype henne så fort som mulig.

Innimellom all skravlinga, viste hun meg bilder fra ferien sin. Hun har rukket å vært i Trondheim også, og fikk på et eller annet magisk vis skvisa inn tid til meg også. Setter så pris på det. Hun gjør jo så mye greier hele tiden, så heldig som hun er. Vi spiste litt kaker og snacks, og prøvde ansiktsmasker fra Lush. En kjempe koselig dag. Nå pakker jeg alt jeg kan, får gjort så mye yoga som mulig, og prøver å få blogga så mye som mulig, før jeg drar i morgen. Gleder meg veldig!

Hva med dere, hvordan har dere hatt det idag?

(HUSK KONKURRANSEN MIN HER)

- Janne

Morgen snakk

God morgen ♥ Jeg har vært våken en timestid, og har rukket å spist frokosten min. Jeg sitter helt stille i sofaen, i håp om at jeg rekker å drikke kaffekoppen min, og ha en telefonsamtale med psykologen min, uten å vekke Balder. Jeg snakker ikke om det på bloggen så mye, men jeg er jevnlig hos en psykolog, og idag var jeg så heldig å få en telefontime istedenfor å kjøre en time hver vei med de intense mensensmertene mine. Det er innafor å snakke om mensen på bloggen, er det ikke? Jeg gjør det værtfall, haha. Jeg skjønner faktisk ikke hvorfor det skal være så cringe å snakke om slikt når man er i den alderen her. Alle (forhåpentligvis) har jo det. Jeg tenkte på tre ting da jeg fikk mensen igår, og det var 1: Hvorfor folk mener man ikke skal snakke om det, 2: Samtalen jeg hadde med en fremmed jente på Treungenfestivalen om mensen, og om at ho jubla fordi ho endelig fikk mensen, og til slutt 3: At jeg også fremdeles er på det stadiet hvor jeg blir letta over å få mensen hver måned, mens alle andre på min alder får bebbisser. Hahaha, random morgentanker.

Ellers håper jeg smertene gir seg iløpet av dagen, sånn at jeg får sett Even mer. For igår rakk jeg bare se han i 45 minutter før jeg dro hjem fordi jeg ikke var bra. Hadde vært fint å sett han litt før jeg drar til Alta. Når jeg kommer hjem igjen, har jo han begynt på skolen og da skal vi snart flytte, så ting går fort...

Hva med dere, hva skal dere idag?

// Husk konkurransen min HER// Ny video HER//

- Janne

 

Vinkveld hos Vibeke

Halloo! Hvordan har dere hatt det denne tirsdagen?

Igår samlet noen familiemedlemmer, og meg oss hos Vibeke. vi hadde en liten vinkveld. På en mandag av alle ting. De som drakk fikk bare i seg et par glass, ettersom Fredrik også var der. Det var bare for kosens skyld. Det er vel bare søstrene mine og jeg på vår aldet som faktisk innviterer til slikt eller? Jeg elsker ost, kjeks og vin, og pleier å ha sånne kvelder med kjæresten, som et gammelt ektepar. Venninnene mine og jeg hadde faktisk vår førstr vinkveld som 17-18  åringer, haha.. 

Jeg kjørte, en var mindreårig, og en var gravid, så vi spiste mest kjeks, og spilte volleyball. Vibeke og Øystein har fått en nydelig liten valp som heter Lilo, så den bytta vi selvfølgelig på å leke med, og kose. Det er så koselig med valp. Vi fikk jo Balder hjem da han var fem måneder gammel, så vi har ikke vært i nærheten en sååå liten valp på den måten, på 12 år. Greit å slippe det største baby stadiet, men så søtt også da. Jeg koste meg masse igår sammen med familien min. Det er ikke ofte vi får samla så mange av oss. 

Er hun ikke nydelig? Idag har jeg hatt tidenes slitsomme møte, og er klar for å bare slappe av med kjæresten min i morgen. Hva med dere? 

-Janne

Mål for august 2017

Vi er godt i gang med august allerede, og jeg tenkte jeg skulle dele måla mine for denne måneden, med dere. Jeg pleier å dele de små måla mine med dere, fordi jeg ikke vil være for personlig, eller få for mange spørsmål, men samma det egentlig, dette er jo egentlig ikke så personlig uansett, så jeg kjører på! Jeg gjør jo dette for meg.

♥ Flytte inn med Even - Nå nærmer det seg..

♥ Komme inn i rutiner med studier og behandling..

♥ Fikse kostholdet mitt

♥ Fikse døgnrytma mi

♥ Løpe mer

Dette er de viktigste måla jeg har for august, og jeg er veldig nervøs. Men jeg har en god følelse, og gleder meg til å ta fatt på utfordringene.. Hva med dere, hva er deres mål for august?

Lykke til!

- Janne

 

På denne tiden ifjor

På denne tiden ifjor blogga jeg mye. Jeg la ut mange oppskrifter, turbilder og sminkebilder. Jeg var en del på byen med lillesøstra mi, hadde akkurat tatt min første tattovering, og venta på å bli opperert. Mamma og pappa hadde nettopp kjøpt en stor båt, og vi hadde vår første overnatting på sjøen. Jeg spilte Pokemon go, bada i sjøen, og hadde piercing i nesa. Vi var på oslotur, jeg var på hyttetur med kjæresten, og var ellers ganske så sosial. Fredrik og jeg var sammen hele tiden, gjorde alt sammen, og ellers var jeg masse på kino. Jeg sleit masse psykisk og hadde en av de vanskeligste tidene i livet mitt. Men jeg hadde en av de beste sommerne på lenge også, og jeg kom igjennom det, og nå er jeg her. Det er fantastisk å se hvor langt jeg har kommet på et år, det hadde jeg aldri trodd, og jeg er så glad og takknemlig!

Jeg tror det er viktig å reflektere litt over livet. Hvor langt man har kommet, hva som er neste skritt, hva man har lært, og hva man har igjen å lære. Jeg har lært mye, snubla mye og gjort mange feil, gjort mye riktig, og kommet mye lenger. Jeg er kjempe stolt av meg selv, og takknemlig for den flotte familien min som har stillt opp så mye som de har både de siste 20 åra, og det siste året. La oss fortsette å reflektere, leve og lære.

- Janne

 

Hvordan gikk måla for juli 2017?

Hallo dere! Det er mandag, og jeg sov aaalt for lenge. Det blir vel sånn når man har vært på festival og fått lite søvn. Jeg liker best å kickstarte uka med en super effektiv mandag, men så langt har den ikke vært det. Jeg har i det minste begynt på ting, og jeg har skrevet lister over hva jeg må få gjort både idag, og før jeg drar til Alta. Har man fri på en mandag, er det kjempe kjekt å bruke den på det, å få litt oversikt og system over den kommende uka. For å gjøre meg ferdig med juli her på bloggen, skal jeg som vanlig fortelle hvordan måla for måneden som var gikk. Det gir meg oversikt over måla mine, hvordan ting har gått, og hva jeg må jobbe mer med. Jeg har hovedmål som er veldig viktige for meg, som jeg egentlig ikke pleier å skrive her. Her skriver jeg for det meste bare små mål jeg vil gjøre ellers, for å ha det bra på en måte. Men jeg kan jo begynne å skrive de store også. Slik gikk det værtfall:

♥ Dra på topptur - Jaaaa, det fikk jeg gjort et par ganger i det minste! Wiiii.

♥ Løpe mer - Jepp, endelig!

♥ Sykle mer - Nope..

♥ Lese ut en bok - Jaa, det har jeg jammen meg fått gjort det også.

♥ Lære å stå på henda - Nei..

Jeg er kjempefornøyd med at jeg har hatt en sååå fin ferie, og samtidig fått tid til å kose meg med en bok, fått trent og gjort slike ting jeg trenger for å få slappa av. Ellers har jeg jobba veldig hardt med meg selv og hovedmåla mine. Jeg er så fornøyd!

Hva med dere, hvilke mål hadde dere for juli? Ha en super mandag videre!

- Janne

Min helg på Treungenfestivalen

Hallooo! Hvordan har dere det?

Åh, det var søren meg godt å komme hjem igjen nå. Som jeg fortalte dere, dro jeg på festival i Treungen, på fredag, og kom hjem igjen idag. Jeg dro sammen med Tonje, Karoline og Rikke. Jeg var veldig nervøs på forhånd, fordi jeg ofte får panikk og føler jeg må hjem "NÅ" når jeg er vekk hjemmefra over lengre perioder. Vel lenge og lenge, det var jo bare to netter, men jeg er veldig hjemmekjær, haha. Det skjedde jo selvfølgelig det, og min kjære trofaste Elida kunne komme å hente meg, men jeg klarte å ta meg sammen og bli der. Jeg kunne ikke bare dra, og jeg ville ikke at Elida skulle kjøre så langt så seint. I tillegg var det, det stikk motsatte av det jeg ville: at det skulle bli noen andres problem. Jeg var ikke for full eller noe, bare nervøs. Men så gikk det fint, og jeg hadde det gøy ellers. Veldig godt å ha så god ei venninne sånn i tilfelle da, men huff... Jeg tror det bare ble overveldende med alle inntrykka, menneskene og alt det nye. Men jeg koste meg veldig, og traff mange fine mennesker. Det var for det meste Espen, Rikke, Tonje, Karoline og meg, og det var sååå koselig. Jeg endte opp med å sove i bilen begge dagene forde jeg ikke fikk sove i teltet med alt bråket på campingen, men de andre så ut til å ha det fint forde. Da slapp de at jeg vrei meg rundt og irriterte meg over bråk, hahaha... Vi dansa mye, hoppa mye, pressa oss helt frem til scenen fulle av alkoholgriset til andre, og omringt av irriterte mennesker (du vet, siden vi absolutt måtte fremmerst), og hørte på masse bra musikk. Favorittene var Paperboys, Dr.Hook, Vassendgutane og Ina Wroldsen! Jeg er stolt av meg selv som klarte å bli selv om innstinktet mitt sa noe annet, og over at jeg faktisk dro på en festival. Jeg hadde det veldig gøy, og har kost meg masse.

Nå har jeg fått dusja leeeeeeeeeeenge, gitt magen min sjokk fordi den endelig fikk ordentlig mat, og sett alt for mange episoder av The fosters. Det var deilig å komme hjem igjen. Nå får jeg slappe av litt på dagen i morgen, og til torsdag og fredag, før jeg drar til Alta. De dagene skal jeg bruke godt. Hva med dere, har dere hatt det gøy i helga?


Jeg rakk foresten ikke komme ut med noen yt video på fredag, selv om jeg hadde filma en. Men skal prøve å få den opp etterhvert. Har bare ikke følt så for å vise meg så veldig overalt i det siste, men så er det bare noe som sier jeg vil gjøre dette også.. Lenkene til mine andre sosiale medier, kan du værtfall finne nedenfor:

Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

- Janne

Hvordan jeg forbereder meg mentalt til festival

Hallo og god morgen. Igår kveld ble det litt seint. Rikke og jeg handla litt, og pakka resten til idag. Det regnte så fælt, så jeg dro bort til jobben hennes med regnbukse(mammas idè, vi tenker ikke så langt selv azzzz), og handla litt med henne i samme slengen. Jeg kjørte bak henne (hun kjørte moped) i det forferdelige været, for å passe på, så det tok litt tid. Vi rakk en liten tur opp til Vibeke for å hilse på henne, og Karoline, Tonje og Elida, før vi måtte pakke flere ting vi hadde glemt, og gå for å legge oss. Jeg satt oppe til langt på natt fordi jeg grua og gleda meg, og gjorde plass til nye bilder på mobilen min. Jeg tenkte masse på hvordan jeg hadde brukt dagen min, og hvordan det påvirka hvordan jeg føler meg nå idag, før konserten, og kom på et innlegg. Nemlig hvordan jeg forbereder meg mentalt til festivalen. Jeg sliter veldig med nervene mine og med det at jeg blir fort sliten, så da tenkte jeg det var et kjekt innlegg for dere andre, som eventuelt sliter med det samme. Det gjelder både fysiske og psykiske ting jeg gjør for å føle meg bedre.


(Haha, bh stroppene)

♥ Yoga - Okei, jeg vet mange har fordommer mot yoga (av en eller annen grunn), men det er nok bare fordi du ikke har prøvd det. Det er utrolig avslappende, og en utrolig bra måte å trene på. Igår da jeg var så urolig, valgte jeg en yoga sekvens for dårlige nerver, og den gjorde meg så rolig. Jeg fikk svetta litt, roa ned tankene mine, løsna litt opp i knuter i kroppen, og slappa sååå av etterpå. Det var litt meditering i den videoen også. Såå deilig!

♥ Varmt bad - Ved å gjøre det som funker for å få kroppen min til å slappe av, forbereder jeg meg selv og hodet mitt til å gjøre noe jeg gruer meg til. Da trenger jeg jo å være så avslappet som mulig. Et varmt bad gjør virkelig susen.

♥ Nok mat - Det er så viktig å få i seg nok mat dagene før, slik at man er opplagt. Det er ikke alltid lett å få så mye søvn når man gruer seg, derfor er denne ekstra viktig.

♥ Søvn / slappe av - Jeg får sjeldent sove så mye før jeg skal noe, men prøv å slapp av med noe du liker, feks en god bok eller serie. Viss ikke burde du prøve å få i deg så mye søvn så mulig. Det blir jo ikke så mye av det på festival.

♥ Selvpleie - Jeg sørga for å føle meg så bra som mulig, så jeg rensa huden min skikkelig, brukte ansiktsmaske og hadde skikkelig selvpleie.

♥ Kontroll - Ved å skrive ned alt jeg trang å gjøre føre, og hva jeg måtte pakke, skikkelig detaljert, fikk jeg ordentlig kontroll og følte meg mye roligere. Fikk ting ordentlig inn med t-skje, og det hjalp veldig.

Ellers har jeg prøvd å si til meg selv at det blir mye mer morsomt enn skummelt, og at det er verdt det. I tillegg hadde jeg aldri klart dette i fjor på denne tiden(oppererte også da), så jeg er kjempefornøyd. Hva med dere, hvordan forbereder dere, dere til noe dere gruer dere til? Håper dere har det fint, og at dette innlegget hjalp på en eller annen måte.

- Janne

Snikk snakk på en onsdag

Gooood morgen! Huff, idag sov jeg lenge. Men det er vel lov på fridagen sin? Jeg setter veldig pris på denne fridagen, fordi jeg ble så sliten etter igår. Idag skal jeg bare støvsuge, slappe skikkelig av, trene litt og ha litt meg tid. Jeg hadde så vondt i hodet igår også, men idag er det bra, så da får jeg kanskje gjort noe. Skulle ønske jeg kom meg opp litt tidligere så jeg kanskje fikk gjort litt mer men. Man blir liksom litt mer produktiv og ernergisk om man bare kommer seg opp. Jeg får jobbe litt med det. Det blir jo litt sånn etter ferien. Heldigvis starter jeg ikke på ordentlig før neste uke.I morgen kommer Tonje og Karoline, og på Fredag drar vi (og Rikke) sammen til Treungen festivalen, for første gang for oss alle. Jeg gleder meg sååååååå mye. Er litt spent og nervøs på hvordan det blir å være så oppi folk hele tiden, men jeg gleder meg veldig til å se de. Jeg har ikke sett Karoline siden ifjor sommer, og Rikke og Karoline har ikke sett hverandre på årevis. Tror og håper dette blir supert. De skal sove hos Vibeke fra i morgen til Fredag, så vi skal ha en liten jentekveld i morgen. WIIIIIIIIIIIII!

Jeg må komme meg avgårde å hente bilen min snart, clutchen har bltitt fiksa på nå, så det blir deilig å kjøre den nå. Jeg kjenner på meg at det kommer til å skje noe spontant idag. Det blir ofte sånn når en av søstrene mine har fri. Håpa jeg fikk se Elida snart, men alt skjer så fort, at jeg bare går i svime fra den ene tingen til den andre, og sier ja til all kjøring, haha. Det er jo gøy da.. Nå får jeg sluke frokosten min. Hva med dere, hva skal dere idag?

- Janne

følelser og tanker, søsterdag og innflyttningsgaver.

Klokken er halv ett og jeg er endelig tilbake i senga mi. Jeg burde kanskje ikke sette meg på pcn nå, siden jeg skal tilbake til kurs og rutiner igjen i morgen, men jeg trang å skrive litt. Pysjamas buksa har vært på noen timer, tablettene er tatt og tennene er pussa, så jeg er klar. Jeg føler meg bare litt urolig av en eller annen grunn. Jeg liker jo å ha ferie, det å kunne være med søstrene mine og familien min så mye som mulig. Det har jeg gjort idag. Men jeg føler likevel ikke at jeg har fått vært nok med de en og en. At jeg har fått satt meg ned og hatt nok viktige samtaler med familien min før vi flytter ut for høsten, at jeg har fått leve ordentlig i nuet sammen med de jeg er mest glad i. Jeg tenker mye på det, at mange av oss er så inni telefoner og serier at vi glemmer det. Men jeg prøver å være obs på det. En stund hadde jeg dårlig samvittighet for hvert minutt jeg satt på rommet mitt, fordi jeg følte jeg kasta bort viktig tid med familien min, men da måtte jeg bli litt mindre hysterisk, haha.  Jeg prøver å spørre familien min hvordan de har det hver eneste dag, fordi jeg vil vite det, og jeg prøver å tenke at nåå, nå i dette øyeblikket har jeg det bra og er takknemlig. Jeg hadde et sånt øyeblikk da søstrene mine og jeg kjørte bil til byen idag (vi bor på landet). Vi sang, hørte på musikk, lo og bare var sammen. Da smilte jeg for meg selv og tenkte at nåå har jeg det bra, sånn liker jeg å ha det. Jeg sa det faktisk høyt også, at jeg satte pris på slike øyeblikk, og de responderte med det samme, og da smilte jeg enda mer. Jeg tenkte det var rart å si det, å tenke sånn. Jeg har jo hørt at jeg minnes om ei gammal dame noen ganger. Men jeg er jo takknemlig, og da er det jo viktig å vise det, si det, og minne andre på det. Jeg er så redd for at vi glemmer det. At vi glemmer å se hvor fort vi vokser, at jeg flytter ut nå og ikke får se søskna mine og foreldrene mine like mye mer. At de spesielle øyeblikka blir sjeldnere og sjeldnere. Enten er det en vanlig følelse, eller så er det Petter Pan syndromet som slår litt ekstra hardt inn nå som hverdagen begynner igjen.

Men jeg har hatt det veldig fint i sommer, uansett hvor mange samtaler vi har rukket å ha. Jeg har rukket å være masse med alle sammen. Spesielt mamma og pappa faktisk. Jeg har satt de først hele tiden, fordi jeg ikke vet hvordan denne høsten blir enda, og fordi jeg ikke gidder å bruke tiden min på fulle ungdommer som kommer og går som de vil, og snakker stygt om alle de henger med, haha. Jeg har vært med de på mange bilturer og båtturer, og jeg har fått gjort mange små koselige ting med både de og søstrene mine. Jeg har sett venner også, og jeg setter pris på alt jeg har fått gjort i sommer. Jeg både gruer og gleder meg til i morgen, og høsten. Alle endringene. Jeg trang å bare skrive litt, få ting litt ut, og puste litt. Jeg er kjempe takknemlig, og jeg har hatt en fin dag, men jeg er nervøs, og da hjelper det å få litt perspektiv på ting, av å se ting sort på hvitt.

Idag har jeg som sagt vært med Vibeke og Rikke hele dagen. Det var egentlig det dette innlegget skulle handle om, og om hva vi hadde gjort idag, men det ble visst litt dypere enn som så, også, haha. Men jeg kan si det likevel! Vi har vært på alle mulige kjøpesenter for å finne ting vi trang. Da kjøpte vi blandt annet en innflyttningsgave til Øystein og Vibeke, som var et basseng. Da vi kom hjem, sa pappa at han hadde et dobbelt så stort et i kjelleren vi aldri hadde brukt, så det var jo litt bortkasta. Da kunne de kanskje fått noe mer fornuftig av oss, men da fikk de to basseng istedet, haha. Vi rydda og ordna litt, spiste middag, og fylte i bassenga. Eller, vi fikk fylt det ene, mens det største står fortsatt. Elvin og Tormod kom for å hjelpe oss, og senere kom mamma og pappa også. I mellomtiden spilte vi litt volleyball med flere familie medlemmer. Jeg orka ikke å spille så mye og være så sosial, og rydda litt istedet (ble med litt) Da alle hadde dratt, kom jeg tilbake igjen (haha, sær), og fortsatte med bassenget. Vibeke og jeg kokte faktisk vann, og gikk med sikkert 15 bøtter til sammen, bort til bassenget, for å få det litt varmt til vi får ordna noe smartere. Det ble fyllt opp fortere enn med bare hageslangen, men det var jo fremdeles iskaldt såklart, haha. Men vi fikk testa det! Vibeke ble ihvertfall fornøyd med gava, så får vi finne noe Øystein også liker kanskje. Han har nok ikke tålmodighet til å sitte stille i et basseng, haha. Etter vi testa bassenget, gikk vi inn og så Frozen og spiste litt godteri. Øystein kom hjem og så den med oss også. Jeg rakk ikke det siste kvarteret, men det var koselig likevel. Her kommer noen bilder fra dagen:

Vel, dagen og dagen, et par bilder av det tomme bassenget, og de andre som spiller volleyball. Dere får følge meg på Instagram for å se litt mer også, om dere vil. Ellers har vi vlogga litt idag, så kanskje jeg legger ut en video. Men det var mest for vår egen del, så vi glemte å filme hele tiden. Vi hadde det så gøy. I tillegg regnte det så mye noen ganger, at vi bokstavelig talt måtte løpe rundt og lete etter bilen etter shoppingrunda, haha. Da tenker man ikke på å ta fram kameraet. Vibeke filma faktisk reaksjonen vår da vi endelig fant bilen da. Såh, det var over 1000 ord om dagen min, og litt om hvordan jeg føler meg idag. Nervøs, forvirra, men glad og takknemlig. Nå er jeg klar for å legge meg. Takk til dere som fremdeles stikker innom. Det setter jeg pris på. Om dere har noe på hjertet, må dere bare tømme dere. God natt!

- Janne

DEN LATTERLIGSTE MÅTEN Å FÅ BLÅVEIS PÅ

Halloo! Hvordan går det med dere? Åh endelig klarte jeg å stå opp tidlig! De siste dagene har jeg sovet så utrolig lenge, og ikke fått gjort noen ting. Igår sa jeg at Rikke fikk vekke meg, så jeg kunne kjøre henne på jobb, for da kom jeg meg opp. Lettere å komme seg opp når det er noe man må gjøre. Hadde jeg ikke stått opp, hadde hun likevel kommet seg dit da, men jeg lovte jo. Så jeg sto opp i åtte tiden, og kjørte henne på jobb. Etterpå fikk jeg endelig gjort yogaen min. En skikkelig god yoga økt hvor svetta rant fra panna. Jeg har nesten ikke fått trent noen ting etter den dagen jeg sto opp klokka sju for å jogge. Jeg har blitt med familien min på så mange turer hit og dit, som har vart hele dagen, at jeg ikke har finne roa til å trene etterpå. MEN idag gjorde jeg det. Føles deilig å ha stått opp tidlig og fått starta dagen slik.

Rett etterpå skulle jeg være flink, og støvsuge litt på kjøkkenet. Jeg skulle bare flytte en pose med klær Rikke har satt der inne, og da sklei den lille støvsuger tingen ut av røret på selve støvsugeren, siden jeg ikke hadde tatt den ordentlig inn etter jeg støvsugde stua før yogaen, tydeligvis. Den føyk av og traff meg rett i, og under øyet. Jeg kava meg på gulvet og skreik til mamma og pappa, og blåveisen kom med en gang. Det verker i øyet, og nå er jeg redd for å nyse slik at blåveisen blir større, haha. Herregud, er det mulig. Det er jo bare jeg som klarer sånt. Her om dagen da jeg skulle hjelpe Vibeke og Øystein med å ta inn frysevarer, ble bunnen av pappesken ødelaget (fordi de bare hadde et papir lignende greier under), maten datt ut, og jeg fikk en frossen laks i hodet, hahaha.

Det kommer ikke like tydelig frem på bildet, haha, herreguuuud...Håper den forsvinner til innflyttningsfesten( part to) til Vibeke og Øystein i morgen..Nå drikker jeg litt kaffe, og ser på youtube. Jeg har lagt ut en ny video på hovedkanalen min også nå, som dere kan se HER, om dere vil. Senere vet jeg ikke helt. Er så sliten idag.. Hva med dere, hva gjør dere idag?

Måneden som var: Juli 17

Halloooo! Herreguuuuuuuuud tiden flyr. Jeg skreiv jo akkurat måneden som var juni, og nå er jeg i gang med juli innlegget. Snart er sommeren over også.. Huff nei, det vil jeg ikke snakke om nå. Nå holder vi oss til en ting om gangen. Juli er jo ikke helt over enda, men jeg tar det nå likevel. Jeg liker disse oppdateringene, for da har jeg en liten oversikt selv også, tihi.


 

Craving: Cocio!!! WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.

Utfordring: Døgnrytmen min, huff, den blir vill i ferien.

Høydepunkt: At jeg har fått vært så mye med venner og familie, og sett så mye av Norge.

Blogg: Som jeg sa forrige måned: Jeg har virkelig likt og blitt inspirert av Christina sin blogg Fashionstatement HER. Eeelsker den! Verdt å ta en titt.


Favoritt produkt: Jeg har ikke noe nytt favoritt produkt, men jeg liker veldig godt denne kaffen her, om det telles.
 

Sang: Dr.Hook - On the cover of the rollingstones.

Kino: Hmmm... Jeg har ikke vært på kino i juli tror jeg?? Wow..

Serie: T@agged!! En serie av JC caylen, Lia marie Johnson, og andre youtubere og flotte skuespillere. Den minner litt om Pretty Little liars egentlig, og er veldig bra. Den kan dere finne på Viaplay.

Beste bok: Vinterstengt av Jørn lier Horst.

Tidsfordriv: Mange roadtrips til flotte steder i Norge. Jeg har også vært en del på båttur.


 

Flause: Kanskje at jeg datt av baderingen i sommerland, og dunka hodet i sklia? Mer j***** skummelt og vondt, haha. EDIT: Jeg kom på det etter jeg posta innlegget, men hadde allerede fått kommentarer på det, så jeg lar det stå, meeeen: Da jeg skulle hjelpe Vibeke og Øystein med å flytte inn, skulle jeg sette inn frysevarer. Så smarte som de er, hadde de bare putta frysevarene oppå en tynn papp plate, nærmest papir, så maten falt ut, og jeg fikk en frossen laks i hodet, av alle ting, hahaha...

Sitat: "Go where you feel most alive"


Hvordan har din juli vært til nå? Jeg har foresten kommet ut med en ny vlog idag, så gjerne sjekk den ut HER, tihi.

Roadtrip til Dalen, gåtur til Rui - Bilder

Hallo dere! Åh for en daaaag. Dag to på roadtrip med familien. Den samme gjengen som igår, minus Bestefar, dro på roadtrip til Dalen. Mamma har jo bursdag idag, og det var et sted hun alltid hadde hatt lyst til å dra til, som heter "Rui". Man måtte gå et lite stykke opp til en gammel gård med en helt fantastisk fin utsikt. Hun hadde lest mye om et par damer som bodde der for leeeeeeenge siden, og hadde lyst til å opp å se. Vi var på museum, som Fredrik og jeg sneik oss innpå uten å vite det. Så når vi var ferdige spurte Mimmim om ho skulle spandere på oss for å inn å se, hahaha... Da betalte hun for oss så vi fikk gå lovlig inn til resten av delen. Haha, tusen takk Mimmim. Vi så på en miniatyr av Telemarkskanalen, og mange flotte gamle bygninger, utskjæringer i tre, malerier, bilder, og andre flotte ting. Det var så gøy å se hvor gira Fredrik var. Det er ikke hver dag man ser en såå fascinert åtte åring over gamle kirker og bygninger. Jeg elsker slikt selv. Vi koste oss med is i sentrum, og avslutta roadtrippen med et avkjølende bad sammen med hundene.

  Dalen er så vakkert, og det er så fint å se slike steder med familien min. Jeg er sååå takknemlig for det! Nå skal vi avslutte mammas bursdag med volleyball og noe godt i glasset, wiiii. Hvordan har dere det idag?

- Janne
 

GRATULERER MED DAGEN MAMMA!!

 

Gratulerer med dagen til den flotteste og sterkeste dama jeg kjenner. Takk for at du er en evig støttespiller, venn og så fantastisk en god mor. Du jobber alltid så godt du kan for at alle andre skal ha det bra, og setter alle andres behov foran dine egne. Håper vi klarer å gi DEG en super dag idag! Veldig glad i deg Mamma <3

- Janne
 

Hei Norge

Idag har vært fint. Jeg dro med familien på en spontan roadtrip til Fyresdal. Vi gikk i regnet, langs vannet i en fin sti. Lekte på et klatrestativ, huska, lo og prata. Mimmim og Bestefar spanderte middag på oss, og vi hadde det veldig koselig. I bilen las jeg mye, og hørte på mamma og pappa synge. Jeg trang å være med idag, og jeg er glad jeg gjorde det.

Fine, vakre Norge, og familien min.

Hvordan har dere hatt det idag?

- Janne
 

Verdier jeg beunder ved andre

For noen dager siden, lagde jeg et innlegg om ting jeg ikke forstår. Det handla stort sett om ting jeg ikke forstår ved andre mennesker. Men det er så mye jeg liker og beundrer ved mennesker også. Jeg liker igrunn aller helst å være i mitt eget selskap, men jeg prøver å være litt positiv også, for mennesker kan jo være ganske ålreite også, haha. For å bringe litt mer positivitet, kommer jeg med noen punkter med verdier andre mennesker har, som jeg beundrer. 

♥  Når de klarer å være seg selv uansett, og har den samme personligheten uansett hvem de er med. Det er det så få som har at jeg ikke alltid orker å omgås mennesker ass, haha..

♥  De som står for meningene sine.

♥  Folk som er trygge på hvem de er, og har funnet seg selv og sine verdier.

♥ Folk som klarer å snakke for seg.

♥  De som aldri gir seg uansett hvilke hindringer de enn måtte møte på.

♥  Forståelsesfulle mennesker. Altså slike som virkelig klarer å sette seg inn i andres situasjoner uansett. Min venninne, Mascha, er slik. Urealistisk god.

♥  De som klarer å gå imot strømmen.

♥  De som ler litt ekstra høyt av seg selv når de driter seg ut. Selvironi er fantastisk!

♥ De som klarer å spare penger og la vær å shoppe så mye. Ikke forde de er så opptatte av penger, men fordi de ikke er så opptatte av ting.

♥  Mennesker med skikkelig selvkontroll, uansett hva det gjelder.

Har du noen punkter å adde til listen?

- Janne

 

En liten innflyttnings fest

Hallo!

Fjoh, endelig kan jeg sette meg ned igjen. Eller, alene værtfall. Jeg har følt meg så mørbanka etter sommerland igår, noe jeg kom på akkurat nå, at jeg glemte å fortelle dere om, haha. Jeg var nemlig i Sommerland i Bø igår med Espen, Even og Rikke. Jeg slo hodet mitt i en vannsklie og føler meg fortsatt ør og kvalm. Jeg forteller alt om det i den nye vloggen min. Det var ikke så dramatisk, men det føltes sånn akkurat da, haha. Jeg hadde en utrolig bra dag igår, så det er bare rettferdig at jeg er sliten idag (lol). Men jeg hadde ikke tid til å være sliten, fordi jeg hadde så mye jeg måtte rydde og ordne. Jeg har fått gjort det aller meste av det jeg tenkte idag, så jeg er fornøyd. Ellers har jeg vært hos Vibeke og Øystein på en liten innflyttnings fest/sammenkomst. Jeg tok litt bilder, men tenkte jeg skulle bare dele de av meg, fordi jeg ikke vet om jeg får legge de ut. Det var værtfall veldig koselig. De andre er der enda og drikker litt og koser seg, så jeg skal hente de etterhvert. Vi grilla, spilte volleyball og hadde det veldig fint. Jeg fikk endelig catcha opp med Tormod igjen, fordi han fant ut at han ville drikke alikevel, så jeg kjørte han hjem for å hente ting, også trang Vibeke litt påfyll til drinkene sine. Alt i alt en veldig koselig kveld. Jeg blir fort sliten, så jeg måtte hjem å hvile litt. Noen måtte jo ordne dyra uansett, så jeg har gått en liten runde med Balder, og nå skal jeg bare drikke en smoothie og gjøre yoga, og kanskje rekke litt redigering før jeg henter de andre.

Bildene ble ikke så bra som jeg håpa, eller, mamma tok fine bilder, men jeg var ikke fornøyd med hvordan jeg ble på bildene. Liker at håret mitt har lysna så da i det minste. I morgen skal jeg være med kjæresten min, og annet enn det vet jeg ikke enda. Forhåpentligvis på båttur, tihi.

Hva med dere, har dere det fint?

- Janne

Ting jeg ikke forstår

Det er mange ting jeg ikke forstår, som gjør meg frustert og irritert. Mange av tinga er sikkert mangel på kunnskap og forståelse, mens andre ting er kanskje på grunn av andres mangel på sympati og forståelse, haha.. Jeg trenger å få det ut, og etter en stund skal jeg se tilbake på dette innlegget og se om jeg kanskje har gjort meg litt klokere siden da.


 

♦ Hvorfor folk blander seg i andres krangler - Ja, jeg blander meg om noen spør meg om råd også tåler de ikke svaret mitt og sier jeg ikke skal blande meg, men det at noen krangler også skal de få det til å handle om seg selv. Bli sure og hysteriske og gjøre hele greiene mye større og værre enn det er, når en egentlig bare kan gå vekk og komme tilbake når det har roa seg. Med mindre det er en skikkelig stygg og alvorlig krangel såklart.

♦ Homofile homofober - Ja, denne kommer jeg til å få dritt for. Jeg har full forståelse for at de som er vokst opp i et miljø der andre legninger enn hetero ikke er akseptabelt, ikke tørr å stå frem (teit at det skal være nødvendig, det burde såklart være tillatt overalt), og at de kanskje prøver å skjule det med å slenge ting om andre. Men å gjøre det vanskeligere for andre å stå frem, med å slenge dritt og være ekle, når en faktisk er homofil selv, det forstår jeg ikke. Hvorfor ikke gjøre det enklere for andre når du så gjerne skulle hatt det enklere i den situasjonen selv? Jeg er hetero så kanskje det er derfor jeg ikke forstår det. Men jeg har jo full respekt for andres legninger, så hvorfor har ikke alle det? *Drar meg i håret*

♦ Rasister - Jeg forstår virkelig ikke hvorfor man skal ta alle unner en kam, og dømme noen utifra hvilken hudfarge de har. Alle har værtfall èn venn med en annen hudfarge enn sin egen, og da sier de alltid "ja men han er jo grei", ja fordi du kjenner han og har snakka med han, det er nok veldig mange andre også.

♦ Mennesker uten selvinnsikt - Hvordan?? Det er så mange som er så nøye på hvordan andre er, men er helt blinde når det gjelder seg selv.

♦ Når folk ikke vasker do skåla - Haha, dette var en kvalm en, men hallo: Når noen har vært på do og ikke gjort reint etter seg, og bare går og overlater det til neste mann. Jeg forstår det ikke. Hva om de hadde gått inn på do sånn etter noen andre og blitt møtt av noe sånt? Noe så kvalmt og irriterende. Latskaaaaap...

Jeg prøver å ha forståelse for det meste her oppe, men det er noe jeg bare ikke klarer å skjønne helt. Kanskje dere tenker noe av det samme, eller eventuelt har noe å adde til listen?

- Janne


Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Min siste vlog fra vlogkanalen min - Flyttevlog: HER

 

Det beste å våkne opp til

Hallo! Hvordan har dere hatt det idag? Jeg våkna i båten av lukten av kaffe, og pappa som ropa overlykkelig fordi han fikk en fisk på kroken. Jeg starta dagen med å spise fersk stekt fisk ute, med fin utsikt over rolige Toke. Etterpå gikk jeg inn og las i boka mi lenge, og drakk to kopper kaffe. Det får jeg aldri tid til. Jeg koste meg veldig. Nesten litt for mye, fordi jeg ble så slapp og sliten, haha. Men det var så deilig å sove på vannet i natt også. Andre gangen denne uka. Jeg var litt urolig igår og ville egentlig sove hjemme, men jeg er glad jeg ble over. Jeg sover som en baby i senga der, og blir behandla som den prinsessa, siden jeg sover så lenge at de andre vekker meg med servering. Herregud for en luksus. Vi dro hjem i ett tiden, og da bare redigerte jeg videoer og sånt småtteri før jeg kjørte Rikke på jobb. Etter det har jeg redigert mer, og jeg tror morgendagens video blir bra. Jeg løpte litt og spiste god middag med mamma og pappa, før jeg henta Rikke på jobb igjen. Vi tok oss en tur til Brotorvet for å kjøpe bursdag gave til mamma, som hun fikk idag, fire dager for tidlig. Hun ble kjempefornøyd! Det gjorde oss glade, og det virker som alle er veldig avslappa og fornøyde nå. Vi kan å nyte livet innimellom. Jeg er så takknemlig og har det så fint.Det første de gjorde begge to, da de sto opp, var å spise potetgull. Da jeg sa de skulle smile, lagde de makent grimase. De er ihvertfall like..

Jeg nyter de lange late sommerdagene så lenge det varer. Dagene går skremmende fort, og snart slår virkeligheten til med skolestart og jobb for oss. I morgen skal jeg en tur til Sommerland i Bø, og det gleder jeg meg til. Hva med dere, har dere noen fine planer for morgendagen?

- Janne


Youtube HER

Instagram HER / Sminke Instagram HER

Snapchat: Myonlinediaryy og Makeupfreaks

Min siste vlog fra vlogkanalen min - Flyttevlog: HER

Øystein og Vibeke flytter!

PUH! Endelig tid til å sette seg ned. Jeg har farta att og frem og gjort noe helt siden jeg sto opp igår. Vibeke og Øystein overtok huset igår, så da fikk vi inn alt av møbler og fikk ting litt på plass. De mangler jo fremdeles noe, men vi hjalp de med det vanskeligste, og med det meste.. Vibeke lagde vafler til oss til lunsj, så avslutta vi kvelden med en drink hver for å feire. Det var så koselig, og jeg synes vi fikk gjort mye på bare en dag! Det var for det meste Meg, mamma, pappa, Vibeke og Øystein som flytta og styra, mens noen andre kom og hjalp litt innimellom, og etterhvert kom Even og Rikke også. Det har allerede blitt såå fint der, og de er så heldige. Tenk at lillesøster har kjøpt seg hus, herreguuud... Jeg er så stolt av de, og så glad på deres vegne. Et nytt kapittel er startet, og jeg er takknemlig for å være få være en del av det, og kunne besøke de i det nye huset. Ikke bare hus, men småbruk faktisk, jeeeeeeezzzz.

Vi prøvde å sette sammen noen stilige bar stoler. Even fikk den jobben for å si det sææænn..

Even sov hos meg i natt, og med en gang jeg sto opp, dro jeg på hytta til Mimmim og Bestefar. Even ble liggende igjen å sove litt, for jeg hadde lovet de å hjelpe de med slåtten. Den fikk vi ferdig på rekordtid, så nå ble det sååå fint der. De spreke besteforeldrene mine pleier å gjøre alt av arbeid på jorder og åkrer selv, så nå tvang jeg meg på, haha. Det satt de veldig pris på. Med en gang jeg kom hjem, kom søskenbarnet mitt Stine hit, så dra dro vi opp til Vibeke for å spille litt volleyball. Jeg var ikke så energisk idag, så jeg håper jeg får se henne senere også. Nå har jeg et veldig sterkt behov for å hvile litt i fred før en sen middag. Jeg ville bare blogge litt. Skrive, få ting ned. Hva med dere, har dere det fint?
 

Min kjære mimmim - Gratulerer med dagen!

Min kjære mimmim har bursdag idag. I den anledning tenkte jeg å skrive et lite innlegg til/om henne. Jeg var 12 år da bestemoren min på pappa sin side døde, så siden da, har jeg hatt èn Bestemor. Jeg aldri følt mangel på den kjærligheten og omsorgen man får av en bestemor, fordi Mimmim har det største hjertet noen sinne. Vi har alltid vært mye med Mimmim og Bestefar, og de har vært så flinke til å ta oss med på turer, både i nærområdet og andre steder rundt om i Norge. De har alltid vært så flinke til å vise oss steder, fortelle oss historier, og inkludere oss i ting da vi var mindre. Jeg lærer stadig mye av Mimmim, og jeg synes hun er så inspirerende. Hvor sterk og positiv hun er. Alt har liksom en løsning. Jeg er evig takknemlig for omsorgen og kjærligheten Mimmim gir meg, hvordan hun konstant oppmuntrer meg, forteller jeg er bra nok og kan klare alt jeg vil. Hun respekterer situasjonen min, og støtter meg uansett. Jeg er evig takknemlig for alle minnene våre sammen, hvor åpent alt av hus og hytter de har, er for meg og de jeg enn ville ta med meg. Gratulerer med dagen til en av de flotteste personene jeg kjenner, og til et av mine største forbilder. Jeg er så glad i deg Mimmim!

Ta vare på de eldre. Lytt og lær. De har så mye å komme med. Det har den dama her lært meg!

-Janne

 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemthits