hits

Fem ting du kan gjøre for andre idag

Hallo ♥

Jeg snakker en del om ting du burde gjøre for deg selv, så idag tenkte jeg å komme med fem enkle ting, som vi kanskje glemmer å ta som en selvfølge, men som du kan gjøre for andre, idag. Jeg skal definitivt gjøre så mange som mulig av disse.

♥ Spør om det er noe du kan gjøre for de, og om de har det bra.

♥ Spør om noen trenger hjelp med noe, eller bare begynn å hjelp de med noe småttri.

♥ Gi de du bor med, en klem.

♥ Ring/spør/send melding, til/med  noen du er glad i, eller ikke har snakket med på lenge, og hør hvordan de har det.

♥ Smil. Enkelt og greit! Det koster så lite og gjør så mye.

Har du noe å adde til listen?

- Janne

 

Hint av julekjolen min

Hallo ♥

Noen spurte meg om jeg kunne vise julekjolen min for i år, så da tenkte jeg å gjøre det. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg skulle gå med, og er vel egentlig ikke det helt enda heller, men jeg tror det lander på denne kjolen fra nelly.

'

Lilla er vanligvis ikke fargevalget jeg går for, men jeg synes den var sååå fin. Jeg likte at den var så lang faktisk. Den var så elegant, og den satt ikke helt klistra til kroppen, men man så likevel at jeg hadde litt former. Noe jeg synes var greit. Akkurat her på dette bildet så hoftene mine litt merkelige ut, fordi jeg sto så rart for å få frem hvor lang den var. I tillegg hadde jeg så rart undertøy på som var stramme rett under, på en måte, hahaha...

Hva tenker dere? Har dere funnet jule kjolen deres enda? Ikke stress, og finn noe du føler deg komfortabel i. Det er det viktigste. Jeg fant noe jeg synes så bra ut, og som var stretchy nok til all julematen, haha.

- Janne

En hyggelig overraskelse

Hallo!

Idag, da jeg kom hjem fra leiligheten, sto postmannen på døra med masse greier. Litt pinlig, men en perfekt timing. Det var nemlig ikke plass til alt sammen i postkassa. Jeg hadde bestilt litt ting, så jeg visste ikke helt hva som kom denne gangen. Men jammen var det en stooor pakke jeg vant på Søtmonsen sin blogg. Oppi pakka var det maaasse deilige kaker, sjokolade, et kort, og en matte som jeg faktisk ønska meg, til baking. Jeg så Kristin og Fredrik hadde sånn da vi var hos de på bake kveld, og synes det var såå kjekt. Jeg trodde det "kun" var peanøttkjeksa jeg vant og var kjempe fornøyd med det, men såå masse annet deilig også da gitt. Det var så godt, tusen, tusen takk. Det setter jeg veldig pris på. Hyggelig overraskelse på en ikke så veldig bra dag. Det passa Vibeke veldig bra også, for jeg skal bort til henne nå og ha et lite juleverksted, så da skal vi kose oss skikkelig. Jeg har jo vlogmas nå også, så jeg filma da jeg åpna pakken og så hva jeg fikk. Om dere vil se klippet fra dag 14, kommer det HER i kveld. Så kan dere jo se de andre imens, hehehe.

Dere burde titte innom bloggen til Lene Kristin HER, den er veldig bra! Nå får jeg pakke sammen masse greier og dra på juleverksted hos lillesøster. Ha en super dag dere!

- Janne

Spørsmål om livet

Hallo! Hvordan går det? Idag tenkte jeg å svare på noen livsrelaterte spørsmål, fordi... Hvorfor ikke? Jeg fant de på nettet og oversatte de til norsk. Gjerne svar på de dere også. Dette er ting jeg tenker på heeeeele tiden.

 • Hvor gammel hadde du vært om du ikke visste hvor gammel du var?
  Jeg vet ikke. Noen ganger føler jeg meg som et lite barn, at tiden har løpe fra meg. Mens andre ganger føler jeg meg som en 60 år gammel dame.
   
 • Hva er værst: Feile eller aldri prøve?
  Det er vel værst å aldri prøve, men det føles forferdelig å prøve det beste man kan for så å feile. Men da vet en ihvertfall..

   
 • Hvis livet er så kort, hvorfor gjør vi så mye vi ikke liker, og liker så mye vi ikke gjør?
  Sikkert på grunn av ulike livs situasjoner, økonomi og lignende.

   
 • Hva ville du ha endret her i værden?
  Jeg ville endret hvordan folk styrer landet, hvem som styrer landet, holdningen til folk, regler, fjernet vold, krig, den store makten penger har, osv. Høres det ikke så utrolig mye lettere ut enn det er? All creds til de som prøver altså, virkelig!

   
 • Om det eneste som gjorde deg rik var det du elska å gjøre, hva hadde du gjort?
  Reist værden rundt.


   
 •  Gjør du det du tror på, eller bare slår du deg til rette med det du gjør?
  Begge deler. Jeg prøver å gjøre det jeg tror på så langt det lar seg gjøre, med tanke på helse, økonomi og livssituasjon....

   
 • Til hvilken grad har du faktisk kontrollert hvor livet har ført deg?
  Haha, oi.. Ingen??

   
 •  Er du mer bekymra for å gjøre de rette tinga, eller å gjøre ting riktig?
  Begge deler ligger veldig høyt.

   
 •  Om du kunne gitt et nyfødt barn kun ett råd, hva ville det ha vært?
  Jeg ville sagt, "Hei lille skatt, velkommen. Husk at alt i livet er midlertidlig, nyt alt så lenge det varer". Noe som sikkert hadde gitt de litt angst, men forhåpentligvis hjulpet dem å se verdien av ting?

   
 • Ville du brutt loven for å redde en du er glad i?
  Definitivt.


   
 • Gjør du noe som er annerledes enn andre?
  Enn mange jeg kjenner værtfall, men vet ikke om det er en bra ting, haha.

   
 •  Hvorfor er det slik at ting som gjør deg lykkelig, ikke gjør alle andre lykkelig?
  Nei si det? Alle er forskjellige, heldigvis.

   
 • Hvilke ting har du virkelig lyst til å gjøre, som du ikke har gjort, og hva holder deg tilbake?
  Få en utdanning og flytte til London. Det som har holdt meg igjen med utdanninga mi er sykdommen min, men jeg er jo i gang i det minste. London er jo bare uaktuelt pga utdanninga mi. Men skal prøve å få fletta den inn i London drømmen en dag. Tenk om....

   
 • Holder du fast ved noe du burde gi slipp på?
  Det virker kanskje sånn.

   
 • Om du skulle ha flytta til en annen by, eller et annet land, hvor hadde det vært?
  London eller La!!!!
  Kjenner dere, dere igjen i noe?

  - Janne

Svar på spørrerunden

Hallo dere! Tusen takk for alle spørsmåla dere stilte meg, til den lille jule spørrerunden min. Det var gøy å få så mange koselige spørsmål. Jeg svarer på de i dagens vlogmas HER også, hvor jeg faktisk satte sammen dag ni og ti. Men først skal jeg svare på de så godt jeg kan her.

Hva betyr julen for deg?

Selve tradisjonen er vel fra religiøst grunnlag, men for meg er handler det om familie. Det å vokse opp med en tradisjon som for meg beskriver trygghet, kjærlighet, (god mat) og glede, betyr veldig mye for meg.

Hva slags julemat er du mest glad i?

Jeg er vokst opp med Ribbe, medister pølser og medister kaker, så det er det jeg liker aller best, og forbinder med julen. Det er jo kun da vi spiser det også.

Har du noen julekakeoppskrifter på lur?

Ja, det har jeg faktisk. Jeg lasta nettopp opp en ny video på youtubekanalen min, HER. En veldig kort og enkel video med fem ulike oppskrifter/ forslag til julekaker. Håper den kan hjelpe!

Hva er dine topp tre julesanger?

Mine tre favoritt julesanger er  The pogues - Fairytale of New york  Andy Williams ? It's the Most Wonderful Time of the Year  og  Bryan Adams - Christmas time . Jeg lagde et innlegg om mine ti favorittsanger som gir meg julestemning, HER

hva gjør på nyttåraften ?

Jeg spiser stort sett hjemme med familien, og er med venner på kvelden/natta. Eller... Jeg spiser, halvsover til rakettene kommer, og torturerer meg gjennom noe sosialt fordi jeg er trøtt og ikke orker å feste. For hallo, nyttårsaften er langdratt og det er alt for seint. Orker ikke starte et nytt år med hodepine og spybøtte, haha...

Setter sammen to spørsmål: Hvilke juletradisjoner har du, og hvilken er din favoritt?

Jeg har maaange. Even og jeg bytter mellom å være med min familie og hans, og vi er her hjemme når Mimmim og bestefar er hos oss, noe de er annenhvert år. Vi spiser hos besteforeldrene mine enten første eller andre juledag, og ååh, min favoritt: På lille julaften pynter jeg juletreet sammen med foreldrene mine og søstrene mine. Deretter spiser vi grøt, og ser på Grevinnen og Hovmesteren, og maaasse julefilmer etter det. Min absolutte favoritt, for det er det eneste som har vært PRIKK LIKT i alle år. Vel, i år skal søstrene mine jobbe, så det blir litt forskyvet, men det skal skje i år også!

Hva skal du ha på deg på julaften ?

Jeg er ikke helt sikker enda.. Enten en lilla kjole fra Nelly, den sorte og sølve jeg gikk med i bestefar sin bursdag, eller en grønn pyntebukse med en sort topp. Hva med dere? Hva høres best ut egentlig?

Er det deler ved julen du ville byttet ut slik at den ble bedre for deg?

Nope. Synes det er perfekt egentlig. Litt vel mye sosialt, men det er jo sånn det skal være..

Hva synes dere om svara mine? Kanskje dere kjenner dere igjen i noe? Igjen, tusen takk for spørsmål. Håper dere har hatt en fin helg ♥

- Janne

Jule relatert spørrerunde

Hei dere! Jeg vil ha noe litt annet idag. Hvor gøy hadde det ikke vært med en julerelatert spørrerunde, som jeg kan svare på, både på bloggen, men også på vlogmas i morgen? Det kan a være litt andre ting også, men kanskje helst angående jula. Det er lenge siden jeg har hatt spørrerunde her, så tenkte det kunne vært gøy?

Meg, gira for spørsmål med leppestift på tenna, haha.. FYR LØS! Nå skal jeg på julemarked imens, åhh, fantastisk!

- Janne

En etterlengtet dag

Hei dere! Har dere hatt det fint idag?

Jeg har ikke skrevet her før nå, fordi jeg gadd ikke å skrive bare for å skrive. Jeg ville vente til jeg følte jeg hadde inspirasjon, eller noe å dele. Idag dro Vibeke og jeg ned til Fredrik og Kristin. De har endelig flytta nedover etter å ha bodd aaaaaaaaaaalt for langt vekk. Vi var nede å så på huset deres for første gang, og fy søren, det var såå fint. Veldig godt å tenke på at de kun er 20 min, eller når jeg er i leiligheten, en time, unna, istedenfor tre. Det var veldig fint å se de igjen. Vi lagde sjokoladerisboller, pepperkaker og kakemenn. Det var såå koselig. Vi bytta litt på så alle fikk egentlig jobba litt sammen, grisa, pynta og smakt for mye. Sånne dager er så fine, og det er så koselig når alle liker å gjøre sånt. Vi skravla mye, lo mye, og grisa enda mer. Det er klart man må prøve å se om vi får deig i munnen om vi kaster. Selv om det aldri funker, haha. Huff, stakkars, på det reine fine kjøkkenet. Det var hvertfall supert, og det tror jeg de også synes. I tillegg fikk jeg den fineste gava noen sinne, av Fredrik, som jeg mååå vise dere senere.

Hvordan har dere det idag?

- Janne


VLOGMAS DAG 7 HER

Bakedag med kjæresten

Hallooo!

Hvordan har dere hatt det idag? Denne dagen har både gått fort og føles langsom, om det gir mening? Even og jeg har bakt pepperkaker og kransekake stenger idag, mens vi så på "Elf". Det var sååå koselig. Etterpå dro vi til søskenbarnet mitt Birgitte, og sønnen hennes Ask. Vi bare lekte med Ask som var på sååå godt humør, catcha litt opp og spiste litt. Det har vært en veldig fin dag. Nå ligger jeg som et slakt og venter på at vlogmas skal lastes opp. Jeg må tidlig opp i morgen, så jeg håper ikke det tar så alt for lang tid idag, hehe. Det tar jammen på å være sosial, og starte på julebaksten. Men man blir god sliten, fordi man vet man har fått gjort noe, og sett noen man er glad i.

Jeg kjøpte bare bitte små pepperkakeformer, så det ble jo en hel haug. Hele leiligheten var full av steikeplater, bakepapir og skåler med pepperkaker, kransekakestenger og melis, haha. Det lukta sååå god, og jeg fikk veldig julestmening. Må bare prøve å ikke spise det før jul nå da, haha. Hva med dere da, hva har dere gjort idag? Noen andre som har begynt på julebaksten?

- Janne

Uken som var

Hallo! Jeg tenkte jeg kunne prøve meg på en liten "Uken som var". Jeg pleier jo å ha måneden som gikk, men har aldri prøvd meg på denne varianten før, så tenkte kanskje det kunne vært morsomt?

 

Ukens tanke: "Hvordan skal jeg rekke å bli ferdig med alle julegavene?", og " Hva i helsikke kan jeg kjøpe til de?". Haha, jeg er nok ikke den eneste? Har jo god tid, men tiden går så fort, og innimellom disse dagene er det bursdager og ting jeg må dra på.
 

Ukens opptur: Jeg fikk endelig svar på hvordan ting blir etter jul med skolen, jeg kom hjem til bygda og hadde maaasse søster og familie tid. Espen og jeg tok ut sparken og hadde en liten sparke konkurranse med de andre, vi har hatt pepperkakehus konkurranse, jeg fikk klemt mamma  og pappa igjen, og jeg har fått brukt masse tid på dyra mine hjemme. Åh, og starten på desember og vlogmas såklart, wiiii.

Ukens nedtur: At jeg blei så sliten og pissed for noe jeg vanligvis ikke hadde tatt så av for, så jeg trang en liten pause hjemme. #Uka.

Ukens sang: Jeg har hørt såå masse på julesanger. Min all time favoritt er "Fairytale of New york" av The Pogues.

Ukens obsession: Ehm, tells Keeping up With the Kardashians? Det har blitt litt masse serie titting. Ellers har jeg vært obsessed med pepperkaker.

Ukens mat: Jeg har levd på alle mulige varianter av pasta. Pappa kjøpte et krydder i Slovakia i fjor som jeg har fått sååå dilla på. Det er tørka grønnsaker de bruker i supper, men jeg bruker det som krydder på pastaen med smelta smør på, mmmm. Igår fikk jeg mitt eget av pappa da han kom hjem igjen, fantaaastisk.

Ukens glede: At pappa kom hjem igjen etter ni dager på tur!

Ukens lættis: Lo meg ihjel da vi hadde pepperkake hus konkurranse her om dagen. Dere kan se litt av det på vlogmas dag 1 HER, ellers kommer full varianten ut på fredag på hovedkanalen min. Må bare klippe veldig, for vi filma i to timer, hahaha.,

Ukens flause: Gud vet.. Jeg driter meg ut hele tiden. Det har sikkert vært noe? Jeg falt på pc'n min to ganger igår da jeg øvde på hodestående etter en yoga video jeg prøvde meg på, om den er innafor? Helt utrolig at pc'n min fremdeles funker, haha.

Det var en liten oppsummering av uka mi. Hvordan har deres uke vært? Håper uka og helga har vært fantastisk, og at den vi har i vente blir eeenda bedre.

- Janne

Pepperkakehus konkurranse med familien

Hallooo!

Idag er jeg hjemme alene hos mamma og pappa, og prøver å få gjort unna så masse blogg greier, redigering og hus arbeid, før resten av hurven kommer hjem fra jakt, jobb og tur. Pappa har vært vekk i 9 dager i slovakia eller noe, på jakt, så regner med alle samler seg for å se han idag. Blir veldig fint å se han. Jeg vet jeg ikke treeenger å blogge og redigere og sånt, så jeg trenger jo ikke stresse med det, men jeg har bestemt meg for det, så da gjør jeg det, hehe. Tenkte jeg skulle vise dere bilder av pepperkake husa jeg og familien min lagde igår. Vi hadde lag, filma litt og glemte igrunn hele filminga de to timene vi satt der å grisa og pynta. Fy søren så høylytte vi er, og maaange. Vi burde bli med i fuller house for å si det sånn. Eller lage "Keeping up with the Skogli's", for det er ikke bare, bare, hahaha. Øystein (Vibeke sin kjæreste) og jeg var på lag, Mamma og Vibeke var på lag, og Rikke og Espen var på lag. Vi vet ikke helt hvem som vant, så dere får bestemme!

Mitt og øystein sitt er det øverste, og det til høyre i den første collagen. Rikke og Espen sitt er det nederste til venstre i den øverste collagen, og Mamma og Vibeke lagde kirka. Den var veldig holy jolly på den ene siden, så et stort "Rip" skilt på taket for å understreke at det er en kirke. Så har de såklart kirketjeneren med en betent boner på toppen av kirka. Blir vel sånn i kulda, haha....

Hva synes dere, hvem vant?

- Janne

Mål for desember 2017

Åh, desember, jeg har venta på deg! Julevasken er gjort (må nok vaske igjen tho), jeg har pynta litt til jul, og julebaksten er begynt på. Jeg spiller julemusikk hele tiden, og drikker alt for masse kakao. Idag er den første dagen av vlogmas (filming av hverdagen sin, med så masse jule relatert som mulig, hver dag frem til jul), og jeg er veldig gira. Jeg skal se på julekalendere på tv med Rikke og Espen, forhåpentligvis se Even, og bare kose meg. Jeg har en skikkelig god følelse av denne dagen. Siden det er første desember idag, tenkte jeg å bare komme med måla mine for denne måneden, med en gang.

♥ Bake masse

♥ Være mer ute

♥ Ha flere spillkvelder

♥ Lage nye tradisjoner med Even

♥ Kose meg, og ikke tenke så mye.

♥ Kose meg med vlogmas, og ikke stresse med det. Forhåpentligvis klarer jeg å filme og legge ut noe nytt hver dag.

Hva er dine mål for desember?

- Janne

Min vinter bucketlist

Halloooo!

Hvordan har dere det? Jeg er hjemme hos mamma og Rikke enda, og det er så koselig. Her hjemme kan jeg liksom bare være... meg, om dere skjønner? Fint å bo med Even altså, men fint å kunne sove på rommet mitt uten snorking, og gå å småkjefte over lite søvn og masse kles vask, haha. Rikke og jeg har bakt kjeks til et skole prosjekt hun har, og da filma jeg litt også. Vi har jobba litt med skole prosjektet hennes, smakt litt for mye på kakedeigen, hørt på julemusikk og vært på sparketur. Jeg var alene her på dagen idag, siden jeg har hatt fri siden tirsdag. Så da har jeg gått med balder, gjort husarbeid for mamma, og bare slappa skikkelig godt av. Jeg leser litt blogger for tiden, og ble veldig inspirert av et innlegg på Poppy Deyes sin blogg. Hun la ut et innlegg om ting hun ville gjøre i vinter. Jeg pleier jo å lage mål for hver måned, og det kommer det også, men jeg tenkte det kunne bli en koselig liten liste. Eller hva? Let's see!

♥ Se aaalle julefilmene som finnes... Ihvertfall på Netflix.

♥ Bake masse!

♥ Sparke, ake og være mye ute i snøen.

♥ Flere spillkvelder, og mindre Netflix

♥ Være ferdig med julegavene føøør den 22 desember...!

♥ Begynne å planlegge nyttår forsetta mine.

♥ Ha juleverksted med familien.

♥ Dra på julemarked.

♥ Stå på skøyter

♥ Ha vlogmas!! Følg med HER, for ny julerelatert video fra meg hver dag i desember, hihi.

Hva er din bucketlist for i vinter?

- Janne

Hvordan gikk måla for november 2017?

Hallooo! Åh, èn dag igjen av november nå, så braker det løs. Huff, dere blir vel lei av desember lenge før den begynner, så mye som jeg prater om den. Men jeg gleder meg sååå! Jeg har en jule interiør haul video, på kanalen min i morgen, og nå leter jeg etter en side hvor jeg kan lage animerte introer. Jeg har funnet èn, som jeg lagde den forrige vanlige introen min med, men den koster jo penger.. Så gjerne kom med tips om dere vet om en bra side, gjerne gratis. Ellers mumser jeg litt på pepperkaker og ser tilbake på måla jeg satte meg for denne måneden. Skal vi se litt på hvordan de gikk? Let's do it.

♥ Slutte å små handle - Vel, ja, jeg har blitt litt flinkere. Jeg har handla masse, men det er jo julegaver.

♥ Ikke små spiiise så - Hmm, veeeel, jeg må jobbe med det. Mat valga mellom måltidene var ganske sunne en stund da.. Før vi begynte på julebakste, heheh..

♥ Begynne på julegavene - Jepp, nesten ferdig!

♥ Ikke ta ansvar for alle andre hele tiden, sånn at jeg faktisk kan klare å holde mine egne avtaler - Jeg har roa litt ned ja.

♥ Få unna masse planlegging og "papirarbeid" (lol) sånn at jeg kan gå inn i desember uten å måtte stresse over hva som må gjøres i januar, sånn plutselig - Ja, endelig!

Jeg synes jeg klarte meg fint denne måneden. Nå skal jeg begynne på Bullet journalen min for desember, og filme den. Jeg må sette meg noen mål for desember nå også. Hva med dere, hvordan gikk deres mål for november?

- Janne

 

Mine favoritt jule minner

Hallo!

Igår dro jeg hjem til mamma og pappa sitt hus, etter hele FEM dager, haha rekord. Rikke hadde kjøpt pepperkake deig, så vi baka pepperkaker mens vi så på julefilm. Etterhvert kom Espen, og jeg fikk lurt han til å ta opp sparken mens Rikke og mamma tok oppvasken, hehehe. Med en gang jeg testa sparken, kom barnet i meg frem, og jeg sparka Espen bortover nabolaget. Bare noen hundre meter bortafor huset vårt sa han "Oi, aldri vært så langt den veien her før". Så siden Rikke ikke hadde vist han rundt, sparka vi bortover da, haha. Så kom det en stooor bakke, og han bare "vi skal ikke ned der vel?"  Eh, nei er du gal. "Og han bare, jo da, vi skal ned der". Så satt jeg meg på, ba til gud da vi møtte på et kumlokk, men kom utrolig nok like hele ned igjen. Vi var veldig gira da vi kom inn igjen, så vi fikk lurt de andre med ut (inkludert onkelen min som var klar på ett minutt da jeg banka på og spurte om han ville være med) og hadde sparke konkurranse. Det snødde, var glatt, vi krasja mye, og lo enda mer, haha. Åh, det var såå gøy. Da vi kom inn igjen, drakk vi kakao med marshmallows i, spiste pepperkaker, og så enda en julefilm. Det var veldig deilig etter å ha sparka litt, og etter at mamma, Sindre og jeg prøvde å måke båten. Herregud for et syn det må ha vært der vi balanserte oss opp på murstein for å komme til... Jeg kom såå i julestemning, at jeg tenkte å skrive et lite innlegg om mine absolutte favoritt jule minner. Nå er jeg klar desember!!!!

(Bestefar Arnt og jeg for 20 år siden)

♥ Den siste jula med Oldefar, da Rikke og jeg satt på hver vår side av han og sang alle mulige julesanger. Det likte han såå godt. Åh, jeg kan høre den rolige stemmen hans enda.

♥ Det må ha vært bestefar Willy (Pappa sin pappa) sin siste jul tror jeg, hvertfall den eneste jula vi feira sammen, og da var jeg ca fem år gammel. Han og samboeren hans feira jul hos oss, og jeg kan huske litt fra middagsbordet, og den rosa symaskina jeg fikk, som jeg fremdeles har. Det var det kjæreste jeg hadde i mange år.

♥ Dette er ikke ETT spesifikt minne, men jeg bare likte hvordan søstrene mine og jeg alltid våkna midt på natta og gikk inn til hverandre med julestrømpene våre, spiste litt midt på natta, viste mamma og pappa, også sovna vi hos en av oss.  Da en av oss våkna, fyra mamma og pappa for oss, vi skrudde på julemorgen i stua, hadde på oss julepysj og tulla oss inn i dyner, og spiste godteri til mamma og pappa lagde jule frokost. Så masa vi selvfølgelig om å åpne en gave på morgenen. Etter frokost var det på tide å ta på oss finstasen og dra til kirka. Jeg spilte i kirka med korpset hver julaften. Da vi kom hjem, lukta det allerede ribbe i hele huset. Ahhh, perfekt.

♥ Da Rikke måtte bytte kjole midt i julemiddagen her hjemme, fordi hun var så mett.

♥ Hver eneste gang vi spiste middag hos mimmim og bestefar i jula, enten på julaften eller en av de første juledagene, hadde Mimmim mandel i grøten (og sjokolade puddingen). Oldefar fikk den ALLTID! Jeg vet ikke om det var juksa til eller om det bare var flaks, men han fikk den alltid. Så satt han der med lurt smil hele tiden, mens oss ungene spiste oss forderva fordi vi skulle ha den forbaskede mandelen. Så gjetta vi om han fikk den eller ikke, og han sa alltid nei, men da vi endelig var ferdige, lo han seg halvt i hjel og viste oss mandelen. Han gav alltid gava til en av barna da, men vi fikk sjeldent mandelen, haha.

♥ Min første jul med Even i 2015. Jeg sov hos han, spiste en deilig julefrokost med familien hans, og åpna litt gaver. Vi spiste jule middagen der, sammen med foreldrene hans, søstra, onkelen, og søskenbarna hans. Søskenbarnet hans, Anja og jeg pleide å være masse sammen før, så det var så koselig å feire jul med henne. Etterhvert dro vi hjem til meg, og åpna gaver sammen med min familie, inkludert mimmim og bestefar. I fjor var vi hos Even sin familie fra lille julaften, til første juledag. I år skal vi være med min familie hele tiden. Det blir koselig!


(Søstrene mine og bestefar)

Hva er dine favoritt juleminner?

- Janne

Fem favoritter fra Nelly

Det nærmer seg jul, og flere arrangamenter er allerede i full gang. Jule konserter, julebord og alle mulige sammenkomster som krever finklær. Jeg haaater sånne tilstelninger kles messig, fordi jeg aldri vet hva jeg kan ha på meg. For det første ser kroppen min ut som en potetsekk så jeg føler meg større og styggere enn alle jeg møter på, for det andre er jeg alltid usikker på klærne mine. Hva kommer de andre til å gå med? Hva passer seg? Hva søren er inn? Jeg har aldri pleid å følge det som er inn, men gått i det jeg føler meg komfortabel i. Jeg aner ikke hva jeg skal bruke på julaften, nyttårsaften og julemiddagene imellom. Jeg liker å ha noe som ikke fremhever formene mine, men som gjemmer de litt. Det er jo ofte i for store klær så da ser jeg jo enda større ut, og værtfall ut som en potetsekk. I bursdagen til Bestefar, hadde jeg på meg en kjole fra Gossip, som jeg synes så helt ok ut, helt til jeg så hvor fine alle andre var i klærne sine. Jeg tenkte egentlig å bruke den på de andre tinga også, men jeg føler meg ikke vel nok i den. Jeg klikka meg innom Nelly, for å se om det var noe jeg kunne sett okei ut i, og fant noen favoritter. Jeg kan ikke bruke så masse penger på meg selv igjen nå før jul, men jeg bestilte meg en bukse, og tror faktisk jeg skal bruke den på enten julaften eller nyttårsaften, om den ser grei ut på. Jeg vet det er mange som har disse tankene rundt høytidene, så jeg ville dele de tinga jeg likte best fra Nelly (bare vanlige lenker). Jeg bestilte kun buksa på bildet her nede, til nå, så får vi se..

 

 

Flat Thigh High Boot HER
Dressed Tie Pants HER

Wide Velvet Choker HER


Plain Watch HER

Wrap Velvet Dress HER

Hva tenker dere, om både klærne/tilbehøra, og selve temaet for den saks skyld? Har dere funnet ut av hva dere skal gå med enda?

- Janne

Ha respekt for andres tid!!

En ting jeg aldri har forstått, er hvordan folk ikke kan ha respekt for andres tid. Når du sier til en person at du skal komme klokka åtte, kommer du ikke klokka elleve. Om noe kommer i veien, sier du ifra, slik at andre ikke blir sittende å vente på deg. Om jeg prøver å konfrontere noen om det, forventer jeg et "Åh, unnskyld, jeg vet jeg skulle ha sagt ifra", ikke "åja, men jeg måtte bare det eller det først". Det har ingen ting å si, fordi du lot meg vente. Da handler det ikke om hva som gjorde at du blei sein. " Ja men herregud jeg ble innvitert på middag". Da sier man ifra!! Om feks kjæresten eller en venninne sier de skal komme i sju tiden, og ikke kommer før elleve - tolv, ikke har på telefonen eller noen ting, blir jeg såklart bekymra. Noen ganger skjer sånt, men når man tar det opp med en person, og det gjentar seg og gjentar seg, og de faktisk ikke prøver å ta til seg det du sier, eller å forstå det, blir man faktisk såra til slutt. Da tenker jeg, okei er jeg ikke verdt tiden din? Er tiden din viktigere enn min? Jeg kunne ha gjort mye annet de fire timene jeg venter på noen. Kan du ikke komme, avlys, ikke bare la vær å møt opp. Ikke bli sint og forvent at noen skal forstå deg om du ikke sier ifra. Selvfølgelig blir jeg sint når noen sier de skal komme til et visst klokkeslett, og ikke kommer før fire timer senere. Det er ikke snakk om å sjefe rundt å gi folk klokkeslett, eller ikke ha forståelse for at ting kan komme i veien, men det er når en ikke gir beskjed, eller prøver å ta noe noen sier, til seg. Det synes jeg er så respekltøst og uhøflig. Når slike ting gjentar seg, føler jeg meg faktisk sååå mindreverdig. Jeg har forståelse for at en kan bli sein, jeg kommer også for seint av og til, men da skammer jeg meg såå, og gir beskjed med en gang. I tillegg prøver jeg alltid å ta det til meg om noen forteller meg at noe jeg gjør, sårer de. Det kan nok ha litt å gjøre med hvordan man er oppdratt, eller har vokst opp.. Jeg har alltid lært at man måå ha respekt for andres tid. Det er en big deal at noen setter av tiden sin for andre, så da møter man opp når man har blitt enige om det. Viss ikke går det utover andre enn bare deg. Jeg har vært fæl til å avlyse ting, noe jeg har jobba mye med, men jeg har såpass mye selv innsikt at jeg skjønner når jeg må jobbe med ting og ta det til meg. Jeg prøver å lytte til folk og ta ting til meg også. Dette er utrolig viktig å lære barna sine. Det er vanlig høflighet, og helt nødvendig senere på skolen og i arbeidslivet.

Måtte bare få det ut, haha. For meg kommer dette som en selvfølge, hva tenker du om dette?

Signert PB plakat

Hallo!

Åh guuud jeg er glaaaad. Igår henta jeg den signerte plakaten min fra Pointless blog (Alfie Deyes). Det er en youtuber som legger ut videoer hver dag, fra sitt daglige liv. Han er samboer med Zoella for de som sikkert vet hvem det er. Han inspirerer meg såå masse, så det var veldig gøy å ha en signert plakat. Tenk så fin den kommer til å bli når den er rammet inn. Designet var såå fint. Jeg har en bok, og en lue fra han, men åååh signert. Happy kid, haha...

Måtte bare vise den, haha.. Jeg er hjemme hos mamma, fordi jeg hadde en liten søsken kveld igår, og Even var ikke hjemme så da ble jeg likegodt over. Hjelper henne med litt måking og husarbeid. Jeg har vlogga litt i det siste også, så tenkte jeg kunne redigere den nåå. Må varme meg litt før vi må måke mer. Nå er det vinter dere, shit just got real, haha... Gruer meg til å kjøre hjem på deeet føret. Husk å kjør forsiktig dere!

Ellers må dere ha en fin dag videre dere. Måtte bare dele gleden min, haha....

- Janne

Fem ting du burde gjøre idag

God morgen!

Puh, mandag eller hva? Det er ofte ekstra tungt å stå opp mandag morgen etter en fin helg, for så å begynne på ukens gjøremål, eller de samme rutinene nok en gang. Men det er fint med mandager også. En ny start på en måte. Missforstå meg rett, jeg har banna og skjelt på isen på bilruta mi, og ikke minst fryse av meg rumpeballene mens jeg skrapa ruta, men la oss snu denne mandagen, og gjøre den fin likevel! Jeg legger til noen bilder jeg likte fra Weheartit, og fem ting jeg synes vi burde gjøre idag. Gjør vi dette, får vi garantert en god start på tirsdagen.

♥ Ha en kjøttfri mandag - Jeg vet det er mange som mener man ikke blir mett uten kjøtt, men da får du heller bare spise litt mer av andre ting som gir den samme mettende effekten, men som kanskje er bedre for deg. Man trenger faktisk ikke kjøtt hver dag..

♥ Beveg på deg - Le litt på deg idag. Enten om det er husarbeid, en treningsøkt eller en liten gåtur. Fint å starte uka med litt aktivitet.

♥  Skift på senga - Å så deilig å starte uka med god søvn i nyvaska sengetøy da gitt.

♥  Få unna kles vasken - Jeg pleier å starte uka med et forsøk i å få vekk den never ending haugen av klær på badet, men det virker som et evighets prosjekt. Greit å få begynt på det da!

♥  Planlegg uka - Planlegg uka de, enten det er på matfronten, treningsfronten, eller bare hva du skal gjøre denne uka. Veldig kjekt med litt oversikt!

Ha en fin mandag, kick some ass (neida, joda)

- Janne

Bestefar Arnt sin 70 års feiring

Hallo!

Åh fy søren for en kveld vi hadde igår. Igår samla nesten 50 av Bestefar sin familie og venner seg på klubbhuset for å feire 70 års dagen hans. Bestemora mi er søren meg litt av ei dame som stelte i stand deeeen festen for han. Det var et stooort koldtbord, uendelig mange kaker, og kjempe fin bord dekorasjon hun selv hadde laget. Hun har såklart fått en del hjelp, men hun er hjernen bak det hele. Hun har prøvd å overtale Bestefar til å ha en stor fest i alle år, men han har ikke villa feire seg selv, før nå. Det tror jeg var verdt ventingen også. Alle unntatt èn av hans nieser(som desverre ikke hadde anledning til å komme) og nevøer kom nedover fra alle mulige kanter i landet for å feire han, og han var helt i ekstase. Rikke og jeg holdt tale på vegne av barnebarna, og Fredrik ( 8 år) sto på scenen klar med drops han leverte til Bestefar etter talen. Rikke og pappa lagde noe som heter "Maltblocker", bestefar sine favoritt drops i hele værden. Han tok det sååå tungt da de gikk ut av produksjon, selv om han hadde hamstra så mange drops at han hadde i ti år etter de slutta å selge de, hahaha... Han ble veldig fornøyd. Stine hadde ordna bilde fremvisning med bilder av alle barnebarna, og Mimmim hadde leid inn en kar for å spille og synge for oss. Han var så flink, og lagde veldig liv. De fleste kasta seg ut på gulvet for å danse, inkludert meg (som ikke kan et eneste danse steg), og det var så gøy. Veldig koselig å danse med alt fra besteforeldre til grandtanter. Jeg og søskna mine og kjærestene våre har blitt enige om å ta et danse kurs for å si det sånn, haha..

Etterhvert ble jeg litt trøtt, og måtte rydde litt, og drikke uttallige mange brus glass for å holde meg våken. Jeg pleier å drikke sukkerfri brus for tennene mines skyld, så jeg fikk et lite kick av all sukkeret, og klarte å være der til ti på halv tre!! Jeg har aldri vært i bursdag fest i over åtte timer før. Jeg er sliten idag, og føler meg fyllesjuk selv om jeg ikke fikk i meg en eneste dråpe alkohol, men det blir jo sånn når man ikke får lagt seg før nærmere fire. Men det er verdt det alt sammen. Det var så fint at alt skulle handle om bestefar for en gang skyld! Han storkoste seg med Mimmim, døtre, søsken, venner, barnebarn og sitt første oldebarn, på tre uker.

Jeg tok en del bilder av alle som var der. Vi hadde reine fotoshooten av Bestefar med alle unkelungene sine, han med alle barnabarna og så ti med alle barnebarna og oldebarnet, og så med hele hurven med barn og alt. Jeg legger de ikke ut fordi jeg ikke har spurt om tillatelse, så det ble bare noen få bilder nå. Mamma og de er hos Bestefar og spiser litt rester idag, siden det er idag han har bursdag, men det orka jeg ikke, etter feiringa igår. Får eventuelt ta en tur i kveld. Jeg får avslutte dette lange innlegget med å si gratulerer så masse med dagen til Bestefar, og gratulerer til min kjære blogg venninne Silje som har blitt mor til en vakker liten prinsesse nå. Hurraaaaaa!

Hvordan har dere det idag?

- Janne

Blogg spørsmål

Hallo!

Nå tenkte jeg å svare på noen blogg relaterte spørsmål, for å få noe litt annet her inne. Håper dere blir fornøyde med svara!

 

Hvor lang tid bruker du på et blogg innlegg?

Det kommer veldig ann på blogg innlegga, men slik som det forrige måtte jeg jo ta bilder av produkter, redigere bildene, som tar veldig lang tid, og så til slutt skrive og gå over skrivefeila. Det tar stort sett aldri under en time å skrive et innlegg jeg blir fornøyd med.


Hvorfor blogger du?

Jeg har skrevet litt om det HER, men jeg blogger hovedsaklig fordi jeg elsker å skrive og ta bilder. Bloggen gir meg på en måte en grunn til å gjøre det. I tillegg lærer jeg mye om meg selv, andre, og om skriving og fotografering.

Hva liker du best å blogge om?

Åh, den var vanskelig. Jeg liker jo godt å blogge om saker jeg engasjerer meg om, og som får andre til å engasjere seg, som psykisk helse, og egentlig helse generelt. Ellers liker jeg innlegg som dette, og innlegg hvor jeg ellers ser forskjell på meg som person, i forhold til gamle innlegg. Også antrekk da. Egentlig alt jeg blogger om, haha..

Hva fikk deg til å begynne å blogge?

Søskenbarnet mitt Martine begynte å blogge fordi søstra hennes og ei venninne gjorde det, så vi to laga en blogg sammen, og en hver for oss. Vi ble begge bitt av basillen og samarbeida masse med design, bilder og innlegg. Det var så gøy og kreativt, at jeg ble værende i blogg værden.

Hva er målet med bloggen din?

Å vokse som person, få folk til å føle noe/ engasjere seg, og bli flinkere til å skrive.

Hva er det beste som har skjedd deg på grunn av bloggen?

At jeg har blitt kjent med flotte mennesker som har lært meg mye, og at jeg har fått sjansen til å samarbeide med firmaer jeg liker og ser opp til.

Hvor lenge kommer du til å ha denne bloggen?

Jeg vil prøve å ikke slette den noen gang, og jeg vil fortsette å skrive her så lenge det er gøy, eller gir meg en eller annen god følelse.

Har du sponsorer?

Jeg har ingen fast sponsor, men jeg blogger for Rabble, og jeg har gjentatte ganger hatt et godt samarbeid med Extraoptical og Coolstuff.


Tror du at du noen gang kommer på topplisten?

Nei og det håper jeg ikke heller, haha. Det hadde vært alt for skummelt. Jeg liker å ha en bitte liten blogg.

 

Hva synes dere om dette innlegget? Ha en fin lørdag videre. Nå skal Bestefar feires!

- Janne

Slik tar jeg vare på huden min i vinter

Hei dere!

Nå er det vinter, og kulda påvirker huden hardt. Selv har jeg veldig tørr hud hele året, men det blir såklart enda værre om vinteren. Det er utrolig viktig å ta vare på huden sin. Har man en god hudpleie rutine fra man er ung, kommer huden til å se mye bedre ut når vi blir gamle også. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har noe spesielt peiling på hudpleieprodukter, eller at jeg har en perfekt hudpleie rutine, men søsteren min er ferdig utdannet hudpleier, og kommer med masse gode tips, som passer huden min. Vi har alle forskjellige hudtyper, så ikke alle produkter passer like godt for alle, men nedenfor ser dere hvilke produkter som er mine nøkkel produkter nå om vinteren, og hva jeg gjør for å ta vare på huden min nå i vinter.

♥ Jeg drikker masse vann - Vann er veldig undervurdert. Om jeg har drukket for lite vann over lang tid, blir huden min veldig tørr og nuppete, og den ser ikke like fresh ut. Jeg drikker flere glass i timen, og jeg har med meg en vannflaske overalt. Jeg prøver å notere meg hvor mye vann jeg drikker i løpet av en dag, for å se om det er nok. Vann hjelper deg jo å rense kroppens avfalls stoffer også, så det er veldig viktig. Anbefaler dere å lese DENNE artikkelen.

♥ Toner - Jeg bruker en veldig god toner fra exuviance to ganger om dagen, for å bli kvitt alt smuss fra huden.

♥ Etter jeg har brukt toner, bruker jeg bio oil (eller en fuktighetskrem). Jeg bruker ikke Bio oil hver dag, fordi jeg føler det tørker ut huden min etter for mye bruk. Men Bio oil gir masse fuktighet til huden, og unngår tidlig aldring. Det er også helt supert for arr og strekkmerker.

♥ Nattkrem - Jeg smører alltid huden min med en god nattkrem (eller fuktighetskrem) før jeg legger meg.

♥ Fuktighets krem - Jeg synes det er vanskelig å vite hva slags fuktighets krem jeg burde bruke i fjeset, men jeg tar alltid på meg en uansett, før jeg skal ut i kulda, for å ikke bli tørr.

Jeg har ikke brukt den nattkremen så mye enda, men jeg sverger ved de to andre, virkelig. Dette var mine beste tips til en fin vinterhud. Har dere noe å adde til listen, eller noen produkter å anbefale?

- Janne

Hjemme på bygda

Hallo!

Nå er jeg hjemme hos foreldrene mine igjen. Det er noen dager siden sist, og jeg må si det føles godt å kunne gå utenfor uten å møte på halve nabolaget, og ti biler. Sirene lydene jeg hører hele tiden i byen, er byttet ut med nabo gårdens hane, og jeg ser gress og jorder istedenfor asfalt og syklister overalt. Jeg kan gå med hunden istedenfor å gå alene, og jeg kan sovne før klokka seks uten å bli holdt våken av snorkelyder. Uka i leiligheten har vært fin den også altså. Even og jeg har spilt spill, sett på serier sammen og gått litt, og jeg har vært på yoga timer hver dag. Men det er deilig å være hjemme litt. Igår tjuvlånte jeg brettspilla Even kjøpte her om dagen, hjem, og spilte "Ryktet går" sammen med Mamma, Rikke og Espen. Det er så koselig å spille litt også, og ikke bare se i hver vår skjerm. Jeg bor i et byggefelt på landet, og det vil si at jeg kan gå utenfor i det første "antrekket" jeg får raska frem. Det kan jeg forsåvidt i byen også, men da går jeg stort sett i yoga klærne mine eller i olabukser på vei til et sted. Her går jeg i julepysjen, lilla joggesko, og den oransje vinterjakka mi. Håret har jeg ikke børsta siden igår, og jeg har maskara rester under øynene. Jeg møtte på to biler som er vant til å se meg slik, så det var helt supert, haha. Jeg slapper med andre ord helt fint av.

Jeg er hjemme i forbindelse med Bestefar sin 70 årsdag. Idag skal jeg hjelpe Mimmim med å ordne og gjøre ting klart til i morgen. Hun har baka 12 kaker, og og fått andre til å bake litt, hun har leid band, og innvitert over 50 gjester. Vi skal holde taler og ha bilde fremvisning. Dette tror jeg blir kjempe bra. Bestefar gruer seg selvfølgelig litt når det er jeg som skal holde tale. Jeg holder ikke noe igjen for å si det sånn, haha. Men han gleder seg også. Så mange som kommer for å feire han! Før jeg drar for å hjelpe litt skal jeg drikke alt for masse kaffe, og se en episode av the 100.

Hva med dere, hva skal dere idag?

- Janne

Blir man sett ned på om man blogger?

Jeg leste et innlegg for litt siden, om ei jente som følte hun blei sett ned på fordi hun blogger hver dag. Det er noe jeg også har følt. Noen blir litt satt ut, og litt brydd når jeg forteller om bloggen min. Jeg vet ikke hvorfor. Er det på grunn av noen toppbloggere? At de sammenligner alle som har blogg med innholdet til noen av de, og hvordan de velger å gå frem for å bli lagt merke til? Noen har spurt meg "Å, hva tjener du? Hvorfor blogger du om du ikke tjener noe på det?". Å jo jeg tjener noe på det, noe mye viktigere enn penger. Jeg har fått venner jeg forhåpentligvis vil ha kontakt med veldig lenge. Jeg får mestringsfølelse av å være forplikta til noe fordi jeg VIL, og ikke fordi jeg MÅ. Jeg lærer noe hele tiden, av andre, og om meg selv. Jeg får være kreativ, og jeg når ut til noen. Jeg har fått eposter og kommentarer av folk som synes det jeg har skrevet om blandt annet psykisk helse har hjulpet dem, og jeg har provosert folk. Jeg har fått folk til å engasjere seg i noe, og jeg engasjerer meg i noe. Jeg fortsetter å blogge selv om folk ikke alltid er enige med meg, og jeg har lært å ikke bry meg om det folk synes om meg, men også å ta til meg konstruktiv kritikk. Jeg har en hobby jeg brenner for, noe som er mer enn mange kan si. Jeg driter meg ut, jeg inspirerer og jeg provoserer (sistnevnte ikke helt med vilje, haha). Så om jeg blir sett ned på, er det helt okei. Jeg merker at det har vært noe flere rundt meg synes er et kleint tema, og at de ikke forstår hvorfor jeg har denne bloggen. Men de aller fleste synes det er spennende, og de kommer med mange forslag, tips og ideêr.

Det vil alltid være folk som tviler på det du gjør, entet det gjelder dine interesser, eller valg av yrke. Det kommer bare litt tydeligere frem når er på internett, fordi da sier folk det til deg (anonymt såklart. Husk at dere har ip adresse, jeg vet hvem mange av dere er, så det er bare å skrive navnet deres liksom, haha), og ikke om deg. De tråkker over grensene dine, og mener det er noe du har valgt når du opprettet bloggen din. Så bloggen din vil altså tidvis bli lest av trangsynte mennesker også. Men du må ikke slutte forde! Du må knalle på. Blogg fordi du vil og koser deg med det. Jeg har ingen tanker eller mål om å komme på topplisten, det hadde skremt livshitten ut av meg. Nei, jeg skal blogge til jeg ikke får noe ut av det lenger. Til jeg ikke synes det er gøy eller inspirerende lenger, uansett hvor mange som eventuelt ser ned på meg. Om noen ser ned på deg på grunn av din evne til å forplikte deg til noe, og gjøre noe de eventuelt ikke tørr, er det ikke ditt problem. U go gurl.

- Janne

Hvit overraskelse

God...formiddag?

Jeg skal ikke si når jeg våkna engang (fint, for vi bryr oss ikke?), men fyy søren, jeg sov lenge. Even og jeg var enten ikke trøtte, eller bare veldig overtrøtte og bare lo og tulla hele tiden. Jeg tvang han til å se en episode av "Friends" med meg seint på kvelden for å bli litt trøtt, i bestikkelse om at jeg ska se en episode av en av de veldig lange rare seriene han ser på, idag. Senga vår har fått seg en smell da de frakta den hit, så det hørs ut som vi står å hopper i den begge to, bare vi kommer nær den, så jeg våkna hver gang en av oss lea oss. Even ligger veldig urolig, og snorker så sykt. Jeg tror han drømte noe veldig i natt, for plutselig gaula han, og jeg skvatt og gaula tilbake, haha. De over oss må tro vi holder på med noe syke greier på soverommet... Til slutt la jeg meg på sofaen i håp om å sovne. Jeg våkner alltid lenge før klokka fordi jeg er redd for å forsove meg, eller at Even skal forsove seg. Han har en skikkelig gammeldags alarmklokke som høres ut som en brann alarm, han absolutt skal ha på, men han våkner ikke av den heller. Så jeg våkna og sovna hele tiden, og yoga timen jeg ville delta på halv ti, ble fint sovet over. Det var nok like greit at jeg får tid til å strekke ut litt her hjemme først, for etter det jeg var med på igår, kan jeg såvidt lee meg, haha. Så ser jeg meg i speilet og forventer å se fem kilo lettere ut, fordi jeg føler jeg har trent rumpa av meg, hahah... Tenk hadde det gått så fort.

Jeg pleier å få litt panikk når jeg våkner så seint, men til tross for å ha våkna hele tiden i natt, føler jeg meg helt greit. Jeg skal bare tusle litt her hjemme idag, lage middag, og gjøre yoga, siden jeg har fri. Jeg har lyst å ut å ta litt flere bilder også, for da jeg våkna idag så jeg et tykt lag med snø utenfor. Åå, det var så fint der sola skinte på den!

Nå spiser jeg litt, planlegger resten av dagen i Bullet journalen min, og ser litt på Seanelliottoc (svogeren til alfie deyes) på youtube, før jeg skal begynne på husarbeidet. Håper at støvsugeren på et magisk vis går i oppløsning om jeg ser lenge nok på den, og har veldig troa på det, haha.

Hva med dere, hvordan har dere det idag? Jeg la foresten ut en ny video på youtube kanalen min igår, om dere vil se den, HER.  Jeg har egentlig veldig mange kule ideer til yt, men har ikke noe bra kamera akk nå, så må finne ut av det, tehe..Men ha en fin tirsdag videre dere!

- Janne

Mål og planer for denne uken

Hallo!

Åh, nå har jeg akkurat kommet hjem fra en deilig og hard yoga time. Jeg har kjøpt et ti dagers kort på yogastudioet like ved meg, men jeg har ikke fått ordentlig beskjed om hvilke timer jeg kan delta på. Jeg "bare" møtte opp(veldig skummelt) og vips var jeg med i en halvannen time yoga klasse som hadde fulgt et program, i ti uker(!!!!!!). "Joda, det går nok bra. Bare ikke skad deg", sa instruktøren. Jeg gikk nervøst med inn og komme like hel ut igjen, utrolig nok. Det gikk fint, og det meste hadde jeg vært borti før. Jeg trodde riktignok jeg skulle dø innnimellom, men det var veldig deilig å lee hele kroppen, og ikke minst lære noe nytt. Dagen idag starta ikke så bra, skikkelig blå mandag, men jeg fikk snudd den rundt. Før yoga timen hadde Even og jeg en liten powernap, fordi han har jobba i helga, og jeg har hatt hodepine de siste to ukene. Jeg gjorde veldig rolig yoga tidligere idag også, som pleier å hjelpe på hodepinen, men ingenting hjalp. Jeg er glad jeg dro på timen idag værtfall, for etter den, og Even's hjemmelagde fiske middag som venta på meg da jeg kom hjem, kurerte hele hodepinen. Ikke la dere lure av hjemmelaget middag og yoga timer, jeg lå helt stille hele helga og stappa i meg sjoko boller(og alt annet jeg kom over), bare så det er sagt, haha... Men det føles bra å starte uka på denne måten, og det å se hvor sykt mye som kan skje og endre seg i løpet av en dag, om en bare holder ut.

Jeg har sett mange skrevet innlegg om deres mål og planer for den kommende uken, og tenkte jeg kunne gjøre det samme, nå som jeg først er helt avslappa og konsentrert (that's first).  Det er jo veldig fint å få skribla ned en slags plan over hvordan man vil uka skal bli, og hva slags avtaler man har.

♥ Bestefar sin 70 årsdag - Til lørdag skal vi feire bestefar, og det blir sååå gøy!

♥  Tilbringe mer tid med Even -  Det er ikke alltid vi får vært like mye sammen, selv om vi bor sammen. Han er mye på skolen så da er jeg her og der, og mye hjemme..

♥  Prøve å møte opp på flere yoga timer på yogastudioet her borte. Det er så lærerikt og gøy, men skummelt.

♥  Komme meg litt. Har vært i så dårlig form de siste ukene, så jeg må få roa ordentlig ned, og ikke gjøre alt på en gang.

♥ Lese mer.

Hva slags mål og planer har dere for denne uken? Denne uka blir bra dere, kjør på!!

- Janne

 

Fem ting du burde gjøre før året er over

Vi har under 50 dager igjen av 2017, og begynner å få knapp tid når det gjelder nyttårsforsetta vi satte oss ifjor. Jeg satte meg mange mål for hele året, og etterhvert som året har gått har jeg innsett hvilke mål som faktisk er viktige for meg å bruke tid på, langsiktig. Jeg føler jeg har fått til de største måla mine for 2017, men det er likevel noen småting jeg sitter å føler på at jeg ikke har fått gjort, både for andre og for meg. Jeg prøver hele tiden å vokse som person og suge til meg all kunnskap jeg kan, spesielt fra de eldre. Jeg tar ikke til meg alt, og går ofte på smeller, men jeg føler jeg lærer noe hele tiden. Man lærer så lenge man lever, sies det. Men det er så få som er villige til å lære, og som er åpne for nye ting. Det er jo slik man vokser som person! Nedenfor har jeg listet ned mine forslag til ting du burde gjøre før året er over. Det er ikke nødvendigvis livsendrende, men kanskje noe som kan hjelpe på selvfølelsen, eller på å forme personligheten sin litt? Jeg gjorde ikke noen av de tinga her for tre år siden, men er glad jeg gav det en sjanse. Let's see.....

♥ Les en bok - Ja, noen synes det er kjedelig å lese. Men man lærer virkelig så mye, uansett hva slags bok man leser. Det finnes en bok for alle. ALLE!

♥ Bli organdonor - Det er så enkelt, bare si det til dine nærmeste at du vil gi bort organene dine om noe skulle skje deg. Du trenger de jo ikke når du har gått bort. I tillegg kan det jo faktisk være deg som trenger et nytt organ en gang. Det hadde ikke gått uten donorer. Takket være organdonor, ble grand onkelen min sitt liv reddet, og oldemoren min slapp å se sitt siste av tre barn gå bort før henne.

♥ Se en dokumentar - Om du er typen som blir veldig fort påvirket kropps og mat messig, burde du være forsiktig når det gjelder slike dokumentarer, men det finnes jo så utrolig mange andre bra dokumentarer, om alt fra hendelser fra krigen, mystiske drap(bare for å få ett perspektiv på hvor syk værdenen vår er liksom), flotte dokumentar om jorda vår, osv. Jeg har skrevet noen innlegg om dokumentar tips, blandt annet HER.

♥ Mediter - Jeg sverger, det vil endre livet ditt (og til de rundt deg, for du blir mye lettere å ha med å gjøre. Det skal nok enda litt mer til når det gjelder meg, men det hjelper veldig, haha.. Jeg har laget en youtube video om hvordan du kan gjøre det HER.

♥ Gå igjennom gamle ting, og gi de til vedledighet - Det er nok masse "dritt" du har samla opp det siste året, som du ikke vil trenge i det kommende året, men som andre folk faktisk kan få glede av. Veldig lurt, og en fin ting å gjøre også.

Har dere noe å adde til listen?

- Janne

Første tegn på jul

Hallo!

Nå er jeg hjemme hos mamma og pappa igjen. Jeg blogger nesten kun når jeg er her, og ikke i leiligheten. Jeg får ikke den tiden og roen som jeg får her hjemme. Da er jeg mest mulig med Even også. Jeg kom hit på formidagen idag, siden Even skal noe i helga. Vibeke kom hit, og vi sminka oss litt og ordna oss. Det orker jeg aldri, men det fikk meg til å føle meg bedre. Vi dro på et lite kjøpesenter for å finne fardagsgave, og en liten gave til søskenbarnet vårt, som har fått en nydelig liten bebi gutt nå. Vi raska med oss alt for masse jule godt, som vi måtte smake litt på mens vi så på julefilm. Første juletegnet, bortsett fra resten av butikken som er full av nisser og julekuler. Når de lager Ballerina kjeks i pepperkake smak, med sjokolade krem i, måå man jo smake, haha. Flere hundre kalorier senere, ble vi kvalme, og kom oss avgårde til "onkel", for å hilse på lille Oskar, og foreldrene hans. Såå nydelig! Alle søskenbarna mine kjøper hus, forlover seg, eller får barn og jeg sitter her og håper på å få servert mat av mamma og pappa, haha... Neida, men det har vært en veldig fin og koselig dag. Det blir godt å være hjemme å slappe av litt noen dager nå, før jeg drar tilbake igjen til yogatimer, møter og kjæresten. I helga skal jeg være lat, slappe av og være med familien.

 

Hva med dere, hvordan har dere det idag?

- Janne

Prosjekt bulletjournal - November

Hallo, hvordan går det?

Nå er det november(som jeg håper dere har fått med dere, haha), og jeg har endelig fått satt meg ned med bulletjournalen min. For dere som ikke vet hva en bulletjournal er, har jeg skrevet et veldig detaljert innlegg om det HER, om dere vil sjekke det ut. Enkelt sagt, er det egentlig en veldig detaljert dagbok. Man får kjøpt slike også, og det er en fin måte å lage seg en oversikt over hva man vil fokusere på, den kommende måneden. Det er også en veldig fin måte å notere seg hvordan en har hatt det måneden som var, og hva en eventuelt kan jobbe mer med. Jeg kan ikke ha for mye å fokusere på, for da blir den bare liggende. Jeg pleier å tegne litt fargerikt og gjøre den så fin som mulig (jeg er ikke såå nøye for jeg vil at den skal se hjemmelaget ut), finne på nytt "design" hver måned til de ulike "spaltene". Feks: Moodtracker, mål for måneden, oversikt over hvor mye vann jeg har drukket, hvordan søvnen min har hvert, osv. Da lager jeg oversikten forskjellig for hver måned, eller fortsetter med det som har funka. Jeg eeeelsker konseptet, og det roer meg å ha litt oversikt. Jeg finner masse inspirasjon på pinterest, weheartit og youtube, og blir veldig inspirert. Om dere vil prøve, anbefaler jeg dere å ikke være så strenge med dere selv, men ha det gøy med det. Dere kan gjøre akkurat hva dere vil med den!

Gjerne vis meg deres bulletjournaler om dere har, eller kom med tips og ideèr. Jeg kan lage en video om det, om dere vil. Jeg er såklart veldig nybegynner da. Jeg filma såvidt litt i den nyeste vlogen min, som kommer ut HER idag, om det skulle være interessant, hehe. En bitteliten oppdatering på bulletjournal prosjektet mitt. Håper det var okei?

Ha en fin kveld videre!

- Janne

Jeg er heldig fordi..

Da jeg kjørte fra leiligheten og hjem til mamma og pappa, igår kveld, kjente jeg at jeg ble mer og mer urolig, glad urolig, jo nærmere jeg kom. Jeg gleda meg skikkelig til å komme fram, fordi det var så tåkete og vanskelig å kjøre. Jeg tenkte at det er faktisk ingen selvfølge at jeg kommer hjem. Litt dystert kanskje, men det er jo sant. Det er mange som bare skal en liten tur, så skjer det noe uventet på veien og de kommer aldri tilbake. Før jeg dro var jeg veldig urolig, og i samtalen med Even snakka jeg om at jeg så gjerne ville på den ene hytta til besteforeldrene mine. Hadde jeg spurt hadde de sagt ja. Det fikk meg til å tenke på hvor heldig jeg er som alltid kommer hjem, og som har så mange hjem å komme til. Jeg har noen som lytter til mine behov, og som alltid vil meg det beste. Noe som igjen inspirerte meg til å skrive dette innlegget. Jeg er heldig fordi:

♥ Jeg har mange hjem å komme til, enten om det er leiligheten, barndomshjemmet mitt, til besteforeldrene mine, eller en av hyttene deres.

♥ Jeg har så mange som er glad i meg og tenker på meg.

♥  Jeg har venner som fremdeles tar kontakt, selv om jeg ikke klarer å møte opp 90 % av gangene.

♥  Jeg har dyr å komme hjem til, og det gjør meg veldig glad.

♥  Pappa låner meg en bil han kjøpte for at jeg skulle låne den, og det setter jeg veldig pris på.

♥  Jeg får bo med kjæresten min, men kan fortsatt komme hjem når jeg vil.

♥  Jeg har en frisk kropp.

♥  Jeg har mat på bordet.

♥  Jeg har fremdeles to besteforeldre.

♥ Jeg blir inkludert i andres planer, og liv.

♥  Jeg har noen som skriver lapper og meldinger til meg, for å minne meg på at det er glatt på veien, at jeg må huske brillene mine, og at jeg har fått medisinene mine (mamma og pappa).

♥  Jeg har søskenbarn.

♥  Jeg har søsken.

♥  Jeg har folk som aldri gir meg opp.


(Fant dette bildet av meg og søskenbarnet mitt Stine, fra en tur til Bergen for tre år siden. Savner deg Stine!)


Vi har så masse å glede oss over, og det er det viktig å huske på, og sette pris på. Jeg er heldig, og veldig takknemlig.

Hva føler du deg heldig eller takknemlig for?

- Janne

Mål for november 2017

Etter en helg med jakt, kino og kvalitetstid med folk jeg er glad i, har jeg lagt vekk bloggen litt. Jeg sitter hele tiden og tenker at jeg må gjøre noe kult jeg kan blogge om, men når jeg gjør noe kult lever jeg meg så inn i det og er så gira for alt jeg orker, at jeg ikke tenker på bloggen en gang, haha. Men det ser jeg på som et godt tegn. Lev først, blogg etterpå? Haha.. Jeg har ihvertfall hatt det veldig fint denne uka med både kjæresten, familien og venner. November er godt i gang, og nå skal jeg sette meg ned å se på måla mine for denne måneden, og hva som er viktig for meg å få til før det braker løs med desember, og et helt nytt og utfordrende år, ææææ... Først, november!!!

♥ Slutte å små handle

♥ Ikke små spiiise så

♥ Begynne på julegavene

♥ Ikke ta ansvar for alle andre hele tiden, sånn at jeg faktisk kan klare å holde mine egne avtaler.

♥ Få unna masse planlegging og "papirarbeid" (lol) sånn at jeg kan gå inn i desember uten å måtte stresse over hva som må gjøres i januar, sånn plutselig..

Dette var mine mål for november. Bring it on! Hva med dere, hva er deres mål for denne måneden?

- Janne

Les mer i arkivet » Desember 2017 » November 2017 » Oktober 2017


Hei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt