hits

10 grunner til å stå opp idag


De aller fleste av oss har nok dager hvor vi helst ikke vil stå opp, eller hvor det faktisk virker fysisk umulig å stå opp. Så om det er fordi en er trøtt, eller fordi en kanskje ikke forstår helt vitsen. Vi mangler motivasjon rett og slett. Kanskje du kjenner deg igjen? Slik føler jeg det ihvertfall noen ganger. Da jeg var veldig syk for noen år siden, klarte jeg ikke bevege meg opp av senga, så når jeg tenker på det, føler jeg meg heldig og kommer meg opp likevel. Men ikke alle har det i minnet, og spesielt ikke på slike dager. Det hjelper ikke alltid å ha de logiske og forpliktende grunnene heller, som jobb og skole. Derfor tenkte jeg å komme med 10 grunner til at du burde stå opp idag. Både små og store. Håper det kan hjelpe.

♥ Èn ting er selvfølgelig skole og jobb,selv om det ikke for alle er en motiverende grunn, men for de fleste er det en stor nok grunn. Om du har fri, eller ikke har jobb eller skole, kan det virke som det ikke er vits å stå opp. Men det er det! Alle har minst èn grunn til å stå opp. Hva med denne dagen du mister til å bli liggende i senga. Når en først bare kommer seg opp, er det lettere å starte dagen, og da kan det fort snu. Stå opp, spis, lær deg et nytt språk, instrument eller en ny yoga pose. Embrace the day, du lever!

Noen du er glad i - For meg hjelper det at jeg må ut til kaninene mine, og hunden min for å gi de mat, kos og mosjon. De venter på meg og er avhengige av meg for å få gjort alt dette, så da må jeg bare komme meg opp. Å se hvor glade de blir hjelper veldig. Da har jeg gjort noe bra for noen, og føler meg automatisk bra. En veldig god grunn til å stå opp mener nå jeg. Har du ikke dyr, har du kanskje barn, eller andre familie medlemmer du kan stå opp til?

 Finværet - Sola titter frem nå, noe som gjerne gjør det lettere å stå opp uansett, men bare tenk hvor deilig det blir når du faktisk kommer deg opp. Du får sol i fjeset, vitamin D, mosjon, frisk luft. Noe så fint!

 Favoritt drikken din - For meg kan det hjelpe å stå opp, sette meg under teppet og drikke kaffe. En fin og myk start på dagen.

For å vokse - Jeg nevnte det i første punkt, men for å få mest mulig ut av dagen, og tiden her på jorda (ur so deep i can't even se ya). Bruk tiden godt, voks som person, lær deg noe nytt som gir deg enda en grunn til å stå opp. Plutselig har du kjempe lyst til å stå opp for å spille gitar, gjøre yoga, eller skrive en bok.

Lese en bok - Da får du både litt kunnskap, kos og glede. Jeg lærer mye av å lese, uansett hva slags bok det er, og det er så avslappende og fint. En liten pause som faktisk gir deg noe, og som får deg til å føle deg litt fornuftig likevel. Imotsetning til det å sove bort halve dagen.

Et godt måltid - Jeg elsker å stå opp til litt musikk, og danse rundt i pysjen mens jeg lager en skikkelig god frokost proppfull av energi. Jeg er riktignok en dansende zombie til å begynne med, siden jeg er så trøtt, men det hjelper virkelig.

Du har muligheten til å glede noen.

Du kan øve på å være mer tilstedet i løpet av dagen. Awarness. Veldig viktig og undervurdert.

Den siste grunnen til å stå opp, er fordi du lever. Du er tilstedet og du er jævli heldig! Ikke ta det for gitt. Du vet aldri om du er like heldig dagen etterpå. Man skal ikke bli så hysterisk at man blir deprimert og stressa altså,men ha det i bakhodet..

 

Er ikke dette gode grunner til å stå opp, vet ikke jeg. Man må selvfølgelig lytte til kroppen sin, for noen dager trenger man ekstra hvile. Sånn er det bare. Jeg vet bare hvor mye jeg gikk glipp av de to-tre åra jeg basically var sengeliggende, så nå prøver jeg å minne meg selv på hvor heldig jeg er. Jeg hadde et par flotte mennesker rundt meg som fikk dratt meg opp, spesielt mamma, men ikke alle har det. Derfor håper jeg virkelig denne listen inspirerte dere. Om ikke mye, men ihvertfall litt.

Hva får deg opp på en dårlig dag? Gjerne kom med tips til meg og de som eventuelt leser dette innlegget. Ta vare på dere selv, og hverandre, og ha en fin dag.

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:
Janneskoglii

Lillesøsters blogg:
resjaktogreise / Hun deler innlegg om sine forberedelser til backpacker året sitt. Anbefales virkelig!

10 kommentarer

Bitte-Louise

25.04.2018 kl.08:03

Likte dette innlegget veldig godt :D

Jannike

25.04.2018 kl.08:27

Så fint innlegg! Ønske deg ein fin onsdag:)

kaosverden89

25.04.2018 kl.09:13

Flott innlegg :) Ha en fin dag ❤️

Janne Haukom Breland

25.04.2018 kl.09:31

Jeg er helt enig i det siste punktet, man vet aldri...

Møter jeg en dag som er ekstra tung å stå opp på fordi jeg har kjipe følelser, så er det ofte solskinn som hjelper meg i å komme meg opp og å få startet dagen =) Det gjør godt på energi og humør. Med andre ord: vinteren er noe dritt! Haha.

Victoria Larsen

25.04.2018 kl.09:41

For et nydelig innlegg og SÅ sant! Helt enig i alle punktene du nevner og det er så viktig å tenke over, spesielt på dårlige dager.. :-) <3

Kathrine Skaug

25.04.2018 kl.10:16

Herlig å lese, og mange gode grunner! :) Leste innlegget da jeg enda lå i sengen faktisk, nå har jeg fått dusja og stått opp heldigvis :)

Nina

25.04.2018 kl.12:43

Fint innlegg:)

Silje

25.04.2018 kl.12:57

Så fint innlegg! Liker grunnene! :-D

annebe

25.04.2018 kl.15:39

Mye bra her..viktig å være tilstede i øyeblikket..:)) Finvær har en bra innvirkning på min form og humør :)) Og litt påfyll av både god mat og lærdom blir jo aldri dumt det.. Fin dag videre til deg <3

Celine

25.04.2018 kl.16:53

Så fint inlägg <3

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
♡ Design av Tonjemt ♡