hits

Jordens dag - Hva kan vi gjøre?


Idag er det jordens dag. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke visste at det fantes en slik dag. Jeg klandrer meg selv for å ikke ha gjort nok research, og jeg er frustrert over at bygda mi ikke har lært oss nok. Hvorfor har vi ikke et arrangament, en stand, en dag hvor vi feirer jordens dag, får barn engasjert, viser hvordan jorda vår er vs hva de tror. Hvorfor gjør vi ikke dette til en stor ting? Jeg vet ikke hva dagens barn lærer på skolen om dette temaet, men jeg håper det er mye. Bygda mi er flinke til å sortere, vi er flinke til gjenbruk, men vi er så alt for opptatt av oss selv og ikke planeten vår. Her jeg bor er den største hobbien å lage barn, men hva lærer de barna sine? Jeg skal ikke sitte her å late som jeg vet det, det er heller ingen kritikk til foreldrene, bare nysjerrighet. Jeg vokste opp bevisst på gjenbruk, og at alt hadde en verdi. Men vi lærte fint lite om hvordan vi skulle ta vare på dette vakre landet våre forfedre bygde opp. Det gjør meg så sint og frustrert. Men alt dette er bare ord, og prat. Jeg kan jo også gjøre noe, og ikke bare forvente at andre skal gjøre noe. Det er opp til oss som enkelt individer å ta tak, men vi bare venter på at andre skal gjøre det. Idag skal jeg suge til meg kunnskap, og jeg skal prate høyt om den kunnskapen. Jeg skal virkelig lære noe, og tenke på hvordan jeg kan bidra til samfunnet vårt, og hvordan jeg kan engasjere bygda mi til å bry seg om det samme. Jeg skal slutte å prate, og begynne å gjøre.

 

 

                             

 

Har dere noen tips og forslag til hva jeg kan gjøre, dokumentarer jeg burde se, eller bøker jeg burde lese angående dette temaet? Jeg tar imot alt. Ellers vil jeg dere skal bruke litt tid på å tenke over dette temaet idag.. Jeg deler mange quotes, bilder og tanker om dette på Instagrammen min, så gjerne sjekk ut den.

- Janne


Youtube: Janneskogli
Instagram:
Janneskoglii

Lillesøsters blogg:
resjaktogreise / Hun deler innlegg om sine forberedelser til backpacker året sitt. Anbefales virkelig!

Bloggens Facebook side:
Myonlinediaryy

Blogg gruppa mi på Facebook:
Blogghjørnet

5 kommentarer

kaosverden89

22.04.2018 kl.15:46

Ha en fin dag :)

Fysioterapeuten

22.04.2018 kl.16:03

Det aller beste man kan gjøre for jorden er å slutte og spise animalske produkter :)

Pie in the sky

22.04.2018 kl.16:55

Så bra at du skriver om et så viktig tema :-)

livetmitt93

22.04.2018 kl.19:17

viktig dag :)

frodith

22.04.2018 kl.19:43

Jeg er for den siste der, at man skal lage HVER dag til jordens dag. For EN dag hjelper ikke :-/

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
♡ Design av Tonjemt ♡