hits

Ting jeg setter pris på etter jeg flytta ut


For første gang iløpet av mine 22 år bor jeg nå helt alene. Jeg har alltid bodd enten hjemme hos mamma og pappa, med en søster, eller som dere vet, litt med kjæresten. Det er rart å skulle gå fra å flytte hjemmefra og til en kjæreste, og ihvertfall å flytte fra en kjæreste du fremdeles er sammen med, for å bo helt alene. Sånn er det ofte når man er ung. Det er så mye mer enn selve forholdet som spiller inn. Økonomi, ulike livssituasjoner som skole, jobb, osv. Heldigvis er jeg såpass trygg på både forholdet mitt, og familien min, at jeg vet Even og jeg kommer til å flytte sammen igjen, og om det ikke passer seg å bo alene, kan jeg alltids flytte hjem igjen. Per dags dato bor jeg ihvertfall helt alene, og det var lettere enn jeg hadde trodd. Jeg er en person som trenger mye alene tid. Jeg trenger å kunne gjøre yogaen min, lese, være kreativ med malesakene mine, og ha det pip stille mens jeg gjør skole arbeid. Det eneste er at når jeg da har kjæresten på besøk, eller drar hjemom en natt, er det plutselig kjempe vanskelig å skulle være alene igjen. Da merker jeg veldig godt den forskjellen på å bo alene, og sammen med noen andre, på både godt og vondt. Jeg har vokst enormt på de månedene jeg har bodd vekk, både med Even, og alene, og jeg har blitt flinkere til å sette pris på ting enn før. Her kommer jeg med noen punkter over ting jeg setter mer pris på nå som jeg har flytta ut.

 

                  

♥ Ferdig middag - Even var veldig flink til å lage middag til oss, og hjemme lager mamma og pappa middag hver eneste dag. Det frister liksom ikke så å lage middag til bare meg, spesielt når jeg ikke har fryser så jeg kan spise opp restene lenge etterpå. Heldigvis bor jeg nærme mamma og pappa, så jeg spiser ofte deres rester, blir innvitert til middag, og jeg får låne frysa, haha.

♥ Noen som handler for/ med meg - Jeg slapp å dra på butikken alene da jeg bodde med Even, og da jeg bodde hjemme. Nå er det kun jeg som står for handlinga. Jeg pleide å stå for handlinga hos Even og meg også, men da var han med meg, og jeg var flinkere til å kjøpe sunne varer fordi det ikke bare var til meg. Nå har jeg ikke ansvar for å få i han mat, så da blir det ofte bare noe halvfabrikata....

♥ Ferdig koka kaffe - Jeg satte stor pris på det før også, men ekstra nå som jeg kommer hjem og mamma har nykoka kaffe, mmmm.

♥  Nytt sengetøy - Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke er flink til å tenke på det, og skifte på senga. Men det merkes jo når man har gjort det, så jeg setter virkelig stor pris på å komme hjem til nytt sengetøy.

♥ Tv tid med familien - Jeg har ikke tv i leiligheten, så jeg ser på "Home and away" på tv2 sumo, og det er greit det altså, men vi pleier alltid å se det sammen hjemme, etter middag, og det har vi gjort siden barneskolen.

Noen andre som har flytta hjemmefra, og har lagt merke til noe slikt? Viktig å sette pris på de små tinga. Nå venter en stooor innlevering på meg, som jeg har utsatt alt for lenge. Yay. Ha en fin fredag dere, og husk å meld dere på konkurransen min om miljøvennlige tannbørster, HER.

- Janne
 


Youtube: Janneskogli
Instagram:
Janneskoglii

Lillesøsters blogg:
resjaktogreise / Hun deler innlegg om sine forberedelser til backpacker året sitt. Anbefales virkelig!

Bloggens Facebook side:
Myonlinediaryy

Blogg gruppa mi på Facebook:
Blogghjørnet

 

 

16 kommentarer

Tonje Pettersen

13.04.2018 kl.14:36

Det jeg savner mest er det å slippe og lage middag hver eneste dag ! :)

Janne

14.04.2018 kl.23:16

Tonje Pettersen: hehe ikke sant:)

Kathrine Skaug

13.04.2018 kl.14:43

Så fint å lese :) Jeg bodde på studenthybel de to første årene under bacheloren, og flyttet hjem igjen for to år siden. Merket veldig på det, at det var rart å være alene - men likevel var det deilig å kunne bestemme selv ting og :)

Nå er jeg litt forsynt med å bo hjemme igjen, så når jeg er ferdig med studier til sommeren blir det nok å flytte for meg selv veldig snart :)

Janne

14.04.2018 kl.23:13

Kathrine Skaug: jaa skjønner det godt! Jeg synes også det var såå vanskelig å flytte, men når jeg kom hjem igjen merka jeg hvor mye jeg hadde vokst uten å legge merke til det. Man har nok godt av å lære å stå på egne bein, så lenge en vet at en kan komme hjem om en har behov for det. Lykke til<3

kaosverden89

13.04.2018 kl.14:51

Ønsker deg en fin dag :)

Janne

14.04.2018 kl.23:11

kaosverden89: Takk det samme:)

Victoria Larsen

13.04.2018 kl.14:52

Ååh, så utrolig fine punkter som jeg kjenner meg godt igjen i :-) God helg!

Janne

14.04.2018 kl.23:10

Victoria Larsen: Såå bra :D God helg!

livetmitt93

13.04.2018 kl.16:24

god dag videre:)

Janne

14.04.2018 kl.23:07

livetmitt93: Takk det samme:)

frodith

13.04.2018 kl.18:49

Mye man setter pris på av ting som VAR, når man flytter ut. Jeg setter pris på å gjøre mange av tingene selv..Men blir sjeleglad hvis Hr Frodith plutselig har ordnet litt ekstra :-)

Janne

14.04.2018 kl.23:06

frodith: hehe ikke sant :D

mairho

13.04.2018 kl.19:50

Jeg har selv aldri bodd helt alene, men kjenner meg igjen i mange punkter likevel! Det var stor kontrast å flytte fra familien i Harstad til å dra til Oslo med kjæresten. Men jeg har det i det minste veldig bra, og jeg føler selv at jeg har vokst masse på å få være mer selvstendig! :-)

Janne

14.04.2018 kl.23:02

mairho: åå skjønner! Ja det er utrolig hvor fort man vokser når man bare må:)

Charlotte

13.04.2018 kl.22:33

kjempefine ting :D

Janne

14.04.2018 kl.23:00

Charlotte: Hehe takk:)

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
♡ Design av Tonjemt ♡