følelser og tanker, søsterdag og innflyttningsgaver.


Klokken er halv ett og jeg er endelig tilbake i senga mi. Jeg burde kanskje ikke sette meg på pcn nå, siden jeg skal tilbake til kurs og rutiner igjen i morgen, men jeg trang å skrive litt. Pysjamas buksa har vært på noen timer, tablettene er tatt og tennene er pussa, så jeg er klar. Jeg føler meg bare litt urolig av en eller annen grunn. Jeg liker jo å ha ferie, det å kunne være med søstrene mine og familien min så mye som mulig. Det har jeg gjort idag. Men jeg føler likevel ikke at jeg har fått vært nok med de en og en. At jeg har fått satt meg ned og hatt nok viktige samtaler med familien min før vi flytter ut for høsten, at jeg har fått leve ordentlig i nuet sammen med de jeg er mest glad i. Jeg tenker mye på det, at mange av oss er så inni telefoner og serier at vi glemmer det. Men jeg prøver å være obs på det. En stund hadde jeg dårlig samvittighet for hvert minutt jeg satt på rommet mitt, fordi jeg følte jeg kasta bort viktig tid med familien min, men da måtte jeg bli litt mindre hysterisk, haha.  Jeg prøver å spørre familien min hvordan de har det hver eneste dag, fordi jeg vil vite det, og jeg prøver å tenke at nåå, nå i dette øyeblikket har jeg det bra og er takknemlig. Jeg hadde et sånt øyeblikk da søstrene mine og jeg kjørte bil til byen idag (vi bor på landet). Vi sang, hørte på musikk, lo og bare var sammen. Da smilte jeg for meg selv og tenkte at nåå har jeg det bra, sånn liker jeg å ha det. Jeg sa det faktisk høyt også, at jeg satte pris på slike øyeblikk, og de responderte med det samme, og da smilte jeg enda mer. Jeg tenkte det var rart å si det, å tenke sånn. Jeg har jo hørt at jeg minnes om ei gammal dame noen ganger. Men jeg er jo takknemlig, og da er det jo viktig å vise det, si det, og minne andre på det. Jeg er så redd for at vi glemmer det. At vi glemmer å se hvor fort vi vokser, at jeg flytter ut nå og ikke får se søskna mine og foreldrene mine like mye mer. At de spesielle øyeblikka blir sjeldnere og sjeldnere. Enten er det en vanlig følelse, eller så er det Petter Pan syndromet som slår litt ekstra hardt inn nå som hverdagen begynner igjen.

Men jeg har hatt det veldig fint i sommer, uansett hvor mange samtaler vi har rukket å ha. Jeg har rukket å være masse med alle sammen. Spesielt mamma og pappa faktisk. Jeg har satt de først hele tiden, fordi jeg ikke vet hvordan denne høsten blir enda, og fordi jeg ikke gidder å bruke tiden min på fulle ungdommer som kommer og går som de vil, og snakker stygt om alle de henger med, haha. Jeg har vært med de på mange bilturer og båtturer, og jeg har fått gjort mange små koselige ting med både de og søstrene mine. Jeg har sett venner også, og jeg setter pris på alt jeg har fått gjort i sommer. Jeg både gruer og gleder meg til i morgen, og høsten. Alle endringene. Jeg trang å bare skrive litt, få ting litt ut, og puste litt. Jeg er kjempe takknemlig, og jeg har hatt en fin dag, men jeg er nervøs, og da hjelper det å få litt perspektiv på ting, av å se ting sort på hvitt.

Idag har jeg som sagt vært med Vibeke og Rikke hele dagen. Det var egentlig det dette innlegget skulle handle om, og om hva vi hadde gjort idag, men det ble visst litt dypere enn som så, også, haha. Men jeg kan si det likevel! Vi har vært på alle mulige kjøpesenter for å finne ting vi trang. Da kjøpte vi blandt annet en innflyttningsgave til Øystein og Vibeke, som var et basseng. Da vi kom hjem, sa pappa at han hadde et dobbelt så stort et i kjelleren vi aldri hadde brukt, så det var jo litt bortkasta. Da kunne de kanskje fått noe mer fornuftig av oss, men da fikk de to basseng istedet, haha. Vi rydda og ordna litt, spiste middag, og fylte i bassenga. Eller, vi fikk fylt det ene, mens det største står fortsatt. Elvin og Tormod kom for å hjelpe oss, og senere kom mamma og pappa også. I mellomtiden spilte vi litt volleyball med flere familie medlemmer. Jeg orka ikke å spille så mye og være så sosial, og rydda litt istedet (ble med litt) Da alle hadde dratt, kom jeg tilbake igjen (haha, sær), og fortsatte med bassenget. Vibeke og jeg kokte faktisk vann, og gikk med sikkert 15 bøtter til sammen, bort til bassenget, for å få det litt varmt til vi får ordna noe smartere. Det ble fyllt opp fortere enn med bare hageslangen, men det var jo fremdeles iskaldt såklart, haha. Men vi fikk testa det! Vibeke ble ihvertfall fornøyd med gava, så får vi finne noe Øystein også liker kanskje. Han har nok ikke tålmodighet til å sitte stille i et basseng, haha. Etter vi testa bassenget, gikk vi inn og så Frozen og spiste litt godteri. Øystein kom hjem og så den med oss også. Jeg rakk ikke det siste kvarteret, men det var koselig likevel. Her kommer noen bilder fra dagen:

Vel, dagen og dagen, et par bilder av det tomme bassenget, og de andre som spiller volleyball. Dere får følge meg på Instagram for å se litt mer også, om dere vil. Ellers har vi vlogga litt idag, så kanskje jeg legger ut en video. Men det var mest for vår egen del, så vi glemte å filme hele tiden. Vi hadde det så gøy. I tillegg regnte det så mye noen ganger, at vi bokstavelig talt måtte løpe rundt og lete etter bilen etter shoppingrunda, haha. Da tenker man ikke på å ta fram kameraet. Vibeke filma faktisk reaksjonen vår da vi endelig fant bilen da. Såh, det var over 1000 ord om dagen min, og litt om hvordan jeg føler meg idag. Nervøs, forvirra, men glad og takknemlig. Nå er jeg klar for å legge meg. Takk til dere som fremdeles stikker innom. Det setter jeg pris på. Om dere har noe på hjertet, må dere bare tømme dere. God natt!

- Janne

4 kommentarer

Victoria Larsen

01.08.2017 kl.10:40

Så koselig å få! Så godt du har hatt det fint med familien :-)

Janne

07.08.2017 kl.15:33

Victoria Larsen: mhm:)

01.08.2017 kl.12:41

Hadde vært gøy om vi kunne følge Din flytting også, på film?

Hvor flytter du?

Janne

07.08.2017 kl.15:33

Anonym: skal fortelle alt og filme det når jeg har ting mer på plass:)

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡