Hvordan jeg trener i sommer


Før hadde jeg vanskelig for å lee meg om vinteren ettersom jeg ikke har noen spesielle hobbier, der man er aktiv, om vinteren. De senere åra jeg jeg slite litt med det å faktisk få til en skikkelig treningsøkt i sommerferien. Søvnmønster og kostholdsrutinene havner fort i ubalanse, ettersom man gjerne kaster seg med på ting helt spontant, fordi man har ferie og ikke trenger å legge seg enda. Da tenker man kanskje at man har god tid til å trene senere, også blir det ikke noe, fordi noe morsommere kommer i veien. Det kjenner jeg ihvertfall veldig på selv akkurat nå. Jeg trente så bra tidligere i år, og hadde ordentlig bra rutiner, men nå har alt bare blitt et evig kaos på den fronten. Spesielt nå som jeg bruker så mye tid på youtube og redigering. Men jeg leer meg og er relativt aktiv, så jeg tenkte å komme med mine tips, og fortelle litt om hvordan jeg holder meg aktiv/trener, om sommeren. Litt ironisk at jeg drikker brus og spiser sjokolade mens jeg skriver dette innlegget, men hey, kostholdsprat tar vi en annen dag..

♥ Toppturer - Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har gått mange toppturer i år. Det har ikke frista så mye å gå på fjelltur nå i denne varmen, men bare en liten tur når sola ikke er så intens, gjør godt for både kropp og sjel! Den utrolige utsikten på toppen, gjør alt verdt det. Bare husk å drikke masse vann!

♥ Tur med hunden - Nå har jeg jo hund, så for meg er det på en måte en liten gullbilett når det gjelder å komme seg ut. Det er jo ofte det som er vanskeligst for folk, inkludert meg, det å faktisk komme seg ut av døra. Men når jeg gjør det, er det stort sett i sammenheng med å få lufta Balder. Noen ganger tar vi bare en liten luftetur så han kan gå på do, andre ganger tar jeg han med på tur, enten de er korte eller lange, og avslutter gjerne med en badetur. Det viktigste er jo å lee seg.

♥  Svømming - Jeg nevnte det jo over, men ofte etter gåturene våre, har Balder og jeg tatt oss en liten svømmetur. Det er jo ikke mye svømming det blir med en valp med seg, men i det siste har Rikke vært mye med, og da bytter vi på å passe på Balder. I tillegg har jeg svømt litt når jeg har vært på båttur med familien. Båten er stor nok til å kunne ha en styrkeøkt eller yoga der, men svømming er jo helt perfekt.

♥  Elipsemaskin - På Balder sitt rom (Vibeke sitt gamle rom), har vi en elipsemaskin, og den har jeg brukt veldig mye i år. Det har blitt litt mindre nå de to siste månedene, men den blir fortsatt mye brukt, og den er så kjekk. Jeg brukte den senest på torsdag. Da løp jeg kun i 20 minutter, men det var det jeg orka akkurat da, og det var så mye bedre enn ingenting. Det frister ikke alltid å ut i varmen å løpe, så da tar jeg med meg bordvifta mi og pc'n min inn til elipsemaskina, og trener litt.

♥  Bakkeløp - I det siste har jeg tydd mer til bakkeløp. Det er j*****, men så deilig og effektivt. Korte og effektive treningsøkter kan være vel så bra, og jeg føler meg kjempebra etterpå også. Værtfall en stund etterpå, haha.

♥  Korte styrke økter - Jeg fikk stramma inn magen en del tidligere i år (litt værre igjen nå tho), og det var fordi jeg ofte tok korte styrke på hele kroppen, og noen spesifike muskelgrupper, ofte. Det har jeg begynt med igjen nå, og som sagt, korte treningsøkter kan være vel så bra. Alt er jo uansett mye bedre enn ingenting.

Det er slik jeg trener/holder meg aktiv i sommer. Hva med deg, hva er dine beste tips til å holde seg aktiv i sommer? Mitt aller beste tips er jo såklart å finne en aktivitet du liker å gjøre, kanskje aller helst ute. Selv spiller jeg mye volleyball ute, og det er jo veldig aktivt og morsomt. Håper dere har det fint værtfall, uansett hva dere gjør.

- Janne


 

 

9 kommentarer

frodith

22.07.2017 kl.08:23

Jeg tror det eneste jeg gjør er litt turer, ellers blir det dårlig midt i byen her :-P

Janne

22.07.2017 kl.14:44

frodith: det er jo kjempebra det :D

Emma Olsen

22.07.2017 kl.10:56

Er veldig på volleyballen selv, men takk for tips! Skal prøve å bli kvitt Australia fettet :P

Janne

22.07.2017 kl.14:43

Emma Olsen: haha :D

livetmitt93

23.07.2017 kl.14:07

herlig:) får ikke te og følg dæ så følg meg:)

Janne

23.07.2017 kl.14:17

livetmitt93: hvor?

livetmitt93

23.07.2017 kl.14:22

her:)

chrissieste

24.07.2017 kl.17:53

Nå har helsa kommet veldig i veien i det siste da... Har mye veske i leddene for tiden osv som jeg utredes for, men jeg skulle likevel prøvd å vært mer aktiv ja :|

Janne

24.07.2017 kl.23:09

chrissieste: åå så trist å høre:(

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡