Hvordan kjenne igjen giftige venner


Jeg har hatt maaaaaange giftige venner oppigjennom. Noen har kanskje jeg også påvirket på en dårlig måte? Hvem vet.. Uansett, etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg klart å kjenne igjen "giftige mennesker, og jeg har ikke lenger det syke behovet for å ta vare på alle vennene mine bare fordi jeg har hatt de en stund, eller fordi jeg vil at alle skal like meg, slik som jeg engang hadde. Det er ikke lenge siden sist jeg gikk på en smell, og har egentlig bare gitt opp alle mennesker og blitt hjemme, haha. Men det finnes mange gode mennesker rundt meg, heldigvis. Det er mange som spørr meg om hvordan jeg klarer å kutte folk ut, hvordan man vet hvem man burde ta vare på osv, så her kommer noen tips utifra mine egne personlige erfaringer. Håper det kan hjelpe.


 

♥ De hakker på deg konstant - Det finnes mange som hele tiden skal hakke ned på deg, slik at du føler du aldri vet hvordan du kan oppføre deg, fordi du får høre det... Å si ifra om ting er helt greit, jeg liker ærlige folk, men å direkte hakke på deg så du føler deg usikker,er ikke greit.

De prøver å styre/kontrollere deg - Om du ikke får ha egne meninger, en egen stil eller lignende, er det ofte tegn på at vennen din prøver å kontrollere deg, og det er iiiiiiikke sunt. Da prøver man ofte å leve opp til de høye krava deres, som så sjeldent fungerer, og en føler seg dårlig. Det sier mye mer om dem enn om deg.

De snylter på deg - Altså, jeg og vennene mine har alltid lagt ut for hverandre, betalt litt for hverandre nå og da, og i værste fall glemt noen små summer innimellom, men vi har alltid respekt nok for hverandre, til å gi pengene vi skylder, tilbake. Mange sier de ikke vil ha de igjen, så da er det jo genialt med vipps, så en bare kan vipse de over, haha. Men det finnes også mennesker som alltid sier "Åh,kan du kjøpe det for meg, lover du får igjen", noe man ikke gjør, eller "Jeg har bursdag snart, kan du kjøpe den til meg?", selv om du har bursdag først, haha. De ber deg stadig ta med ting, men gir aldri igjen, ber deg legge ut for de, men gir aldri penger tilbake, og lignende. Jeg hadde nylig en slik venn. Jeg hadde ikke barn, hus og mange dyr, så jeg hadde mer penger til overs, men jeg hadde ting jeg måtte bruke de på. Å hjelpe til er ikke noe problem, men når man merker at man har ekstra penger igjen i slutten av måneden, når man kutter noen ut, sier det jo litt.

♥ De får frem de dårlige sidene i deg - Noen har bare ikke godt av å henge sammen. De fremkaller dårlig energi, snakker stygt om andre hele tiden, og får på et eller annet magisk vis dratt deg inn i all verdens mulig drama. Jeg kunne fint henge me halve klassen en dag, og komme på skolen dagen etterpå og oppleve at ingen av de snakket med meg, og så ringte "bestevenninna" etter skolen og fortalte hva alle hadde sagt om meg, mens jeg gikk alene og hun hang med de. Så var det hun som hadde starta alt. Hvem gjør det når de er 19 år(jeg var 17) gamle liksom? Haha...

♥ De vil være med deg om de får noe ut av det - Ringer de deg kun når de trenger fest, penger, en plass å sove, eller noen til å kjøre? Veeel....Venner og venner du.. 

Punktene over er eksempler på "giftige" venner, altså venner du kanskje kunne vært foruten. Jeg sier ikke at jeg er et prakt eksemplar av ei venninne, for jeg er stort sett ikke tilgjengelig noe sted lenger (med mindre de faktisk ringer, jeg suger til å bruke messenger). Men her var værtfall noen eksempler.  Kanskje du har noen punkter å adde til lista?

- Janne

(Se min siste yt video HER)

 

Én kommentar

xoxoem

01.06.2017 kl.13:34

Så bra innlegg :D

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡