FEM BØKER DU BURDE LESE I PÅSKEFERIEN


Hallooo, og god morgen ♥ Idag er det lang fredag, noe som betyr nok en fri dag. Jeg kjenner jeg blir litt sprø av å ikke ha noe viktig å gjøre, men det er deilig å være med familie og venner også.  Jeg dro ikke ut igjen igår, men endte heller opp med å se på film med Tormod her hjemme. Ikke vits å jingse det når dagen hadde vært så bra, haha. Idag er det strålende sol, så jeg skal lese litt, trene, gå med hunden og filme til fredags videoen min. Litt selvpleie dag på en måte. De kan man ikke ha nok av. Som dere vet, leser jeg omtrent like mye som jeg puster, så jeg tenkte å komme med fem bok anbefalinger, som dere andre lesehester burde sjekke ut nå i påska. Jeg leser veldig mye forskjellig, så her er det nok noe for alle.

Tusen strålende soler er en roman utgitt i 2007 av den amerikansk-afghanske forfatteren Khaled Hosseini. Det er hans andre bok, etter bestselgeren Drageløperen. Den eneste boka i skolesammenheng jeg faktisk likte veldig godt. Khaled Hosseini skriver på en så utrolig sterk og fin måte, som gjør at du virkelig lever den inn i handlingen. I denne boka følger man to kvinneliv: Mariam og Laila. Mariam vokser opp i en jordhytte utenfor landsbyen, hvor hun dyrker forestillingen om pappaen som besøker henne en gang i uka, men som verken kan eller vil behandle henne som hans ti andre barn. Hun blir giftet bort som 15 åring til en betydelig eldre Rasheed, som flytter henne til Kabul og kler henne i Burka. Denne er så spennende at du bare må lese den.


Ikke uten min datter en en amerikansk dramafilm fra 1991 med Sally Field og Alfred Molina i hovedrollene. Filmen var basert på Betty Mahmoodys selvbiografiske bok "Not without my daugter" fra 1987. Både boka og filmen handler om en amerikansk kvinne og barnet hennes som i 1984 blir lurt med til Iran av sin iranskfødte mann. Han er en utrolig god mann, men da han kommer hjem til familien sin i sitt opprinnelige land, endrer han seg. De ankommer landet like etter den iranske revolusjon og Betty blir etterhvert tvunget til å underkaste seg de strenge muslimske levereglene i landet. Til slutt klarer hun å rømme landet med datteren sin.


Dette er oppfølgeren til "Ikke uten min datter". Hver uke får Utenriksdepartementet i USA melding om 8 tilfeller hvor barn er blitt bortført over landegrensene av sin mor eller far. Det vil si over 400 i året. Den gang Betty opplevde sitt mareritt i Iran, trodde hun at hun var et enestående tilfelle. Men da hun sto frem med sin historie, strømmet folk til med sine historier, sine lidelser, fra alle verdens kanter.....


William Wisting jobber som politiførstebetjent og får et mord å hanskes med på ei hytte ute i skjærgården. Liket blir funnet i hytta til en profilert TV kjendis og det blir raskt klart at det ikke kun er et enkeltstående mord Wisting konfronteres med. Det kommer inn flere rapporter på innbrudd i andre hytter i området, og døde fugler begynner å falle fra himmelen.. Samme helg som liket dukker opp går Wisting's datter Line fra sin danske samboer. Hun føler ikke hun kan fortsette i forholdet og flytter derfor inn i familiens hytte i skjærgården mens Tommy får beskjed om å pakke sakene sine. Line jobber som journalist i VG, og blir trukket inn i mordetterforskningen  når hun tilfeldigvis kommer over enda en død mannsperson, liggende i en trebåt som flyter i fjæresteinene. Drapsaken utvikler seg enormt, og det er noe som ikke stemmer med Tommy... Jeg har nesten lest den ut, og fy søren så spennende.

Denne boka fikk jeg nettopp av Elida, og har allerede begynt på den. Jeg er så fæl til å begynne på flere bøker samtidig fordi jeg ikke klarer å vente, heh... Denne handler om hvordan vi hele tiden er våre venniners beste heiagjeng, og gjør alt vi kan for å få dem til å se hvor bra personer de er. Men hvorfor er vi ikke sånn mot oss selv? I denne boken bruker Cathrine sine egne erfaringer og metode når hun viser oss hvordan vi enkelt kan bli fri fra kroppspress og perfeksjonsjag. Hun forteller åpent om det hun har holdt skjult for venner, familie og lesere. Dette er en bok for jenter og kvinner som synes kroppspress og perfeksjonsjag kan bli litt mye å takle iblant. Det handler om å finne en naturlig, positiv og feelgood balanse, uten å føle at man går glipp av noe. Da kan du nyte tilværelsen i langt større grad. En selvutviklingsbok uten pekefingre, uten skremselstaktikk og uten at du føler du må gi avkall på noe.

God lesing, og god påske!
 

12 kommentarer

annebe

14.04.2017 kl.15:36

Fine boktips det der...har lest de to øverste og er de andre like bra er de verdt å lese :)) Kos deg med dagen videre :))

liveterherlig93

14.04.2017 kl.15:43

leser kun teori:)

christineskun

14.04.2017 kl.17:35

Flotte tips. ikke lest noen av de faktisk.

Janne

14.04.2017 kl.20:27

christineskun: Det burde du :D

Sharone

14.04.2017 kl.17:58

Jeg har Tusen strålende soler, men har ikke rukket å lese den ennå :-)

Janne

14.04.2017 kl.20:27

Sharone: Det burde du :D

Silje Romundset Karlsvik

14.04.2017 kl.21:09

Oh, lovely! Har ikke lest noen av dem, men må nesten se til å vurderes! Flott innlegg snuppa <3

Janne

19.04.2017 kl.07:47

Silje Romundset Karlsvik: ja det burde du <3 tusen takk!

Yvonne & Terje naatedal

14.04.2017 kl.23:06

Ikke uten min datter har vi lest og sett filmen :) Men ble virkelig veldig nysgjerrig på Selvskryt boken! Veldig gode boktips!

Janne

19.04.2017 kl.07:48

Yvonne & Terje naatedal: Ja det burde dere :D Tusen takk:D

Jeanett Michelle

15.04.2017 kl.23:22

Hørtes ut som utrulig mange gode bøker :) Kos deg masse i påsken<3

Janne

19.04.2017 kl.07:46

Jeanett Michelle: Ja, de anbefales:) Håper du også koste deg<3

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡