URETTFERDIG BLOGG VÆRDEN


Som jeg nevnte i forrige innlegg, er jeg veldig demotivert på bloggfronten for tiden. Eller...Jeg har masse ideèr, og vet egentlig ikke hvordan jeg skal skrive det innlegget her uten å virke skikkelig bortskjemt og sjalu ut. Flere andre bloggere kjenner seg sikkert igjen, og de som ikke blogger og ikke kjenner seg igjen trenger egentlig ikke kommentere det, haha... For når man blogger så blogger man jo stort sett for sin egen del. Om man oppretter en blogg for å tjene penger og bli kjent, kan man banne på at den bloggen ikke vil vare lenge. I de fleste tilfeller er ikke det nok motivasjon til å holde bloggen gående. Jeg vet om en som starta en blogg for å få ting og tjene penger, fordi det virka så enkelt. Designet hennes var ok, og hun var veldig nøye med hvordan min blogg skulle være(ikke for å hjelpe meg), selv om bloggen hennes stort sett besto av selfies, uklare bilder og flere skrive feil enn ordentlige ord. Ikke fordi hun var dårlig til å skrive eller ta bilder, men fordi hun ikke brant for det. Hun elska ikke å blogge, hun ville bare ha godene en bra blogg kan gi deg, og gadd på en måte ikke å prøve. Da det ikke skjedde, slutta hun etter noen mnd. Jeg blogger ikke for å få en kjent blogg, eller ting. Såklart er det kjempegøy når folk spør om jeg vil blogge for de, eller når jeg får muligheten til å vise frem et produkt jeg liker. Men det er ikke derfor jeg blogger. Jeg har jo skrevet litt om hvorfor jeg blogger, og selv om mange andre velger å blogge om noe annet betyr ikke det at det ikke er "gyldige" grunner til å ha en blogg, at de ikke jobber godt nok eller at de fortjener all skryt og ære de får. Jeg synes jo også det er kjempegøy å nå ut til folk, det er jo en stor grunn til at jeg blogger. Jeg vil nå ut til folk med ting jeg brenner for og kan. Men det er så demotiverende når jeg skriver et innlegg jeg synes er så bra og som jeg har jobbet hardt med å samle faktaopplysninger til, som feks organdonasjonsinnlegga mine, også klikker jeg meg inn på en annen blogg, og de får fem ganger så masse tilbakemelding på et innlegg om lip fillers, eller bilder av rumpa si. Da kjenner jeg at jeg ikke orker å prøve lenger. Fordi uansett hvor mye jeg da prøver å sette fokuset på kroppens indre, eller miljø saker, vil det fortsatt være chokers, Kylie lipkits, og Kardashian rumper som er hoved prioriteten blandt min aldersgruppe. Clickbait på de mest dramatiske overskriftene, gir tenåringsjenter 15 mins fame, frem til neste lignende innlegg, og min og andre hardtarbeidende blogger blir glemt. Igjen, jeg sier ikke at de ikke fortjener det, det er bare så merkelig at det er slikt som fenger mer enn innlegg folk virkelig har brukt tid og energi på.

Jeg har tatt meg selv i å bli alt jeg ikke ville bli på bloggfronten; Som alle andre. Jeg legger ut bilder av det samme som andre, jeg har fått samme klesstil som alle andre, og jeg tar opp de samme temaene som alle andre. Da når jeg da ikke frem til noen. Ikke har jeg det gøy når jeg blogger heller, fordi jeg hele tiden føler på det presset om at jeg må ha en bedre blogg. Jeg må ha lyse bilder, fin kropp, om ikke en garderobe må jeg værtfall ha et klesstativ med masse lyse og dyre klær på, som alle andre har. Det virker ihvertfall som det er det folk forventer. I tillegg får jeg drit mange spørsmål om jeg tjener penger på bloggen min, og om hvorfor jeg i det hele tatt gidder om jeg ikke gjør det, og at isåfall vil de også, for det virker så forbaskede lett å blogge. Bare taste litt, ta en selfie, og vips 50000 kroner på kontoen. For det første: Hvorfor i helsikke skal alt handle om penger idag? For det andre, det krever like mye jobb som mye annet. Om man faktisk prøver å skille seg ut og ta opp hjertesaker, som jeg pleide å prøve på, ble man skvisa rett ned igjen fordi man var oppmerksomhetssyk, selvsentrert, manglet empati og forståelse for andre mennesker og gud vet hva..

Jeg prøver å ikke la meg påvirke fordi jeg ikke vil miste selvrespekten(eller fremtidige jobbtilbud) min ved å legge ut nudes. Jeg ønsker ikke å dele sex erfaringer eller syke fyllahistorier ved hensyn til mine yngre lesere (og fremtidige jobbtilbud). Så ingen stor skade er skjedd, men jeg er ikke den bloggeren jeg pleide og likte å være. Jeg får flere og flere lesere og kommentarer som jeg er veldig takknemlig for, men de får jeg ikke fordi jeg er flink eller original, jeg får de fordi jeg er akkurat som alle andre bloggere.

 

32 kommentarer

LilleMilly

27.03.2017 kl.23:40

Fint innlegg, godt skrevet! Ikke lett å være orginal om det gjelder verken blogg eller personlighet. Men men, vi får prøve videre. :))

Janne

02.04.2017 kl.17:34

LilleMilly: mhm<3

Ida Øverland

27.03.2017 kl.23:57

uff ja du har mange gode poenger her, og jeg forstår frustrasjonen din godt. folk må vel bli lei av kylie lipkit snart vel.. hehe.. dessverre er det jo leserne som bestemmer hvem som blir populære bloggere, og ikke bloggerne selv, om du skjønner?

Janne

02.04.2017 kl.17:34

Ida Øverland: Ja det er jo sant:)

Renate Svendsen

28.03.2017 kl.02:04

Sånn tenker jeg også, har en kompis som mener at blogg innlegg må være sånn og sånn og ha det tema osv. Men jeg har bestemt meg for at jeg vil ikke ha en blogg som alle andre har, jeg vil skrive om det jeg vil selv. Mange mener at det er så viktig at du må ha et tema på bloggen, rosa blogger, mamma blogger, natur blogger, osv. Men kan man ikke ha litt av alt? det har i vertfall jeg XD Eller litt forskjellig av ting jeg bryr meg om og tenker. Bra innlegg!

Janne

02.04.2017 kl.17:35

Renate Svendsen: Jaaa heeelt enig!!

TINANNA

28.03.2017 kl.08:23

Håper motivasjonen din kommer tilbake <3 Og du får bare blogge om akkurat det du vil, så blir det nok morsomt igjen :D <3

Janne

02.04.2017 kl.17:35

TINANNA: tusentakk<3 setter veldig pris på de fine kommentarene dine:)

Kristin

28.03.2017 kl.08:28

Dette var bra blogging! Så veldig, veldig sant det du sier, og kjenner meg godt igjen ift arbeid lagt ned vs respons. Håper du blir den bloggeren du vil være igjen, og at folk har vett nok til å bli med på lasset. Jeg blir i alle fall med :-)

Janne

02.04.2017 kl.17:35

Kristin: åå så koselig en kommentar! Tusen takk du <3

Jeanette

28.03.2017 kl.08:30

Kjære, søte deg<3 Du skal fortsette å være akkurat den du er og skrive akkurat det DU har lyst til! La de andre bloggerne være som de er, det er jo nok av dem tydeligvis! Men det er ingen som deg, for det finnes jo kun en;) Så gjør det du brenner for, om du så når ut til én person, så har du gjort jobben din du😊 det vil bli bedre etterhvert!

Janne

02.04.2017 kl.17:36

Jeanette: Tusen tuuuuuuuusen takk for den fine kommentaren. Den åpna øynene mine<3

Nora Piscopo

28.03.2017 kl.09:13

Jeg er ganske enig i det du sier! Det er veldig synd at det er lipfillers og kylie lipkit som ska ha det fulle fokuset fra unge jenter, men dessverre er dette blitt dagens samfunn og slik ting er.. Man kan ikke tvinge folk til å interessere seg for organdonasjon etc, uansett hvor viktig det er.. Og det er kjempe synd, for det er ett myee viktigere tema enn både lipfiller og kylielipkit, og i motsetning til organdonasjon redder ikke disse lipfillersene liv!

Off nei, jeg håper ting endrer seg ganske snart!

Janne

02.04.2017 kl.17:36

Nora Piscopo: Helt enig!

liveterherlig93

28.03.2017 kl.10:12

bra skrevet :)

Janne

02.04.2017 kl.17:27

liveterherlig93: Takk:)

Silje Morønning

28.03.2017 kl.11:10

Dette var et bra innlegg. Håper motivasjonen kommer tilbake og at du iallfall prøver å være original om det er det du vil :)

Janne

02.04.2017 kl.17:27

Silje Morønning: <3

EtVennligPuff

28.03.2017 kl.12:06

Kjenner meg nok igjen i mye av dette ja. Godt skrevet Janne! ;-) <3

Det er jo litt urettferdig, synes jeg selv, at mange times arbeid ikke gir utbytte, på en måte! Jeg har vært skuffet mange ganger, for å si det sånn!

Men du, en liten tanke bare... Hvis din blogg er akkurat lik alle andres og handler om akkurat det samme.. Burde den ikke da bare forsvinne i mengden av "alt det andre"? Jeg tror, og føler og er enig med meg selv om; at du har en SUPER fin, unik og herlig blogg! Jeg digger bloggen din! Også håper jeg at du greier å skape den, akkurat slik DU vil! Jeg henger med jeg altså, uansett! <3

God klem

Janne

02.04.2017 kl.17:26

EtVennligPuff: åå tusen tusen takk<333

Sima Sophian

28.03.2017 kl.12:11

Er så såå enig med deg! Har merket selv om jeg skriver om sminke og overfladiske ting så får jeg flere lesere enn om jeg skriver om noe viktig :SSS

Janne

02.04.2017 kl.17:26

Sima Sophian: Ja ikke sant!

Kjersti

28.03.2017 kl.12:44

Her var det veldig mange gode poenger!

Husk at det er din blogg, ditt sted, det er du som bestemmer, selv om det er vanskelig å ikke la seg påvirke av alt rundt seg, prøv å gjøre det som gjør deg glad :)

Janne

02.04.2017 kl.17:24

Kjersti: ja det er jo sant<3

Bitte-Louise

28.03.2017 kl.17:48

Ååååååå.. Kjempe bra skrivet :D Håper alt går bra med deg :D

Janne

02.04.2017 kl.17:24

Bitte: <3

Sara Gunnerud

28.03.2017 kl.20:53

Bra skrevet!

Janne

02.04.2017 kl.17:24

Sara Gunnerud: Takk:)

Eva

29.03.2017 kl.09:12

Vær deg selv i bloggen din du. Det tar tid å bygge opp et bloggnettverk. Min blogg er ikke akkurat noen temablogg. Jeg blogger om det som faller meg inn der og da. Og jeg bruker også bloggen litt som "klagemur" av og til. Skriver for å få ut tanker og bearbeide. Og så er det godt da, at noen tar seg tid til å lese og komme med vettuge kommentarer eller trøstende tilbakemeldinger.

Og så er det glad-innlegg også. Som gjør at bloggen er kjekk å lese, akkurat de dagene :D Jeg er meg selv på godt og vondt, og tenker i grunnen ikke over hvor mange treff jeg får, eller hvor mange som kommenterer. Jeg er overrasket de dagene jeg ikke blogger, og ser hvor mange treff jeg får da, selv om jeg ikke har vært aktiv. Det gleder meg veldig <3

Alle de rosabloggene, mammabloggene...make-up, helse, barn....det bryr meg en viss plass. Jeg liker å lese om folk, om livet, om hva som rører et menneske. Verden er full av reklame for make up, trening og barnestell. Jeg gidder ikke bruke tid på å lese om kun det.

Kjekt at det er noe for alle. Vær deg selv i bloggen din. Bygg deg et nettverk. Ta vare på dem som kommenterer f.eks.

Du har ditt budskap - Deg selv. Det er DET som er viktig <3

God klem <3

Janne

02.04.2017 kl.17:24

Eva: åå tusen takk for en så fin og støttende kommentar. Det er jo veldig sant det du sier<3

Kristina

29.03.2017 kl.13:10

Så trist at du føler det slik. Du skal blogge om akkurat det du ønsker å blogge om og bry deg mindre om alle andre. Som du selv innleder innlegget, så blogger du for din egen del, og da bør ikke lesertall og kommentarer spille noen rolle? Skriv om ting DU brenner for. Ikke skriv bare for å skrive hvis du føler det blir feil :)

Janne

02.04.2017 kl.17:23

Kristina: Ja det er jo sant. Tusen takk for en så støttende og fin kommentar <3

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡