Hjelper det å blogge om det?


Etter å ha sett igjennom arkivet mitt, og blitt veldig sjokkert over visse innlegg (som er sletta nå), og etter å ha lest andre blogger, sitter jeg igjen med noen tanker og spørsmål. Da bloggen min var enda mindre, før sponsorer og jevnlige kommentarer, blogga jeg en del om mine tanker og følelser. Det var egentlig derfor jeg oppretta denne bloggen. Jeg oppretta den for å ha den som min dagbok, samtidig som jeg kunne vise vennene mine tankene mine uten å måtte fortelle de, haha. (Jeg hadde en blogg som het akkurat det samme, men sletta den, og der var det mer personlig) Men aller mest oppretta jeg den for meg selv, og for å ha noe å se tilbake på. Fremgangen min og slikt. Etterhvert som jeg har blitt eldre og bedre kjent med meg selv, har behovet for å dele og få ting ut på internett heldigvis forsvunnet. Mine dypeste tanker og følelser, hører ikke hjemme på en blogg, og jeg liker bedre å dele oppskrifter, antrekk, tips/anbefalinger eller mindre personlige glimt fra livet mitt. For hva hjelper det egentlig å skrive det på en blogg? Vel, har man det dritt, kan det hjelpe å få det ut, men hjelper det å få det ut på internett? Stort sett får man negative tilbakemeldinger og føler seg enda værre. Men det spørs jo hvordan man vinkler det. Om man prøver å dele sine erfaringer med andre, blir det stort sett tatt bedre imot (med mindre du treffer nett trolla, for de får vinkla det over til noe negativt uansett hva). Jeg husker jeg delte kjempe personlige ting før jeg hadde rukket å takle det helt selv, fordi jeg ville nå ut til folk, jeg ville hjelpe de. Jeg hadde også et sykt behov for at folk skulle forstå. Jeg har fått eposter av mennesker som sliter og sier bloggen min har hjulpet dem, så det gjør meg veldig glad, men de vonde stundene mine har jeg kommet meg ut av ved å jobbe med de fysisk og psykisk, ikke vet å skrive det på bloggen.


The 2014 edition of Janne, haha..
 

Jeg har vært innom folks blogger hvor de skriver sterke historier som når ut til mange, og som inspirerer de til å virkelig ta tak i ting, og det er sykt bra. Men jeg har også vært innom blogger med heftige overskrifter som gjør at de får 15 mins fame, og de tydelig skriver at de ikke har tenkt til eller kan gjøre noe med det. "Jeg er en dårlig venn, men det er ingenting jeg kan gjøre med det", "Jeg er mørkeredd, men sånn er jeg bare født" (Bare små eksempler) Noen ganger har man behov for å dele, man har behov for å få ting ut, få litt trøst og støtte, dele erfaringer og slikt, og det er helt greit, det trenger jeg også innimellom. Men tenk litt over hva dere skriver, for om du dedikerer en hel blogg til sykdommen din, og ikke kan kjenne deg igjen i tekstene dine fem år etterpå, er det litt kjedelig om det er sånn folk fortsatt ser på deg. For hva hjelper det egentlig DEG at du skriver om en forferdelig hendelse i livet ditt, eller en sykdom du har, når du rett og slett bare skriver om hvor fælt du har det, gir ingen tips, og blir drit fornærma når folk ikke forstår? Blir du sykere eller friskere? Jeg mener ikke at du skal slutte å skrive om ting fordi andre reagerer, tvert imot! Gjør det som føles riktig for deg, og det som hjelper deg og situasjonen din, bare tenk litt. Et lite tips og erfarings innlegg fra meg som hadde en litt vel åpen blogg før. På den tiden synes jeg ikke den var åpen, for det var fortsatt bare en liten prosent av hverdagen min, så whatever tenkte jeg, men guuuud som det hjalp å slutte å blogge om det. Å slutte å fokusere så på det på den måten. Jeg begynte å bruke bloggen til noe mye mer positivt for meg selv, og laga en annen vinkling, slik at jeg gav tips når jeg hadde behov for å få ting ut, eller hadde fått mange eposter av folk som trang tips. Men jeg blogga også mer og mer om ting jeg ble glad av, og det gjorde meg mye gladere. Ikke misforstå meg, vil bare få dere til å tenke litt etter, hehe ♥

Hva er dine tanker om dette?

8 kommentarer

liveterherlig93

22.03.2017 kl.17:40

<3

Helle

22.03.2017 kl.17:42

elsker blogen din !

Victoria Larsen

22.03.2017 kl.17:56

Jeg skjønner deg veldig godt, at folk må gjøre som dem føler for. Så lenge det er riktig for deg, som du sier! Bra innlegg :)

Tone V. Vinningland

22.03.2017 kl.18:14

Jeg begynte først å blogge fordi jeg ønsket å ha en plass jeg kunne dele bilder og litt tekster istdenfor å bombadere Facebooken min. Og istedenfor å knote med å lage egen hjemmeside så ble det bloggplattformer redningen. Ferdig og bare til å laste og publisere. Jeg har skrevet om alt mulig men merker at jo mer personlige ting som en skriver jo mer lesere får man. Eller jeg mener da at skriver du et personlig innlegg, er det bedre sjans å få mer lesere på innlegget enn et innlegg du forteller kossen dagen din har vært. Folk liker å lese om andres personlige ting, erfaringer og opplevelser. Slik har jeg fått inntrykk av :) Men nå blogger jeg bare slik jeg har lyst og føler for og det er det som betyr noe <3

dreamofstyle

22.03.2017 kl.19:10

Absolutt ikke alt som bør deles på nett, det er helt sikkert ;) Jeg deler noen ganger innlegg som er i det mer personlige skiktet, kun for å skape bevissthet rundt en "uvanlig" sykdom om jeg kan kalle det det. Mange lurer på hvordan det er å leve med ulike plager osv. Men det er jo overhode ingen grunn til å lage det altfor personlig :) Lov å filtrere litt tenker jeg :) Ha en fin kveld!

Malin H

22.03.2017 kl.21:30

Jeg er veldig enig med deg. Jeg syns det er veldig fint å ha et sted man kan dele tanker og følelser, men selv blir det veldig filtrert når jeg skriver fordi jeg ikke vil dele alt. Og som du skriver må folk gjøre det som føles riktig for seg selv, men skriver man noe veldig personlig kan det være greit å tenke over det noen ganger før det publiseres :)

Mabr

22.03.2017 kl.22:29

Jeg syntes det hjelper å dele ting. Jeg tør fortsatt ikke å dele alt på bloggen fordi jeg er redd det når ut til feil personer. Men jeg unner de som tørr det! Jeg skriver alt ned i dagboken min, og har kanskje ti i arkivet mitt som ikke er publisert. Er så mye tilogmed mine nærmeste ikke vet - så redd de en gang skal finne den og lese. Men egentlig er det jo best og bare få ting ut! Vet ikke om dette hang på grep, men det er min mening <3 Du har en fantastisk blogg:)

EtVennligPuff

23.03.2017 kl.11:02

Fine spørsmål dette her Janne! <3 Og det får meg til å tenke litt videre.. Hva er det som gjør, eller hvorfor, har vi/ føler vi at vi trenger å dele noe som helst på internett? Dèt lurer jeg ofte på. Ofte føler jeg at hele bloggingen min er teit.. "Hva er det egentlig jeg driver med?" tenker jeg! Hva er vitsen med dette!? Men så, som du også skriver her, får jeg tilbakemeldinger på at jeg har truffet noe, noen som takker meg for at jeg delte, noen som kjenner seg igjen. Og da er det plutselig verdt det igjen. Å dele FOR mye er aldri bra, lurt å tenke over at dette faktisk er internett..

Men; det å skrive ned, få respons, ikke føle seg alene om noe, føle samhørighet... -dèt er terapi, det gir glede og det gir nye venner! Jeg hadde aldri "truffet" DEG hvis det ikke hadde vært for bloggen! <3

Også må nesten hver enkelt kjenne på hvor grensen går for hva man vil dele til resten av verden.

<3 God klem

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡