Tips til å holde styr på regningene


Hallo og god tirsdag! Jeg håper dere har det fint idag. Jeg tenkte å komme med et litt annerledes tips innlegg. En stor del av det å bli voksen er å betale regninger. Flere presterer å si at jeg slipper å betale regninger siden jeg bor hjemme, og at jeg er så heldig. Det stemmer ikke. Jeg har en inntekt, og betaler derfor regninger, kjøper mat, klær og ting som alle andre gjør, bare at jeg bor hjemme til jeg skal bo med Even (og får lappen). I begynnelsen var dette selvfølgelig helt nytt for meg. Pappa viste meg fort hvordan jeg kunne holde styr på de betalte regningene mine, men de ubetalte lå og fløy rundt til jeg fikk betalt dem. Til slutt laget jeg meg et system som har funka så bra, og holdt purringene unna. Litt ironisk at jeg skriver dette nå som jeg har flere ubetalte reninger, og venter på lønninga mi i spenning, meeeeeeen, jeg tenkte å dele mine tips med dere; Mine tips til å holde styr på regningene dine. Kjedelig, men sååå viktig.

 

Legg de ubetalte regningene dine i en boks- Jeg har en boks der jeg KUN har de ubetalte regningene mine, og legger de jeg har kortest frist på, øverst, slik at når jeg har anledning betaler de med en gang, og slipper purringer. Du kan også putte de i en mappe eller sette de i en perm, der du kun har ubetalte regninger, før de betales.

♥ Betal de med en gang - Har du ikke anledning enda, så har du ikke anledning, men har du penger på kontoen din, er det sjeldent noen grunn til å vente. Da blir det fort glemt bort.

♥ Sett de betalte regningene inn i en perm - Når regningene er betalt, er det lurt å putte de inn i en perm du kun bruker til regninger, og skriver at de er betalt, og når, slik at du kan gå tilbake og ha full oversikt på regningene dine.

♥ Få faktura eller skriv den ut - Jeg pleier å bestille slik at jeg får en faktura i posten. Det går også an å skrive ut oversikten fra nettbanken. Dette er så lurt, for om man bestiller noe på nettet og får fakturaen på epost, kan den fort forsvinne blandt anre eposter. Har du det på papir, kan du skrive "betalt", og sette den inn i permen din.

♥ Avtalegiro - Det beste er selvfølgelig å redusere antall regninger, altså å kutte ned på de unødvendige utgiftene. Når det gjelder de obligatoriske summene, hjelper det veldig å opprette en avtalegiro i nettbanken, slik at pengene til feks huslånet, blir trukket fra kontoen din automatisk. Da trenger du ikke å tenke på at halvparten av pengene på kortet ditt, må spares, fordi det som er på kontoen din kan brukes til de andre tinga, som mat og drivstoff og slikt.
Hva er dine beste tips til å holde styr på regningene?

10 kommentarer

frodith

28.02.2017 kl.18:46

Jeg får fremdeles noen regninger på papir jeg også, og liker det egentlig. Skulle bare ikke vært så dyrt..For når jeg har papir, så skriver jeg også som du sier på papiret at det er betalt. Liker å ha alt i en perm jeg :-)

Janne

28.02.2017 kl.20:54

frodith: Ja ikke sant :)

liveterherlig93

28.02.2017 kl.18:47

har det også i en perm :)

Janne

28.02.2017 kl.20:54

liveterherlig93: Lurt!

Victoria Larsen

28.02.2017 kl.19:00

Kjempe fine tips! :)

Janne

28.02.2017 kl.20:54

Victoria Larsen: :D

spisogspar

01.03.2017 kl.00:23

Supre tips :) Og fin eske og perm du har de i :))

Sharone

01.03.2017 kl.18:50

Så fine tips! :D Selv har jeg ikke noe lurt å komme med, jeg glemmer alltid regninger og fakturaer. Burde bli flinkere på det, hehe :)

Silje Romundset Karlsvik

02.03.2017 kl.20:28

Supre tips <3 Vi har litt av det samme konseptet organisering for regninger.. Min kjære skriver betalt med penn på de han betaler, av ren vane fra tidligere år. Jeg setter de betalte regningene i perm, som regel betaler vi det asap. Men utgiftene har økt det siste året, soo.. Yeah!

Janne

02.03.2017 kl.23:21

Silje Romundset Karlsvik: så kjekt <3

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡