Kjærlighet til deg selv


Hallo dere, hvordan har dere det idag? Jeg håper dere har det fint. Det har blitt mye snakk om kjærlighet den siste uka, ikke her, men rundt forbi på nettet fordi det har vært valentines. Det er fint å feire kjærligheten, hurra for kjærlighet! I dette innlegget vil jeg også snakke om kjærlighet, men kjærligheten man har til seg selv, for det er minst like viktig. Kanskje viktigere. Jeg har slite med selvbildet mitt leeeeeeenge, noe mange opplever i løpet av livet sitt. Men den blir stadig litt bedre, derfor skal jeg komme med noen tips til å lære å elske seg selv, om ikke annet det å faktisk like seg selv.
♥ God snakk med deg selv - Man har fort for å si masse stygt om seg selv, hvor stygg man ser ut, at man ikke får til noe, men mens man likevel står foran speilet, kan man prøve å lete etter ting man liker istedenfor ting man missliker. "Idag ser håret mitt bra ut, det gjorde det vel egentlig igår også" "Magen min ser bra ut idag, jeg har jo vært flink til å trene, ja det har jeg jo, jeg er flink". Slike ting. Det hjelper!

♥ Le av deg selv - Le litt av deg selv om du driter deg ut. Før var det værdens undergang om jeg snubla i offentligheten, nå ler jeg høyest av alle sammen, slik at det blir mindre pinlig for både meg og de. Du trenger ikke mene det en gang, men det hjelper, så føles det ikke så ille likevel. Selvironi er viktig og veldig hjelpsomt.

♥ Vær aktiv - Jeg vet det høres rart ut, og at alle sier det, men fysisk aktivitet er helt avgjørende for en god helse. Om en bare kommer seg ut i så lite som ti minutter, når man aller helst bare vil grave seg ned og ikke vise seg offentlig, så er det bra nok. Ja vel så orka du ikke å dra i bursdag, på butikken, eller på joggetur, men du sto opp av senga selv om du aller helst ville bli liggende. Du fikk til noe, og alt du får til er bra nok. Finn en aktivitet du liker, noe som hjelper deg å få opp mestringsfølelsen og selvfølelsen din.
 

♥ Finn noe som gleder deg - Etter mitt siste selvmordsforsøk, fikk jeg beskjed om å skrive ned grunner til å leve, og ting jeg kunne gjøre når jeg ville dø. Noe jeg synes virka så på trynet fordi pillene fortsatt var i kroppen min, men jeg gjorde det, og det hjalp. Jeg skreiv ned maling, og det å gjøre noe kreativt generelt, løpe, gå på tur og ta bilder, gjøre yoga, meditere, lese bøker, og slike ting. Så når jeg føler meg dritt tyr jeg til de aktivitene som får meg til å føle meg bra, og da blir jeg fornøyd med meg selv, fordi jeg gjorde noe bra for meg selv.

♥ Skriv ned positive ting om deg selv - Skriv ned ting du liker ved deg selv hver dag, eller annenhver dag. Det kan være èn ting, eller kanskje du finner flere? Det kan være forferdelig vanskelig, så ikke bli sinna på deg selv om du ikke finner noe. Klarer du ikke å komme på noe, kan du få noen andre til å skrive ned noe, så kan du ta frem det arket/lappene en dag du føler deg nedfor. Jeg har laget slike lapper til venner, som de har i en boks og finner frem når ting ikke er like greit. Da kan de finne flere positive ting om seg selv, og kanskje de klarer å se det selv også? 


 

Jeg håper denne lille lista kan hjelpe dere. Jeg trang den selv idag. Jeg klarer ikke være med andre for tiden fordi jeg har vanskelig med å holde ut med meg selv, så da må jeg begynne med det først. Klarer jeg å være snill med meg selv resten av denne måneden, skal jeg unne meg en liten ting fra Nelly (via Rabble selvfølgelig), kanskje du skal gjøre det samme? Nå skal jeg ta meg en løpetur og et langt bad. Ta godt vare på dere selv idag. Love u so much ♥

 

//Min siste video på youtube HER//

10 kommentarer

liveterherlig93

19.02.2017 kl.14:03

fine tips:)

Janne

19.02.2017 kl.23:50

liveterherlig93: Takk:D

Victoria Larsen

19.02.2017 kl.14:04

Åh, så flott innlegg! :)

Janne

19.02.2017 kl.23:50

Victoria Larsen: Tusen takk:D

rmarie

19.02.2017 kl.14:34

Elsker slike innlegg!! :D

Janne

19.02.2017 kl.23:49

rmarie: Så bra :D

Seline

19.02.2017 kl.17:21

Så fint innlegg! :D

Janne

19.02.2017 kl.23:49

Seline Ekelund: Takk:D

spisogspar

19.02.2017 kl.22:14

<3<3<3

Janne

19.02.2017 kl.23:49

spisogspar: <333

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡