Gjør sosiale medier det enklere å bli hjemme?


Igår snakka mamma og jeg om sosiale medier, og det å innvitere folk til ulike begivenheter. Vi kom innpå hvordan responsen var på sosiale medier kontra i virkeligheten. Vi snakka om hvor skuffa vi har blitt da vi har innvitert folk over til oss, men de ikke har gjort annet enn å trykke på "Kanskje", eller " Skal ikke", og ikke gi noen mer detaljert beskjed. Dette skjedde blandt annet i helgen, da Vibeke og oss andre skulle holde overaskelsesbursdag for Øystein, og folk avlyste samme dagen, og til og med på klokkeslettet vi skulle møtes før vi overraska han.

  

Gjør jeg det selv?

Ja, det værste er at jeg gjør slikt selv også. Jeg blir innvitert til noe, venter for å se om jeg har muligheten, så blir det glemt bort, og jeg trykker ikke på noen ting, i beste tilfelle på "Kanskje". Noe så sløvt og uhøflig. Folk lager jo disse arrangamentene på facebook fordi det er mer oversiktlig og lettvint, enn å skulle spørre hver enkelt person. Men det skal jeg faktisk begynne med igjen.

Gjør sosiale medier oss uhøflige?

Jeg tror sosiale medier gjør flere av oss uhøflige. For det første er det mange som føler for å slenge med leppa, og forvandler seg til ekle nettroll. Men nå snakka jeg faktisk om oss andre. Oss som trykker på "Kanskje" eller "Skal ikke", uten å la høre fra oss. Er ikke det veldig uhøflig? Der sitter det noen som gleder seg til arrangamentet de skal holde, så trykker vi bare på en knapp og tenker ikke mer på det.  Det er da veldig uhøflig spør du meg. Ikke vet man hvor mange som kommer før begivenheten har startet, og man vet heller ikke hvor mye mat/drikke eller annet slags utstyr man skal beregne. Det er noe jeg selv synes er forferdelig slitsomt og frustrerende, men jeg er søren meg ikke noe bedre selv. Om man ringer noen for å spørre om de vil være med på noe, eller sender en melding istedenfor, blir det mye koseligere og personlig. Man blir ikke "En på lista", og føler seg mer forpliktet til å møte opp, og i det hele tatt svare. Tror dere ikke? Klart det er kjekt med arrangamentene på Facebook med små enkle knapper,men det er for enkelt å bli hjemme. Det er liksom ikke like "Spesielt" lenger, det merker jeg ihvertfall selv. I tilegg sjokkerer det meg at folk ikke prøver å få ting til. Jeg klarer sjeldent å møte opp pga formen min, men jeg prøver alltid å planlegge i god tid om dette er noe jeg kunne tenke meg. Jeg prøver å finne ut av hvordan jeg skal komme meg dit, og gi beskjed i god tid om hvordan det blir. Noen ganger tørr jeg ikke si ifra, fordi det er flaut å ikke ha gitt noen god beskjed før i siste lita. Men det er bedre enn å ikke si noe. Mange gidder ikke engang å prøve å komme seg dit før de sier at de ikke har mulighet. Det er for enkelt å bli hjemme. Dette gjelder egentlig alt, det å bli hjemme når man heller kan kommunisere med alle fra mobilen..


Hva er dine meninger om dette temaet? Jeg har ikke fått like god til youtube kanalen min de siste dagene btw. Jeg lagde enn Valentines video med oppskrifter, men fikk aldri redigert den ferdig til å poste den igår... Jeg har så mye annet jeg MÅ gjøre, at slike interesser må bli nedprioritert.. Bloggen er hoved hobbyen på internett uansett, så den er litt "Viktigere" å følge opp, om dere skjønner? Ville bare oppklare det, haha. Håper dere har det fint idag, og eyyy!! Fortell meg noe klissete fra igår a! Selv spiste jeg cupcakes og så på Gilmore Girls med pappa. Gjett om kjæresten får høre det a, haha..

6 kommentarer

liveterherlig93

15.02.2017 kl.10:02

fint innlegg:)

Janne

15.02.2017 kl.11:11

liveterherlig93: Takk:D

Iselin Renée

15.02.2017 kl.11:23

Flott skrevet :)

spisogspar

15.02.2017 kl.17:59

Bruker egentlig lite facebook jeg.... men utrolig kjedelig når folk avlyser på klokkeslettet når festen skal begynne! :/

Sandra Marie

15.02.2017 kl.18:15

Ja.. er det noe som er irriterende så er det facebook arrgamenter.. jeg trykker somregel kanskje, fordi jeg alltid blir invitert på en annen plass enn der jeg bor og da vet jeg ikke om jeg skal dit. Men gir alltid svar til slutt! Å trykke "skal" og ikke dukke opp uten å si noe - altså???!! eller å trykke "skal ikke", uten å si noe.... whyyyy? kanskje er egentlig også irriterende, for da vet man jo ikke om personen dukker opp..

Janne

16.02.2017 kl.23:58

Sandra Marie: jaaa ikke sant!!

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡