Opplever de eldre kroppspress? - Intervju med bestemor


Et av de mest kjente temaene på den norske bloggfronten, må være kroppspress. En rekke ungdommer, kanskje spesielt jentene, uttaler seg om dette temaet. De aller fleste sier det samme, fordi aldersgruppen stort sett er den samme. Husker dere jeg nevnte i et tidligere innlegg, at jeg lurte på om de eldre, altså besteforeldrene våre og lignende, opplevde, eller fortsatt opplever kroppspress? Dette ville jeg finne ut. Derfor stilte min flotte Bestemor opp, og lot meg intervjue henne om nettopp dette temaet: Kroppspress. Her får dere se hvordan intervjuet gikk for seg.
 

Anne Berit(Mimmim) er 66 år gammel.  Utenom interessen for håndarbeid, trening, skog og mark, er Anne Berit meget opptatt av å føle seg fin, og se fin og pynta ut. Hun har stor interesse for klær og sminke, og mens intervjuet foregikk, fikk hun vipper og bryn fikset av barnebarnet sitt. Hun var iført en fin vinrød genser, og et nydelig blomsterskjerf.

Var kroppspress like aktuelt før i tiden?

Anne Berit vokste opp på 50-60 tallet.Dette var tiden før mobiler og datamaskiner.

Hvordan var det med kroppspress da du var ung, følte du noe på dette?
" Det var nok en mye mildere form for det den gangen, enn det, det er idag. Det fantes jo ikke mobiler den gangen, så det ble ikke sendt bilder til hele Norge om hvordan vi så ut. Det ble i værste fall litt hvisking og tisking. Viss ikke måtte vi ha sendt brev, eller kasta lapper", sier hun mens hun ler. 

Var det om å gjøre å vise mye kropp på den tiden?
"Net det var det ikke. På den tiden var det inn med fargerike klær og tupert hår. Det var om å gjøre å følge moten, men man hadde ikke like mye penger den gangen. Jeg sydde mye klær selv, og hadde tanter som var veldig flinke til å sy. Jeg fikk mye fint av mamma og pappa, men fikk bedre rå til slikt, da jeg begynte å jobbe som 16 åring. Da kunne jeg kjøpe meg mer klær, og være litt mer up to date. Jeg tror det er veldig forskjell på bygd og by også".

Føler du på mer kroppspress idag, enn da du var ung? Tror du andre på din alder føler mye på det?
"Jeg er mye mer opptatt av klær, og jeg har alltid vært veldig glad i å pynte meg. Jeg tror det er lettere for de eldre, for nå finnes det klær i alle størelser og fasonger. Det var ikke like lett før da man måtte sy selv".

Det kommer tydelig frem at hun er mye mer opptatt av hvordan hun kler seg, enn hvordan kroppen hennes ser ut.

Tror du at du legger bedre merke til hvordan folk kler seg, siden du er mer interessert i det?
"Ja det tror jeg. Jeg tror man legger bedre merke til ting man interesserer seg i. Jeg legger godt merke til de som kler seg fresht og stilig, men det er ikke dermed sagt at det er siste mote, men feks gamle og nye klær som passer sammen og vedkommende.

Tror du det er mer kroppspress idag enn før, og isåfall hvorfor?

"Ja det tror jeg. Når vi skulle noe, ville vi gjerne pynte oss litt ekstra, men nå pynter man seg jo for å vise seg til andre, hele tiden. Så sender man bilder på alle mulige sosiale medier, og da har alle sett det med en gang. En er mye mer opptatt av å vise seg frem, og vil helst se ut som alle andre.

Har du noen tips til de som føler på kroppspress idag?
"Man må godta at sånn ser jeg ut. Armene mine er litt lange eller korte, jeg er litt bred eller smal, men sånn er det bare. Alle har ulike talenter man heller burde fokusere på. Alle kan ikke bli leger, og alle kan ikke bli modeller, men alle har et talent. Det er så mye viktigere enn hvordan man ser ut. Man burde være mer opptatt av sitt potensiale, fokusere på å være aktiv, frisk og sosial. Det er så mye en kan gjøre for å føle seg bedre, og man har så mange muligheter, som å sminke seg litt, og kle seg etter sin fasong. Men det handler om å akspetere hvordan man er og ser ut".

'

 

 

Jeg synes det var veldig gøy at Mimmim lot meg intervjue henne, og synes hun står for veldig bra. Legg merke til at hun ikke fokuserte på kropp i det hele tatt, men heller gjøre det beste ut av hvordan man så ut. Det likte jeg utrolig godt. Synes det var fint å få noen av de eldre sitt synspunkt på dette også. Senere kommer det ut et intervju jeg hadde med en dame i 80 åra. Hva er dine tanker om dette teamet?

15 kommentarer

liveterherlig93

04.11.2016 kl.14:17

fint innlegg :)

Janne

04.11.2016 kl.16:26

liveterherlig93: takk:)

Vibeke

04.11.2016 kl.14:18

Utrolig bra og inspirerende innlegg. Veldig flott tankegang 😀❤️

Janne

04.11.2016 kl.16:26

Vibeke: Tusen takk<3

Stine R. Hettervik

04.11.2016 kl.16:14

Utrolig kult å intervju, interressant lesing :-)

Janne

04.11.2016 kl.16:23

Stine R. Hettervik: såå bra :D

Mia - Alt annet enn A4

04.11.2016 kl.16:52

Åååh, så fantastisk <3 For ei tøff bestemor du har som stiller opp. Interessant å lese hennes tanker om dagens samfunn, og hvordan hun hadde det som ung. De hadde det nok på en litt annen måte ja :) Fresh og flott dame må jeg si!

Janne

08.11.2016 kl.00:12

Mia: Jaaa, veldig flott bestemor <3 Veldi gøy at hun ville stille opp, og så gøy å høre hennes tanker og meninger om saken :)

annebe

04.11.2016 kl.17:06

Så flott intervju og søt dame :)) God helg til dere begge :))

Tessa Bennett

04.11.2016 kl.18:22

Så utrolig fint innlegg! Dette var kjempe gøy å lese :)

Frida Emilie Lie

04.11.2016 kl.19:50

Utrolig fint innlegg som sikkert ikke mange har tenkt på!

04.11.2016 kl.23:37

Artig.

Sarah

05.11.2016 kl.05:06

Utrolig bra:)

ingagilberg.blogg.no

05.11.2016 kl.18:02

Spennende! Morsomt å lese dette innlegget. Er nok sant det bestemoren din sier angående kroppspresset :-)

Janne

08.11.2016 kl.00:11

ingagilberg.blogg.no: å så bra! Ja, var gøy å se noen litt eldre sitt syn på saken:)

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡