Oppskrift mandag - Hjemmelaget falafel


Hei dere! Jeg håper dere har en fin mandag. Det er på tide med en oppskrift igjen her på bloggen. Det pleier jeg jo å komme ut med hver mandag, men jeg var heelt blank på hva jeg skulle legge ut. Derfor har jeg på en måååte tre ting idag. Rikke introduserte meg for Falafel i/med pitabrød med hummus. Det var så koselig å kokkelere med Rikke idag også, og maten ble såå god. Derfor vil jeg dele oppskriftene med dere. Jeg brukte Veganmisjonen sine oppskrifter på alle tre.

 

Falafel (ca 20) :

♥ 1 boks kikerter(= 3,5 dl kokte kikerter)
♥ 1liten gul løk, grovhakket
♥ 3 fedd grovhakket hvitløk
♥ 1 neve frisk koriander eller persille, hakket
♥ 1 toppet ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 1 liten ts paprikapulver
♥ 2 krm malt kardemomme
♥ 1 lite krm chilipulver
♥ Litt pepper
♥ Ca 5-8 ss kikertmel (Jeg vet ikke hva det er, så jeg brukte vanlig mel)

 

Skyll kikertene godt. Ha alle ingrediensene i en food processor, men kun 5 ss av kikertmelet. Kjør blandinga kjapt til det er en middels grov mos, og la det hvile i 10 min. Det sto at den fint kunne stå i kjøleskapet noen timer også. Form små, runde boller og stek i godt med olje til de er gylne. Det er ikke så nøye om de blir helt perfekt runde. Disse går også an å fritere.

Hjemmelaget pitabrød:
♥ 2 dl lunket vann
♥ 2 ts tørrgjær
♥ En liten ts salt
♥ 1 ts søtning (Feks sukker, sirup, eller lignende. Jeg brukte sukker)
♥ 2 ss olje
♥ 1 dl sammalt hvete
♥ Ca 4,5 - 4 dl fint mel


Bland ingrediensene i rekkefølgen over. Ta litt og litt mel til deigen er fast og smidig og ikke klissete lenger. Elt en stund. Hev deigen på et lunt sted i ca en time. Deretter deler du deigen inn i 6 omtrent like store deler. Elt og form runde boller som du legger på et rent, tørt, glatt kjøkkenhåndkle. Strø mel på håndklet. Kjevle eller trykk ut ca 1/2 cm tykke runde leiver. Du kan kjevle de rett på kledet. Strø litt mel over brødene.

Etterhev de mellom to håndkler i ca 45 min. Vipp brødene forsiktig over på et stekebrett med bakepapir, med undersiden opp. Dryss over litt mel og stek de på 275 grader i 3-4 minutter. Avkjøl de under et håndkle. Disse var så enkle å lage, og de smakte såå godt, at alle i huset ble enige om å aldri kjøpe de på butikken lenger. Vi heva de ikke like lenge som det sto da, så de hadde nok blitt finere om vi faktisk hadde lest oppskriften ordentlig, haha...


Hummus:
♥ 1 boks kikerter
♥ 1 ss tahini (Dette brukte ikke vi, ettersom jeg aldri hadde hørt om det engang, og det kunne sløyfes. Man kan visst finne det i helsekost butikker, eller tyrkiske butikker)
♥ 1 god ts spisskummen
♥ 1 hakket hvitløksfedd
♥ Ca 1/2 ts salt
♥ En liten skvis sitronsaft (smak deg fram)


 
Sleng alt unntatt sitronsaft og salt i en food processor, og kjør til det er en fin mos. Du kan eventuelt tilsette litt mer vann, slik at hummusen får en fin og kremet konsistens. Jeg vet ikke helt hvordan den skal se ut, men synes den virket bra sånn. Smak til med sitron og salt.
 

Jeg vet som sagt ikke helt hvordan ting SKAL se ut, men det smakte ihvertfall veldig godt.  Dere får det sikkert til å se litt finere ut også, hehe. Dere får bare prøve dere frem. Jeg synes det var veldig godt, og skal absolutt lage det igjen! Tror bare vi lager det en helg, og ikke på en mandag neste gang, med tanke på de freshe hvitløksåndene vi kommer til og ha nå, haha. Har dere smakt dette før?

6 kommentarer

liveterherlig93

10.10.2016 kl.18:53

dette så godt ut :)

Fredrik

10.10.2016 kl.21:30

Det så syyykt deilig ut da :D ville heller hatt det en den kjedelige middagen jeg hadde i dag for og si det sånn!!! hahaha

spisogspar

10.10.2016 kl.22:22

Det så kjempegodt ut :D

Sarajaneeth

11.10.2016 kl.01:23

Wow ♡ dette ser supert ut !

Inga

14.10.2016 kl.15:20

Nam - det så veldig godt ut! Lagde falafler selv her om dagen, men det ble ikke så mange som jeg trodde ut av den oppskriften, så skal absolutt prøve denne :-)

Janne

17.10.2016 kl.14:06

Inga: Det ble værtfall nok av denne,hehe. så bra<3

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡