Chili con carne


Hei alle sammen! Så gøy at flere av dere har likt bloggsiden min på facebook, tusen takk. Om flere av dere vil følge meg der, kan dere trykke HER. Der deler jeg ulike ting om og fra bloggen min, bilder jeg ellers tar, og oppdaterer så klart når neste innlegg kommer ut. Så vet dere det.

I dag tenkte jeg å dele en veldig god oppskrift med dere, på hvordan man kan lage Chili con carne. Jeg har spist dette veldig mye i det siste, ettersom både kjæresten min, og pappa elsker denne retten. Hver gang en av de hører at jeg har laget det med den andre, må jeg til igjen, haha. Jeg klager ikke, det er jo veldig godt, og sunt for de som skulle bry seg om det, haha. Da jeg bladde rundt på nettet den første gangen, etter en oppskrift på Chili con carne, fant jeg utrolig mange forskjellige, så jeg antar det ikke kun er én måte å lage dette på. Derfor deler jeg oppskriften vi har brukt mest, som vi fant på matprat.no.

 Ingredienser til fire porsjoner:

400 g kjøttdeig/karbonadedeig, eller annen type kjøtt. Vi brukte strimlet svinekjøtt


2 spiseskjeer margarin eller olje til steking


1 stk finhakket løk


2 fedd finhakket hvitløk


1 rød chili


1 boks chilibønner(eller bare tomatbønner)

1 boks hermetisk tomat


1 rød paprika i strimler/biter


1 grønn paprika i strimler/ biter ((vi brukte gul også, fordi Even og jeg elsker paprika)

1 1/2 teskje chilipulver

1/2 teskje malt spisskummen

1/2 teskje salt

(Ta utgangspunktet i denne oppskriften og prøv deg frem bare)

 

Begynn å kutt opp alle grønnsakene i passende biter. Jeg finhakket alt utenom paprikaen, den kuttet jeg i tynne strimler den ene gangen, og i små båter den andre gangen.

Ha margarin eller olje i en varm gryte/ stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttet i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili.


Hell over de hermetiske tomatene og la det surre i 3-4 minutter. Jeg bruker bilder fra to forskjellige ganger her. Da Even og jeg lagde dette sammen, brukte vi en gryte til alt, mens pappa og jeg stekte kjøttet i stekepannen før vi puttet alt i gryta, så det ser du selv hva du vil. Etter det har stått litt, blander du inn chilibønnene, paprikaen og krydderet, og lar det koke et par minutter. Smak til med litt salt.Kok litt ris, lag en salat eller bak noen rundstykker til og ha ved siden av og voilaaaaa MIDDAAAAAG. Det går fort å lage og er veldig enkelt og godt. Skal forresten ikke skryte på meg at det var for lett, for jeg sa til pappa at Even og jeg brukte en hel pakke, som det altså var to i, mens hans pakke hadde seks chilier i... Såh...Pappa og jeg laget en litt vel sterk versjon. Men hey, godt å kjenne at smaksløkene virker i hvert fall, heheh.. Anbefaler likevel kun 1 chili om du skal bruke chilibønner også. Vel, Håper dere liker det like godt som meg, hihi. Lykke til!

3 kommentarer

http://hevhodet.blogg.no/

14.01.2016 kl.02:36

Så fin blogg du har :)

Chili con Carne er såååå godt! Det er

Noe av det beste jeg vet :) Pleier å lage det på jobben hver tirsdag og torsdag, jobber på kafe resturante. takk for oppskrift :) ❤

Janne

14.01.2016 kl.14:29

http://hevhodet.blogg.no/: Å tusen takk,så koselig! :D
Å, heldige deg, får du prøvesmake også da eller? hihi. Bare hyggelig,håper den blir like god som den på restauranten :D

Madde K.K

14.01.2016 kl.14:34

Det så kjempe godt ut!

Ønsker deg en super uke :)

Skriv en ny kommentarHei! Jeg heter Janne. På denne bloggen vil du, enkelt og greit se livet gjennom en 20 år gammel, psykisk syk jente's perpektiv. Jeg er positiv, kreativ, drømmer meg bort i bøker, lever for yoga, og tar konstant bilder. Jeg har alt for mange meninger, tanker og hobbier, så ta deg godt til rette. På denne bloggen kan du være deg selv.

For kontakt:
Jannees96@hotmail.com


Followgratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡